Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9399234/33 Témák: 18224 Tagok: 111097 Legújabb tag: Maddycrusoe Online: (58/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 HTPC mindentbele (üzenet: 38, Linux)
 
 152. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-04-19 09:32:12 [26.] 
Most beneficial CBD Gummies Planned for Uninterrupted sleep after dark, Editor's Go shopping for website
 151. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-04-18 18:07:24 [27.] 
I haven’t any word to appreciate this post.....Really i am impressed from this post....the person who create this post it was a great human..thanks for shared this with us. bet 365
 150. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-04-18 09:17:57 [28.] 
The factor to their rear generating results only for a restricted time, until their ingredients continue to be active in your body.  click here
 149. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-04-18 06:41:15 [29.] 
This is my first time visit to your blog and I am very interested in the articles that you serve. Provide enough knowledge for me. Thank you for sharing useful and don't forget, keep sharing useful info: Effective English Communication Coaching
 148. Gerald Cruz  |   Válasz erre2022-04-17 09:34:25 [30.] 
You will get them as total buds in glass jars or as pre-rolled joints. read more
 147. toptopweb  |   Válasz erre2021-02-22 04:38:10 [31.] 
But on whether what she pursues is what she likes.
We evaluate the success of any person not on material conditions,and what she gives up is what prevents her from realizing her dream.
I very much agree with this sentence, life and work, we choose to work because of life, and work makes us neglect life.
When you want to get promoted, you have to sacrifice more of your private time to work.
https://www.toptopweb.com
A very interesting website
 146. Topi-50  |   Válasz erre2010-11-14 19:54:31 [32.] 
AZ 1956-OS FORRADALOM HŐSEI ÉS ÁLDOZATAI

A halálos áldozatok 78 százaléka a fővárosban (1945 fő), közel egynegyede
(557 fő) vidéken esett el.

A főváros akkori 22 kerülete közül a legtöbb áldozatot négy belső kerületben
szedtek a harcok: a már említett Józsefváros után a Ferencvárosban 234, az
Erzsébetvárosban 176 és a Belvárosban 106 személy pusztult el.

A külső negyedek közül a XX. és a XXI. kerületben haltak meg a legtöbben - a
"vörös Csepelen" fővárosi viszonylatban is kiugróan magas (13 százalékos)
volt az általános iskolások száma a halálos sebet kapottak között.

"Azokban a kerületekben, ahol magasabb a 15 éven aluliak és az 50 évnél
idősebbek aránya, a sérüléseket nagyobbrészt akna- és ágyútalálat okozta,
ahol a 15-24 évesek aránya magasabb, a halálozások főleg kézifegyverektől
eredtek" - magyarázta a halálos áldozatok sérüléseinek kerületenként eltérő
arányát annak idején a KSH.


Most olvastam Dobszay László Kéthly Annáról szóló írásában a következőket:

"Mikor 1956-ban az ÁVH kétségbeesetten jelenti, hogy a halottnak vélt ország mozog és félő, hogy az elkeseredettség kirobban, nosza hamarosan kieresztik az egyébként megbízható "politikai foglyokat" a Rákosi-rendszer mártírjaként. Hogy az ország szemét bekössék, Rákosit leváltják. Rákosi mosolyogva átteszi székhelyét Moszkvába és onnan irányítja Gerőt. A szabadságmozgalmakat azonban nem szabad elnyomni, hanem éppen ki kell robbantani, mert Moszkva érdeke azt kívánja, hogy a szuezi vállalkozás előtt Rákosi-Gerő "tabula-rasa"-t teremtsen Magyarországon. ÁVH-s ügynökök kezdenek magyarkodni, fűtik az úgyis robbanásig túlhevült kazánt s készítik elő az utat Nagy Imre, Kéthly, Tildy és a többi bevált országcsaló politikai szereplésének megismétléséhez.

A szabadságharc ki is robban. A félrevezetett magyarság Moszkva előzetes tervei szerint Nagy Imrét követeli a kormány élére. A moszkoviták a kezüket dörzsölik. A buta "goj" engedelmes vágóállatként hajtja bele a nyakát a bolsevista medve karmaiba.

A szabadságharc visszhangja azonban külföldön váratlanul igen kedvezőtlenné fordul a szovjet számára. Bent az országban a hős magyarok megbénítják a kommunista párt és a szovjet fegyveres alakulatainak erejét. Külföldön égig csap a lelkesedés.

Valamit tenni kell. Kapóra jön a szociáldemokraták bécsi kongresszusa. Előkerül a politikai molyvédő zsákból a legöregebb, legravaszabb moly, Kéthly Anna. Két-három nap alatt óriási propagandát csapnak körülötte s azután kiküldik Bécsbe, hogy fordítsa meg Nyugat hangulatát és hangolja Nyugatot a szabadságharc ellen."
*****


Évtizedek óta nem kaptam senkitől választ arra az 1956-os élményemre, amit nagyszüleim kunszentmiklósi Bösztörön lévő tanyáján ( Bösztör nem volt mindig puszta, csak miután a TSZ kisajátította és műveletlenül hagyta) tapasztaltam. Ide másolom a részletet a Tiborca történetének első fejezetéből:

"Posta és "üzenet" azon a nyáron az égből jött. Pontosabban: amint a mezőn legeltettem az állatokat, halk motorzúgáshoz hasonló zaj után bálák, vagy bála-szerű csomagok hullottak a földre, meg rengeteg papír. Ezek a papírok tőlem elég távol keringtek a levegőben. Ott kellett hagynom az állatokat, hogy egyet elkapjak. Alig kezdtem el silabizálni a szöveget, ott termettek ángyikáék és erővel elvették tőlem a "röplapot", mondván:
- "Ez nem gyeröknek való!".

Ettől kezdve nagyon nyugtalan időszak következett. A család tette a dolgát, mintha mi sem történt volna, de nagybátyám is - aki addig nagyon türelmes, nyugodt volt - vibrált a nyugtalanságtól. Hatalmas vihar előtti csend vett körül bennünket..."

(Részlet Tiborca történetének I. f. 4. r-ből)


http://www.gemenc.hu/sajtoklub/Vasarnapi_kalendarium_061203.mp3A lyukas zászlómat teszem ki minden nemzetinek nevezett ünnepen mindaddig, míg az 1956-os forradalom és szabadságharc véres- és a legkegyetlenebb megtorlásának elkövetői nincsenek elszámoltatva!!!


A fenti listán szereplő személyek az 1956-ban, a harcok során meghalt hősök, akikről semmit nem tud a kerületünk lakossága, mert olyan történelemtanároknak nevezettek „oktatták” még gyermekeimet is, akik a mai napig ellenforradalomnak tartják a szabadságharccá kiteljesedett gigászi harcunkat. E hatalmas harcunkkal példát mutatva a világnak, csak Ausztráliban érhettünk el hatalmas eredményeket, mert ott a forradalmunk hatására, végérvényesen és véglegesen megszüntették, és felszámolták az egész kontinensre kiterjedő kommunista szervezeteket és pártokat .
Ezzel a harccal teljesen magunkra maradva, el kellett viselnünk a világ egyik legnagyobb hadseregének megszállását. Ezen megszálló hadsereg által biztosított iszonyatos testi-lelki megtorlás következett, melynek következtében „…a tízezrével elfogott hazafiak 20 körme alá 10-10 gombostűt vertek, s azután gumibottal összes körmeiket leverték, lemanikűrözték. Vagy az áldozatot seprűnyélre kötve, talpával felfelé fordítva, talpait órákon át gumibottal addig csépelték, míg kétszeresére dagadt, aztán arra kényszerítették, hogy vödör hideg vízben áztassa lábait. Vagy az áldozatról lehúzták harisnyáit, szájába nyomták, hogy ne tudjon ordítani, még egy gázálarcot is kötöttek rá hangfogónak, azután hozzáfogtak a legkülönfélébb 'munkához': nemi szervét gumibottal cafatokra verték, vagy vékony üvegcsövet nyomtak bele, és vaskalapáccsal addig verték, míg az üvegcső apró szilánkonként belepréselődött. Az ilyen áldozat két év múlva is sírt, ahányszor örökké gennyező nemi szervén vizelnie kellett. (Rosenberg Ibolya vezette be ezt a kínzási módszert.) Vagy az áldozat nemi szervét íróasztal fióknyílásba tördelték. Vagy az áldozat nemi szervére 2-3 gumiforrasztó sallert kötöttek, meggyújtották és így a nemi szervet teljesen leégették. (Dr. Farkas Ferenc ügyvéden kipróbált módszer, azután általános.)

Ha nő volt az áldozat, akkor nemi szervét addig döfködték gumibotokkal, míg véresen kifordult, és az áldozat hónapokon belül szörnyű kínok között meghalt.

Vagy az áldozatot hátrafektetve lekötötték, hasára vaslábos alá patkányt kötöttek, a másik vaslábosba föléje égő parazsat tettek, és így a patkányt arra késztették, hogy az áldozat hasán keresztülfúrja magát és elmeneküljön a megsüléstől. (Dr. Böhm Ferencen kipróbált módszer.) De a leggyakoribb az volt, hogy az áldozatot nagyon sokan megrohanták, földre gyömöszölték és végtagjaira állva, gumibotokkal csoportokban váltva egymást, órákon keresztül addig csépelték, míg egész teste, feje csupa seb és vér volt. Ilyen kínzások közben egyedül a budapesti központjukban, az Andrássy út 60-ban naponként legalább 30-40 halt borzalmas mártírhalált.”

Itt szeretném felhívni a figyelmet a budapesti Szabó Dezső Nemzeti Kamaraszínházban, 2004-ben – Usztics Mátyás rendezésében – bemutatott: a Daráló című színdarabra!!! Ebben azon konstruktőr beszél arról a daráló-szerkezetről, amit a halálra vert- és kínzottak tetemeinek eltüntetésére LEDARÁLÁSÁRA készített el!!! Vasárnapi Újságban beszél erről Usztics Mátyás 2004. október 24-én:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-jfcraW0530J:www.gemenc.hu/sajtoklub/VU_tab.htm+Usztics+M%C3%A1ty%C3%A1s+A+dar%C3%A1l%C3%B3+c.+sz%C3%ADndarab&cd=3&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Róluk nem készült kimutatás sem. Én is csak nagymamámról tudtam meg utólag, hogy még hosszú évek múlva is azért siratta titokban Bóna Zsigmond nevű fiát…mert még keresnie sem volt szabad! Még beszélni sem beszélhetett róla! Azonban, a véres kezű megtorlók nagyon is jól tudják, hogy kikről, miről kell elhallgatni az igazságot!!! Ez is rettenetes, de ha belegondol valaki abba a tragédiába, hogy a mártírok utódaira is a mai napig számkivetettség és megbélyegzettség a sorsuk, akkor rájöhetne milyen rettenetes annak az üldözöttnek, negatívan diszkrimináltnak, akinek sejtése sincs róla, hogy minden rossz miért történik vele? Miért ölik meg magzatjait, miért lehet őt büntetlenül megerőszakolni és … Megírtam a Tiborca történetében… egy ilyen nehéz sorsú asszony életét.

„Aki életben maradt, gondolkodás nélkül aláírta az általuk előre megfogalmazott jegyzőkönyvet, mert számára a mielőbbi felakasztás megváltást jelentett a borzalmas kínzásoktól. Ha a 'népügyészségen' eszébe jutott a kínzásokra hivatkozva vallomását visszavonni, vagy ezt a csőcseléknek is legaljából összeszedett népbíróság előtt merészelte megtenni, akkor nyomban visszaadták 'pótnyomozás'- ra a politikai rendőrségre, ahol újabb borzalmas kínzások után vállalta önmaga ellen a hamis vallomást, hogy végre felakasszák..."

Itt érzem a testemben-lelkemben – a szörnyű kegyetlenkedésekkel megkínzottak - testi-leki fájdalmát!!! Hallom elfojtott jajukat és zokog a lelkem minden nap és annak minden órájában...

Vádolom az összes hatalmon lévő politikai erőt, amiért még mindig parlamenti- és önkormányzati képviselők lehetnek annak a rettenetes diktatúrának utódpártjainak tagjai, illetve jelöltjei és képviselői!!!

Tudja meg mindenki, hogy milyen szenvedéseken ment keresztül a családom és azt is, hogy a mai napig rettegésben kell élnem!!! Mert itt ahol én lakom még mindig élet-halál urai azok, akiket a környezetemben élők ismét megválasztottak. Tudja meg mindenki, hogy számomra nem ért véget az üldöztetés, amit kiterjesztenek mindenkire, aki kitüntet figyelmével, szeretetével, vagy akár rokonszenvével. Tudja meg mindenki, hogy még mindig teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban tengetem napjaimat, mert háziőrizetté vált évtizedek óta - a kínkeservesen fölépített - otthonom, ahonnan nem költözhetek el sehova, mert ... már oly sokan meghaltak azok közül, akikkel felvettem a kapcsolatot és akik megtiszteltek figyelmükkel, szeretetükkel.

Tönkretették az én életemet is és még mindig tehetetlenül végig kell néznem hogyan teszik tönkre a gyerekeimét is!!!

Még mindig mindennapos programom a szeretteimért való rettegés, pedig valósággal úgy élek, v. tengődök, mint egy száműzött.

Házi őrizetté vált a kínkeservesen felépített otthonom!!!

És senki nem tesz semmit!!!

Bp. 2010. nov. 9.

Bona Mária

Kedves Mária!

Hosszú életet kívánok neked. Erre szükséged van, ha arra vársz, hogy a bűnösök elnyerik büntetésüket.

Engedelmeddel felidézem egy régi emlékemet.

Főügyész voltam, amikor felkeresett egy bíró, akinek a testvérét nyomorékká lőtték a tiszakécskei "repülőtámadásnál". Felvettem a panaszt. Konkretizálni akartam azonnal a hallottakat. Rádumáltam az MTV debreceni csoportját, hogy "rangrejtve" egy tényfeltáró riportot készíthessek. Egy fél nap alatt mindent tudtam, amit akkor tudni lehetett. Még a MIG-15-ös repülőgép gépágyújának néhány töltényhüvelyét is sikerült elhoznom. Beszéltem az öreg plébánossal, aki templomi zászlókat és terítőket adott a sebkötözéshez, stb.

Szabályos feljelentést tettem a Szegedi Katonai ügyészségen. Ott évekig fektették az ügyet.

De nem is ez a jellemző. A jellemző az, hogy mint főügyész faxot írtam Für Lajos (volt III/III-as) honvédelmi miniszternek. Megírtam, amit tudtam és azt javasoltam, hogy a légisortűz következő évfordulóján a magyar légierő gépe repüljön a kivégzőhely, azaz a főtér fölé (18 halott és száznál több sebesült volt a téren) és dobjon le egy kegyeleti koszorút.

Ez az emberforma **** - nem válaszolt... Ez a szellem, ami máig sem változott!

Ezért kívánok reményeidhez hosszú életet.

Gyula.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 43. dpdove  |   Válasz erre2010-07-26 13:56:12 [33.] 
ugyessen ossze cseszte az osszes lapot orulok neki
remelem adminok eszreveszik es kitiltjak

DigiTPosTDove
[előzmény: (42) ps_feri, 2010-07-26 08:57:27]
 42. ps_feri  |   Válasz erre2010-07-26 08:57:27 [34.] 
Igazán remek látni, hogy mennyi BAROM él közöttünk, akik minden fórumot összemocskolnak, csak így tovább
[válaszok erre: #43] [előzmény: (41) bellucci, 2010-07-16 16:25:29]
 4. öCSIszan  |   Válasz erre2008-11-02 17:59:49 [35.] 
Hali

Ha ilyesmit akarsz az a lényeg, hogy

1/ ne legyen zajos

2/ szép legyen a pofija ,vagyis bútordarab szerű legyen ,mint egy szabvány hifi készülék.

3/ bővíthető legyen később is és átalakítható

4/ valamilyen módon távvezérelhető legyen.
[előzmény: (3) dpdove, 2008-06-27 19:18:42]
 3. dpdove  |   Válasz erre2008-06-27 19:18:42 [36.] 
Szoval a HW

kivalogatva a "supported" hardwereket
aprankent atneztem a HU es EU arakat
(nem akarom szivatni magam - ezert az experimentalt meg sem neztem)

kezdjuk:

alaplap:
ASUS P5G-MX - 9.084
proci:
INTEL Core2 Duo E4600 2.40GHz 775 BOX - 22.920
mem
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 2szer - 16.680
video
MSI NX8400GS-TD256EH PCIE - 7.260
szum: 55.944

agrh - es meg nincs benne a DVB
Technisat SkyStar 2 - 12.445
wifi kartya - ~6000
winyo(k) - 2x 300 GB - 30.000
haz - 22.000 tol 70.000 ig

also hangon ~130.eft

Intel vagy AMD?
nekem mind1 linux hasitja mind a 2 ot rendesen -> amelyik olcsobb lesz


es jott a megvilagosodas
milenne ha rendelnek ebay MEDIA PCt
es majd dagaszgatom

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&;item=270248429860&_trksid=p3907.m32&_trkparms=tab%3DWatching

gyerekek akar hogy is nezem ez alap hangon meg van 250EUR bol (56 975 Ft.- mai arfolyamon)

mit szeretnek meg bele elsokorben?
DVB-S kartya
technisat skystar 1 es (hardware mpeg coder)
vagy
technisat skystar 2 -> ez utobbi 47 EUR (10.000)
- sound elso tesztek az alaplapival

mennyire is jott mind ez ki? -> ~66.000 ft. (majdnem egy office pc ara )

Maris 50000el bejebb van az ember.DigiTPosTDove
[válaszok erre: #4]
 2. dpdove  |   Válasz erre2008-06-25 22:18:49 [37.] 
Docs:

http://www.mythtv.com (ENG)
http://www.mythbuntu.com (ENG)
http://www.linuxtv.org (ENG)
http://mediacenter.lap.hu (HU)
 1. dpdove  |   Válasz erre2008-06-25 20:32:13 [38.] 
Sziasztok,

Sok-sok tema kozul lehet valogatni a forumok kozt.
En egy kicsit koplexebb dolgot szeretnek inditani.
Volna benne SAT, Home Theatre, Linux...

Tervem,
Szeretnek osszehozni otthonra egy olyan boxot, melynel nem kell aggodnom hogy elfogy a flash, sovany a processzor benne, DVB-c/s/t kezeljen - softcam.key a havit megenye, uj kodolasoknal ne kelljen sokat okoskodni, lehet mar lassan gondolni a HD-s dolgokra, 5.1 hang, dvd iras, stb...

Egy szo mit szaz: 1 azaz EGY dobozt akarok otthon, ami minden media igenyemet kielegiti es jol bovitheto.

szolgaltatasai:
-Inet
-TV
-Radio
-mail nezegetes
-Video konferencia az anyosommal
-Kamera/fenykepezogep kezeles
-DVD vagy BlueRay iras

2 honapja gondolkozom a dolgokon, hogyan is lehetne nekiallni

sok lehetoseg van mind hardware mind OS / software teren.

sok lehetoseget latok egy HTPC-be dugott MythTV (MythBuntu v Debian OS) kiepiteseben.

Atragtam magam a tamogatott HW-k listajan.
Beszeljunk rola. Segitsetek megtalalni a legmegfelelobb confot.

Szusszanok 1et erre es holnap leirom mit tervezek vasnak

u.i.: remelem ebbe a forumba beszallnak a SAT-osok es a Linuxosok is.


udv,

DigiTPosTDove
(TÉMANYITÓ)
 HTPC mindentbele (üzenet: 38, Linux)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0098528861999512 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail