Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9273870/2 Témák: 17613 Tagok: 109109 Legújabb tag: Vikipink Online: (55/5
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1763 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44063, Kutya)
 
 44087. T.Éva  |   Válasz erreTegnap, 23:28:42 [1.] 
Hétfőőőőő

Bocsánat a késői beszámolóérrt, futok az idő után, de mindig elszalad előlem.
A szokásos időben érkeztem, akkor már sok kennel rendben volt, de azonnal beálltam a takarításba.
mai cspat: Paksy Ágika, Gál Niki, Edina, Pál Laci és jómagam.
Puskámat nézve a következőket irom:
Era2 volt Sziszivel orvosnál, majd Bogival is. Ő fog erről b eszámolni.
Lőrinc speciális tápja elfogyott, már reggel sem volt. Ma senzitívet kapott>
Kerestem az én harapós oroszlánomat, de hűlt helye volt, hát persze, hogy Durcikára gondoltam, Telek Andika elvitte, mert ők nagyon egymásra találtak.
Lajka kapott Advocate-t
Sétáltak ma Ágika és Laci jóvoltából Maya, Nasi, Lali, Csoki, Mangó, Csocsi, Anyuci, Lajka és Stella.
Mizo a frászt hozta ránk, a kifutóban voltak Pehellyel és oldalt( a WC oldalánál) át akart mászni a rácson a feje már kint volt, Edina sprintelt bentről, hogy elkapja, nem tudom ha mértem volna az idejét, milyen csúcs lett volna, de elkapta a csibészkét.
Egyébként a két rosszaságnak átraktuk a házukat oldalról, mert a ház tetején állva hergelték Nasit a fenti kicsi résen.
Csillag reggel volt Donával suliban.
Levendula kieresztette a szoprán hangocskáját, a kicsi Csocso tacsi meg olyan mély hangon ugat, mint egy roti nagyságú kutya. Szegénykém egyenül van a kennelben.
Még annyit, hogy tényleg elolvadtam, amikor a kőházban megpillantottam, a mama kutyát és a picike tenyérnyi babáját. Alig várom, hogy leteljen a karantén, de lehet hogy már akkor nem is lesznek itt?
Annak lehet örülni, hogy még tart az enyhe idő nappal, de azért az éjszakák már elég hidegek, dehát ennek van itt az ideje!
Léna rágja magát, jól meg van az uj társával, aki annyira hasonlít Ramira, lehet, hogy ő is igy látja?
Jó éjszakát!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44086. T.Éva  |   Válasz erre2019-10-07 20:42:18 [2.] 
Hétfőőőőőő

Mai csapat: Marika, Paksy Ágika, Edina, Gál Niki, Pál Laci és jómagam.

Sétáltak: Zserbo, Nasi, Maya, Lajka, Stella, Lali, Csoki, Mango,Levendula.

Levendulát egy kedves házaspár vitte ki sétálni.
Marika nagyon finom kaját készített a kutyáknak, mindenki nagyon jól evett, volt aki repetát is kapott.Pelyhes és társa úgy ettek másodszorra is, mintha mmég nem ettek volna. Gyorsabbak voltak a porszívónál. Főzött tésztát maradék a hűtőben.
Mivel igen hideg éjszakát jövedőltek az időjósok pótoltuk a szalmát, ahol kevés volt. A kőházban lévő kicsiknek jó meleg pokrocót raktak be Edináék, de holnap meg kéne nézni, hogy pisis vagy nem, mert ha igen akkor cserélni kellene.

Mama kutya jól evett, de nagyon maga alatt van, csak szemllődik csendesen
nála nem én takarítottam, nem tudom milyen volt a kaksija. Kapott féreghajtót és Advocétet ( jól írtam?)

Beagle kutyák már kezdenek felengeni, a rácshoz jönnek, simit engedik, jutifalatot elfogadták. Bementem hozzájuk akkor még egy kicsit féltek, a ház teteján kuporogtak, de azért simit engedtek.

Mayából ömlik a nyál, Csokiék felé folyamatosan ugat .
Bori meghozta Rami urnáját.
Kaján, Kacor Zsebi és nem tudom nevű ebke,négyen voltak a kifutóban nagy boldogságban szaladgáltak, majd mikor beengedtük őket a trio beszaladt a kennelbe együtt és úgy is maradtak, együtt ettek. Talán továbbra is együtt maradhatnának,

Nagyon nagy forgalom van a bekerülő kutyák tekinetében, és nem tudom, hogy van-e nekünk arra vonatkozó protokoll, hogy hogyan fogadunk be ujonnan érkezett kutyát. Gondolom, ha valaki vállalja, hogy összeirja az ilyenkor legfontosabb teendőket és kifüggesztjük az Irodában, az betartható lenne.
Pl. oltások ellenőrzése, ha háztól, vagy másik menhelyről hoznak kutyát, de ha utcán találják, akkor mit kell tenni?
Azonnali féreghajtás, bolha cseppek (Advocét) Megnyugtató lenne, ha ez egy összefoglaló iratban meglenne.
A konyhában a gyógyszerek között van az egyik legjobb féreghajtó Quaniten rá van írva, hogy féreghajtó és 320 db van benne.
Jó éjszakát kívánokíííííííííííííííííí[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44085. T.Éva  |   Válasz erre2019-09-23 20:20:37 [3.] 
Hétfőőőő

Marika, Ágika, Laci, Edina és jómagam a mai csapat.
Ágika és Laci sétáltatták kedvenceinket, sétáltak, Csoki/Mangó, Léna/Ramki, Nasi, Maya, Max, Sziszi, Kaján, Bogi, Lajka
Lajka kapott Advocatet.
Lőrin/Levendul kennelére át lett rakvaa karanténos papir.
Maja visszakerült a kinti kennelbe, mertannyira nyálzott, több liter nyálat hányt ki idegességében. Slaggal kellett lemosni a tömérdek nyálat. Most jutott eszembe, hogy bocsi, de a vizes vödrét nem öntöttem ki, ott is látható, hogy mennyire habos a teteje a viznek.
Edina rámhagyta Durciék kennelét, Tündéri Pongó és Picur nagyon édesek voltak, szeretgettem Pongót, ölbe vettem, jött Durci próbálkozott velem, simizzrem meg, mondtam neki, ha leszokik a csipkelődésről akkor ölbe veszem. Megértette szerintetek?
Olgánál sokáig bent voltam, nagyon félős, riadós, egy kis zajra összerezzent, remélem helyrebillen a kis lelke. Simogattam a fejét, majd abbahagytam és odatette a fejét a kezemhez, amikor bementem hozzá, még tarftotta a kellő távolságot.

A konténer nem szemetes konténer, csak az lehet benne,amire
megállapodtuki:kutyapiszok, ennek ellenére volt benne 2 pléd, fémdoboz, OSB lapok, amit tudtunk kiszedtük.
Ha nem mindent irtam le, kérem Edinát egészítsen ki.
Jó éjszhakát kívánok!

[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44084. zizegő  |   Válasz erre2019-09-13 21:39:52 [4.] 
Péntek és 13...🐾 😜

Nem ijedtünk meg tőle, sőt...

Bár voltak adományozók, sétáltatók és csupán csak érdeklődök a menhely élete iránt, mégis egy szuper napot tudhatunk magunk mögött.

Andival megint kettecskén indítottuk a napot, majd felmentő seregként egy személyben megérkezett Gál Niki hozzánk, hogy oldja magányosságunkat és besegítsen nekünk. 😍

Két legény is meglepett minket a délelőtt folyamán, Gergő és egy vadi új 50 órás diákönkéntes is, Sebi.

Sebi Budakalászról biciklizett ki hozzánk 😮 és amikor megkérdeztük, hogy miért pont Csömörre, azt válaszolta, hogy a mi menhelyünk volt az iskola által megadott lehetőségek közül a legszimpatikusabb neki. Rögtön megkedveltük a fiút! 😄

A két fiú bemelegítésként rögtön megkapta, mivel Gergő már tapasztalt sétáltató a Sissy - Max párost, hogy jól lefárasszák két hiperaktív kutyánkat. Ez sikerült is nekik, mert a patakig vitték két pancsoló bajnokunkat, így aztán visszaérkezéskor mindkét kutya rögtön eldőlt a kennelben és csendesen szemlélődött az etetésig.

Ma kinézett hozzánk Széna/Plexi bácsi is, aki most Bogit vitte el sétálni és nagyon elégedett volt új sétapartnerével, gondolom Bogi is ezen a véleményen lehetett, bár ő nem mondta. 🙂

Adományokat is kaptunk, így Forró Kriszti miután olvasta a beírást egy nagy zsák jó minőségű kölyöktáppal érkezett (köszönjük!!!) és természetesen magával hozta kisfiát Levit, így végre láthattuk "igaziból" is, nemcsak fényképen. 😍

Krisztin kívül egy fiatal pár is hozott száraz tápot nagy és kis termetű kutyáinkra is gondolva, illetve egy karton nagy konzervet és szalámit. Nem kutyát kerestek, csak a fiú édesapja Csömörön él, tőle hallottak a menhelyről és kíváncsiak voltak hogyan zajlik itt az élet. Körbe néztek, meghallgatták a kutyák történetét, megsimogatták a kíváncsiskodó bundásaink fejét és a búcsúzáskor jelezték, hogy legközelebb sétáltatni is jönnek majd.

Pankát még tegnap Era átköltöztette Lajka mellől Bogiékhoz, mert ideje nagy részét a kutyaházba bebújva töltötte, mivel Lajoskánk szépen mondva egyáltalán nem hagyta érvényesülni.

Bogiék mellett lenyugodott, bár az etetésük így elég kaotikus volt, mert mindenki a másikét akarta megenni és mivel Panka és Pircsi még kölyöktápot kap, nem árt benn maradni náluk ilyenkor.

Max és Sissy szigorúan külön evett és figyelni kell Helláéknál is, mert Rufi időnként morcosan viselkedik mostanában.

A "Durcis" kennelben ma Andi volt a gardedám, ugyan Fődurcink ki nem szállt az öléből, azért a két másik törpének is jutott szeretet, no és az etetésnél is finom falatkákkal kényeztette őket.

Niki az "A" betűs kölykök kenneljét rakta rendbe és persze ők sem maradtak ki a dédelgetésből. Versenyeztek is rendesen Niki kegyeiért, hogy minél több simit bevasaljanak tőle.

Aggódó énem ismét elő tört belőlem (gondolom, ezen már senki nem lepődik meg 😜) és a kölyköcskéknek puha fészket készítettem az egyik kutyaházba, amit boldogan vettek birtokba. Igaz, a nappalok még melegek, de az éjszakák már egyre hűvösebbek, legyen hova bekuckózni nekik, ha fáznak. Egyébként sok felnőtt kutyánk példát vehetne róluk, mert csak a forgácsba végzik el dolgukat, öröm náluk a takarítás.

Részemről Csocsival próbáltam kapcsolatba lépni, több-kevesebb sikerrel, ami a videón is látszik. Mivel harci tacsink ideje nagy részét továbbra is a kutyaház tetején tölti kurta lábai ellenére, tovább építettem és stabilizáltam neki a "lépcsőjét", hogy ne történjen baleset. Elég magányos szegényke abban a hátsó kennelben, de jó lenne, ha ő is beljebb kerülhetne!

Húúúúúúúúúú, most látom, hogy megint hosszúra nyúlt a beszámolóm, szóval gyorsan befejezem, de még valami.

A szokásos fertőtlenítésen kívül Andi kifertőtlenítette az összes jelenleg üres kennelt, a kőházat és a faházat is a berendezéssel együtt, mivel nemsokára új kutyák érkeznek a menhelyre. No, és természetesen nem hagyta ki az udvart sem. 👍

Köszönjük a mai segítséget Nikinek, Gergőnek és Sebinek!😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44083. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:26:59 [5.] 
Szöllösi Erika beszámolója:

CSÜTÖRTÖK

Sziasztok!
A mai napot valahogy úgy jellemezném hogy nagyon jó.
Mariann és Erzsink segítséget köszönöm.
Masni gazdinál!!
A lehető legjobb idő volt ami létezik.
Voltunk sétálni Maja, Csoki, Mangó, Szöszi, Joccc, Nasi, Durszinea, Bogi és Pircsi.

Igazán kellemes szép pörgős nap volt.

Sziasztok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44082. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:24:31 [6.] 
Halász Barbi beszámolója:

Szerda

Ma csodalatos időben Krisztinával egy csodás, igazi kényelmesen kutyázós, de tevékeny napot zártunk kettecskén.
Főbb történések.
Sissi összecuccolt Mexszel.
Hatalmasakat játszanak ,bent sincs gond a kennelben, kivéve természetesen, ha kaja időre kerül a sor, Sissi behárpiásodik.
Szigorúan külön etetés javasolt, de jutival szépen visszazárhatóak.
A két "A" betűs manó bekerült a kennelsorra, lássanak már valamit a világból!
Nagyon elvezik a szellős otthont és a szép kilátást.
Pircsi es Bogi szobatársak lettek, igaz csak szombatig. Bogi talált egy sípolós játékot valahol, a nap nagy részében azzal nyomatta. Addig sem nyalja az osb-t szegény drágaság.☹
Az egyedül maradt siheder - talán Panka - brutálisan el van kenődve. Egész nap szűköl és minden kutyától fél. Végül Lajkával összeköltöztettük és kezd oldódni. Már játszottak egy kicsit a kennelben is.
Végig Vectraztuk és féreg hajtottuk az egész bandát!
Kivéve természetesen a 4 kutyaegeret.😎
Őket majd valaki hozzáértő...
A nap végén fésülgettem Hellát, sétáltattuk Szöszéket és elvittük Barkát gazdihoz.
Köszönöm a részvételt Kriszti!❤👄
Puszipacsi🐾

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44081. zizegő  |   Válasz erre2019-09-12 22:15:15 [7.] 
Szöllösi Erika beszámolója

KEDD

Sziasztok.
A mai nap simulékony és probléma mentes volt. Sajna megint tök egyedüli egységben forgolódtam saját magammal. De a jó hír hogy volt gazdijelölt nézelődni és Barkát szeretné. Csilla, remélem sikerült elküldenem a pontos címet. A most már három Durci- Duli-Fuli nagyon szépen ettek csak taktikázni kell velük. Durcinak kint, a másik két őrző-védő a házban egy tálból.

Hát ennyi a mai nap. Sziasztok.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44080. T.Éva  |   Válasz erre2019-09-09 22:07:29 [8.] 
Hétfőőőőő

csak esett, egyfolytában esett, minden rosszra felkészülve gumicsizmában mentem, ami jó szolgálatot tett, mert próbálkoztam a vkizet elvezetni Hella/Rufus kennelében, szegények térdig a vizben , sárban rohangáltak. Közben carrá áztam, pedig volt rajtam esőkabát is. oldalra sikerült a viz elvezetése, de a házacska háta mögött nem tudtam teljesen elvezetni, pedig elég mélyre kellett ásnom, még kivülről kellett volna, de Marika már sürgetgett, ha valaki befejezi a munkámat, megköszönöm, sőt Hella és Rufi is megköszöni egy felugrással. Elképzelhetitek, hogy néztem ki utána.!
Mai lelkes és tettrekész csapat,Marika, Ágika, Edina és jómagam, később érkezve.
Nehezített napunk volt, nem volt sem villany sem vizszolgáltatás, a villany egy villámcsapástól ment el , vmelyik elosztónál a viz nem tudom miért, A villany az ELMÜ-től függ, hogy mikor lesz a vizről nem tudok mit irni.
Edina megsétáltatta a zuhogó esőben Nasit ás Maját, a kutyák élveték, Edina jól megázott. Majd elvitte gazdihoz Tutyit és Bolkát, Panka egyedül maradt, kicsit szomorú volt. Visszajött Edina, majd elment Ujfalussy Krisztivel elvitték Almát a piciktől, igy már Alfa és Aladár maradt a hetek bandájából, de közben 8 zsák forgácsért is elment, amit egyenlőre a SEAT-ban hagyott, gondolom holnap kiviszi a menhelyre.
Durcika kint evett a Sütiék bent ettek volna, de nem ettek, ugráltak ki be a hazba közben kötelezően ugattak engem, kijöttem a kennelből, hogy ne zavarjam őket, de akkor sem ettek. Durci sem evett külön, ezért beengedtük a kennelbe, leültem melléjük, Durci elfogadta a kezemből a kaját, majd egyik pillanatról a másikra bekapta a kezemet, kis gerilla harcos, nem tud nagyot harapni azokkal a pici fogakkal, csak meglepett.
Azt hiszem mindent leírtam, amit kellett.
remélem a késői idő ellenére még tudjátok olvasni.


[ Saját fotóalbumom
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban,ahogy az állatokkal bánik"Ghandi
Csömöri Állatvédők
 44079. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 23:14:42 [9.] 
Péntek...

Andival ketten indítottuk a napot a menhelyen, amihez kellemes napsütéses idő társult.

Pál Laci jelenleg szép autókkal és a posztjai alapján bájos leányzókkal 😜 tölti az idejét külföldön, így ma hiányzott a társaságból.

Andi rögtön neki indult a kutyáinkkal sétálni, én pedig bent tevékenykedtem. Egy ideig csendben tettünk-vettünk, amikor először Juhász Zsófi, majd Kozma Mariann is feltűnt a színen, így aztán négyesben rögtön pörgősebb lett az életünk és persze a kutyáké is.

Barika és Bandi szomorúan fogadtak reggel minket a kennelben a kalapkájukkal a fejükön, nem úgy Pircsink, mert őt még ez sem tartotta vissza a bolondos ugrálástól. Úgy verte a faház oldalát, hogy először is őt engedtük ki az udvarra egy kis futkározásra, majd később Zsófi könnyű sétára vitte kajla kisasszonyunkat. Bandi a kalap ellenére valahogy leszedte a kötést a sebéről, mert a takarításnál megtaláltam. A sebét nem bántotta.

A sétákra és az etetésre levettük róluk a fejfedőt, de utána mindhárman szigorúan visszakapták, aminek nem örültek túlzottan.

Csocsi a kinti kennelben már nem ugat egyfolytában, a seprűtől viszont nagyon tart, úgy látszik kaphatott vele ott, ahonnan elhoztuk. Szerencsére szépen használja a forgácsot, így nem kellett sokat takarítani nála. Ebédre konzervet adtam neki, mert a tegnapi száraz tápos kajája megint ott volt a tálban, meg sem kóstolta. Tudom, nem kellene kivételezni kutyáinkkal, de úgy gondolom, hogy nála talán a tele pocak érzése is hozzá segít majd a bizalom fejlesztéséhez. 😀 Legalábbis remélem!

Az "A" betűs kölykök bár a számuk most már háromra csökkent, még mindig rengeteg vizet isznak, üres volt az itatójuk reggelre. Az étvágyuk jó és a végtermékekkel sincs semmi baj.👌

A lányok dél körül hazaindultak, de rögtön váltotta őket egy fiatalember, aki másnapokon már járt kinn a menhelyen, nem biztos, de ha jól tudom Gergő a becsületes neve. Sétáltatni érkezett és mivel volt még egy kis időnk az etetésig, Rufi rajongóként (végre!!!) először őt, majd Jocit, végül még Maját is elvitte sétálni, mert szerinte kérte a szemével, hogy vigye ki őt is.😂

Maja nagyon boldog volt, hisz így, ma neki kétszer is kijutott a sétából, el is fáradt rendesen.

Ramikánk lábacskái nincsenek túl jó állapotban, náluk nem kísérleteztünk a sétával, Lénával együtt csak a kifutóba engedtük ki őket bóklászni.

Zsebi, Kacor és Kaján viszont Andinak és Zsófinak köszönhetően jó nagyot sétálhattak a környéken.

A nap méltó befejezése volt, hogy Bognár Virággal gazdihoz szállítottuk Archie-t próbaidőre.

Ezúton köszönjük Zsófinak, Mariannak és Gergőnek a segítségét! 😍

Jó éjszakát Mindenkinek! 🌙

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44078. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 23:12:41 [10.] 
Halász Barbi beszámolója:

Szerda.

A mai gyönyörűségesen szép napot édes hármasban töltöttük kedves sporttársaimmal. Majdnem végig, mert egy röpke setire kilátogatott hozzánk Marci és Lili, természetesen Ricsiékkel andalogtak.😍
Szevi is setizett, Majával, Nasival és Mangóékkal,c sak azt nem hívhatjuk andalgásnak.😁
Én fordultam párat a műtöttekkel, két alomkutya került sorra, Pircsi és Bandi.❤❤❤
Egyszerűen mindkettő fantasztikus,szerencsések a leendő gazdik. Titokban sírtam is kicsit, miközben Bandit puszilgattam...😞
Az új vérebek elég nevetséges külsővel rendelkeznek. Legalábbis számomra. A kinti szuper vérebhez természetesen Szevi ment be, előszór ismerkedni majd aztán takarítani. Előszór ugatta, de takarításnál már meg sem mert mukkanni. Szevi kisugárzása hatott.😂
A 3 siheder rendesen szétszedte a vatelines takarót, ami bent volt náluk, az egyik hányt is egy kis tölteléket. Kiszedtük. Továbbra is oltári hangosak, és egész nap gyötrik egymást. Ezt csinálják a szomszédaik is, Jamesbondék. Brutálisak.
Durcika társ híján egész nap a nála levő kabátot rágicsálta.
Szegény Bogi meg állandóan az osb lapot nyalja....olyan szomorú látvány.☹
Legszívesebben elküldeném videón a volt gazdájának, a hárfaművésznőnek.
Hellát elkaptam és kicsit kikefélgettem a szőrét, láthatóan nagyon tetszett neki. Ezentúl mindig ki fogok menni hozzá és megpróbálom kizökkenteni abból az őrült rohanásból. Cuki volt.
Kriszti összekészítette holnapra az oltani valókat, Mikivel lefixáltak.
Főztem rizst, jó sok maradt is.
Eltemettem egy kis mókuskát az avar alá, az út közepén volt halottan. 😢Szerintem elütötte valaki szegénykét.😡😠
Az idő ennél csodásabb nem lehetett volna.
Mindenkinek nagyon köszönöm a részvételt!
Puszipacsi.🐾

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44077. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 22:58:42 [11.] 
Szölösi Erika beszámolója:

KEDD

Sziasztok.
Amilyen a mai nap volt sajna kicsit olyan a hangulat. KONKRÉTAN vizenyős!! Mariannal (köszönöm) ketten probálkoztunk a szinte folyamatos esőben.De mint mindig minden megoldható.
Tehát sok sztori nem alakult ki.
Azért még séta így is volt.
Akik sétáltak Maja Bari Max Nasi Durci .
Egyszóval a nap kicsit lapos volt.
Remélem holnap jobb lesz.
Sziasztok.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44076. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 22:57:54 [12.] 
Hétfőőőőőőőőőőőőőőőő

Edina szabadságon van, Tóth Évi pedig megkért, hogy ma én írjam a beszámolót, szóval megint itt vagyok 😜.

Annak ellenére, hogy igazándiból azt hittem Tóth Évin kívül ma nem igen lesz velem senki, szerencsére tévedtem.

Velünk volt Paksy Ágika, Kundra Mónika, sőt még Pál Laci is beugrott elutazása előtt hozzánk.

Így aztán nekik köszönhetően kutyuskáink mégsem szorultak be csak a menhelyi kifutóba, hanem többen is sétálhattak.

Újfalusi Kriszti is kiszaladt a menhelyre és elvitte Csillagot csípőszűrésre. Csillag elég bágyadt volt még a visszaérkezéskor, így külön kennelbe tettük. Mire indultunk haza addigra már a régi Csillag lett, így kapott enni, majd visszaköltözött imádott Ricsikéjéhez, nagyon örültek egymásnak.

Másik szerelmespárunk esetében Durcikánk heves küzdelme Bandi kegyeinek megszerzéséért ma viszonzásra lelt. Mi viszont emiatt arra következtetésre jutottunk, hogy Durci tüzelni kezdett. 😁 Így kénytelenek voltunk mielőtt a nász beteljesedik, szétszakítani őket és Bandit másik kennelbe költöztetni.

Barka nagyon örült új lakótársának, örömében körbeugrálta és hízelgett neki, de mivel Bandink szívét addigra a kistöpszli csajunk már elrabolta, egy idő után feladta és továbbiakban békében feküdtek a kennel két oldalán.

Bízom benne, hogy Barka étvágya így talán visszatér, mert a tegnapi kaja érintetlenül volt ott a tálkájában reggel és a maihoz sem nyúlt hozzá. Igaz, mostanában Tarka mellett sem nagyon evett, bármivel is kínáltuk. 🙁

Mini harci ebeink rendbetételét Tóth Évi vállalta magára, Süti és Picur már kézből esznek 👍, de Csocsinak még fenntartásai vannak az emberekkel szemben. Évi ötlete, hogy a kutyaház mögé tegyünk majd autógumit, holnap megvalósul, mert így nem tud majd elbújni mögé, ha valaki bemegy a kennelbe. Egyébként "vadtacsinknak" is inkább csak a szája jár, a szeretetteljes törődés meggyőzi majd őt is arról, hogy nem minden ember rossz és gonosz.

A délelőtt folyamán még mindig nagyon meleg volt, ez főleg idős kutyáinkat viselte meg, de szerencsére délutánra már feltámadt a szél és hozott egy kis enyhülést. 💨

Nagyon köszönöm Ágikának, Évinek, Móninak és Lacinak a segítséget! 👌

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44075. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 22:55:30 [13.] 
Vasárnap Erika és Laci Nap

Ma nagyon sok látogató, sétáltató volt, biztosan kihasználták az iskola előtti utolsó napot :)
Gazdijelöltek, akik érdeklődtek, konkrétan nem döntötték ott, de azóta telefonon visszaszólt egy család, akik Pircsi mellett döntöttek, jövő hét végén mehet is 🥰
Bea elvitte az egyik A babát gazdihoz, így még 3an ketesnek Gazdit, 1 lány 2 fiú.
Kutyusok jól vannak. Nasi megismerkedett Maxszel a kifutóban, de sajnos úgy tűnik sok volt neki a vehemencia, így egyedül maradt. Miniterminátorokat, tacsit és pincsereket is gond nélkül takarították ki, kis kajával hívogatták is őket, persze félnek, de úgy tűnik napról napra jobb a helyzet :) .
Durcikánk ma nagyon jó kedvű volt, Erika szerint bármit meg engedett volna, én ha kint vagyok sokat dajkálom és ahogy látom a fotókon más is, szerintem nála ennek nagy eredménye van, de azért még kapkodós, de nem harapós (tegnapi sétánál is egyszer odafordult, de tudták az instrukciókat, így nem történt semmi).
Tegnapi maradék husit megfőzte és odaadta Era.
A tegnapi csoportról egy videót csatolok a mai naphoz.
További szép estét!
"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44074. zizegő  |   Válasz erre2019-09-06 22:54:35 [14.] 
Bognár Virág beszámolója:

Szombat🌞
Reggel kiszaladtunk a piacra Gabriella Ráczcal, hogy ma friss, főtt csirke legyen az ebéd. Gabi vett 20 kg farhàtat, ami maradt azt betettük a fagyasztóba, még két adag van. Köszi Gabi!😘
Fél 9-kor Krisztina és Bea kicuccolt a rendezvényre, vitték Bandit és két kicsit az A alomból.
Megérkezett Csilla és Erzsi is, meg egy kis késéssel a mai dm csapat. Eltévedtek, másik úton mentek , először egy kitenyésztőnél kötöttek ki.😁
Akit csak lehetett, vittek sètàlni, mindenki lógó nyelvvel ért vissza. Kutya is, ember is.🌡
Köszönjük, hogy jöttek!😍
Volt két 50 órás segítőnk is, egy testvérpár, sétáltattak, takarítottak, szeretgettek. Ahogy kell! 😁
Pálma leendő családja is kilátogatott egy kis sétára, ismerkedésre. Már nagyon várják, a gazdi, a Nagymama jövő héten jön haza.
Mivel Pálma nem szeret egyedül lenni, olyan bánatos volt, átköltözött Bogiekhoz.
Közben kiválasztotta egy idősebb pár Tarkát, akit Csillàèk el is vittek Szilasligetre délután.
Most Barka van egyedül, ő a szomorú. 🤔
Nasit átraktam Kacorèk régi helyére, mert az a hátsó kenel nagyon meleg.
De Nasi sem a régi, pedig egész nap szeretgették, sètàlni is volt.😓
4 után Csillàèk még a D-ket is elvitték a gazdikhoz, üres a faház, csak holnap rendbe kell tenni. Erika Kunné!😘
A tacsi bujdokol a ház mögött, nagyon félős, a hangját hallani, de, ha oda megyünk, akkor elbújik.
A fekete pincsernek be nem áll a szája! Kis pukkancs. De azért kíváncsi mind a kettő, jönnek a rácshoz ismerkedni.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44073. zizegő  |   Válasz erre2019-08-30 22:43:44 [15.] 
Péntek...
Hármasban kezdtünk Andival és Pál Lacival a mai napon.
A konyhába való belépéskor, rögtön Lacinak akadt dolga, mert a mosogató alatti vízvezeték bekötése (bocsi, ha nem használok szakszavakat) elengedett és elég szépen fröcskölt belőle a víz. A gyors elzárása az aknában, a konyhaszekrény jócskán elázott alsó részének kipakolása után, Laci neki állt megoldani a problémát. Sikerült ideiglenesen orvosolnia, de jó lenne egy vízvezeték szerelő is, aki a megfelelő szerszámokkal véglegesíti.
A kinti csap (piros) elzárójának is átszakadt a menete, ezt már Laci nem tudta megcsinálni alkatrész híján, bár még elzárható, de ki tudja meddig?
Lacink ezenkívül még megerősítette a "négyes" sarokkenneljének ajtaját, mert folyamatosan kidugdosták a kölykök a fejüket a lyukon, a téglát kilökve. Pihenésképpen pedig tovább kereste az az "inkák kincsét" az udvaron 😜, komolyra fordítva a szót árkot ás, hogy a nagyobb esők után Rufuszék és a klotyó felé ne álljon meg a víz, hanem kifolyhasson a kerítésen kívülre.
Még javában folytak a javítási munkálatok a konyhában, amikor megérkeztek az M&M lovassuli gyerekei Balogh Anna vezetésével. Így aztán menhelyünk igazi méhkassá változott. A kutyák ugattak, a gyerekek zsongtak, szóval amolyan olasz családi hangulat alakult ki pillanatok alatt.
No, nem tartott sokáig a hangzavar, mivel a gyerekek a már tőlük megszokott módon, feladatukat komolyan véve, rendezetten egymás után kimasíroztak sétálni a méretüknek és temperamentumuknak megfelelő kutyával.
A gyerkőcökkel szinte egy időben befutottak diáksegítőink is, Kata, Fecó és Kolos, majd Kozma Mariann is megérkezett.
A népes csapatnak köszönhetően Léna, Rami, Szösz, Joci, Hella és Rufi kivételével minden kutyuskánk sétált. Még Kacor, Zsebi és Kaján is útra kelt mai segítőinknek köszönhetően.
Természetesen a benn maradtak sem voltak elhanyagolva, nekik is akadtak játszópajtásaik a kifutóban és bőven idejük is arra, hogy kitombolják magukat ki-ki vérmérséklete szerint.
A gyerekek ismét rengeteg adománnyal érkeztek és akiknek végül nem jutott kutya sétára, azok szó nélkül kapták a seprűt és a lapátot, majd neki álltak takarítani. 👍
Ma "megőrzésre" visszaérkezett a gazdik nyaralásának idejére Zselé és Zafír (alias James és Bond). A megbeszéltek szerint Zsike volt kenneljébe költöztek. A gazdik könnyes szemmel búcsúztak el kedvenceiktől és a két kutya is megilletődve álldogált még sokáig a kenneljükben, hiába zajlott körülöttük az élet. Zselé rengeteget nőtt és mintha komolyodott is volna, bár lehet, hogy ez pár nap múlva már nem lesz annyira jellemző rá .
A saját nyakörvük maradt rajtuk, de a gazdik elmondása szerint hámmal jártak sétálni velük.
Mivel ma érkeztek, inkább az udvarra engedtük ki őket futkározni és Kata invitálta az egyelőre két megszeppent legénykét egy nagy labdázásra. Az étvágyuk jó volt, így remélhetőleg hamar feloldódnak majd.
Nasi is elég csendes még, de Mariann rögtön a szárnyai alá vette és egy hatalmasat sétált vele, majd benn maradt az etetésnél is, mert a készülődő vihar miatt nem akart enni.
Barikáról a séta és a kaja idejére levettük a kalapot, de utána visszakapta, mert piszkálja a sebét.
A három tegnap érkezett, rossz tartási körülmények közül mentett egyenlőre elég "vadkutyáink" nagyon zavarodottak, bizalmatlanok. A folyamatos összezördülések és az ember ellen falkában támadó kutyákat végül Andi és Anna szétültette. A két kisebb testű kutyus bekerült a belső körbe, a harmadik tacskóformájú falkavezérként működő pedig a kinti kennelben maradt. Délutánra csendesedett a helyzet, de a morgás és ugatás mellett egyelőre kitartanak, ha közeledtünk feléjük.
Persze örömhírünk is van: Daisy és Darwin, illetve a kőházban lakó legfiatalabb kölykök közül Archie gazdisodott. Nemsokára megkezdik próbaidejüket a gazdijelölteknél.
A négyes csapatból pedig Janka indult ma útnak, de ezt már Barbi Halászbeszámolójából tudjátok.
Kriszta is meglátogatott ma minket, hogy Pircsiről Andi segítségével művészi fotókat készítsen a mielőbbi gazdisodás reményében.
A táboros gyerekek és diáksegítőink távozása után, pánikszerűen kezdtünk neki az etetésnek, mert nagyon úgy nézett ki, hogy ránk szakad az ég.
Max, Nasi és Kacorék már alig akartak az ételhez nyúlni, így Laci Maxet, Mariann Nasit, Andi pedig Kacorékat nyugtatta, hogy eszegessenek egy pár falatot. A többiekkel nem volt gond, faltak, mint a gép. Nem is csodálom, mert Ildinek köszönhetően fincsi csirkenyesedék került ma a tálakba feltétként kutyáinknak. Köszi Ildi!
Természetesen a kölykök a szokásos tápot kapták, szájméretüknek megfelelően.
A vihar végül szerencsére nem érkezett meg, így Andi végezetül alaposan kifertőtlenítette Rufi és Hella kenneljét, mert ott is rengeteg a légy és nagyon csípik őket, főleg Hella fülét.
Kezdődik az iskola, így Edinához hasonlóan a pénteki csapat is nagyon köszöni diákönkénteseinek az egész nyári munkájukat. Sokan megígérték, hogy suli idő alatt is jönnek majd a menhelyre, de már csak szombaton, vasárnap és egyéb ünnepnapokon, mert kedvet kaptak a "kutyázáshoz" és végül is ez a lényeg.
Hosszúra nyúlt beszámolóm végén Andi és én köszönjük Kozma Mariannak, Lacinak, Katának, Kolosnak, Fecónak, Balogh Annának és kis csapatának a mai segítséget.

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44072. zizegő  |   Válasz erre2019-08-30 22:40:21 [16.] 
Csütörtök

Edina beszámolója:

Csak sikerült kihagynom valamit, Hkcs ma olyan figyelmetlen volt, hogy nem szólt a többieknek hogy ne kapjak kaját mert gazdához megyek. Ezért jól megetettek, de csak mert olyan vékony vagyok😂😂Erzsi én nem emlékszem hánytam a kocsidban? Ha igen akkor neharagudj, Hkcs tehet róla 😘😘

Szép jó estét mindenkinek itt Zsike ❤
Gondoltam beugrom még egy beszámoló erejéig, mert ma át cuccoltam probaidőre a gazdijelőltjeimhez 😁Erzsi meg Csilla elszállítottak 😘

Ma nem csak én voltam ilyen szerencsés hanem Amida is, ezért a törpék már csak 5en vannak. Ne tévesszen meg senkit a rövid lábú tacsi forma Adolf, nem azért szélesebb mint hosszabb mert megette a tesót, hanem egyszerűen bélpoklos 😂😂Lehet érdemes felügyelni az etetést, mert nagyon ijesztő kaja után 😂

Csilla ahogy már beírta, levitték Déziéket és Lolka-Bolka csapatot ja nem Lolka nincs,Tutyi, Bolka, Janka, Panka csapatot dokihoz 😁 Köszönjük 😀

Mire visszaértek olyan felfodulás volt, hogy még Bolkáék kennelét sem sikerült kitakarítani, igaz Csilla mit csinált ez a sok sok ember ha még erre sem volt idejük ? Lusta banda ülj le 1-es 😂😂
Na nem baj az a lényeg, hogy miután tele volt a kennel, így 5 ember kellett a takarításhoz 😁 Mivel sok ügyes segítő volt ezt meglehetett oldani simán 😍

Mai ügyes csapat Gaby Turi-Kováts, Maja Turi-Kováts, Dóra Turi-Kováts / Hkcs örömére sok volt ma a Tury - Kovats 😍❤/Anna Bálint, Eszter Mocsonoky és két barátja, Lili Herman, Márton Gáspár, Julcsi, László Pal, Kolos és Fecó 😍😍Huuuuu ezt össze szedni sem volt könnyű, mire nem jó a fénykép mankónak 😂😂

Persze a felsorolásnak itt még nincs vége mert 9.30 ra megérkeztek a lovastáborosaink Katalin Vass, Rita /és szégyelem, de a harmadik hölgyemény nevét nemtudom/ kiséretében:( :( de ezt nézzétek el nekem mégis csak egy kutya vagyok nemtudok ennyi nevet megjegyezni 😁
Kata légyszi segíííííts 😁

Sok sok kutyánkat megsétáltattak az apró gyermekekből álló vagány lovasok 😍😍 és össze vissza szeretgették őket ❤ és persze sok sok adományt is kaptunk 😍😍köszönjük 😘😘

A képen lévő szalmakalapos hölgyemény szívét, viszont Bolkánk elrabolta, ezért már a négyekből nem csak Jankánk hanem Bolkánk is gazdijelőltes ❤❤❤

BOLKA FOGLALT 😁😁

Ritához költözés időpontja 09.09. 9 óra , na jó a kilenc óra csak vicc, de a többi igaz 😂😂

Hkcs intézi ha visszajött a nyaralásból, ugyanis van pofája jövőhéten nyaralni menni.
Helyettesíteni hétfőn és csütörtökön Marianna Nagy fogja 😍😍köszi Mariann 😘😘

Viszont ha visszajött sajnos már csak hétfőnként lesz kint a menhelyen, így lett Hkcs ből csak H 😂😂 bocsánat csak sok munkája lesz, de mindenkit szépen kér, hogy segítsétek Era2 -őt is, mert ő lesz helyette 😁

Természetesen hétfőnként ugyan úgy mint eddig, vár mindenkit szeretettel 😘😍

A fiatal segítőinek akiknek már jövőhéten suli lesz, üzeni, várja őket a szünetekben, meg persze néha suli helyett, de ezt nem tőlem hallottátok 😂😂 és természetesen nagyon nagyon köszöni, hogy egész nyáron kitartóan segítettétek a munkáját.❤❤😍 Fogtok neki nagyon hiányozni 😍😍😍

Mint láttátok megérkezett Szévi közreműködésével három új kutyánk 😀 Hkcs reménykedik egy hét alatt szocializálódnak picit, ha nem hétfőnként Tévi tiéd a banda😂😂😂

Hkcs titkon reménykedik, hogy lassan térd fölötti kutyáink is lesznek, légyszi légyszi, ha kell térden állva képes könyörögni 😂😂

Nasinkat ma mindenki agyon ajnározta, aki persze fürdött a népszerűségben, ahogy a képeken is látszik 😁😁

Nem vagyok biztos abban, hogy semmit nem hagytam ki, de majd kiderül. Így most viszont én voltam az utolsó aki csütörtöki beszámolót írt 😘 ezért elég terjedelmesre sikerült, el ne aludjatok míg olvassátok 😂😂
Hétfőnként azért még egy egy társam néha jelentkezik csak hogy nehogy megússzátok 😍😍😍

Jó éjt mindenkinek 😍😘😘

Ui: ja fontos, még Lois is le lett papirozva, de legalább arról már láttatok képeket ❤❤❤❤

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44071. zizegő  |   Válasz erre2019-08-30 22:38:51 [17.] 
Szerda

Barbi beszámolója:

A mai nap a szokasos mederben ,2 kedves sporttarsammal telt. Fullasztoan meleg volt,mi ketten Krisztinaval nem is nagyon talaltuk a helyunket. Meglehetosen dekoncentraltan tettuk amit tudtunk,Éva minimum 3x annyit porgottt es dolgozott mint mi. Koszonjuk Éva !😍
Meg 2 diakfiu volt a segitsegunkre,ugyesek voltak,es nagyon sok kutyat setiztettek a meleg ellenere.
Barika mutodott,jol van,Plexi regi kenneljeben labadozik.
A 4 maszkos pofinak az a kinti kennel nagyon szukos ,budos es meleg volt,igy bekoltoztek a sarokkennelbe. Lenyegesen komfortosabb.
Brutal ehenkoraszok.😁
A ket kis D betus is ubercuki,es a kis manocsapat is jol van,jo az etvagya mindenkinek.
Mint lattatok,Kriszti rendbe tette az irodat,vigyazzunk ra!
Semmi extra egyeb nem tortent.
Delutan meg visszamentem gazdijeloltekkel akik ugye a 4ekbol a nagykislanyt valasztottak.
Puszipacsi.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44070. zizegő  |   Válasz erre2019-08-30 22:37:55 [18.] 
Kedd

Szölösi Erika beszámolója:

Sziasztok kedd jelentkezik

Jó pörgős napunk volt. Ketten nyomtuk Mariannal(köszönöm).
10órától mint a felpörgetett búgócsiga ment a hajrá egészen 12ig. Volt 3 diákunk nagyon gondoskodóan foglalkoztak a gyönyörű gyerekekkel. (Igen nekik kell majd pecsételni)jó nagyokat sétáltattak.
Akik sétáltak Maja TariBari (2szer)SzisziLajka Pircsiék Max CsokisMango RicsiCsillag PálmaBari és a Durcicsapat.
Szóval HUUUUUU!!!!Majdnem mindenki.
Legyen szép nyári nap mindenkinek. Sziasztok.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44069. zizegő  |   Válasz erre2019-08-30 22:36:10 [19.] 
Hétfőőőőőőő

Tóth Évi beszámolója:

Mai csapat: Marika, Paksy Ágika, Niki + Beni, Bálint Anna, Dóri, Réka, Anna és jó magam, de később.

Termész4etesen ekkora létszám mellett sok kutyánk sétált, kifutóban játszottak és még a fű is le lett nyírva.

Sétáltak: Bari/Pálma; Zsike; Bandi/Durci; Maja; Tarka/Barka; Lajka/Sziszi; (hogy helyes? Sissy) Pircsi/Bogi; Csokli/Mango

többiek nagyot játszottak a külsőben.

"A" babáknak hasmenésük van továbbra is, nem nagyon esznek.

A 2 csapat, Darwin és Daisy, valamint a 4-ek csapata, jól ettek> Nem kell féreghajtót kapniuk.

Minden egyéb rutinfeladat elvégezve, Marika főzött egy csomó tésztát, hűtőbe rakva. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a palackot is lecserélték, mert szó volt róla, de nem figyeltem a csajokat.

Ha valamit kifelejtettem vagy helytelenül ír

tam, Edina kérlek javíts ki. 😍😍😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44068. zizegő  |   Válasz erre2019-08-25 23:18:44 [20.] 
Vasárnap...

Ismét én, mint Szöllösi Erika magyar hangja. Era telefonja elromlott, így megkért, hogy írjak egy pár szót a mai napról helyette.

Ma gyalogolós napunk volt Erával, ő Mázlikával otthonról, én meg a Laky saroktól ballagtam be a menhelyre. Egy kis fáziskéséssel, végül is mindketten 9-kor már kinn voltunk.

Bár vasárnap volt és felkészültünk a látogatók rohamára, úgy fél 11-ig senki a menhely közelébe nem jött. No, de aztán csőstül egyszerre, alig győztük kiadogatni a kutyusokat a sétáltatóknak. Ma olyan családok érkeztek hozzánk, akiknek nincs otthon kutyájuk, így inkább a kisebb testű és nyugisabb, öreg kutyuskáink sétáltak. Dél körül már el is tűnt mindenki, mert siettek haza ebédelni.

A látogatókkal együtt két diáklány is érkezett, akik segítettek takarítani és dédelgetni a kifutóba kiengedett kutyákat.

Zsike leendő gazdiasszonykája is kijött, hogy megszeretgesse választottjukat. A séta ugyan nem sikerült tökéletesre, de utána beült hozzá a kennelbe és később az udvarra is kimentek együtt egy közös játékra.

A látogatóktól kaptunk újabb nyakörveket (az irodába tettük őket), konzerveket, tésztát és száraz tápot.

A hölgy aki kölcsönkérte a csapdánkat a rókafogásra, ma visszahozta, köszönetképpen tőle is kaptunk adományt.

A három csipet csapatunk jól van, a kakit leszámítva, de a száraz tápot a faházas kettős kivételével reggel és délben is jó étvággyal felszippantották. Darwin és Daisy jó kedvű és játékos, de ők csak turkáltak a kajában.

Az "A" betűs kölykökhöz végül nem érkeztek meg a gazdijelöltek, legalábbis amíg mi kinn voltunk.

Barka egyáltalán nem nyúlt az ételhez, inkább elfeküdt és mély álomban szenderült, amíg Tarka evett. Reméljük, csak elfáradt a sétában, illetve a meleg miatt nem volt étvágya.

Bogi és Pircsi párosa jól működik, egyáltalán nem féltékenyek egymásra, azért az etetésnél még benn maradtunk náluk. Annál is inkább, mivel Pircsi még junior tápot kap, amire viszont öreg Boginknak nincs szüksége.

Miután kutyáink megkezdték a jól megérdemelt csendes pihenőjüket, mi is felkerekedtünk Erával, hogy haza induljunk. Ismét gyalog természetesen, ami ebben az időben inkább egy sivatagi túrára hasonlított. 😁 Szegény Mázlinak is térdig lógott a nyelve útközben.

Era azt javasolta, hogy ne menjek vissza a Laky sarokra, hanem inkább tartsak vele a Rét utcán, mert ott közelebb van a buszmegálló. Megsúgom nektek, nincs közelebb, sőt!

Így esett, hogy végül is volt szerencsém majdnem hazáig kísérni Erát, de legalább megismerkedtem Csömör ezen részével is és az ebben az utcában elő összes kutyával.

Szép estét kívánok Mindenkinek! 🌙

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44067. zizegő  |   Válasz erre2019-08-25 23:13:15 [21.] 
Péntek...

Hármasban kezdtük a napot, Patrícia ma hiányzott közülünk.

Andi és Laci a megérkezés után rögtön neki estek a kinti konyhában és a rongyosban elfekvő szalámik átnézésének és selejtezésének. Az utóbbi napokban, akik jártak ezekben a helyiségekben, biztos éreztek a már parfümillatnak épp nem nevezhető ott kerengő szagokat. Andi és Laci alaposan átnézett mindent, majd a szelektálás után mind a rongyos, mind a kinti konyha a verandával együtt fertőtlenítésre került.

A jól végzett, de nem éppen kellemes meló után Andi elindult az orvosi rendelőbe Darwinnal és Daisyvel, két legújabb apróságunkkal általános vizsgálatra. Az új kölyköcskék a férgeket és bolhákat leszámítva jól vannak, mindkét élősködő irtása megkezdődött náluk és pár nap múlva sor kerülhet az első oltásukra. Addig természetesen szigorú karantén alatt vannak.

Laci sem tétlenkedett természetesen, tovább folytatta az ereszcsatorna "gyártását", már majdnem elkészült vele. 👏

Mai segítőink Kozma Mariann, Hermann Lili, Gáspár Márton és Balogh Anna, valamint tiszteletbeli "kis főnökünk" Mariann kislánya, Linett volt. 😍

Anna hozta saját kutyuskáját Pécsi Pircsi nagy örömére, mivel arra időre amíg Anna velünk volt, az ő kenneljében lett elszállásolva a vendégkutya.

Mai örömhírünk, hogy Buksikánk elkelt. Kiválasztotta őt egy négytagú család, kertes házba kerül majd, kinti-benti tartással. Két kisfiú lesz a játszópajtása, drukkoljunk neki, hogy a próbaidő letelte után végre ő is otthonra találjon. 🤞

Bogi kutya egyelőre nem nagyon érti, hogy mi történik vele, miért is került vissza a menhelyre. Néha Sissyvel összeugatnak, de többnyire a kutyaház bontásával vagy a rács harapdálásával tölti az idejét. Természetesen jól megdédelgettük és egy rövidke sétát is tehetett a menhelyen kívül, hogy egy kis időre eltereljük a figyelmét bánatáról.

A négyes kölyökcsapat elég szépen nyomja, szinte be nem áll a szájuk egész nap. Köztük azért megy a harc rendesen, sajnos ennek a legkisebb issza meg gyakran a levét, többször rájuk kellett szólni napközben. A fő imposztor, az egyik ordasszínű egyébként nagyon okos, mert amikor rendre utasítjuk hátrébb vonul és leülve figyel ránk, szerintem tökéletesen érti, hogy most rosszat csinált. 😃

Zsikénk új szokást vett fel az új kennelben, a csendes megfigyelőből időnként a "halottsirató asszony" szerepére vált, amivel természetesen a frászt hozzá ránk, mert azt hisszük, hogy beszorult valahova. Amikor kétségbe esve odarohanunk hozzá, majdhogy nem vigyorogva, boldog farkcsóválással fogad minket. 😁

Kutyáink étvágya változó, mostanában Zsebi, Kaján, Kacor, Csoki és Mangó ízlését nehéz eltalálni, de az is lehet, hogy csak a hőség miatt finnyáskodnak. A kicsik sem igen díjazzák a száraz tápot, így ma inkább konzervet kaptak, amit jóízűen elfogyasztottak.

A két új kölyök megkapta a napi féreghajtóját, Lénáék pedig a szokásos gyógyszerüket.

A Charlmil krémnek csak a dobozát találtuk meg a konyhában, a krémet sajnos nem. Így ma nem tudtuk kutyuskáink fülét lekezelni a legyek ellen. Aki esetleg tud a hollétéről valamit, kérjük jelezze merre található! 🙏

Végezetül köszönjük Mariannak, Linettnek, Lilinek, Marcinak, Annának és Lacinak a segítséget! 👍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44066. zizegő  |   Válasz erre2019-08-25 23:10:52 [22.] 
Szombat :)

Csilla beszámolója:

Virág vezetésével Viktória vel és Erzsi vel vittük 4en a mai napot.
Látogatónk volt bőven, ma főleg kisgyermekes családok jöttek, sétáltattak, érdeklődtek, beszélgettek, néha mindannyiunknak cikázott a szeme mi történik, mert nem minden szülő volt a toppon :D .
NAP HÍRE Zsike Gazdijelöltes, egyelőre lakásba, későbbi kertes házas költözéssel, 3 gyerkőc mellé kerül. Azt hiszem mindenki ámúlt volna, ahogy mi is, mert konkrétan kiszúrta a családot és hízelgett nekik, barátkozott azonnal. Kis séta után a kennelben is ismerkedtek ott tudtam fotózni, videózni, eszméletlen aranyos volt a gyerekekkel. Nagyon drukkolok, hogy a lakásban tartás sétákkal bejöjjön neki, amihez egy könnyítés van, hogy anyuka otthon van ;) . Csütörtök reggel visszük Erzsivel, mert ott apu is szabin lesz és így 4 napot az egész családdal tölthet :) .
Érdeklődő gazdijelölt még volt kölykökre, ők lehet h holnap is kimennek Erának már elmondtam a tudnivalókat. Illetve egy család érdeklődött még, akik kennelben tartottak és úgy keresnek kutyát, őket természetesen elküldtem, de előtte elbeszélgettem velük a dologról.
Bogi összeköltözött Pircsivel, aranyosak, az öreglány sokkal jobban érzi magát abban a kennelben.
Kriszti ahogy már láttátok elvitte Buksit gazdihoz, Dona pedig délután foglalkozásra Csillagot.
Fotóztunk ma minden kölyköt és Viki rendbe tette kutyusaink emlékhelyét, ahol a holnapi videóhoz csináltunk egy kis felvételt. Persze a táblákat is átírta. Virág reggel vett friss, finom farháttal kenyeztette a kutyusokat ebédre.
Kaptunk nagy zsák jó minőségű száraztápot kölyköknek és felnőtteknek is, az ott felejtődött a belsőben.

További szép estét!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44065. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:31:09 [23.] 
Péntek...

Hármasban kezdtük a napot, Patrícia ma hiányzott közülünk.

Andi és Laci a megérkezés után rögtön neki estek a kinti konyhában és a rongyosban elfekvő szalámik átnézésének és selejtezésének. Az utóbbi napokban, akik jártak ezekben a helyiségekben, biztos éreztek a már parfümillatnak épp nem nevezhető ott kerengő szagokat. Andi és Laci alaposan átnézett mindent, majd a szelektálás után mind a rongyos, mind a kinti konyha a verandával együtt fertőtlenítésre került.

A jól végzett, de nem éppen kellemes meló után Andi elindult az orvosi rendelőbe Darwinnal és Daisyvel, két legújabb apróságunkkal általános vizsgálatra. Az új kölyköcskék a férgeket és bolhákat leszámítva jól vannak, mindkét élősködő irtása megkezdődött náluk és pár nap múlva sor kerülhet az első oltásukra. Addig természetesen szigorú karantén alatt vannak.

Laci sem tétlenkedett természetesen, tovább folytatta az ereszcsatorna "gyártását", már majdnem elkészült vele. 👏

Mai segítőink Kozma Mariann, Lili, Marci és Balogh Anna, valamint tiszteletbeli "kis főnökünk" Mariann kislánya, Linett volt. 😍

Anna hozta saját kutyuskáját Pécsi Pircsi nagy örömére, mivel arra időre amíg Anna velünk volt, az ő kenneljében lett elszállásolva a vendégkutya.

Mai örömhírünk, hogy Buksikánk elkelt. Kiválasztotta őt egy négytagú család, kertes házba kerül majd, kinti-benti tartással. Két kisfiú lesz a játszópajtása, drukkoljunk neki, hogy a próbaidő letelte után végre ő is otthonra találjon.

Bogi kutya egyelőre nem nagyon érti, hogy mi történik vele, miért is került vissza a menhelyre. Néha Sissyvel összeugatnak, de többnyire a kutyaház bontásával vagy a rács harapdálásával tölti az idejét. Természetesen jól megdédelgettük és egy rövidke sétát is tehetett a menhelyen kívül, hogy egy kis időre eltereljük a figyelmét bánatáról.

A négyes kölyökcsapat elég szépen nyomja, szinte be nem áll a szájuk egész nap. Köztük azért megy a harc rendesen, sajnos ennek a legkisebb issza meg gyakran a levét, többször rájuk kellett szólni napközben. A fő imposztor, az egyik ordasszínű egyébként nagyon okos, mert amikor rendre utasítjuk hátrébb vonul és leülve figyel ránk, szerintem tökéletesen érti, hogy most rosszat csinált. 😃

Zsikénk új szokást vett fel az új kennelben, a csendes megfigyelőből időnként a "halottsirató asszony" szerepére vált, amivel természetesen a frászt hozzá ránk, mert azt hisszük, hogy beszorult valahova. Amikor kétségbe esve odarohanunk hozzá, majdhogy nem vigyorogva, boldog farkcsóválással fogad minket. 😁

Kutyáink étvágya változó, mostanában Zsebi, Kaján, Kacor, Csoki és Mangó ízlését nehéz eltalálni, de az is lehet, hogy csak a hőség miatt finnyáskodnak. A kicsik sem igen díjazzák a száraz tápot, így ma inkább konzervet kaptak, amit jóízűen elfogyasztottak.

A két új kölyök megkapta a napi féreghajtóját, Lénáék pedig a szokásos gyógyszerüket.

A Charlmil krémnek csak a dobozát találtuk meg a konyhában, a krémet sajnos nem. Így ma nem tudtuk kutyuskáink fülét lekezelni a legyek ellen. Aki esetleg tud a hollétéről valamit, kérjük jelezze merre található! 🙏

Végezetül köszönjük Mariannak, Linettnek, Lilinek, Marcinak, Annának és Lacinak a segítséget! 👍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44064. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:28:53 [24.] 
Csütörtök

Edina beszámolója:

Szép délutánt minden kedves olvasónknak, itt Dézi és Darwin 😍

Gondolom, most mindenkinél forognak és csikorognak a fogas kerekek, hogy ki a csodák is lehetünk mi 😁
Nem kell megijedni azért nem jut eszetekbe kik vagyunk, mert még nem ismertek minket 😍 Ugyanis váratlanul ma kerültünk be a menhelyre ;( Kistarcsai út végén a földúton ültünk egy bokorban :( a változatosság kedvéért férgesek vagyunk.....kaptunk féreghajtót......fél tablettát.....holnap visznek minket megmutatni a Minivetbe.Faházba lettünk elszállásolva.

Mai csapatot alkották : Anna Bálint, László Pal, Julcsi, Johanna, Botond, Bora és Hkcs 😀

A tegnapi apuka kisfiával és barátjával ma is volt, elvitték Tarkát, Barkát sétálni, akik akkor már másodszor sétáltak 😁

Dona már reggel jött Csillaghoz és elvitte délelőtti programra, majd délután pedig oktatásra 😍😍
Dona nagyon szépen köszönjük, hogy ennyit foglalkozol vele 😘
Ráfér nagyon, mert rosszul viseli a kennel tartást :(

Janka, Pankáéknak holnap már nem kell féreghajtó, csak 2hét múlva ismétlés.

12.45 re megérkezett Bogi, Pircsi és Lajkáék közti kennelbe került. Gazditól sok ígéretet kaptunk, meglátjuk!

Minden kedves segítő sürgött, forgott, valaki a konyában, valaki sétáltatás közben 😍😍😙😙😘

Beának köszönhetően hétvégén meg lesz csinâlva a menhelyesnek hátsó ajtó zára. Laci, Anna, Hkcs hazafelé elment a Bea által lebeszélt helyre, ott megnézték milyen alkatrészt kell beszerezni, Bea beszerzi holnap, hétvégén megcsinálják 😍 Köszi Bea ❤❤

Mindenkinek további kellemes napot kívánunk 😘😘😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44063. zizegő  |   Válasz erre2019-08-23 23:28:03 [25.] 
Szerda

Kriszta beszámolója:

Durciarc elrettentő, félelemkeltő, pitbull beállásával nyitom a szerdai beszámolót. :-)

A mai napon nagy megtiszteltetés ért, csatlakozhattam a tarcsai különítményhez. Úgy is mondhatnám, hogy XVI. kerületi outsiderként zokszó nélkül bevettek a csapatba. Éva Szabó, Andrea Telek csók nektek!!!🥰 Többnyire hármasban telt a napunk, csak pár látogatónk volt. Egy idősebb pár unokákkal érkezett hozzánk (unokáknál lakik Joker - ha még emlékeztek rá ;-) ) és kistestű kutyust kerestek maguknak. Esetleg Durci esélyes lehet náluk, de még gondolkodnak. Egy apuka jött kisfiával, ők Tarka-Barkát vitték el egy hosszabb sétára. Andika is rótta a köröket: Zsike, Bandi, Durci, Maya és Max sétáltak vele. Kaptunk nyakörv és jutifalat adományt is. A nyakörveket betettem az irodába a fiókba, jutik a konyhában landoltak. Szévi rendesen beleállt a rizs főzésbe, olyannyira, hogy még a holnapi csapatnak is tudtunk betenni a hűtőbe. Léna, Rami gyógyszerét megkapta, az új négyes pedig a féreghajtókat. Mindenki jól van, semmilyen egetrengető, extra esemény nem történt ma. A széllel az idő is kellemesebbé vált, szóval egy szavunk sem lehetett ma. Mondjuk annyi, hogy Barbi, azért hiányoztál! :-)

Menhely után gazdihoz fuvaroztam Ribizlit, akit sajnos nagy csalódásomra nem fognak Ribinek becézni :-), ugyanis a már örökbeadott beagle kutyánk után a Lois nevet kapta. Szóltam nekik a köldöksérvről, ha addig nem okoz problémát, akkor majd ivartalanításnál intézik. Szimpatikus pár, két kisgyerek, hatalmas kert és a lakásban egy külön kis rezidencia várta őt. Szerintem jó helyre került. Ennyi fért a mai beszámolóba, mindenkinek szép estét kívánok!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44063, Kutya)
 
    / 1763 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.017657995223999 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail