Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9200660/44 Témák: 17432 Tagok: 108384 Legújabb tag: sityu12 Online: (99/13
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1753 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43816, Kutya)
 
 43840. Szabó Éva  |   Válasz erreTegnap, 22:03:48 [1.] 
Csütörtök :)

Megpróbálkozom egy épkézláb beszámolót kreálni, remélem nem unjátok majd halálra! ;)

Ma Ilikével, Majával 9-re értünk ki a menhelyre, valahogy P. Lacival sikeresen elkerültük egymást a busz végállomáson, így ő szegény gyalogosan érkezett nem sokkal utánunk. Persze meg sem kottyant a "dzsungelvadásznak" ez a táv a tűző napon, mondjuk én konkrétan belehaltam volna. :D
Reggel minden szívférges kutyi szépen bevette a gyógyszerét, aztán jött a köszöngetős, szeretgetős, jó reggelt kör, és megkezdtük a napi rutint. Zsófi anyukájával, öccsével érkezett, jó pár kutyát sikerült kivinniük sétálni, még a forróság előtt. Zsófi öccse megállapította, hogy Dolphival olyan sétálni, mintha gyúrt volna. Legjobb edzés! :) Köszönjük nekik! <3
Bringával megérkeztek a "kislányok" Viviék, szeretgették, sétáltatták a Cérnákat, és Gyömbit, Ricsikét, Lédát, Zeuszt, Zarát, erre emlékszem, de mivel a "konyhában" trutyiztam a kutyaebédet, nem láttam pontosan, ki-kivel sétált. Köszi lányok, a sok sétáskutyi nevében. Maja, mint a gép takarította a kenneleket, csak úgy égett a munka a keze alatt! (én vérem) :D
Kijött Eszter Napsugárhoz, masszírozta, szeretgette, Napsugár átadta magát a gyönyörnek, kicsit irigyeltem is őt, mivel rám férne egy kiadós masszázs. :P Eszter egy angyal, remélem akkor is találkozom majd vele, ha Napsi gazdihoz kerül.
Liza, Szonja is befutott, sétáltattak, de ha megöltök sem tudom hirtelen, hogy kiket, mert fejjel a rizses bödönből, továbbra sem láttam mindent. Nekik is köszönjük.:) Laci szorgoskodott jobbra-balra, egyre jobban beilleszkedik az ezermester Lacibánk a menhely életébe .Pl. megolajozta a kennel zsanérokat. Szeretik Őt a kutyik, és Ő is a kutyákat. :) Dicséretes dolog még tőle, hogy összelapátolta a menhelyre vezető kis úton a kutyakakit, nehogy belelépjen a tisztelt sétáltató, és bazi nagy szerencséje legyen. :D Minden kutya sétált a segítők jóvoltából, kivéve plexit, és akiknek nem szabad. Kifutóban pancsoltak, játszottak a többiek, Perdi, szokásához híven többször átúszta a medencét, aztán persze ránk ugrott. Nem ő volna, ha ezt a kis játékát nem adná elő minden alkalommal. :D
Ilike végezte a dolgát, ahogy mindig is szokta. :)
HKCS hiányoztál, de lásd be, lassan utoléri a tanítvány a mesterét, ezzel persze szerényen magamra céloztam! :D :D
(na jó, nem) :D
Husi holnapra megfőzve, rízs a hűtőben.
Remélem nem hagytam ki semmi lényegeset.

Nagyon jó csapatot alkottunk szerintem, pörgött a munka, szuper volt a hangulat, mint mindig. Mindenkinek köszönet, aki a hőségben is helytállt ma! <3

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43839) K.Barbi, 2018-08-15 22:27:17]
 43839. K.Barbi  |   Válasz erre2018-08-15 22:27:17 [2.] 
Szerda.
Ma reggel kellemes időben találkoztunk Krisztivel,vegre lehetett levegőt venni!
Később Sántaszévi is csatlakozott,kiegészült a szokásos csapat.Ennyien is maradtunk,és nagyon jól éreztük magunkat.Jöttek gazdijelöltek,jött Andika a faápolóval,és még egy hapi látogatóba körülnézni.
Mindenki sokat kifutózott,végül Széviék még az egykéket el is vitték rövidke sétára.
Ma időpontunk volt 10-re és du. kettőre.
Az első etapban elvittem a szurikátákat,hát az állapotukon nem javított a dolog!
De mostmár túl vannak mindenen,innen már csak a gazdisodás akadályát kell venniük.
Eszközöltünk egy összeköltöztetést is,Max és Gyömbi lettek szobatársak.
Attól féltünk,majd Max mászik esetleg Gyömbire,hát pont fordítva van,de egyébként szeretik egymást és annyira rohangálnak,hogy majd felbucskáznak.Látszik,hogy Maxnak a kutyatárs is ismeretlen fogalom,mint annyi más is...
A második etapban Blöki és Bleki kerültek sorra.Blöki egy tündibündi,Bleki nem mindennek örült,de nem volt komoly gond.
Kriszti hálistennek eljött velem,még a műtét alatti időben elvittük Napsit is oltásra és chipre(merthogy nem volt neki,de pssszttt )és Péter dr.úrnak is megmutattuk újra,megvizsgálta a sérült részt,és azt mondta,nincs vele további teendő mehet gazdihoz!
Úgyhogy aki Gubigazdit ismeri ,értesíthetné,hogy szabad a gazda,költözhet a kiscsaj!
Egyébként egy szuper kutya.Dehát ezt tudjuk.
Volt még egy kis kitérőnk, a mai gazdijelöltek Ricsit választották ki,és mivel a minivethez nagyon közel került volna,gondoltuk,elvisszük,de csak annyit mondok,hogy vissza is hoztuk,és én még most is csak nézek magam elé az élménytől.
Kriszti,te már megemésztetted?
Főztünk rizst és farhátat.Minden műtöttkénkre kalap került,de egyikük sem boldog ettől.
Remélem ,holnapra jobban lesznek csórikáim.
Úgy alakult,hogy én holnap elutazom,és leközelebb jövő kedden leszek.
Csak vészhelyzetben vagyok elérhető!
Meg persze a neten....

Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43840]
 43838. T.Éva  |   Válasz erre2018-08-13 20:00:35 [3.] 
Hétfőőőőőő

Era és Paksi Ági ma korán mentek, igy mire én kiértem a menhelyre, sok-sok kennel ki lett takaritva és sétáltak sokan is.
Era, Ági és én alkottuk ma a csapatot.
Sétáltak, Gyömbér, Napsugár, timi, Vadóc, Ramiék, Zeusz és Zara, Csoki/Mangó, Mazsi.
Minden kennelben fellocsoltunk .
Arnold és Lajka között volt egy kis villongás, valamint Cakkos és Bessy között is.
Izgultak már a kajáért, mert látták, hogy Era hordja ki a tálakat.
Mi Marikával úgy etetünk, hogy kifutó, vagy séta után bemennek a tiszta kennelbe meg kapják az elemózsiát, nincs örjöngés, mert tele a pocak és utána csak pihi van.
Era rendbe rakta Piszkét, feltöltötte a medencét.
Bea Váraljai hozott forgácsot.
Növényeket meglocsoltam.
Erika és Laci jöttek szerszémaikért és egy kicsit maradtak segiteni, köszönjük
Blöki egy nagyon aranyos kikutya, mennyi idős, tudunk róla vmit?
Mazsi kár hogy abban az undok kennelben van (kinti) egész délelőtt sirdogált.
Joci és Perdita volt kint utoljára, Perdita hozta a szokásos formáját, beugrott a kádba, majd utána rám ugrott sáros és vizes lettem, és ezt többször elkövette, iiiiiimádom.
Kérésem, egy/ rövid időre még ne mondjatok biztosat Blökire, ha szeretné vki örökbe fogadni, mert talán tetszene Csorba E barátosnémnak, de még bizonytalan, ma küldöm neki a képeket.

dolgozni.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43837. rbedina  |   Válasz erre2018-08-12 19:36:15 [4.] 
Sziasztok én Effy vagyok

Mások által, kedvesnek, cukinak mondott kisasszony, aki gyepiről érkezett és egy hétig rettegve lapított az egyik kutya házban :(

Sok szeretetnek, türelemnek, törődésnek és új kutyatársaknak köszönhetően ma már viszont olyan ügyes vagyok, hogy ugatással őriztem a kennelt, Hívásra szépen oda megyek a kennelhez és ismerkedem, barátkozom.

Na mit szóltok ügyes vagyok mi ??

HKCS 9re érkezett, már Mex gazdi két óvodás korú kisfiával várta és két órára elvitték Mexet, aki nagyon boldog volt :)

Sorban érkeztek a segítők, Marci, Eszter szüleivel, Gabi, Maja, Szabi, Vivi, Hanna, Anna, Kriszta, Móni Köszönöm mindenkinek ezt a szuper napot :)

Rengeteg kutyánk sétált, családok is kilátogattak sétáltatni, volt akitől adományt kaptunk :) Köszönjük :) Lapra felvezettük :)

HKCS nagyon örült Jocinak, aki tényleg gyönyörűen össze szedte magát <3 <3 Kétszer is nagyot játszott Perdivel a kifutóban :)

Judy gazdi kijött, örökbe adtuk Judyt, fiókban a szerződés:) HKCS visszajön a szabadságról meglátogatjuk a nagylányt :)

Minden rendben vele, boldog gazdis kutya <3

Jött egy szimpatikus család, két nagyobb fiú gyermekkel, kutya nézőbe. Effy vagy Arnold lehet a befutó, még holnap is jönnek :) Ismerkedtek mindkettővel :)

Köszönjük a sütit a tegnapi buliból, répa torta is finom volt mint mindig. :)

Pati HKCs sajnálja, hogy nem lehetett ott, mert szombaton sajnos dolgozott mint mindig, de újra itt is sok szeretettel kíván neked boldog szülinapot <3 <3

Mazsit, Blaky és Blöki egész nap üldözte a szerelmével, ezért Mazsi éjszakára ki költözött Effy kennelébe.

Lili kijött ma édesanyjával, és 28.-án szeretnék elvinni Mazsit magukhoz, ha jól kijön a kutyájukkal. Még addig kihozzák a kutyust egy próbára. Tudják a betegségét és így is vállalnák :22

Jó kis napot zártunk megint, mindenkinek szép estét és jó pihenést :)

HKCS két hétre elköszön mindenkitől, mert szabadságra megy.

Szeretgessetek minket helyette is :)Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43836. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-08-11 20:58:31 [5.] 
SZOMBAT
Ma végül két napi-gondozó is lett, az egyik írni tud a másik olvasni. 😂😂 Én vagyok az egyik... ;)
Sokat most mégse fogok pötyögni, mert egyrészt nagyon sokan eljöttetek Patrícia bulijára, amiért Andival nagyon hálásak vagyunk, másrészt én abban a hitben voltam ma, hogy BarbaraŐfőgondózósága mint feljebbvaló szeretné majd összefoglalni a nap eseményeit, így kevésbé figyeltem pl. arra, hogy kimindenki sétált.
Szóval. Az úgy volt, hogy a mai napot hivatalosan senki nem vállalta, de aztán mégis lettünk hárman. :) Merthát Andrea Telek Andika nem azt érdemli, hogy Pati bulijának szervezése és előkészítése mellett - ami miatt adott volt, hogy ő kint lesz ma - még tökegyedül gondozza a védenceket, miközben még kutyasuliba se mennek ma.
Barbi már reggel 9re becsatlakozott Andihoz én még el kellett menjek a húsért a 16.kerbe, így később érkeztem. Pati mit sem sejtve a suliban. Jött Anna Bálint és Kata&Anna a lovardából sétáltatni. <3 Pál Laci és Pati "lovis barinői" - (idéztem) is velünk voltak. Laci sok apróságot megcsinált megint a füzetbe írt listáról, meg adhoc, de konkrétumot sajna kábé egyet tudok >> leszedte Zeuszék wc-je mögül a molinót. :) A kislányok kutyákat szeretgettek.
Barbi főzött egy csomó rizst plusz ment a takarítás, előkészületek/díszítés. Én Vadival voltam kint majd Annával kivittük Jocit és Perdit egy jó hosszú sétára. De a többieknek köszönhetően sétált még Arnold, Lajka, Csoki, Mangó, Léna, Rami, Mex, Napsi, Majd később a buli után Mezei Dóra Szaff és Marianna Nagy kivitték Lédát és Ricsit. Ha kihagytam valakit, bocsi kutyák! ;)
11 után elkezdett seregleni az ünneplő tömeg, tényleg mindenkinek köszönet, aki eljött, ajándékot hozott, sütit/tortát sütött! <3 Azt hiszem sikerült Patit boldoggá tenni, emlékezni fog erre a napra. A hangulat szuper volt, a torták/sütik meg nyámi!! Nem sok maradt, de holnapra azért van Nektek egy kis kóstoló Edina Radnainé Béki a hűtőben, Ilike dobozában! A kutyákra meg egy nagy fazék rizs vár.
Ildiko Csiki-ék hoztak egy csomó hámot/pórázt/kutyafelszerelést és tápot. Köszönjük! Beírtuk az adománylapra. :)
Kutya-költöztetés-újraházasítás is zajlott ma. Perdi visszatért volt férjéhez, Jocihoz és a külső nagy kennelbe költöztek. Lédáék bejöttek Rúfuszék mellé a sarokba, Dolphi pedig most egyedül lakik Báróék helyén (asszem nem is érti ;) ) míg Báróék shiftelődtek vissza a sarokba. Effy a Szurikhoz cuccolt. Itt nem felhőtlen a viszony, de Effy kezd kinyílni, nap végén már ügyesen helyretette az egyik fiút. Mazsi-Bleki-Blöki a bejáratnál teljesen jól elvannak, de a bozontost külön etessétek, mert társa rámegy kaja közben, és lehetőleg valami húst vagy nedveset kapjon, mert azt meg is eszi.
Topánka/Muci pedig ma már gazdinál alszik. Barbi/Csilla vitték őt a buli után. Lassan mindenki elköszönt, Gaby Turi-Kováts-ék maradtak még segíteni az etetésnél, aztán ők is hazamentek lassan. A legvégére Andival, Mariannal, Lacival és persze az ünnepelttel maradtunk. Eltakarítottunk mindent, a buli után, még pakolásztunk, mosogattunk, kutyát szeretgettünk, jövő pénteki feladatokat egyeztettünk, végül fél 5kor magukra hagytuk a védenceket. Jó kis nap volt! :) Isten éltessen Gerhát Patrícia!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43835) Szabó Éva, 2018-08-10 21:25:14]
 43835. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-08-10 21:25:14 [6.] 
Péntek
Ma Andrea Telek Andikával <3 nyomtunk ketten (Roki & Terhes Bt. 😂) , hiányoztál Marianna Nagy, reméljük nemsokára újra tudsz jönni!
Köszönjük még Zsófi Juhásznak is a sok sétáltatást, ill. a két lánynak reggel, őket sajnos nem tudom név szerint említeni... Plexibácsi szintén kilátogatott hozzánk, ezúttal Cakkosbácsiként is segítve munkánkat. ;) GácsÁgi is jött délután. Visszahozta Jocit, aki gyönyörű lett, végre nem sovány. Ő is maradt még segíteni egy kicsit. <3 Kezdésnek kivitte Jocit és Perdit sétálni.
Rajtuk kívül sétáltak még, Léna/Rami, Csoki/Mangó, Vadi, Plexi, Mazsi/Lajka, Cakkos/Bessy és Mex. Mivel kevés lehetőségünk volt igyekeztünk a szívférges kutyusokat kiadni kíméletes sétára a többiek a kifutóban játszottak. Gyógyszert reggel mindenki megkapta. Kennelek fertőtlenítést is megcsináltuk, medencék vízét cseréltük. Piszke belekakál a házakba, ezt lehet nem tudtátok, de akkor most írom. Fontos lenne mindig megnézni a kutyaházakat abban a kennelben, ahol ő éppen lakik. Most Mex van Pipi régi helyén, ahol mindkét házban volt kaka rendesen. Már nincs. De kérlek az új helyén is mindig csekkoljuk, szedjük ki. Itt egyszerűbb is lesz, mert felnyitható tetejű mindkét ház. :)
Blöki/Bleki nagyon édesek. A kifutóban Effyvel barátkoztattuk őket. Szerették egymást, Effy egy idő után unta a 2 fiú közeledését, de nagyon helyesek voltak. A kis bozontos fiút megfürdettük és Andi legalább a nagyja összefilcesedett páncéltól megszabadította. Olyan édesen tűrte a vizet meg a fodrászkodást végig az ölemben, mint egy kisbaba. <3 Ha profi kezekbe kerül biztos ő is olyan szép lesz mint Hamu vagy Csipesz (Pázsit). Szerencsétlen kiskutya egyébként nagyon sovány, gerince/bordái kint. :( Mivel kajánál a társa szépen ráment kiszedtük a kennelből és húsival jól megetettük külön, aztán betettük Mazsihoz, akivel nagyon szuperül elvannak. Mazsiból kiszedtük a maradék két kapcsot, a többit val.szeg ő oldotta meg és a kalapot se kell már viselje. Bozontos Blöki társát (Bleki?) pedig majd Effyvel lehetne összetenni később, ő egyébként most a kisházban, mert Jocit visszatettük a régi helyére.
Pipi-Báró hihetetlen édesek, Pipi egész megváltozott, egy csomót vigyorog. Olyan jó, hogy nincs egyedül. <3
Tegnapi rizs-húshoz főztünk még egy kis májat meg csirkelábat/nyakat ill, holnapra is nyesit farhátat. A 16.ker-be mentem volna reggel a húsért, de csak délutánra hozták a hölgyhöz, így holnap reggel hozom majd el. Ennyike. Jóéjt! :)Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43836] [előzmény: (43834) rbedina, 2018-08-09 21:40:36]
 43834. rbedina  |   Válasz erre2018-08-09 21:40:36 [7.] 
Sziasztok Mex vagyok :)

Ja, hogy ki is az a Mex????,

Ma érkeztem, én vagyok aki egy malackával él egy telken és sokat vagyok az utcán :( 10 hónapos nyurga, kedves, vízimádó, keverék kan kutyus vagyok.
Közterület felügyelővel, Vadász úr és a gazdimamim hoztak be engem a menhelyre, mert nem megoldás, hogy állandóan utcán vagyok :(

Ha ezt tudom, én biztos nem szököm meg :( főleg, hogy láttam gazdim mennyire szomorú, nagyon homályos volt a szeme és valami víz is folyt belőle folyamatosan. Megígérte nem hagy cserben. Megbeszélte HKCS-val, hogy mindenképpen megoldja, hogy ne tudjak szökni. Segítséget kért az ivartalanításomban is, bármit is jelentsen az. Délután elvitte HKCS-nak az oltásim, van kombi oltásom és adott 30.000 Ft-t az ivartalanításra és a többi költségre. Jövőhét szombaton pedig visz kutyasuliba :)

Ennyit rólam :)

Ma már reggel oltári hőség volt, HKCS tele kocsival érkezett, csak most nem kutyákat hozott hanem kétlábú segítőket :)

Ilikét, Gabit, Maját, Pál Lacit <3

Sorban pedig érkeztek a többiek: Dona, Anna, Lili, Eszter, Hanna, Vivi, Gyógytornász Eszter, és 10 kor pedig a karate táboros gyerekek Robi vezetésével :)

Gyorsan kiadtuk sétálni kutyáinkat. Cipi, Cerka, Muci, Lajka, Arnold, Csoki, Mangó, Léda, Ricsi, Mazsi, Léna és férje Rami voltak a szerencsések <3

Sétált még Timi, Rufi, Dolfi, Perdi, Vadi, Zara, Zeusz, Bessy és Cakkos <3

Most így olvasva lehet egyszerűbb lett volna leírni ki nem sétált :)

Báró és Piszi nagyon jól megvannak együtt :) Sok időt töltöttek a kifutóban :)


Hanna és Vivi délután Cerkáékkal még hosszú pórázon a kifutóban is játszottak sokat

Bessy visszakapta Cakkost, minden rendben volt, már nem vonatoznak :)

Délelőtt folyamán rajtam kívül megérkezett Blöki és Blaky/alias Kiki, alias Trudi gyerek . Blöki egy fekete fehér havanese, 2017.03-as születésű. Raszta fáni Blöki, de nem annyira mint Hamu volt. Sokak szívét elfogja rabolni első látásra. Kiadós fürdés és kozmetika megint csodákat fog tenni. Ő szökős kutya vigyázni kell ne próbáljon meglépni. Szomszédok nem szerették, hogy ugat, többször bejelentést tettek miatta. Kiki gazdi volt férjéé. Két kutya szereti egymást viszont külön kell etetni őket, mert össze vesznek a kaján.

Kiki ideiglenesen van nálunk, kb egy hónap, lakás problémák miatt. Szép fényes szőrű, kedves, gyönyörűség. Vezényszavakat ismeri, labdát, botot, szívesen apportíroz :) <3

Mikor visszaért a kis karate csapat, ügyesen minden fiatal beállt segíteni takarítani <3 Mint a szorgos kis hangyák, úgy sürögtek forogtak menhelyünkön, nagyon szépen köszönjük <3

Délben még villám doktor is átsuhant menhelyünkön. Kriszta által tökéletesen összekészített listáról, hip hop mindenki megkapta oltását :) Kriszta azért hiányoltunk nagyon

Viki, Pál Laci felrakta Cakkosnál a nap ellenzőt hátul, még túl is teljesítette. Ő kb. csak egy fotó és kávé erejéig jött ki a kennelek mögül :) három percre letette a fűrészt és annyi idő alatt fel forrósodott a napon Köszönjük Laci, jó hogy van egy ezer mesterünk :)

Jó kis nap volt a mai is, mindenki kellően elfáradt, két lábú és négylábú egyaránt :)

Jó éjszakát mindenkinek :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43835]
 43833. K.Barbi  |   Válasz erre2018-08-08 22:04:55 [8.] 
Szerda.
Krisztivel kb. együtt érkeztünk,de kettőt perdültünk,és jöttek a kis segítőink.Lili,Hanna Vivi és Réka(csak remélni tudom,higy jól emlékeszem a nevekre)még az igazi hőség beállta előtt rengeteg kutyut vittek ki egy rövid sétára.
Jöttek Dolfi gazdijelöltek,és Plexibácsi,és jöttek gazdijelöltek,és adományozók.Volt pörgés rendesen,de mivel nem volt műtét mára ,mi is sokkal jobban éreztük magunkat. Soksok ember fordult meg ma a kutyusainknal.
Szévi is megérkezett,és így a szokaásos szerdai álomcsapat kiegészült.
Mindenki tök jól érezte magát,és aki nem sétált oltári szeretgetésben volt része.
Az egyik gazdijelölt ragaszkodott kölökhöz,ő távozott jelölt nélkül.Viszont a másik jelölt a xv kerületből érkezett,kizárólag kistestű,lakáskutyit kerestek,a választás,Ceruzára esett.
Egy koraszülött,15 éves fiú társa lenne,aki maga is hasonló problémákkal küzd,mint Cerka.Egy végtelenül kedves apukával.Én szurkolok nekik...Jönnek majd még Cerkához.
Érkezett még egy adományozó csapat,akik mongolok,és ott az a szokás,ha egy szerettük eltávozik,meg kell etetniük egy kutyát.

Hoztak két nagy zsák tápot,mondtuk,hogy így sok kutyát meg tudnak etetni,elvégezték a feladatot.
Egyébként tök cukik voltak.
Szuper nap volt,és mivel hamar végeztünk,arra jutottunk,hogy megejtjük a vectra3d adagolását az állományra,méghozzá a leggazdaságosabb módon,jelesül,hogy pipettával mérjük szét a kemikáliát.Osztottunk,szoroztunk,és megoldottuk.Bár nem volt eccerű a számÍtás...Így tényleg gazdaságos.Szabódrnő csak úgy dolgozott a kezünk alá. Még jó,hogy szakmabeli...
Jól szórakoztunk,(megmondom őszintén,én imádom,mikor családiasan a kis angyal-team-ünkkel magunk vagyunk )a lényeg,hogy most egy hónapig mindenki védett a szúnyogok ellen.
A gyógyszereket mindenki megette,csak Mazsinál kellett erőszakot alkalmazni.
Itt jegyezném meg,hogy szerintem nagyon nem frankó a gyógyszerezés,ahogy mi csináljuk.Dalma drnő nem véletlenül írja,hogy reggel-este!
Szerintem nem elég a 4-5 óra különbség,ami eltelik a gyogyók beadása között.
Javaslom,hogy próbáljunk egy beosztást eszközölni,és kimenni ESTE beadni a második adagot.
Nyilván ez megint plusz terheket ró ránk(főleg csömöriekre)de azt gondolom,ebben nem lehet lazáskodni.
Persze közben főztünk is,remélem ebben a rohadt melegben nem buggyan meg a kaja.
Ismét köszönöm mindenkinek a részvételt,szuper forró nap volt.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43832. rbedina  |   Válasz erre2018-08-07 20:48:23 [9.] 
Sziasztok itt Napsugár, még a nevem is gyönyörű, bár a nagy hőségre való tekintettel most már sokan örülnének ha egy kicsit a napsugár nem lenne ennyire domináns, mert megsülünk :)

Nekem mostanában nagyon jó dolgom van <3

Egy sérülésből adódóan törött lapockával csont soványan kerültem be a menhelyre :(

Itt a lányok angyalok szépen elősegítették a testsúly gyarapodásomat és rengeteg szeretetet kaptam, kapok mindenkitől <3

Képzeljétek mostanában egy olyan angyal csatlakozott a csapathoz, Eszter személyében, aki rendszeresen jár hozzám engem profi módon masszírozni <3

Többiek csak sárgulnak az irigységtől :)

HKCS meg próbált Cakkos kennelét takarítva láthatatlan maradni és úgy levideózni

Háááát nem lett láthatatlan, de már annyit bénázott, hogy hagytam érvényesülni, legyen neki is egy jó napja, én meg élveztem a kényeztetést <3

Majd biztos felteszi és akkor ti is irigykedhettek :)

Ma sem hagyták HKCS-t segítői cserben<3

Volt ma Eszter, Lili, Berta, Vivi, Hanna, és Herman Lili :)

Lili ma besínezett ujjal segédkezett nekünk. Egy hete amikor Báró közreműködésével megsérült az ujja, nálunk hagyta a kerékpárját, de most már azt is eltudta vinni <3

Köszi Lili a segítséget :) Örülünk, hogy jobban van a kezed, izgultunk érted :)

Nagyon jól jött a segítség, mert 10 órakor megérkeztek Robiék 18-an, a karate táboros gyerekekkel :)

Elkezdődött a sürgés forgás, mindenki megkapta a neki megfelelő kutyát :)

Mai szerencsések: Cipi, Ceruza, Mucus, Csoki, Mangó, Léna, Rami, Gyömbér, Mazsi, jaaaa és nem utolsó sorban én Napsi <3

Plexy bácsi is korán jött ő elvitte Plexyt :)

Herman LiIli és Vivi, Hanna HKCS kérésére eljött velünk és segédkeztek Ceruzáéknál és Mazsinál. Maguk mellé vettek két három kisebb gyerkőcöt és lekoordinálták a sétát <3 <3

Csajok nagyon nagyon köszönjük, ügyesek voltatok :) Ha lenne ellenőrzőtök ma biztos sok sok csillagos 5-öst kapnátok <3 <3

Miután visszaérkeztünk a menhelyre, még Zeusz, Vadóc is eltudott menni sétálni, persze nem együtt.

Többiek pedig a kifutó árnyékos területeit részesítették előnyben és fürödtek , játszottak :)

Cakkos mostanában a kennel tejes ládájának hűtőfürdőjét is kihasználja és benne ülve nézelődik a nagyvilágba <3

Pillangók is meglátogattak minket, ma is és tegnap is:)

Tegnap az egyik hosszú pihenőt vett Gabi felkarján :)

Már azt hittük örökös darab lesz a karján, mert hosszú ideig tovább sem akart szállni <3

Maja, Tévi és HKCS csodájára jártak, fotózták is, de még akkor sem repült tovább :)

Persze azért annyira nem volt kamera érzékeny, hogy nyitott szárnnyal lefotózzák, de hát ne legyenek telhetetlenek :)

Herman Lili megszeretgette Effyt <3 aki egy tünemény kiskutya <3

Meglátogatott ma minket Hamu, akinek annyira jó dolga van, hogy Annáéknál lábadozhat ivartalanítás után. Na jó most én vagyok egy kicsit irigy kutya :)

Rufusz HKCS szerint nagyon vékony, megkellene próbálni növelni a kaja adagját vagy kétszer adni neki enni :)

Különben mindenki köszöni jól van, ja majd nem elfelejtettem elvitték ma a konténert és üresen vissza is kaptuk :)

Véget ért a mesém mára mindenkinek szép estét és jó pihenéstEdina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43831. T.Éva  |   Válasz erre2018-08-06 23:18:52 [10.] 
Hétfőőőőőő
Ma is voltunk egy páran, égett a kezünk alatt a munka.
Csapatunk: Marika, Edina,Gabi, Maja az ő leánykája, és 5 leányzó, akik nagyon ügyesen sétáltatták kutyáinkat.
Természetesen csak azok sétáltak, akiknek szabadott sétálni, de azért igy is kedveceink fele sétált. a többiek a kifutóban játszottak, természetesen Piszke a csinoska Báróval együtt mentek ki.
Ági sok időt töltött a kis félénk Effyvel, majd én is bementem hozzá azzal a kék védő papuiccsal, amiben megsült a lábam, de kitartóan simiztük a házban a kis félős, és előbb kézből, majd a tálkáját beraktuk a házba és szépen evett.
Lédi és Ricsi is nagyot játszogattak a kifutóban.
Annyira jó, hogy erősen slagozhatunk a ke nnelekben szépen lehűltek és a vizes köveken szívesen terültek el hüsőlni kutyáink.
Dolfival és Perditával labdáztam, de nem sokat futkostak inkább szívesen mentek a kennelükbe, de előtte Perdita még csobbant egyet és ahogy kijött a vizből, azzal a lendülettel rám ugrott, sáros, vizes lettem, mintha sárfürdőt vettem volna. Nem mondom, hogy abban a pillanatban is imádtam!
Holnap Edina remélem többet ir, mint most én és sokkal színesebben.
Eszméletlen meleg volt nem is nyüzsiztek kutyáink.

dolgozni

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43830. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-08-05 20:26:00 [11.] 
Vasárnap

Grill pipi dream team (by Viki)

Reggel a szokásos Dream-Teammel èrkeztünk azaz Vikivel, Csillával és két kis keresztlánnyal.
Jött a mostanában rendszeressè vált fiatalemberünk, akinek szégyenszemre még mindig nem tudom a nevét és egy lány, akivel pont ugyanígy vagyok. Ők kivitték még korán Bárót, Zeuszt, Zarát ès Bessyt de csak az árnyèkos útra.
A kislányok meg Csilla Cèrnázgattak meg Topánkát szeretgettèk plusz Mazsikát.
Kikefélték menet közben Ramit és Lénát is.
Báró ès Piszke az ifjú pár ma is jó sokat randizott. Kifutóban ès kennelben egyaránt. Nagy az összhang, de etetésre külön választottuk őket.
Cakkos is csajozhatott Bessyvel ámbár annyira nem volt meghatva ettől a legetőségtől.
Jött egy néni a lányával, aki Topánkára vetett szemet. Van kert ès sétálni is vinné. Szerintünk arany élete lenne a kis zsebibabának.
Csilláék kivitték Napsit a bukszusba egy picit meg Gyömbèrt meg Vadibont még.
Jöttek Mimózához is és el is vitték próbaidőre. Drukkolunk neki.;)
Effyke még maradt magában hátul, de Csilla kihozta szeretgetni ès szoktatni a külvilághoz.
Viki a kennelek mögött végig kigazolt mindent, h szellősebbek legyenek azok is. Csilla füvet nyìrt. Slaggoztunk, hűtöttünk, dagonyáztattunk ès dagonyáztunk mi is.
Mindenki futkoràszott, ha máshol nem is, de a dühöngőben mindenképpen.
Visszahoztak egy nagy szállítóboxot, ami kölcsönben volt.
Jó dolgom volt ismèt etetésnél mert le volt főzve egy kondér rizs+ farhát+csirke sètálóka.., amit kivétel nélkül minden kutyagyerek dìjazott és boldogan ropogtatták is.
A fotók, amik többet mondanak minden általam leìrt szónál is érkeznek majd a csajok által.
Köszi csajok!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43829) rbedina, 2018-08-04 23:23:19]
 43829. rbedina  |   Válasz erre2018-08-04 23:23:19 [12.] 
Sziasztok

Szombati kutyahírek:

Nagy meleg volt ma is mint mostanában folyamatosan :) Én 9 előtt értem csak ki, mert hajnalban még dolgoztam :(

Ilike lekoordinálta a kutya sulit , Eszter is segített egy kört, én meg még pont eltudtam vinni, Pál Lacit Lédával :)

Sulizott Ceruza- Ilikével, Cipi- Eszterrel, Mucus- Rékával, Vadi-Patival, Léda-Lacival :)

Mivel Cakkos nem tudott most menni Éviék kilátogattak hozzá a menhelyre és elvitték kárpótlás képpen egy rövidebb sétára <3

Ma nyugodt napunk volt , a nagy melegben nem jöttek sétáltatók. Kutya suli után a sulisok maradtak segíteni, ezért tudtak páran rövidebb sétát tenni :)

Rékával és Patival sétált Mazsi, Zara, és Gyömbér, Lacival Zeusz és Plexy :)

Reggel Ilike is hozott hússzállítmányt és kaptunk is napközben húsokat. Köszönjük :)

Kacér gazdi is kilátogatott hozzánk, tőle is kaptunk husit. Gazdi azt mondta Kacér nagyon jól van, egy boldog kutyus és imádják :) Ígéretet kaptam, hogy belép a gazdis csoportunkba és Kacérkáról láthatunk fotókat is <3

Suli után kijöttek Nasiék a menhelyre, mert a suliban többször beszéltünk róla, hogy Nasinak jól jönne egy társ. Kicsit lusta a drágám és elkezdett gyarapodni :) Bár ahhoz nem volt lusta, hogy reggel amikor megérkeztek a kutyasuliba, könnyedén kiugorjon hozzám a kocsi ablakán <3

Suliba Ricsivel egész jól megvannak gondoltuk kipróbáljuk őket a kifutóban is.

Szerintem Ámor ülhet valamelyik fán, mert ahogy Piszi szerelmes lett Báróba úgy esett szerelembe Ricsi is, csak neki szíve hölgye Nasi lett.

Gazdik még gondolkodnak ki legyen a befutó.
Érdeklődtek Borinál lévő csöppségre is, de túl pici még és van benne foxi, terrier vér is. Nasi mellé nem lenne megfelelő társ.

Piszi együtt lett kiengedve szerelmével.Báró úgy hálálta meg Piszi rajongását, hogy első körben lepisilte asszonyát, majd leitta a fejét és végül lekaparta kis földdel :( hálátlan egy pasi. Piszke ezután vett önszántából egy hideg fürdőt :)

Reggel még Simon Évi hozott egy általa talált fiatal német juhászt. Szerencsére volt chipje és így Évi haza is szállítmányozta :)

Pál Lacitól kaptunk egy füzetet, amire rá van írva, hogy műszaki feladatok,a pulton van. Nagyon jó ötlet szerintem, ha találtok bármilyen javítani való feladatot és beleírjátok Laci amikor kijön megnézi és megcsinálja. Ez azért nagyon hasznos, mert nem találkozik mindenkivel, de mégis tud majd a problémáról és szívesen megcsinálja :) Köszönjük :)

Szerintem beírtam minden fontosat, legalábbis remélem :)

Segítőimnek nagyon köszönöm a mai napot <3 :)

Jó éjszakát mindenkinek :)


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43830]
 43828. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-08-04 10:00:08 [13.] 
Péntek
Tegnap Andrea Telek Mariann Marianna Nagy és és 3 fiatal volt a segítségemre. Marci és Lili - azt hiszem ;) és Vivi, aki tényleg szinte egész nap velünk volt. Plexibácsi is eljött. Sok kutyán sétált még a meleg előtt. A műtötteken, Szurikon, Léda/Ricsin és Pipin kívül szerintem mindenki. Talán még Kajánék nem.
Mezei Dóra Szaff elhozta a Mariann által felajánlott szuper szállítóboxot (amit el is vitt a pasi, akinek Barbi kölcsönbe ígérte) és ha már ott voltak kislányával megkértük őket vigyék el Mimózát a Minimbe oltás/chipre, amit nagyon köszönünk Nekik! <3 Adatokat küldöm majd az illetékeseknek.
Effyvel kezdtünk, minden rendben vele, eszik-iszik és az egyik kutyaházat használja wc-nek. Kifutóban is kint volt Dóráék megszeretgették.
Többiek is jól vannak, az Edina által csüt. főzött menüt ették, mi pedig mára főztünk ebédet, amit a hűtőben hagytunk (hús, rizs). Mindenhol kifertőtlenítettünk. Gyömbért megpróbáltuk Plexivel, de Gyömbérnek nem tetszett Plexi. Szó szerint le akarta harapni a fejét. Egy vödör víz kizökkentette őket. Plexi a bal szeme alatt picit megsérült, de nem komolyan. Ettől függetlenül nem volt haszontalan a próbálkozás annyiban, hogy láttunk Plexi mennyit változott. Nem támadott vissza. Egy másik lánnyal meg lehetne őt próbálni. Gyömbér lelke a látszat ellenére val.szeg romokban, 4 hónap gazdás lét után, amin nem csodálkoznék. Csüt. Lajkával verekedett és elég barátságtalan a kennelje előtt elhaladókkal is. Lehet, hogy egyelőre békén kellene hagyni, de hosszú távon jobb volna mellé egy határozott pasi, mert azért van mit alakítani a a fajtársaival való viszonyán.
Etetés környékén jött még egy hölgy a kisfiával, hogy körülnéznének, örökbefogadni nem tudnak mert 3 kutyájuk van, de szívesen segítenének. Elmondtam nekik milyen lehetőségek vannak.
Kellemes hétvégét Mindenkinek! :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43827) Szabó Éva, 2018-08-02 20:38:52]
 43827. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-08-02 20:38:52 [14.] 
CSÜTÖRTÖK

Elég korán kezdtünk ma Edinával,mert délután kettőtől már indult a másik dolgozójába.Fél nyolcra kiérve,már várt bennünket egy egész kis csapat Kerepesről.Zsófi,Móni,Mariann,majd Pál Laci is megérkezett és sorban jött a fiatalság sétáltatni.
Elkezdődtek a rutinfeladatok,sok,sok üres kennellel.Az esőnek végig lógott a lába,de azért a karanténosokon kívül mindenki sétált.
Bozsonyik Veronika telefonált,hogy lenne egy kutyaházfelajánlásuk nekünk,így hamar elmentem érte.Nagyon szépen köszönjük!Szuper házikó!
Mire visszaértem,Edina szólt,hogy meglett Szabi kutya gazdája,aki egyébként a Galiba nevet viseli.Ha jól emlékszem a dörgéstől ijedt meg,azért menekült el.Kaptunk a gazdától 5.000,-ft.Adatokat beírom a tagokhoz.
A műtöttek jó egészségi állapotban vártak reggel minket.Hamupipőke volt egy kicsit maga alatt,ezért Anna Bálint hosszas telefonálgatás után meggyőzte a nagymamáját,hogy ennek a királykisasszonynak nem a menhelyen kell lábadoznia,ezért hazavitte ideiglenesbe.Nagyon köszönjük Annának és családjának a lehetőséget!
Közben folytak tovább a rutindolgok,főztünk is közben.Báró megkapta az advocet cseppeket.
Jött egy telefon Szabó Évitől,hogy Kerepesen találtak egy kb hathetes kölyökkutyát.Hamarosan be is hozta a fiatalember,akinek elmondása szerint otthon három sharpei kutyája és egy mosómedvéje is van,szóval teltház.
Edina telefonálgatásba kezdett és közös csapatmunkával,akinek a résztvevői Andrea Telek,Ildi Pregitzer és Borink,akinek a teljes nevét sajnos még nem tudom,megoldották a feladatot.A lényeg,hogy a kis cunást Bori hazavitte ideiglenesbe.Mit mondjak többen drukkoltak a jelenlévők közül,hogy összejöjjön az ideiglenes,mert sokan már azon törtük a fejünket,otthon hogy fogjuk eldugni,csak hazavihessük,ne maradjon ez a kis tökmag egyedül bent a menhelyen.Azt hiszem Marci és Lili a Tücsök nevet adták neki.
Tehát a mai nap mérlege mínusz három eb.🤗 Kistarcsai teamnek annyit szeretnék még üzenni,hogy kezdésnél Effynél kezdjetek,kinti betonos kennel.Nem bántotta a sebét,mert a tapasz még rajta volt ma,de nem akart kijönni a házból egyáltalán és enni sem evett sokat.Lajka és Gyömbér csúnyán összeugrottak ma,Edina slaggal tudta csak szétszedni őket.Gyömbért különültettük.Báró délutánra megunta Piszke udvarlását,nagyon cuki egyébként Piszke,de nem mertük őket együtt hagyni.Persze ti is próbálkozzatok holnap,aztán majd meglátjátok.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43828] [előzmény: (43826) K.Barbi, 2018-08-01 20:41:38]
 43826. K.Barbi  |   Válasz erre2018-08-01 20:41:38 [15.] 
Szerda.
Fél 9-re érkeztem,először is az adomány húsféleségeket kellett elrendeznem...
Egy része az erdőbe a rókáknak,másk része a fagyasztóba,a harmadikból igyekeztem rendes kaját főzni a kedvenceinknek.....
Itt jegyezném meg,hogy eztán csak olyan kaja adományt fogadunk el,amelyiket ki tudják hozni!Megnézzük,hogy mi is az ,és ha nem jó a kutyáknak,köszönettel de nem kérjük!
Plexibácsi friss volt,el is viharzott Plexivel egy jó nagy sétára.
Kriszti is befutott,úúúúgy örültem neki!Kipihent volt és friss,rögtön fel is kellett pörögnie. :)Két fiatal is érkezett,Liliék,ők is sétáltattak párat míg be nem állt az abszolút hőség.
Nekem közben indulnom kellett az első delikvenssel szokás szerint,a mai áldozatok Hamupipő,Mazsi és Effy lettek.
Topánka,akit ma átkereszteltünk Mucusra,merthogy senkinek sem jutott eszébe,hogy már van neve,beköltözött Cipiékhez,mert nem szerettem volna hogy Hamu abban a nyomi rongyosban lábadozzon.
Mire az első menetről megérkeztem,nagy volt a nyüzsgés.Szévi,Csilla és Bellamariann is megékeztek ,nekik is naaagyon örültem.Volt még egy nagy csapat gyerek két felnőttel,sétálni vittek valakiket(?):D,és jöttek gazdijelöltek is.Egy idős házaspár.De nem találtunk nekik megfelelő,idősebb nyugisabb kutyust,az Illatosra irányítottam őket.
a kutyáink egész fittipaldik voltak ebben a hőségben is,máramennyit láthattam belőlük a rendes heti kötelességeim mellett...

Piszke totál szerelmes Báróba!:)
Együtt mentek ki,majd aztán a nap végéig együtt is laktak.
Olyannyira rajta tartja Piszke az Urán a szemét,hogy minden bámészkodót elkerget a szomszéd kerítéstől. Holnap is együtt tölthetik a napot!
Még egy nagy feladatunk volt mára,az új kutyák szívféregszűrése plusz a három ismétlő.Így összesen 16 kutyát kellett megcsapolni.
Most Dalma drnő jött az aszisztensnőjével.
A nemes feladatra már csak ketten maradtunk Csillával,rendesen megisztatott a dolog!
A számla 105 ezer Ft.
Bárónak már nem kell gyógyszert szednie(még jó,hogy ma vettem májvédőt neki egy tizesért :D),viszont az advocate cseppett ma kellett volna rátenni,de elfelejtettük a végén.
Holnap légyszi tegyetek rá!
És drukkoljunk,hogy mindenki negatív legyen!
A nap végére befutott még egy nagy hússzállítmány,ezt lemeóztam ,átvettem és elpakoltam,jó áru.
Rengeteg cukibbnál cukibb és meglepően sok kistestű kutymorgónk van,fantasztikusak!
Nálam Mimóza a csúcs,már nem is akar átmenni a betonfalon,de azért az ajtófélfával tegnap éjjel is hadakozott.Még jó hogy Pállaci megcsinálta.
Jöttek ma Hamuhoz a gazdijelöltek,de nem ő lesz a befutó.
Mimóza a legesélyesebb,de szóba jöhet Mazsi és Topán is.a kisfiúnak legjobban Cipiék tetszettek,de ők még nem alkalmasak sajnos hogy megugorják a gazdisodást.
Úgyhogy Hamupipő újra szabad!
Effi olyan édesen aludt a kis párnácskáján,hogy egész egyszerűen nem volt szívünk felkelteni és rászuszakolni a gallért.
Holnap nézzétek meg matatott -e magán!
Ha nem ,nem is muszáj rátenni.
Fél 5-kor hagytuk el a terepet.Van pár év a hátam mögött,de ilyen fáradt,koszos,véres ,sebesült nem soxor voltam.
A bal kezemen a középső körmöm alá egy fél centis szálka fészkelte be magát a kis faház ajtajából.
Csoda,hogy meg tudtam írni a beszámolót.Kipiszkálni nem tudom,és úgy lüktet,hogy szívem szerint levágnám.

Úgyhogy megyek és teszek rá paradicsomot.Vagy levágom.

Minden egyes résztvevőnek hála és köszönet a mai napért!
Puszipacsi!

UiReggel egy kisegér nézett szembe velünk a konyhában.Csak mondom.Engem nem zavar,de tudom,hogy vannak akiket nem érint jól. :D

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43827]
 43825. rbedina  |   Válasz erre2018-07-31 23:13:39 [16.] 
Sziasztok ma nem HKCS-ként írok, mert nagyon késő van :)

8.30 ra kiértem, mert nagy meleget ígértek mára is. Szerencsére sokan gyűltünk megint össze. Jött Judit a szokásos finom menüvel <3

Forró, Kriszta, Liza, Dorka, Anna, Zsófi és barátnője, Dona, Plexy bácsi, Pál Laci, Csilla férjével és kisfiával :)

Mivel mindenki időben érkezett így még a nagy meleg előtt kb. 11- ig rengeteg kutyánk tudott sétálni :)

Judit már 8.30-kor indult Vadóccal aki a korai séta után vidáman felpörögve jött vissza és a finom menü után egész nap nyugodtan pihent :)

Sétált még Gyömbér, Mazsi, Bessy, Cakkos, Timi, Rufusz, Dolfy, Perdy, Piszke, Zara,Zeusz,Csoki, Mangó és a Cérnák :)

Léda és Ricsi reggel és mielőtt eljöttünk is bandázhattak a kifutóban.

Szabi is sokáig volt kint a kifutóban, egy nagyon kedves nagy mamlasz. Jobb fülében és a hátán is van egy dió nagyságú csomó :( Szeme olyan mint egy bernáthegyinek vagy egy Mastiffnak <3

Mimóza szerintem csak akkor kis mimóza amikor kint vagyunk, különben próbál kijutni a kennelből. Mára nem a rácsot szedte szét ha nem az ajtó félfát. :( Pál Laci keresett anyagot és megjavította, köszönjük :)

Mimóza, Effy, és Topánka is rengeteg törődést, szeretgetést kapott kennelen belül fiatal segítőinktől miután már nem tudtak sétáltatni <3

Era a tegnapi munkádat kutyáink tiszteletben tartották, mert szép rend volt reggel a kennelekben :)

Csütörtökön Ilikével 7.30-ra megyünk így még a nagy meleg előtt lehet megint sétáltatni. Fiatalok is többen ígérkeztek reggelre. Bárki szeretne jönni szeretettel várjuk :)

Jó éjszakát mindenkinek :)Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43824. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-29 20:58:20 [17.] 
SZOMBAT.
REGGEL ELMENTÜNK A HUSIÉRT MAJD VISSZAFELE HIVOT Huba gazdi Kolotild,hogy egy nagytestű kutya hozzájuk szegödőtt és hubát meg akarja kukcizni ezt egy darabig türte de utána már nem nagyon élveszte,mivel látszott a kutyán,hogy egy ideje az utcán van és nics jó állapotban így becsalták a kutya futattóba még megyünk csp olvasni,de mondta elég nagytestű és az a nyálcsorgató tipus kimentünk a husival magunhoz vettűk a csp olvasót és mentünk de csp nem volt benn.
A hátsó ülésre bepréseltük de mivel nem nagyon volt nyugott igy hátra ültem vele,szóval bevittük,ivaros kan bent már megnyugodott kapott féreghajtót meg 2szer enni elég sovány a hátsó lábával van valami kicsit sántit lehet elcsapta egy kocsi,ma már simán kiment a kifutóba nagyon élvezte a sok simit meg megszabaditottuk valamennyi csimboktól.

MEGTALÁLÁS.XVI KER KÖRVASUTSOR.
Báró a gyogyszereit megkapta,
Timihez jöttek de nem lett szerencsés mert két pici gyerek mellé kerülne és eléggé szeleburdi ezért jönnek még körbenézni máskor mert nem nagyon volt bent kutya a menhelyen.

Vasárnap
reggel már özönlöttek a látogatok sétáltatni amig hüvösebb van annyian jöttek,hogy minden kiadható kutyusunk sétált,aki bent maradt az sokat játszott a kifutóban.
Gubanc gazdi ma jött Napsugárhoz elvitték haza összprobálni a kis családdal,minden szuperül sikerült élvezték a dolgot nagyon Bea többet tudott vele beszélni de nekem is mondta napsugarat nagyon szeretnék de a Petivel egy tüzetesebb konzultálást beszéljünk meg van e valami teendő vele és kell e müteni mert azt szeretné,hogy ha segit rajta akkor tegyünk meg érte mindent természetesen a műtétet ő fizetné.
Kaptunk adományt is bekönyveltem.
Pompi gazdik is voltak áradoznak pompiról,örökbeadásit megirtuk kaptunk 30000ft adományt is töllük.
Minden kutyusunk jól elfáradt enni is alig volt kedvük a melegben na persze voltak kivételek akik felporszivozták rögtön.
Hamuka a ronyosba lakik az új kutyus miatt,probáltam berakni cérna családhoz hárman nyolc fele bujdokoltak igy vissza raktam a ronyosba.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43823) Szabó Éva, 2018-07-28 12:50:42]
 43823. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-28 12:50:42 [18.] 
Péntek
Szokásos csapatommal, és rengeteg sétáltatóval töltöttük a napot, szuper volt. :)
Marianna Nagy és Andrea Telek <3 <3 mellett Hanna, Vivi, Kiara, mindkét Laci (bácsi), a lovardából Annáék, és még 4 fiatal jöttek sétáltatni, akiknek sajnos nem tudom a nevét. Így Zsebin, Kacoron és a karanténos új kutyusokon kívül mindenki sétált, volt aki kétszer is, mint Plexi :) Dolphihoz ismét eljöttek a gazdjelöltjei, kivitték kb. egy órára a patakhoz. Boldogság van: egyre jobban tetszik nekik a kedves bandzsa óriás. <3 Nagyon bizakodom. Jövő héten próbálnak megint a picúr nélkül jönni, hogy ismét legyen lehetőség hosszabban együtt lenniük Dolphival. Hamupipőke elkelt ;) Csütörtökön cuccol Kistarcsára, annyit mondhatok felsőbb körökben fog mozogni. ;) :D Ahogyan a mesében is a névadó szereplő, miután jóra fordul a sorsa és királykisasszony lesz belőle :D Tehát Hamu is gazdijelöltes, ne ígérjétek másnak.
Reggel megérkezett a 2 édespofa a gyepiről. Kicsit félősek, de nem annyira, mint a kőházlakó kis fekete, akit Antal Zsuzsától vett át Barbi. A magasvemhes lánykát Barbi du. már el is vitte ivartalanítani, (ő a faházban van). A másik kis zsemleszínű bátortalan de barátságos lányka az Effy nevet kapta a lányoktól, jelenleg a hátsó kennelben lakik, még nem sétáltatható, nincsenek oltásai.
Takarítottunk, mindent kifertőtlenítettünk ahogy szoktunk. A forgácsra külön figyeltem, mert a múltkori beírás nagyon meglepett, hogy milyen sok forgácsot kellett kiszedni utánunk... Mi tegnap kb 2- kennelbe tettünk forgácsot, a többiből szintén csak kifelé jött a kakás cucc. Lajkáéktól kiszedtem egy harmad vödörrel, és még így is kb. dupla annyi van a wc-ben mint kellene (szerintem). Erre valóban jó ha figyelünk, mert a konténer nem olcsó, felesleges hamar megtölteni.
Timiék egyik faházának tetején, amin Timi szokott mozizni egy fémlap van, ami nagyon felforrósodik, ezért Laci (az új szuper férfi segítségünk ;) ) egy szőnyeget erősített a faház tetejére. Ezen kívül szintén vele, leszedtük a ronggyá tépett árnyékolókat, ahova kellett újat tettünk fel. A kőházban az új kis félős fekete kutyus a belülre (?) felerősített vakondhálót leszedte. Ezt az agyonaggatott-baggatott kennelrácsot Andi és Laci szuperül rendbe tették. Leszedték a sok régi felerősített mindenfélét és új, erős védelmet raktak fel. Szuper lett, nem állnak ki belőle drótok és biztonságos.
Volt egy téves riasztásunk is. Pont kint voltam Vadibonnal sétálni, amikor hívott Andi, hogy egy hölgy jött be, aki egy balesetes meg egy másik kutyát látott a Szedervölgyi úton,
segítsünk. Voltak kétségeim ;), de mentünk Andival, mindennel felszerelkezve... azon morfondírozva, hogy hova tesszük őket, ha... ki hogy viszi orvoshoz a sérültet, aztán kit -kivel rakunk össze, mert teltház van. Persze (szerencsére) kutyák sehol, kiderült, hogy a balesetes, az "csak" sánta és aztán azt is összeraktunk, hogy valszeg Lolka és Bolka önsétáltatott megint az xy (Andi tudja) lovastanyáról... Viszont megérte kedvesenek és segítőkésznek lenni, mert a nő 2 óra múlva 10 kg friss csirkefarháttal és másik 10 kg friss nyak-szív-láb kombóval tért vissza köszönetképpen (ezt kérlek írjátok be az adományosba, mert elfelejtettem, az álló mélyhűtőben van). Mariann hozott főtt rizst, amiből ca. 1,5 kg-t meghagytunk mára. Hús sajnos nem volt, amit megfőzzünk, így konzerv-száraz-rizs menü volt csak, de a hétvégén mindenki kárpótolva lesz (gondolom) a hölgy által hozott adományból. Annáéktól Léna-Rami kapott 15 kg szuper prémium, senior tápot, köszönjük! <3 Ráírtuk a nevüket és ez az adományos lapon is szerepel.
Azt hiszem nagyon eredményes napunk volt.
Szép hétvégét mindenkinek! :)


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43824] [előzmény: (43822) rbedina, 2018-07-26 16:58:21]
 43822. rbedina  |   Válasz erre2018-07-26 16:58:21 [19.] 
Sziasztok :)

Itt Mirr Murr, Szerénke, és Lukrécia <3

Csodálkoztok mi ? Ja hogy ezek cica nevek és nem kutya, hát ezt teljesen jól olvassátok, nincs itt semmilyen tévedés. Jó hát a nevekkel van némi probléma, de nézzük el, hogy HKCS inkább kutya kompatibilis, sok rajz filmet nézet gyerek korában és ebből rittyentette gyorsan ezeket a neveket :)

Szóval kezdjük az elején, hogy is történhetett ez, hogy a mai menhelyi beszámolót három macsek írhatja <3

Reggel HKcs Ilike kíséretében érkezett menhelyünkre. Hanna, Vivi, Lili és barátja már várták őket. Nemsokára csatlakozott, Marika, Liza, Anna és Szandi, majd Zsófi azután Eszter és végül, de nem utolsó sorban, Kócos gazdi és két kislánya. :)

Simán leforgathattuk volna a mi kis falunkat annyian voltunk <3 <3

De HKCS nagyon boldog volt, azon felül mert imádja a fiatalokat, meg a nyüzsgést, 11-és 13 óra között faház építés is várható volt ma :) Faházzal kapcsolatos dolgokat Erika beírja majd.

Miután mindenki megérkezett, beindult a pörgés. Indultak kutyáink sétálni. Mikor mindenki elindult, Marika, Ilike, és HKCS elkezdtek serényen takarítani, csak úgy égett a kezük alatt a munka :)

Kb. 20 perc múlva HKCS-t felhívta Lili, akik Napsival meg Mazsival sétáltak a pataknál, hogy találtak egy cica hordozót három gyönyörű, édes, zabálni való kis cicával......ezek lennénk ugye mi <3

Megbeszélték vissza hozzák a kutyákat és utána egy kis segítséggel kimennek macska kommandózni. Mert hát mi azért felfedező útra indultunk a hordozó körül.

Így lett Ilike, Zsófi, Lili és barátja a hirtelen alakult macska befogó brigád :)

Be is kerültünk gyorsan a menhely egyik mobil kenneljébe. Kaptunk inni, enni és a nagy faház egyik mélyhűtő ládájának tetején elfoglaltuk ideiglenes helyünket.

HKCS mikor lefotózott minket, a nagy "macskaszakértő " azt hitte a hűtőszekrény zúg, pedig csak mi cuki módon doromboltunk.....na ennyit róla még jó, hogy kutyákkal foglalkozik és nem velünk...:)

Közben kiderült Szandi pont kiscicát szeretett volna, így egyikünk már be is gazdisodott nagy hirtelen. <3 Ő most elmegy egy hétre nyaralni és utána viszi is haza a kiválasztottat.

Anna rengeteg jó fotót készített. Majd felrakja ki a gazdis és ki az aki nagyon gyorsan várja a szuper gazdik jelentkezését :)

Gyors nem ellenőrzés mellett, most úgy néz ki az ivar arány, két kis lány és egy kétes van köztünk, aki még akár fiú is lehet, de ez ebben a 8-10 hetes kórban kérem szépen nem annyira egyszerű mint egyesek gondolnák :)

Mivel se Rózsánál, se a Rexnél nincs hely, ezért Zsófi megmentett minket, ne kelljen a kutya menhelyen éjszakáznunk. Haza szállítmányozott minket:) Köszönjük szépen :)

Simon Évi délelőtt elvitte rasztafáni Hamut és csodásan megszabadította loncsos és bozontos bundájától.

Illatos bolhátlan Hamupipő lett belőle <3 Most már nincs akadálya, hogy mindenki agyon szeretgesse <3

Mimi is rengeteg törődést kapott fiatal segítőinktől és Ilikétől :) Nagyon cuki kiskutya, szegény annyira fél hogy a fejét teljesen befordítja a sarokba. Hamar ráfog jönni, hogy itt mindenki csak szereti <3

Léda és Ricsi nagyot sétált Hannával és Vivivel, majd délután még hatalmasat játszottak velük a kifutóban :)

Eszter ma is megmasszírozta Napsit, aki ezt teljesen ellazulva, örömmel fogadta <3

Barbi a nagy hűtőt Marika rendbe vágta :)

Szuper napot töltöttünk a menhelyen, minden segítőnek nagyon, nagyon köszönjük a segítséget és vissza várjuk őket hétfőtől vasárnapig bármelyik délelőtt :)

Nap végére kutyáink fáradtan, jóllakottan pihentek a kennelekben, még szerencse, hogy nem minket kóstoltak meg desszert gyanánt :)

Szép estét és jó pihenést mindenkinek <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43823]
 43821. K.Barbi  |   Válasz erre2018-07-25 20:30:04 [20.] 
Szerda.
Ma igen családias volt a hangulat.Csak Szévi Zsófi és én próbáltuk boldogabbá tenni a kutyukat.Így is remek kis nap volt!
Pláne,hogy reggel még azt hittem 3 műtét lesz,közben elnéztem a dátumot.
Az a jövő hét lesz.
Szépen sorban haladtunk,Zsófi elvitt pár kutyát,bár nagyon meleg volt,pl. Piszke nem is nagyon akart menni.Sétált még Vadibon,Báró,Napsi és Plexi az ő bácsijával egy jóóó hosszút.
A többiekkel sok labdázás,és jó hosszú kifutózás történt.
Hamupipőke még az eddigi kis manóknál is cukorcukibb,és Mazsola is egy tündér vidámka.Ő nagyot játszott a Szurikátabrigáddal.
Cakki együtt ment ki Bessyvel,hatalmasat játszottak,valóban vegzálja őt Caki,de nem vészes,egész nap együtt voltak,eljövetelkor szétültek.
Ma újabb kutyánk érkezet,egy rettegő,de a szíve mélyén kedves kis fekete tacsikeverék kislány személyében.
Nem sok jóban lehetett része szegénynek.
Antal Zsuzsa által került be,a gazdája agyon akarta ütni.Annyira fél,hogy legszívesebben a beton falon is átbújna.De ölbe lehet venni,és sokat sokat simizni.
A kőházba került.
Holnap estefelé érkezik a gyepiről a két újabb szuka,az egyik magasvemhes,úgyhogy Ildikó dr.nő bevállalta péntekre 3-ra. Én viszem majd.
Így aztán megint tele leszünk teljesen.
Főztem sok rizst,és kihúztam,illetve kipakoltam a nagy fagyasztót,mert az alján már csupa olyan dolog volt ami kidobandó.Marhafaggyú,szalonnabőr..
Elvittem a rókáknak az erdőbe.
A még használhatóakat a kicsibe pakoltam,ami az alján maradt,azt még nem tudtam mozdítani.Edina,légyszi csináljátok meg! Köszi!:)61
Rettegőcskenek adjatok nevet.Sajnos lefotózni természetesen elfelejtettük.
Puszipacsi


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43820. rbedina  |   Válasz erre2018-07-24 21:06:56 [21.] 
Sziasztok, én a mai keresztségben a Hamu nevet kaptam, egy apró, 2017-es születésű loncsos és bozontos kis mackó, ja nem kiskutya lennék <3

Friss ropogós vagyok még a menhelyen annyira, hogy a mai napon érkeztem.

HKCS azt mondta a holnapi kozmetika után, bármi legyen is az, mindenki kedvence leszek, kézről kézre fogok járni és szuper gyorsasággal valami saját család félém is lesz, ami nagyon jó dolog <3

Álok elébe legyen, gyertek és szeressetek <3 <3

Majd el felejtettem, szuka kutyus vagyok és a Hamu nevet Kiara és Liza találta nekem. HKCS azt mondta, neki tetszik, mert hamu színem van, de ezt majd a régi motorosok eldöntik :) Mert 18 év alatt rengeteg kutya név volt már és fontos a pontos adminisztráció, rend , fegyelem <3

Mindenesetre addig is elmesélem a mai szuper napot :)

Többiek azt mondták HKCS már két napja csak simogat és simogat mindenkit, mert szabin volt és ilyenkor kutya elvonási tünetei lesznek. Hát pótolhatatlanok vagyunk na <3 <3

Mai segítők Liza, Kiara, Hanna, Vivi voltak :) Donna is jött Cakkoshoz <3

Természetesen Plexy bácsi Plexyhez :)

Nagy meglepetésemre megérkezett a rongyos kommandó is, Andika és Orsi személyében szuper, hihetetlen rendet vágtak káosz rongyosunkban :) angyali tehetséggel suhantak végig és a több zsáknyi felesleget is egytől egyig eltüntették. HKCS csak kapkodta a fejét :)

Óriási köszönet nektek csajok <3

De mostantól sajnos aki átvesz felesleges dolgokat azt a rongyos kommandó és HKCS együttesen fogja ki nyuvasztani és ezt vehetitek fenyegetésnek

Sok fiatal segítőnk, rengeteget sétáltatott, takarított, szeretgetett minket, profi módon végzik már a dolgukat

Perdink úgy döntött, hogy a vizes vödröt szétcincálja ...elég nagy hangzavart okozott ezzel, mert fel a háztetőre, le a háztetőről....fel...és le....vödörrel a szájában, Dolphy meg csak csodás egyedi nézésével csodálta közben kenneltársát <3

Léna és Rami kisnyugdíjas házaspárunk fénykorukat élték és mint két tini bohóckodtak, játszottak, labdáztak HKCS val a kifutóban :) Jó érzés volt ilyen boldognak látni őket

Sajnos HKCS nem főzött holnapra, mert a főzés örömeit most játékra cserélte velünk, ki volt éhezve ránk nagyon bocsi.

Báró megkapta gyógyszereit, Mazsi és én kaptunk féreghajtót, táblára kiírva :)

Túl új vagyok nézzétek el nekem ha kihagytam valamit <3

Szép estét nektek és jó pihenést

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43819. T.Éva  |   Válasz erre2018-07-23 19:50:46 [22.] 
Hétfőőőőőőő,

Megfogadtam, hogy nem kezdem az idővel, de muszáj, olyat éltünk át Edinával amit én sok-sok éveim ellenére még nem.
A végével kell kezdenem, mindent körbenéztünk, mindent rendben találtunk, a távolból már hallottunk mennydörgést, de arra nem gondoltunk, hogy ilyen hamar a menhelyre érkezik a dézsából kiöntött viz.
Gyorsan zártuk a kapikat és mire a kocsiba beültünk már szakadt az eső, én mentem elől (de én gyerekkorom óta kicsit félek a vihartól, villámtól) kifordulok a fák közül, láto, Edina jön utánam, olyan sötét volt, mintha este lett volna és olyan pára, , mintha köd lett volna. elég nagy jégdarabok zuhogtak a kocsira. Látom, hogy Edina nem fordul ki a földútra, gondolkodtam visszatolatok, de annyira párás volt az ablak, hogy nem láttam, gondoltam felhívom, hogy azért áll mert vmi baj van? Nem kapcsolt a telom, mivel annyira nagy jégdarabok estek, törtek a faágak, igy kénytelen voltam elindulni. Cseng a telom, felveszem Edina:? mondom miért álltál vmi baj van. Válasz nem ő azért állt meg, mert én álltam és nem akarta, hogy összecsússzunk Értitek, ő állt azért mert én álltam és én álltam azért, mert ő állt
Hát igen nem voltam egyedül a majré ült mellettem és az nagy úr!

Nos akkor a mai nap, Edina, Paksy Ági, Forró Kriszti és én, de volt segítőnk két kislány, (bocsi a nevüket nem tudom) nagyon ügyesek, sétáltattak nagyon sokat és takaritottak is, kint volt Evelin a barátosném lánya, aki ,már járt nálunk 50 órás segitőnek, most jött, azt hiszem következő hétfőn is jön, ő is szorgalmasan sétáltatott.velünk volt Lili, aki szintén sétáltatott, de Báróval, amikor bejöttek meghúzta kezét a póráz és fájlalta Lili, hideg vizes borogatást tettünk rá, enyhült a fájdalma.
Edina a napot azzal kezdte, hogy a Széchenyi utcában talált kis kutyához ment, Takács Rózsa már keresett nála chipet, de nem volt. elütötte az autó, fájlalta a popóját és hátsó lábát, Edina bevitte magával a menhelyre, majd Forró Kriszti levitte Péterékhez, röntgenezték, de bővebben erről Edina vagy Kriszti tudna irni. Azt tudom, kapott szurit ezért oltási könyvet is, chip-et is kapott regizve a Szervezetünk nevére. Tüzel, nagyon nyugodt, aranyos, remélhetőleg ránk talál a gazdája.

BÁRÓ-- sétált, gyógyszere szerdáig van, de már azt hiszem Barbi beszerzi a továbbiakat, mert receptet irattak.

Együtt ment ki a kifutóba Kaján, Zsebi , Kacor, Arnold, Lajka és Gyömbérf.
Gyömbért nagyon utálja Zsebi, morog rá és kergeti, hogy tudjanak együtt kint rohangálni, Evelin kint volt velük végig, kezében a kavicsos kannával, de nem kellett használni. Etetéskor Zsebiékhez én álltam be, Gyömbér kint evett az udvaron, Arnoldékhoz Edina állt be.

Piszke, Evelin kivitte szájkosárra sétálni, ahogy bementem hozzá felszerszámozni, annyira boldog volt, majdnem a fejemig ugrált, alig tudtam rárakni a pórázat és a szájkosarat.

Bessy és Cakkos, mindketten sétáltak, de mielőtt eljöttünk "szétültettük" őket, mert Cakkos állandóan fedezte Bessy, aki már elveszitette a "zaklatás" miatt a türelmét és morogni kezdett, hogy megelőzzük a bajt igy bekerült Bessy Arnoldék régi kennelébe.
Napsugár sétált és kapott masszirozást attól a hölgytől akit a felsorolásból kifelejtettem. Köszönjük.
Timi-Rufus a kifutóban játszottak, majd a kislányok kivitték őket is sétálni

Dolfi és Perdi nagyot sétáltak

Vadóc Paksy Ágival a szokásos "partnerével" sétált.

Léna és Rami nagyon sokat voltak kint a kifóban,

Zara és ZEusz sétáltak

Csoki és Mangó sétáltak

Ricsi és Láda sétáltak.

A vendég kutyát (Kunné Erika vitte be tegnap) elvitte a gazdája.

dolgozni

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43818. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-22 21:10:35 [23.] 
07.22 brit vasárnap

Brit tudósok megállapították, hogyha egy emberrel megy plusz kettő az pontosan három. A három pedig kettővel több, mint az egy. (Én kérek elnézést mindenkitől...;))
Ergo a dream-team ma is akcióba lépett..:D Fotókkal, videókkal és az izgalmas részekkel, ők látnak majd el titeket, szokás szerint.;)
Csillával ès Vikivel 10-re érkeztünk.
Persze a kapuban már várt minket egy pár és Liza, aki ma is sürgött, forgott, sétáltatott, takarított...;)
Az első párunk csak háztűznézőben volt, hamar el is mentek. Zsebkutyira gyúrnak, de nem most. Majd. Olyan kis keddi gyerekre...;)
Kezdtük a napot a szokásos ötökkel, akikből pillanatok alatt hatok lettek. Gyömbér lett a hatodik oszlopos tag.
Ezzel a költözködés is a kezdetét vette, ami nélkül ritkán telik el nap, mint tudjuk itt Csömörön.
Közben jött egy újabb pár, tápokkal, konzervekkel stb. Sétáltatni és Goldit keresvén.3
Megindultak a páros kis öreg kennelek velük.
Majd ismét egy pár, akik Pogi miatt jöttek. Ki is vitték a Cérnácskákkal együtt, amiben Liza segített. Ők eléggé esélyesek, h az új gazdik legyenek. Kistarcsán nagy kert meg miegymás. Nekik volt már erről a menhelyről egy gyerekük még tizenévvel ezelőttről. Talán Csenge?, ha jól emlékszem, de a csajok biztos jobban tudják. Valamit még kell csinálniuk a kerten..., de asszem jó eséllyel reménykedhetünk, ámbár nem akarok elkiaáàlni semmit.
Aztán megjött Napsihoz az ő jelöltje.. Sok beszéd, séta... A lényeg, h jövő 7 szombaton megpróbálná hazavinni a családhoz és a többi már meglévő kutyához próbára..., h ki mit szól a szituhoz...
Aztán megérkezett egy mostanában kijáró fiatalember, akinek elnézést, de nem tudom a nevét, pedig nagyon szimpi és volt már nálunk. Ő vitte Cakkoskát, aztán rátukmáltam Bárót majd még Timi is belefért a szórásba.
Bàró átkerült a legelső kennelbe Lajááék helyére. Az ő kennelét megkapta Lajka, Arnold és Gyömbér.
Dolfi megint Perditàval lakik, persze a legény lakásban. Jaa... Perdi itt is hozta a szokásos formáját.. indulás előtt látjuk, h nagyon rámol valamit. A vizes vödröt dobálta éppen. Úgyhogy a pacsáló vizüket is csordultig töltöttük meg ismét az itatót is... Kíváncsi leszek, h holnapra megeszi-e minkettőt vagy megmarad valami eredeti formájában.
3 kennel üres!! Belül! Kint is csak Ricsikéék vannak.
Viki mindenhova minden táblát patentra fel-és átszerelt. A kapuk előtt várakozókból olvasótábort lehet kialakítani hamarosan..;) De minden fontos info jól látható helyen, szemmagasságban stb. A kenneleken ismét naprakészek az ismertetők.
A lànyok többször fellocsoltàk ma az iroda alapjàt is.
Közben volt Pêter is, aki megèleztette a fűnyìrót ès azt hozta vissza, de közben ahogy beszèlgettek a csajokkal, új tàvlatok làtszanak megnyìlni a kennelek felújìtàsa kapcsàn is..
Csilla Piszkézett, Plexizett, miközben én kaptam egy kis kimenőt ès ellóghattam Lédával meg Ricsi-Lizával egy sétára.❤
Mire vissza értem már a húsos ragu a kezem alá volt készítve és csak tálalnom kellett az úri közönségnek, akiknél jobb vendégsereget egy szakács sem kívánhat magának. Felitták a kaját a legtöbben, gyönyörű tisztára nyalva a tányérokat, amivel a kézilàny munkáját tették nevetségessé.. Az összes balatoni vendéglátósnak sír a szája, hogy nincs, aki dolgozzon. Lehet, h beajánlom ezt a brigádot valahova... iszonyat szépen dolgoznak és ilyen gyorsan ember nincs, aki mosogat.. Nyilván nem lesz olcsó az ő órabérük sem..🐶
A mindenféle égszakadásos rémhírek ellenére az időjárás is kedvezett nekünk és esőmentes szép nyári nap volt a mai is.
Köszönöm mindenkinek, aki ma is hozzájárult ahhoz, hogy minden itt élő kutyánk hozzájuthatott egy kis figyelemhez ès szeretethez és ezáltal mi is egy újabb reményekkel teli csodás napot tudhatunk magunkénak

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43817) Szabó Éva, 2018-07-20 22:44:39]
 43817. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-20 22:44:39 [24.] 
PÉNTEK
Ma Marianna Nagy volt segítőm a szokásos csapatból Andrea Telek Andika hiányát kellett elszenvedjük. 😭
Ennek ellenére nem panaszkodhatunk, mert Vivi és Hanna - a kézilabdás lányok - 9-től fél 1ig kb. egyszer ültek le csokit enni. Végig nyomták a sétáltatást, le a kalappal előttük! Köszönjük! <3 <3 Nem csak fittek és kitartóak, de nagyon ügyesek is. Kivitték az összese egyszerűbb esetet, aztán következtek a "nehezebbek". Jött még egy fiatal lány, aki volt korábban is (Eszter) és egy kisfiú az anyukájával. Hála nekik sétálhatott Léna/Rami, Csoki/Mangó, Pogi/Pázsit, Cérnák, Arnold/Lajka. Majd Cakkos/Bessy, Léda/Ricsi, Plexi, Perdi, Vadi, Simit, Napsit, Báró. (utóbbiak rövid, kíméletes lemozgatásban részesültek).
Dolphinak látogatói voltak, a kifutóban ismerkedtek. A maradék néhány kutyusunk is sokat voltak kint. Mennyire jó lenne, ha mindig ennyit mozoghatnának!!! <3 igaz nekünk a belünk lógott, olyan tempóban kellett takarítani, a mosogatóvíz is háromszor hűlt ki. :D A kenneleket többnyire Mariann intézte és főztem és foglalkoztam a látogatókkal. Mert jöttek még ketten akik takarót, lepedőket hoztak egy másik nő két nagyobb kutyaruhát , meg némi maradék mélyhűtött kaját hozott.
Megjelent 2 idősebb férfi is. Az egyik 5 éve kb. egy Szuzi nevű kutyát fogadott örökbe tőlünk. Ő köszöni jól van de volt egy tacsi társa, aki meghalt. Szuzi mellé kerestek volna társat. Kisebb testű, nyugodtabb és hála közel a 70hez, nem igazán aktív emberek lévén nem kölyköt... ;) ők is egyetértettek, hogy idősebb kutyus jobb volna. Az először nem túl bizalomgerjesztő pasik - kb úgy néztek és szaglottak - mint két hajléktalan :D - sztem a kocsmából hazafelé "ugrottak" be, adhoc jelleggel. De az örökbefogadási szándék már kb. egy hónapja érlelődik elmondásuk szerint. :D ;) Abban maradtunk, hogy Ti biztosan emlékeztek Szuzira, aki kihelyezése után gyorsan meg is szökött Csömörről és a Szlovák úton szedte össze valaki, aki aztán a "főnökasszonyt" hívta, mert bilétán rajta volt a tel.szám. Barbi? ;) :D Megígértem, hogy ha lesz nekik való kutyus szólok, felírtam a nevet, telszámot.
Dolphi jelöltek nagyon szimpik, 2 hónapos pici babával jöttek. <3 A fiatalok először kicsit meglepődtek, azt hitték a face hirdetés alapján, hogy Dolphi kisebb, de tetszett nekik. Sokat beszélgettünk. ;) Jövő héten visszajönnek baba nélkül és kiviszik sétálni is. Szeretnék jobban megismerni, kötődést kialakítani ill. még nem is tudnák elvinni mert költözni fognak, de addig kijárnának hozzá. Érdre menne kertes házba (van egy cica). Tel.számot cseréltünk.
Barbi jött, elvitte Simit oltásra, hétvégén végre gazdihoz cuccolahat a kis tündérlala. <3
Zeusz-Zara jó páros, de Zara nagyon pörög egész nap ugatott, ideges volt. A kifutóban lévőkre is bevadult. Áttettük őket egy nagyobb kennelbe Léna/Rami, Csoki/Mangó közé a sarokra. A kennelek közti elválasztást Mariann előzőleg kicsit megdolgozta, elkerülendő a szomszédba történő balhét. Egyelőre úgy tűnik jobb ott nekik. Költözés után teljesen nyugi lett. Szurik-Pogival tök jól megvannak, de az etetésnél figyelni kell. Szurik rámentek Pogira kaja közben, ill a kajájára. Amikor Pogit kivettük hogy mindenki nyugodtan egyen, Szurik már nem akartak enni. NEm lesz gond, megszokják, csak írom érdemes rájuk nézni kaja közben.
Vectra D-t tettünk mindenki füle mögé, akinek kellett a popójára is, mert a legyek már Lajka fülét is véresre rágták és másokon is fürtökben lógtak. Ha SZurikra és Pogira tesztek - mert ők kimaradtak - akkor júl. 20án, ill ezen a héten (mert van aki már korábban kapott) mindenki be lett csepegtetve.
A pörgés miatt ma csak a nagyon kakás kenneleket fertőtlenítettük, de kedden az összeset megcsináltuk, kitart jövő péntekig :)
Mariann hozott rizst ehhez adtuk, amit Ilike hagyott nekünk és főztünk húst. Báró a gyogyit 2szer megkapta és arbi rátette az aktuális advocade cseppet. Betont 3szor (reggel, kora du és hazamenetel előtt fél 5kor is meglocsoltuk).
Pázsitot elhoztam idibe, Csipesz lesz a neve ha nem gond és tolom az #ILdogs -on. Lehet majd követni, osztogatni a gazdikereső posztjait! Nem is értem, hogy nem akadt még meg senki szeme ezen a cukorfej banditán. <3 Kicsit megneveljük, erre-arra megtanítjuk és remélem hogy nem lesz itt sokáig, mert bajban leszek... fekete és szőrmók ;)
Jó éjt mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43818] [előzmény: (43816) Szabó Éva, 2018-07-19 20:46:58]
 43816. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-07-19 20:46:58 [25.] 
Tök jó csütörtök!
A mai nap is HKCS nélkül telt.Számomra ma valóban pótolhatatlan volt,mert neki sokkal de sokkal jobban megy a beszéd és mikor csoport jön látogatóba a menhelyre,akkor beveti minden szókincsét.Azért remélem nem okoztam nagy csalódást a Milky Way lovastáborozó gyerekeknek és kísérőiknek.Annának különösen nagyon köszönöm a helytállást.Egy páran maradtak bent csak a kutyáink közül amíg ők sétáltattak,jól ment a munka.Ismét volt sok segítőm.Gaby Turi-Kováts,Maja Turi-Kováts,Liza és barinője,Ursula kisgazdi és barátnője,Zsófi Juhász,valamint kilátogatott Pál László hozzánk,aki majd inkább a kutyaiskolás tréningeken fog részt venni,a menhelyen nem tudott ma sokat tevékenykedni,de viszont a betont meglocsolta,amit én simán elfelejtettem volna.Plekszi bácsi is vitte egy körre Plekszit.
Dél körül kész is lettünk a rutinnal és azon filóztam,hogy megvárjuk e Dolfi gazdijelölteket az etetéssel,de valami még is azt súgta,hogy etessünk nyugodtan,na meg természetesen a kutyák is egyre türelmetlenebbek voltak.Vártunk,vártunk,közben elpakoltam,mosogattam,de csak nem akartak jönni.itthon persze már olvastam Szévit,hogy holnapra várhatók.Volt még időnk bőven,mert Rékáért,aki újoncnak számít,csak fél négyre jött az apukája és mesélte,hogy Barbiék már tegnap beszéltek a Cérna fiúk és a cinkotai szeleburdik társításáról,gondoltuk összepróbáljuk őket.Hát egy csodát láttunk a kifutóban! A két cérna úgy jött oda hozzánk egy kis idő után simire,mintha mi sem történt volna.A beszariságuk ugyan nem tűnt el teljesen,de annyira kutyaként kezdtek el viselkedni,csak pislogtunk.A videókat feltöltöttem ide az önkéntesoldalra.
Majdnem elfelejtettem,sok adományt is kaptunk a táborozó gyerekektől,bevezettem a leltárfüzetbe.Kaptunk még paplanokat és plédeket is ma.Bárónak Gabi beadta a gyógyszereit.Kaján viselkedett egy kicsit furán,étvágya volt de folyton elbújt.
Piszkére tettem ismét Vectra D cseppet,miután lemostam a valagát,mert belepték a legyek.
Dolfinak drukk holnapra!!!!!!!!!!!!!!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43817] [előzmény: (43815) K.Barbi, 2018-07-18 22:42:00]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43816, Kutya)
 
    / 1753 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0222008228302 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail