Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455735/9 Témák: 18953 Tagok: 112642 Legújabb tag: jocozala Online: (101/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 2 üzenet

ratri



Tagság: 2011-08-19 19:29:25
Tagszám: #94851
Hozzászólások: 2
2080. Elküldve: 2011-11-17 19:09:52 [1.]

csupán annyi volt a rossz benne, hogy egy kamera volt, így csak azt láttuk, amit az előszobában csinált, de igazából mivel ott a helye, az itatója, így ott töltötte a legtöbb időt, szinte végig látni lehetett a képernyőn.
a lakásban meg ha otthon vagyunk is őrjáratot tart, úgyhogy azért gyanítom, hogy nem csinált mást, mert 10 percre tűnt csak el. (:


Téma: [KUTYAFAJTÁK] Szereszetter Fórum: Kutya
[előzmény: (2079) bungics, 2011-11-16 17:53:10]
Zöldfülű
ratri adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


ratri



Tagság: 2011-08-19 19:29:25
Tagszám: #94851
Hozzászólások: 2
2077. Elküldve: 2011-11-16 12:46:01 [2.]

az egyedül hagyáshoz én is azt ajánlom, fokozatosan kezdd hozzá szoktatni, hogy ezentúl hosszabb ideig egyedül (emberek nélkül) lesz a lakásban, ami annyit jelent, hogy minden héten növeled azt az időt, amíg távol vagy, úgy fél órával. ezt azért javasolják így, hogy ne vandálkodjon, bár nem a szetter az a kutya, amelyik előszeretettel tesz ilyet, de a magány nagy úr.
nekünk is lakásban van az ebünk, már kicsi kora óta, nyáron szokott kint maradni néha 1-2 órára, ha elmegyünk. megszokta, hogy nincs vele otthon senki, reggel suli és munka, így héttől háromig teljesen egyedül van, de volt, hogy egész nap egyedül volt, és nem történt semmi. megtanulta, hogy nem kell ugatni, vonyítani, mert visszajövünk, azt, hogy szobatisztának kell lennie, de azt is tudja, ha wc-znie kell, azt a járólapra tegye, ahonnan ugye a gazdinak egyszerűbb eltakarítani, hiszen nem várható el tőle, hogy 6-7 óránál tovább visszatartsa az ürítést, erre számolni kell. egy jó kutya a végletekig megpróbálja visszatartani, de lesznek balesetek, az biztos, ilyenkor nem szabad bántani, hiszen nem ő volt a hibás, hanem mi, hogy nem értünk korábban haza. bár én részemről a testi fenyítést nem preferálom, főleg nem egy ilyen lelkületű kutyánál..
reggel kap egy-két játékot, hogy szórakoztathassa magát, tele tál vizet, megkapja az ételének felét, hogy tele legyen a pocak, és indul a nap. nem hiszem, hogy azért jutalmazni kell, hogy elmegy a gazdi, inkább akkor érdemel jutalmat, ha jól viselkedett, ez a nevében is benne van, nem szabad átesni a ló túloldalára, persze mindenki másképpen neveli a kutyáját, a lényeg annyi, ha elkezdted valahogy nevelni, ahhoz tartsd magad, a kutyák, de főleg a szetterek rendkívül következetesek, ha észrevesznek egy apró változást, rögtön ki is használják, ha tudják, amivel nincs is gond, számolni kell azzal, hogy intelligens a kutya.
mi egyszer webkamerával végigkövettük a napját: kb. 3 órán keresztül ugyanazon a helyen aludt, ahol lefeküdt, majd ivott, körbejárta a lakást, húzkodta a játékát negyed óráig, ivott, és félórás váltásokkal feküdt az előszoba járólapján újabb három órát, majd felfedezte a macskát, megkergette, elővette a játékát, elvitte a helyére, és elaludt vele, majd fél óra múlva arra kel, hogy hoppá, itthon a család, és ő egy rendkívül izgága szetter az eddigiekhez képest.. ő már a második szetterünk, aki a miénk (volt pár mentett szetterünk is, egy-két évre, míg gazdijuk nem lett), és lakásban van egész napra, egyikkel sem volt baj eddig.
a lényeg, ha haza ér valaki, akkor le kell mozgatni. nálunk úgy volt anno, hogy reggel apu levitte fél-egy órára, elment a család, hazaértünk, három körül, de mivel mi még csak 6-8évesek voltunk, így levittük mi is fél órára a ház köré, majd megjött anyu ötkor, levittük közösen egy órára, majd este hétkor egy fél órára és este tízkor fél-egy órára, attól függ, hogy bírta, ha hideg volt, kevesebbet, ha meleg, többet.
szerintem nem érdemes aggódnod rajta, mert átragad a kutyára, és emiatt neki is rossz lesz. próbálgasd, ha eddig elvolt 2-3 órát, akkor maradj ki 4-et, ötöt, ha fokozatosan csinálod, hozzászokik ahhoz, hogy az eddig ismert idő kitolódik, és nem lesz probléma.



Téma: [KUTYAFAJTÁK] Szereszetter Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2079]
Zöldfülű
ratri adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 2
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0051970481872559 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail