Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9183308/45 Témák: 17388 Tagok: 108212 Legújabb tag: farkas-j Online: (105/10
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1749 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43714, Kutya)
 
 43738. T.Éva  |   Válasz erreTegnap, 21:57:53 [1.] 
Hétfőőőőő

A mai napon már sokkal jobban részt vettem a munkában, ahogy enyhül egy kicsit a fájdalom a térdemben.
Ez artott egészen addig, amig Edina kérésére pórzázzal ki akartam vezetni Plexit a kifutóba, háááát nem volt egy egyszerű, ő vitt engem és attól féltem hogy pofára esek, mondtam is Edinának befelé nem vállalom. Bitang ereje van Plexi kutyának. Matracát szétszedte, nem szabad berakni neki semmi textilt, mert azokat szétcincálja.
Egyszerre érkeztem a szépséges Karamellel, akinek rezidenciáját - pihe puha ágyacska, sok plüss játékkal Edina már elkészítette a rongyosban. Kapott vizet és finom kaját, amit pillanatok alatt befalt. Teljes klónja Jennanak, csak kicsiben, nagyon szépecske.
Marikával és Edinával nyomtuk a napot. Pörgött a munka a kezünk alatt. Most igen jól jött, hogy több kennelben "tisztelik" a WC-t, mert nem kellett sokat pótolni, ugyanis nincs forgács, azaz egy kevéske a zsákban.
Cifra csodaszép, probáltuk rávenni, hogy póráon kisérjen el minket egy kis sétára, de ő úgy döntött, hogy lefekszik az ajtó előtt és sehová egy lépést nem megy.
A kicsiket csak kivülről csodáltam, együtt pihiztek amamával a mobil kennelben.

Jocó és Perdi nagyon jó párosítást, nagyon kedvesek igy együtt.

Piszkével Edina is én is kivételeztünk, többször bementünk hozzá a kennelbe, nem annyira szomorkás, mint gondoltam, kapott egy fincsi csontot, bevitte a házába, majd Edina is adott neki finomságot azt is spijzolta a házába. Édes egy kutya, meg akartam tanitani, hogy ugorjon fel a háza tetejére, oda tettem egy tejes ládát a ház mellét, mutattam neki mit csináljon, erre helyből felugrott, megviccelt
A műtöttek jól vannak, szépen ettek, tehát összegezve igen jó hangulatban dolgoztunk kutyáink kényelméért.
Itt is szeretném megköszönni Edinának a segitségét

Jó éjt Nektek én még dolgozm egy kicsit


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43737. Erika71  |   Válasz erre2018-04-22 21:12:39 [2.] 
Vasárnap.Nagyon èlveztük a mai napot igaz nagyon elfáradttam.Kinti ebzeteink rendben vannak mindenki èlvezte a szèp időt.Reggel Krisztièk kivonultak mi meg szèp nyugisan tènykedttünk,Marian sok kutyust megsètáltatott illetve volt egy pár látogató ès nem utolsó sorban akik kivonultak mèg azèrt elvittek pár ebet sètálni.Mütöttein jolvannak,a kèt bogyos kutyust gyogyszert megkapta.Ma vissza cuccolt piszke is,nagyon fuki ebzet lett.Ma du levittük a nagy fehèret dokihoz,Krisztivel megnèztük a nevek állását ès Cifra a befutó,a kocsikázást nem nagyon kultiválja.A vègère hagytam a nap fsucspontját,kicsit furán indult mert egy kedves házaspár jött,hogy szeretnènek virtuális gazdik lenni egy kutyusnak,jelenleg lakásban laknak de szeretnènek családi házba költözni,mivel elmondtták elèg sokat dolgoznak hètközben csak a hètvège szabad ezèrt úgy gondolták egy kutyinak minden kölcsègèt állnák ès ha lehetne hètvègèket náluk töltenè,hosszasan beszèltün ès elmondttam,hogy nekünk ez nem nagyon müködne mivel a cèlunk a vègleges gazdik ès a kutyust is megzavarná.Dehát szinte elejètől fogva Hubánál úgy le cövekeltek,hogy kb egy órán át tanakodttak,Hubát îgy viselkedni sosem láttam az a kutya a kenelre tapadva hizelgett nekik,majd mondtam kivihetik ha gondolják ráadttam a hámot de figyelmeztettem őket kicsit húz,hát alig èreztem magam hülyènek az a kutya a keneltöl a kapuig szinte a nő lábára cuppanva mint egy tapi gatya árkus szemekkel lesve minden gondolatát lassan egy mukk nèlkül ment sètálni.Kint is nagyon rendesvolt,îggy nagyon tanakodttak ès arra jutottak ez szerelem ès több mint virtuális gazdik,ezèrt kèrdeznèk,hogy jövöhèten nègynapos hètvège lessz mivel lakásuk van ki lehetne e probálni Huba hogy viselkedik lakásban ès ha nicsenek otthon,a hölgy sokat jár futni is ès szeretnè Hubát is vinni,yan kèt nagyerek is egy 18ès egy 14 èves.Hubát ha minden rendben lenne örögbe fogadnák.Tehát kèrdès lehetne egy proba Hubának,termèszetesen lakástüznèzö után.Igaz elmondták,hogy hètközben sokat dolgoznak reggel mennek este jönnek,viszont van a kèt nagyfiú is ès a fèfi most válltana munkát mert ez már terhes neki.Szoval mind ezek tudatában várnánk a válaszotokat illetve vèlemènyeteket.Szerintem egy probát megèrne ès Huba is nagyon nyugott kutyus lett.
 43736. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-20 22:45:29 [3.] 
sokat tínultunk Vadóctól, mondtam én, hogy okos kutya :)


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43735) rbedina, 2018-04-19 19:36:55]
 43735. rbedina  |   Válasz erre2018-04-19 19:36:55 [4.] 
Sziasztok itt Vadóc, a csütörtöki kutya híradóval :)

Én egy hamvas fekete bundás, 10 év körüli kutya úr vagyok :)
Gazdimamim, sajnos kórházba került, nem tudott rólam gondoskodni, ezért kerültem a menhelyre. Most itt keresem azt a kedves szerető családot, aki egy ilyen őszülő pofijú kutyának mint én, nyugodt kutya éveket tudna biztosítani. Na jó nem vagyok még vén, nem kell azért a nagy nyugalom, most is aktívantevékenykedem.

Patrícia visz engem kutya suliba.
Ne tudjátok meg milyen tuti hely az, kapok sok juti virslit, ülök, fekszem, futok, mászok, kúszok , okosodom, ügyesedem. Meghazudtolom simán a koromat :)

Tegnap nagy felfedezést tettem, mindig figyeltem, hogy szerdánként amikor a főnökasszony van, tuti két három kutyát kiválaszt, szépen sorban elviszi a bordó autó és amikor vissza jönnek egy lámpa búra szerű izé van a fejükön....mindig találgattuk, vajon hova mennek és mi történik velük, de erről nem igazán beszélt senki. Mint a Harry Potter Voldemortját se nevezik nevén :)
Képzeljétek tegnap engem is megfogott a Főnökasszony meg Kriszta és elvittek a bordó autóval. Orvosnál voltunk ott megszúrták a fenekemet és aztán se kép se hang. Amikor felébredtem na akkor volt nagy csodálkozás, mert a két golyóm huss eltűnt, a fejemen meg ott volt a lámpa búra.
Na kérem szépen ezt úgy hívják ivartalanítás :)
Én már tudom, ezt azért kell, mert ugye felesleges szaporulatból rengeteg van, így is menhelyek, utcák tele vannak a kóbor kutyákkal. A főnökasszony próbál minket megóvni nagyon sok betegségtől, prosztata gyulladás, emlő daganat stb.
Sajnos sok ember tévhitben él azt hiszi nekünk kutyáknak muszáj nemzenünk vagy szülnünk egyszer legalább, mert akkor jó nekünk. Hát nem, mi nem az élvezetért szexelünk mint az emberek, mi falka állatok vagyunk és a faj fenntartás egy fontos cél számunkra, belénk van kódolva,tüzel a szuka mi szagot fogunk mindegy hány km-re van az otthonunktól, milyen veszélyek leselkednek ránk, mi megtaláljuk, befedezzük, néha még sorban is kell állni, annyi a jelentkező .....
Szóval így történt ez a dolog :)
Az ember amit egyszer megszelídített, azért felelősséggel tartozik <3
Csak ezt sokan elfelejtik és úgy csinálnak mintha kötelező lenne kutyát tartani, pedig NEM !!

Viszont tegnap rajtam kívül Szultán és Plexy is kalapban ébredt. Nagyon jó kutyák voltunk, mert senki nem szedte le a kalapot és mindenki nagyon szuperül van.

Reggel HKCS nagy búcsúzkodásba kezdett Buksival, köztudott hogy a kis kedvenc ma ment gazdihoz <3 volt simi, játék, séta, könnyes búcsú :) Pregi Ildi pedig elfuvarozta Buksit Sülysápra, nagyon köszönjük Ildi :)

Perdi és Joci nagyot játszottak, most Perdi nem ugrott át egy darab kerítést sem, ez nagy szó, külön ettek és utána pihentek csöndben a helyükön <3 Jó páros :)

Jött Laci bácsi aki Mázli után kedd óta Plexyvel barátkozik. Ma már ki is vitte, igaz sétálni még nem mentek, de barátkoztak a kapuban. Plexy kicsit be van szarva Laci bácsitól pedig ez nem jellemző rá. Amikor engem kell leugatnia akkor nagy a szája most meg olyan volt mint egy beszari kis angyal :)

Persze Plexy okozott a gondozómnak egy rövid lefolyású infarktust amikor kiderült, hogy kihúzta a fejét a nyakörvből, kalapból és elindult világot látni....HKCS ment utána, bár Plexy nem ment messzire, azért kérdéses volt, hogy fogja becserkészni, de megoldotta, nyakörv, kalap vissza, Plexy a helyére :)

Később Dona is jött és megsétáltatta Szultán kis herceget :)

Mindenki kapott finom száraz, rizs, hús menüt, és tele pocakkal elégedetten dőlt jobbra, balra :)

HKCS mielőtt elment meglocsolta féltve őrzött orgonáit, Ildi, Andika légyszi légyszi locsoljátok már meg neki holnap :) Köszi :)

Jó munkát nektek holnapra és legyen ilyen szuper napsütéses nyugodt napotok mint nekünk :)

Várom a gazdijelölteket szeretettel, puszi mindenkinek Vadóc

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43736]
 43734. K.Barbi  |   Válasz erre2018-04-18 22:30:34 [5.] 
Szerda.
A mai napot a szokasos szuper-teammel nyomtuk végig.
Egyedül kezdtem,vettem 20 kg rizst,amit lehelyeztem(bevonszoltam)a sörpadig,gondolván majd bepakolom,kinek kellene nyers zacskós rizs Bütykön kívül,hááát Bobinak is kellett,pedig mikor kiengedtem őket,kapott egy egész rúd szalámit!
Szóval,ha holnap nyers rizsszemeket kakál,akkor Edina ne meressz nagy szemeket!Pláne rizsszemeket!
Fél 12-kor kezdődött az őrület,akkorra volt az első műtét időpontunk.plexivel akartunk kezdeni,jó előre behelyeztük a kocsiba,de aztán mivel felfalta az ott lévő elsősegélycsomagban található 40 deka szárazat,későbbre tolódott a golyólevétel...
De nem úszta meg,pedig tudom,hogy erre játszott.
Ivartalanítódott ma Plexi,Vadóc,Szultán és Rosco is.Asszem eredményes napot zártunk....
Buksi könyvét elhoztam,és teljesen egyedül jutott eszembe!Na?Nem juttok szóhoz sem mi?
Mindenki sokat szaladgált,játszott,sétálni egyedül Buksi ment Krisztivel,de ő kivételezett,mert ő holnap elhagy minket,remelhetőleg örökre!És megkezdi boldog gazdis életét.
Bobekot ma próbáltam lenyugtatni,simiztem egy csomót,és a labdázás művészetét is igyekeztem vele megismertetni.Olyan édes.Ha megfelelő időt tölt spannolódással,és evéssel,utána teljesen cuki és tanulékony kutya.
főztem a szokásos rizs adagot,és husit is.
Edina,kicsit kiolvasztottam a hűtőt,mert képtelenség volt bármit is kivenni,pár csomagot amit sikerült kikalapálnom,betettem a nagy hűtőládába.Légyszi vedd ki ,és ha tudsz főzz belőle,ha nem akkor a lenti hűtőbe tedd.Köszi!
Műttöttkéink egyébként mind jól vannak,Szultán és Vadóc is teljesen jól viseli a kalapot,Plexit már Gácsági vitte vissza,reméelm ő is jól van.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43733. rbedina  |   Válasz erre2018-04-17 21:33:27 [6.] 
Jó estét mindenkinek Rami vagyok :)

A menhely falkavezérének ura és parancsolója :) Az asszonynak már volt lehetősége beszámolót írni, most rajtam a sor.

Reggel mikor HKCs kijött, kiengedte Jocit és Perdit. Beszaladt egy kicsit, nehogy addig meglépjen Perdink....de várakozását felül múlta a kisasszony, épp hogy beért a tálalóba, majdnem szívbajt kapott, mert Perdi ott csóvált mögötte. Pöttyöske úgy átugrotta a kifutó kaput, hogy gondozóm azonnal elkezdte keresni nincsenek e valahol rejtett szárnyai a jó madárnak :)

Úgy hogy tuti, hogy ő nagyságát csak benti tartásra tudjuk adni és az sem baj ha állandó otthoni felügyelet van. Persze ilyen gazdi minden utca sarkon található tömegében. Na mindegy nekünk csak egy darabra lesz szükségünk.

Megtaláljuk, a remény hal meg utoljára :)

Ma a gondozóm segítője Judit volt és Andika aki a születés napján olyan kedves volt, hogy kijött kifertőtleníteni és előkészíteni a kis család érkezésére a kőházat <3 <3 nagyon köszönjük és itt meg is ragadom az alkalmat, hogy minden menhelyi kutya nevében is Boldog Születésnapot Kívánjak :)

Külön, vödör van fertőtlenítve a kőházhoz és nem lett a slag vissza rakva, mert csak rá kell húzni a fertőtlenítő szerkezetet és működik :) A szerkezetet betettem a mosogató tálcába.

Judit ma is finom menüt hozott nekünk, nekem teljesen elnyerte a tetszésemet. <3

Az orgonák el lettek ültetve hétfőn, Marika segítségével, ja és Nasi volt a főültető mester, hatalmas érdeklődést mutatott a tevékenység iránt, nem lassította a folyamatot egy cseppet sem :) kb. tripla annyi idő lett :) Minden nap légyszi locsoljátok meg őket :) Köszönöm :)

Buksi gazdijelöltjei jöttek 11 re ahogy ígérték :) Az úr elhozta a feleségét és a karján a négyhetes babájukat :) Aki bármennyire ugattunk egyáltalán nem méltóztatott felébredni, aludt mint a tej. <3 <3 HKCS szokásához híven oda volt meg vissza :) Elvitték Buksit sétálni és amikor visszajöttek megbeszélték gondozómmal mikor lehet vinni Buksit próbaidőre.
Csütörtökön délelőtt lesz a nagy nap :) Pregi Ildi vállalta ezt a feladatot előre is köszönjük :)

Csak kapkodom a fejemet a napokban történtek miatt, megmondom őszintén azért az öreg Mázli oltárira hiányzik, mert azok a jó kis kamu acsarkodások feldobták a napomat, de kívánom legyen nagyon boldog gazdis kutya ő kelme megérdemli <3

Polly ma megkapta a lehetőséget, hogy triplázhasson időintervallum terén a kifutóban :) Ő volt a szerencsés aki sorban lefáraszthatta a kanokat. Kenneltársait Misit és Lajkát, majd Szultánon volt a sor és végül Plexy lett a szerencsés

Rosco az új büdi bogár, nagyon cuki kis szőrmók, csak kicsit koszos a drágám, de ígérték nem kell sokáig szagolni, mert kozmetikushoz fog menni :)

Judit jóvoltából sétált ma Büdi, Csoki, Mangó, és Vadóc :)

Jenna kint hatalmasat játszott Csibésszel, de a kennelben Csibészt nem lehet kibillenteni, lemegy alfába és Jenna ugathat , feje tetejére állhat ő bizony hajthatatlan <3 <3

A hatok ma együtt futkostak az udvaron, Zsebi messziről vicsorgott Tappancsra, szerintem fel sem tűnt neki , hogy ő nem Kivi, de a gondozóm meg is hagyta ebben a hitben :)

Joci a kennelben evett, Perdi a kennel előtt, amikor végeztek Perdi szépen bement Joci mellé :)

Mindenki köszöni jól van :)

Gábor által megcsinált póráz tartók nagyon jók, köszönjük :) Már használatban is vannak

Viki, Csilla a kenneleken lévő fényképes, táblák, leírásokkal, pedig szuperek, gondozónk néha kicsit ottfelejti magát előttük, jól el olvasgat, nézeget ,nem hogy dolgozna :)


Ilike és gondozóm ma örökbe adta Pampuskát, Maximot és Margitkát <3

Mától mindenki gazdis kutya és egytől egyig szuper helyre tették a popójukat:)

Szép estét mindenkinek :) <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43732. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-16 23:09:17 [7.] 
Hétfőőőő!

Borús, kicsit esős, majd nagyon esős napon vagyunk túl.
Marika, Ági, Edina, Töpi ZSuzsával alkottunk a mai napon.
Tudtam előre, hogy a térdfájásom miatt (nagyon fásdalmas) keveset veszik hasznomat, de hiányoztak a kutyik. Mire kiértem sok kennel már kiakaritva volt.
Edina küldött menjek játszani a kutyákkal, mert a munka jól haldt.
Élmény volt Dolfiékkal labdázni és az a labda dobó szerkezet maga a csúcs (veszek magamnak, ha meg mondjátok hol kapható!) sokszor eldobtam a labdát Dolfi kezdetben óriási elánnal futott a labda után visszahozta, de nem akarta visszaadni, ezért rögtön dobtam egy másikat és akkor kiejtette a szájából a labdát és futott a másik után.
Annyira kifáradt, hogy nem jött a közelembe és lefeküdt, tehát jelezte, hogy ő bizony 1 labda után sem szalad Nasi időnként beleszólt a játékba, de igazán csak Edinát figyelte, hogy mikor mehet kajáért.
Jocival és Perdoivel is jó nagyot játszottam, hát íJoci nem volt annyira lelkes, mint Dolfi.

Ági jóvoltából sétált Plexi és Mangóék ketten, az új kis szőrmók, én ennyit tudok, de lehet, hogy többen sétáltak, majd Edina kijavít holnap.
Nem voltam a múlt héten és nagyon sok változás történt, alig lehet megjegyezni a neveket (főleg nekem )
Misi fedezi állandóan Pollyt, aki ha megúnja, akkorf elzavarja a kis fekete szőrmókot, de ha szót fogad és elmegye, akkor Polly megy utána és ő nem hagyja békén. Annyira cukik voltak.
A jövő héten talán már hasznosabb leszek.

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43731. rbedina  |   Válasz erre2018-04-12 21:20:40 [8.] 
Sziasztok Boci vagyok :)

Tegnap érkeztem a menhelyre, a nevemet egyértelműen azért kaptam mert boci foltos vagyok, legalábbis ezt mondják :) Én még sose láttam bocit, ezért ezt az állítást sem cáfolni sem megerősíteni nem áll módomban :) Mindenki győződjön meg róla személyesen.

Tegnap estem át az ivartalanításon, jelenleg egy lámpa búra jellegű dolog van a fejemen. Annak húznám ezt az izét a fejére aki ezt feltalálta. Korlátozza a látásomat, és a fülem tövét sem tudom megvakargatni, na jó ezt a mai gondozó vakargatta ma helyettem :)

Egyenlőre a kis faházban lakom , majd kapok valami fess kan kutya társat ha levették a búrát a fejemről. Addig is innen minden kifutóba érkező kutyát jól látok.

Tegnap két új páros alakult, de este Áginak szét is kellett őket ültetnie éjszakára. Ma Plexy napközben visszakerült Polly mellé. Egész nap jól voltak, de délutánra Polly besokalt a vegzálástól, ezért ma is külön alszanak.

Buksi viszont már a kifutóban sem tűrte meg Jennát folyamatosan nekiment, ezért ők sajnos nem kerültek vissza egymás mellé. :( Bocsi főnökasszony a gondozóm próbálkozott, de tényleg nem jött össze.

Csibész is ki lett engedve Jennához. Ők egész jól meg voltak. Csibész olyan fürge volt kint, hogy Jenna meg is lepődött.
Őket lehet holnap meglehetne próbálni a kennelben is :)

Laci bácsi jött Mázlihoz :) Dona és ismerőse Nóri foglalkoztak Vadóccal, Bellával és Szultánnal :) Két fiatal pedig kivitte sétálni Misit és Pattancskát egy nagy sétára :) <3

A többiek hatalmasat játszottak kint a napsütéses kifutóban :)

Ja még el nem felejtem, nekem meg a gyógyszer adagolásom ki van írva a táblára, finom konzervbe rakva észrevétlenül lenyelem, ígérem holnap is ügyes leszek :)

Mindenkinek szép estét és jó pihenést kívánok :) <3

Csajok jó munkát nektek holnapra :) :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43730. K.Barbi  |   Válasz erre2018-04-11 20:27:04 [9.] 
Szerda!
Ma ismét hármasban telt a napunk szokásos társaimmal.
Szuper volt. Az idő mármár nyárias.Azzal kezdtünk,hogy a két műtöttkének társat találjunk.Van választék....
Mivel Plexi folyamatosan ugat acsarkodik,őt mindenképpen ki akartam zökkenteni az egyedüllétből.Jenna kicsit tartott tőle,mivel elég erőszakos,de Polly állja a sarat.Nagyon jó páros.Lenne,ha Plexin nem lenne folyamatos udvarlási görcs.Szerintem szegényeddigig életében nem nagyon volt testközelben semmilyen négylábúval.Jövő szerdán viszem műtétre,szerintem addig maradhatnak együtt.Plexitől ráadásul egy vakkantás nem sok,annyit sem hallottunk ,miután társat kapott.
Nemúgy Bobbi...Rettenetes,amit művel.Még Maránál is őrültebben pörög,ugat,a avégén már hangja nem volt.Visszatettük kintre a nagy kennelben,ott sokkal de sokkal jobb neki.Széva sétálni is elvitte,azt mondta,szinte andalogtak,csodálatosan,nyugodtan sétál Bobbi.
Buksi tényleg nagyon befordult.Illetve olyan mintha rettegne.Alig jön ki a haázból.De az étvágya jó,ésha egyszer kijött a kifutóba,ott már viszonylag rendben van.Ő is kapott társat,Jennát.Nagyon jól meg vannak a kifutóban,bent a kennelben egyelőre még a házba húzódik Buksi.De ahogy telt az idő én úgy láttam,egyre többet merészkedett elő.
Bütyiék annyira bélpoklosak,hogy már amikor kezdek etetés előtt mosogatni,az edények csörömpölése Pavlovi reflexet vált ki belőlük.Nemúgy Csibészből.Fel kellett volna venni videóra.Teljesen elterülve 1000 méter mélyen aludt,miközben ment az etetés. Hihetetlen ez a kutya.A nyugalom szobra.De azért a kifutóban bohóckodik.
Jennának nagyon vicces az örömfutása.Behúzott seggel ezerrel köröz.
Mindenki nagyon sokat volt szabadon,Szévi sétált néhányukkal.
Gácsági délután elvitte Jocit kapocsszedésre,és oltást is kapott.Beszéltem vele,nagyjából rendben ment minden.
Jó pihit mindenkinek!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43729. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-11 00:13:35 [10.] 
köszööm

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43727) rbedina, 2018-04-10 16:40:10]
 43728. Óvónéni  |   Válasz erre2018-04-10 22:44:02 [11.] 
[előzmény: (43727) rbedina, 2018-04-10 16:40:10]
 43727. rbedina  |   Válasz erre2018-04-10 16:40:10 [12.] 
Szép napot itt Arnold :) <3

Ma én lettem a kiválasztott, először is szólnék pár szót magamról :

Idén töltöm a negyedik évemet, terrier beütésű, drótos szőrzetű, charme-os, természetesen sportos, energia bomba vagyok :) Velem mindenki csak jól járna, várom is már nagyon a jelentkezőket :) Esetleg ha sportos lenne a gazdim és járna futni én tuti árnyékként követném , becs szóra :) <3

Na jó ennyit rólam és akkor most elbeszélném mi is történt mostanában nálunk a menhelyen :)

Tegnap Évi gondozom sajnos lebetegedett ezért nem tudott jönni hozzánk :( Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy jobbulást kívánjunk neki :) <3

jövőhéten hétfőn szeretettel várjuk :) <3

HKCS (hétfő kedd csütörtök) és Marika volt kint és sürgött forgott, hogy minden rendben legyen.
Kivinek mázlija volt, mert jött a múltkori fiatal anyuka a két pici gyerekkel és őt elvitték sétálni <3

Mindenki nagyot játszott a kifutóban :)

Bütyök rosszalkodott Boxival, mert ripityára szedtek egy nagy szemetes zsák szemetet :(
HKCS gondozónk nem repesett dologtól. Vissza is zsákolták Marikával és betették a szalmásba .......Bütyike ma egy pici lukon a szalmásból is kibányászta :( Ő újra felszedte és akkor mi hatan, mert hát szép sudárak vékonyak vagyunk, beférünk a zárt szalmás ajtaján, jól darabokra szedtük, vicces volt..... na jó csak számunkra :)
Harmadszor is bezsákolta, bár nyomdafestéket nem tűrő szavakat mormogott közben és most eldugta a faház és a kennelek közé a többihez :)
Nem szép, hogy elvette a játékunkat :)

Ma nem volt sürgés forgás a menhelyen oly annyira, hogy HKCS-n kívül senki sem jött hozzánk :(

Gondozónknak ma nyolc keze volt , takarított, simizett, labdázott, focizott, futkosott, kergetőzött, fényképezett, etetett :)


Kivételesen nem a mi kennelünk volt a legborzasztóbb...ma Jenna túl tett egyedül rajtunk, úgy tele szarta a kennelt, hogy erőteljesen figyelt arra a wc-t ne használja :)

Eddig ez az én specialitásom volt, de mit csináljak ha nincs időm arra, hogy elmenjek a wc-ig ....ahol rám jön a szükség én ott bizony elvégzem....na jó az gonoszság tőlem, hogy a nagy ugrálásban szét is tapicskolom........

Etetésnél meg testőrséget kapunk, nehogy megegyem Zsebit, meg a kajáját, pedig olyan jó volt repetát lopni .....Mindig beáll hozzánk és Kajánékhoz is...... reméltem ma mivel egyedül volt és két helyen ugye nem tud lenni, nem hozzánk áll be hanem Kajánékhoz, de nem volt szerencsém hozzánk jött. Kajánt pedig szavakkal irányította......nem szabad, hagyd még Kivi eszik , na most mehetsz.....Kaján meg mintha bedrogozták volna követte az utasításokat .....buta kutya ...:)

Tegnap óta figyelem Buksit, nem tudom miért, de alig akar kijönni a kennelből, a gondozónk tegnap is meg ma is hatszor ment vissza hozzá simizte, bátorította hogy lépje már át azt a láthatatlan vonalat.....ha kiér, akkor már boldog és játszik, meg belebújik HKCS fenekébe mi lelte vajon ?? fogalmam sincs, enni jól eszik csak beszari ....Főnökasszony holnap figyeljétek azért :)

Egész nap szagoltam a holnapi menüt, pulyka szárny, mell, csirkecomb rotyogott a fazékban, persze hogy a szél hozta az illatát...... folyt is a nyálam rendesen ......utolsóként bandáztunk hatan kint....amikor a gondozónk a meg főt húst elkezdte leszedni a csontról....na emberek ez az igazi állatkínzás ...most már nem csak szagoltuk, de végig is néztük....és még csodálkozott hogy szétszedtük a zsákot a szalmásba :)

Mondjuk volt egy kis bűntudatom amikor beengedés után észre vettem, hogy HKCS volt olyan jó fej, hogy a mai menü tetejére tett nekünk a holnapi menüből is kóstolót, de akkor már a szalmásban történteket nem tudtam, meg nem történtté tenni :(
Na majd csütörtökön valahogy kiengesztelem <3 Majd jól össze ugrálom meg puszilom, bár azt mondja már tiszta kék, lila, zöld tőlem, úgy hogy vissza vehetnék a vehemenciámból :) Ki érti ezt ??

Ráadásul nem csak mi csesztünk ma ki vele, Vadóc is dupla kennel takarítást kért :) Kitakarított náluk, játszott velük, megetette őket....és mikor kiengedte Bobit meg Lédát, hallja valaki vödörrel csörömpöl....kiderült Vadóc összetűzésbe került a vödörrel és a autó gumival.....a vödör vizet áthelyezte a tiszta forgácsba a gumit pedig a kennel közepére ....régen nem vitázott a hátsó lábával, de most ez is meg volt sajnos :( lehetett újra takarítani :( :(

Még hétfőn hozott HKCS orgonákat elültetés céljából, vízbe tette, mert erre már nem volt ideje, de talán csütörtökön menni fog....mi fiúk szerintem a napi locsolásba tuti segítünk :) <3

Ja hallottam ahogy Brenda gazdikkal beszélt, azt mondták imádják Brendát, mondjuk nagy kópé....sétáltak már vele, kajával tökéletesen motiválható és bemegy a házba, megnéz mindenkit, de köszöni ő kint szeret a házikójában aludni...már hallották ugatni is és folyamatosan azon töri a fejét, hogy tudná megszerezni a tóba szórt halkaját....szerencsére még nem jött rá, gazdi papinak folyamatosan nekidől és simizteti magát <3

Pampuskáról is jöttek ám hírek, cuki pofa, imádják, hétfőn ivartalanítódik és keddre le van beszélve az örökbe adás <3

Azt hiszem mindent elmondtam, hosszú lett, de hát mégis csak két nap, mert tegnap dolgozott sokáig a gondozónk és nem volt ideje beszámolót írni ......Mindenkinek szép estét kívánok és jó pihenést, valaki majd jön a csütörtöki hírekkel :)

Nekem meg küldjetek gazdit, szombatonként már iskolába is járok okosodom, úgy hogy én már mindent megteszek, rajtatok a sor hajrá :) :) <3 <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43728 #43729]
 43726. Óvónéni  |   Válasz erre2018-04-09 22:48:58 [13.] 
Jobbulást!
[előzmény: (43725) T.Éva, 2018-04-09 22:07:47]
 43725. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-09 22:07:47 [14.] 
Hétfőőőőő!

Sajnos ma nem tudtam menni kedvenceinkhez, mert nagyon carul voltam, péntek óta, amit megettem ki is kivánkozott, eléggé legyengüldtem.
Drága Edina és Marika vitték a mai napot, amit igazán nagyon-nagyon köszönök nekik

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[válaszok erre: #43726]
 43724. Óvónéni  |   Válasz erre2018-04-05 21:57:22 [15.] 
Hajrá Brenda! Jó gazdisodást.
[előzmény: (43723) rbedina, 2018-04-05 21:09:37]
 43723. rbedina  |   Válasz erre2018-04-05 21:09:37 [16.] 
Jó estét mindenkinek Brenda vagyok, nyúl Péter és shar pei keverék :)

Én vagyok a harmadik kiválasztott aki megírhatja a napi beszámolót :)

Mielőtt belekezdenék a mai nap történéseibe szeretnék elköszönni mindenkitől, mert végre számomra is eljött a nagy nap, amikor megkezdhetem a próbaidőmet Ez a nap holnap lesz tessék nekem nagyon, de nagyon drukkolni <3

Ma amikor kiért a gondozóm először is megnézte a fa és kőházban tartózkodó műtötteket. Össze vissza gügyögött, hogy szia Polly, szia Jenna jaj milyen ügyes mindenki kalapban....én már előre röhögtem, mert totál össze keverte a két kutyát.......azért neki is leesett hamar a tévedés :)

A gondozómnak ma nem volt segítsége, hallottam is amikor telefonba kérdezték mi újság ő meg mondta "egyedül van mint az ujja".....hát ezek az emberek nem komplettek, mi ez a mondás egyedül mint az ujja, nézd már meg hány ujjad van? én kutyaként tudom, hogy az ujjaim tuti nincsenek egyedül, áááh nehéz eset :)

Laci bácsi kivitte Mázli ő uraságát, egy nagy sétára és két fiatal anyuka egy két éves és egy három hónapos kislánnyal jöttek sétáltatni, elvitték Kivit és Kajánt <3 A gondozóm nagyon boldog volt , hogy ilyen fiatal gyerekekkel jöttek hozzánk és nem arra nevelik őket, hogy ne nyúljanak a kutyához és féljenek tőlünk. Na jó ez nekem is bejött. <3

Ma aminek még nagyon örült az egy kék szarszedő lapát volt, szerintem a három éves gyerekek örülnek így egy új homokozó lapátnak, de hát kinek a pap kinek a papné :)

Szultán, Pattancs és Misi együtt játszottak ma is kint a kifutóban....

A menü ma rizs, száraz és konzerv volt, végül is nekem tök mindegy mindenevő vagyok, bár azt mondják rólam úgy eszek mint egy malac nem is értem miért mondják ? igaz, hogy szinte az orromon szippantom fel a kaját és olyan gyorsan eszem, hogy néha vissza kell öklendeznem és újra megenni, mi lehet ezzel a baj ?? szerintem az emberek túl érzékenyek ...:) végül is ezt csak ma kellett utoljára végig néznie, mert holnap elhúzom mint a vadlibák :)

Minden haver játszott, futott, labdázott nagyot a napsütésben, mondjuk volt olyan is aki csak napfürdőzött, esetleg acsarkodott valakivel, de a lényeg mindenki jól van és üdvözletét küldi <3 :)

Szép Estét Nektek, jó pihenést, aztán miután én elköltözöm, ti ezek után is légyszíves látogassátok meg a bent maradt barátaimat és szeressétek őket <3

Drukkolok, hogy mindenkinek minél hamarabb jöjjön el az álom gazdi, de ti meg értem szurkoljatok, hogy minden rendben legyen :) :) <3 <3

Ja azt elfelejtettem ma azért szívattam a gondozómat rendesen, próbált vagy tízszer lefotózni amikor totál kinyúlt hátsó lábakkal a hasamon pihentem, gondolta bizonyítékot szerez, hogy nyúl Péter az apám:) :) Nem sikerült neki, résen voltam mindig felugrottam az utolsó pillanatban :)

Szenyaság volt mi ??? na jó ennyi szórakozás nekem is járt, persze ő nem így gondolta :)


Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43724]
 43722. K.Barbi  |   Válasz erre2018-04-04 21:58:29 [17.] 
Szerda.
Nagyjaból úgy telt a napunk mint a múlt héten.Szokásos csapat,szép idő,ivartalanítások.Korán kezdtünk,és vittük Jennát és Pollyt.Mindketten remekül vannak,és nagyon aranyosak.Dr Szabóné volt olyan drága,és sok kuttyot elvitt sétafikálni.
A többiek meg jó sokat labdáztak és szaladgáltak kint.
Szultán Pattancsékkal ment ki,be is akartam hozzájuk költöztetni,de a végén rámászott Misire megerőszakolás céljából,amit ő nehezményzett,így maradtak külön.Ő lesz az egyik áldozat legközelebb Ildikó drnőnél az fix...

Bull tipusból és kan kutyából szigorú létszámstopot hírdetek!
Jó kis nyugis nap volt,sok kutyázással még a műtétek ellenére is.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43721. K.Barbi  |   Válasz erre2018-04-04 21:56:36 [18.] 
Szerda.
Nagyjaból úgy telt a napunk mint a múlt héten.Szokásos csapat,szép idő,ivartalanítások.Korán kezdtünk,és vittük Jennát és Pollyt.Mindketten remekül vannak,és nagyon aranyosak.Dr Szabóné volt olyan drága,és sok kuttyot elvitt sétafikálni.
A többiek meg jó sokat labdáztak és szaladgáltak kint.
Szultán Pattancsékkal ment ki,be is akartam hozzájuk költöztetni,de a végén rámászott Misire megerőszakolás céljából,amit ő nehezményzett,így maradtak külön.Ő lesz az egyik áldozat legközelebb Ildikó drnőnél az fix...

Bull tipusból és kan kutyából szigorú létszámstopot hírdetek!
Jó kis nyugis nap volt,sok kutyázással még a műtétek ellenére is.
Puszipacsi!

Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
 43720. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-04 19:59:00 [19.] 
szuperek vagytok és nagyon szórakoztatóak

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
[előzmény: (43718) rbedina, 2018-04-03 16:18:06]
 43719. Óvónéni  |   Válasz erre2018-04-03 16:54:31 [20.] 
[előzmény: (43718) rbedina, 2018-04-03 16:18:06]
 43718. rbedina  |   Válasz erre2018-04-03 16:18:06 [21.] 
Sziasztok itt Léna :)

Jól látjátok a teljes menhely falkavezére vagyok személyesen :) A gondozóm egy oltári nagy hibát követett el múltkor, nem én kaptam az első kutyás beszámoló lehetőségét......hiba volt, nagy nagy hiba.....Buksi mi? na persze a kedvenc, na tessék ........falka törvények vannak, tessék betartani ....értem én hogy bántották meg sérült lelkileg, de aztán az én renomém meg hussssssss.....

Ma reggel megérkezett gondozónk, serte pertélt, futkosott, össze vissza....én néztem nagy nyugalommal, mert hát már 12 éves vagyok, ebben a kórban az ember felesleges, hirtelen mozdulatokat felelőtlenül nem tesz, napozik, fetreng lustán és nézi, hogy a gondozójának mi a fene baja van ???

Jó jó 9 óra 00 perckor amikor egy lovas iskolás gyerek sereg beviharzott a menhelyre és pánik szerűen ugatásba kezdtünk, már megértettem......aztán jót múlattam, hogy a gondozó próbált pár szót váltani a gyerekekkel elmondani a sétáltatás menetét szabályait .....hajókürt , fülsiketítő zene mellett tudnátok beszélgetni ?? persze hogy nem, ez nekik sem sikerült, de gondozónk pár perc alatt fel is mérte ezt és elkezdte kiadni a társaimat sétálni :) <3 Andika gondozónk kíséretében jött a gyerek falka...ő volt a falkavezérük :)
Andika jelezte gondozómnak vinne engem is és férjemet Ramit, erre képzeljétek az én gondozóm még bizonytalankodott, hogy mostanában nem igazán sétálunk nagy távolságokat.....szerintetek normális ???? kiadja a fél falkámat a veszélyes rengetegbe ahol bármi történhet és engem nem akar engedni......idős kutya már nem gyors vonat, de azért megállom én a helyem, még a falka élén ejnye ejnye!!!

Amíg mi sétáltunk szerencsére gondozómnak ment segíteni Judit, persze vitte a szokásos finom menüt és Liza :) <3 Volt mit csinálniuk, mert összesen 16 kutya ment erre a kutyagolásra, üres kennelben nem volt hiányt :)

A szerencsések akik jöttek velem bandázni Rami, Brenda, Csibész, Csoki, Mangó, Pattancs, Misi, Bóbita, Lajka, Mázli, Plexy, Kivi, Kaján, Vadóc, Bellus <3 <3 Jó kis csapat mi ? :)

Jó azért az ott maradottak sem panaszkodhattak, mert egy apuka és kisfia hozta utánunk Boxit meg Bütyit, Nikiék kivitték Buksit, Gabi és Szabi egy hatalmas sétára vitte a két macit Bárót és Judyt. Egy bátor család oltári nagy körre elvitte Dolfyt és Nasit <3

Szultán boldogította Pollyt a kifutóban egy örült nagy játék erejéig :)

A hatokból megmaradt négyes is nagyot mozgott kint :)

Léda és Bobi sem maradt ki az udvar adta lehetőségekből :)

Xéna és Töpi a szokásos módon lefárasztották egymást <3

Jenna pedig élvezte, hogy jó hosszú ideig kint lehet a gondozójával a kifutóban....ölbe ugrásban és állásban rekordot döntött. azért még kisebb zajoktól is megijed és a Lizától kapott pogácsát gyorsan elásta a kifutó kapu mellett rosszabb időkre <3 hatalmas füleivel nagyon vicces ,olyan füle van mint Radarnak volt <3

Misi megkapta a fél bogyóját, azt hiszem nem fárasztalak tovább titeket a falkavezér pihenni megy, mert ez egy oltári mozgalmas nap volt, köszönjük mindenkinek a részvételt <3 <3

jaaaaj majdnem elfelejtettem, de nézzétek be a koromnak, a lovas csapattól nagyon sok ajándékot kaptunk, takarókat, száraz tápot, konzerveket, juti falatot , nagyon nagyon köszönjük gyertek máskor is :) :) <3

Mindenkinek további szép napot, jó pihenést, a gondozóm csütörtökön lesz újra kint a menhelyen, bár ez a kutyát sem érdekli, hát még engem, de ezt utasításra ki kellett írnom, még is csak ő adta a lehetőséget :)

Üdv mindenkinek

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[válaszok erre: #43719 #43720]
 43717. zizegő  |   Válasz erre2018-04-03 07:41:06 [22.] 
Semmi baj Éva, jobb volt így, mert féltem, hogy menet közben leáll az autód és akkor messzebbről kell bevontatni.
Akkor ezek szerint a kipufogó volt a baj.

Mi amúgy is így terveztük a hazamenetelt, köszi, hogy el akartál vinni minket a kék buszig.

Ezután a kellemes nap után, befejezéseként jót napozgattunk egy padon a buszra várva.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43716. T.Éva  |   Válasz erre2018-04-02 21:41:58 [23.] 
Hétfőőőőőő, Húsvét Hétfőőőő!

Mire én kiértem a menhelyre már csak egy pár kennel maadt hátra takaritásügyileg

Azt hittem csak ketten leszünk Edinával, de mr amint bekanyarodtam láttam, hogy sok autó van, sok-sok látogatóval. Nagyon jó napunk volt

Edina villámkezü, igaz jó segédje volt a kis Liza, habár már nem is olyan kis, akkorát nőtt a télen régen tgalálkoztam vele.

Mariann is kint volt barátnőjével és egymás után vitték ki sétálni a kutyákat, voltak még sétáltatók, akiket nem ismertem, de szinte az összes kutyuska sétált, de ha nem sétált, akkor jó sokat játszottak a kifutóban.

A neveket felirtam, mert már megint egy páran gazdihoz mentek (akiket végre megjegyeztem ) és jöttek újak

Kezdem Vadóc/Bella kenellel. Nagyon jó ötlet volt összerakni őket, Vadóc egyáltalán nem kergette a lábát, egyfolytában nézelődik, érdeklődik

Plexi nyaka nagyon szépen gyógyult nem hittem volna arról a nagy sebről, hogy ilyen szép lesz nem is olyan hosszú idő alatt, persze a kezelések, a jó kaják, szeretet, stb.


Joci ma nagyot játszott a kifutóban
Új kutyáinkkal megismerkedtem

Palya Jancsiék kint voltak Jennánál, . Jenna is nagyon szépséges stafi szerű fejjel. Hamar meg fogja szokni a társaságát, ma még egy kicsit sirdogált.

Judy és Báró óriási test, hatalmas szív, annyira kedvesek, megérdemelnék, hogy legyen nagyon jó gazdajaik.Kiengedtük Szultánt Pollyt és Pattancskát együtt, de féltékenykedés volt, játszottak ugyan, de őrizni kellett őket, majd ment mindenki a helyére, Szultán egyedül, Pattancska és Polly Misike mellé.

Hazafelé megigértem Mariannak és barátos nőjének Áginak, hogy elviszem őket a kék buszig, de kifelé a földuton szétment a kipufogóm, olyan hangja lett az autónak, mint egy sorozatlövés, igy csak a csömöri busz végállomásig tudtam őket kivinni, Bocsi Mariann.

rendezni a kis és nagy állatkáimat

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 43715. vcsilla111  |   Válasz erre2018-03-31 16:54:27 [24.] 
Boldog nyulat Mindenkinek először is!

Ma Andi, Petri, Bea, Viki és én nyomtuk az ipart a menhelyen, kiegészülve profi sétáltat csapatokkal, mint Gabiék, Öcsémék és Krisztáék. Ment minden mint a karikacsapás, olyannyira, hogy míg mi Vikivel bent tevékenykedtünk, addig a 3 lányt elnyelte a faház és a kifutó A nagy faházban olyan helyre rendet tettek, hogy a takarítónapon oda bizony be se kell menni, még hűtőmosás is volt Metszettek itt - ott, meg amott és csak rendezkedtek, van is nyoma
Sétáltatóinknak köszönhetően rengeteg kutyus tölthetett kis időt a menhelyen kívül is de ha nem estek a kiválasztottak közé, akkor sok ideig futkározhattak a kifutóban.
Joci miatt kétszer kellett látogatóknak szólni, hogy ne nyúlkáljanak be a kennelébe, ezért Gabi, akik holnap is mennek visz ki egy kirakható papírt erről.
Brendához kijöttek a saját sharpei kutyussal, kimentem vele, de sajnos esélytelen, hogy rövidtávon annak a kannak társat találjanak. Azért-e mert ivaros (ezt rövidtávon megoldják a javaslatomra) vagy amúgy is nehéz természetű, de Brenda félt tőle, ő pedig konkrétan támadta (de lehet hogy pont az volt a baja, hogy nem tudja megszaglászni..). Mint kiderült, amikor múltkor voltak, csupán egymás mellett sétáltak, nem is merték közel engedni őket egymáshoz, mert a kan csak ugatott, hát most konkrétan neki akart menni és mivel én tartottam nekem is, pedig az emberekkel amúgy barátságos. Abban maradtam velük, mivel nagyon szeretnének egy társat mellé, hogy ivartalanítás után 3 hónappal jelentkezzenek és meglátjuk változott-e, tudunk-e segíteni esetleg trénert még lehet nekik ajánlani Ilike, hogy beszéljenek vele.
Kriszti is volt kint elvitte Pollyt egy chipre.
Remélem minden eszembe jutott, ha nem majd a csajok kiegészítenek

Csilla
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
Csömöri Állatvédők
 43714. vcsilla111  |   Válasz erre2018-03-30 18:58:22 [25.] 
Sziasztok,
ma megint igen eseménydús napunk volt :)
Mai alap csapatunkhoz Andi, Patri, Viki és én meglepetés vendégként érkezett Erika és Laci és Bea is egy beugrásra
Voltak sétáltatóink is páran és Gazdijelöltek
A főzés javarészét és konyházást csinálta Erika, úgy tűnik már nem bírta e nélkül Laci pedig megcsinálta a kőházban a villanyt meg egyéb barkácsdolgokat és segített takarítani is Úgy láttam menhely elvonási tüneteik vannak
10-re jött Barbi és Gazdihoz vittük Margitkát, egy csudi klassz helyre, remélem hamar összebarátkozik a két cicával és vele pedig a szomszéd malamut, akinek nem nagyon tetszett az új jövevény. Kinti-benti kutyus lesz két tündéri kislány és jófej szülők mellett. Visszafelé a menhelyre megálltunk Csömörön az ápolatlan pulinál, akinek gazdája teljesen normális, a kutyát csak altatásban lehet nyírni, mert harap és sajnos anyagi okok miatt lett elhanyagolva, mert ez nem két forint - ezért felajánlottuk, hogy kifizetjük és szerveződik a dolog
Az a helyzet állt ma elő, hogy pár kutyus ide-oda költözgetett napközben :) mikor kiértünk reggel, rögtön kiengedtük volna Misit, aki a faház sarkában remegett mint a kocsonya szegény, na mondom ez így nagyon nem lesz jó, nem volt ő ilyen.. ezért gyorsba kiengedtem hozzá Pattancsot, Kornélt és Cukit, persze csak kapkodta a fejét, hogy most akkor mi van és nem is nagyon folyt bele a játékba, de mindenképpen be akartam tenni a sarokba és ez meg is történt. Cukit már tudtuk hogy visszük Gazdihoz, ő ment vissza egyedül a kennelbe, Misike pedig szépen szokta az új helyét, társait. Miután visszaértem a menhelyre érkezett egy örökbe fogadó család, akik a 12 éves szuka kutyusuk (mentett, félős, sose volt mellette másik kutya) mellé Kistarcsára kerestek társat. Több jelölt átbeszélése után Kornél lett a kiválasztott és ki is vitték egy nagy sétára, majd bekerült Cuki mellé, mint gazdihoz vitelre várakozók ;) .
Megérkezett Polly is az új kutyusunk, aki egy tündéri kiscsaj, ivaros! Összesétáltattuk és engedtük a kifutóban Buksival gondoltam Margitka helyére azon melegében pont jó lesz, ami egy darabig a kennelben is működött, de sajnos aztán egy visításra lettünk figyelmesek, Buksi megrémítette valamivel, ezért nem erőltettem, főleg hogy a sarok hármas megfogyatkozott, ezért ő került oda. Pattancska és Polly egyből öribarik lettek, nagyon cukik és Misi is jól elvan velünk.
Kijöttek Pattancska Gazdijelöltek is, a férj már volt kint a felesége csak most jött elsőre és kivitték őt sétálni. Régebben volt kutyájuk, ezért azt mondta a feleség, hogy nagy döntés a kutya örökbefogadás és át kell beszélniük, mert akkor teljesen megváltozik az életük. Kérdeztem, hogy beszéltek-e két kutyáról, mert Edinával a férj arról is beszélt és azt mondták, hogy annyiban lehetséges, hogy amikor nincsenek otthon jobban el legyenek, ezért szóba került még Lajka, vagy Polly, de azt mondták, hogy majd ők jelentkeznek.
Udvaron össze lett gereblyézve. Ma -holnapra meg lett főzve a maradék husi, több nincs most.
Menhely után elvittük Kornélt a gazdihoz, nagyon kedves család, egy nagy lánnyal és egy kicsit az új jövevényt gyanúsan méregető, félénk kutyahölggyel. Kertes ház, melléképületekkel, ahol éjszakára tud lenni külön Kornél amíg teljesen össze nem barátkoznak az öreglánnyal, egyébként kinti kutyusok. Nagyon bízom benne hogy minden rendben lesz, mert igazán jó lenne ott neki, sétálni is viszik és sok-sok simogatást, törődést kaphat.
Ezután vittük beszari Cukit gazdihoz, na az külön műsor volt.. Fiatal pár, gyönyörű házzal, kerttel, ahol igazán jól mutat a kisasszony. Sajnos elsőre persze nem ment oda hozzájuk, de a portát körbejárta és már kinézett pár rejtekhelyet.. Mindent megbeszéltünk amit félős kutyánál meg kell és úgy tűnik nagyon elszántak, hogy megszelídítsék őt és igazi családi kutya lehessen belőle, Jövőhét szombaton jönnek a kutyasuliba is vele! Vicces volt mert a srác kezébe tettük Cukit, akitől valóban nagyon távol tartja még magát és az a fej, az az arc amit vágott.. persze alig várta, hogy letegye. Azt tudom erre is mondani, hogy ha sikerül összebarátkozniuk vele, Cuki megfogta az isten lábát, ahogy mondani szokás
Andi mire hazahozott minket, felajánlottam neki akár itt is maradhat, mert mindjárt jön értünk :D
Kicsit többet beszéltem , mint kellett volna ma, de hát ennyi esemény és látogató mellett ezt nem is lehetett másképp :) Remélem aki ma kezdte próbaidejét, mindenki révbe is ér

Csilla
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
Csömöri Állatvédők
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43714, Kutya)
 
    / 1749 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019796848297119 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail