Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9266509/1 Témák: 17587 Tagok: 109015 Legújabb tag: Katona Vanda Online: (61/8
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1762 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44041, Kutya)
 
 44065. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:31:09 [1.] 
Péntek...

Hármasban kezdtük a napot, Patrícia ma hiányzott közülünk.

Andi és Laci a megérkezés után rögtön neki estek a kinti konyhában és a rongyosban elfekvő szalámik átnézésének és selejtezésének. Az utóbbi napokban, akik jártak ezekben a helyiségekben, biztos éreztek a már parfümillatnak épp nem nevezhető ott kerengő szagokat. Andi és Laci alaposan átnézett mindent, majd a szelektálás után mind a rongyos, mind a kinti konyha a verandával együtt fertőtlenítésre került.

A jól végzett, de nem éppen kellemes meló után Andi elindult az orvosi rendelőbe Darwinnal és Daisyvel, két legújabb apróságunkkal általános vizsgálatra. Az új kölyköcskék a férgeket és bolhákat leszámítva jól vannak, mindkét élősködő irtása megkezdődött náluk és pár nap múlva sor kerülhet az első oltásukra. Addig természetesen szigorú karantén alatt vannak.

Laci sem tétlenkedett természetesen, tovább folytatta az ereszcsatorna "gyártását", már majdnem elkészült vele. 👏

Mai segítőink Kozma Mariann, Lili, Marci és Balogh Anna, valamint tiszteletbeli "kis főnökünk" Mariann kislánya, Linett volt. 😍

Anna hozta saját kutyuskáját Pécsi Pircsi nagy örömére, mivel arra időre amíg Anna velünk volt, az ő kenneljében lett elszállásolva a vendégkutya.

Mai örömhírünk, hogy Buksikánk elkelt. Kiválasztotta őt egy négytagú család, kertes házba kerül majd, kinti-benti tartással. Két kisfiú lesz a játszópajtása, drukkoljunk neki, hogy a próbaidő letelte után végre ő is otthonra találjon.

Bogi kutya egyelőre nem nagyon érti, hogy mi történik vele, miért is került vissza a menhelyre. Néha Sissyvel összeugatnak, de többnyire a kutyaház bontásával vagy a rács harapdálásával tölti az idejét. Természetesen jól megdédelgettük és egy rövidke sétát is tehetett a menhelyen kívül, hogy egy kis időre eltereljük a figyelmét bánatáról.

A négyes kölyökcsapat elég szépen nyomja, szinte be nem áll a szájuk egész nap. Köztük azért megy a harc rendesen, sajnos ennek a legkisebb issza meg gyakran a levét, többször rájuk kellett szólni napközben. A fő imposztor, az egyik ordasszínű egyébként nagyon okos, mert amikor rendre utasítjuk hátrébb vonul és leülve figyel ránk, szerintem tökéletesen érti, hogy most rosszat csinált. 😃

Zsikénk új szokást vett fel az új kennelben, a csendes megfigyelőből időnként a "halottsirató asszony" szerepére vált, amivel természetesen a frászt hozzá ránk, mert azt hisszük, hogy beszorult valahova. Amikor kétségbe esve odarohanunk hozzá, majdhogy nem vigyorogva, boldog farkcsóválással fogad minket. 😁

Kutyáink étvágya változó, mostanában Zsebi, Kaján, Kacor, Csoki és Mangó ízlését nehéz eltalálni, de az is lehet, hogy csak a hőség miatt finnyáskodnak. A kicsik sem igen díjazzák a száraz tápot, így ma inkább konzervet kaptak, amit jóízűen elfogyasztottak.

A két új kölyök megkapta a napi féreghajtóját, Lénáék pedig a szokásos gyógyszerüket.

A Charlmil krémnek csak a dobozát találtuk meg a konyhában, a krémet sajnos nem. Így ma nem tudtuk kutyuskáink fülét lekezelni a legyek ellen. Aki esetleg tud a hollétéről valamit, kérjük jelezze merre található! 🙏

Végezetül köszönjük Mariannak, Linettnek, Lilinek, Marcinak, Annának és Lacinak a segítséget! 👍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44064. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:28:53 [2.] 
Csütörtök

Edina beszámolója:

Szép délutánt minden kedves olvasónknak, itt Dézi és Darwin 😍

Gondolom, most mindenkinél forognak és csikorognak a fogas kerekek, hogy ki a csodák is lehetünk mi 😁
Nem kell megijedni azért nem jut eszetekbe kik vagyunk, mert még nem ismertek minket 😍 Ugyanis váratlanul ma kerültünk be a menhelyre ;( Kistarcsai út végén a földúton ültünk egy bokorban :( a változatosság kedvéért férgesek vagyunk.....kaptunk féreghajtót......fél tablettát.....holnap visznek minket megmutatni a Minivetbe.Faházba lettünk elszállásolva.

Mai csapatot alkották : Anna Bálint, László Pal, Julcsi, Johanna, Botond, Bora és Hkcs 😀

A tegnapi apuka kisfiával és barátjával ma is volt, elvitték Tarkát, Barkát sétálni, akik akkor már másodszor sétáltak 😁

Dona már reggel jött Csillaghoz és elvitte délelőtti programra, majd délután pedig oktatásra 😍😍
Dona nagyon szépen köszönjük, hogy ennyit foglalkozol vele 😘
Ráfér nagyon, mert rosszul viseli a kennel tartást :(

Janka, Pankáéknak holnap már nem kell féreghajtó, csak 2hét múlva ismétlés.

12.45 re megérkezett Bogi, Pircsi és Lajkáék közti kennelbe került. Gazditól sok ígéretet kaptunk, meglátjuk!

Minden kedves segítő sürgött, forgott, valaki a konyában, valaki sétáltatás közben 😍😍😙😙😘

Beának köszönhetően hétvégén meg lesz csinâlva a menhelyesnek hátsó ajtó zára. Laci, Anna, Hkcs hazafelé elment a Bea által lebeszélt helyre, ott megnézték milyen alkatrészt kell beszerezni, Bea beszerzi holnap, hétvégén megcsinálják 😍 Köszi Bea ❤❤

Mindenkinek további kellemes napot kívánunk 😘😘😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44063. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:28:03 [3.] 
Szerda

Kriszta beszámolója:

Durciarc elrettentő, félelemkeltő, pitbull beállásával nyitom a szerdai beszámolót. :-)

A mai napon nagy megtiszteltetés ért, csatlakozhattam a tarcsai különítményhez. Úgy is mondhatnám, hogy XVI. kerületi outsiderként zokszó nélkül bevettek a csapatba. Éva Szabó, Andrea Telek csók nektek!!!🥰 Többnyire hármasban telt a napunk, csak pár látogatónk volt. Egy idősebb pár unokákkal érkezett hozzánk (unokáknál lakik Joker - ha még emlékeztek rá ;-) ) és kistestű kutyust kerestek maguknak. Esetleg Durci esélyes lehet náluk, de még gondolkodnak. Egy apuka jött kisfiával, ők Tarka-Barkát vitték el egy hosszabb sétára. Andika is rótta a köröket: Zsike, Bandi, Durci, Maya és Max sétáltak vele. Kaptunk nyakörv és jutifalat adományt is. A nyakörveket betettem az irodába a fiókba, jutik a konyhában landoltak. Szévi rendesen beleállt a rizs főzésbe, olyannyira, hogy még a holnapi csapatnak is tudtunk betenni a hűtőbe. Léna, Rami gyógyszerét megkapta, az új négyes pedig a féreghajtókat. Mindenki jól van, semmilyen egetrengető, extra esemény nem történt ma. A széllel az idő is kellemesebbé vált, szóval egy szavunk sem lehetett ma. Mondjuk annyi, hogy Barbi, azért hiányoztál! :-)

Menhely után gazdihoz fuvaroztam Ribizlit, akit sajnos nagy csalódásomra nem fognak Ribinek becézni :-), ugyanis a már örökbeadott beagle kutyánk után a Lois nevet kapta. Szóltam nekik a köldöksérvről, ha addig nem okoz problémát, akkor majd ivartalanításnál intézik. Szimpatikus pár, két kisgyerek, hatalmas kert és a lakásban egy külön kis rezidencia várta őt. Szerintem jó helyre került. Ennyi fért a mai beszámolóba, mindenkinek szép estét kívánok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44062. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:26:31 [4.] 
Keddi beszámoló Era2 helyett, aki már útban van Mázlikával együtt a Balaton felé és ezért megkért, hogy én referáljak a mai napról.

Hőség volt mai is, de azt hiszem ezzel nem mondok nagy újságot senkinek. Sokáig azt hittük, hogy csak ketten leszünk Erával, de aztán befutott segítségnek Bártfai Erzsi, akinek nagyon megörültünk. Ugyan most kicsit megcsappant bundásaink létszáma, de a három karanténos kennel lelassítja a takarítási folyamatot.

Így Erzsivel még a nagy forróság előtt útnak indultunk a kutyákkal, de nem jutottunk túl messzire, mert nagyon hamar visszafordítottak minket a menhely felé🤣. Úgy látszik, ez az időjárás már nekik is sok volt.

Már lemondtunk a látogatókról is, amikor fél 12 felé szállingózni kezdtek, két házaspár és egy magányos hölgy volt a mai választékban 😃. Kaptunk színes műanyag nyakörveket a kicsiknek és nagyobbacskáknak, illetve egy 10 kilós száraz tápot.

Az egyik pár az "A" betűs babák miatt érkezett, mivel látták róluk a videót, de még egyelőre csak tájékozódni akartak. Csöppségeink ma kicsit lehangoltak és étvágytalanok voltak, nagy szunyókálásban telt az egész napjuk. Mivel nem a szokott tolongás volt az ajtónál, így belülről egyenként felemelve mutattam be a kölyköket nekik. Az egyik barna leányzó tetszett a legjobban, de még gondolkoznak rajta. Elmondtam nekik, hogy előfordulhat, hogy ez a kicsi már nem lesz meg, ha újra jönnek, de azt mondták nem baj, mert végül is mindegyik kölyök nagyon tetszik nekik.

Apróságaink rengeteg vizet isznak, a lábaskájuk és a műanyag itatójuk is szinte üres volt reggelre, így még egy edényt tettünk be nekik, hogy tudjanak eleget inni.

Sétáltatásra már csak Sissy és Lajka, illetve Zsike maradt a látogatóknak. Zsike úgy megmakacsolta magát, hogy végül Erzsi ment el kísérőnek, hogy egyáltalán kijussanak a menhelyről. Sissy és Lajka először nagyon lelkes volt, de aztán ők is hamar visszafelé vettek az irányt a sétáltatók elmondása szerint. Visszaérkezéskor Sissy beleállt a vödörbe és úgy hűtötte magát, Lajka pedig a frissen feltöltött fürdőmedencéjükből lefetyelt.

Az új négyes karanténos csapatnak sem volt túl nagy étvágya, a féreghajtót megkapták, a székletük még nem tökéletes, viszont a hangjuk annál jobban. Be nem állt a szájuk egész nap. 😁

Mangónál nem találtunk semmit, de a kajáját egyáltalán nem ette meg, otthagyta. Rövid sétán voltak Erzsivel, séta közben minden rendben volt.

Léna farkincáját a kirágott részen lekezeltük Sudocremmel, ma nem láttuk, hogy tovább rágta volna magát. A fülét is bekentük, mert kikezdték a legyek, ugyanezt tettük Ramival, Hellával és Rufusszal is. Figyelni kell majd a többi hegyes fülűre is, mert elég agresszívak a legyek, még minket is csíptek rendesen. A kenőcsőt elől hagytuk a Lénáék és a kikészített féreghajtó doboza mellett, hogy ne kelljen keresgélni.

Maját átköltöztettük egy másik kennelbe, mert annyira felturbózta magát azzal, hogy hol Max felé, hol Ramiék felé ugrált, hogy a sétára már nem maradt ereje. Kiérve a menhelyről még az erdei úton elfeküdt és ott pihegett, hempergett, míg nagy nehezen rá tudtam venni, hogy legalább a rétig elmenjünk. Így most jelenleg Zsike volt kenneljébe tettük, mert az árnyékosabb is és jelenleg nincs közvetlen szomszédja, aki miatt hergelné saját magát folyamatosan. Viszont látja a menhely egy részét, no meg minket is, ahogy teszünk-veszünk. Igaz, most a kapu mellett van, de sokkal nagyobb a helye és elég jól tűrte az előtte elhaladókat, csak annyit ugatott, mint amennyit a többiek szoktak, amikor sétára indul valamelyik. Etetés után pedig csendben nézelődött kifelé, majd befeküdt a házába pihenni.

Vicces volt, ahogy Durcikánk először szópárbajra akarta hívni Maját, de aztán a nap további részében már csak akkor ugattak, ha éppen valaki kifelé ment a kapun. Majával vigyázni kell, mert ő is hajalmos a túlmelegedésre, mint annak idején Dózia, emlékszem, de sokszor le kellett hűteni annak idején séta után, ha nagyon meleg volt.

Era2 nevében köszönöm Erzsinek, hogy kijött hozzánk és velünk töltötte a mai napot, szívesen látjuk máskor is! 😍👍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44061. T.Éva  |   Válasz erre2019-08-19 18:14:20 [5.] 
Hétfőőőőő

Ügy látom csak Mariann és én írok a Netboard topicba, csak azért, hogy lássa más is a menhely életéről szóló beszámolót. Nem baj legalább ketten írunk.
A mai napon a résztvevők, jó kis csapatot alkottak: Marika, Ágikia, Edina, Marci és Lili, majd később én.
Sokan sétáltak: Bari, Buksi, Paula, Zsike, Léna/Rqami páros, Csoki/Mangó páros, Tarka/Barka, és Durcika.
Mangó sétánál hányt, holnap kérem figyeéljétek.
A babákat Edina elvitte a 2. oltásra, nagyon jól viselkedtgek és a mérésnél meglepéődtek, mert egy kiló az minimum volt a sulygyarapodásnál. Hízna, mint a "kölökgólya" az biztos, hogy nagyon jól esznek, és nyugalom van körülöttük. Amikor megjoöttek az orvostól mindegyik baba aonnal víznek esett és csak ittak és ittak.
Aidát elvitték a lányok Érdre, majd gondolom kapunk képes beszámolót
Az új négyesnek Edina hozott féreghajtót gondolom az orvostól Quanifen, napi 1 db Kedd-Szerda- Csütörtök Janka-Panka-Bolka és Tuti.
Bori levitte Bolkát az ultrahangra, de végül lemondta, javulás miatt.
Léna kirágta megint a farkát, sz4egénykémnek megint előjött a problémáűja.
Mondták a lányok, hogy kifogyott az ecet, és a mosogatószer, csak a hétvégén megyek vásárolni, addig valahogy meg kell oldani a mosogatást. Ha kell még valami, akkor kérem írjátok meg.
Van egy kérdésem, mi van a felújítás folytatásával? Báró volt kennelében az ajtót egy tégla tartja, mert különben kiesik!.
További jó pihenést kívánok!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44060. T.Éva  |   Válasz erre2019-08-12 19:36:43 [6.] 
Hétfőőőőőő

Szuper nap volt, felsorolom kik voltak:
Marika, Edina, Dona, Lili, Marci, Johanna, Zsófi (50 órás lányka), Rozi, Anoris, Dóri, Andrea kisfiával Olaszországból. Kaptunki Tőlük farhátot, konzervet és jutifalatokat, Antuica 2 fiával Vecsésről, PécsiPacsi tetszett nekik, visszaszólnak.
Szévi hozott finom kaját a jelenlévő kétlábú és négylábú egyéneknek. A kétlábúak el is fogyasztották. A négylábúaknak Marika főzött libacombot, kicsontozta és a hütőbe rakta holnapra.
Edina ennyit írt fel nekem Lajka Advocate, hogy kapott , vagy kell neki adni, vagy mit is kell vele csinálni, azt gondolom Edina javítani fog ha hülyeséget írtam> Köszike.
B alogh Anna elvkitte Durcit olásra. Köszönjükl
Na és most a hosszú lista, hogy kik sétáltak: Csillag, Ricsi, Buksi, Pálma, Danny, Zsike, Plexy, Tarka, Barka,Sissy,Lajka,Bari, Léna, Rami, Nasi, Csoki, Mangó
Szöszi ma alakított: Utoljára ők voltak kint, Edina megbeszélte Dórival, hogy kiviszik a kutyákat sétálni. Jocó már pórázzal álldogált Dórival, majd Edina szerette volna Szöszi hölgyeményt porázzal ellátni, kitért állandóan, majd Edina gondolta kis kajával megoldható, Szöszi elkezdett enni, Edina megpróbáltga a pórázt felrakni, nem sikerült azonnal,. majd Edina kapott egy telhívást. Kihasználva ezt Szöszi felkapta a tálkáját és biztonságos távolságba vitte, lerakta és falatozott tovább. rafkós egy csaj. Végül Edina úgy döntött, ha ennyire nem akar kimenni, nem erőlteti. Dóri elvitte Jocót, de nagyon hamar visszajöttek ebben az őrült nagy melegben.
Jó estét Nektek, én még dolgozom egy kicsit, mert már igy estefelé egy kicsit hüvösebb van.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44059. zizegő  |   Válasz erre2019-08-09 22:12:45 [7.] 
Péntek...

Ma mozgalmas, látogatós napunk volt, ja és nagyon meleg! 🌞

A lovastábor gyerekei Balogh Anna vezetésével már kora reggel megjelentek a menhelyen és ki-ki elvitte a megszokott kutyusát egy kis külön foglalkozásra, sétára. 😍

Mai segítőink két diáklány Léna és Kati, valamint Lili és Marci volt. Rajtuk kívül még meglátogatott bennünket "Széna/Karak" bácsi, aki Plexit vitte el sétálni és egy apuka három gyerkőcével, így aztán szinte minden kutyánk sétált és a kennelben való dédelgetésből is bőven kijutott a karanténos bundásainknak.

Délután kikukkantott hozzánk Barbi is, egy kis Szöszi sétáltatásra, végül Gács Ági érkezett meg, aki magával hozta Danny gazdijelöltjei, hogy tovább ismerkedjenek választottjukkal.

Pál Laci ma kivételesen a menhelyes autóval érkezett, mert kolbászadományt hozott kutyáinknak. Andival neki álltak és kipakoltak, illetve elrakták a hűtőbe a muníciót. Laci egy újabb fordulóval kicserélte a már üres gázpalackokat, Andi pedig neki állt a friss ebéd készítésének, amit tappancsosaink nagyon értékeltek az egyhangú szalámis koszt után. 😜

Motkánykánk nagyon élvezi Bandi társaságát, bár Bandi többnyire egykedvűen tűri, hogy apróságunk a hátára másszon. 😂

Vendég mopszlijaink a faházban reggel először még gyanakodva figyeltek a rács mögül minket, de aztán Léna és Kati szeretgetésének köszönhetően teljesen feloldódtak. Akkor indultak be aztán csak igazán, amikor a két leányzó felkantározva és pórázon megsétáltatta őket az udvaron. Annyira jól érezték magukat, hogy alig tudtuk visszatessékelni a két kis kaffogót a faházba. Ebédre konzervet kaptak, amit jó étvággyal el is fogyasztottak.

Kölyköcskéinknek is kezd visszatérni az étvágya, bár ezzel arányosan a kaka mennyisége is nő, de becsületükre legyen mondva, hogy a forgácsot is használják rendesen. Sajnos, náluk csak úgy zsonganak a legyek, a helyzet azért egy alapos, fertőtlenítős felmosás után jelentősen javul.

Délután bejelentés érkezett hozzánk, hogy találtak egy westie kutyust az autók között rohangászva. Behozták a menhelyre és mivel szerencsére volt benne chip, így beazonosítva a gazdi fél óra múlva már haza is vihette Bodza nevű kutyusát.

Köszönjük Lilinek, Marcinak, Lacinak, Lénának és Katinak a segítségét, no és persze a M&M Lovasiskola gyerekeinek is a mai közreműködést! 👍😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44058. T.Éva  |   Válasz erre2019-08-05 18:45:42 [8.] 
Hétfőőőőő
Edina, Marika és Anna kezdték mai napot, majd érkezett Telek Andi és a lovas tábor gyerekei. Nagyon sok kutyánkat megsétáltatták, de velünk volt még az 50 órás ZSofi és ha jól tuom kislány nevét Julika is. Sokat segítetek, takarítpttak, sétáltattak.
Edina és Anna elvitték Lpoist és Buksit gazdihoz, Lois-t várták szeretettel, de B uksi gazdijelölt nem volt otthon, ezért visszahozták. Edina felveszi vele a kapcsolatot.
Sétáltak Ricsi, Buksi, Zsike, plexi, TGarka/arka,Pálma, Max, Bari, Csoki/Mangó, és Durci.
Meghoztáék a 7 kicsi törpillát, Edina és Anna azonnal leviktték orvoshoz aura doktornő vkizsgáltga meg őket, 4 fiúka és 3 lányka, csuda édesek. hat hetesek. Kaptak oltást, chipet, féreghajtót és bolha spray-el beszórták, mert még olyan picik, hogy mással nem lehet írtani a bolhákat, pedig sokan vannak. Durci hihetetlen változáson ment keresztül, ölbe fekszik imádja, ha simogatják. Zsike ugy feküdt a ház tetején, mintha magán viselné a világ összes fájdalmát, de amikor bementem hozzá, ugrott hozzám és nagyon cuki volt,.
Beültem Durcihoz, és Zsikéhez, nagyon aranyosak.,
Ja és jött a fiatal pár akik örögbefogadják James/Bond párost.
Főznivaló nem volt, a lovas táborosok hoztak ajándékba konzerveket, azt ették kutyáink, Marika azért finom kaját varázsolt nekik a kevés kajából.
Kellene. beszerezni konzervet, Poppy száraztápot a piciknek, mert az a legkisebb szemű,
Anna beült a picikhez, hát mit mondja nagyon édesek, falták a tepsiről a kaját, amit kaptak, volt ako a forgácsba kaksizott, volt aki a kőre, de normális a kaksi.
Velük is gondolom úgy oldjuk meg a 2x étkezést, hogy elsőre ők kapnak, majd eljövetelkor ismét kapnak kaját.
Amikor végeztünk, jött Gács Ági Barkához, elvitte, gondolom dokihoz, de majd berja, vagy Csillának elmondja, hogy merre jártak.
Azt hiszem minden reám bízott dolgot leírtam,
Legyetek jók, de minek is írom ezt, hát úgyis azok vagytok!
.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44057. zizegő  |   Válasz erre2019-08-02 20:49:02 [9.] 
Péntek...

Szerencsére az eső akkor jött, amikor mi már mentünk!

De kezdjük az elején... mire Andi Patríciat és engem elfuvarozott a menhelyre, Pál Laci már frissen és fiatalosan tevékenykedett az udvaron. Maja is vígan vágtázott és rótta köreit az udvaron, majd később sétálni indult Lacival.

Délelőtti segítségként egy kis időre meglátogatott minket Viki és az etetés idejére pedig Móni toppant be váratlanul hozzánk. Kriszti egy egész kis csapatot hozott magával ma látogatóba, így aztán végül több kutyusunk is kijutott sétálni. 😍

Az időjárás miatt kicsit nyugtalanok voltak bundásaink: Lajoska és Sissy ma többször is összekapott, ezért Sissy orrára újabb felületi sérülések kerültek. Zseléék és pécsi kölykök is többször összezördültek, a pécsi gyerekek elég keményen nyomják, többször rájuk kellett szólni.

Nekik reggel is adtunk enni junior tápot, mivel még babák. No, meg nagyon falánkok is, az ebédet is úgy habzsolták, hogy attól féltem megfulladnak evés közben. 😮

Nasi és Báró ellentétben a kölykökkel nem nagyon akartak enni, csak kerengtek a kennelben, így aztán tőlük ki is hoztuk az edényeket. Báró, Nasi, Xéna és Max egyébként nagyon jó időjós lenne, mert előre jelzik az eső és vihar közeledtét.

A délelőtt folyamán egy férfi érkezett kutyanézőbe, akinek végül Nasi rabolta el szívét. Pál Lacival együtt elmentek egy próbasétára, ahol kutyalányunk szépen együttműködött a gazdijelölttel. Nasi Nógrád megyébe költözne, ezért esetleges örökbe adása gondos előkészítést igényel.

Laci tovább dolgozott az udvar felé néző kennelek csatornaszerelésén, illetve a kőház belső falát megerősítette az ajtónál, amit öreg Barikánk elődeihez híven szintén bontani kezdett.

Andi Patríciával kifertőtlenítette és előkészítette a kőházat a nemsokára vidékről érkező hat kölyöknek, amiket egy dobozba tettek ki lelketlen emberek.

Így Barikánk most beköltözött Vadóc régi kenneljébe, ahol egyelőre továbbra is karanténban van, de talán érdekesebb lesz számára majd az élet. Először ugyan megriadt a nagy kutyaugatástól, de simogatásoknak és a biztatásoknak köszönhetően később óvatos farkcsóválással körbejárta új helyét. Régi dolgait átköltöztettük vele, így a nagy macit is beültettük a házba, ahova etetés után szépen be is vonult pihenni. 👍

Köszönjük a segítséget Patinak, Vikinek, Móninak és Lacinak! 😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44056. zizegő  |   Válasz erre2019-07-26 20:19:52 [10.] 
Péntek... ☀️

A mai napunkat négyesben kezdtük Andival, Patríciával és Lacival.

Később nagy örömünkre csatlakozott hozzánk Tóth Viki, Hanna és Vivien is.

Ahogy már Edina is megírta az örömhírt, Louishoz gazdijelöltek érkeztek saját kutyusukkal, hogy megnézzük hogyan viszonyulnak egymáshoz. Louis leendő társa kiköpött Buksi, így azon viccelődtünk, hogy talán leányzónk észre sem veszi, hogy egy másik legényke udvarol neki.

Az ismerkedés tökéletesen sikerült, először az udvaron kergetőztek egymással, majd közös sétára indultak a gazdijelöltekkel. Videót is készítettem róluk, de a technika ördöge megtréfált és sehogy sem sikerült ide feltennem. Bocsi!

Louis hétfőn cuccol az új gazdihoz, aminek lehet, hogy Buksink nem örül majd, mert nagyon szomorúan vonyított, amikor barátját kivettük mellőle egy kis időre. Remélem, ő is hamar gazdira talál, mert nagyon tüneményes blöki, tele-tele szeretettel.

Hála mai segítőinknek sok kutyánk sétált, ki-ki vérmérséklete szerint, mert nagyon meleg és párás volt az idő. A bent maradt bundásaink is inkább elhasaltak a kifutóban vagy pancsoltak, így töltötték a szabadidejüket.

A karanténos kutyusokhoz pedig felváltva ült be valaki, hogy ők se maradjanak ki a kényeztetésből.

Egy látogatónk volt, aki Lilit és Zsikét vitte el sétálni.

Patrícia ma főleg szorgos kistündérként a takarításban segédkezett, Laci pedig szokásához híven folyamatosan barkácsolt, főleg a leendő ereszcsatorna elő megmunkálásán szorgoskodott. 👨‍🔧

Szerencsére a vihar akkor érkezett meg, amikor már kész voltunk az etetéssel és a rendrakással is, így nem zavarta meg kutyáink napirendjét. Annál is inkább, mert a dörgést meghallva Max, Xéna, Báró, Kacor, Zsebi, Lajka, Sissy és Lili nagyon gyorsan behúzta a csíkot a kutyaházba, így védve magukat az égzengéstől.

Mi viszont bőrig áztunk amíg Andi autójáig értünk, de talán még jól is esett a nagy hőség után.

Köszönjük Vikinek, Patinak, Vivinek, Hannának és Lacinak a segítséget. 😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44055. T.Éva  |   Válasz erre2019-07-22 22:25:29 [11.] 
Hétfőőőőő!

Örült nap elé nézek, szalmaszállítás.
A menhelyen Marika, Lili, Marci és Edina alkották a c
sapatot.- Igazán nem sokat tudok a menhelyi életről, mert a szállítások miatt tankolnom kellett, fel kellett késziteni az utánfutót, stb. Tehát csak Edina elmondásából tudom, hogy nagyon rendben mentek a rutinfeladatok.
Zsebi nem kapott gyöógyszert szombaton és vasárnap. Durcit Telek Andiék elvitték dokihoz, biztos ir majd erről Andi.
Szalma,
80 bálát kaptunk adományként Bódis Családtól, karácsonykor meg kellene köszönni, évek óta tőle kapjuk a szalmát.
Bátor vállalkozók Edina és nagy fia Norbi, Telek Andi, Patricia, Lili, Marci , Orsi és férje. Nem csak a menhelyi szalma behordásában segítettek, hanem én is vettem 85 bálát. Fantasztikus csapat. Köszönöm szépen a segítséget.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44054. T.Éva  |   Válasz erre2019-07-22 22:25:00 [12.] 
Hétfőőőőő!

Örült nap elé nézek, szalmaszállítás.
A menhelyen Marika, Lili, Marci és Edina alkották a c
sapatot.- Igazán nem sokat tudok a menhelyi életről, mert a szállítások miatt tankolnom kellett, fel kellett késziteni az utánfutót, stb. Tehát csak Edina elmondásából tudom, hogy nagyon rendben mentek a rutinfeladatok.
Zsebi nem kapott gyöógyszert szombaton és vasárnap. Durcit Telek Andiék elvitték dokihoz, biztos ir majd erről Andi.
Szalma,
80 bálát kaptunk adományként Bódis Családtól, karácsonykor meg kellene köszönni, évek óta tőle kapjuk a szalmát.
Bátor vállalkozók Edina és nagy fia Norbi, Telek Andi, Patricia, Lili, Marci , Orsi és férje. Nem csak a menhelyi szalma behordásában segítettek, hanem én is vettem 85 bálát. Fantasztikus csapat. Köszönöm szépen a segítséget.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44053. zizegő  |   Válasz erre2019-07-12 21:31:54 [13.] 
Péntek... ⛅️

Andi fél kilenckor vett fel minket Pál Lacival a Laky saroknál az autójával és siettünk a menhelyre, mivel ma újabb csapat gyerek érkezett látogatóba az M&M lovasiskolából. 🐴

Természetesen ők sem érkeztek üres kézzel, mert száraz tápot, sok konzervet és még több jutalomfalatot hoztak a kutyáknak. Mivel a gyerekek most a fiatalabb korosztályból kerültek ki, így inkább a nyugisabb kutyusokat vitték ki sétálni. Az első körben Csoki, Mangó, Léna, Rami, Tarka, Barka, Pálma és Csöpi indult el, majd a második fordulóban Zsike, Lili, Kaján, Zsebi és Kacor volt a kiválasztott.

Persze most is voltak olyan gyerekek, aki a sétáltatás helyett inkább a takarításban akartak segíteni és bár a seprű túl nagy volt apró kezükben, azért hősiesen megküzdöttek vele.

Mai nagy segítségünk Szedlák Réka volt és Liza is kilátogatott egy rövid időre hozzánk. Így Réka, Liza, Laci és Andi közreműködésével sétálhatott még Maja, Ricsi, Joci, Plexi, Danny, Báró és Nasi is.

A gyerekeken kívül egy látogatónk volt ma, aki kutyanézőbe érkezett. Idős kutyája mellé szeretett volna egy kan kutyát választani, de végül Mia mellett döntött, így hétfőn újra ellátogat majd a menhelyre a sajátjával egy kis ismerkedésre.

A faházban lévő új kutyulink egy tündér, a nap nagy részét az ágyában fekve töltötte és onnan leskelődött kifele. A takarítás alatt aztán azt sem tudta, hogy bújjon az emberhez, nagyon kedves, szeretetre éhes gombócka.

Lili étvágya továbbra sem a legjobb, igaz kézből azért eleszegeti a kaját, sok türelem kell hozzá. A száraz kaja kevésbé, inkább a konzerv ízlik neki jobban. Így van ezzel Zsike is, mert etetéskor a rizs konzervvel keverve hamar kifogyott a táljából. 😜

Laci először megszerelte a fűnyíró kerekeit, majd lenyírta a kifutóban a füvet.

Három körül befutottak a Barbi által jelzett "Szurkolók" is és 40 zacskó 10 kilós kiszerelésben száraz tésztát hoztak a menhelynek. 👍 A nagy részét a megbeszéltek szerint a rongyosba, a maradékot pedig a kinti konyha Salgó polcára raktuk fel.

Rékának, Lizának és Lacinak köszönjük a segítséget! 😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44052. T.Éva  |   Válasz erre2019-07-08 21:01:36 [14.] 
Hétfőőőőőő

Ma végre a megszokott időben tudtam kimenni a menhelyre. Már szorgoskodtak Marika, Paksy Ági, Edina és Gál Niki a kicsi fiacskájával. És nem utolsósorban a mi legfőbb fotósunk Ujfalussy Krisztina.
Paksy Ágika panaszkodott, hogy Lili nem akart vele menni sétálni, dehát gondolom a gallér zavarta. Sokan sétáltak, akik nem sétáltak jó sokat játszottak kint a kifutóban. Szuper kellemes volt az idő, kutyáink jobban is érezték magukat.
Szolgálati közlemény Marika igyekezett főzni valamicske kaját keddre, rizst is főzött. Egyébként a főznivaló elfogyott, csak szalámi van.
Kriszti sokat fotózott, nagy szerelembe esett Lois-sal, tényleg nagyon aranyos a két mátészalkai kutya, kedvesek, hízelkedők, sok fotó kászült róluk.
Mia is ment fotózkodni, mivel karanténos a drága ezért Kriszti beállt a kocsival és kézben kiszedte Edina a kőházból és úgy ültek a kocsiba, nehogy valami gondja legyen. Nagyon hiper mozgékony, mint a higany. Kiváncsi vagyok hogy sikerült fényképezni.
Tarka Barka nagyon cuki két kiskutya, nagyot játszanak a kennelben, szóval nagyon sok édes kiskutyánk van, nagyon remélem hamar örökgazdikra találnak.
Nagyot játszottam egyik kedvencemmel Szösziékkal,Majd Hellával és Ricsivel.
Barátnőm ismételten eljött, hozott játkékokat, melyeket azonnal magukévá tettek Loisék.
Más nem jut eszembe, ja még annyi hogy Xéna is ma fotómodellkedett, majd meglátjuk, ha Kriszti felpakolja a képeket., valamint ajaj Edina lekezelte a fülét, de kinek is?????
Na mostmár tényleg búcsúzom, jó éjszakát.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44051. zizegő  |   Válasz erre2019-07-05 20:43:55 [15.] 
Péntek... 🌞

A mai reggelt a szokásos felállásban kezdtük, Andi, Pál Laci, Patrícia és én. Nemsokkal később csatlakozott hozzánk Zsófi , Hanna és Vivien is.

Sétáltatóink is voltak ma egy anyuka a lányával (holnap is jönnek), adományként két 4 kilós Royal Canin tápot hoztak, illetve Lénát és Ramit rendszeresen látogató család, akik szintén 1 nagy zsák táppal állítottak be.

Ők természetesen idős házaspárunkat invitálták meg egy kis sétára, amit most öregjeink egyáltalán nem vettek rossz néven és nem fordultak vissza az első kanyarnál.

Ilyen felállásban aztán több kutyánk is kijutott sétálni még a nagy meleg előtt, így: Maja, Joci, Tarka, Barka, Bori, Lili, Zsike, Plexi, Danny, Lajka, Pauláék hármasa, Max, Xéna, Léna, Rami, Sissy, Csoki és Mangó.

Janka nem igazán bírja az egyedüllétet, hiányoznak neki a tesók és ezt elég hangosan a tudtunkra is adta, mert be nem állt a szája egész délelőtt. Kivéve akkor, amikor a takarítás folyt nála, illetve amikor Hannáék beültek hozzá egy jó nagy dédelgetésre. Az étvágya sem az igazi így, hogy nem kell harcolni a kajáért. Remélem, ő is hamar elkel majd, mert egyébként egy tüneményes, bújós kölyök, agyon lehet ölelgetni és ezt nagyon élvezi is. 😍

Mia is rá-rázendített időnként, így ő is kapott dadát Zsófi személyében, aki közben ki is takarított nála, miután természetesen ápolgatta lelkét, sok-sok simi kíséretében.

Tarka nagyon elemében volt ma, ő is elég rendesen ugatta a szomszédokat azon a kis résen, ahol átlátott a másik kennelbe. Délutánra be is rekedt őnagysága, egy hang sem jött ki a torkán. Tarka - Barka - Bori hármas és Kajánék hármasa sem nagyon remekelt ma az evésben.

Pedig ma megfőztük nekik a tegnap adományként kapott csirkefarhátat is. Tarkáék csak húst kaptak feltétnek, amit persze lekajáltak a táp tetejéről, a többit gondosan otthagyva. 😁

Nasi továbbra is hol három, hol négy lábon közlekedik, gondolom épp hogyan sikerül rálépni a sérült lábára.

Andi és Patrícia lekezelte Lois, Roy és Zago fülecskéit a gyulladás miatt. A délelőtt folyamán meglátogatott minket egy idős úr, aki rögtön beleszeretett Zagoba. Andi elmondta neki, hogy a kutya egyelőre még karanténban van, de felírta az adatokat és betette a tagok oldalra is.

Pál Lacink természetesen ma sem maradt tétlen, először megsétáltatta "szerelmét" Maját 😜, majd Zsófival Maxet és Xénát vitték ki egy jó nagy tekergésre. Visszaérkezve neki kezdett a kinti konyha/rongyos faházának levezető ereszcsatorna helyének előkészítéséhez. A terep megtisztítása miatt több útban lévő vasat pakolt át, ami nem volt egyszerű munka. A jövő héten neki lát majd az ereszcsatorna szereléséhez, aminek eredményeként a tetőről lefolyó víz a föld alatt lévő csatornába folyik majd be. Így eső esetén nem a faház oldalában áll meg majd a víz, sártengerré változtatva a bejáratot. (Bocs Laci, javíts ki, ha nem megfelelő szakszavakkal írtam le a dolgot!)

Andi etetés után fertőtlenítővel alaposan fellocsolta a kinti és benti udvart, illetve etetés előtt még Helláék kenneljét is.

A medencéből kiöntöttük a használt vizet és feltöltöttük holnapra.

Köszönjük Patinak, Zsófinak, Vivinek, Hannának és Lacinak a mai segítséget! 😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44050. T.Éva  |   Válasz erre2019-07-02 00:06:36 [16.] 
Hétfőőőőő

Már megint ilyen későn irok, de azért remélem Era olvassa a beírást reggel, mert fontos lenne.
Marika lefőzött farhátat, kevéske karajt. Főzött rizst és tepertő is van a konyhai hűtőben.
MNasi fájlalja a jobb elsáő lábátg, Edina átvkizsgálta de nem talált sérüklést. Kapott Melosydilt. Edina kikészitette a holnapi azaz a keddi adagot a pulton van kéretik beadni neki.
Nagyon sokan voltunk ma, több 50órás diálunk volt, szinte az egész négylábú csapat sétált, aki sétálhatott.
Marika, Paksy Ágika, Edina, Gál Niki . Meglátogatott minket barátném Éva, szeretgette kjutyáinkat.
Volt gazdijelölt, Edina mérhetetlen türelemml majd egy órát beszélgettek Á-Z-ig kikérdezte. Van egy 10 hónapos komondor kuityája és mellé szheretne vinni egy kutyát tőlünk. Csöpi az egyik befutó vagy a két kicsi közül az egyik. Erről bővebbet majd biztosan ír Edina, ő a beszélgetés alapján nyugodtan adná vmelyik ebkét.
N em sétált, Denny, Max Xéna, Joci, Szöszi,Hella, Rufi.
Jó éjszakát, ha most olvassátok és Szép Napot, ha holnap.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44049. T.Éva  |   Válasz erre2019-06-17 18:45:36 [17.] 
Hétfőőőőő!
Sajnos nem tudok egyéb elfoglaltságom miatt még 11 órára sem felérni a menhelyre, Amikor megeérkeztem akkolr Paksy Ági már elment Gál Niki akkor készülődött, de ki lettem oktatva. Csapat: Marika, Edina, Paksy Ági, Gál Niki, majd később én. Volt 5 diákunk, akik majdnem az összes kutyánkat megsétáltatták.
Nagyomn sok új kutyánk van egyik cukibb, mint a másigk. Nálam a pálmát Tarka vitte el, a ház teteján feküdt egész délelőtgt, ahogy odamentem hozzá, hanyatt dobta magát és élvezte a simogatás. Barka már fel sem fér a ház tetejére.
A lányok elmondása szerint a tálkákban ott maradt a rizs, ki kellett dobni. Lehet, hogy kevesebbet kellene adni kaját a meleg moiatt? Régebben felfaltak minden kaját szárazat, rizst.Denny nam morgott rám, igaz csak az ajtó előttg látogattam meg, nem mentem be. A kicsik tündériek, a lányok nem találták a fertőtlenített cjuccokat a bejárat mellett. Mindent fertőtlenítettek, kéretik oltthagyni.
Sábát kiválasztották látogatók, Edina gondolom írni fog a gazdijelöltekről.
Holnapra rizs lefőzve a konyhai hűtóben van. Konzerv elfogyott szalámit kaptak feltétként.
Kicsit rövid, de "velős" beszámoló. Ha kimaradt valami kérem irjátok ide.
Köszike
Éva
 44048. zizegő  |   Válasz erre2019-05-24 21:22:49 [18.] 
Péntek...

Ahogy Andi már megírta, a mai napunk sajnos Piszke körül forgott.
Kutyuskánk mostanában nagyon soványka lett, sokat hányt, hiába kapta a minőségi tápot kajcsira. Edina is jelezte, hogy Piszinek tegnap megrogyott a lába és furcsán tartotta a fejét, illetve hányt is még azelőtt, hogy odaadta volna neki az ételt.
Így Andi reggel vele kezdett és a kennel feltérképezése után, mert közben hasmenése is lett, elindult vele az orvoshoz.
A többit már tudjátok, sajnos kutyuskánkat nem kényezteti a sors, a röntgen kimutatta, hogy nyelőcső-tágulata van, ami miatt most még különlegesebb elbánást igényel a táplálás szempontjából is. A lényeg, hogy Piszke hercegnőnknél csak akkor jut le a gyomorba a kaja, ha ülve vagy támaszkodva állva eszik, mert abban a pillanatban, hogy lehajtja a fejét, visszajön az étel. 😢

Báróék kenneljének rendbe tételét Patrícia vállalta magára. Most nem volt elég a sima takarítás náluk, hanem a házak tetejét, illetve a házak belső falát is le kellett mosni Piszke hasmenése miatt. Csak az elhasznált szalma kiszedésében kellett segítenem, egyébként Pati felnőtt módjára minden egyéb teendőt felelősségteljesen elvégzett. 😍

László Pal az orvoshoz szállításban segédkezett, majd szintén Báróék kenneljét vette kezelésbe, mert sok kiálló szöget talált a házakban/on, valamint újra szegelte a napozásra használt, linóval letakart kutyaól tetejét is, hogy biztonságos legyen a kutyák számára.

Nagy segítségünkre volt még Gál Niki, aki a takarításban vállalt oroszlánrészt, illetve Zsófi és Kundra Móni, akik pedig kutyáink sétáltatásával könnyítették meg a munkánkat Patríciával kiegészítve. Móni etetés után összesöpörte a lehullott faleveleket a belső udvarban.

A kacsatojásokat mind megfőztük a biztonság kedvéért, úgy adtuk ma kutyusoknak, nagyon ízlett nekik. A maradékot hűtőben találjátok, de azért túl sokáig nem őrizgessük, nehogy megromoljanak.

Karaknak otthonról hoztam megfőzve cs.mellet, mivel most mást nem ehet. Van még holnapra is egy zacskóban a hűtőben, illetve Andi is vesz még hozzá, hogy vasárnapra is legyen bőven. Felkockázva kapta és elég bánatosan nézett ránk, miután kiürült a tányérja, pedig igyekeztem szép adagot adni neki, hogy ne maradjon éhen.
A gyógyszereit megkapta, reggel és hazajövetel előtt az antibiotikumot, illetve az Edina által gondosan már előre fecskendőbe felszívottat az ebédjére, a sárga porral együtt. A használati utasítást, ha esetleg valaki megkavarodna, megtaláljátok a konyhapulton a gyógyszerek mellett külön-külön két papírra leírva. Köszi Edina a gondoskodást! 😍

A mai sűrű nap után Nikinek, Zsófinak, Móninak, Patríciának, Lacinak és Balogh Annának nagyon köszönjük a segítséget!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44047. zizegő  |   Válasz erre2019-05-21 19:56:35 [19.] 
Keddi beszámoló Era2 nevében:

Era ma reggel 8-kor kezdett a menhelyen, mi pedig Judittal 9-kor csatlakoztunk hozzá.
Egy látogatónk volt Plexi-Laci bácsi személyében, aki természetesen Plexit vitte el sétálni.

Era bent pörgött ezerrel, mi pedig a kutyákat vittük egymás után sétálni. Hogy azért neki is legyen egy kis pihenője, egy kutyasétáltatás erejéig leváltottuk. 😀
Mai sétálóink Maja, Ricsi, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Csillag, Sissy, Piszke, Báró, Csoki és Mangó volt. A többiekkel szokás szerint a kifutóban játszottunk, fociztunk.

Dél körül megérkezett Edina egy nagy szállítmány forgáccsal, illetve hozott még alul-tasakos kajcsit a kölyköknek. Pihenésképpen pedig felkapta Piszke vödröcskéjét és gyorsan lemosta "Narnia hercegnőjének" hátsó fertályát, majd be is kente annak rendje és módja szerint. 👍
Köszi a segítséget Edina ! 😍

Szerencsénk volt az időjárással, mert amikor bezártuk a kaput magunk után és beültünk az autóba, pont akkor szakadt le az ég nagy dörgés közepette. ⛈
Így aztán a kellemes, napfényes délelőtt után, végül bundásaink és mi is ma kivételesen megúsztuk a menetrend szerinti esőt. 😜


"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44046. T.Éva  |   Válasz erre2019-05-20 19:39:55 [20.] 
Hétfőőőőő!

Edina, Gál Niki kezdték a napot, majd csatlakoztam hozzájuk. Nem volt látogatónk, mi tettük a dolgunkat, Igaz nem sok munka maradt nekem, mert a két ifju hölgy keze alatt égett a munka.
Igy én sokat tudtam a kutyáinkkal a kifutóban játszani, vagy simizget ni. Max és Xéna lehengerflő tempóban jöttek hozzám simiért, inkább leültem a padra neholgy eldőljek.
Természetesen én is hódolója vagyok Szöszinek és minden héten meglepődök, hogy mennyit változott, sok munkátok van benne, de örülök az eredménynek.
Piszit is megszeretgettem, na meg Báró úraságot is.
Edina sétált egy nagyot Jocival,. Többi kedvenceink nem sétáltak sajnos, de jó nagyot játszottak a kifutóban.
Ezzel zárom rövid kis b eszámolómat.
 44045. zizegő  |   Válasz erre2019-05-17 22:20:21 [21.] 
Péntek...

Mai gondozó társam Pál Laci volt, mivel Andi éppen megérdemelt szabadságát tölti a messzi távolban. Jó pihenést kívánunk Andi, de azért nagyon hiányzott a vidámságod és az ebből fakadó viccelődések és a közös röhögések! 😘 Természetesen Piszke is sok puszit küld "Anyájának"!

Szerencsére mégsem maradtunk magunkra, mert először Lili, majd Zsolt és végül Kundra Móni is csatlakozott hozzánk. Amíg Lili, Móni és Zsolt fáradhatatlanul sétáltatták kutyáinkat, addig Laci neki állt a már előre eltervezett, illetve menet közben adódott javításoknak, én pedig a kennelekben és a konyhában szorgoskodtam.

Laci először megerősítette Maja és a kölyköket elválasztó falat, mivel mindkét érintett fél erős bontási munkába kezdett az utóbbi időben. 🤭 Lehet, hogy Majában felébredtek a kicsik nyifogását hallva az anyai érzések (?), mert amikor a kennelben van, már nem kifelé ugat a többieknek, hanem a falnak, amerre a kölyköket sejti. A babákra is hatással lehet Maja kaffogása, mert ők meg másik oldalról kezdték meg a bontást. Így Laci egyik részről ráccsal, a kőházban pedig egy OSB lappal erősítette meg a falat.
Ezután neki látott Rufiék kerítésének megjavításához, az esetleges balesetek megelőzése érdekében. Miután végzett újabb nagy munkába fogott és a kinti konyha veranda részén kitört és hiányzó ablaküvegeket szintén méretre vágott OSB lappal pótolta, hogy ne vágjon be az eső és ne ázzanak el az itt tárolt dolgok.

A kölykök egyébként reggelre bezárták magukat a mobilkennelbe, illetve az egyik barna gyerkőc kinn ragadt, míg a többiek bent sipákoltak. Elrágták azt a bőrszíjat, amivel az ajtó ki volt kötve és így az rájuk csukódott. Persze, ennek volt előnye is, mert így csak egy kölyköt kellett a többi mellé betuszkolni, amíg folyt a takarítás, illetve a faljavítás náluk. Most bálamadzaggal kötöttük ki az ajtót, jó magasan, remélhetőleg ezt majd nem érik el.

Csillag és Sissy kalapja fenn maradt a fejükön reggelre is, bár Csillag elég sokat verdesi a rácshoz, amikor a többiek kinn tombolnak a kifutóban. Hiperaktív leányzónkat kétszer engedtük ki, mivel a faház elég szűkös számára. Sissy megadóan viseli sorsát, bár a kalpag miatt elég nehezen tud inni és az etetésnél is segítségre volt szüksége, hogy hozzáférjen a táljához.

Segítőinknek köszönhetően sok kutyánk sétált ma: Maja, Ricsi, Joci, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Foxi, Pálma, Paula, Léna, Rami, Csoki és Mangó.

Foxikánkra nemsokkal zárás előtt érdeklődők, két hölgy érkezett, a honlapunkról nézték ki maguknak. Törpe schnauzerük volt eddig, de sajnos nemrég elpusztult. Sétálni már nem adtam ki, ezért az egyik üres kennelben barátkoztak egy kicsit vele, miközben kikérdeztek az örökbe adás folyamatáról. A késői látogatás miatt javasoltam nekik, hogy holnap is látogassanak ki hozzá egy hosszabb ismerkedésre. Mivel Foxi is jár kutyasuliba, Edinával egyeztetve fél tizenkettő felé fognak kijönni a menhelyre, hogy elvigyék sétálni (Bognár Virág). Drukkoljunk kis Ugribugrinknak, hogy ő is gazdisodjon végre!
Foxi egyik hátsó lábán egyébként friss sérülést találtunk és egyben ezen a részen szőrhiányt is. Nem harci sebesülésnek nézett ki, hanem inkább olyannak, mintha saját magának rágná. Valószínű, hogy allergiás lehet a valamelyik tápra, lekezeltük a sebet, jó lenne neki inkább hipóállérgén tápot adni a továbbiakban.

Móni velünk maradt végig, segített az etetésnél, majd Lacit és engem kifuvarozott a Laky sarokra a buszhoz, megkímélve minket a gyaloglástól. 👍

Köszönjük Lilinek, Móninak és Zsoltnak, hogy velünk töltötték a mai napot.😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44044. zizegő  |   Válasz erre2019-05-14 22:39:08 [22.] 
Kedd...

Eljött ez a nap is, amikor Szöllősi Erika (hívónevén: Era2 😄) a betanulás után ma végleg átvette tőlünk a gondozói posztot. Így aztán Judit és én "idigondozóból' visszavedlettünk segítő önkéntesekké és ezentúl keddenként Era2 várja sok szeretettel az önkénteseket maga mellé.

Hogy mégis miért én írok megint?
Hát, mert Era2 egyelőre még nem tagja a "fészbukosok" népes társaságának, ezért megkért arra, hogy még utoljára írjam meg helyette a beszámolót.

Az időjáráshoz nincs mit hozzáfűznöm és bár tudom, hogy a májusi eső aranyat ér és most nagy szükség van rá, azért kutyáink és mi sem élveztük annyira a mai időt.
Pláne, hogy megint jócskán lehűlt a levegő, reggel csak 8 fok volt a menhelyen. Bár tudjuk, hogy csöppségeinknél a kakamennyiség arányában elég szagos a levegő, mégis becsuktunk náluk ablakot, ajtót is eljövetelünkkor. Hisz azt mondja a mondás is, hogy "ahol büdös van, ott meleg is", így mi ezt az elvet követtük ma kis sípolóinknál. 😜
Egyébként újabb érdeklődők érkeztek ma egy apuka és kislánya személyében a kölykökre. Rövid szemlélődés után, valamint Csilla Völgyi telefonos útmutatásai alapján úgy néz ki, hogy a másik barna babánk is elkel, mégpedig Ében. A kapcsolattartást és a terepszemlét a leendő gazdikkal a továbbiakban Csilla intézi.

Más látogatónk ma nem volt, így amíg Era2 bent tevékenykedett, addig mi Judittal szorgalmasan sétáltattuk bundásainkat, játszottunk velük a kifutóban, majd mikor a végére értünk, besegítettünk a mosogatásban és az etetésnél.
Judit finom ebédet rittyentett otthon kutyuskáinknak, amit kihozott, így ma nem kellett a főzéssel törődni. Csak kiporciózni, szétosztani, majd örömmel nézni, hogyan nyalják üresre a tálkáikat védenceink. 😍

Piszkéék apró darabokra szaggatták a kutyaházba betett linót. Mivel így nehezebb kitakarítani az óljukat, szó szerint bebújva és egyenként kiszedve a nem odavalót, náluk kivételesen visszaszalmáztuk a házakat. Emiatt volt benn egyébként a régi helyükön is, mert ezt egyszerűbb és higiénikusabb kicserélni. Piszke visszakapta az ágyikóját is, amit nagy elégedettséggel fogadott és rögtön be is avatta. Szintén ebben a kennelben, leengedtük a forgácsnál lévő molinót, mivel a feltekert molinó visszavezette a esővizet a forgácsra és teljesen eláztatta. Kicserélni már nem volt időnk, így ezt meghagytuk a holnapiaknak. Bocsi! 😘

Rufiéknál ismét sártengerré változott a kennel, Era2 megpróbálta kiseperni a vizet amennyire lehetett. Illetve megreparáltuk a kennelrácsot belülről, mert a Pál Laci által feltett deszkák elengedtek a sok ugrálástól. Persze, ez nem sikerült teljesen, ezért kérünk Laci, hogy majd meózd le te is lécci!

Edina ma gazdihoz szállította mindenki nagy örömére rettegő leánykánkat, Idát. A gazdijelölteket megismerve és a helyszínen készült fotókat látva, sokat szenvedett Idánk szerető, békés otthonra lel majd itt, drukkolunk neki nagyon.

Végezetül két üzenetet kell átadnom:
az egyiket Lajoska (Lajka) nevében Dórinak, mégpedig, hogy hiányzol neki és már nagyon várja a szombatot + sok-sok puszi (amit most én kaptam meg helyetted).

A másik üzi pedig minden kutyánktól és persze tőlünk is Forró Krisztinek szól abból az alkalomból, hogy megszületett a kisfia. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk mindannyiuknak, remélve azt, hogy Levente érkezésével újabb kis önkéntes csatlakozik majd menhelyi csapatunkhoz!

Szép álmokat Mindenkinek!🌙


"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44043. Rózsa22  |   Válasz erre2019-05-14 06:48:55 [23.] 
Csak arra szeretnék reagálni, hogy sokan " adják le" a kutyájukat, mert albérletbe költöznek. Való igaz, hogy ez legtöbbször csak hivatkozási alap, hogy megszabaduljanak valami szalonképes szöveggel az állataiktól. Az unokámék addig kerestek, amíg nem találtak olyan albérletet, ahol a kutyájukat is befogadták.
Igaz, lehet, hogy ez egy kicsit távolabb van a munkahelytől, az embernek is kell egy kis áldozatot hoznia és ez az amit sokan nem tesznek meg!
Létezik egy kereső, " állatbarát albérletek" címszóval, ide töltik fel azok a lakást kiadók a címeket, akik maguk is állatbarátok és megértik, hogy a családtagnak tekintett állatról nem szeretnének lemondani azok, akik valóban szeretik őket!
A többi kamu....
[előzmény: (44042) T.Éva, 2019-05-13 23:07:31]
 44042. T.Éva  |   Válasz erre2019-05-13 23:07:31 [24.] 
Hétfőőőőőő
Egy kicsit késő van már, bocsi, de leültem dolgozni és belefeledkeztem a számok rengetegébe.
A mai napon Edina, Paksy Ágika és Kjundra Móni voltak a csapattagok.
Szorgalmasak voltak a lányok, mert mire én kiértem a menhelyre sok kennel már ragyogott a kutyáink szorgalmasan sétáltak
Sétáltak Ágikával Karak, Plexi, Csoki/Mango, Cakkos neki nem akaródzott a séta Cakinak Ágika elmondása szerint a kecskésig tudtak csak menni és fordultak vissza.
Mónival sétált Ricsi és Joci
Meglátogatott minket egy házaspár, ők vitték egy sétára Rufit, Zarát és Lajkát.
Ida jövendőbeli gazdija is megjött, kimentek Edinával azt hiszem bemutatták egymásnak a kutyákat, akivel Ida együtt fog lakni, szerdán fogadják a szépséges Idát, talán Edina el tudja vinni.
Rutinfeladatok mentek rendesen, Edina akinek kellett adott gyógyszert.
Végefelé jártunk a munkánknak, amikor megjelent egy férfi és Edinával beszélgetett. Azért keresett fel minket, mert egy 9 éves Malamut keverék kutyájuk van és albérletet váltanak és az uj helyre nem tudjákl vinni a 9 éves kutyéjukat. Nem kommentelem a helyzetet csak annyit, hogy most ez a "duma" sokszor előfordul, albérfletbe megyünk és oda nem vihetjük a kutyánkat, az nem gond, hogy 9 évig éltünk együtt, de most lepasszolnám, ja és van egy hat hónapos kölyke akinek már találtak gazdát, el sem merem képzelni, hogy csak egy kölyok volt, mi van a többivel???? Edina kérlek ird le miben maradtatok az embererrel.
Azt hiszem mindent leírtam, amit szerettem volna. Kaptunk száraztáp adományt a kapu elé lett lerakva, köszönjük szépen.
Szemetet elhoztam.
Jó éjszakát kivánok aki még elolvassa a beszámolómat.
[válaszok erre: #44043]
 44041. zizegő  |   Válasz erre2019-05-07 23:16:30 [25.] 
Éjjeli beszámoló a keddi napról 🌙


Judittal és Era2-vel 9-kor kezdtünk a menhelyen. Az idő kegyes volt velünk és kutyáinkkal is, így aztán hosszú sétákra indulhattunk ma velük és a kifutóban is több időt tölthettek szaladgálással, játékkal.

Szerencsére a tegnapi eső miatt keletkezett tavacskák mára eltűntek, csak Rufiék kenneljében árulkodott egy kisebb tócsa a tegnapi állapotokról.

Sissi úgy néz ki, hogy a gyógyulás útjára lépett, a kenneljében már normális állagú terméket találtunk 👍 és jó hangulatban indult Judittal egy kis sétára. A diétás kaja ellen sem volt kifogása, az utolsó morzsáig elfogyasztotta.

Ma több látogatónk is volt, akik célzottan egy-egy kutyához érkeztek sétáltatásra, barátkozásra. Így Cakkosunk gazdijelöltjei, Ida gazdijelöltjei és Laci bácsi, aki Plexit vitte el sétálni.
Idánkhoz érkezett házaspár, mivel Kisbetojink még nem sétaképes, természetesen a faházba ültek be és ott kényeztették finom virslifalatkákkal és simogatásokkal kiszemeltjüket. Minél előbb szeretnék Idát összeismertetni öreg kutyusukkal, amit kihoznának a menhelyre. A bemutatkozást e hét csütörtökjére, de ha esik az eső, akkor a jövő hét hétfőjére tervezik. Ida gazdi jelöltjeinek az adatait, elérhetőségét bevezettük a füzetbe.

Morcikánk nagyon unatkozik egyedül a kennelben, aminek főleg ivóedényei látják kárát, mivel szegény rongybékáját már kivégezte. Hiába cseréltük ki a megcincált műanyag vödrét egy nehezebb fémfazékra, addig-addig dolgozott azon is, amíg abból is sikerült a vizet kiborítania. 🤭 Morci nagyon boldog volt, amikor Judit a sétára levette végre róla a kalapot, amit persze utána rögtön visszakapott, hogy ne bántsa a sebét.

Pálma is elég bánatos, amióta társa gazdihoz költözött, így Paulával és Foxival együtt engedtük ki a kifutóba, aminek nagyon örült, persze felügyelet mellett. Némi összeszaglászás után szépen elkergetőztek vagy éppen azon versenyeztek, hogy melyikük kap több simogatást tőlünk.😍
Azt terveztük, hogy próbaképpen egy kennelbe költöztetjük őket napközben, de a végén mégsem tettük. A takarításnál kiderült, hogy Pálmának hasmenése van és így egyelőre elkülönítve jobban meg lehet majd figyelni őt. Etetésnél Pálma is diétás kaját kapott, valamint Gács Ági kérésére Karak is, rizs és száraz táp keverékét, némi vízzel átitatva.

Gács Ági délelőtt visszavitte Karakot kontrollra, de sajnos nem jó hírekkel érkezett vissza. Apókánkra újabb műtét vár majd a jövő héten, reméljük utána már rendben lesz minden.

Összefoglalva békésen telt el a mai napunk, persze ez annak is köszönhető volt, hogy nem esett az eső.

Judit, Era2 és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44041, Kutya)
 
    / 1762 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.02083683013916 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail