Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455611/1 Témák: 18953 Tagok: 112638 Legújabb tag: Elizabth Online: (69/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 6 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 135 üzenet

diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
14717. Elküldve: 2013-01-25 20:32:37 [1.]

Nekem is Ő a leges-legcsodálatosabb! icon33.gif
És a kis lelke...ha ismernétek...fantasztikus kis királylány! igazi kis csajos hercegnő, egy tünemény! icon79.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14722] [előzmény: (14714) Energy Bomb, 2013-01-25 10:08:16]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
14179. Elküldve: 2012-10-01 21:10:54 [2.]

Sziasztok!

ISMÉT és MINDIG aktuális.

A cikk a kutya.hu oldaláról lett kiollózva, nem én találtam rá, a csau-sok oldalán olvastam még a nyáron. Megkerestem, mert bár hosszú, de igen jól szemlélteti a magyarországi helyzetet, anomáliákat, a törvényi szabályozás elavultságát, stb....szerzője ismeretlen, nincs leírva ki írta.
(én is aggódok.... ...a fajtáért, a szaporítók által kihasznált kutyákért, az "olcsóság" hátulütői miatt, és az -úgy látszik- elkerülhetetlenért, hogy ez a csodálatos fajta is lassan mentésre szorul)


"Válság és túlszaporítás, az Ebtenyésztés helyzete Magyarországon



Hazai kutyás körökben egyre többen aggódnak, és joggal. Szinte a világgazdasági válsággal egy időben fejlődött ki a kölyökkutya túltermelési válság is. A tenyésztés átcsapott szaporításba, és hiába vannak lefektetve a szabályok, sokszor azok sem törődnek vele, akik megalkották.



Régóta érződik, hogy rossz irányba halad Magyarországon az ebtenyésztés helyzete. A gazdasági válság apropóján több szervezet is megkongatta a vészharangot és arra kérték a tenyésztőket, hogy csak akkor pároztassák szukáikat, ha van előjegyzés, foglalás a kölykökre. Magyarország kutyafelvevő képessége telített és a gazdasági válság miatt Nyugat Európa kutya felvevő képessége is zuhant. A menhelyek zsúfoltak, megunt fajtatiszta kutyák százai várnak az örökbefogadó gazdáikra. A tenyésztők még csak-csak figyelembe veszik a helyzetet, de a szaporítók nem foglalkoznak ezzel, ráadásul őket nem is lehetséges kizárni a rendszerből, mert semmilyen rendszernek nem tagjai, vagy mégis?

A kutyafelvásárlás vagy, ha úgy tetszik a „kutyaüzem” virágkorát éli hazánkban. Hogy rossz a helyzet arra bizonyíték a nemzetközi megítélés is. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) alapszabályzata az ebtenyésztésről szól de tevékenységét kívülről látva, inkább egy kiállításszervezőnek gondolná az ember. Amíg interneten, úgy lehet hirdetni, hogy kutya eladó törzskönyvvel, vagy törzskönyv nélkül, addig nem is lesz megoldás, pedig a szankcionálást be kellene vezetni, azonban szankcionálni ebben a rendszerben senkinek sem érdeke.

Részlet a MEOE tenyésztési szabályzatából:

„A MEOE szabályzata szerint tenyészteni csak FCI származási lappal rendelkező kutyákkal lehet, amelyek az FCI standard-ben meghatározott megfelelő küllemmel és temperamentummal rendelkeznek, funkcionálisan egészségesek és örökletes betegségektől mentesek, valamint regisztrálva vannak egy FCI által elismert törzskönyvben vagy függelékben. A tenyésztő felelősséggel tartozik azért, hogy az általa tenyésztésbe vont kutya a viselkedési és a testi adottságainál fogva alkalmas a tenyésztésbe vételre. A tenyésztőnek jó körülményeket kell biztosítania a tenyészegyedek részére, ami megfelel a fizikai és lelki igényeiknek és az utódok fejlődésének, szocializálódásának. Az MEOE fajtagondozó szervezetei felelősek a szakszerű tenyésztésért, amely tenyésztési szabályozást, útmutatást, javaslatokat és ellenőrzést jelent. És a szabályzat egyik lényeges pontja: Kutyakereskedők részére történő tenyésztés nem engedélyezett!”

De ki is a tenyésztő? Jogi értelemben az, akinek a tulajdonában a szuka van, a szó igazi értelmében ennél sokkal-sokkal több. Az igazi tenyésztő mindig azon dolgozik, hogy a következő generáció jobb, szebb, egészségesebb legyen, mint az előző.



A kiskutyát vásárolni akaró ember szemében bizalmat keltő dolog ha a tenyésztő tagja egy ebtenyésztő szervezetnek. Magyarország legpatinásabb szervezete a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete (MEOE). A egyesület 110 éves és 1933 óta hazánkat képviseli a Nemzetközi Kinológiai Szövetségben (FCI), és az FCI szabályai szerint a nemzetközi kinológiai életben csakis az általa kiadott papírokkal lehet szerepelni. És máris az évtizedek óta tartó ebpolitikai konfliktus kellős közepén vagyunk. Ennek az írásnak nem célja, hogy kedves olvasóink figyelmét elvonjuk nemtelen – a belpolitikai széthúzásoktól sem mentes – csatározások részleteivel (mindez egyébként is megtalálható az interneten), elegendő ha összefoglaljuk az alapkérdést azzal, hogy a MEOE tagjai részére bemondás alapján állít ki államilag nem elismert származási bizonyítványokat, közkeletű nevén törzskönyveket amelyeket a Magyar Állam nem, azonban a FCI elismer, míg az úgynevezett Elismert Tenyésztő Szervezetek (54 tenyésztő egyesület létezik) állíthatnak ki államilag elismert, ámde a az FCI által el nem fogadott papírokat.
Róka fogta csuka. A történet számtalan, időnként egymásnak is ellentmondó Bírósági ítéletek után még nem zárult le, mondhatni vihar előtti csend „hallatszik”.

De mindez csak annyiban érdekes elemzésünk szempontjából, hogy a gyanútlan vásárló mit is kap a pénzéért amiről azt gondolja, hogy egy fajtatiszta, gyermekeinek kedves kis barátot választott. Haladjunk tovább.


Egy kutyát csak akkor lehet tenyészteni, amennyiben tenyészszemlén részt vett és ott megfelelő eredményt ért el. A tenyészszemlék mai gyakorlata általában egy küllembírálatnak megfelelő eljárás.

A MEOE ellenőrzési jogköre csak azokra a tenyésztőkre terjed ki, akik törzskönyveket váltanak ki, hivatalos kennel névvel rendelkeznek. Elvileg minden egyes fajtaklubnak, van alom ellenőrzési jogköre, de ez az ellenőrzés vagy megtörténik, vagy nem. Ahogy oly sok esetben, itt is megvannak a kiskapuk, ezeket pedig ki lehet nyitni.
Nézzünk egy példát. Van két törzskönyv egy szukára és egy kanra, de nincs gyakorlatilag kutya mögötte. Potom összegért a szaporítótól vásárol az ember 4-5 kölyköt. Leadja a MEOE-hoz, hogy a birtokában lévő törzskönyvezett kantól és szukától születtek a kiskutyák. Gyakorlatilag azonnal megkapják a kicsik a törzskönyvet és máris legalizálva lettek a kétséges alomból származó egyedek. Hogyan is ellenőrizhetné ezt a MEOE?
Mielőtt bárki felett pálcát törnénk, tekintsük át, hogyan történik a törzskönyvezési folyamat? Induljunk ki abból, hogy igen sokan vannak tisztességes tenyésztők akik az alábbi menetrend szerint járnak el:

Van egy tenyészszemlén részt vett, törzskönyvezett szuka és kan. Kettőjük párosodásából született egy alom. Mindkét egyed megfelelő eredményekkel, rendelkezik és már nem „fiatalok” korhatár alattiak. A tenyésztő (a szuka tulajdonosa) ekkor a MEOE-hoz a következő dokumentumokat adja le: törzskönyvek, kiállítási eredmények, fedeztetési igazolás és egy alombejelentő (ez utóbbi kettő szigorú számadású nyomtatvány). A szervezetnél ellenőrzik a dokumentumok és adatok valódiságát, majd az adott fajtaklub meghatalmazottja jóváhagyja a törzskönyv kiállítását. A bejelentőn megadott chippelő állatorvosnak elküldik a törzskönyvet és a chippeket. A kölyköket ezt követően bechippelik (az állatorvosnál) és a tenyésztő megkapja a törzskönyvet illetve, hogy pontosak legyünk annak másolatát a származási bizonyítványt, de ezt az egyszerűség kedvéért nevezzük közkeletű nevén törzskönyvnek.
Ezzel a folyamattal egy nagy probléma van: senki nem látta a, hogy létezik-e a papíron szereplő szuka.
(Városi legendák számtalan változata kering olyan történetekről, hogy két szuka egy Európai kiállítási körútján hat törzskönyvre hozott haza CACIB címeket, és ehhez hasonlók) Erre lehetne egy megoldás, ha az alombejelentést követően a MEOE hivatalos ellenőre személyesen ellenőrizné, hogy ténylegesen hány egyed született és az alom mellett lévő szoptatós szukát és annak eredetét. Nyilván itt is lehet még tovább szigorítani az ellenőrzést menetét, egy biztos, valamit tenni kell.



Ide kívánkozik, hogy a 12 éve hatályban lévő, ámde nem működő 64/1998 (XII.31.) számú rendelet (a fajtatiszta ebek tenyésztéséről) alapján létrejött Tenyésztő Egyesületek szabályzatai megoldást adnak erre a problémára. Tagjai szigorú, az adott fajta sztenderdje által előírt rend szerint tenyészthetnek.

A MEOE nem tud fellépni a szaporítók ellen, ez a civil egyesület nem hatóság, nincs szankcionálási jogosítványa. Gyakorlata szerint, aki tag és beadja a papírokat az megkapja a papírokat. Legfeljebb pecsétek és feliratok lesznek rajta, olyanok, hogy korhatár alatti párosítás, államilag nem elismert és ilyenek. Na de kit érdekel ez az amúgy tetszetős igazi dokumentumnak látszó papír láttán. Arról a nem elhanyagolható tényről nem is beszélve, hogy az egyesület gazdálkodásához, ha úgy tetszik létéhez elengedhetetlenül szükséges a törzskönyvezési és a kiállítási bevétel. Azzal ha azt vizsgálnánk, hogy ezeknek a tevékenységeknek a gazdasági oldala, hogy egyeztethető össze egy civil szervezet ebtenyésztést szolgáló alaptevékenységével új fejezetet nyitnánk ebben a történetben és ez nem célunk.

Folytassuk, ennél sokkal fontosabb fogalommal, a TENYÉSZTÉSSEL.

Ideális esetben van a tenyésztőnek a tenyésztendő fajtával kapcsolatban némi felelősségtudata, fajtaismerete, hiszen a standard határozza meg, milyen kritériumok szerint kell tenyészteni, illetve az adott fajta milyen tulajdonságokkal kell rendelkezzen ahhoz, hogy a fajta megfelelő minőségű egyede lehessen. A tenyésztő feladata nem más, mint a fajta nemesítése, és nem a szaporítása. Egy kan, vagy egy szuka, nagyon függ a származásától, vonalától, hogy milyen utódokat fog örökíteni, mennyire lesznek egységesek, jó típusos kiskutyák. Minél hasonlóbb a szülők vonala, és minél jobban közelít a standardhoz, annál tökéletesebb utódokra lehet számítani. Téves nézet, miszerint ha valaki tenyészteni akar, elég, ha vesz egy szép szukát és egy szép kant. Majd amíg azok ki nem öregszenek, ezt az egyetlen párosítást ismételgeti. A fajta szempontjából túl sok egyed lesz egymás rendkívül közeli rokona, magas lesz a fajta beltenyésztettsége. Ez pedig mindig egészségi, immunrendszeri romlással jár.




A tenyésztőt a szaporítótól egy alapvető dolog különbözteti meg, mégpedig a motiváció. A tenyésztő a fajta szempontjait tartja szem előtt, elsősorban a fajta érdekeit mérlegelve hozza meg döntéseit, míg a szaporító saját anyagi, egzisztenciális, illetve érvényesülésvágyból fakadó érdekeit helyezi mindig előtérbe. Nála nem számít, mi lesz a fajtával 10 év múlva. Nem fontos, hová kerülnek a kölykök és milyenek lettek. Ez a hozzáállás pedig nagyon erősen rányomja bélyegét az adott fajtára. Számos fajta az ilyen felelőtlen szaporítói tevékenységnek köszönheti jelentős leromlását.

A feltűnően olcsó helyről származó kölykök nem kapják meg a szükséges ellátást, hisz aki pár tízezer forintért ad egy kölyköt, az sem a szülőknek nem biztosítja a szükségleteiket (minőségi etetés, oltások, féreghajtás, állatorvosi ellátást), sem a kölyöknek. Később ezeknél a kölyköknél rengeteg probléma, betegség adódhat emiatt, és az új gazda a valódi tenyésztőknél kapható, és általa drágának tartott kölykök árának többszörösét hagyja ott az állatorvosnál rövid időn belül. Sok esetben az ilyen helyről származó kiskutyák az 1 éves kort sem élik meg. Sokszor kiderül ezekről a kölykökről felnőttként, hogy keverékek, de törzskönyv hiányában semmi sem bizonyítható, nem ellenőrizhető és az új tulajdonos nem tud senkihez fordulni, hisz nem tudja bizonyítani a kölyök származásának helyét.

Kitől vegyük a kutyát?

Csak olyan tenyésztőtől, kennelnél szabad kölyköt vásárolni, ahol törzskönyvvel, oltásokkal, többszöri féreghajtással, mikrochippel adják a kölyköket. Legalább az anyakutyát és lakóhelyét személyesen meg lehet tekinteni, ami tiszta és rendezett. A szülők egészségügyi, örökletes szűrésekkel és legalább tenyészszemlével, de lehetőleg kiállítási eredményekkel is rendelkeznek. Nem "tömeg-termelés" történik. Maximum 1 vagy 2 fajtájú kutya tenyésztésével foglalkoznak. Szerződéssel adják el a kölyköket és a tenyésztő folyamatosan tartja a kapcsolatot az eladott kölykök gazdáival, de a legfontosabb: nem a kutyákból élnek.




Pro és kontra: Felelősségteljes tenyésztő vagy szaporító?

Tenyésztő: Azért tenyészt, hogy egyre jobb kutyákat tenyésszen, javítsa a vérvonalát és a fajtát; kiállításokra, kutyaiskolába egyéb kutyás rendezvényekre jár és ismeri a fajta történetét. Tagja kutyás szervezeteknek, klubboknak; A kölykök törzskönyvén számos Champion/munkavizsgás őst találunk, soha nem tenyészt és kínál eladásra törzskönyv nélküli kölyköket. Jól ismeri a tenyésztett fajtát, annak minden előnyös, illetve hátrányos tulajdonságát. Kérésre referenciákat tud felmutatni; Egy elismert kennelből származó, kiállításra-tenyésztésre vásárolt minőségi kiskutya ára lehet akár 100-200 ezer Ft is. Általánosságban elmondható, hogy 50-60 ezer Ft alatt nem igen várhatunk jó minőséget.

Szaporító: Egy szaporítót egyetlen szempont vezérel, minél kevesebb költséggel felnevelni az almot, akár az anyakutya lestrapálása árán is és gyorsan eladni őket; az ilyen kennelekben 15- 40 ezer Ft között is kaphatunk kiskutyát. Nem érdekli komolyabban a „kutyás világ”. Kutyái bár fajtatiszta kutyák, minőségük kétséges, hiszen soha nem voltak bemutatva. Nem ismeri különösebben a fajtát, gyakran azzal sincs tisztában, hogy a fajtán belül milyen genetikai problémákkal találkozhat. A tenyésztés számára pusztán anyagi forrás."




Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
14019. Elküldve: 2012-05-12 09:35:46 [3.]

icon50.gif
Nagyon jól tetted, h vitted a tacsit is! Az idősebb, vagy kiegyensúlyozottabb kutyáktól gyorsan tanulnak a kicsik. Mert igenis létezik a "Cesar-féle kisugárzás", a "nyugtató energia". Egyéb helyzetben is jól megfigyelhető,ahogy a barát/tesó kutyák nyugtatják egymást (ezalól kivétel a már kialakult verekedés, mert abba beleugrani/beleugatni szeret az összes kutya, nem nyugtatóst játszani) Nálunk pl. a Ginger, aki a szokatlanabb hangokra hegyezi a fülét, esetleg vakkant is egyet, és ugrásra készen beáll(farok az égnek, hátszőr borzolva) és ilyenkor Tabu az, aki odapattan, és a nyakát odaérinti...topog körülötte egy sort, elvonja a figyelmét. > Nincs semmi baj kisanyám!

Valakinek valami hasonló sztori???Vagy ahogyan az idősebb kutya a kicsit tanítja? icon25.gif

Menjetek hármasban arrafelé még jó darabig....a tacsi tudja, hogy ott nincs semmi különösebb veszély, és ügyesen ráveszi, megmutatja ezt (ööö hogy is hívják a kutyusodat????) a staffinak is.

Dia icon50.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14020] [előzmény: (14018) ertzuio, 2012-05-11 17:01:59]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
14013. Elküldve: 2012-05-03 14:03:05 [4.]

icon50.gif
Igen, a nyugtatgatás tipikus emberi vonás....mindenki csinálja a kutyájával, amíg kicsit jobban bele nem "szagol" a kutyaviselkedés témakörébe. Ez nálunk embereknél teljesen jól beválik, de a kutyánk másként gondolkozik.

Ma vigyél jó pár kocka párizsit, vagy valami nagyon finomat magaddal. Amikor a kutya megtorpan, mert az említett ház közelébe értek, akkor persze állj meg, de ne guggolj le hozzá....próbáld magadra vonni a figyelmét, kedves, nyugodt hangon beszélj hozzá. esetleg próbáld rávenni, h üljön le...ha pár pillanat múlva már nem a kérdéses irányba néz, hanem rád figyel, és nem szorong, hanem érdeklődve néz, akkor mehet neki a falat, és a simi....aztán két lépés előre, vagy amennyit tudtok....és ha megint félni kezd, ugyanez.

De nagyon fontos, h ne várj tőle hatalmas haladást...és semmi esetre se erőltesd! ha egy idő, vagy bizonyos közelség után már nem hajlandó megnyugodni, és egy lépést se tesz magától abba az irányba, akkor inkább fordítsatok hátat (természetesen ilyenkor se simi, se juti), és aznapra keress másik irányt a sétához.Majd másnap ismét próba....Ez a fokozatosság elve. meglátod, hamar túl lesztek rajta.
Sok sikert! Majd írj, h mi volt!
Dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14014 #14015 #14016] [előzmény: (14012) ertzuio, 2012-05-03 13:09:35]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
14010. Elküldve: 2012-05-03 11:14:00 [5.]

Sziasztok! icon50.gif
A pozitív megerősítéssel nagyon képben kell lenni! Ha rosszkor kapja a jutalmat, pont arra erősítesz rá, amit nem szeretnél!!!!! Tipikus példa a középkorú hölgy, aki felkapja az egyébként pórázon sétáló yorkit, mert az amikor meglát egy kutyát, bemenekül a lába mögé....itt épp arra erősít rá (a jutalom a felkapás, és a simogatás nyugtatgatásként), ahogy a kutyája összetojja magát, amikor közelít egy másik. "Gyere Buksi, félj csak nyugodtan...simi-simi...ez a nagy kutya meg akart téged enni...simi-simi...jól csinálod, így kell ezt...simi-simi....a gazdi megsimogat, megjutalmaz érte...simi-simi"
Én a pozitív megerősítés híve vagyok, így tanítom a kutyáinkat is, és ilyen kiképző-iskolát végzek és szerintem ez a jövő a kulturált, a kutyát társnak tekintő állattartásban (jobb helyeken már a jelen).
Kedves Ertzuio!
A kiskutyák, kamaszkutyák gyakran megijednek a váratlanul, hirtelen felbukkanó alakoktól. Főként, ha azok nagy darabok.... Jó ötlet a jutifalat, de arra nagyon figyelj, hogy csak akkor adj neki egy-egy darabot, mikor már megnyugodott. Türelmesen várd ki a pillanatot, vond el a figyelmét....de ne simogass, amíg látod, h retteg. Beszélj hozzá nyugodt hangon, próbáld meg leültetni. első körben pár lépés hátrafelé....Lehet, h jó pár percet is igénybe vesz, és türelmet igényel, de megéri. A fiatal kutyák hamar rájönnek az összefüggésekre....hogy ha nyugodtan viselkedik, azért jutalom jár....
Ha már a kezdeti sokkon túl vagytok, érdemes pár lépéssel előrefelé csalni....ha tudod, kiabálj előre a házból, v bárhonnan kilépőnek, h segítsen, és ha van egy pár perce, akkor ne csináljon semmit, csak ne mozduljon....ezt esetleg előre is meg lehet beszélni az ott lakóval, vagy egy másik ismerőssel, h eljátszatok egy hasonló szitut. Ti meg haladjatok két-lépéssel két-lépésre....csak akkor jutalmazd a kutyidat, mikor egy picit megnyugodott.....és természetesen a vége az, hogy megkéred a másik embert, hogy guggoljon le a kutyihoz, próbálja odahívni magához egy falattal...
Nem tudom,mennyire súlyos az eset....ha szerencséd van, két alkalom, és teljesen elfelejti...ha nincs....több napot is igénybe vehet, de ne add fel...
És ugye azt nem kell külön kiemelnem, h ha félős a kutyusod, akkor mindenféle leszidás, hangos fegyelmezés, túlzott nyomás a mindennapokban óriási károkat is okozhat....
Ha bármiben tudok segíteni, szívesen teszem.....

Dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #14011 #14012] [előzmény: (14009) ertzuio, 2012-05-03 09:16:14]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13901. Elküldve: 2012-04-12 17:43:15 [6.]

icon22.gif icon22.gif icon22.gif
A farkincáját nézzétek, és csodáljátok!
Én azt (is) imádom a legjobban. Fekete, és az a fehér pamacs a végén....
...az én szerelmem....
és az őzikeszemei....ahogy azonnal levesz a lábamról.....
icon79.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13895) cugel, 2012-04-09 15:16:53]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13900. Elküldve: 2012-04-12 17:37:33 [7.]

Én nem tudom megnézni a linken a képet, csak ezt a picit látom... icon52.gif

Azt hiszem 50 (?) hozzászólásig nem tudsz rendesen képet felrakni ide.


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13906] [előzmény: (13890) ertzuio, 2012-04-09 10:18:19]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13899. Elküldve: 2012-04-12 17:34:13 [8.]

Szia! icon50.gif

Üdv a fórumon!
Még Gingert (a vörös kutyi az utóbbi képeken) is egyesek ledagizzák...
icon21.gif

Dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13902] [előzmény: (13890) ertzuio, 2012-04-09 10:18:19]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13828. Elküldve: 2012-03-11 22:49:23 [9.]

icon32.gif
Eszméletlenül aranyos!

És ott látszik igazán, a francia bulldog mellett, hogy mennyire kis csöppség még!

Nagyon kis helyes! icon22.gif icon22.gif icon22.gif

dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13825) Joee, 2012-03-11 20:22:59]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13780. Elküldve: 2012-03-06 09:14:28 [10.]

icon50.gif

Nagyon helyes a kiskutyus, csak egy kicsit valóban "csofi" ő is. Szerető kezek között és egy kis odadigyeléssel meglátod, pikk-pakk helyrejön! jól látom, hogy Hugó a neve?

Rengeteg szeretetet fog adni...aki szereti a kutyákat, annak ez az egyik legjobb döntése, hogy staffbullt választ társául...

Nagyon örülök, hogy létezik az "Isteni Gondviselés" és a kalandos út végén hozzátok került! icon32.gif icon32.gif icon32.gif

Írj majd mindenképp, hogyan alakul...és küldd a képeket!

dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13782] [előzmény: (13771) Joee, 2012-03-05 12:53:13]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13755. Elküldve: 2012-03-02 12:09:59 [11.]

icon50.gif

Úgy látom a kisfiú igazi szövetséges-barátra talált a kishölgy-kutyiban.

...tökéletes kapcsolat...

icon28.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13756] [előzmény: (13753) celticstaff, 2012-03-02 11:55:33]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13746. Elküldve: 2012-03-01 20:17:27 [12.]

icon22.gif icon22.gif icon22.gif
Tündériek így együtt.



Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13744) ricardo1109, 2012-03-01 19:34:55]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13734. Elküldve: 2012-03-01 16:25:23 [13.]

icon50.gif

Király képek ezek is!
icon22.gif icon22.gif icon22.gif
icon2.gif icon2.gif icon2.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13731) Iby, 2012-03-01 16:15:43]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13710. Elküldve: 2012-03-01 15:11:47 [14.]

icon50.gif
Én nem vagyok jelenleg otthon, külföldön dolgozom, saját képeket két hét múlva tudok hozni, addig is egyik kedven csoportom képeiből töltöttem le a facebook-ról...
Az egyik januári hét témája volt a "vicces pózok"...
Sok kép a jól elkapott pillanatról szól, sok az alvás közben produkált testcsavarásokról...

396320_365369770143836_100000124489127_1663236_1761980508_n.jpg

398746_2888755571316_1033000989_32965624_1991637913_n.jpg

399625_10150553521236649_710686648_9216714_1498839055_n.jpg

402328_273373909391928_100001579639296_742932_812124180_n.jpg

407749_10150509531848778_706933777_9039896_1245869107_n.jpg

409555_10150488453425642_506655641_8753685_333741315_n.jpg

391859_10150503470504051_613729050_8953414_1936294350_n.jpg

378105_10150565944774309_611644308_8585951_1187351797_n.jpg

icon50.gif icon50.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13718 #13741]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13705. Elküldve: 2012-03-01 14:56:15 [15.]

icon50.gif

Nagyon tetszik!
Tündéri kiscsaj! icon22.gif icon22.gif icon22.gif
( És a neve miatt külön imádom!)


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13723] [előzmény: (13701) Iby, 2012-03-01 14:42:54]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13704. Elküldve: 2012-03-01 14:54:50 [16.]

icon50.gif
Imádom a képeiteket! Annyira jó kis csapat vagytok! icon22.gif icon22.gif icon22.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13716] [előzmény: (13696) Energy Bomb, 2012-03-01 14:03:40]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13692. Elküldve: 2012-03-01 13:54:21 [17.]

Tényleg szörnyű, hogy mit műveltek itt!
Szörnyű, hogy Anti mit meg nem enged magának, holott nem olyan régen nála nem tervezett párosodás történt. szörnyű, hogy Krisztiánnál tényleg megesett az, hogy egy tenyésztő nincs tisztában a kutyája szűrt, vagy szűretlenségével, szörnyű, hogy Laci csak a balhéra szomjazik, szörnyű, hogy Ibynek is mindig van negatív hozzászólása mindenhez...
Egyikőtöket sem ismerem, de nagyon durván lejáratjátok magatokat, és a fajtát is.
Kérlek hagyjátok abba, és rendezzétek magán jellegű levelezéssel a problémáitokat! Már én is találkoztam olyan emberrel, aki kijelentette, hogy tőletek tutira nem fog kutyát venni, és csakis azért, amit itt egymással műveltek. Minden dologra rá lehet "húzni" egy jó öreg közmondást....ide talán az vág a legjobban, hogy "Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!"
És ne járassátok már le se egymást se magatokat, gusztustalan.
Én sem akartam megbántani senkit, az előttem való "külsősök" megnyilvánulása miatt mertem beleszólni...
Sziszó, Renike, Energy Bomb, jöjjenek a képek, hogy ezt a balhét el lehessen már felejteni!!!

Dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13695 #13700 #13713]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13554. Elküldve: 2012-02-07 21:23:14 [18.]

icon50.gif

Vééégre! De jó képek!!!

A libasorban szaladós a kedvencem! icon75.gif icon75.gif icon75.gif

Üdv: dia


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13552) Energy Bomb, 2012-02-07 13:58:46]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13513. Elküldve: 2012-01-29 18:48:35 [19.]

icon75.gif icon75.gif icon75.gif
szerintem nagyon rendben van! icon22.gif icon22.gif icon22.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13512) Energy Bomb, 2012-01-29 17:50:59]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13509. Elküldve: 2012-01-29 10:39:38 [20.]

P1050289.JPG

"szökkenő szarvas" :)
P1050367.JPG

P1050373.JPG

Szinte nincs is olyan képünk mostanában, amelyiken ne lenne a Tabu szájában bot. Ez már tartozék..... :)


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13510 #13515 #13517]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13507. Elküldve: 2012-01-29 10:16:07 [21.]

icon2.gif
Boldog vagyok, hogy Amina jó helyre került. megérte várni, ugye??? icon79.gif

icon50.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13501) Energy Bomb, 2012-01-28 10:47:23]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13506. Elküldve: 2012-01-29 10:11:50 [22.]

icon32.gif
Gratula mindenkinek!


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13487) celticstaff, 2012-01-27 10:13:08]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13505. Elküldve: 2012-01-29 10:10:33 [23.]

icon28.gif icon32.gif icon33.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13481) Speed Hunter, 2012-01-26 16:06:07]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13480. Elküldve: 2012-01-25 17:43:20 [24.]

icon22.gif icon22.gif icon22.gif
cuki!
icon50.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[előzmény: (13471) ricardo1109, 2012-01-24 18:49:58]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


diodia



Tagság: 2010-09-17 20:24:47
Tagszám: #88594
Hozzászólások: 135
13458. Elküldve: 2012-01-21 21:35:47 [25.]

icon2.gif icon2.gif icon2.gif
Hééé! nem ér az összes képemet felrakni!!!!! icon21.gif icon21.gif icon21.gif


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Angol Staffordshire Bull Terrier Fórum: Kutya
[válaszok erre: #13459] [előzmény: (13456) Energy Bomb, 2012-01-21 14:23:48]
Haladó
diodia adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 135
    / 6 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.027421951293945 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail