Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455967/4 Témák: 18953 Tagok: 112648 Legújabb tag: [email protected] Online: (52/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 1 üzenet

kopi25


Tagság: 2011-04-05 19:29:36
Tagszám: #93059
Hozzászólások: 1
2. Elküldve: 2011-04-05 21:34:57 [1.]

T. Topi-50

Az eszmefuttatás megható, de az éremnek van egy másik oldala is.

Átdolgozott élet? Miért is?
Azért, mert kötelező volt dolgozni, különben bevitték a rendőrök?

Az akkori munkához való hozzáállás hagy egy kis kívánnivalót maga után.

Állami cégekben dolgoztak állami fizetésért ahonnan csak akkor lehetett őket kirúgni, ha arra nagyon alapos indokot szolgáltatott, mert ugye mindenkinek kötelező dolgozni.
Az sem számított alapos indoknak, ha nem ért be időben műszakkezdésre és az sem, ha munkavégzés közben alkoholt fogyasztott. Érdekes módon ennek ellenére a 110%-ot mindig sikerült teljesíteni amiért persze prémium járt. Hogyan? Nem értem! Az alkoholfogyasztás és a késés ösztönzőleg hatott a termelésre? Sőt azt sem értem, hogy az állami cég raktáraiban sosem volt hiány, pedig 1l házi pálinkáért/libáért szinte bármit el lehetett hozni/leselejtezni. Arról már nem is beszélve, hogy a hét közben elsumákolt munkát sokkal jobban megérte szombaton gmk-ban több pénzért megcsinálni. Azt sem igazán értem, hogyan tud egy cég úgy nyereségesen működni, hogy a szükségesnél 2-3x több dolgozója van. Aztán ott van még a "bér higítás". Csak azért veszünk fel embereket a munkahelyre, hogy a statisztika szebb legyen. Érdekes dolgok ezek.
Aztán itt van a 3 Ft-os kenyér története. Sok nyugdíjas a mai napig azt hiszi, hogy azért volt 20 évig 3Ft a kenyér ára, mert akkoriban nem volt infláció. Érdekes tévhit. Nagy különbség van az államilag rögzített árak és aközött, hogy nincs infláció. Mert ugye a földműves szántott, vetett a tsz. keretein belül, évente emelkedett a fizetése, de a kenyér ára nem. A gázolaj ára is emelkedett amivel a traktor ment. A kenyér ára mégsem. Hogy lehet ezt megoldani? A hiányt külföldről fölvett hitellel finanszírozták.
Aztán ugye itt van még a párttagoknak/munkásőröknek potom pénzért kiutalt lakás. Igaz, hogy a lakást 10-20 évig nem adhatta el, de ennyit nekem is megért volna.
A 90-es évek utáni tömeges kenőpénzért történő rokkantnyugdíjazásokról már nem is beszélve.

Ezzel az egésszel semmi gond nem lenne, ha nem velünk aktív dolgozókkal akarná az állam az ingyen levest visszafizettetni. De sajnos ezt rajtunk kérik számon. Úgyhogy ne zúgolódjon az akinek kevés a nyugdíja, hanem gondolkozzon el azon, mennyi pénzt fizetett be az államkasszába azért, hogy most nyugdíja legyen. És azon is, hogy nekünk a gyermekeiteknek mennyit kell befizetnünk, hogy nektek azt a keveset vigye a postás. Mert a mi fizetésünkből nem a mi leendő nyugdíjunkat vonják, hanem a tiéteket.





Téma: Mi lesz a nyugdijakkal, és a népesedés politikával? Fórum: Gazdaság
[válaszok erre: #3 #3]
Zöldfülű
kopi25 adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 1
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0041799545288086 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail