Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9192654/156 Témák: 17408 Tagok: 108311 Legújabb tag: Boblin Online: (86/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1751 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43764, Kutya)
 
 43788. Szabó Éva  |   Válasz erreTegnap, 20:58:14 [1.] 
CSÜTÖRTÖKI HÍREK A MENHELYÜNKÖN!
Jó kis csapat verődött ma össze Edina vezetésével.Reggel kilenckor jött értem és azután vettük fel Gabiékat a laki sarkon.Mire kiértünk,Marci már várt bennünket,aki a kötelező diák közhasznú munkaidőt teljesíti Dányból.Én nem ismertem meg egyből mert szakállt növesztett,de később Edina elmesélte,hogy mikor Tóth Évinek segítettünk szalmát hordani Dányból,onnan ismerjük.
Marci egy főnyeremény,mert meglátja a tennivalókat és szívesen takarít kennelt,vagy sétáltat,teljesen mindegy neki,feltalálja magát.Hiába vidéki gyerek,aki egy gazdaságban nőtt fel,ahol sok állat van és a földeken is sokat segít a nagyapjának.
Kiérkezésünk után hamarosan megjöttek a Milky Way lovasiskola táborozói kutyát sétáltatni.Hoztak a kutyáinknak ajándékot is,száraztápot,konzervet,pórázakat,jutalomfalatokat.Edina irányításával sok,sok kutyusunk sétált.Közöttük volt Cérnáéktól a kissebb termetű fiucska és Uzsika,aki valóban nagyon vagányan teljesítette a távot a patakig.A kicsi Cérna is elment a patakig,de a nagyobb kiskrapekot vissza kellett vinnem mert bepánikolt a tömegtől.Arnold próbálkozott még a póráz elrágásával,így visszajöttek és lecseréltük.Igazából én terveztem kivinni Lajkával együtt,de mivel a gyerekek szerették volna ma megsétáltatni,inkább bent maradtam takarítani,mert arra most nagyobb szükség volt.Nálam a pórázt egyáltalán nem rágja már és a suliban is nagyon ügyes.
Azalatt a másfél óra alatt amíg a csapat sétáltatott,mi serényen takarítottunk.
Edina közben felhívta a Mező utcai ideiglenes befogadó hölgyet a kistarcsai kutyus miatt,már ötödik hete nála van,ezért úgy döntött,hogy befogadja.Nagyon örültünk mindannyian,ritka az ilyen döntés mostanában./örömsmile/
Miután a táborozók elmentek,én még kivittem először Rufust,majd Gabi lányával kivittük Jocit és Perdit.Közben Marci is serénykedett és hordta azokat ki akik nem mehettek a gyerekekkel.Napsugár,Timi,Ricsi,Zeusz sétált a kezei alatt.Gabiék a két mackónkkal Báróval és Judyval mentek egy jó nagy kört.Egyedül talán Dolfiék nem voltak ma a menhelyen kívül.A műtöttek jól vannak,gyógyszerét Báró megkapta mindkétszer,a Vectra cseppeket is megkapta aki eddig még nem.
Befejezésül elmentünk Edinával Bobiékhoz,hogy megnézzük befér e a kutyaház a kennelajtón.És mivel két részből áll,sikerült beraknunk,úgy hogy levettük a kennelajtót a zsanérról és befért.Ezen idegesítettem magam egész nap,hogy befog e férni.Tehát Bobi mehet vissza a szülőházába,na jó tudom ez túlzás,de most visszaadjuk és én is ígérem,hogy ráfogok nézni ha megyek át vásárolni.Egy kicsit nehéz szívvel adom vissza,de ígérem ha olyat látok ami nem tettszik,akkor visszaviszem a menhelyre.Mondtam is Edinának,hogy még a rácsokat is leszerelem ha kell és elhozom,mert ezek az emberek nem érdemlik meg egyik kutyát sem.A nő,elkezdett nekünk magyarázni,hogy a szomszédban is nézzünk szét,mert ott is elég rossz körülmények között él két kutya,van egy cica is és egy pár liba.Gondolom megszállta a jó lélek,vagy lelkiismeretfurdalása lett a fejmosásunktól,mindenesetre megnéztük a helyet.Ez a Híd utca 1 szám alatti ingatlan.A bokroktól nem sok mindent láttunk,de azt igen,hogy egy nagyon cuki kb a cinkotai csapat kategóriájú kistermetü kan kutyus szabadon mászkál a romtengerben,hátul egy kis kennelben pedig egy nagytestű,kb berni pásztor méretű,csak világosabb bundájú kutya csóválva ugat.Azt mesélte Bobi " gazdasszonya",hogy nemrég költöztek ide és kb kétnaponta járnak ki az állatokhoz.
Körülbelül ez a mai nap történése,délután fél ötre értünk haza.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43787) K.Barbi, 2018-06-20 22:47:52]
 43787. K.Barbi  |   Válasz erre2018-06-20 22:47:52 [2.] 
Szerda.
Ma mar megint 8-ra erkeztem,mert fél 9-re műtét volt.
Kiengedtem Rúfuszékat,mert timi volt a kiszemelt.
Őt simán be is tettem a kocsiba,de Rúfusz gyakorlatilag negyed órán keresztül örjöngött Plexi kennele előtt,habzó szájjal ,mikor a kannát odavágtam,még azt is betámadta...
Végül egy tál kajával sikerült visszazárnom.
A minivetben Segítőtársammal,Krisztivel futottunk össze,a 4 kis szaros büdi kismacskát vitte mutatóba.Édesek.
Irány vissza a menhely,és gondolkodás,sakkozás,hogyan is legyen akor megoldva,hogy 3 kutya ivartalanítódjon,és legyen esélyük külön lábadozni???
Ricsit vittem következőleg,közben megpróbáltuk Irmát Dolfival.Nem ment.Irma folyamatosan vegzálzta Dolfit,pedig nála jámborabb fickó kevés van,de ez már sok volt neki.Végül Piszke került be Dolfihoz,nincs köztük semmi gond,de biztos ami tuti,az etetés külön zajlott.Timi került a kőházba,Ricsi piszke kennelébe,és akkor még ott volt a harmadik áldozat,Mini,akinek fogkő leszedés is történt.
Mivel kicsit későn értem vissza érte,és már ébren volt,mit látok,hát nem Orsiék pesztrálják?Azon melegében rá is sóztam pár napra,míg rendeződnek a sorok.
De azért közben Széviéknek meghagytam,próbálják Fannit és tacsikát betenni Lupiékhoz,hogy a faház kiürüljön,ez sikeres volt,így ők ott vannak jelenleg.Bár a faház most üres,de rettentő meleg,szerintem jobb ott nekik.
Szóval volt mit logisztikázni,de elég jól sikerült.
Egyébként Piszke teljesen jól van,evett rendesen.
Napsugár egy csodálatos ,édes bogárka,fantasztikusan jó kutya,kétszr kapott finom kaját.A magam részéről azt a barfos szarságot hanyagolom,egyben kakilja ki,nekem egyáltalán nem tetszik az a mű izé.
A három cinkotai ördögről lekerültek a kalapok,bár így is közveszélyesek továbbra is.
Szévi sok kutyánkat kivitt a fájdalmai és a hőség ellenére is egy rövid sétire.
A füles kutyákra rákerültek a cseppek,de többre nem volt energia.
Vectra3d-vel védett lett Piszke,Dolfi,Bobi,Lédyke,Rami és Léna és Judy!!!
Kiváltottam Báró gyógyszerét,itt az ideje,hogy végre elkezdődjön a kezelése...
2x2 doxiciclin,1x1 májvédő és gastroferm pet.Kiírtam egy papírra.Rátettem az advocate cseppet is és a dátumot is ráírtam.2 hét múlva kell a következőt.
Főztem sok rizst meg husikat is,reggel Dóritól hoztam friss disznó tüdőt,azt is,csak össze kell vágni.
Edina hoztam le egy zsák tápot is,de már beönteni nem volt erőm.
Fél 4-kor jöttem el síri csendben.
Megint csak egy igen tevékeny napot zártunk.Köszönet a szokásos drága segítőimnek!
Ui:A menehly háta mögött hevenyészett strand nyitotta meg kapuit.Készüljetek fel a gyerek-sikítozásra.
De pénteken érkezik a rosszidő...
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43788]
 43786. rbedina  |   Válasz erre2018-06-19 21:49:18 [3.] 
Sziasztok itt Uzsi :)

Én vagyok az a fekete, gyönyörű, kedves kicsit még bátortalan szuka mama, akit az Uzsoki kórháznál találtak, 4 szépséges kutya babával :) Két fekete és két barna kölykömmel éldegéltünk az elején a csömöri menhelyen. Két fekete utódom olyan szerencsés volt, hogy hamar gazdira talált. Két kis barna még a menhelyen várja az álom gazdit <3

Külön vagyunk már, mert éles kis fogaik, meg folyamatos zizegésük kicsit már terhes volt anyai szívemnek. Így most Lupit boldogítják és ő az óvónénijük is :)

Én pedig megkaptam a két kis beszari Cérnát. Viszont ők jobban félnek mint én. Ez pedig sokat tesz hozzá megtépázott önbizalmam, gyors fejlődéséhez. Én lettem a példaképük és mióta velük vagyok ,jó jóóóóó, meg persze a sok szerető kéz és gondoskodás is hozzá tett :) Szépen lassan ők is fejlődésnek indultak :) Már hétvégén sétáltak is, persze én voltam a vezetőjük <3
Ennyit rólunk, akkor elmondanám mi is történt a mai napon menhelyünkön <3

HKCS segítsége hűséges Juditunk volt :) <3 Nagyon köszönjük neki és a fergeteges kaját is :)

Ma érkezett először 20 éves Marci, aki 50 óráját szeretné nálunk tölteni :)
Egész napos segítségével rengeteget hozzá tett a mai sikeres naphoz :)

Sok kutya társamat megsétáltatott :)

Sétált Plexy, Maci, Timi, Vadóc, Csoki, Mangó, Ricsi :) <3

Napsugár, Uzsi és Boxi, Judit jóvoltából kutyagolhatott.

Dolfyt pedig Dona vette kezelésbe :) Köszönjük :) <3

Reggel Zeuszt, Kriszta és Robi elvitte oltásra és kis könyvet is kapott, így semmi akadálya nincs a gazdihoz költözésének :)

Köszi Kriszta hogy elvittétek

HKCS oltári boldog, hogy egyik újdonsült kedvence ilyen hamar gazdis lett <3

Tacsika teljesen jól el van Fannival és Minivel:)

Kiengedésnél figyelni kell rá, mert rájött, hogy kifér a kapu alatt és elment magát ön sétáltatni Judit és Boxi után ....persze oltári boldog volt, hogy Judit ölben hozta vissza.....

Vadóc teljesen visszanyerte régi önmagát. Ma már úgy sétált mint régen: A tegnapi kontrollra vissza vitte Ágika és Anna, amit nagyon köszönünk
Kivették a kanüljét és nincs további teendő :)

Sajnos a legyek miatt sok kutyánk füle sebesedik.....Bobi, Dolfy, Piszke stb..... lehet be kellene szereznünk a tavaly jól bevált büdös krémet, sajnos a nevét gondozóm már nem tudja ...

Délelőtt jött egy idősebb házaspár a XVII. kerületből kutya nézőbe..Cifra lett a kiválasztott...mivel nem jött tegnap az úr aki ígérte, HKCS úgy gondolta vigyék nyugodtan, mert nem tartunk kutyát......... kinti benti tartásra vinnék, a hölgy mindig otthon van....több kuvasz kutyájuk volt már. :)

Miután mindent megbeszéltek, ők mentek kifelé és kb. egymásnak adták a kilincset azzal az úrral aki tegnapra ígérkezett Cifrára.......Murphy törvénye.......jelentsen bármit is egy kutya számára....../bár véletlenek nincsenek HKCS szerint, minden úgy alakul ahogy alakulnia kell /.....

HKCS említette is neki miután bemutatkoztak, hogy kb. két perce csúszott le Cifráról....de mondta nem probléma, mert ő a mamának házőrzőt is szeretne és hát Cifra mint tudjuk, kb puszit tudna váltani a betörővel.

Ők gondoltak Dolfyra, de gondozóm szerint, Dolfy fellökné a 87 éves bottal közlekedő nénit, nem is kell felugrania hozzá és hát sok sétát, törődést, foglalkozást igényel még a kancsi nagy fiú....<3

Ezért HKCS inkább Boxikánkat ajánlotta.

Aki így megfogta az isten lábát, mert nagy kertbe és egy cuki nénihez, kinti benti tartásra költözhet, vagyis már költözött is, mert juhéééééé délután Marci és HKCS Cifrát a XVII-be, utána HKCS Boxit egyedül Kistarcsára költöztette :)

Képekkel gondozóm majd prezentálja az eseményeket :)

Mindenkinek legyen csuriban a keze és drukkoljon a két próbaidősünknek <3

Holnapi menü hurka, szív és pulyka husi lesz, már alig várom:)

Remélem Marcit még sokszor látjuk menhelyünkön és HKCS nem riasztotta el a sok beszéddel, mert egész nap be sem állt a szája.....bár aki ismeri, nem kell őt bemutatni, mert szófosása van, állandóan csak beszél beszél és beszél, sosem szárad ki a szája,.....biztos valami gyárilag beépített száj nedvesítője van, de aki szereti így szereti, aki meg nem, annak meg úgyis mindegy .....:) :)

Nem vagyok benne biztos, hogy a mai eseményekben gazdag napunkból nem felejtettem ki semmit, de hát ezt nézzétek el nekem, mindenkinek szép estét és jó éjszakát kívánunk:) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43785. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-18 20:43:16 [4.] 
na már megint eszembe jutott vmi Laci bácsi jött Plexihez, kivitte jó nagyot sétálni és elment.
Megsúgom akkor már Plexi másodszor ment sétálni, de azért nagyon örült, hogy ismét mehet

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43784. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-18 20:41:24 [5.] 
na már megint eszembe jutott vmi Laci bácsi jött Plexihez, kivitte jó nagyot sétálni és elment.
Megsúgom akkor már Plexi másodszor ment sétálni, de azért nagyon örült, hogy ismét mehet

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43783. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-18 20:32:04 [6.] 
Elfelejtettem még a mai naphoz beirni, hogy kissé átrendeztük a kenneleket, Irma és Ricsi összezördülése miatt.
Nem meretük együtt hagyni őket ezért átrendeztük a csapatot.
A rongyosból áttettük kicsi tacsit Fanni/Mini kettőshöz. előbb kint a kifutóban, majd betettük őket a helyükre.. Jól meg voltak. Tacsika már az ágyban feküdt, amikor eljöttünk.
Napsugár került a Rongyosba és Ricsi került a kőházba. Ablakot Edina becsukta, nehogy kijöjjön. Már kellett az ajtót megerősiteni Edinának. Remélem bent lesz még holnap. Irma maradt Plexi melletti kennelben.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43782. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-18 19:34:50 [7.] 
Hétfőőőőőőő

A mai napon Paksy Ági, Edina, Anna és én voltuk a kiszolgáló személyzet.
Ment minden mint a karikacsapás, Ági sétáltatott, Anna is sétáltatott és besegített a takaritásba. Egy picuit esett az eső, de inkább borús, de kellemes idő volt.
Uzsi babák és Lupi annyira édesek, csodálkozom, hogy még nincs gazdijuk, hát nem beszélve az állólámpás különitményről, amikor kiengedtem őket, tudatták velem, hogy a gallér eléggé kellemetlen, ha találkozik a lábammal.
ők a cinkotai P betűs csapat zabálni valók.
Bea Váraljai is meglátogatott bennünket, hozta a dzsekiket, nagyon szuperek, köszönjük Bea.
Sokan sétáltak, és amig sétáltak a kifutóba is engedtünk ki kutyát, Igy egyszerre v olt, hogy 3 kennelt takarítottunk, de bírtuk az iramot.
Szolgálati közlemény a belsőben, kérem olvasságtok el.
Összeségében nagyon jó volt már megint ez a nap.
Ja és annyit, hogy Piszkével megint sétáltam természetesen szájkosárral felszerelve, már messzebb mentünk, mint a múlt héten, Addig mig é n Piszkével sétáltam elindult Edina és Anna Perditával és Jocóval egy nagy sétára, hogy ne legyen vita a kutyák között én elmentem balra az első bekötő úton (jó kis felfedezést tettem, nagyon szép környezet)
majd indultunk vissza Piszkével a menhelyre. Nagyon jó vele sétálni fegyelmezett, érti a vezényszavakat.
Remélem minden lényegeset megemlítettem, megyek dolgozni

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43781. rbedina  |   Válasz erre2018-06-14 23:14:29 [8.] 
Sziasztok :)

Engem tegnap találtak a csömöri hév megállóban, sajnos chipem nincsen, de egy bűbájos, bújós tacsi lányka vagyok <3

Esetleg ismerős lennék számodra ne habozz, ne fogd magad vissza, küld a gazdim értem a csömöri menhelyre. A rongyosba vagyok elszállásolva, mert sajnos nincs máshol hely, ugyanis teljesen tele van a menhely :(

Én annak is örülnék, ha valaki ideiglenesen befogadna addig még nem lesz meg a gazdim, mert imádom az emberek társaságát és a simogatást, hálából puszikat is osztok <3 Cuki vagyok és kész :)

A mai nap sajnos nem a napsütésről volt híres. Megtarthattuk az első Survivort menhelyünkön :( Az egész napos szakadó eső, próbára tett kutyát és gondozókat egy aránt :(

HKCS nak az volt az egyedüli szerencséje, hogy önkénteseinket nem riasztotta el a katasztrófa közeli időjárás és kijöttek hozzánk a menhelyre :) <3 Gabi, lányával Dórival és Forró Kriszta voltak a nap hősei Köszönjük csajok, minden szinten le a kalappal előttetek <3

HKCS örök hálája, életetek végéig üldözni fog benneteket <3

Az állatvédős esőkabátok hatalmas tesztnek lettek kitéve :) Állták a sarat és a vizet :)
A gond inkább az volt, hogy a kabátról lefolyt víz, először a nadrágokat áztatta át és aztán gatyán keresztül befolyt a gumi csizmákba. :( Délutánra már nem csak kívül állt bokáig a víz, hanem csizmán belül is Az érzés egyszerűen felbecsülhetetlen és elmondhatatlan :( :(

Reggel a menhely két bejárata között először patak, majd sebes folyó, később tenger azután egy óceán garázdálkodott :(
Csónak és vízibicikli kölcsönzőt is üzemeltethettünk volna :(

Forró Kriszta ennek ellenére megsétáltatott engem, Plexyt, Zeuszt és Piszkét

Majd vissza vitte orvoshoz Vadi Vadócot....Ma reggelre jobban volt Vadóc, mert csóválva fogadta HKCs-t, a kennelben :) Már nem volt lázas és kapott infúziót. Vért is vettek tőle, holnap lesz meg az eredmény. Péntek délelőtt pedig vissza kell vinni őt az orvoshoz. Drukkoljatok légyszíves neki nagyon, hogy minél hamarabb meggyógyuljon :)

Napsugár is volt röntgenen Gács Ágival (köszönet érte /, neki sajnos a lapockája van eltörve...nem friss sérülés, régebbi....Pihennie kell, pórázon sétáltatni mint eddig, nem rakható össze egy darabig másik kutyával......és továbbra is többször egyen és hizlaljuk <3

Bobiék kennelében elég cudar körülmények uralkodnak, bokáig állt a víz :( Bobiék kedvét ez nem szegte, nagyon cukin játszottak még a kennelben is ....Léda a kutyaház tetejéről paskolta a mellső lábával Bobi fejét, meg nyalogatták egymást...sajnos HKCS nem tudta, levideózni, mert a tálalóban volt a telója......

A hosszabb szőrű kutyáink, mind úgy néztek ki miután bementek az esőről, mintha belenyúltak volna a 220 ba :)

Senki nem úszta meg megázás nélkül, kivétel Dolfy......ő labdával a szájában beköltözött elém a nagy faház teraszára, nem volt hajlandó futkosni vagy álldogálni a szakadó esőben :) :) de lehet a labdáját féltette az esőtől :)

Tegnap ivartalanítódott cinkotai rosszcsontok mára teljesen magukra találtak......kalapjuktól HKCS-nak keletkezett pár újabb lila foltja

A háztetőn üldögélve egymás mellet, úgy néztek ki, mint három egyedi designos álló lámpa <3 HKCS le is fotózta :)

Uzsi már teljesen magáénak érzi a Cérnákat és a kennelt, mert megmorogta Gabit meg Dórit, amikor takarították a kennelt, a kis bátor :) Vicces..... Uzsi meg a morgás :)

Nagyon kemény túlélő napot zártunk, bugyiig eláztunk, de nem szegte kedvünket, mosolyogva zártuk a napot, de lehet, hogy már kínunkban inkább vicsorogtunk :)

Mindenkinek jó éjszakát és holnapra jobb időt kívánunk :)

Még egyszer hatalmas nagy köszönet a kitartó szuper csapatnak :) <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43780. K.Barbi  |   Válasz erre2018-06-13 21:37:38 [9.] 
Szerda.
Húú,hol is kezdjem.Kicsit kaotikus,mozgalmas és melós napon vagyunk túl.A szokásos dream-team-en kívül még Csilla is csatlakozott hozzánk.Mindenkinek ezer hála és köszönet a mai napért!
Reggel én már 8-kor kezdtem és autóba vágtam Pompit,az első áldozatot.Mire visszaértem,a csapat többi tagja is kint tevékenykedett.Elkezdtük a rutint,Napsugár és Mackó is kapott a porkajából,Lehet,hogy menő,meg jó meg minden ,de fúúúúj....Ez egy műkaja.Napsi gyakorlatilag egyben ereszti ki.Egyébként egy tündér,olyan a kőház,mintha nem lakna ott senki.Ilyen még nem volt.Csilla kivitte sétálni,jöttek a többiek,én meg fordultam a következő delikvenssel.
Vadivadócot látva,nagyon megijedtünk,gyakorlatilag mozdulatlanul feküdt a házában.Le kellett csavaroznom a tetőt,hogy ki tudjuk venni.
Az utolsó cinkotai fuvarral őt is vittük orvoshoz.
Nagyon lázas volt,gyenge szívhang,de a pisije világos volt,így az ultrahang mellett döntöttünk.A lépe volt nagyobb ,ami vírusra utal,így mégiscsak az imizol mellett döntöttek a dokik,visszafelé már a lábán jött.Holnap is vinni kell,mikor jöttünk el,még mindig nem volt toppon...
Ez az egész művelet délig tartott,ezenközben szegény Kriszti csak takarított,Szévi sétáltatott,voltak egyéb sétáltatók is ,de errről mi Csillával nem sokat tudunk sajna...
Közben azért főztem sok mindent,rizst,husit,jött Bori ,aki elvitt bizonyos recepteket ahova kell,plusz végre visszahozta az Uzsoki kórházban hagyott kutyacsapdánkat,némi adománnyal kisérve.
Majd jött egy telefon,hogy a Nosztalgia étteremből pár zsák husit hozhatnánk el,ezt Bori és Csilla vállalta.Vesztükre....
Így is 3-kor jöttünk el,szegények annyi fagyasztott cuccot hoztak,hogy még 5-kor is a menhelyen pakoltak.Még akkor is,mikor én megérkeztem egy új kutyival a menhelyre vissza.
Most aztán van főznivaló bőven!Még a konyhában lévő hűtő tetején lévő mélyhűtőt is be kellett kapcsolni.
Egyébként egy édes kis tacsi szukát szállásoltunk el a rongyosban,szerintem a tegnapi vihar áldozata,de se chip,sesemmi,kicsit félős,megadó cuki kislány.
Szóval elég hosszú,fáradságos,de renkívül eredményes napon vagyunk túl.
Úgy értesültem,az örökbeadó különítmény is hosszú,és jó napot zárt.
Remélem ,Vadi holnapra jobban lesz.
Jóéjt,puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43779. rbedina  |   Válasz erre2018-06-12 22:14:45 [10.] 
Sziasztok, Zeusz vagyok az egyik legújabb lakó a csömöri kutyamenhelyen. Újoncként már meg is kaptam a lehetőséget, hogy én meséljem el, hogy mi is történt ma menhelyünkön.
Jó ehhez kellett az is hogy HKCS belém szeretett hétfőn első látásra. Második látásra pedig Napsugárba :) <3 Így másodpercek tört része alatt két újdonsült kedvence is lett hirtelen :)

Soha nem örült még ennyire, hogy telt ház van négylábúak terén otthon is ,nem csak menhelyünkön, mert így nem kell azon törnie a fejét melyikünket vigye haza, csak szimplán szerethet minket és drukkol minél előbb gazdisodjunk <3 Persze először is ehhez Napsugárnak fel kell szednie még pár kilót és jobb mellső lábának gyógyulnia kell.

Ma HKCs és Judit látta el a gondozói feladatokat Köszönjük Judit a finom menüt és a rengeteg segítséget HKCS bajban lett volna ma nélküled :)

Napsugár ma is rendet tartott a kennelben, de szépen használta a wc-t. Ennek ellenére HKCS kivitte sétálni. Megdöbbenésére Napsugár háromszor kakilt akkorát mint Dolfy. Hogyan csinálja az a vékony kiskutya ezt ???? Ez rejtély marad , minden esetre az emésztése rendben van. Bár ha mindent kitol hátul, ami elől bement elég sok idő lesz felhizlalni :) Nagyon jókedvű cuki kiskutya. Megkapta a fájdalomcsillapítót és háromszor evett :)

Bobiék helyének elkészítéséhez, elvitték ma a menhelyen lévő anyagot :)

Judit és HKCS nagyot játszott Jocival meg Perdivel a kifutóban, majd elvitték őket sétálni :)

Uzsi hatalmas nagy nyugalmával felbátorította a cérna gyerekeket és mozdulatlanul tűrte ahogy jól végig szaglásszák minden cm-en <3

Vadóccal és Macival Judit, Velem és Piszkével HKCS volt sétálni :)

Plexyvel pedig szokás szerint Laci bácsi. Utána bónuszként Laci bácsi kifésülte Plexy bundáját :) <3

Irma megkapta a gyógyszerét amit szombaton kell utoljára kapnia :)

Kacorgiliszta/Lupi és Uzsi gyerekek amilyen cukik olyan hangosak is.<3

Vadócot légyszi figyeljétek holnap, mert nem igazán aktív, a kennelben és séta közben sem. Lehet, hogy csak ez az ötven fok viseli meg, de inkább figyeljük :) Enni rendesen evett.

Cinkotai lurkók ma is tornádóként söpörtek végig a menhelyen, inkább bele sem gondolnék mit fognak művelni majd kalapban :) Kő kövön nem marad.... :) Őket egyáltalán nem viselte meg a nagy hőség :)

Gondozóink délután nagy csendben indultak haza, mindenki elégedetten pihent :)

Ennyi információ jutott eszembe a mai napról, jó éjszakát mindenkinek :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43778. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-11 19:49:13 [11.] 
Hétfőőőőő

Paksy Ági, Marika, Edina és én voltunk ma a kiszolgáló személyzet. Marikával mentünk, addigra már Edina és Ági szorgalmasan sétáltattak, takaritottak és etettek. Amint kiértünk azonnal nekiláttunk a munkánknak.
Sétált ma, Csoki-Mangó, Vadóc, Uzsi (Ágival ment egy darabig, de állandóan lefeküdt, igy rövid séta volt.) Maci, Plexi Őket Ági sétáltatta, majd Piszkét én vittem egy sétára, szigorúan szájkosárral. Nagyon jól érezte magát, többször forgolódott élvezettel a fűben, nagyon klasszul lehet vele sétálni.
Zeusz és Napsugár Edinával mentek sétálni. Napsugarat Edina főleg azért vitte ki, mert teljesen tiszta volt a kőház. Amint kimentek azonnaL pisilt horror mennyiséget majd a kapuin kivül séta közben kaksi, de akkoa adagot , mintha Dolfi követte volna el.
Tehát Napsugár teljesen szobatiszta, vajon honnan keveredhetett a Naplás tóhoz, lehet, hogy lakás kutya volt és sétálni vitték le? furcsa. Nagyon kedves egyébként, nem fél az emberektől.
JÓL evett a poralaku kajából, ami vizzel felengedve nagyon guszta, és jó illata van, nem csodálom, hogy a mi kis aktuális sovány védencünk nagyon jót eszik belőle.
Cifránál állapodott meg egy leendő gazdi, kivitte sétálni, szerelem az első látásra, de megbeszéli a családdal és Edinánál jelentkezik. Budára kerülne.

Napsugár fájlalja a jobb első lábát, Edina felhívta Ildikó doktörnőt, és kérdezte milyen fájdalomcsillapitot adhatunk nek, válasz: Meloxidil, találtunk is a szekrényben. Ez egy folyadék, melyet fel kell szívni a fecskendőbe és ugy a szájába nyomni.

Doktornő megemliíette, hogy röntgenezni mindenképpen kell és a héten, mert a jövő héten Péter nem lesz. Gács Ági telozott időpontért, csütörtök a nap és Ági el is viszi, tehát ez is elintézve.

Mindenki jól van, akiket külön nem említettem, kenneleket fellocsoltuk, fincsi kaját kaptak kutyáink.
Léna ma nem kapta vissza a gallért.
Pázsit, Pompi és Pogi eszméletlenül édes csapat és nem beszélve az Uzsi babákról és Lupiról.
A két kicsi Fanni és Mini szeretnek a faházból kukucskálni, sokszor mondták a magukát, de ezerszer jobb hely, mint a rongyos, amit tudom, hogy kényszer megoldás, de utálatos egy hely.

Ma megint kaptam szurit a térdemben Edina segitségét ( ő fuvarozott) nagyon szépen köszönöm


Befejezem nem túl szines mesémet, mert még dolgoznom kell.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43777. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-10 19:54:54 [12.] 
Menő nap – Dream Team – SUNday – 06.10

Kicsit kaotikus, de annál szebb és eredményesebb nap volt ez a mai.
Mivel is kezdjem....
Kezdem a legmenőbb dologgal, ami ma történt, hogy akik nem akarnak sokat olvasni, azok is tudják a jó hírt.
Június 6-án írta ki Csilla az élelem kérést és mint tudjátok a napokban már érkeztek is adományok ilyen formában....
Na, de ma!!!!
Viki összesített és a következő számadatokkal tudunk megörvendeztetni mindenkit, ami csak a mai nap érkezett a menhelyre. Tádádám!

132.8 !!!! kg száraz táp
55 kg rizs
8 konzerv
2 csomag jutalom falat

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki ma is járult az "urnához", azaz a segítségünkre sietett, hogy a kutya gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben és aki még nem találta meg az álomgazdiját, mint pl. Misike:), annak is teli legyen a pocakja minden féle finomsággal.
Nagyon boldogok vagyunk ezért a mai napot ki is neveztük MENŐ NAP-nak:) Csak így egyszerűen, semmi nagyképűség vagy ilyesmi;)

10-kor érkeztem meg, de már az autók sokaságából és a vándorló tömegből láttam, hogy nem én vagyok az első. Aztán persze hallottam is a kutyáktól.
Csilla, Viki és Kriszta már előttem odaértek néhány perccel és egy csapat látogató is, akik csak úgy özönlöttek be a kis kapun. Nagy hirtelen ebbe a sáska rajba csöppentem bele és még időm sem volt, sem meglepődni, sem felocsúdni, mert már kezdődött is a műsor.
Sétáltatni jöttek... Kezdődött Lupikával, a bébikkel, a P-betűs brigáddal..stb. Ne kérdezzétek, hogy ki kivel volt tulajdonképpen, mert erre még így utólag sem tudok gombot varrni, de lehet, hogy a csajok jobban el tudták különíteni az ember hadat..:D
A lényeg, h Lupi két kört is futott, Cifra, Cakkos, Báró, Judy is sorra került majd Lénáék és Lédáék is, Mango-Csoki, sőt később jött egy pár, akik a két kis öreg minikét is elvitték egy picit. Andi persze Piszkét sem hagyhatta ki a jóbol, így ő is kikerült egy sétára. Persze szájkosárral.
Közben Kriszta csoda fotókat készített ismét Lupiról, Timiről, Irmáról stb. aki kevésbé vette jó néven, hogy a sztárságába beletrollkodott néhány sétálni vágyó kolléga.
Csilla elvitte Uzsi mamát a gyerekek mögött. Ja, igen. Uzsi mama átkerült a maradék Cérna brigádhoz. Szándékosan hagyta rajta Csilla a hámot, hogy lehet vinni sétálni, mert már kezd egész vagány lenni. Itt befoglalta a szélső kis házat és láthatóan egész jó kis helye lett ebben N.1-es kennelben.
Cérnáék kigombolyítása ma is folyamatban volt, mint láthattátok a képeken, egész sokáig voltak szeretgetve és ajnározgatva Niki jóvoltából. Nem mondom, hogy vérszomjas félelmet nem ismerő fenevad lettek belőlük, de igen sokat javultak már a kezdeti állapotukhoz képest.
Volt egy hölgy gyerekekkel, akik kölyökkutyát szeretnének, de nagyon okosan még csak jelezték és nézelődtek. Terv szerint, ha vége az iskolának és megérkeztek a nyaralósdiból, akkor visszajönnek és úgy választanak és vesznek magukhoz egy bébit, amikor otthon lesznek sok-sok hetet és lesz idejük foglalkozni az új családtaggal, hogy mindenkinek a legnagyobb boldogság legyen és maradjon is az otthoni népszaporulat.
Uzsi mama helyére érkezett egy csontsovány, szó szerint az sajnos, semmi túlzás, szuka kutya.
Iszonyúan kedves, ennek ellenére is. Egy tünemény, úgyhogy Csilla javaslatára és mindenki örömére a Napsugár nevet kapta a mai napi tűzkeresztségben. Két nappal ezelőtt kapott fájdalomcsillapítót, ami ma még vszínű, hogy hatott, ugyanis a jobb? mellső lába is ki van fordulva és fáj neki. Holnap jó lenne, ha látná ismét doki, ha esetleg vki meg tudná oldani....
A lába miatt került abba a kennelbe szőnyeg, mert anélkül csúsznak szét a lábai. Rajta teszteltük a BARF-os kaját, amiről a kérésnek megfelelően promo fotók is készültek az adományozó számára.
Lehet, hogy nem egészen erre gondolt, hogy egy csontsovány kutyával reklámozza esetleg ezt a szuper élelmet, de szerintem boldog lesz, ha majd pár hónap múlva az ilyen volt és ilyen lett avagy az előtte-utána fotókon jól láthatóan és minden reményünk szerint már egy egészséges, életvidám és jó pár kg-val nagyobb Napsugár lesz.
Bori is kijött, hogy Macikát elvigye az orvoshoz, ahova a csajok külön engedélyével, mivel addig ők tartották a frontot, elkísértem. Kapott ismét egy chipet és injekciót. Nagyon szép már a széklete, jó étvágya is van. Ő is külön tápot kap most csak úgy maga-magában, amire rá is írtuk a nevét.
Andi lekezelte borsmentával a sebes kutyafüleket, amitől mi majdnem behánytunk, annyira erős az illata. Persze a kennelek meg rózsa illatúak...:D De finnyáskodni ér.
Apropó a kennelek. Viki és Andi lefertőtlenítette a kenneleket alaposan, precízen és szakszerűen.:D
Hogy máshogy?
Tegnapról maradt rizst, (amivel mi fagyisat játszottunk, ugyanis gombócokat lehet belőle kb. kivájni, de azt sem könnyen), konzervet és tápot meg egy-egy kacsanyakat kapott ma a nagyobbik része a sisere hadnak.
Az új kutya, aki tegnap került be, Zeusz, mint kinyomoztuk a végére:D, nagyon rendes gyerek, így első körben és meglepő módon hallgat is a nevére.
Cifráék és Rufiék is úgy esznek most, hogy kint-bent, ez kicsit lassította és bonyolította az etetési folyamatot. Ámbár Cifráéknál kaja nélkül is volt ma egy kis vircsaft. Csipkedte Cakkost, aki megelégelte és két vállra fektette cserébe. A hiszti nagyobb volt a kisasszony részéről, mint a jogosság.
Amúgy Lupi is már kaja irigy lett és rámegy az Uzsi babákra, akik elég erőszakosan próbálják meg elvenni az övét is. De most már úgy látszik, hogy nem hagyja magát elmarni a tálkájától, mint ahogy Pogiék pl. csinálták vele.
Irma is megkapta a gyógyszereit. Májkrémbe belecsomagoltam és észrevétlen felitta a kezemből mindet a már lehetséges kismama...
A tegnapi etap után Jociékkal óvatosabbak voltunk, mint eddig, így nem a kennelben etetük egyiket sem. Biztos, ami biztos... Joci a kifutóban kapta meg, Perdita pedig a kisházban a közösségi térnél és csak utána juti falattal engedtük be őket a helyükre. Persze ez a mutatvány is két körösre sikeredett, mert az első után nagy boldogan észrevettük, hogy a vizüket kint felejtettük, így kezdődött a "Játszd újra Sam" újabb fejezete.:D
Sok-sok fotó készült. Az adományról is. Természetesen egy sem általam, úgyhogy majd, ahogy tudják úgyis felteszik a lányok.
Biztos egy csomó dolgot kihagytam, de nem Memory néni a titkos becenevem sem, így kérem a Dream Teamet, akiknek nagyon köszönöm, hogy résztvételükkel és segítségükkel naposabbá tették ezt a napot is, hogy egészítsék ki és pótolják, ami lemaradt.

Összességében egy csodálatos, probléma mentes és eredményes nap volt ez a mai SUNday.
Soha rosszabbat senkinek!:D

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43776. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-10 19:51:43 [13.] 
Vasárnap


Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki ma is járult az "urnához", azaz a segítségünkre sietett, hogy a kutya gyerekek ne szenvedjenek hiányt semmiben és aki még nem találta meg az álomgazdiját, mint pl. Misike:), annak is teli legyen a pocakja minden féle finomsággal.
Nagyon boldogok vagyunk ezért a mai napot ki is neveztük MENŐ NAP-nak:) Csak így egyszerűen, semmi nagyképűség vagy ilyesmi;)

10-kor érkeztem meg, de már az autók sokaságából és a vándorló tömegből láttam, hogy nem én vagyok az első. Aztán persze hallottam is a kutyáktól.
Csilla, Viki és Kriszta már előttem odaértek néhány perccel és egy csapat látogató is, akik csak úgy özönlöttek be a kis kapun. Nagy hirtelen ebbe a sáska rajba csöppentem bele és még időm sem volt, sem meglepődni, sem felocsúdni, mert már kezdődött is a műsor.
Sétáltatni jöttek... Kezdődött Lupikával, a bébikkel, a P-betűs brigáddal..stb. Ne kérdezzétek, hogy ki kivel volt tulajdonképpen, mert erre még így utólag sem tudok gombot varrni, de lehet, hogy a csajok jobban el tudták különíteni az ember hadat..:D
A lényeg, h Lupi két kört is futott, Cifra, Cakkos, Báró, Judy is sorra került majd Lénáék és Lédáék is, Mango-Csoki, sőt később jött egy pár, akik a két kis öreg minikét is elvitték egy picit. Andi persze Piszkét sem hagyhatta ki a jóbol, így ő is kikerült egy sétára. Persze szájkosárral.
Közben Kriszta csoda fotókat készített ismét Lupiról, Timiről, Irmáról stb. aki kevésbé vette jó néven, hogy a sztárságába beletrollkodott néhány sétálni vágyó kolléga.
Csilla elvitte Uzsi mamát a gyerekek mögött. Ja, igen. Uzsi mama átkerült a maradék Cérna brigádhoz. Szándékosan hagyta rajta Csilla a hámot, hogy lehet vinni sétálni, mert már kezd egész vagány lenni. Itt befoglalta a szélső kis házat és láthatóan egész jó kis helye lett ebben N.1-es kennelben.
Cérnáék kigombolyítása ma is folyamatban volt, mint láthattátok a képeken, egész sokáig voltak szeretgetve és ajnározgatva Niki jóvoltából. Nem mondom, hogy vérszomjas félelmet nem ismerő fenevad lettek belőlük, de igen sokat javultak már a kezdeti állapotukhoz képest.
Volt egy hölgy gyerekekkel, akik kölyökkutyát szeretnének, de nagyon okosan még csak jelezték és nézelődtek. Terv szerint, ha vége az iskolának és megérkeztek a nyaralósdiból, akkor visszajönnek és úgy választanak és vesznek magukhoz egy bébit, amikor otthon lesznek sok-sok hetet és lesz idejük foglalkozni az új családtaggal, hogy mindenkinek a legnagyobb boldogság legyen és maradjon is az otthoni népszaporulat.
Uzsi mama helyére érkezett egy csontsovány, szó szerint az sajnos, semmi túlzás, szuka kutya.
Iszonyúan kedves, ennek ellenére is. Egy tünemény, úgyhogy Csilla javaslatára és mindenki örömére a Napsugár nevet kapta a mai napi tűzkeresztségben. Két nappal ezelőtt kapott fájdalomcsillapítót, ami ma még vszínű, hogy hatott, ugyanis a jobb? mellső lába is ki van fordulva és fáj neki. Holnap jó lenne, ha látná ismét doki, ha esetleg vki meg tudná oldani....
A lába miatt került abba a kennelbe szőnyeg, mert anélkül csúsznak szét a lábai. Rajta teszteltük a BARF-os kaját, amiről a kérésnek megfelelően promo fotók is készültek az adományozó számára.
Lehet, hogy nem egészen erre gondolt, hogy egy csontsovány kutyával reklámozza esetleg ezt a szuper élelmet, de szerintem boldog lesz, ha majd pár hónap múlva az ilyen volt és ilyen lett avagy az előtte-utána fotókon jól láthatóan és minden reményünk szerint már egy egészséges, életvidám és jó pár kg-val nagyobb Napsugár lesz.
Bori is kijött, hogy Macikát elvigye az orvoshoz, ahova a csajok külön engedélyével, mivel addig ők tartották a frontot, elkísértem. Kapott ismét egy chipet és injekciót. Nagyon szép már a széklete, jó étvágya is van. Ő is külön tápot kap most csak úgy maga-magában, amire rá is írtuk a nevét.
Andi lekezelte borsmentával a sebes kutyafüleket, amitől mi majdnem behánytunk, annyira erős az illata. Persze a kennelek meg rózsa illatúak...:D De finnyáskodni ér.
Apropó a kennelek. Viki és Andi lefertőtlenítette a kenneleket alaposan, precízen és szakszerűen.:D
Hogy máshogy?
Tegnapról maradt rizst, (amivel mi fagyisat játszottunk, ugyanis gombócokat lehet belőle kb. kivájni, de azt sem könnyen), konzervet és tápot meg egy-egy kacsanyakat kapott ma a nagyobbik része a sisere hadnak.
Az új kutya, aki tegnap került be, Zeusz, mint kinyomoztuk a végére:D, nagyon rendes gyerek, így első körben és meglepő módon hallgat is a nevére.
Cifráék és Rufiék is úgy esznek most, hogy kint-bent, ez kicsit lassította és bonyolította az etetési folyamatot. Ámbár Cifráéknál kaja nélkül is volt ma egy kis vircsaft. Csipkedte Cakkost, aki megelégelte és két vállra fektette cserébe. A hiszti nagyobb volt a kisasszony részéről, mint a jogosság.
Amúgy Lupi is már kaja irigy lett és rámegy az Uzsi babákra, akik elég erőszakosan próbálják meg elvenni az övét is. De most már úgy látszik, hogy nem hagyja magát elmarni a tálkájától, mint ahogy Pogiék pl. csinálták vele.
Irma is megkapta a gyógyszereit. Májkrémbe belecsomagoltam és észrevétlen felitta a kezemből mindet a már lehetséges kismama...
A tegnapi etap után Jociékkal óvatosabbak voltunk, mint eddig, így nem a kennelben etetük egyiket sem. Biztos, ami biztos... Joci a kifutóban kapta meg, Perdita pedig a kisházban a közösségi térnél és csak utána juti falattal engedtük be őket a helyükre. Persze ez a mutatvány is két körösre sikeredett, mert az első után nagy boldogan észrevettük, hogy a vizüket kint felejtettük, így kezdődött a "Játszd újra Sam" újabb fejezete.:D
Sok-sok fotó készült. Az adományról is. Természetesen egy sem általam, úgyhogy majd, ahogy tudják úgyis felteszik a lányok.
Biztos egy csomó dolgot kihagytam, de nem Memory néni a titkos becenevem sem, így kérem a Dream Teamet, akiknek nagyon köszönöm, hogy résztvételükkel és segítségükkel naposabbá tették ezt a napot is, hogy egészítsék ki és pótolják, ami lemaradt.

Összességében egy csodálatos, probléma mentes és eredményes nap volt ez a mai SUNday.
Soha rosszabbat senkinek!:D

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43775) Szabó Éva, 2018-06-10 19:27:56]
 43775. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-10 19:27:56 [14.] 
SZOMBAT

Erika megkért írjak be helyette, mert szenved a kütyüjeivel. Lacival voltak ma kint és biztos az időjárás ijesztgetésének, de nem volt látogató téren nagy forgalom. Maci kutyát betették a belső üres kennelbe, így a két kis pincsi végre visszamehetett a faházba a rongyosból. Velük kapcsolatosan próbál érdeklődni Erika mi a helyzet a gazdákkal.
Pogira érkező, V.kerületi lakásból fiatal pár, végül sok beszélgetés és minden információ tudatában Cérna Cirok kisasszonyt választotta. Ráadásul, mi sem tudtunk róla, Viki+nekem egy régi ismerősünk féltestvére a lány és ő is kint volt velük, így hívott Erika, hogy elvihetik-e és persze a bizalmat megszavaztuk, hiszen az lett megbeszélve, hogy egyenlőre nem viszik ki a lakásból őt (oltást is csak most kaptak ugye) és hétfő délután megyünk Vikivel meglátogatjuk őket :) Szóval nagyon drukkolok a kis nyelvinek, hogy sikerüljön a szocializáció és gazdisodás. Ma még hozok híreket, fotót róla :)
A húsos pasi akivel Ilike beszélt hozott ma egy rekesz kaját.
Macit elvitte Ági dokihoz, majd megkérdem tőle mi a helyzet, de Erika mondta hogy a helye szép volt, csak egy kaksi az is a wcbe és normális.
Az új kutya is jól viselkedett ma. Timi megkapta a gyógyszerét.

Holnap Era lesz, megyünk mi is és még meglepetés vendégművész, remélem klassz napunk lesz :)
Itt is köszönöm Nektek, akik "kitelepültetek" délután már nem voltak sokan, de a csajok akkor is maradtak 15 óráig :) .

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43776] [előzmény: (43772) Szabó Éva, 2018-06-10 16:51:34]
 43774. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-10 19:26:50 [15.] 


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43773) Óvónéni, 2018-06-10 19:15:46]
 43773. Óvónéni  |   Válasz erre2018-06-10 19:15:46 [16.] 
[válaszok erre: #43774] [előzmény: (43772) Szabó Éva, 2018-06-10 16:51:34]
 43772. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-10 16:51:34 [17.] 
Csütörtök kicsit megkésve


Csütörtöki beszámoló!
Ismét én írok,bár nem sokat tartózkodtam ma kint,mert úton voltam.
Reggel együtt mentünk ki Edinával.Mikor kiértünk szinte öt perc múlva jött egy csoport hallássérült gyerek,három felnőtt kíséretében kutyasétáltatásra.Nagyon helyesek voltak,kellett egy pár perc mire felfogtuk Edinával,hogy hiába kérünk tőlük segítséget a nagy kutyaugatás közepette,sajnos nem hallják.Kivitték sétálni a P betüs falkát,Misikét,Lupit,és a két kis gizmót a rongyosból.A felszerszámozásban még ott voltam,de aztán el kellett mennem a lakatosokhoz és együtt kimentünk Bobi gazdához,hogy felmérjék a munkát.
Hát nem egyszerűek,mert úgy gondolom a pénztelenség nem mindig jár együtt a rendetlenséggel.Sikerült egy kis vita után megegyezni a pasival.Végül a lakóház jobb oldalán lesz lezárva egy terület,ahol valamennyi árnyék is van és nem kell annyi anyag hozzá,illetve a kerítés ami jelenleg van/majdnem kidől/ az elé is lesz betonvasháló erősítve.Hegeszteni nem tudnak a szakik kint a helyszinen, ezért más megoldásra lesz szükség.A lényeg,hogy elviszik holnap a menhelyről azt a betonvasháló tekercset és oszlopokhoz erősítve rögzítik majd ott helyben.Lesz kapu is amin bemehetnek Bobihoz.Persze az volt a legnagyobb bajuk ezzel a hellyel,hogy majd ki fogja ásni a kutya a fal tövénél az alapot.Mondtam neki,hogy addig tegyen oda járólapokat és akkor majd nem fogja.Egyébként mesélték,hogy megvették a mellettük lévő területet is.Ezen mondjuk eléggé berágtam,mert ha arra van pénzük,akkor arra miért nincs,hogy a kutyáiknak normális életteret teremtsenek.
Szóval elindult a project,aztán majd meglátjuk.
Mikor visszaértem a menhelyre már javában esett az eső,a vendégek elmentek és Edina épp felmosta a faházat Maci kutya után.Hát volt mit feláztatni.Csak szárazat kaphat rizzsel.Gács Ági és Bori visszavitték a Minivetbe,holnap reggel vagy kora délelőtt ismét visszaviszik.Kellene ennek a szerencsétlen Maci kutyának is egy ház,mert kb Bobiék kategória a jelenlegi helye,gazdája.Állítólag egy dobozban húzza meg magát,láncra verve.Amíg kint voltam,kaptunk adományt,Borka gazdik hoztak negyven kiló szárazat,nyolc kiló rizst,konzerveket,sajnos nem tudom már hány darabot.Borka nagyon jól van,hamarosan bejelentkeznek majd a gazdis csoportba.
Irmának elkezdtük adni az augmentint,mert elég csúnyán köhög.Kiírtam a szekrényajtóra az adagját.
Dona megkért,hogy a kutyaiskolában kialakítandó vizes akadályokhoz megrendelt medencéket hozzam el a menhelyessel,mert abba tuti belefér.El is mentem érte,kb egy óra volt mire visszaértem,így még egy órát tudtam segíteni Edinának mire készen lettünk.Közben csak esett és esett,majd amikor elindultunk haza,gyönyörűen kisütött a nap.Holnapra betettem a tálalóban lévő hűtőbe főznivaló húsféleségeket,meg talán van is főzve valami egy fazékban.
Kistarcsaiakat hívom holnap ha mennek a lakatosok a cuccért!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43773 #43775] [előzmény: (43771) Szabó Éva, 2018-06-10 16:50:05]
 43771. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-06-10 16:50:05 [18.] 
Péntek

Ildi Pregitzer
június 8., 22:46
Tarcsanap
Màtòl hivatalosan is bôvült egy tiszteletbeli tarcsai önkéntessel a csapatunk Marianna Nagy - Mariannal, aki boldog nyugdìjas napjaibòl a péntekeit velünk fogja tölteni mostantól. Köszönjük Neki! ❤
Andika Andrea Telek és Mariann ott voltak ma idôben, én csúsztam kicsit, mire kiértem màr a 6ok készen voltak, Bàròék voltak soron. Nyomtuk a takarìtàst, fellocsoltunk mindenhol, közben fôzés, bàr Mariannak hàla sok dolgunk nem volt, mert hozott 4 kg rizst megfôzve meg egy csomò farhàtat, szintén készen. A hûtôben lévô dolgokat megfôztük, mert màr ki volt olvadva (ezeket ha jòl tudom vki mélyhûtôürítés utàn adta nekünk). Többnyire mindenféle kolbàszkàk, szafalàdék, meg némi cs.mell és daràlthús volt a zsàkban. Ebbôl csak keveset kapott mindenki, a többi része a hûtôben van. Macié lett fôleg a szìnhús, ô csak azt kaphat meg rizst a bélfertôzése miatt! Mariann rizsébôl is maradt kb. a harmada, azt is eltettük holnapra. Végig hûtôben volt, nem lesz baja, de holnap el kell hasznàlni.
Délelôtt jött Egri Szabolcs és Gaby Turi-Kováts elsôsorban Misikéért ( örökbepapìr a szürke fiòkosban), de segìtettek is nekünk. Köszönjük Nekik! ❤. Hoztak 4 nagy konzervet és 2 kg rizst is. Kérlek holnap ìrjàtok be az adomànyos tàblàzatba, mert elfeledtem (a tegnapi adomànyokat beìrtam Ilike). Megsétàltattàk a 2 Medvét és sokat jàtszottak többekkel is a kifutòban. Bàròn és Judyn kìvül Mariannak hàla sétàlt LénaRami, Plexi (aki duplàzott, mert Laci bàcsi éppen akkor ért ki hozzà, amikor Mariannal visszajöttek. Andika kivitte Pipit én meg Vadibont.
Bori elvitte Macit dokihoz. Nincs jòl sajnos, holnap vissza kell vinni. Andi ìrd ide kérlek hsz-ben mit is mondott Bori pontosan...!
Konténert kicserélték, viszont a kerìtésanyagért nem jöttek.
Uzsimamàra nem tettük vissza a gallért. Gondoltunk rà épp, hogy nem szükséges erre jött Barbi az új kutyussal és megerôsìtett, hogy jòl gondoltuk. 😁
Piszke, Rami és Léna fülét is megràgtàk kissé a legyek. Betadinkrémet kaptak rà, mert kàtrànyost nem talàltunk. Ha lehet, beszereznénk? A fertôtlenìtô tabletta is segìteni fog. Megrendeltem. Ma Andika el is hozza. Milliòköszönet, mert 2050 ft lett volna a futàr. Sokkal kevesebb lesz a légy, ha megint rendszeresen hasznàljuk. Minden nap nem kell persze, mi péntekenként megcsinàljuk, aztàn ahogy gondoljàtok.
Fél 3kor jött Ullagazdi, Mariann ìrt errôl màr.
Ha kimaradt vmi légyszi lànyok ìrjàtok ide, köszi 😘

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43772] [előzmény: (43770) K.Barbi, 2018-06-06 19:53:22]
 43770. K.Barbi  |   Válasz erre2018-06-06 19:53:22 [19.] 
Szerda.
A mai napom kicsit összevissza indult,még szerencse,hogy vannak az én angyal segítőim,szokásos teammel nyomtuk a napot.Reggel elmentem rizst venni,majd felajánlott husiért,aztán a kocsiért,ami nem parkolt a szokott helyén,elment az idő,siettem,így a saját kocsimban maradt a napi éltető KV-nk,irány vissza,majd a menhelyre érve észrevettem,hogya telefonom is,irány vissza...
Gondoltam,hamár arra járok,visszaviszem a fekete kutyát a Mária utcába.Mikor az autóba tosztam volna,kicsit megharapott,irány vissza .

Nélküle azért elmentem.Háát,Bobiék helyzete II.
Egyedülálló beteg hapi,a kutya szökik ,ezért láncon egy nyomorúságos óllal.12 éves,se oltása se chipje.Ember nem rosszindulatú,inkább a szokásos szerencsétlen,kispénzű.Azért elmondtam neki,ez így nem járja.
Ágival megbeszéltük,vissza kellene kerüljön,csak a körülményeket javítani...Fax kivan...
Egyébként továbbra is fosik mint az a zacskóscsőrű jószág.Szegény Krisztinek jutott a megtiszteletetés kitakarítani...
A mai egyetlen műtét szegény szegény Uzsimamára várt,akinél babái elszakítása kisebb fajta idegösszeomlást eredményezett...A babákok bekerültek Misiékhez.Hamarosan úgyis csökken a létszám abban a kennelben........... Egyelőre mindenkinek kicsit új a szitu,de megvannak szépen.Összeköltözött Cakkos és Cifra,nagyon szuperül vannak,és Rúfusz becuccolt Timihez.Náluk sincs semmi extra probléma.Az egyetlen,amit be kell tartani,ugyanúgy,mint Jociéknál,hogy szigorúan külön kell etetni őket.Egyikük kint másikuk bent.
Cifráéknál a kajánal sincs semmi gond.Mindketten szép nyugisan esznek.
Ha egy mód van rá,maradjanak így!

Mikor mentünk Uzsiért,levittük a beszari -bandát ,hogy végre ők is oltva legyenek.
Nnna,asszem az eddig elért eredményekre keresztet is vethetünk akár.
De legalább uszkve két hét múlva be lehet hozzájuk tenni valami értelmesebb lényt,akitől talán ragad rájuk némi ész.
Szévi,bár szegény nincs a legjobb formájában,hősiesen sétáltatott és takarított.
Megfőztem ami a hőtöben volt,főztem természetesen rizst is,és a ma kapott csirkefejeket.
Kaptunk adományt is,ami a kapuban várt.Köszönjük.
Jaaa,és Andika is kijött Piszkét sétáltatni,csak én pont akkor indultam a minibe.
Megint jó kis pörgős,eseménydús nap volt,köszönet minden résztvevőnek.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2018-06-06 19:59:16]
[válaszok erre: #43771]
 43769. Óvónéni  |   Válasz erre2018-06-05 21:25:53 [20.] 
[előzmény: (43768) rbedina, 2018-06-05 20:30:40]
 43768. rbedina  |   Válasz erre2018-06-05 20:30:40 [21.] 
Sziasztok itt Lédus, én fogom elmesélni nektek, mi is történt ma menhelyünkön :)

Gyönyörűnek mondott amstaff lányka vagyok, tele energiával és szeretettel <3

Bobyval vagyok egy kennelben, kívül a kifutó legnagyobb kennelében. Szeretek itt lenni mert a kennelünk erdei kilátással rendelkezik nagyon menő. Láthatom a madarakat, őzeket, mókusokat és mindenkit aki jön és elmegy a menhelyről.:) Általában felülök a kutyaház tetejére és onnan szemlélődöm :)

HKCS egész napos szuper csapata ma Juditból és Forró Krisztából állt <3 <3 Nagyon köszönjük nekik :) <3 Ebben a melegben nem volt egyszerű dolguk.

Mire HKCS kiért már Ilike meg is járta Lénával a minivetet, ő majd beszámol a történtekről :)

Judit szállítmányozta nekünk a csoda finom menüt :) mindenkinek nagyon ízlet <3

Kriszta pedig a nagy meleg ellenére hősiesen sétáltatta társaimat.
A szerencsések voltak Plexy , ő kétszeresen, mert később Laci bácsival is sétált :)
Cifra, Rúfusz, Cakkos, Timi, Vadóc :) <3

Én és Boby nagyot futkostunk a kifutóban :( Mi nem szoktunk wellnessezni, az nem a mi műfajunk, azt meghagyjuk Perdinek és Cifrának. Legalábbis eddig így volt :)

Ma amikor HKCS hozta a kaját és mentünk vele a kennelhez.....persze pattogtunk mint a nikkel bolha.......Boby dobbantott egyet a medence előtt, felugrott, közben összpontosított a kajás tálra és nyomott egy cukaharát a medencébe.......hááááát nem tudom ki lepődött meg jobban....nem volt szép, de én meg HKCS halkan röhögtünk najóóóóó nem halkan, de hát vicces volt na. Felemelhettünk volna egy 10 pontos táblát :) Nézzük a jó oldalát legalább Bobynak már nem volt melege. <3

Uzsi babák pörögnek, de nagyon. Amikor bent vannak a kennelben kijönnének, mikor kint vannak bemennének, ők sem nagyon tudják mit akarnak :) Mindenesetre nem egyszerű takarítani és járkálni a kifutóban amikor ott vannak.

Fekete új kutyánk a faházban ma már jól volt, rendesen evett és nem volt már hasmenése. Mindenképpen a Piszke féle tápból adjatok neki és Piszkének is. Nem kell rá semmi nekik. Fülét HKCS lekezelte. A tálaló pulton vannak az eszközök hozzá. Piszke most szünetel, neki nem kell kezelni a fülét.

Fanni és Mini nagyon jól viselkedik a rongyosban. Szép rendet tartanak és szuperül használják a forgácsos ládát mint wc-t :)

Hkcs a nagy melegre való tekintettel ma is játszhatott a slaggal, ezért oltári elégedett volt......igazából mi is, mert így kislagozta az összes kennelt.......

Dona jött már reggel Dolfyhoz......valamiért reggel dolfy rázta a fejét valami bele mehetett a fülébe....HKCS kimosta fülmosóval utána rendben volt.....

Akit figyelni kellene, az Irma, mert ma elég csúnyán köhögött :(

Cifra mehetne jövőre HARD DOG RACERE –A kutyás akadálypályás futóversenyre- A kutyaház mellett lévő vízzel teli tejes ládában állt négy lábbal....jól megszívta magát a bundája vízzel, majd helyből felugrott a háztetőre....szuper ügyes mutatvány volt :) <3

Délután amikor gondozóink végeztek a családsegítőből kaptunk egy pár csomag húsit.....HKCS betette a tálaló hűtőbe :)

Cinkotai csapat semmit nem vesztett az energiájából, közveszélyesek .... :)

Beszari Cérna csapat kezd bátorodni, védik már a hátsó kaput, és egyre többet kimerészkednek......<3

Báró és Judy is jól vannak örömmel szaladtak ki a kifutóba :)

Mangót Judit jól megfésülte mert még mindig dobálja le a bundáját :)

Joci és Perdi a tőlük megszokott energiával rohangáltak a kifutóban....Perdi vagy Juditnak ugrott neki nekifutásból, vagy a távolból ugrott egy hasast a medencébe ...:)

Az ötök is hatalmas lendülettel vetették bele magukat a kifutó adta adottságokba...mindenki megtalálta a neki megfelelő lehetőséget........volt fürdés, szaladgálás és napfürdőzés <3

A nap végén mindenki kellemesen elfáradt, gondozó és kutya egyaránt....:)

Nagy csend volt menhelyünkön amikor HKCS és segítői haza indultak :)

Eddig tartott a mesém mára, mindenkinek szép estét és jó pihenést

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43769]
 43767. Óvónéni  |   Válasz erre2018-06-04 22:54:52 [22.] 
Köszönöm a beszámolót! Én is lesem mindig, hogy mikor kerül fel.
[előzmény: (43766) T.Éva, 2018-06-04 21:26:39]
 43766. T.Éva  |   Válasz erre2018-06-04 21:26:39 [23.] 
Hétfőőőőő,

A múlt héten nem tudtam jönni, ma nagyon vártam, hogy lássam kedvenceinket.
Marika, Paksy Ági és Edina volt a társam.
Uj kutyáinkat üdvözöltem, a régi kutyáinkat megszeretgettem,
Kezdem a beszámolómat azzal, hogy az új kutya tartózkodási helyét a kis faházat, Edina hősiesen kitakarította, mert alig volt szabad hely a kövön, fertőtlenítéses felmosás után visszamehetett a helyére. Abból a szárazból adott Edina neki ennivalót, amiből Piszke is ehet és csak szárazat, semmi mást, nagyon jól megette és eljövetelenkor is tiszta volt a helye. EDina lesz holnap, majd meglátja, hogy mi lesz a helyzet és akkor beirja, hogy csak azt a szárazat eheti vagy sem.
Kinti kenneleket már kitakarították Ági sé Edina, mikor én Marikával megérkeztem és következtek a belső kennelek.
Nagyon gyorsan tudtunk dolgozni, mert Edina megsétáltatta Cifrát, Timit, Csoki/Mangót , és azt hiszem Cakkost, de ha még sétáltatott mást is akkor kijavít vagy kibőviti a névsort. Igy egy kennel sétált, egy kennel futkosott a kifutóban.
Cérna gyerekeket a két barnácskát kivettem a ház tetején simogattam őket, először vissza akartak ugrani a helyükre, azt nem engedtem, majd megnyugodott és simiztem, majd a nagyobbik barnát, erre a kisebbik barna otthagyva a kis fekete kutyababát és ugrált hozzánk, gondolom féltette a tesóját, de megmozdult és már az is nagy szó. Cipzár, vagy Cirok, vagy Cérna? nem tudom (atyaég ilyen neveket, na a P betűsök sem "pite" Mosolygásra ad okot, de gazdisodnak és a gazdi biztosan ad más nevet nekik - gondolom -.
Vadócon meglepődtem, mert póráz nélkül kiszaladt a kifutóba és bejött simán. Nagyon megdicsérem, mert sokat javult a viselkedése.
Misi és Lupi cuki falatok, szépen türelmesen kivárták, mig sorra kerültek és jó nagyot futottak-.
Új fekete kutya és Piszke fülét lekezelte Edina.
Azt hiszem minden fontosat megemlítettem, ja még azt, hogy ha lehet akik beírják a beszámolókat, látható legyen a netboardon. Én ide írom és átmásolom az Önkéntesbe, ez azért jutott az eszembe, mert egy-két ismerősöm rákérdezett, hogy mostanában miért nem olvashat rólunk a netboardon csak nincs valami probléma. Megnyugtattam őket, hogy nincs baj, "szárnyalunk", de több gondozó csak a facén írja a beszámolót.
Én itt megirom, majd kijelölöm és átmásolom az Önkéntesbe. Igy aki csak itt a netboardon tud minket olvasni, nem marad ki semmi "jóból" Köszi, ha igy fogjátok tenni.

még vár a munka

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2018-06-04 21:35:33]
[válaszok erre: #43767]
 43765. K.Barbi  |   Válasz erre2018-05-30 20:09:59 [24.] 
Ma a szokásos team-mel nyomtuk a napot.Végre.:) Jött egy nagyon helyes pár is sétáltatni,bkv-val jöttek,mert a google-ban nekünk van a menhelyek között a legtöbb csillagunk.Ti ezt tudtátok?Igazán örömteli dolog ez.Nekik és Szévinek köszönhetően sétáltak páran.Eszközöltünk némi költöztetést és összebútoroztatást is.Irma nagyon cukker,Ricsivel egyből nagy volt az összhang.Hatalmasakat játszanak.Timinek is próbáltunk férfitársaságot keresni,Plexivel nem volt felhőtlen a viszony,Cakkos egy másodperc alatt letámadta....még szerencse hogy a kannától megijedt.Végül Vadivadóc lett az ideiglenes férje.Valami fura van egyébként Timi arcán,olyan mintha félre hordana az orra,meg az egész feje kicsit.Meg kell mutatni dokinak.
Uzsibabák beoltódtak.Cifráék kennele mögött hatalmas és gyönyörű gyíkok tanyáznak,Cifra teljes megrökönyödésére.
Egyébként Plexi helyére mentek Vadiék,Plexi Piszke helyére,Piszi eggyel arrébb.Kapis?:D
A három cinkotai bandita valami kegyetlen.Lenyúzzák az emberről a bőrt,és olyanok mint egy gyorsított felfétel.Zabálnivalóak.
A 3 másik apróság ....hát azok egyelőre teljesen reménytelennek látszanak.A nyelvesből kiszedtük a kapcsokat is.
Nagyjából ennyi asszem.Remélem nem hagytam ki semmit.Most megpróbálok aludni,mert 6-kor indul a gépünk,fél 4-kor kelünk.Bár én olyan ideges vagyok a repülőtől,hogy kétséges a szundi...
Sziasztok,vasárnaptól vagyok!
puszipacsi


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43764. rbedina  |   Válasz erre2018-05-29 22:38:46 [25.] 
Sziasztok itt az éjszakai Kamilka híradó :)

Én egy gyönyörű, kedves, bújós tünemény vagyok :) jó jó ezt mondják rólam :) de hát ami igaz az igaz <3


Tegnapi tevékenységem abból állt , hogy a kifutóban ástam egy nagy gödröt és szépen elfeküdtem benne. Mondjuk a hőséget csak így lehetett elviselni. Hétfőn Marika, Ágika és HKCS tevékenykedtek menhelyünkön. Tévit hiányoltuk, de szegénynek határidős munkája volt, Jövőhéten várjuk nagyon :) <3

Ágika sok kutyánkat megsétáltatott és takarított, kutyázott, nagyon köszönjük <3

Marika is rengeteget dolgozott, HKCS mindig ámul, hogy Ágikának és Marikának is mennyire sok energiája van, ja és persze irigykedik is <3

Kriszta volt kint fotózni, a cinkotai tünemény bagázst, nem volt egyszerű, de mint már láthattátok, gyönyörű képek születtek. Csak még Krisztina Ujfalusi és HKCS fotóztak, ja nem Kriszta fotózott, HKCS csak bohóckodott, Lupi elbujdokolt a kifutóban egy raklap mögé. Szegény kacér gilisztánk besokallt az apróságoktól, ezért vissza került mellém, meg Misike mellé. Mi most így egy tuti csapat vagyunk és kacér gilisztánk lelki békéje is helyreállt, nem kell pszichológushoz járni :) :)

Uzsi szívatta HKCs-t, mert a kölykök már rég bementek ő meg szórakozott és nem akart vissza menni :) Már nagyon jól érzi magát.<3

Ma Judit és Krisztina Forró volt hatalmas segítője gondozónknak <3 Örök hála érte :)
Judit megint hozta a szuper menüt, HKCS nyála egész nap folyt amikor tálalt, annyira guszta és jó illatú volt a menü. Meg természetesen én lecsekkoltam és finom is lett nagyon <3

Kriszta szinte meg sem állt olyan ütemben sétáltatta a csapatot ebben a forróságban :)
Sétált Ricsi, Cakkos, Plexy, Vadóc, Rami, Léna, Csoki, Mangó <3 <3

HKCS a nagy melegre való tekintettel, nem tudott elszakadni a slagtól...csak locsolt és locsolt, kenneleket, magát, orgonát, magát, udvart, magát, vödröt, magát,és így tovább.....totál megőrült, de ő jól szórakozott :)

Rúfusz párszor ledominálta Cifrát, szegény ilyenkor visít és mindenkire ráhozza a frászt. Nagyobb a hang mint a probléma, de gondozóm azért inkább külön etette őket.

Kaptunk egy szép közepes kutyaházat köszönjük :)

Szolgálati közlemény: a szaros konténer megtelt, elvihető :) Rizs pedig csa 4 kg van.

Tegnap délután már HKCS nem volt, megérkezett, a nagyon várt két szuka kutyus a gyepiről :) Oltári kedves, szép kutyák. Egyik 2014-es születésű, fekete fehér Irma névre hallgat....bár ez költői túlzás, mert totál nem hallgat rá :( Neki van egy heg a nyakán, mint Plexynek, tuti neki is belenőtt régen valami madzag féle a nyakába, az emberi trehányságot és butaságot tükrözvén :( :(

Másik ó német juhászra hajazó 2017-es születésű, ugri bugri gyönyörűség, ő a Timi nevet hozta és pontosan annyira hallgat rá mint Irma :) :)
Videót nemsokára rakok fel róluk, vagyis én biztos nem, mert ugye kutya vagyok, de HKCS majd igen :)

Nem vagyok biztos abban, hogy nem hagytam ki semmit, de igyekeztem, mégis csak két napot kellett elmesélnem :) <3

Mindenkinek jó pihenést és jó éjt <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43764, Kutya)
 
    / 1751 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.02120304107666 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail