Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9281565/128 Témák: 17641 Tagok: 109200 Legújabb tag: kiskis2 Online: (91/9
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1764 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44080, Kutya)
 
 44104. T.Éva  |   Válasz erre2019-12-02 22:37:12 [1.] 
Hétfőőőőő

Ma nagyon későn értem a menhelyre, Edina éppen akart hívni, hogy ne menjek és én is akartam hívni, hogy nem megyek. Sajnálatos, hogy meggondolatlan voltam és a kerékcserére nem összpontosítottam, hallottam az időjárás jelentésből, hogy hóesésre lehet számítani, telefonáltam a gumisnak, aki december 15-re tudott időpontot adni, hát a kocsiban ketten utaztunk én és a majré. Naggyábol rendben kiértem a menhelyre, és kaptam a szokásos cédulámat, melyet, most lejegyzek.
Jelen voltak Marika, Pál Laci és Ednia, Látogató nem volt azaz Ujfalussy Kriszti jött fotózni, már láttam is a képeket szuperek.Sztárfotó készült Csocsiról, Jennyről és Lőrincről.
Marika főzött és osztotta a kajákat, Edina takarított.
Marika holnapra is gondolt, főzött tésztát és maradt kevés csirkeszárny.
Pál Laci havat lapátolt és sétál vele Nasi, Lali és Jenny
Edina sétált Stellával.
Gallérosok mind jól vannak és csoda, de a gallérok mind egytől egyig épen maradtak.
Picurok jól vannak Mama kutya Madre névre hallgat? jól van jól evett, hasmenés nincs.
Timo és Tündike gazdinál alszanak ma. Biztos minden rendben van, Edina rakott fel képeket.
Szerintem nagyon bonyolult a csapok kezelése, de lehet, hogy mindenkinek fejben van csak nekem nem? Kifutóban elzárom, majd a belső csapnál az aknában kiengedem a vizet, azaz légtelenítek, majd visszazárom, ügyesek vagytok ha ez "lazán" megy, ha nem megy kérjetek telefonos segítséget. Pontot nem vonunk le

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44103. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:29:27 [2.] 
Andi és Mariann napja:

Péntek...

A mai hűvös, párás reggelt Andival kezdtük és fejeztük is be. Szerencsére azért ma is jöttek segítőink, akik ha nem is végig, de velünk voltak.

Köszi a segítséget Niki, Viki, Zsófi és Bori, aki végül Jennyt vitte le a mai infúzióra. 😍

Andi azzal kezdte a reggelt, hogy kifertőtlenítette először az egyik nagy mobilkennelt, majd miután kiderült, hogy nem fér be a kocsiba, újra kezdte két kisebbel. 😁

Így végül Madre és kölykei külön utaztak az orvoshoz, ahol a mama kapott infúziót kiszáradás ellen és gyógyszert a hasmenésére. Rájuk továbbra is érvényes a szigorú karantén, mert a kicsik Miki doki szerint most a legfogékonyabbak a betegségekre.

Amíg Andi az orvosnál járt velük, alkalmam nyílt arra, hogy a fekvő helyüket felfrissítsem, ami már elég elhasznált volt.

Ezután Andi Stellát szállította a Minivetbe, mivel éjjel sikerült levenni a kalapját, így hozzáfért a sebéhez és az szétnyílt. Újra kapcsozták a sebet és antibiotikumot is kapott, hogy ne fertőződjön el.

Kriszta és Edina ma gazdihoz szállította próbaidőre foxi párosunk másik tagját, Farkas Bélát 😊. Bár Bélát alig lehetett kibányászni a kennelből, az azóta felrakott videón már mindenki láthatja, hogy jó helyre került és boldogan játszik új társával.

Lőrinckénk így ismét pajtás nélkül maradt. Timo is elég maga alatt volt, amióta Tündi ivartalanítása miatt egyedül volt a kennelben. Próbaképpen úgy döntöttem, hogy összeköltöztetem a két lurkót, hátha stimmelnek egymással. Nagyon jól érzik magukat, igaz a kiengedéseknél ők is belekapcsolódnak az ugató kórusba, de aztán tovább folytatják a játékot. Ebből a kennelből Lőrinc sem tud kimászni, ha esetleg mégis kedve szottyanna egy kis tornamutatványra. Az etetésnél extra vigyázás + bent maradás szükséges, mert az üres pocak nagy úr és nem ismer barátságot.

Ezt tapasztaltuk Gina és Sziszkó esetében is. Abban a pillanatban, hogy kajáról van szó egymásnak ugranak, pedig még előtte együtt feküdtek a műanyag ágyban. Ez a jutalomfalatra is érvényes, ha egy is leesik a földre vérengző fenevaddá változnak mindketten. 😲

Kalács és Kuglóf napközben abszolút nem mozdulnak ki a házból és a kaját is csak távozásunk után fogyasztják el, mert azért reggelre eltűnik minden. Mivel ma nem jött Anett simogatni őket, ezért egy időre felnyitottam nekik a ház tetejét, hogy egy kicsit szellőzzenek.

Tündi / Timó gazdijelöltek ma is kijöttek látogatóba. Azt javasoltam nekik, hogy inkább Tündit vigasztalgassák és játszanak vele az udvaron, mert most ő van egyedül. Tündi nagyon boldog volt, de azért Timóhoz is odamentek egy simogatásra mielőtt hazaindultak. Hétvégén sajnos nem tudnak jönni hozzájuk, mert elutaznak.

Megbontottuk a menhely kapuja elé kitett szalmabálát és Andi betalicskázott és szétszórt belőle Rufiék kenneljében. A tegnapi eső miatt megint mindent sár borított, beleértve a kutyákat is. Így megbontva, már ti is tudjátok használni felszórásra, arra még pont megfelel és így spórolunk a jó szalmával is. Vasárnaptól már mínuszok lesznek hajnalban, így szükség lesz a több szalmára a kutyaházakban.

A nap végeztével megtöltöttünk minden használható fazekat és még egy nagy tejes ládát is vízzel a szombati csapatnak, mivel a lovarda villanyszerelése miatt a menhelyen sem lesz áram, így a szivattyú nem fog működni.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44102. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:26:43 [3.] 
Szerda!

A mai szuper csapat tagjai: Éva, Edina, Dóra, Erika, Bori és én. :-) Örök hála minden mai résztvevőnek!

Flottul, gyorsan, hatékonyan telt a napunk. Edina már reggel javában serénykedett, amikor Dórival kiértünk. Nem mondom, jó érzés volt meglátni az autóját a menhely előtt. ;-) Edinának, Dórinak, Szévinek köszönhetően szinte a fél menhely sétált. Tündike (aki chip szerint Bogyó és 6 éves) ivartalanítódott ma. Nem volt vemhes a lelkem, alapból ilyen gömbölyded a csaj. Idegességében csattogtat és kapkod a kéz után, de nem komoly. A kinti betonosba került. Mivel Timó gyerek egyedül maradt a belső kennelben, egész nap őrületes zajt csapott. Üvöltött, szabadulni próbált, rágta a rácsot szegény. Jó lesz, ha végre elköltözhetnek a gazdikhoz. A másik ugatógép Csocsi, aki ismét hozta a formáját. Hihetetlen, hogy lehet ennyi hang egy ilyen kis kutyában... Kalácsot és Kuglófot ma is csak akkor láttuk, amikor felhajtottuk a ház tetejét és bekukkantottunk hozzájuk. Nem tudom mikor lesz valami változás náluk :-( A hármas szörnycsapat (Lőrinc és a foxik) életveszélyesek. A körmeiktől lábon bőr épen nem maradhat. :-D Farkas Bélát egyébként Edinával péntek reggel szállítjuk Diósdra gazdihoz, így megcsappan a trió.

Stella is átesett az ivartalanításon. Mi már eljöttünk a menhelyről, amikor Bori visszahozta a Minivetből, de gondolom ő is jól van. Sherry üresen maradt kennelébe került lábadozásra.

Műtött Jennyt Era levitte infúzióra. Reggel minket csóválva fogadott, a tegnapi nagy műtéthez képest egész jól érzi magát. Vércseppek továbbra is vannak nála bőven, majd figyelni kellene.

Era elment forgácsért, de mivel a sok szorgos kéznek köszönhetően hamar végeztünk, már nem voltunk kint, amikor visszajött. Remélem megtaláltad Józsi bácsiékat és tudtál hozni forgácsot. :-) Barbi! Rizst nem találtunk, kávé is elfogyott. István Gács Ági, neked mihamarabbi jobbulást!

Summa summarum: jó hangulatú, pörgős kis napunk volt ma. Még egyszer hatalmas köszönet Mindenkinek!😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44101. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:25:46 [4.] 
Era napja:

KEDD

Ma Mariannal nyomtuk végig a napot, több besegítéssel. Mivel a két félős kutyunk bealudt a kényeztetés közben, ma inkább séta volt. Ági 11 körül meghozta Jennyt a műtétről szegénykém nagyon oda van. Jól betakargattuk, de kell neki a babusgatás. Aprólékok jól vannak, Mami szépen eszik. 1 körül beesett Barbi és Kriszti a dr. bácsival és ahogy azt kell, szépen levezényelték az oltást.
Sherry kimaradt, mert őt már elvitte Ági próbaidőre gazdihoz.

Sajna, muszáj volt ma megint rendezkedni, mert Nasiék úgy döntöttek, hogy mégsem szeretik egymást. Nagyon jól jött, hogy nem voltam egyedül. Sziszkóra figyelni kell, mert mióta Kyra elment bántja Ginát.
Akik sétáltak Gina, Sziszkó, Sherry, Stella, Drazsé, Tündi, Timo, Nasi, Lali, Lőrinc és Csocsi.

Köszönöm mindenkinek a segítséget, szép napot!

Sziasztok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44100. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:20:33 [5.] 
Hétfőőőőőő

Mai nap csapattagjai: Marika, Ágika, Pál Laci, Niki, 2 segítő lány, Edina és jómagam később csatlakoztam.

Sétáltak Lali, Nasi, Csocsi, Sziszko, Gina, Stella, Drazsé,Jenny, Max, Sziszi, Léna, Maci, Csoki,. Mango

A rutinfeladatok elvégezve, akik nem sétáltak nagyot futkároztak a külsőben.

Picik tündériek, mami időnként kifekszik a lámpa alól, jól elnyújtózkodva pihizett két szoptatás között. a picurik pedig élvezik a jó meleget.

Tündiéknél nagyon nehéz volt a takaritás Tmót egyfolytában jelentkezik simiérft, Tündi is kétlábon körbe vettek, nagyon nehezen tudtam kitakaritani, annyira szeretet éhesek, dehát mi megadjuk nekik, amit szeretnének, simizgetjük, amig csak bírjuk.
Külső kennelben Ruffy2 vércseppeket produkált, kérdés, hogy ilyen erősen tüzel, vagy más a baj. A bizonyosság kedvéért Gács Ági levitte dokihoz ultrahangra, eredményről majd tudósít.
Nasiékat Edináék átrakták másik kennelbe, mert Nasi az oldalrács felső részére felmászott, a másik oldalon pedig Lőrinc a rácsmászó, nem lenne szerencsés ha odafent döntenék el ki az erősebb?
Kacor és Zsebi állandóan másik kennelben vannak Edina kérése, hogy maradjanak már egy helyen.
Maci megkapta a gyógyszerét
Marika főzött holnapra tésztát és a husit, amit meg kell főzni, kivette a mélyhűtőből a pulton van letakarva, hogy a gyorsabb főzés érdekében kiengedjenek.
Ennyi fért ma a beszámolómba, mert dolgozom tovább.
Jó éjszakát Nektek.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44099. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:20:03 [6.] 
asárnapi Erika és Laci Nap!

Gábor és Csenge is ki tudott ma újra menni, Erikáék nagy örömére :) .
Gazdijelöltek ma is voltak ketten, az egyik család Csocsin gondolkodik, hát nagyon reménykedem, hogy jelentkeznek. A másik viszont már ismerős Paula/Alma gazdijai akik szeretnének mellé egy másik kutyát és Ricsibe szerettek bele, de még eljönnek hozzá Paulával kideríteni mit szólnak egymáshoz. El lett nekik mondva, hogy Ricsi szökős és ez lehet hogy majd villanypásztort vagy egyéb óvintézkedést kíván, de nem rettentek el, meglátjuk, nagyon drukkolnék a dolognak, nem is laknak messze és ha jól emlékszem a srác otthon is dolgozik.
Tündiéknél és Sherrynél is voltak a Gazdijelöltjei :) .
Anyucit vidékre mamához akaró anyuka és kislánya is próbálkozott megint, többször ostromolta gondozóinkat, de el lett neki mondva, hogy megbeszéltük és nem adjuk, ahogy egyébként mást sem adnánk a gyerek kedvéért több 100km-re, reméljük ma megértette.

Természetesen ebben a szép időben is rengeteg sétáltató volt a kutyusok nagy örömére és adományokat is kaptunk.

Paula/Almáról pár Gazdis fotóval kívánok további szép estét!
Ahogy ők írják:
"Alma (Paula) igazi kis bűbáj! A legjobb dolog, ami velünk csak történhetett!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44098. zizegő  |   Válasz erre2019-11-29 22:19:16 [7.] 
Szombati Gazdis Nap!

Ma is Virág vezényletével serénykedtünk, Réka Zsuzsanna Erzsi Viktória és jómagam, illetve Gács Ági egy hasznos beugróra.

Miért Gazdis nap?

Balu és Béla is megismerkedett ma jövendőbeli családjával :) Béla Diósdra kerül kertes házba, másik kutyus Füge mellé, akvel ma nagyot sétáltak, a kezdeti téblábolás után már szépen ment és elrabolta a család minden tagjának szívét :) A jövőhéten oltás után bármikor tudjuk vinni. Balu a XVI. kerületbe a Minivettől 5 percre költözik kertes házba, egy 2 éve meghalt 14 éves foxi után, aki nagy űrt hagyott a család életében. Őt csütörtök-péntek tudjuk majd vinni jövőhéten. Mindkettőjüknek ígértem egy hívást vagy messenger egyeztetést pontosításra.

Mivel Liza Gazdikkal folyamatos kapcsolatban vagyunk, eljöttek ma megírni az örökbefogadási szerződést, viszik őt oltásra és akkor már át is íratják a chipet. Meggyógyult teljesen, rengeteget sétálnak vele, aktívabb, mint a spániel társa így több foglalkozást igényel, nagyon szeretik.

Meglátogatott minket Pompi Gazdijaival, mellé keresnek majd kutyust, Sziszkó nagyon bejött volna, mivel annyira jó természetű, hogy az sem zavarta ha Pompika féltékenységből rámordult az elején, nagyot sétáltak is, de mivel kiderült, hogy a karácsonyi időszak utazós, abban maradtuk majd utána eljönnek megint. Addigra szerintem már Sziszkónak nyoma sem lesz, de találunk majd valakit úgyis a kisasszony mellé ;) .

10 éve tőlünk örökbe fogadott,Bori idije, Zsófi Gazdijai is voltak ma kint, meghalt hirtelen betegségben és elhozták ami maradt száraztápja :( Még nem szeretnének másik kutyust, látszik hogy nagyon megviselte őket :(

Tündi és Timo Gazdijai is megsétáltatták új családtagjaikat.

Gazdihoz vittük a menhelyi nap után még Kirát :) .

Gazdis hír még, ahogy már beírtam reggelre fogadott a jó hír, hogy bár Serry szívféreg tesztje pozitív lett és minden lehetséges verziót felvázoltunk Gazdijelöltjeinek, nem léptek vissza és kedd reggel viszi Ági őt hozzájuk <3 .

Ágival ma Kalács és Kuglóf párosunknak mutattunk kicsit az életből, ami ugyan nem kis stressz volt nekik, de elindulhatnak egy Gazdis élet reménye felé ők is. A benti kennelsoron kis átrendeződés történt, hogy őket betehessük a művészbejáró mellé, ahol Ceriék is voltak és két nyitható tetejű ház van bent (a harmadikat kivettük) így minden gondozó amikor kiér felnyithatja a háztetőt, hogy kénytelenek legyenek nézni a külvilág eseményeit és beülve, ölbe fogva is lehet őket szelidíteni. Mi Ágival bevállalósan ki is vittük őket, mondanám hogy sétálni, de a szó azért még erős túlzás a kezdeti vergődésből már sétafika lett a végre, de mivel csak spéci pórázzal vagy fojtón és túlbiztosítva lehet ezt megtenni, egyelőre hagyjuk, ne legyenek kivíve a kennelből. Szokják most a kintlétet, a zsezsgést.

Mindezek mellett ma sokan voltak, mindenki sétált és a menőmanók többször is, volt egy kis tereprendezés a művészbejáró felé. A kutyusok rendben vannak, kivéve Jeny mamit . Jeny mamit Virág és Réka levitték a Minivetbe, ahol megállapították, hogy ugyan tényleg olyan mintha tüzelne, túl sok a vér amit veszít, bár egyelőre nem életveszélyes, de hétfőn megultrahangozzák.

Jövök még képekkel videókkal, ide Pompit teszem be, aki még emlékszik rá, nagyon helyes, de el van kényeztetve és anyafüggő..

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44097. T.Éva  |   Válasz erre2019-11-25 20:44:29 [8.] 
Hétfőőőőőő

Mai nap csapattagjai: Marika, Ágika, Pál Laci, Niki, 2 segítő lány, Edina és jómagam később csatlakoztam.

Sétáltak Lali, Nasi, Csocsi, Sziszko, Gina, Stella, Drazsé,Jenny, Max, Sziszi, Léna, Maci, Csoki,. Mango

A rutinfeladatok elvégezve, akik nem sétáltak nagyot futkároztak a külsőben.

Picik tündériek, mami időnként kifekszik a lámpa alól, jól elnyújtózkodva pihizett két szoptatás között. a picurik pedig élvezik a jó meleget.

Tündiéknél nagyon nehéz volt a takaritás Tmót egyfolytában jelentkezik simiérft, Tündi is kétlábon körbe vettek, nagyon nehezen tudtam kitakaritani, annyira szeretet éhesek, dehát mi megadjuk nekik, amit szeretnének, simizgetjük, amig csak bírjuk.
Külső kennelben Ruffy2 vércseppeket produkált, kérdés, hogy ilyen erősen tüzel, vagy más a baj. A bizonyosság kedvéért Gács Ági levitte dokihoz ultrahangra, eredményről majd tudósít.
Nasiékat Edináék átrakták másik kennelbe, mert Nasi az oldalrács felső részére felmászott, a másik oldalon pedig Lőrinc a rácsmászó, nem lenne szerencsés ha odafent döntenék el ki az erősebb?
Kacor és Zsebi állandóan másik kennelben vannak Edina kérése, hogy maradjanak már egy helyen.
Maci megkapta a gyógyszerét
Marika főzött holnapra tésztát és a husit, amit meg kell főzni, kivette a mélyhűtőből a pulton van letakarva, hogy a gyorsabb főzés érdekében kiengedjenek.
Ennyi fért ma a beszámolómba, mert dolgozom tovább.
Jó éjszakát Nektek.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44096. zizegő  |   Válasz erre2019-11-22 20:13:58 [9.] 
Mariann és Andi napja:

Péntek...

Szokásos módon hárman kezdtük a reggelt Andival és Pál Lacival.

Nemsokára csatlakozott hozzánk Gál Niki és Kozma Mariann is, így hármasfogatunk ötösfogattá bővült. 👍

Érkezésünk után először megtettük tiszteletkörünket a kenneleknél, lecsekkolva, hogy mindenki és minden rendben van és természetesen közben kutyáink megkapták a reggeli jutifalatjukat is. 😍

A délelőtt eseménytelenül zajlott, látogatók nem voltak. A lányoknak köszönhetően több kutyánk is sétált, a többiek pedig a kifutóban szaladgáltak és fociztak velünk.

Dél körül érkezett egy bejelentés egy kóborló bullról Csömörön, ami egy ház udvarára igyekezett bejutni, mégpedig egy szuka kutyához. Így Lacink azonnal autóba pattant és a chipolvasóval elindult a megadott címre. Szerencsére az egyébként színeiben Majára hasonlító, nagyon szelíd, de még ivaros kan regisztrált chipes és törzskönyvezett volt. Mivel a gazda a telefont nem vette fel, Laci behozta a kutyát a menhelyre. Némi tanakodás után Niki, aki épp hazafelé indult felajánlotta, hogy megnézi az egyébként a menhelyhez közel regisztrált címet, hátha otthon van valaki. Nemsokára a gazdi asszonnyal érkezett vissza, aki már nagy elánnal kereste a kutyát és nagyon boldog volt, hogy megvan. A beszélgetés során kiderült, hogy ez már nem az első szökése a kutyának, most éppen a kiskaput felejtették nyitva. Figyelmeztettük a gazdit a veszélyekre és javasoltuk a kutya mielőbbi ivartalanítását is, remélve, hogy valóban elgondolkoznak rajta.

Egy 10 percre, már etetés közben bekukkantott Tündi és Timó leendő gazdija is, hogy megnézze őket. Megsimogatta őket, majd sietett tovább azzal, hogy holnap jönnek hozzájuk sétáltatásra és egy kis kényeztetésre.

Madre nagyon jó anyuka, szépen gondoskodik a kölykeiről. Az étvágya jó, a reggeli és a délutáni kaját is elfogyasztotta, viszont elég híg hasmenése van, így délután is fel kellett nála takarítani.

A takarító cuccokat egyelőre továbbra is benn hagytuk náluk, mert így a legkisebb az esélye annak, hogy érintkeznek a külvilággal és esetleg bacit vigyünk be hozzájuk. Amíg a kölykök nem kezdenek bolyongani, elférnek a faházban.

Jenny nem nagyon akar enni, bármilyen finomsággal kínáljuk, a száraz kajáért egyáltalán nem rajong. Végül Andi kézből etette, így valamicskét azért sikerült beletukmálni.

Maci megkapta a gyógyszerét, Boginak pedig betettünk egy kisebb lábast, hogy ő is tudjon inni a kalapja miatt. Az udvarozásra és az etetésre levettük róla, hogy egy kicsit megszabaduljon tőle.

Gina jól érzi magát a másik két törpe mellett, ők nem bántják, inkább egymást nyüstölik folyamatosan.

Laci ma tovább javította az elszakadt molinókat, ma Maxék voltak soron, mert elég sok hasadás tarkította az ő részüket is. Megigazította a molinókat leszorító palákat is, mivel most nincsenek egymáshoz erősítve az oldalukon, így szél esetén könnyen kiszabadul az aljuk.

Andi és Laci ezenkívül még összegyűjtötte a belső részen lehullott faleveleket, így felázva elég balesetveszélyesszé vált, majd kitalicskázták a menhelyen kívülre.

Ezután elpakolták a kinti konyhában lévő száraz tápokat a tárolásra használt hűtökbe, valamint a cinkéknek szánt fekete szotyit is, mivel azt is közben már megkezdték az egerek. 😟

Köszönet Csajok és Laci a mai péntekért is! 😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44095. zizegő  |   Válasz erre2019-11-22 20:11:19 [10.] 
Era napja:

CSÜTÖRTÖK

Sziasztok.

Ma reggel kedves látvány fogadott a kapuban. 100 kg száraz táp. KÖSZÖNJÜK.

A nap, hogy milyen volt?

Lőrinc ma kitett magáért. Indulok körbeköszönni, hát Lőrinc sehol. Bemegyek, hogy nincs-e házikó mögött, mire fentről a nyakamba ugrott. Majdnem fraktuszt kaptam.
A kennel tetején, ahol a rács áthajlik a másik kennelbe, ott parkolt fent.

Köszönöm a segítséget Szilvinek .
Volt egy talált kutyusunk, őt 4 óra körül sikerült a gazdival hazajuttatnom.
Kint volt a kislány, aki Timot szerette volna. Gina vagy Kyra az esélyes, holnapra megálmodja. Neki is köszönöm a segítséget.

3 óra körül levittem Sherryt az orvoshoz vérvételre. Minden rendben volt.
Akik sétáltak Gina, Sziszko, Kyra Sherry, Stella, Drazsé, Maci, Lali és Csocsi.

Hát ennyi, sziasztok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44094. zizegő  |   Válasz erre2019-11-22 20:05:50 [11.] 
Barbi napja:

Szerda

A mai nap nem volt semmi. Eső,szívféreg szűrés, fáradtság, de volt sok jó barát, ügyes dr. néni, gazdijelölt.
Szóval összességében eredményes,jó kis nap.
Krisztinával indultunk, de Éva is hamar befutott és jó pár kutyát megsétiztetett.
Egy órára vártuk Zita dr. nőt, addigra sikerült is nagyjából mindenkivel végeznünk.
Mindenki jól van, Tündérekhez szuper gazdijelölt érkezett, hamarosan végleges döntést hoznak, drukkoljunk, mert tényleg megfognák a tutit és ráadásul együtt.

A 4 földszintest együtt engedtem ki, jól elvoltak.
Gina visszafele Kíráékhoz szaladt be és nem is tágított. Én is örülnek mondjuk a helyében,ha megszabadulhatnék Csocsitol... mondjuk a saját helyemben is😁.

Egy óra után indult a mandula. Szerencsénkre jött Gács Ági és Bori is, úgyhogy mondhatom jó csapat gyűlt össze és flottul ment minden. Orsiék hozták Olgát, aki gyönyörű.
Összesen 23 kutya lett leszűrve.
Egyetlen pozitív eredmény született, ami jó arány, de persze nem öröm, Sherry. 😞 Őt majd további vizsgálatra visszük, ahogy kell.
Bogi hasán oldalt eszre vettem egy sebet, a Doktornő bekente, de nem volt egyszerű. Harapott, mint egy vipera. Kalap is került rá, hogy ne nyalogassa. Figyelni kellene, de óvatosan!😁

A kis spanyol család cuki, Madre mama főleg. Ő az egyetlen, aki nem lett szűrve.
3 barna baba van, a többi fekete. A 3 barnából 2 fiú és 1 lány. Ennyit sikerült megállapítanom.😎
Kalácsékat lassan ki kell onnan mozdítani, mert így nem lesz belőlük soha kutya....😕

Jövő kedden oltani jön Miki doki, utána már beöltözhetnek valakihez.
Majdhogy nem ránk sötétedett, mire kimerülten bezárt a bazár.
Mindenkinek szuper nagy köszönet a részvételért!
Puszipacsi!🐾

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44093. zizegő  |   Válasz erre2019-11-22 19:56:22 [12.] 
Era napja:

KEDD
Sziasztok .
A mai napon Mariannal szorgoskodtunk . Úgy érzem Csocsi a mai napon érte el h felrobbantja a fejemet. Még mindig hallom őt.
De jött Éva és levitte a fekete kutyust a telephelyre. A kis félős örült, hogy hazakerült. A pöttömök jól érzik magukat szinte folyamatos szopizásban vannak. Mami nagyon jó étvágyú.
Dél körül Gergőék is meglátogattak.
Akik sétáltak Jenny, Lőrinc, Csocsiék, a tacsi páros, Sherry, Stella, Drazsé, Hella, Rufi.
Az óvoda még mindig dübörög szinte egész nap. Fura a Lőrincet néha lógó nyelvel kinyúlva henyélni.
Sziasztok jó pihenést mindenkinek!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44092. T.Éva  |   Válasz erre2019-11-18 21:51:28 [13.] 
Hétfőőőőő
Ágika, Laci, Niki, Edina, Dana, és én az utolsó órákban, Marika ma nem volt, de főzött kutyáink részére kacsamellet Edina ment be érte. Kivi gazditól kaptuk.
Sétáltak: Nasi, Lali, Csocsi, Jenny szépség Danával, Drazsé,Stella, Csoki, Mangó, Kyra és Sziszko
Mivel minden kennelben tisztaság volt, mikorra én kiértem a menhelyre, igy ddddddddddddddddddddddddd lehetőségem barátkozni kutyáinkkal.
Nagyon szépek és kedvesek mind egytől egyig.
Tündi és Timot nagyon szeretik a simogatást, a lányok véleménye a fogazata alapján, hogy talán nincs még 1 éves sem a szépséges Timot.
Nem emlékszem rá, hogy irtátok e vagy sem, miért kerüt el Drazsé/Matyi Léna mellől? Léna boldogan használja az ajándékba kapott ágyikóját, még maga mellé engedi Macit is.
Léna mellett most Maci van jól van egyébként, , mert kiengedéskor körbe szaladta legalább 5x a tálalót + az irod
át
Ida 2 (nagyon hasonlit Idánkra a mama) és a picik csodálatosak, nagyon vigyázzunk rájuk. szopiznak rendesedn, Ida2 nagyon jól evett
Azért, hogy minden rendben legyen vettem hazafelé vadi új felmosóvödröt
és felmosót, seprűt, lapátot ezt csak náluk lehet használni! Szemetes vödröt nem vettem, de biztosan található olyan vödör, ami még nem volt használva.
Szöllősi Erával megbeszékltem, hogy holnap müszak kezdés előtt bejönnek a cuccokért, szurkolok ezerrel a babákért.
Munka végeztével be kell rakni a faház meletti elzárt részre, hogy ne tudják lepisilni a kutyák és ne szagolgassák. Köszönöm, ha betartjuk ezeket a védekezési müveleteket.
Amikor Edináék megérkeztek verekedett Gina és Csocsi, elég komollyá fajult a balhé, majd egy idő után abbahagyták az acsarkodást.
Gács Ági a héten beoltatja Tündit és Timótot.
Volt gazdijelölt is Béla és Anyuci jöhet szóba, még jönnek ki a menhelyre
Lőrinc, Balu és Béla mindegyik külön külön is egy-egy energia bomba, bent kell lenni amikor kajálnak. Lárincen volt két nyakörv a fojtós nyakörvet levettük.
Németjuci a betonosban, nem evett csak kézből fogadta el a kaját. viszont plecsnik azok voltak.
Donától kaptunk egy vizforralót, gondolatolvasó volt, mert a sajátunk éppen elromlott, igy nincs hiáűnyunk. Köszönjük.
Köszönjük a mai segítőknek a jelenléüket.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44091. T.Éva  |   Válasz erre2019-11-11 22:32:02 [14.] 
Hétfőőőő!

Marika, Ágika, Pál Laci, Juhász Zsófi, Edina, majd később jómagam.
Meglátogatott minket egy idősebb házaspár megsétáltatták, Drazsét, Lénát, Stellát, Lőrincet. Köszönjük
Lacival sétált: Nasi és Csocsi
Zsófi: Lalival sétált
Új kutyák Bogyó és társa a külső kennelbe (Maya féle) lettek elszállásolva, kisebb nyomozás után sikerült a gazdával beszélni, igérte, hogy 13,000 órakor jön a kutyákért, kb 2 óráig vártunk, de sajnos nem jött nem telefonált, sőt Edina hívta és nem volt elérhető.
Ágika ma nem sétáltatott, vállalta, hogy az összes karanténos kennelben kitakarít. Természetesen a takarítás során a lakókat nagyon megszeretgette.
Volt még két látogatónk Veres Zoli és barátja, kiderült, hogy Drazsé alias Matyi az ő kutyája. Kutya története: Veres Zolinak van egy háza azt hiszem a Kálvária dombon, kiadta albérletbe és onnan szökött meg Matyi/Drazsé, mert az albérlők nem kedvelték a kutyát, Nem szeretnék véleményt mondani, az tény, hogy nem volt rossz állapotban a kutya, de nem vagyok biztos, hogy én visszaengedném oda a kutyát. Még jó, hogy ezeket a dolgokat nem én intézem, maradok papirjaimnál.
Kalács/Kuglóf kettőst meglátogattam, egyik sarokban másik sarokban falhoz simulva üldögéltek, már engedték a simit, pont a fekete Kuglóf vagy Kalács kutyussal voltam elfoglalva, mikor teljes meglepetésemre, a másik sarokból odaszaladt hozzánk, jajjjjj Kuglóf/Kalács igaz bebújt a másik mögé, de odajött és hagyta magát simizni.
Annyira megdögönyöztem volna Don uraságot, de a mamija Gina annyira védi, nem akartam úgy járni mint a csibész Durcival, ezért a dögönyözésről lemondtam.
Köszönöm a szorgos kis csapatnak, hogy minden kennel rendben volt mire kimentem és most szeretgethettem mindegyik kedvencemet.
Nem is tudom felsorolni hány kennelben tudtam egy kicsit becuccolni a négylábúak és saját örömömre.
Marika főzött holnapra tésztát.
Más egyéb főznivaló nem volt.
A konténer már nagyon nagyon tele van.
Barbinak üzenem, hogy a hétvégén megyek vásárolni és hozom a hideg zsiroldó utántöltőt, kell még valami?
Eddig tartott a mesém mára, még dolgozom egy kicsit. Jó éjszakát!![ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44090. T.Éva  |   Válasz erre2019-11-04 20:59:52 [15.] 
Hétfőőőőő

Mai csapat: Marika, Edina, Gál Niki,Pál Laci , Anett a két betoji szelidítője és én, aki később csatlakoztam a csapathoz, (bocsi gyerekek nem úgy akartam érkezni, hogy már mindent megcsináltatok!!!)
Mindig kapok Edinától egy kis cetlit, amire felírja a történéseket, addig, amig én megérkezem.
Volt két lánykánk is Dóri és Heni elvitték sétára Csocsit, Lajkát, Lőrincet Stellát.
Gál Niki megsétáltatta Anyucit és szorgalmasan takarított. Niki kicsi fiacskája, aki imádja kutyáinkat de gondolom Lénát a legjobban, mert küldött neki egy saját takarót. Niki berakta Léna házába és készített fotókat, remélem ide is berakja a képeket.
Laci sétált Majával és Nasival, azonkivül Lőrinc mögött a leszakadt molinót pótolta.
Csocsi kennelébe bevert az eső, állt a viz a kövön, az eső oldalról bevert vissza kellett engedni a molinot.
Anett szinte egész délelőtt bent volt a két beszari kutyánknál és simogatta, szeretgette őket, azt mondta egy kicsit mintha enyhülnének, de nagyon lassú lesz a fejlődés. kuglóf és Kalács, hogy melyik melyik azt nem tudom, de a fekete ebke hamarabb fogadni fogja a szeretetet.
Anett holnap is jön a két kedvencéhez.
Barbi vett csirkemellett, Marika megfőzte még keddre és szerdára is van,
Evett belőle a zsemleszinű (Lajka, Lőrinc és Anyuci is kapott a fincsi husiból)
Helláék kennele úszott, ezért 1 bála szalmát fel kellett szórni.
Marika holnapra főzött rizst és farhátat.
Átrendezések:
Bogi műtét után megy a kőházba, kitakarítva, fertőtlenítve. Ági jött is érte, mert 2 órára kellett vinni műtétre.
Gina és Don mentek a faházba,
Nasi melletti sarokkennelbe került a két csodaszép foxi/beagle kutyánk. Kaptak nyakörvet is és elfoglalták rögtön a házakat. Nagyon kedvesek, követelik a simogatást. Kerestem egy nagy ágyat, hogy bele tudjanak együtt ülni és úgy nézelődni, de sajnos nem találtam.

Barna Dóri hozott száraztáp adományt., gondolom Edina felírta a táblázatba.
Azt hiszem mindent leírtam, amit kellett, kezdek dolgozni.
Jó éjszakát!


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44089. T.Éva  |   Válasz erre2019-10-21 20:17:32 [16.] 
Hétfőőőőőőő

Mai csapat: Marika, Ágika, Edina, Pál Laci és jómagam később érkezve.
Ésssss egy csodálatos kis vendégünk is volt Forró Kriszti kihozta Levi babát, aki egy tündéri kis baba. A hordozóban békésen szemlélte a kutyákat, majd minket, néha szemöldökét összehúzta, vagy mosolygott, , majd minden átmenet nélkül egy jót alukált.

Sétáltak Csoki, Mangó Maya, Lajka, Stella, Lőrinc, Mizó Csocsi, Anyuci és Levendula.

Mizó és Lecendula által megint van két szopránunk, de szerencsére nem sokat énekelnek.

Lajka és Stella összeragadtak, szétültetve.

Laci 7,15 órától volt kint, Sziszit megitatta, kiengedte a kifutóba. Gallért levették napközben, majd eljövetel előtt visszarakták.
Gina és Don elevenek, jól ettek, WC-t jól használják, kibírtam, még nem dögönyöztem meg, majd a következő hétfőn.
Edina Max-al nagyot labdázott a kifutóban, Helláék is sokat voltak kint.

Léna lekerelve kék kenőccel, hűtőbe visszarakva a tégely.

Marika már nem főz otthon a kutyáknak ezért kihozta a 3/4-ig teli palackot és kicserélte az üressel.
Főzött is gyorsan rizst a hütőben van. Mai napon is nagyon finom ebédet kaptak kutyáink.

Kluha Dóritól elhozta Edina, amit a Panzitól kaptunk, nem vitte ki a menhelyre a patik miatt gondolom, folyamatosan visz i ki a menhelyre.
Ennyi fért ma a beszámolómba, folytatom a munkámat.
Jó éjaszakát![ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44088. zizegő  |   Válasz erre2019-10-18 20:48:07 [17.] 
Péntek...

Ma szintén mozgalmas napunk volt.

Pál Laci reggel elindult Kerepesre a menhelyes autóval, hogy segítsen behozni Kozma Mariannak új kutyánkat, Lizát. A történetét már biztos mindenki ismeri, hisz Csilla már megírta, hogy miért került be hozzánk. Liza mérete ellenére, extra bújós, nagyon kedves leányzó, jókat szaladgált az udvaron és mindenkitől bevasalta a simogatást. A kinti kennelbe került, aminek már nem annyira örült, ezért etetés előtt még egyszer kiengedtük szaladgálni. Eddigi életét az utcán vagy láncra kötve töltötte, reméljük hamar megszokja a menhelyi életet. Nem tudjuk, hogyan sétál pórázon, ezért lehet, hogy jobb lenne egy pár napig csak az udvarra kiengedni. A hátsó felén a farka tájékán szőrhiányt tapasztaltunk, ezért kedden ő is látogatást tesz majd Laura doktornőnél, hogy gondos kezelésben részesüljön.

Tóth Viki Lajkát vitte le ultrahangra a Minibe, mert a tegnapi szívférgesség teszt közben találtak a nyakán egy csomót. A doki antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt írt fel neki, pénteken majd kontrollra kell vinni.

Eközben Andi és új önkéntesünk Beyer Ottilia Györgyi bőszen sétáltatták a kutyáinkat, később dolguk végezetével Laci, Viki és Mariann is becsatlakozott hozzájuk. Gál Niki is kilátogatott egy rövid időre a saját Anyucijával, hogy elvigyék a mi Anyucinkat egy frissítő kódorgásra. 😜

Ottilia nem érkezett üres kézzel két zsák 15 kilós jó minőségű tápot hozott, egyet a kölyköknek, egyet pedig az érzékeny gyomrú kutyáinknak. Egyelőre az egyik nagy hűtőbe tettük, hogy a rágcsálók ne tegyenek kárt bennük.

A délelőtt folyamán némi átcsoportosítást kellett tennünk kutyáink között. Az egyik fő ok az volt, hogy Levendula tüzelése annyira lázba hozta Lőrinckénket, olyan vehemensen udvarolt, hogy indokoltnak láttuk mielőbbi szétköltöztetésüket. A másik ok pedig Sissy egy szárazabb kennelbe való költöztetése, mivel a lukacsos térkőben megálló pisiben való tapicskolás most nem a legideálisabb gyógyuló lábának, amiről közben lekerült a kötés.

Így Drazsé visszakerült Léna mellé, megfigyeltük őket, nem okoz gondot Léna kalapja nála. Léna amúgy sem sokat mozog, a nap nagy részét bánatosan fekve tölti és úgy szemléli a menhely életét.

Sissy beköltözött Kacorék régi kenneljébe, mert ott sima a kövezet és könnyebb tisztán tartani. Mizot kihoztuk a nagy sarki kennelből, mivel teljesen egyedül maradt és beköltözött Xéniáék helyére, ahol rögtön bekuckózott az ágyacskába és onnan nézelődött. Társ híján ma ő is szokatlanul csendes volt.

Lalit áttettük a sarki nagy kennelbe, amit nagyon élvezett, hisz sokkal nagyobb helye lett és az ő helyére pedig Lőrincet raktuk.

Miután feltehetőleg ezek után sikerült mindenkit jól összekevernem ezzel a költöztetéssel 😁, remélem ez az elrendezés mindenki tetszését elnyeri egy időre és kutyáink sem fognak berzenkedni miatta.

Sissy lába szépen alakul, nála továbbra is a menhelyen kívüli séta javasolt, amíg nem gyógyul be teljesen a lába. A kalapot méltósággal viseli, bár ő sem repked az örömtől tőle.

Bogit is csak az udvarra engedtük ki, hogy ne terheljük feleslegesen, ott annyit és úgy mozog, amennyi jól esik neki.

A kőházas Maminak (Gina) és miniroti kölykének junior konzervet vittem ki ma és adtam, mert a száraz kaja abszolút nem megy náluk. Lőrinc sem nagyon eszi a száraz tápot és mivel ott is hagyja, talán neki is inkább másféle hizlaló kosztot kellene kitalálni helyette.

Bogi, Léna megkapta a gyógyszerét, Léna sebét bekentük kék kenőccsel, hogy hamarabb gyógyuljon. (kenőcs a hűtőben)

Andival köszönjük Vikinek, Ottinak, Mariannak és Lacinak a mai segítséget!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44087. T.Éva  |   Válasz erre2019-10-14 23:28:42 [18.] 
Hétfőőőőő

Bocsánat a késői beszámolóérrt, futok az idő után, de mindig elszalad előlem.
A szokásos időben érkeztem, akkor már sok kennel rendben volt, de azonnal beálltam a takarításba.
mai cspat: Paksy Ágika, Gál Niki, Edina, Pál Laci és jómagam.
Puskámat nézve a következőket irom:
Era2 volt Sziszivel orvosnál, majd Bogival is. Ő fog erről b eszámolni.
Lőrinc speciális tápja elfogyott, már reggel sem volt. Ma senzitívet kapott>
Kerestem az én harapós oroszlánomat, de hűlt helye volt, hát persze, hogy Durcikára gondoltam, Telek Andika elvitte, mert ők nagyon egymásra találtak.
Lajka kapott Advocate-t
Sétáltak ma Ágika és Laci jóvoltából Maya, Nasi, Lali, Csoki, Mangó, Csocsi, Anyuci, Lajka és Stella.
Mizo a frászt hozta ránk, a kifutóban voltak Pehellyel és oldalt( a WC oldalánál) át akart mászni a rácson a feje már kint volt, Edina sprintelt bentről, hogy elkapja, nem tudom ha mértem volna az idejét, milyen csúcs lett volna, de elkapta a csibészkét.
Egyébként a két rosszaságnak átraktuk a házukat oldalról, mert a ház tetején állva hergelték Nasit a fenti kicsi résen.
Csillag reggel volt Donával suliban.
Levendula kieresztette a szoprán hangocskáját, a kicsi Csocso tacsi meg olyan mély hangon ugat, mint egy roti nagyságú kutya. Szegénykém egyenül van a kennelben.
Még annyit, hogy tényleg elolvadtam, amikor a kőházban megpillantottam, a mama kutyát és a picike tenyérnyi babáját. Alig várom, hogy leteljen a karantén, de lehet hogy már akkor nem is lesznek itt?
Annak lehet örülni, hogy még tart az enyhe idő nappal, de azért az éjszakák már elég hidegek, dehát ennek van itt az ideje!
Léna rágja magát, jól meg van az uj társával, aki annyira hasonlít Ramira, lehet, hogy ő is igy látja?
Jó éjszakát!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44086. T.Éva  |   Válasz erre2019-10-07 20:42:18 [19.] 
Hétfőőőőőő

Mai csapat: Marika, Paksy Ágika, Edina, Gál Niki, Pál Laci és jómagam.

Sétáltak: Zserbo, Nasi, Maya, Lajka, Stella, Lali, Csoki, Mango,Levendula.

Levendulát egy kedves házaspár vitte ki sétálni.
Marika nagyon finom kaját készített a kutyáknak, mindenki nagyon jól evett, volt aki repetát is kapott.Pelyhes és társa úgy ettek másodszorra is, mintha mmég nem ettek volna. Gyorsabbak voltak a porszívónál. Főzött tésztát maradék a hűtőben.
Mivel igen hideg éjszakát jövedőltek az időjósok pótoltuk a szalmát, ahol kevés volt. A kőházban lévő kicsiknek jó meleg pokrocót raktak be Edináék, de holnap meg kéne nézni, hogy pisis vagy nem, mert ha igen akkor cserélni kellene.

Mama kutya jól evett, de nagyon maga alatt van, csak szemllődik csendesen
nála nem én takarítottam, nem tudom milyen volt a kaksija. Kapott féreghajtót és Advocétet ( jól írtam?)

Beagle kutyák már kezdenek felengeni, a rácshoz jönnek, simit engedik, jutifalatot elfogadták. Bementem hozzájuk akkor még egy kicsit féltek, a ház teteján kuporogtak, de azért simit engedtek.

Mayából ömlik a nyál, Csokiék felé folyamatosan ugat .
Bori meghozta Rami urnáját.
Kaján, Kacor Zsebi és nem tudom nevű ebke,négyen voltak a kifutóban nagy boldogságban szaladgáltak, majd mikor beengedtük őket a trio beszaladt a kennelbe együtt és úgy is maradtak, együtt ettek. Talán továbbra is együtt maradhatnának,

Nagyon nagy forgalom van a bekerülő kutyák tekinetében, és nem tudom, hogy van-e nekünk arra vonatkozó protokoll, hogy hogyan fogadunk be ujonnan érkezett kutyát. Gondolom, ha valaki vállalja, hogy összeirja az ilyenkor legfontosabb teendőket és kifüggesztjük az Irodában, az betartható lenne.
Pl. oltások ellenőrzése, ha háztól, vagy másik menhelyről hoznak kutyát, de ha utcán találják, akkor mit kell tenni?
Azonnali féreghajtás, bolha cseppek (Advocét) Megnyugtató lenne, ha ez egy összefoglaló iratban meglenne.
A konyhában a gyógyszerek között van az egyik legjobb féreghajtó Quaniten rá van írva, hogy féreghajtó és 320 db van benne.
Jó éjszakát kívánokíííííííííííííííííí[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44085. T.Éva  |   Válasz erre2019-09-23 20:20:37 [20.] 
Hétfőőőő

Marika, Ágika, Laci, Edina és jómagam a mai csapat.
Ágika és Laci sétáltatták kedvenceinket, sétáltak, Csoki/Mangó, Léna/Ramki, Nasi, Maya, Max, Sziszi, Kaján, Bogi, Lajka
Lajka kapott Advocatet.
Lőrin/Levendul kennelére át lett rakvaa karanténos papir.
Maja visszakerült a kinti kennelbe, mertannyira nyálzott, több liter nyálat hányt ki idegességében. Slaggal kellett lemosni a tömérdek nyálat. Most jutott eszembe, hogy bocsi, de a vizes vödrét nem öntöttem ki, ott is látható, hogy mennyire habos a teteje a viznek.
Edina rámhagyta Durciék kennelét, Tündéri Pongó és Picur nagyon édesek voltak, szeretgettem Pongót, ölbe vettem, jött Durci próbálkozott velem, simizzrem meg, mondtam neki, ha leszokik a csipkelődésről akkor ölbe veszem. Megértette szerintetek?
Olgánál sokáig bent voltam, nagyon félős, riadós, egy kis zajra összerezzent, remélem helyrebillen a kis lelke. Simogattam a fejét, majd abbahagytam és odatette a fejét a kezemhez, amikor bementem hozzá, még tarftotta a kellő távolságot.

A konténer nem szemetes konténer, csak az lehet benne,amire
megállapodtuki:kutyapiszok, ennek ellenére volt benne 2 pléd, fémdoboz, OSB lapok, amit tudtunk kiszedtük.
Ha nem mindent irtam le, kérem Edinát egészítsen ki.
Jó éjszhakát kívánok!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44084. zizegő  |   Válasz erre2019-09-13 21:39:52 [21.] 
Péntek és 13...🐾 😜

Nem ijedtünk meg tőle, sőt...

Bár voltak adományozók, sétáltatók és csupán csak érdeklődök a menhely élete iránt, mégis egy szuper napot tudhatunk magunk mögött.

Andival megint kettecskén indítottuk a napot, majd felmentő seregként egy személyben megérkezett Gál Niki hozzánk, hogy oldja magányosságunkat és besegítsen nekünk. 😍

Két legény is meglepett minket a délelőtt folyamán, Gergő és egy vadi új 50 órás diákönkéntes is, Sebi.

Sebi Budakalászról biciklizett ki hozzánk 😮 és amikor megkérdeztük, hogy miért pont Csömörre, azt válaszolta, hogy a mi menhelyünk volt az iskola által megadott lehetőségek közül a legszimpatikusabb neki. Rögtön megkedveltük a fiút! 😄

A két fiú bemelegítésként rögtön megkapta, mivel Gergő már tapasztalt sétáltató a Sissy - Max párost, hogy jól lefárasszák két hiperaktív kutyánkat. Ez sikerült is nekik, mert a patakig vitték két pancsoló bajnokunkat, így aztán visszaérkezéskor mindkét kutya rögtön eldőlt a kennelben és csendesen szemlélődött az etetésig.

Ma kinézett hozzánk Széna/Plexi bácsi is, aki most Bogit vitte el sétálni és nagyon elégedett volt új sétapartnerével, gondolom Bogi is ezen a véleményen lehetett, bár ő nem mondta. 🙂

Adományokat is kaptunk, így Forró Kriszti miután olvasta a beírást egy nagy zsák jó minőségű kölyöktáppal érkezett (köszönjük!!!) és természetesen magával hozta kisfiát Levit, így végre láthattuk "igaziból" is, nemcsak fényképen. 😍

Krisztin kívül egy fiatal pár is hozott száraz tápot nagy és kis termetű kutyáinkra is gondolva, illetve egy karton nagy konzervet és szalámit. Nem kutyát kerestek, csak a fiú édesapja Csömörön él, tőle hallottak a menhelyről és kíváncsiak voltak hogyan zajlik itt az élet. Körbe néztek, meghallgatták a kutyák történetét, megsimogatták a kíváncsiskodó bundásaink fejét és a búcsúzáskor jelezték, hogy legközelebb sétáltatni is jönnek majd.

Pankát még tegnap Era átköltöztette Lajka mellől Bogiékhoz, mert ideje nagy részét a kutyaházba bebújva töltötte, mivel Lajoskánk szépen mondva egyáltalán nem hagyta érvényesülni.

Bogiék mellett lenyugodott, bár az etetésük így elég kaotikus volt, mert mindenki a másikét akarta megenni és mivel Panka és Pircsi még kölyöktápot kap, nem árt benn maradni náluk ilyenkor.

Max és Sissy szigorúan külön evett és figyelni kell Helláéknál is, mert Rufi időnként morcosan viselkedik mostanában.

A "Durcis" kennelben ma Andi volt a gardedám, ugyan Fődurcink ki nem szállt az öléből, azért a két másik törpének is jutott szeretet, no és az etetésnél is finom falatkákkal kényeztette őket.

Niki az "A" betűs kölykök kenneljét rakta rendbe és persze ők sem maradtak ki a dédelgetésből. Versenyeztek is rendesen Niki kegyeiért, hogy minél több simit bevasaljanak tőle.

Aggódó énem ismét elő tört belőlem (gondolom, ezen már senki nem lepődik meg 😜) és a kölyköcskéknek puha fészket készítettem az egyik kutyaházba, amit boldogan vettek birtokba. Igaz, a nappalok még melegek, de az éjszakák már egyre hűvösebbek, legyen hova bekuckózni nekik, ha fáznak. Egyébként sok felnőtt kutyánk példát vehetne róluk, mert csak a forgácsba végzik el dolgukat, öröm náluk a takarítás.

Részemről Csocsival próbáltam kapcsolatba lépni, több-kevesebb sikerrel, ami a videón is látszik. Mivel harci tacsink ideje nagy részét továbbra is a kutyaház tetején tölti kurta lábai ellenére, tovább építettem és stabilizáltam neki a "lépcsőjét", hogy ne történjen baleset. Elég magányos szegényke abban a hátsó kennelben, de jó lenne, ha ő is beljebb kerülhetne!

Húúúúúúúúúú, most látom, hogy megint hosszúra nyúlt a beszámolóm, szóval gyorsan befejezem, de még valami.

A szokásos fertőtlenítésen kívül Andi kifertőtlenítette az összes jelenleg üres kennelt, a kőházat és a faházat is a berendezéssel együtt, mivel nemsokára új kutyák érkeznek a menhelyre. No, és természetesen nem hagyta ki az udvart sem. 👍

Köszönjük a mai segítséget Nikinek, Gergőnek és Sebinek!😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44083. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:26:59 [22.] 
Szöllösi Erika beszámolója:

CSÜTÖRTÖK

Sziasztok!
A mai napot valahogy úgy jellemezném hogy nagyon jó.
Mariann és Erzsink segítséget köszönöm.
Masni gazdinál!!
A lehető legjobb idő volt ami létezik.
Voltunk sétálni Maja, Csoki, Mangó, Szöszi, Joccc, Nasi, Durszinea, Bogi és Pircsi.

Igazán kellemes szép pörgős nap volt.

Sziasztok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44082. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:24:31 [23.] 
Halász Barbi beszámolója:

Szerda

Ma csodalatos időben Krisztinával egy csodás, igazi kényelmesen kutyázós, de tevékeny napot zártunk kettecskén.
Főbb történések.
Sissi összecuccolt Mexszel.
Hatalmasakat játszanak ,bent sincs gond a kennelben, kivéve természetesen, ha kaja időre kerül a sor, Sissi behárpiásodik.
Szigorúan külön etetés javasolt, de jutival szépen visszazárhatóak.
A két "A" betűs manó bekerült a kennelsorra, lássanak már valamit a világból!
Nagyon elvezik a szellős otthont és a szép kilátást.
Pircsi es Bogi szobatársak lettek, igaz csak szombatig. Bogi talált egy sípolós játékot valahol, a nap nagy részében azzal nyomatta. Addig sem nyalja az osb-t szegény drágaság.☹
Az egyedül maradt siheder - talán Panka - brutálisan el van kenődve. Egész nap szűköl és minden kutyától fél. Végül Lajkával összeköltöztettük és kezd oldódni. Már játszottak egy kicsit a kennelben is.
Végig Vectraztuk és féreg hajtottuk az egész bandát!
Kivéve természetesen a 4 kutyaegeret.😎
Őket majd valaki hozzáértő...
A nap végén fésülgettem Hellát, sétáltattuk Szöszéket és elvittük Barkát gazdihoz.
Köszönöm a részvételt Kriszti!❤👄
Puszipacsi🐾

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44081. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:15:15 [24.] 
Szöllösi Erika beszámolója

KEDD

Sziasztok.
A mai nap simulékony és probléma mentes volt. Sajna megint tök egyedüli egységben forgolódtam saját magammal. De a jó hír hogy volt gazdijelölt nézelődni és Barkát szeretné. Csilla, remélem sikerült elküldenem a pontos címet. A most már három Durci- Duli-Fuli nagyon szépen ettek csak taktikázni kell velük. Durcinak kint, a másik két őrző-védő a házban egy tálból.

Hát ennyi a mai nap. Sziasztok.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44080. T.Éva  |   Válasz erre2019-09-09 22:07:29 [25.] 
Hétfőőőőő

csak esett, egyfolytában esett, minden rosszra felkészülve gumicsizmában mentem, ami jó szolgálatot tett, mert próbálkoztam a vkizet elvezetni Hella/Rufus kennelében, szegények térdig a vizben , sárban rohangáltak. Közben carrá áztam, pedig volt rajtam esőkabát is. oldalra sikerült a viz elvezetése, de a házacska háta mögött nem tudtam teljesen elvezetni, pedig elég mélyre kellett ásnom, még kivülről kellett volna, de Marika már sürgetgett, ha valaki befejezi a munkámat, megköszönöm, sőt Hella és Rufi is megköszöni egy felugrással. Elképzelhetitek, hogy néztem ki utána.!
Mai lelkes és tettrekész csapat,Marika, Ágika, Edina és jómagam, később érkezve.
Nehezített napunk volt, nem volt sem villany sem vizszolgáltatás, a villany egy villámcsapástól ment el , vmelyik elosztónál a viz nem tudom miért, A villany az ELMÜ-től függ, hogy mikor lesz a vizről nem tudok mit irni.
Edina megsétáltatta a zuhogó esőben Nasit ás Maját, a kutyák élveték, Edina jól megázott. Majd elvitte gazdihoz Tutyit és Bolkát, Panka egyedül maradt, kicsit szomorú volt. Visszajött Edina, majd elment Ujfalussy Krisztivel elvitték Almát a piciktől, igy már Alfa és Aladár maradt a hetek bandájából, de közben 8 zsák forgácsért is elment, amit egyenlőre a SEAT-ban hagyott, gondolom holnap kiviszi a menhelyre.
Durcika kint evett a Sütiék bent ettek volna, de nem ettek, ugráltak ki be a hazba közben kötelezően ugattak engem, kijöttem a kennelből, hogy ne zavarjam őket, de akkor sem ettek. Durci sem evett külön, ezért beengedtük a kennelbe, leültem melléjük, Durci elfogadta a kezemből a kaját, majd egyik pillanatról a másikra bekapta a kezemet, kis gerilla harcos, nem tud nagyot harapni azokkal a pici fogakkal, csak meglepett.
Azt hiszem mindent leírtam, amit kellett.
remélem a késői idő ellenére még tudjátok olvasni.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44080, Kutya)
 
    / 1764 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019279956817627 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail