Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9210824/83 Témák: 17461 Tagok: 108467 Legújabb tag: csepany28 Online: (108/8
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1756 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43876, Kutya)
 
 43900. T.Éva  |   Válasz erreTegnap, 20:47:54 [1.] 
Hétfőőőőő!

A mai napon Marika Paksy Ági, Edina és én, tehát a szokásos csapatunk munkálkodott.
Mire én érkeztem a külső kennelek készen voltak, majd Ági szorgalmasan sétáltatta kutyáinkat, mi takarítottunk.
Ujfalussy Kriszti csodás képeket készitett Edinával Gombóc és Gyömbér kutyáinkról. Képeket már Kriszti fel is pakolta szuperek lettek, mint mindig.
A fekete sereg nagyon éhesen várta Edinát, első adag kajának nekiestek, mint a haramiák, persze a második adagtól sem idegenkedtek
Joci és Perdita 2x lett kiengedve. Jocit én sovinak láttam, gondolom Edina több kaját adott neki, hogy hízzon egy kicsit.
Möszi/Szöszi voltak kint, de előttem, igy nem tudom, hogy ment be Szöszi, de gondolom, ugy ahogy tegnap, mint ahogy jó kutyához illik. Beültem hozzájuk 2x is, Szöszi nagyon szépen enged a merevségéből, mindannyian türelemmel szelidítjük és hitetjük el vele, hogy az ember barát is tud lenni.
Uj kis szőrmók a faházban annyit pisilt, hogy fel kellett mosni a követ, pórázhzal kivittem a külsőbe, amig Edina felmosott, majd szépen visszamentünk, nyakörv és póráz a rácsra felakasztva.
Belső kennelek egymás után tiszták lettek, kutyák akik nem sétáltak jó nagyot játszottak a külsőben.
Barbi telefonált, hogy jönnek az ÁNTSZ-től Vadóc miatt, Edina gondolom beirja, mert mi Marikával jöttünk ki a kapunk, amikor megérkeztek kb 8-an - helyszini gyakorlat gondolom a hallgatóknak - egyébként mindent rendben találtak.
Edina szervizelte Piszkét. Véres széklet egy kennelben sem volt.
Még dolgozom egy keveset, jó éjszakát kívánok Nektek!


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43899. T.Éva  |   Válasz erreTegnap, 20:11:48 [2.] 
Rózsától kértem segítséget és tanácsot, melyet meg is kapok biztos vagyok benne.
Cicák története: egy jövevény szépséges tricolor nőstény cica, bemutatott nekem két picur cicát, adtam nekik enni, szépen növekedtek, de a mama és ők is, amint megláttak elbújtak és fújtak rám. Eltűntek (őszinte leszek, gondoltam húúú de jó egy gonddal kevesebb), de a két pici cica, kicsit "korosodva" megjelent a széna padlás folytatásában az iroda tetején, ők ott laknak jelenleg is a kajájukat oda rakom fel a fiuka Samu a neve annyira kezes, simogatható, de még nem tudom megemelni, kézbe venni, a lányka Lukrécia még mindig nem fogadta el a simogatást, pedig nagyon szeretném őket megfogni és ivartalanításra vinni.
Egyszer csak megjelent megint a mama cica (egyébként nem tudom hova tartozik, kié, gazdás vagy gazdátlan?) kapott ő is enni természetesen, Teltek a napok, majd megjelent egy pici cica. Biztos voltam benne, hogy több kölyök lehet a széna padláson. Igy is volt, gyönyörű 4 kiscica. Elég nehéz oda felmásznom, de kapnak ennivalót ők is mint a mamájuk félnek nagyon, amint meglátnak elszaladnak, azaz egyik kiscica a kajás tálhoz már oda jön és ma megsimogathattam. Nem örült neki igazán, de nem szaladt el, persze ez evés közben történt.
Szeretnénk a mama cicát valahogy megfogni és ivartalaníttatni, mert nem szeretnék több almot. Én is rakok fel képet róluk, de Ujfalusy Krisztit megkértem, hogy fotózza le a cicákat és keresünk nekik gazdit.
Persze ehhez meg kell őket szelidíteni, ami nem kis feladat.
Nem maradhatnak állandóan a tetőn, ugyanis nem jöhetnek le a Dobbermann/ Mogyoró nem barátjuk a cicáknak, de még az uszkárom/Málna is őrjöng és ugrál, ha meglátja őket.
Ötleteket szívesen fogadok, de amit Rózsa tanácsol, azt maximálisan elfogadom, mert ő már közel 100 cicán segített, ivartalanításban, gazdi keresésben.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43898) Rózsa22, 2018-10-15 07:42:55]
 43898. Rózsa22  |   Válasz erreTegnap, 07:42:55 [3.] 
Ha nem zavar titeket leírnék néhány gondolatot cica-kutya kapcsolatról, összeszoktatásról. Ezek a személyes tapasztalataim, biztos mindegyiknél lesz olyan, aki azt mondja : na ez nála nem így van, a szabályok alól is mindig akad kivétel.
A legtöbb kutyafajta jól összeszoktatható a cicákkal, de van néhány ( domináns) fajta, akivel nem vagy nagyon nehezen. Foxik, dobbermanok, akiták ...
Mindig úgy mutatjuk be őket egymásnak, hogy cica kézben, ölben, egyik kezünkkel őt, másikkal a kutyát simogatjuk és elmondjuk, hogy " mi cicánk, szeretjük" Egy két hétig csak akkor legyenek összeengedve, ha mi is ott vagyunk. Ha nincs hirtelen harag, agresszió a kutya részéről az első bemutatáskor, akkor működni fog a dolog.
Bár másfajta összeszoktatással is találkoztam, de akkor megállt bennem az ütő. Kutyát vittünk örökbe adni egy családi házba, kutyát elengedtük pórázzal hadd szimatolgasson, majd döbbentem láttam, hogy gazdi hozza a család kedvencét egy szép perzsmacskát a hóna alatt, majd leteszi a kutya elé. Na itt a barátod felkiáltással! Kutya meg se rezdül, ránéz, majd szimatol tovább. Cica se rohant el, látszott, hogy szent a béke, de azért én ezt nem javasolnám.
Összeszokás után is előfordulhat egy egy megkergetés, de ha az agresszív viselkedés nem volt jelen a bemutatásnál, akkor ez csak az ősi ösztön, miszerint a kutyának kergetni kell a macskákat. Nem fogja bántani, ( bár a macska lehet, hogy ezt nem így éli meg)
Ha következetesek vagyunk és utcán is rászólunk a kutyánkra ha gyanúsan néz egy macskára, hogy nem szabad, akkor ez lesz az alap a későbbiekben is.
Lehet, hogy csak simán " elviselik" egymást, de lehetnek a legjobb barátok is!

Rózsa

" Aki akar tenni valamit talál rá módot, aki nem, az talál kifogást"
/Stephen Dolly/

˛Bukfenc és Jeromos
[válaszok erre: #43899]
 43897. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-14 20:53:13 [4.] 
Vasárnap Erika&Laci Nap 🌞

Ma 11 óráig azt hitték Erikáék, hogy az egy napos hétvégének köszönhetően elmarad a szokásos emberáradat, nem jöttek sokan, de akkor beindult :D Sokan jöttek sétáltatni, ezért ma is meg lettek mozgatva kutyusaink.
Sok-sok adománnyal érkeztek ma hozzánk, kaptunk több tálca nagy és kicsi konzervet(patét) és száraztápot is. Régi támogatónk Gábor is kijött kajcsival, de Arnold gazdiktól is kaptunk, meg másoktól persze akit nem tudunk megnevezni :)

Arnold jött a Gazdikkal, nagyszerűen érzi magát, imádják és ő is főleg a kislány gazdijait, akikről le sem veszi a szemét <3 Amikor suliba mennek, már nem, de amikor csak úgy athoc valahova akkor még sír utánuk. Bár kinti kutya, eszében sincs szökni és néha bemegy körülnézni a házba, de aztán elfoglalja kertbéli uradalmát. Az ikerházban lakik a mama, így duplára nőtt a birodalma mert vele is jól kijön. Krisztiék is voltak többedmagukkal sétáltatni és hoztak száraztáp adományt is. Kaptunk valami drága gyógyszert is ezt mondtam Erikának konzultálja meg a hozzáértőkkel, talán öreg kutyának lehet adni, ha jól emlékszem.

Piszi alvázmosás megvolt mai is, gyógyszereket mindenki megkapta. Finom kajcsi készült mára is és maradt rizs, meg egy kis husi, de a tegnap Dóri által hozott husi befagyott nagyon, ezért Erika kihúzta hűtőt és nyitva hagyta így holnapra főzhető lesz.
Szösziék sokat voltak kint, de szépen bementek a helyükre utána, Többiekkel is minden rendben volt.

Gazdik és gazdijelöltek is voltak a mai napon :)
Frida gazdijelöltjeinél apukának is nagyon tetszik a kisasszony és jövőhét végén is eljönnek hozzá, beszéltek a kozmetikáról és arról is, hogy utána bent kell lennie a kutyának, apuka nem ellenkezett ;) . Szóval ő még foglalt és hétvégén kiderül költözik-e.
Blackyhez is visszajöttek és szeretnék ha jövőhét vasárnap megkezdené a próbaidejét új otthonában Dunakeszin :) azt hiszem ők is megfontolták a dolgot rendesen, mert harmadszorra voltak nála, én elsőre találkoztam velük, nagyon szimpatikus család.
Ezen kívül új gazdijelöltek is érkeztek, családi ház, két generáció, család legjobb barátja állatorvos – ők Napsugárt szeretnék örökbe fogadni :) Bp.XVIII.kerületébe. Egy kérdéses dolog van, hogy a 2 szintén befogadott cicához hogyan fog állni, mert Erika felhívta Gubancgazdit és ő azt mondta náluk nem bántotta, de kergette a macskát. Viszont a mostani gazdijelöltek azt mondták ennek ellenére meg szeretnék próbálni, majd türelemmel próbálják összeszoktatni őket.
Végül egy kiránduló pár, akik csak meghallották, hogy van ott egy kutyamenhely és bejöttek körülnézni, majd sétáltatni – és Oreo akadt a pórázuk végére, érdeklődött az örökbefogadás menetéről, mert annyira beleszerettek Oreóba, hogy fontólóra vették ezt a dolgot :D ők még jelentkeznek – szóval Oreo nincs lefoglalva addig, de ezt a sztorit be kellett írnom :D .

ÚJ KUTYA, akit már többen bejelentettek Möszi2, tegnap Erikánál landolt, ma meg a menhelyen, fel is tettem már az oldalra délelőtt. El van hízva, chip nincs benne, Erikáéknál minden állattal jól elvolt és a menhelyen se hisztizett. Morris bekerült vissza a helyére és ő pedig a faházban van. Neve TAKU, aki elhelyezte az elmúlt napokban (a saját kutya támadta azért nem maradhatott ott) az ő kislánya nevezte el mivel Talált Kutya = Taku :D egyébként próbálnak idit keresni neki, azt is beszéltük, hogy lehet kellene szólni azoknak akik Möszit szerették volna, de ugye a 14 napot ki kell várni.

Ez volt a mai híradó :) Szép estét Mindenkinek!


Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43896) Szabó Éva, 2018-10-14 18:02:44]
 43896. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-14 18:02:44 [5.] 
Szombat 10.13.🌞
Köszönöm a mai napot Andreanak, Mariannanak, Virágnak és Patrícianak hogy ilyen gördülékennyé tettétek 😊 szuper csapat voltunk 😘 szuper napot zártunk 😎🐾

Edina, Eszter, Patrícia, Réka, Lili, Marci és a Szőkehajú lány (bocsesz nem emlékszem a névére.. 😁 ) jóvoltából suliban járt: Bessy, Napsi, Gombóc, Ricsi és Zeusz 😘

Hiába a mai Munkanapnak 😜 Nikiék kilátogattak és kivitték Szaszát, illetve voltak további sétáltatóink is nekik köszönhetően sétált: Lajka, Zara, Csoki Mangó, Karak, Blacky Frida, Léna Rami

Gyömbérünket elvitte Andi és Mariann dokihoz mert ,nagyon car állapotban volt a jobb fülcimpája (ami korábban megsérült és mára már nagyon begyulladt), amit kitakarítottak, illetve kapott is egy csomó gyógyszert 💊, amit kiírtak a csajok a kréta „táblára” de le is fotóztam, biztos ami biztos alapon. Volt gyógyszer ami nem volt a szekrényben ezért kiváltották.

Ramika is kapott gyógyszert💊, melynek szedését szintén kiírtunk, illetve fotóztam is 📷 egyébként szerintem Raminak kicsit nagy a pópja kaphatna egy kicsivel kevesebb ebédet.

Andi hozott (kaptuk felajánlásként) catacol nevű gyógyszert úgy emlékszem hályogos szemű kutyáknak van, ugye Andrea??? képe alul

A kicsik elevenek és imádnivalóak mikor kiengedtük őket azt hittem gatya nélkül jövök haza, mert az egyik úgy rángatta a lábam szárán a nadrágot… megörökítettem😂🤣

Szösz hétről hétre oldódik❤️, azt hitte juti van a kezembe, odajött hozzám és meg is tudtam picit simogatni a pofiját 😍

Cerinek láttam a bal szemöldökén valami picike sérülést de nem zavarta így én sem foglalkoztam vele. szerintem megstukkolt valamit..

Karak farkincáján összefilcesedett gigaszőrtől Andika jó részt megszabadította, így most már nagyon csóvál, később panaszkodott is amiért nem foglalkoztunk vele tovább, de Patrícia végül kisimogatott még belőle egy negyed zacskónyi szőrt úgyhogy mondhatjuk SPA napja volt 💇‍♂️🛀😍

🍽️Az ebédet megfőzték a lányok elég íncsiklandó lett a látványa de az üres tányérok igazoltak mindent.:) Maradt egy kevés belőle, Erika azt a hűtőbe betettük a felső részbe holnapra, illetve ott mellette találsz egy kis zacsiban csontot is amit ma hozta egy hölgy (maradt az ebédből), csak letettem a pultra és persze kiment a fejemből… öregszem 🤣🤣😂😂😂, továbbá a hűtő alsó részére egy zacskóban találod a holnapi menühöz az alkatrészt épp olvad 🙃

Mezei Dóra Szaff-nak óriási hála és köszönet😍😍😍❤️💖 délután hozott az auchanból egy jó pár tálca farhátat, bedugtuk az álló fagyasztót és betettük oda hogy majd hétfőn azt kaphassanak a kuttyok.

Remek nap volt remek kutyákkal és Mindenki remekelt. Csend volt amikor eljöttünk.😊🙂😎

🤙👣🐾🍁

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43897] [előzmény: (43895) Szabó Éva, 2018-10-13 10:35:15]
 43895. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-13 10:35:15 [6.] 
Péntek (röviden)
László Pal Marianna Nagy És Andrea Telek-kel telt a nap ill. végig velünk volt Viki, aki a gondozói állásra jelentkezett és nagyon-nagyon szimpatikus, jó fej, ráadásul kutyakiképző.
Hozzáértését tanúsíthatom - mivel a lányok mást úgyse nagyon engednek csinálni nekem ( <3 ) - vízhólyagosra sétáltattam kezem-lábam Vikivel és rengeteget beszélgettünk.
Kivittük Jocit, Perdit, Kacor-Kaján-Zsebit, Vadit, Ricsit, Gyömbért, Piszkét, Bárót. Szinte mindenki a patakig sétált. Kint volt még Szasza, Oreo, Az öreg németjuhász, Plexi, Morris, Cakkos és Dolphi (ő ismét a gazdijelöltjeivel, annyira jó látni, hogy milyen kapcsolat alakult már ki köztük).
Gyömbér egyik füle rettenetesen néz ki, orvoshoz akartuk vinni, de már nem fért bele, így Andi megígérte ma elviszi, örök hálám! <3
Én a 16. kerületi nénitől szombaton elhozott húst megfőzve vittem ki + 3 kg rizst is itthonról készen, amihez Mariann hozta a szokásos 5kg-t. Plusz vittem a Cipógazdiktól kapott prémium konzerveket, főként a gyerekeknek. Volt még valamennyi hús azt megfőztük, így tegnapra és mára elég kaja van. De utána semmi sajnos. Se hús, se konzerv, csak táp és rizs.
Voltak a g.jelöltek, akik Oreo/Szasza/Frida triót nézegették már állítólag, ill. a kutyagolón is voltak. Szerintem egyik kutyus se megy hozzájuk. A nő akar kutyát, a pasi szerintem egyértelműen nem, a kislány meg kábé ijedten ugrál el előlük. Fridára a hapsi reakciója: "Zuglóban nem lehet egy ilyen kutyával megjelenni, mindenki minket nézne..." Nokomment. Oreo egyáltalán nem nekik való, ezt hamar belátták maguktól is, Szasza még tetszene, de: "séta közben folyton csak szimatolt, rájuk se nézett." Ja és, hogy nem is szobatiszták? :D És feketét, ne az nem tetszik. Frida is csak azért, mert ha meg lenne nyírva akkor még hasonlítana kutyára, de Bleki pl. nem szép... Szerintem egy rózsaszín plüssunicornis, ami minden igényüket kielégítené. 😂 Mondtam nekik, hogy a Trudigyerekek között van egy zsemle, de nem is hiszem, hogy bevállalnának egy ennyire kölyköt, és nem is baj.
Laci szuperül megcsinálta a feketék kennelajtóját, erről fotót tett már fel Andi.
Krisztina Ujfalusi Cipó bácsi örökbepapírját a fiókba tettem.
Szerintem a lényeget leírtam, de ha vmi kimaradt csajok írjátok be plíz. :)Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43896] [előzmény: (43894) rbedina, 2018-10-11 19:52:19]
 43894. rbedina  |   Válasz erre2018-10-11 19:52:19 [7.] 
Sziasztok itt Bessy én fogom elmesélni nektek a ma történteket :)

Most először is rólam pár szót :)

Fiatal,kedves, energia dús, kennelt rosszul tűrő, szuka kutyus vagyok.
Férjemmel Plexyvel osztom meg a kennelt. Ma kivételesen egyedül aludtam, de mivel viharos a mi házasságunk, egyáltalán nem bántam, hogy nyugis volt az éjszakám <3

HKCS reggel felvette a busznál a csütörtöki segítő csapatát. <3
Gabit, Maját és Párizsból visszatért Pál Lacit <3

Pál Laci és HKCS bemelegítésként, súly emelésbe és gerely hajításba kezdett. Bár a gerely vastagsága elég sokkal meghaladta a sztenderd gerely méretet :)
Ugyan is a kifutóban levágott és összedarabolt fákat és ágakat dobálták át a kerítésen és utána kint elpakolták az útról :) Végül is sikerült az első órában jól elfáradniuk.
Perdi és Joci végig asszisztálta a dolgot és egyáltalán nem voltak láb alatt, áááá dehogy :)

Fekete ördögök ma kivételesen nem HKCS ruháját tépték, hanem Gabi és Maja volt a szerencsés. Legnagyobb terrorista a kis rózsaszín :)

Möszi és Szöszi boldogan rohant kifelé <3 Szöszi tényleg csúcs ahogy két mellső lábával dobbant és toppant és szökdel <3 <3
Külön dicséret neki azért, hogy szuper kutya módjára, simán visszament a helyére amikor látta, hogy HKCS finom kaját tett le a házba nekik :)

Majának és Pál Lacinak köszönhetően ma rengetegen sétáltunk

Dolphy, Napsi, Lajka, Cakkos, Gombóc, Ricsi, Gyömbér, Léna, Rami, Csoki, Mangó, Plexy és Én ja és nem utolsó sorban a ma már nagyon vidám öreg apó, akit HKCS elnevezett ma Karaknak, csatangolt Majával <3

HKCS szerint teljesen olyan feje van mint a Vuk rajzfilmből Karaknak a tapasztalt, öreg rókának. Mivel én kutyaként nem láttam és nem ismerem, se a mesét se Karakot, ezért se cáfolni se megerősíteni nem tudom, hogy így van e ez a dolog :)

Gyömbérnek le lett mosva és kezelve a sérült jobb füle. Ildi légyszíves holnap ti is kezeljétek le neki <3

Morris nagyon ügyesen kalapban fogadta gondozóit és hatalmasat futott az udvaron :)

Én séta után vissza kerültem férjuram mellé. Nagyon boldogan üdvözöltük egymást :)
Később azért sikerült jól össze is ugranunk. Igazából én voltam a kezdeményező, mert HKCS kiszállítmányozta a szaros vödröket a kapu elé. Egyik vödör elég közel került a kennel rácsunkhoz. Mielőtt elkezdték volna gondozóim kivinni a vödröket a konténerbe, HKCS beledobott a vödörbe egy megmaradt disznó lábat. Na ennek látványa és illata arra ösztönözött engem és Plexyt, hogy egymásnak essünk, bár esélyünk nem lett volna hozzájutni a finom falathoz. Én hüüüüülye kutya nem igazán gondoltam át a dolgot, na jóóóóó Plexy sem volt a helyzet magaslatán. Na mindegy, ilyen a mi hullámzó, színes, fordulatos, szerelmetes kapcsolatunk, ami unalmasnak semmiképpen nem mondható. <3

Mindenki nagyon élvezte a mai csodálatos, napsütéses időt. :) :)

Gondozóink mikor távoztak, mi már nagy csöndben voltunk :)

Mondjuk csodálkoztam mikor újra megjelentek egy egy zsákkal a kezükben, vagy a vállukon. Mint kiderült levezetés képen behordták a reggel szépen elfelejtett 60 kg rizst

Fáradtan pakolni az igazi :) <3

Remélem mindent elmeséltem a mai menhelyen történtekből :)

Szép estét és jó pihenést kívánok mindenkinekUi: HKCS nagyon szépen köszöni a mai segítőinek a sok sok segítséget, jó kis összeszokott csapat vagyunk:) <3
Gabi szuper volt az elemózsia amit hoztál nekünk, köszi anyu <3

Maja örültünk, hogy eltudtál ma jönni és erősítetted csapatunkat<3 <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43895]
 43893. K.Barbi  |   Válasz erre2018-10-10 21:01:33 [8.] 
Szreda.
A mai nap gyönyörűséges időben a szokásos csapatunkkal telt.Plussz,Zsófi és Móni jött még szeretgetni,sétáltatni a kutyusainkat.Az ő jóvoltukból többen is sétizhettek,plusz Plexibácsi is kivitte kivételezettjeit.Köszönjük nekik!
Mára két műtéti időpontunk volt,az elsőre Nellykét már saját gazdijai vitték el,úgyhogy ő szerető kezek között melegben lábadozhat.Minden rendben vele,teljesen beilleszkedett új családjába,egyedül azt nehezményezi,ha gazdipapa fúr farag,kalapácsol,na azt nem bírja.akkor inkább fedezékbe vonul.
Másodjára Morris került kés alá,a szurinál hisztizett,de ébredés után már meg is bocsátott,csóvált,és szépen jött vissza a menhelyre.A kis faházban ágyaztunk meg neki,jól viseli a kalapot,csóvál rendületlenül.
Szöszmöszék ultra cukik,kiengedésnél olyan galoppozást táncos ugatást lejt Szösz,hogy még!Iszonyatosan élvezi a szaladgálást.
Mi megint ugy zártuk vissza,hogy Möszit odakötjük az ablakkilincshez,kaja a földön,és így mindenféle erőszaktevés nélkül szépen visszamegy a házba.
A siserehad továbbra is égetnivaló,mindenki jót randalírozott és kétszer is teletömték a pocakot.Én Lilácskát sokkal sovibbnak látom,pedig ő is eszik,figyeltük direkt.
Mivel holnap kellett volna oltást kapniuk,úgy gondoltuk,jobb lenne lerendeznünk ma,így Morissal együtt őket is levittük,és megkapták a szurijukat.
Az advocate cseppek aktuálisak voltak, minden érintett megkapta.Kivéve Gyömbért!Ő kimaradt véletlenül.Ott hagytam a pulton,Edina légyszi tedd rá holnap.
Öreg Papuska ma egész aktív volt,és evett is ,főleg a finom langyos rizseshusi jött be neki.
Még sétára is ment!
Cipiék hatalmasat randalíroztak Blackiékkel,Oreoékkal(is), nagyott lasztiztunk és igyekeztem a fejébe vésni a kis terroristának,hogy nem harapdálunk!Velem már óvatos...Határozott fellépésű gazdi kell neki,de ezt asszem tudtuk eddig is.
A soványak kétszer ettek,szuper olt a menü.
Gombóckát mérhetetlenül sajnálom...
Kipakoltam a nagy hűtő maradékát,a felét megfőztük,a használhatatlanokat kidobtam,a maradékot ott hagytam holnapra,hűtőt kihúztam.
Szuper szellős a terület,nagyon jó,hogy ezek a fák kivágásra kerültek.
Nyakunkon az igazi ősz,beüzemeltem a kis madáretetőket .
Mivel a rizs mostmár tényleg elfogyott,vettem hazafelé 60 kilót.Tök jó volt bepakolni a közértben a kosárban,majd a kocsiba! :D
Edina vigyázz holnap a derekadra!
Gázpalackot is vettünk.
Azt hiszem ,más történés nem igen volt,remélem nem hagytam ki semmit.
Kriszti és Szévi megint jól kitakarították magukat!
Köszönöm mindenkinek a részvételt gyerekek!
Puszipacsi.


ui:
Egyetlenegy dolog zavar.Nem emlékszem,hogy Bessit visszatettük-e etetés után Plexihez!Szééévi!Igen?Vagy nem?Jájjj.....

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2018-10-10 21:06:46]
 43892. rbedina  |   Válasz erre2018-10-09 23:28:10 [9.] 
Jó éjszakát mindenkinek, én Zsebi vagyok. <3

HKCS szerint egy szeretni való, idegen két lábúakkal bizalmatlan, négy lábú kanokkal szuper jó fej, szukákkal hiéna módjára vicsorgó szuka kutyus vagyok <3

Kajánnal és Kacorral a két kan tesóval vagyok egy kennelben. Szuper jól megvagyunk, Kajánnal nagyokat futok a kifutóban. Persze csak akkor ha Napsugár és Lajka nincs kiengedve hozzám. Igazából Napsi aki nem szimpatikus . Hogy miért ??? amikor olyan szép és okos kutya ? hát csak, szuka és kész, szeretek egyeduralkodó lenni a falkámon belül :)

Én inkább a szalmatárolóban töltöm az időt ha kiengedik hozzánk. Szombaton már inkább ki sem mentem a kennelből és hétfőn sem. Pedig HKCS nem engedte ki Napsiékat. Bár azt sem engedte, hogy bent búslakodjak, kivitt pórázon és így nagyot játszottam Kajánnal. Ma meg kifutottam had örüljön mint majom a farkának :)

HKCS mai szuper segítője Forró Kriszta volt, így sok társam kutyagolt egyet.
<3

Gombóc, Morris, Léna, Rami, Csoki, Mangó, Cakkos voltak a szerencsések. Bár Cakkos szokásához híven nem ment messzire, sőt :(

Blöki is kilátogatott egyik kis gazdijával hozzánk és HKCS lepapírozta :) Mától gazdis boldog kutyaként hajtja álomra a buksiját <3

Fekete sereget már nem a kennelben tartani nehéz, hanem kint tartani őket a kifutóban, hogy HKCS bemehessen takarítani

Mikor bent vannak kijönnének, ha kint vannak bemennének, nem egyszerű a csapat :)

Gyömbérnek ma sikerült áldott jó Ricsinket kihozni a sodrából, ezért megsérült a jobb füle, le fertőtlenítette gondozónk, de holnap légyszi nézzétek meg :)

Zara és Zeusz elég sokat balhézott ma egymással és Rufusz is rendre utasította szertelen, dinamit Oreonkat :)

Mindenki köszöni jól van, holnapi menü farhát zúza, csirke szárny és máj lesz :)

Már nagyon várom, de megyek aludni, mert késő van és eléggé elfáradtam.

Szép álmokat és jó éjszakát mindenkinek

Ui: Forró Kriszta HKCS nagyon köszöni a mai segítségedet

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43891. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-08 22:03:23 [10.] 
Hérfőőőőőőőőőőőő!

A jó idő ellenére a szokásos 4 fős "személyzet " volt ma a menhelyen. Nem volt látogatónk.
Takszövibe kellett kezdenem, mert be kellett adni egy nyomit,melyet a pályázatra kell elküldenünk. ÁGikával útközben találkoztam már javában sétáltatott.
Fekete ördögök már megkapták első kajás tálcájukat, Ágika sétált, Vadóccal, Csoki /Mangóval Napsival, Léna/ Ramival, Gombóccal, Edina sétált Plexi/Bessy párossal, Gyömbérékkel és . Ha még sétált valamelyik négylábú a kétlábúval, azt írjátok be pls.
Aki nem sétált jó nagyot szaladgálhatott a külsőben . Edina szervizelte Piszkét.
Mindenki elfogyasztotta fincsi ebédjét,
Nagy örömömre szolgált a kis öregecske németjuc, mert odajött tetszett neki, hogy simiztem. Jól evett és nagyot ivott, majd elégülten befeküdt a házába.
Beültem Cérnáékhoz, nem jöttek hozzám csak Szasza, valszeg nem vagyok az eseték a Cérnáknak.
Volt arra is idő, hogy Szöszi/Möszi lakosztályába is beültem. Möszivel nagyot játszottam és látszott hogy Szöszi hezitál, jönne is mellém, meg nem is, kinyujtotta a nyakát, mint egy zsiráf és szagolgatta a kezemet, majd nyalogatta. Szépen enged a "merevségéből" Akkor voltak kiengedve Joci és Perdita, akik odajöttek az ajtóhoz Szöszi érdeklődéssel figyelte őket. Nagyon örültem, hogy már érdekli a környezete.
Amikor Edina ment Gyömbérékkel sétálni és elhaladt Jociék mellett, örült kutyasikítást hallottam, Edina kiabált, hogy szaladjak hátra, segíteni Jocinak szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, mert Joci lába beakadt az ajtó melletti oldalrácsba és nem tudta kihúzni. Rohantam oda, de addigra már ügyesen kiszedte a lábát, megnézte Edina, nem volt sérülése. Kicsit meghúzhatta, mert egy kicsit sántított, de hamar kiheverte az ijedtséget.
Oreot nagyon nehezen tudtuk becserkészni, hogy be menjen a kennelbe, külön kellett őket etetni, és az a betyár kutya nem akart bemenni, szaladgált, bujkált előlem, annyira vicces voltg, Marika meg a kennelbe bezárta magát és onnan nézte Oreo és én közöttem lezajló bújocskát, mérges lettem és pórázra raktam, úgy sikerült betessékelnem a kennelbe.
Jó éjt én még dolgozom egy kicsit.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43890. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-07 22:06:14 [11.] 
Vasárnapi helyzetjelentés :)

A mai nap is eseménydús volt a menhelyen, hiszen Joci és Perdita Bea val és Anna val privát csatangolón járt, miközben Andrea szervezésében a veszélyessé vált fákat kivágták, de természetesen eközben a menhelyi munkálatok sem állhattak le.
Ma is sok látogató, sétáltató volt, azzal a nehezítéssel, hogy a munkálatok miatt a művészbejárót nem lehetett használni, így minden ki-bejárást elől kellett megoldani. Ennek ellenére majd minden kutyus sétált. Krisztina és Krisztina erősítette önkéntesként a csapatot. Nagy Krisztina hozott az irodába cuccokat – köszönjük!

Feketebandához visszajött a tegnapi család, akik rózsaszínt nézték ki, de ma már inkább pirosra szavaztak illetve végülis arra, hogy még jönnek és választanak a „maradékból” :D .
Blacky gazdijelöltjei ma nagy sétára vitték őt családostul, de még nem jutottak végső elhatározásra, legalábbis nem mondták Erikáéknak, ezért gondolom vagy telefonálnak vagy írnák vagy jönnek még :D
Volt egy idősebb házaspár, akik kinti kutyust szeretnének a sajátjuk mellé, volt aki tetszett nekik, de kijönnek majd a sajáttal és meg kell nézni kivel jönne ki.

Rácsos köveket több helyen feltöltötték földdel Erika ék, hogy egyszerűbb legyen takarítani. Fekete gyerekeknél 2 vödör hypós vízzel kellett összetakarítani, mivel ugye tegnap féreghajtót kaptak, de legalább nem volt semmi a székletben. A kennel kifolyót kitakarította Laci.
Ennyi a mai esti mese :) jó éjszakát!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43889) Szabó Éva, 2018-10-07 22:05:15]
 43889. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-07 22:05:15 [12.] 
Késő esti menhelyi hírek „röviden” :D

Ma két sztahanov „kollegina” Edina és Krisztina, hajnali kezdéssel, mire kiértem Dóra val 8:30ra megcsinálták a gondozói feladatokat, gyakorlatilag egy kennel takarítás maradt. Én mondtam, hogy nem normálisak, de persze nem bántam, hogy ezek a feladatok nem vártak meg ;) Ezután Edina elment a kutyasuliba, és Rékával, Patrival és Dórival, Bessy, Ricsi, Vadóc csatlakozott hozzá. Kriszti pedig hazafele vette az irányt egy kis jól megérdemelt pihenésre, de szerintem később rájöhetett, hogy ennek a napnak már lőttek, mert még visszaugrott fotózni kicsit :D

Eszter is kint volt már reggel 8-tól és még pár órát tartotta velem a frontot, meg persze Napsugárral ;)
Márton és Lili is csatlakoztak, akik rögtön belevetették magukat a sétáltatásba, de nem hagyták ki a benti kutyázást sem :) a végén még haza is fuvaroztak, amit itt is köszönök nekik!

Rengeteg látogató volt, sokszor azt gondoltam 3 helyen kéne minimum egyszerre lennem, de azt hiszem mindenkivel mindent megfelelően megbeszéltem, aztán suli után Edina is visszaérkezett erősítésnek.

Éva is befutott adományozókkal, akik 25000 Ft – ot gyűjtöttek nekünk és át is adták. Készült hivatalos átadási fotó, az megy majd az oldalra :D

Érdeklődők vannak Blackyre, Fridára, rózsaszín feketére :) ezen kívül 2-3 család is már nem először jött ki, akiknek szintén örökbefogadás a szándéka, csak még ismerkednek. Lila feketéhez jöttek a gazdijelöltek, jövőhét pénteken mehet Kistarcsára, még egyeztetünk.
Sima sétáltató is volt több új család és már rutinos segítők is.
Gondozójelöltünk is van kettő hétvégére, akik elvileg jövőhét szombaton ismét jönnek és kipróbálják a munka javát is, mert ma csak a beszélgetésre (meg egy kis kutyázásra) futotta.

Fekete sereg kapott ma féreghajtót. Öreg loncsos szinte csak alszik a házban nagyon keveset jön ki és borzasztóan híg a széklete, mondtam Erikának lehet hogy fel kellene forgáccsal szórni nála jobban, ma már későn jött a gondolat, mert a lyukacsos betonból lehetetlen takarítani amit csinál :( Napsi köhögött sétánál.
A többiek jól vannak. Zara és Zeusz itt elől borzalmasak, megállás nélkül ugatnak, lehet hogy hétköznap jobb, de ilyen eseménydús napon vagy a látogatóknak vagy a kifutóban lévő kutyáknak ugattak. Möszi és Szöszi nagyon örültek nekem és utáltak amiért nem engedtem ki őket, de szintén a jövés-menés miatt nem akartam próbálkozni ezzel ma.

Teltházasok lettünk ismét, mert Csöpinéni még ugyan Ági jóvoltából lábadozóban idiben van, de a kisfaházat fenn kell tartani neki, a belső egyetlen üres kennelbe pedig visszaköltözött Gombóc. Sajnos az egy év alatt nem sikerült, tréner segítségével sem leszoktatni arról, hogy ha magára hagyják a lakásban ne romboljon. Persze tudom van 100féle megoldás és ötlet, de ez a család amit tudott, amit ők maguk meg tudtak tenni megtették, az utolsó dolog az pár napja történt, amikor arra értek haza, hogy az ajtó melletti falat téglára lebontotta a kutya kaptam fotót is :( . Úgy gondolják ez Gombócnak sem jó, mert kizárt, hogy jól érezze magát így náluk. Sírva búcsúztak és hoztak játékot, pórázt, fekhelyet, maradék kaját, kefét, vitamint – az éppen lejárt oltását is beadatták ma neki. Megbeszéltük, amíg nem lesz gazdis nem jönnek a menhelyre, de önkéntesünk Krisztina aki testvére a gazdinak és foglalkozott szintén Gombóccal persze jöhet hozzánk, hozzá, ezt meg is beszéltem már vele.

Nem mondom, hogy nem felejtettem el semmit, mert rengeteg infó és történés volt ma, de szerintem holnap sem lesz másképpen, amikor Andi intézi a fakivágásokat és mindeközben Erikáék a menhelyi dolgokat, meg persze Bea és Anna csatangol Perdivel és Jocival :) .

Jó éjszakát vagy jó reggelt ;)

Ui: A fotón Gombóc utolsó "munkája" :(

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43890] [előzmény: (43888) Szabó Éva, 2018-10-07 21:57:12]
 43888. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-07 21:57:12 [13.] 
PÉNTEK
Mielőtt a vasárnapi beszámoló is beelőz, gyorsan néhány szó a péntekről ;)

Marianna -val és Andrea -val háman voltunk csak, László Pal a szerelem városában múlatja az időt. neki Bon voyage! ;) Niki meg nem tudott jönni. Hiányoztatok!
Mariann ismét 15 kg farháttal lepte meg kutyusainkat, <3 amiből hagytunk szombatra is a rizshez plusz főztünk még hozzá.
Sétáltatóink nem voltak, de kivittük, akit tudtunk: Sétált Vadi, Cakkos, Dolphi (ő gazdijelöltjeivel!) Frida, Oreo, Rúfia, Morris.
és Cipóbácsi! Frida hámmal tökjól sétál, abban az értelemben, hogy kevésébe fárad és használja mind a négy lábát ha kicsit hátra van húzva!
Cióbácsi sétált a legnagyobbat. ;) Ő meg se állt Wekerléig, ahova próbaidőre vittem, illetve azt hiszem el merem kiabálni gazdihoz. <3 By ILdogs ;) Neki való idősebb házaspár kanapéjára, kertes házba, szomszédban pajtásokkal; sok sétával, finom főtt falatokkal kényeztető kedves emberekhez - írok erről majd részletesebben is külön posztban.
Mariannt és Andit magára hagytam amíg elvittem Cipót, hiszen a gazdijelöltek annyira szerették volna, akkor meg miért ne aludjon már aznap este melegben, ágyikóban. Köszi lányok, hogy elengedtetek! ;)
Cipó gazdijelöltjeitől egy csomó adományt is kaptunk, szuper prémium konzerveket, jutifalatokat, labdákat. Mindent beírtam az adománylapra.
A banditagyerekeknél Mariann ötlete alapján kis tereprendezés zajlott, elkerülendő, hogy a kutyaházakat telekakálják a kölkök, majd a szabad ég alatt aludjanak összebújva a a műanyag fekhelyben. Az egyik házat befelé fordították a lányok, a másikba meg pont befért a fekhely. ahova evés után be is kuckóztak! Így talán nem fogják telekakálni, hiszen eddig is abban aludtak. :)
Piszke-Báró kenneljét a lányok atomjaira szedték, mindent kifertőtlenítettek, az elválasztó falat visszatették, mert megint lejött, felesleges házat kihozták. Így ezt a kennelt az őszi nagytakarításkor már nyugodtan ki lehet hagyni!
Piszke megkapta a szokásos generált elől hátul. A fültisztító (képen) elfogyott.
Kutyáink nagyon éhesek voltak, mintha éreznék a tél közeledtét, hogy nem árt néhány plusz kilót felszedni még a finnyásabbak is fényesre nyalták a tányért. Figyeljetek, mert sokan soványak sajnos. Pl. Napsi is megint. Kell rájuk plusz a egyébként is, pláne a télre. Szerencsére van miből. A 16.kerületi húsos nénivel is rendeztem a "viszonyt" előkerítettük az eltűnt ládákat, Mariann kimosta, elvittem neki. Kaptunk is megint húst, amit tegnap hoztam el, majd pénteken kiviszem, és azt mondta lesz megint állandó utánpótlás a szuper csirkenyesiből. De egy másik hölgy is hozott kb 8 kg nyakat, farhátat (adományos lapon). Ill. amikor du. ötkor épp zártunk szintén érkezett egy házaspár puttonyos autóval (le is fagytunk hogy ugye, nem kutyát hoztak...) akik aznap reggeli frissen vágott háztájit hoztak egy jó nagy zacsival (mélyhűtőben, ez nincs még az adományos lapon).
A kapocskiszedőt én hoztam el, kiszedtem Mimóza kapcsait, tegnap már anélkül mehettünk a gazdirandira, ami nagyon jól sikerült! Mimi szerintem gazdijelöltes. ;) Erről az ILdogs-on bővebben, akit érdekel. ;)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43889] [előzmény: (43886) Szabó Éva, 2018-10-04 07:45:25]
 43887. rbedina  |   Válasz erre2018-10-04 22:27:45 [14.] 
Sziasztok én Beyonce vagyok :)

Egyike azoknak a csöppségeknek, akiket valaki egy dobozba rakott ki az erdő szélén :(

Két tesóm már gazdira is talált, és pihe puha ágyikóban alszik.

Én most egyedül vagyok a csömöri menhelyen........hááááát és elég félelmetes a nagy világ....... pláne úgy hogy én voltam a kis falkánkban a legbetojibb. Erősítettek, bátorítottak a tesóim.

Ne legyek egyedül, HKCS, miután kitakarított nálam, egyszer csak beállított a hóna alatt két, fekete kutyának látszó félelmetes valamikkel. Nem gondoljátok, hogy megvártam ők egyenek meg engem, inkább én döntöttem úgy megeszem őket. Na ennek örömére HKCS amilyen hirtelen hozta, olyan hirtelen vitte is őket. De azért gonosz volt, mert azt mondta egy kis pukkancs hörcsög vagyok nesze neked és még állatvédőnek valja magát...pffff

Reggeltől Gabi ás HKCS voltak a kiszolgáló személyzet. Nem tudom mikor jönnek rá, hogy felkéne öltözni rendesen, mert mindkettő feneke majd be fagyott. Nagyon sajnáltam őket...jaaa nem :) :)

Kinti kennelekkel kezdtek, majd következtek a bentiek.

Szaszáék, Oreó, Morris, Cakkos, Bessyék, Dolphy egész nap ugatott mintha megbeszélték volna, hogy agyára mennek gondozóiknak.....még nekem is egy élmény volt őket hallgatni :( Szerintem Gabinak és HKCS-nek még most is cseng a füle.

Gács Ági jött Csöpi mamáért és vitte műtétre....két órás volt a műtét minden rendben van.......de nem hozta vissza Csöpi mamát a hideg menhelyre, inkább pár napra elvitte édesanyjához <3 köszönjük nagyon <3

Cipó bácsi ma is tiszta tekintettel, pörgött mint a búgó csiga, imádom mintha szívott volna az öreg. Bár akkor a tekintete nem lenne ilyen tiszta <3 Örülnék ha én is ilyen fitt lennék majd ennyi idősen :)

Ma kiürítették a szaros konténert, ezért már tudták gondozóink használni

Volt ma egy hölgy a lányával, aki egy kislány kutyát szeretne kislány kutyája mellé. Első körben ideiglenesbe, de szerintük már most úgy gondolják befogják bukni a dolgot. Ezért körültekintően, megfontoltan választanának. HKCS Oreot ajánlotta, mert neki lenne szüksége társra és sok sok foglalkozásra. El is vitték sétálni és bemutatták kutyájuknak. Nagyon jól megvoltak. Mindkettő egy energia bomba, jól lefárasztanák egymást. Szombaton jönnek kutyasuliba és elviszik Oreot is okosodni :)

Igazából számomra a legjobb dolgot a végére hagytam. HKCS a két fekete ördög bemutatása után nem sokkal, behozott hozzám két kedves mosolygós embert. Persze hogy féltem és elbújtam.....nagyit és a felnőtt unokáját akik együtt élnek a XVII. kerületben. Ők nem féltek tőlem ölbe vettek babusgattak, nem mondtam, de nagyon jól esett, Megígérték HKCs-nak, hogy nagyon fognak szeretni és vigyáznak rám. Családi házban fogok lakni és ágyban fogok aludni. Na mit szóltok csuda jó hír nem??
Tudják, hogy sok türelem kell hozzám <3

Jaaaaa és a lényeg, már itt is vagyok náluk <3

HKCS 17 órára már menhely után, ide is ért velem :)

Drukkoljatok nekem, szupi helyem van már nekem is <3

Jó éjszakát mindenkinek, én ma már tuti jól alszom

UI: Gabi HKCS üzeni, nagyon szépen köszöni az egész napos segítségedet és a finom ebédet

Nélküled bajban lett volna és tuti éhes is marad <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43886. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-10-04 07:45:25 [15.] 
Köszönjük Csilla, de van egy tuti bejáratott forrásunk.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43888] [előzmény: (43882) SZUCSI, 2018-09-30 12:35:53]
 43885. K.Barbi  |   Válasz erre2018-10-03 21:50:38 [16.] 
Szreda.
Ma ,előre tudtuk,hogy Krisztivel ketten leszünk,Szévit kedves férje egészségügyi problémája miatt,ma nélkülöznünk kellett.Jobbulást neki innen is!
Hijányoztál azért...
Szöszi és Möszi kiengedésével kezdtünk,Szöszi iszonyatosan élvezi a kintlétet,viszont annál nehezebb visszaterelni a helyére,így azt gondolom,még kicsit várjunk a kiengedéssel,talán ha majd nyakörv is kerül rá.
A kicsiket mi kiengedtük(már vasárnap is),még így is embert próbáló a kennelük rendbetétele,Edina ,el sem tudom képzelni,hogy bírkóztál meg vele tegnap....
Történtek természetesen átrendezések.
Nagyon rossz volt nézni Rúfusz és Morris vergődését egyedül,így nekik szerettem volna jobb közérzetet.
Rúfusz összecuccolt Oreoval,remek páros lettek,Frida meg már nem szomorkodik egyedül,Blacki lett a párja.Akit ő azonnal szívébe fogadott,nagyon édesen udvarol neki,és tünteti ki szerelmével,hívja játszani.

Erika hívott délelőtt,hogy egy csömöri árokban fekszik egy ősöreg kutyus,chip nincs,mi legyen.
Egy keverék kan kutyusról van szó,öreg ,mint az országút,behozta,bekerült,evett kicsit és alszik sokat...
Olyan ,mint egy ónémetjuhász keverék.
Mivel Morris is zavart,hogy egyedül van,összeengedtük cipiékkel.Tök jól működtek.
Viszont négyüknek kicsi volt Cipiék kennele,cseréltek Zaráékkal.
Zarát így közvetlen közelről lehet hallgatni!Tök jóóó!
Végül ,mivel Morris elég hevesen udvarol Szaszának,plusz volt egy villongás cipivel,visszatettük a helyére,de Edina légyszi,engedd őket ki együtt,és legyenek egy kennelben reggeltől,csak figyelni kell őket!
Volt kint Plexibácsi ,kivitte őt és kenneltársát,más sajnos ma nem sétizett.
Illetve dehogynem!
Jöttek gazdijelöltek,akik Ricsi,Gyömbi,és Szasza között vacillálnak.
Ma kivitték Szaszát.
Hétvégén is jönnek,jövő péntekig döntenek.Sokat beszélgettünk,örültek a tanácsoknak,meglátjuk ,ki lesz a befutó.(én Ricsinek drukkolok!)
Holnapra kértem CSöpimamának időpontot,szeretném,ha utánajárnánk az emlődagijának,Gácsi elviszi! Fél 11-re kell mennie,Edina nehogy egyen!
Délelőtt egyszer csak megjelentek Effi gazdijelöltjei,mert nem tudták,mi a tényállás.
Mondtuk,nézzék el,,annyi a tennivaló,hogy sokszor a sok bába közt elvész a gyerek,de mi úgy készültünk,visszük ma Effit.De,tudják mit?Vigyék el hamár itt vannak.
Sírtak örömükben....Mi is majdnem...
Jól elhúzodott a nap,és még várt ránk gazdihoz vitel,plusz Effiék látogatása.
Britneyt(vagy Beyoncet?) és Mr.Feketét szállítottuk gazdihoz,plusz megnéztük Effikét.
Kriszti fotózott,erről már számoljon be Ő...
5 órára értünk haza,és megállapítottuk,hogy qrvára elfáradtunk.
De akkor is,egy kellemes és eredményes napot zártunk.
Puszipacsi!
Ui:
Mikor kiengedtük a rongyosból a két kicsit,kiderült,hogy gyakorlatilag összeszartak mindent az alsó polcon.A fekhely,ami ott volt nekik,azt az összes 10 réteget áthugyozták.Mindent,de mindent lefostak,leszartak,ami csak létezik.Vasárnap óta semmi nem volt megmozdítva a rongyosban.
2 zsák szemét lett az eredmény.És nyakig nyúlkáltunk a fosban.
Bármi történik,a rongyosba NEM LEHET KISKUTYÁKAT TENNI!


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43884. rbedina  |   Válasz erre2018-10-02 22:49:33 [17.] 
Szép estét mindenkinek én Csöpi mama vagyok :)

Egy idős nyugdíjas tacsi néni,akit a XV. kerületben találtak.

Hétfőig a faházban voltam elszállásolva a csömöri menhelyen. Viszont hétfőn képzeljétek kaptam egy tüneményes apókát, Cipó bácsi személyében. Na jó végül is ő kapott engem, mert én cuccoltam hozzá, de hát ez már más világ mint régen, most már a nők is kezdeményeznek sőt Különben HKCS azt mondja, hogy Cipó bácsi meg van fiatalodva.

Kiengedésnél úgy rohan a kifutóba mintha puskából lőttek volna ki. Két lehetőség létezik, vagy előlem fut, vagy csak egyszerűen nekem mutogatja a kis formás hátsóját

Elmesélem mai napunkat menhelyünkön :)

HKCs-nak ma nemigazán volt szerencséje az időjárással. Esett az eső, fújt a szél

Négy lábúak és két lábúak aránya ma a menhelyünkön 45:1 volt. Meg kellett elégednünk ma csak HKCS társaságával

Ennek örömére próbáltunk az agyára menni, szerintem tökéletesen sikerült. Ugyan is azt játszottuk, hogy mindenki mond valamit a mellette lévő kennelben lévő valamelyik társának, majd az szépen tovább mondja vagyis ugatja. Mi teljesen jól szórakoztunk, tehetünk mi róla, hogy HKCS nem ért kutyául és nem értékelte ?? az emberek elvárják, hogy mi megértsük amit beszélnek, ők meg nem is próbálják meg elsajátítani a mi nyelvünket. Na mindegy vessenek magukra

Hét kis fekete apróság köszöni jól van, túl jól :) Tényleg wc-nek használják a két kutya házat :(
HKCS ma elég nehezen jutott be hozzájuk. Kinyitotta a kennel ajtót, három kiugrott, egyet visszatett, kettő ugrott ki, kettőt vissza tett, egy ugrott ki és így tovább

Ezek után letette a kajával teli tepsit és az egyik rosszaság az ajtóban lévő tégláról ugrott egy hasast a tepsi közepébe. Még a tesók is meglepődtek :)

Rongyosban lévő két lurkó, folyamatosan bújócskázik a salgó polc alsó polcán. Különben pedig mindenkit hangos, bátor ugatással fogadnak ...

Szöszi is egyre érdeklődőbb , látszik, hogy Gács Ági foglalkozik vele

HKCS Plexyt és Gyömbért is pórázon vezette ki és be, hogy ne tudják acsarkodással tölteni az oly értékes időt :)

Szasza néha mint egy hadvezér úgy ül a kennelben és felügyeli a Cipi, Cerka tesó párost :)

Morris tökéletesen figyel arra, hogy a wc-ben lévő forgács másnap is szuper tiszta legyen
Kiengedésnél pedig tanácstalanul és értetlenül figyeli miért ugat rá mindenki.

Joci és Perdi az eső ellenére kétszer volt kint, bár őket az eső egyáltalán nem zavarta

Holnapra menüként HKCS főzött farhátat, szívet, májat, és zuzát.
Isteni illata volt, holnap szerintem megnyaljuk mind a húsz körmünket. Neki meg folyt a nyála egész nap :)

Mielőtt elment én már majdnem aludtam, hát nem bejött fotózni engem a mai beszámolóhoz. Nézzétek el neki, hogy már megint homályosak a képek, nemsokára lecseréli a telefonját.

Lényeg azért látszik szép vagyok és kész

Emlegetett valami műtétet, hogy holnap megyek, nem tudom mit jelent, de gondoljatok rám, drukkoljatok <3

Era HKCS üzeni a kék kőrsáladat betette egy szatyorba és az oltásik tetején van a szekrényben :)

Most már késő van, én pedig öregecske vagyok, ezért elteszem magam holnapra :)

Mindenkinek jó éjszakát kívánok

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43883. T.Éva  |   Válasz erre2018-10-01 19:35:15 [18.] 
Hétfőőőőőőőőőőőő

Marika Paksy Ági Edina és én a mai személyzet. Amikor mentem a menhelyre felvettem Marikát és telefonált a járási hatósági állatorvos, hogy a megbeszéltek szerint jönnek ellenőrizni , csak elakadtak, beálltak a buszvégállomás parkolójába oda mentem és jöttek utábnam a menhelyre. Körbevezettem őket, tetszettek a kennelek, a kutyáink, majd beült a doktornő az Irodába, iróasztal, szék, lámpa nagyon büszke voltam, hogy ilyen körülmények között irhatja meg a jegyzőkönyvet.
Ágival sétált Vadóc, Léna/Rami, Csoki/Mangó, majd Edina és Ági kivitték együtt Gyömbért és Ricsit? valamint Zarát és Zeuszt. Dona sétált Cakkossal és még sétált Nelly is, a többiek jó nagyot futkostak a kifutóban.

B betűsek nagyon szépek élőben is, és már nem azonnal bújnak el.
A fekete sereg már majdnem szuperul viselkednek, a lényeg, hogy nagyon jól esznek és utána azonnal mennek a WC-re, amit a többségük használ, egy/kettő renitens négylábú van közöttük. Annyira cukik, amikor kajáltak, elvégzik dolgukat és mennek együtt összekucorodva az ágyba alukálni

Piszke a nevére írt száraz tápot kapta.

Ja és azt elfelejtettem, hogy az állatorvos hölgy ellenőrzésre jött, de kaptunk egy kölyök 3 kg-os száraz tápot ajándékba ,hogy nem akart jönni üres kézzel. Köszönjük szépen, de nem irtam be a kartonra, bocsi Edina lécci pótold holnap.

Beültem a kőházba Szösz/Mösz mellé, Möszi már teljesen "Kinyílt" Imádja a simit, hanyatt dobja magát, bohóckodik. Möszi simogatása közben időnként átsimogattam Szöszire, szagolgatta a kezemet, de nem vette rossz néven a simogatást.
Azt hiszem mindent írtam, amit szerettem volna, ha kimaradt vmi kérlek Edina egészítsd ki a beszámolómat. köszike.
[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43882. SZUCSI  |   Válasz erre2018-09-30 12:35:53 [19.] 
Nem érdekel benneteket?
https://www.jofogas.hu/budapest/Ingyen_elviheto_faforgacs_84208881.htm
[válaszok erre: #43886]
 43881. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-29 21:38:40 [20.] 
Dzsámböri

Ma koràn mentünk a Dream-teammel, persze az èn kèrèsemre.
Terveztünk màra sok mindent, de akkora volt a bonyodalom, hogy már nem maradt semmi időnk semmire. Nem ìgèrtem mára beszàmolót, mert folyamatos rohanàsban vagyok. Most is utazom A-ból B-be ès a metrópótlón teszek egy gyatra kìsèrletet.
Sokan jöttek sétàltatni, nèzelődni, èrdeklődni. A legtöbben nem jöttek üres kèzzel. Kaptunk kölyök tàpokat, konzervet, pàstètomot, tàlkàt stb.
Vadi ès Piszke voltak ma suliban Andiékkal, aki ma mint èlelmezèsügyi vezető megmentette a kajàs projectet. Nèlküle nem jöhetett volna lètre, hogy ma is finom főtt tèsztàt meg husit kaphassanak a kutyagyerekek.
A benti kennelekből ma Báró, a hàrmak ès Lajkàèk kivètelèvel mindenki sètàlt. Voltak èrdeklődők Gyömbèrre, de ott vmi káosz van az adásban, mert àllìtólag van már vki ès ők csak a másodikak... Le vok maradva.., de Ricsi is tetszett nekik. Majd kiderül. Jött Dolfi gazdijelöltje is. Bonbon gazdijai is kivették a rèszüket a sètából rendesen. Vki állìtólag 2 hete azt mondta, h Lènàèkat nem lehet sètáltatni, mert olyan öregek, hogy összeesnek ès meghalnak. Na ezen nem tudtam, h sîrjak vagy nevessek-e inkàbb. Ettől megállt 2 mp-re a kezemben a seprű, de vàllaltam a kockázatot ès kiengedtem őket is.;)
Csilla próbàlta Szöszi ès Möszit teràpiàzni, Cipó bàcsit ajnàrozta majd Vikivel hősiesen kitakarítottàk az ördögfiókàkat, amièrt nagy respect nekik. A szalmás hàzikót is csak wc-nek használták, úgyhogy most rongyot kaptak bele. Iszonyat mi volt ott. Is. Mert amúgy minden kennel kegyetlenül össze volt fosva.. Egyszerűen nem tudtam ma elèg gyors lenni, akkora volt a pörgès ès annyira csumpi volt majdnem minden kennel... Mondtàk a csajok, h a fèreghajtó meg az oltások...
Az egyik kis fiókàt a lila nyakörveset kivàlasztottàk ma. Juppijêè! Nèztèk többen is őket, de ő lett ma konkrètizàlva.
Viki leszedte az àrnyèkolókat. Nagy meló volt. Plusz mèg ő is kiment sètàra is meg tàblácskàkat rendezett.
Pati megpróbàlta Fridàcska bundàjàt kikefélni, hogy kicsit csinosabb legyen stb. Mindenki folyamatosan pörgött meg sem álltunk. Oreóékat összeengedtük mèg Cerkàèkkal a kifutóban. Gondolom erről meg Szöszmöszékről is lesznek fotók meg videó, amik többet elmondanak, mint amit èn tudok. Ja ők is kaptak a kőhàzba egy new házikót szalmával, amit boldogan be is foglaltak.
Mèg 3 utàn a bejáróban is futott egy család befelé, akik Britney miatt jöttek volna..., de majd holnap talàn ismèt jönnek 1 körül. Ha Nelly elköltözik, akkor arra gondoltunk, hogy a kèt kis öreget Cipó bàcsit meg Tacsi anyót össze lehetne tenni, h ő se szomorkodjon ott magàban.
Gyertek holnap kutyagolni meg ölelgetni.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43880) Szabó Éva, 2018-09-29 21:37:02]
 43880. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-29 21:37:02 [21.] 
Péntek

Azt hiszem maradok annál a verziónál, hogy a szombati csapat kap péntek este privát üzit a lényegről, a beszámolót meg a 2. kávé mellett kényelmesen megírom szombaton... ;)
Tegnap nem volt suli/ovi, így vittem a gyerekeket anyuhoz és útközben felvettem László Pal Pállacit.

Marianna Nagy és Andrea Telek már szorgoskodtak, mire kiértünk. <3 <3 Andival először kicseréltük az üres gázpalackot, mert ha nem tettük volna, akkor nem biztos, hogy tudunk főzni magunknak meg a holnapiaknak, hiszen a másik is szinte üres volt. Nem kell mindig ezt megvárni, amikor épp van lehetőség (és menhelyes autó, ami nálunk nincs) lehet vinni az üreset cserélni.... Köszi 😘

Nekiálltunk főzni: Mariann 18 kg farhátat hozott kutyáinknak, amit nagyon köszönünk!! <3 <3 + Előre megfőzött otthon 5 kg rizst. Jó sok el is fogyott, annyi éhes száj van a menhelyen. Ami maradt azt betettük a hűtőbe, és főztünk még mára Erának is.

Zsófi Juhász a barátnőjével Nikolettával egész délelőtt sétáltatott: Plexi/Bessy, Joci/Perdi, Piszke/Báró, Zeusz/Zara, Ricsi/Gyömbér mind a patakig kirándulhatott. Köszöjük Lányok! <3 Mariann Morisst és Fridát, Laci Dolphit és Cakkost, Andi Rúfit én pedig Vadit vittem ki egy körre. Cakkos nem akar menni... továbbra se. :(

Frida-tünemény kisasszony sebe szép, nem is piszkálja, így egész nap nem volt rajta a búra, de éjszakára visszatettük biztos, ami biztos.
Andika kezelte Piszke, Cipó bácsi és Dolphi fülét, légyszi erre figyeljetek. Cipóét is takarítani kell.

Az égedelem kölykök kennelje nem nézett ki jól. Andi és Mariann kreatív módon bevitték a nagy szállítóboxot, beterelték a kölyköket és úgy takarítottak ki. (Ha gondoljátok csináljátok Ti is így. Boxot elől hagytuk a faház teraszán.) A lányok fertőtlenítettek és a félig roncs kutyaház helyett betettek egy "Liza Csömöri -féle" vadi újat, beszalmázva. Kétszer ettek a kicsik és láthatóan elégedettek voltak. :)

Mivel a hajnalok már nagyon hűvösek elkezdtük a téli felkészülést. Minden kennelt szokás szerint plusz most a kutyaházakat belülről is kifertőtlenítettük majd beszalmáztuk.
Léna/Ramihoz nem tettünk szalmát és az lenne a jó, ha Ti se tennétek. Ők plédet kaptak. Hátha igaz az elgondolás, hogy Léna a szalmától allergiás, hisz egész nyáron nem vakarózott! A plédeket ahol volt kiszedtük, átnéztük, ami kuka volt az kidobtuk, de a legtöbb még jó, azok most szerteszét ki vannak terítve szellőzni (fedél alatt). Andi ma vagy Mariann holnap összeszedi és elteszi őket.
Máshonnan is szedtem össze plédeket... nagy kartondobozból, több jó büdös nedveset amitől nem lehetett bemenni a tároló verandájára pölö. Ilyeneket ne hagyjunk szerteszét inkább. Ami kuka azt bezacskózni és a faház és Cipiék kennelje közötti tárolóba gyűjteni legyetek szívesek, ahogy a mosásra már nem alkalmas törölközőket is. Olyan utálatos ezeket állandóan összeszedni mindenhonnan. Rengeteg szemetet hoztam el megint. Kommunálisat és szelektívet is. Gondolom nem csak én utálom ezt megtenni, és biztos nem is csak én teszem meg, de aki tud vigyen. Minél többet! :D Szelektív hulladékot sokat össze lehet szedni és azt mennyiségi korlátozás nélkül mindenhonnan elviszik. ;)

Dél körül jött Nikolett Gál és segített befejezni a takarítást, etetésnél állt őrt, meg mosogatott egy csomót! Köszönjük <3

Egy hölgy hozott egy zsák tápot a kölyköknek. Andrea Telek nem tudom végül beírtad-e az adományos lapra? Ha nem, légyszi írd, vagy holnap írjuk. :)
Vettünk egy tekercs ponthegesztett hálót, ami jóval erősebb mint a csirkeháló, pláne jobb a vakondhálónál. A kistarcsai vasasnál most már állandó kedvezményünk van, ha kell valami... ;) Pállacival elkezdtük a szükséges helyekre feltenni a védelmet. Nem gyors meló, főleg ha egy romlottderekú meg egy 7hónapos terhes normálisan akarja megcsinálni :D :D De haladunk a projekttel. Jociék ajtaja elé így már nem szükséges odapakolni. A többit is csináljuk majd.

Mielőtt távoztunk volna 4kor, ki akartam venni húst Erikának vasárnapra, mert megkért. Sajna a nagy ládában már kevés értelmes dolgot találni, benéztem az állóba. AZ nem volt üres... csak büdös. A benne lévő kábé 2 főzésre elegendő szuper Sparos már szürke darálthús, nyesi, szárny, nagy része már csak arra volt jó, hogy elássuk :( Valaki véletlenül kihúzta a hűtőt? Az ajtaját nyitva hagytuk, de ki már nem takarítottuk... csak káromkodtunk. :( Bocsi.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43881] [előzmény: (43879) rbedina, 2018-09-27 19:29:44]
 43879. rbedina  |   Válasz erre2018-09-27 19:29:44 [22.] 
Sziasztok

Már olyan sokat változtam és oldódtam, hogy HKCS megengedte én írjam a mai beszámolót <3

Én lennék a SzöszMösz párosnak a Möszi fele
Kis termetű, zsemle színű mókás arcú tünemény vagyok :)
Boldog lennék, ha majd örökbe fogad valaki, elvihetném magammal Szöszit is, mert oltári nagy szüksége van rám. Olyanok vagyunk mint borsó meg a héja. Egyenlőre én vagyok a héja, ő meg a borsó, mert én vagyok a bátrabb

Mondjuk ennyi állat szerető ember simogatása után, én már boldogan fogadom a közeledésüket. Sőt már én kezdeményezek <3

Igazából kicsit, jóóóóóó nem kicsit, kameraérzékeny is vagyok <3
HKCS ma készített rólam videót és hát felszabadultam közben nagyon, igazi boldog kutya voltam, de majd meglátjátok <3

Persze Szöszi kihasználta, hogy produkálom magam és közben megkóstolta az én ebédemet is, de hát legyen neki is egy jó napja, ennyi simán belefér :)

Na tehát a mai nap: HKCS 8.30-ra érkezett, mert jött hozzánk Eszter megint munka előtt <3 <3

Pál Laci is hamar érkezett <3

Nasi gazdáival is korán jött látogatóba, meg társ nézőbe.

Rossz csont kutya elkezdett szökdösni unalmában. HKCS megbeszélte velük mit kéne csinálniuk szökés ellen és Ricsit ajánlotta társnak, mert ők már a múltkor is nagyon jól kijöttek. Vagy még a fekete seregből is szóba jöhet valaki.

Bár az hosszabb idő lenne, még egy kis kölyök visszatartja Nasit és ügye semmi sem biztos.
Lehet Ricsi mehetne vasárnap próbaidőre hozzájuk, de ezt még jelzik addig a gazdik.

9-kor Gabi is csatlakozott hozzánk <3 <3 Elvitte Csoki, Mangót egy sétára, majd takarított, mosogatott, szeretgette kutyáinkat a kifutóban :)

Majd később Móni is jött és sok kutyánkat megsétáltatott.

Sétált Frida, Morris, Vadi.
Majd beszállt társnak Laci. Így Ricsi, Gyömbér, és Bessy, Plexy páros is előzetes kutyagolásba kezdett :)

Laci osb lapot szabott Lajkáék és Pisziék kennelje közé, mert Piszi leszedte a műanyag takarást :) Köszönjük Laci :)

Délre megérkezett Kriszta is és felkészülve vártuk villám doktor érkezését :)
Dona még reggel hozta a fekete seregnek a szuper színes kis nyakörveket Köszönjük szépen <3

Így mikor megérkezett villám doki, szuperül keze alá dolgoztak a csajok :) Nem volt egyszerű, de fekete klónjaink megkapták a chipet, oltást és a szupi színes nyakörvet. Már csak imádkozni kell ne rágják le egymásról éjszaka :)

Oltást kapott még Szasza, Csöpi és én :) Ugye milyen ügyes vagyok még az oltásnál is bátor és ügyes voltam. Szöszi még kapott kis haladékot, nem akarták sokkolni egy oltással. Különben mindenki ügyes volt.

Klónjaink 4-4 es ivararánya megdőlt a lányok javára. 5 lány és 3 fiúból áll a fekete sereg. Vagy az oltás alatt valaki nemet váltott, vagy elvitte a cica éjszaka valakinek a kukiját nem tudni :)

Reméljük holnapra nem változik a helyzet :)

Mindenkinek nagyon köszönjük a mai sok segítséget, ma is egy kellemes napot töltöttünk menhelyünkön.:)

Gondozóink mikor távoztak mi már nagy csendben pihentünk :)

Mindenkinek szép estét és jó pihenést kívánunk :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43880]
 43878. rbedina  |   Válasz erre2018-09-25 23:21:48 [23.] 
Sziasztok én Morris vagyok.

Egy fess, fiatal kan kutyus a Miskolci gyepiről. Júliusban voltam egy éves, ordas színezettel rendelkezem. Igen vidám, bohókás kutyus vagyok <3 Szerintem egy szuka társsal is jól kijönnék, osztoznék akár a gazdik szeretetén is. Most a csömöri menhelyen vagyok, egész jól érzem magam. Bár a Cakkos névre hallgató kennel szomszédom kicsit már az agyamra megy, de mivel én vagyok az okosabb, egész jól viselem. :) De hát pasik vagyunk ezért ügye férfiasan bele kell állni az erőfitogtatásba :) Ne mondjátok el senkinek, de elég fárasztó hülyeség ez :)

HKCS reggel mikor megérkezett egyből megnézte a híres vagy inkább már hírhedt fekete klónsereget. Szerencsére még durmoltak a műanyag fekhelyen összebújva. Ezért HKCS úgy döntött láb új hegyen odébb áll, mielőtt első találkozásra magára haragítaná a csöppségeket. Nem szeretett volna indokolatlanul riadót fújni nekik, pláne hogy még reggelivel sem tudta volna lekenyerezni őket <3

Ezért az ébresztést inkább Jocira és Perdire bízta :) addig ő meg elkészítette a takarító eszközöket, vizet, forgácsot és természetesen egy tepsi reggelit. Mindezt hosszú gatyában, gumicsizmában védve magát pici fogak, karmok támadásától :) és szépen felkészülve bement a kis klónok barlangjába. Nem ecsetelném mennyire volt egyszerű 8 kis kutyakölyöktől bemenni , etetni, takarítani

Szerencsére egytől egyig mindannyian megfogjuk tapasztalni ezt a leírhatatlan csodás élményt. :)

Csak annyit, hogy HKCS amikor bement majdnem befagyott a feneke annyira szuper idő volt....mire kijött folyt róla a víz, de túlélte.......Mondjuk nem lenne baj, ha valami csoda folytán 8-ból kb. négy gazdisodna csütörtökig....:)

Möszi és Szöszi köszönik jól vannak. Möszi még mindig sokkal érdeklődőbb. Szöszi már nem fordul el a fal felé, hanem figyelget takarítás közben. Még arrébb is sétált, hogy HKCS szépen összehajtsa a paplanját :) Szépen lassan oldódni fognak :)

Hkcs azt hitte egyedül lesz egész nap, de szerencsére nem így lett. Kijött hozzánk Dona.

Megsétáltatta Cakit, aki addig sem idegesített engem és utána pedig én voltam a soros. Gondolom annak meg Cakkos örült :)

Majd kilátogatott Blöki a gazdikkal. Még a járása is megváltozott olyan büszke volt és szépen csendben tűrte míg Dona és HKCS kiszedték belőle a kapcsokat. Gazdik meg vannak vele elégedve <3 kis gazdik pedig boldogok <3

Később megérkezett Barna Dóri aki nagyon ügyesen sétáltatta kutyáinkat <3 HKCs és mi is nagyon hálásak voltunk <3


Sétált Rami, Léna, Gyömbér, Napsi és Vadóc <3

Dolphynak ma hangját sem hallottuk, mert büszkén mutogatta vagy sípoltatta az új sárga labdáját egész nap :)

Örök hála annak aki meglepte őt ezzel a labdával bárki is legyen az :)

Cipó bácsinak segíteni kellett, hogy kis kalapjában kitaláljon a kutyaház ajtaján, de utána vidáman szaladt Nellyvel együtt a kifutóba <3

Fridácska bal szeme váladékozik, HKCs lekezelte, figyeljétek holnap légyszíves :)


Szasza annyira felbátorodott, hogy búcsúzóul meggyepálta Topi/Mucit, hirtelen vérfarkassá változott a kis pisis. Lehet nála ez a könnyes búcsú, csak nem ő sír hanem aki elmegy gazdihoz.

Kint azért még nagyot futottak a kifutóban, majd HKCS beengedésnél leválasztotta a csapatról Topit. Ő ezt nem nagyon értette. Szépen megvárta még Cerkáék esznek. Majd végig asszisztálta a kifutóban a szar szedést és a fekete sereg másodszori etetését.

Ezek után viszont elindulhatott HKCS-val Krisztához és onnan végre gazdihoz. Kriszta által feltett képek már bizonyítják, hogy rendkívül rossz sorsa lesz. Lakásba került zuglóba. Rengeteg simogatást és szeretetet kell majd eltűrnie <3

Új tálacskák, fekhely, játékok, párnák fogadták, szerintem ezért is majd külön kutyapszichológushoz kell majd járnia .

Szóval egy szó mint száz, betette a popóját a tutiba Topika <3

UI: Szaros konténerünk üzeni, kirakhatjuk rá a megtelt táblát és jöhet az úriember aki elszokta szállítmányozni :)

Mindenkinek jó éjszakát kívánok <3


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43877. T.Éva  |   Válasz erre2018-09-24 19:35:54 [24.] 
Hétfőőőőő!

Hideg, borongós időnk volt, a nagy meleg után, "nagy hideg". Létszámunk nagyon kicsinyke Paksy Ági, Era és én, Sétáltatás igy nem volt, viszont szervezés igen. Barbi kérésére át kellett szállítmányozni a nyolcakat a külső kennelbe, hol Szasza volt. Szasza bekerült Cérnáékhoz, jól meg vannak nincs kiközösítés.
Elkészítettük a kennelt a két házat jól beszalmáztam, a házak mögött a réseket elbarikádoztam, hogy ne tudjanak bemenni a kicsikék, a két ház közé egy nagy ágyat raktunk, pihe-puha paplannal. Szóval készen állt a kennel a kicsik fogadására, deeeeee ki kellett volna a kis faházból szedni őket, hááát ha SÍva istennők lettünk volt ( szokás 4, 6, 8, 10 vagy akár 32 karral ábrázoln) akkor talán meg tudtuk volna őket regulázni, én okosan egy magas ládát odavittel, hogy abba tegyük őket, nem volt gond, hogy kiugorjanak, akkor eldöntöttük, hogy kettesével transferáljuk őket. OK ez megtörtén és telj4esen felelőtlenül mond a hárman a kennelbe szorultunk, elneveztem a sisserhadot, nadrágszaggató, kajafaló csapatnak. és mindamellett nagyon aranyosak, de a tű fogaival harapdál és a körmeivel az arcodat is megcsikarja, bekapja az orrodat, de még ha csak egy/kettő/három ebadta lenne de nyolc.Nehezen Era és Ági kijutottak következtem volna én, de nem sikerült hamarjában.majd amikor sikerült, akkor az ajtó alsó részébe beakadt a foga valamelyik kicsikének, visított, na kezdtünk keresgélni valamit, amit belülről az ajtóra rakunk, hogy ne tudjanak az éles szúrós részekhez odaférni. többfélével próbálkoztunk, de nem volt semmilysen szerszám, ezért ERA szuper ötletével a kaputól hozott két nagy téglát, azt raktuk az ajtóhoz belülről, igy a közvetlen veszély elhárult. Kérem ne vegyétek el a téglákat, mi át tudjuk lépni, ők is felmásznak a tetejére és slisszolnának kifelé, de azért arra van érkezése az embernek, hogy vissza tessékeljük őket. Nem egyszerű az ellátásuk, de remélem ez lassan változni fog. Enni rendkívül jól esznek és sorban járulnak a forgácsos WC-be, na nem mindenki, de többségében. Viz van egy kis vödörben de raktunk be egy edénybe is vizet.
Mit tettük dolgunkat tovább, majd oda settenkedtem a kennelhez és mind a nyolca az ágyikóba szépen, csendbe összebújva szunyokáltak, észre sem vettek, csináltam képeket majd felrakom a facén. Az etetést még egyszer eljövetel előtt megtettük.
Tacsika a rongyosból bekerült a picik helyére a kis faházba. Elég nagyok a cicijei, mostanában születhettek kicsinyei?
SzöszMöszék tényleg szépen használják a WC-t, jól ettek, de Szöszi ma mórozus volt, nem engedett magához, Möszike állja a simizést, de azért még remeg, ha meg érinted.
Berta és Jóci nagyot labdáztak velem a kifutóban, Simon Éva hozott ágytakarókat, és más textiliát, amíg pakoltam ki a rongyosba a dobozból kiváncsiskodtak mindketten.
Bentiekkel minden rendben, Piszkét Era szervizelte.
Konzerv nem volt, a hús jeges volt nem tudtunk főzni. Most Era hagyott a konyhai hűtőben husit kiolvadásra és meg lehet holnap főzni. Száraztáp, risz és meleg viz combó, azért mindenki kinyalta a tányérját.
Azt hiszem nem hagytam ki semmi, kezdek dolgozni.
Bizony, bizony kihagytam vmit, azt, hogy felvittem az igért irodaszéket és beállítottam az irodába.[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43876. Szabó Éva  |   Válasz erre2018-09-24 10:35:59 [25.] 
Vasárnapi híradó
Ma Erika és Laci napja hosszúra sikerült, mert a délelőtti kutyázás után az irodával is foglalatoskodtak.
Sok látogató, sétáltató volt és kaptunk bőven adományt kölyöktáp formájában :) .

Arnold meglátogatta régi társait, köszöni szépen jól van, gazdik imádják és alátappancsolta az örökbefogadási szerződését is :)

Sajnos rossz hír is jutott mára, Rúfusz visszaköltözött hozzánk :( Nagy sírás közepette adták vissza, mivel a közvetlen gazdiknak semmi gondja nem volt vele, de egy telken laknak a cukorbeteg nagybácsival, akit, bár próbált óvatosan barátkozni a kutyával, támadott Rufi, és elvileg meg is kapta. Sajnos a lakhatásukon nem tudnak változtatni és a nagybácsi matt nagyon aggódnak ezért fájó szívvel mondtak le Rúfuszról és annyira kivannak most, hogy nem került szóba másik kutya, pedig Zeusz és Napsi is tetszett nekik elsőre :( .

Kutyák tekintetében TELT HÁZ VAN, a kistacsi költözött a rongyosba, hogy Rufi bemehessen. Ugyan van pár egyke kutya, de ne felejtsük el a 8 kölyköt, akik sajnos nem a decukigyorsanörökbeadjuk kategória és 1-2 hónap után lehet szétrakni őket, mert sokan vannak :(

Erikáék dolgoztak az irodán és a tálalóban is lefedték a mosogató mögötti részt, így már nem tud beesni oda semmi. Az iroda gyakorlatilag költözésre kész :) a linóleumot még rögzíteni fogják pár helyen és kívülről kell lekezelni/festeni.

Remélem mindent leírtam, jó éjt Mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43875) Szabó Éva, 2018-09-22 22:03:14]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43876, Kutya)
 
    / 1756 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.021333932876587 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail