Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9237617/264 Témák: 17514 Tagok: 108738 Legújabb tag: JosefB Online: (98/17
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1759 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43969, Kutya)
 
 43993. zizegő  |   Válasz erre2019-02-15 21:52:13 [1.] 
Péntek

Mivel is kezdhetném beszámolómat, mint azzal a jó hírrel, hogy Zeuszkánk és Bessykénk ma megkezdte a próbaidejét a gazdiknál. Drukkoljunk nekik! ❤️

A napot fél kilenckor kezdtük Andival és később csatlakozott hozzánk Pál Laci és Kozma Mariann is.
Köszönjük, hogy velünk voltak, mert ma megkezdődött a kennelek vasrészeinek javítása, festése és ezért a kutyák sétáltatásával nagy segítségünkre voltak.
Mai sétálóink: Karak, Széna, Díva, Plexi, Zara, Vadóc, Csoki, Mangó, Bessy és Cakkos volt.

Miután Edina Zeusszal elindult új lakhelyére, egy kis átcsoportosítást kellett csinálnunk, mert Helláék kenneljét is fel kellett szabadítanunk ahhoz, hogy a szakemberek a három legrosszabb állapotban lévő kennelben el tudják kezdeni a munkát.
Így Szénát kiköltöztettük a faházba, a helyére Zara cuccolt be és Zaráék helyére pedig ideiglenesen Hella és Morris, amíg a munka folyt. Helláékat végül a nap végén visszaraktuk a régi kenneljükbe, mert Hella nem érezte jól magát a másik helyen, hiányzott neki a megszokott dobogója. Morris ugyan feltalálta magát és fel-leugrált a házak tetején, de Hella fájós lábával ezt nem tudta megtenni, ezért bánatosan ücsörgött a kennelajtó előtt. Hétfőn még ki kell majd költözniük egy kis időre a kenneljükből, mert a festés még hátra van, de aztán mehetnek vissza újra.

Széna sem értette először, hogy került a faházba, de aztán a séta után békésen üldögélve és napozva nézte hogyan szaladgálnak a kutyák a kifutóban. Az ágyacskáját és a pokrócát azért bevittük neki, hogy legyen ismerős szag is az új helyen. Hazainduláskor az ajtót nem csuktuk rá teljesen, nagyobb rést hagytunk neki, hogy ne legyen teljesen sötétben.
Ahogy szoktuk, a kinti kenneleseket etetés előtt még egyszer kiengedtük, így Széna is nagyon élvezte az udvaron való szöszmötölést.

Zara az új helyen is hozta a formáját, folyamatosan mondta a magáét, csak akkor volt csend, amikor elvitték sétálni.

Díva kapott reggelit is, mivel tegnap volt az ivartalanítása és emiatt nem ehetett egész nap. Jelenleg a kőházban lakik. A lámpaernyőtől annyira megzavarodott, hogy még a szokottnál is kajlább volt. Kerge lányunk holnap szintén gazdihoz költözik, így utoljára még jól megölelgettük.

Ma Héra mamát is kihozták a menhelyre, hogy könnyebben gazdira leljen majd. Héra kölykei mind gazdisodtak, így már csak ő várja a csodát. Napközben Karakkal osztotta meg a kennelt, persze idigazdija Anna, mint jó anyuka délután érte jött és hazavitte.
Karak egész megfiatalodott Héra jelenlétében, nem tolakodóan, de egyfolytában udvarolt neki. Héra igazi úri hölgy módjára tartózkodóan viselkedett és békésen tűrte Apókánk közeledését.

A zajtól ma egy kicsit megilletődtek kutyáink, néha még ugatni is elfelejtettek. Sokuk kíváncsian figyelték a munkálatokat, de például Vadi, Csoki és Mangó inkább a házukba bújtak és onnan leskelődtek kifelé.

Kihasználva segítőink jelenlétét, Andival végre betemettük földdel Jociék által ásott lyukakat, kíváncsi leszek, hogy meddig fog tartani majd! 😜

Szép estét Mindenkinek!

Andi és Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43992. rbedina  |   Válasz erre2019-02-14 20:01:20 [2.] 
Szép estét mindenkinek, én Zeusz mondom el menhelyünk mai történéseit :)

Nem is húzom az időt, nem hagyom a végére, mint más kutyák, számomra a legfontosabb dolgot ami a mai nap folyamán történt :)

Lehet önző vagyok, de kutyát sem érdekel, hát még engem :) Voltak ma nálam ígéretüknek megfelelően gazdijelöltjeim :)

Játszottak velem a kifutóban és megbeszélték HKCs-val, hogy holnap délelőtt nagyon várnak :)

Gazdi apu már tegnap éjszaka is kettőkor felébredt és nem tudott vissza aludni, annyira várta a mai találkozót velem :)

Nem csodálom, szuper választás vagyok, na jóóóóó lehet nem éppen a szerénységem miatt <3

Újpesti, vagány lakás kutya leszek, akivel gazdi anyu mindig otthon lesz, kell ennél jobb???, ugye hogy nem <3

Térjünk rá a mai napra, bocsánat, hogy nem leszek bőbeszédű, de muszáj időben lefeküdnöm, hogy holnap kipihenten menjek gazdihoz :)

Reggel Eszter Mocsonoky, László Pal és HKCS együtt érkeztek :)

Eszterrel ivartalanítás előtt sétált egyet Díva, majd Gács Ági vitte a Minibe. Szuper jól van, hamar felébredt, kőházban lett elszállásolva. Kalapnak annyira nem örült, lehet reggelre leamortizálja :(

Sétált még Gyömbi, Rufi, Karak, Léna, Rami, Taku és egy kis családdal Széna :)

Gyömbérhez jöttek gazdijelöltjei, Laci segítségével elmentek sétálni, majd a kifutóban ismerkedtek. Jól ment minden délutánig nagy volt az öröm, hogy Gyömbi révbe ér, de sajnos mire ezeket a sorokat írom, Szévinek visszajelzett a fiatal pár, hogy megnézték otthon a kerítést és rengeteg munka van vele, ami most nem fér bele nekik. :(

Szomszédjuk sem zárja be a két kakast, akik ott sertepertélnek egész nap a kerítésnél, ezért fájó szívvel, de le kell mondaniuk Gyömbiről :(

Videót azért berakom, hogy tényleg nem Gyömbérünkön múlt, ő kitett magáért <3

Gimnáziumba látogató kutyáink Taku, Rocky, Lajka, Héra, délben elindultak Csilla Völgyi, Nikolett Gál, Bea Váraljai, és Bognár Virág kíséretében.<3 Köszönjük csajok <3

Reggel Balogh Anna hozta Hérát vendégségbe :) Reméljük jól érezte magát a kisasszony, mert jó kis programban volt része :) <3

Délután még Lajka, Báró, Cakkos dokinál járt, az esedékes kontrollon :) Reméljük mindenki negatív tesztet produkál :)

Minden segítő és gondozó reméljük már jól megérdemelt pihenését tölti otthon <3

Szuper mozgalmas nap volt a mai, jó éjszakát mindenkinek :) :) <3

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43991. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-13 19:41:03 [3.] 
Szerda...
Éva Szabó-val nagyon szépen köszönjük a mai segítséget! Kérésünkre @Ágnes Paksy és Bea Váraljai is a segítségünkre sietett. Hálás köszönet nekik! ♥ Reggel még a munkások érkezése előtt kiengedtem a "problémás" kenneleket. Így Jociék, Rufiék és Mexék is hosszan kifutóztak. Ágika jóvoltából Karak, Széna, Plexi, Díva, Léna&Rami és Csoki&Mangó sétáltak. Bea Vadit, Piszkét, Mayát és a kifutós rohangálás után duplázva Rufit vitte ki egy szép nagy körre. Egy szimpatikus fiatal pár Kistarcsáról Gyömbér nézőbe érkezett. Kivitték sétálni és szerelmesek lettek. Kendőzetlenül elmeséltem nekik Gyömbér előéletét és bár kicsit félnek a szökéstől (előző mentett kutyáik közül az egyikkel nagyon sok szökős probléma volt), de úgy döntöttek, hogy mindenképpen szeretnék megadni Gyömbérnek az esélyt. Van egy szintén 4 éves, hasonló méretű mentett, kan kutyájuk. A srác otthon dolgozik, akkor a kutyák bent vannak, ha elmegy otthonról, akkor a kan kutyájuk (szeparációs szorongása van) szobakennelben "vészeli" át az időszakot. Edina Radnainé Béki! Holnap 10 óra körül érkeznek a menhelyre a saját kutyával. Kiviszik őket egy közös sétára és ha minden oké, akkor a kifutóban egy összeengedésre készülnek. Legalábbis ezt beszéltem meg velük. :-)
A munkások kicsit később érkeztek a megbeszéltnél (és a reggelit+az ebédet is beleszámítva :-) ) meg is csúsztak a munka elvégzésével. Örök hálám Beának, aki vállalta, hogy zárja velük a menhelyet, ami az infók alapján 3/4-kor történt meg. Nagyfaház teteje kész és az iroda bádogozása is pipa! A végső képek Beától várhatók, én csak a munka korábbi fázisait örökítettem meg. Karak megkapta az Augmentin szuszpenziót, Edinának még maradt holnapra egy kicsi a bekevertből. Ahogy a Mariann által megfőzött rizsből is van maradék, a zsámolyon hagytuk fazékban. Piszi séta közbeni hanyatt fetrengése közepette Bea sérüléseket vett észre a nyakán, amit Szévivel szépen lebetanidoztak. Szévinek kívánok aktív pihenést az estére, éjszakára, mert (remélem nem sértődik meg) a kis beteg gerincét iszonyúan megviselte a mai napi meló. Tudom Szévi nem vigasz, de én is alig mozgok. Bízom benne, hogy minden fontosat leírtam, ha nem, remélem csajok kiegészítitek!

Barbi Halász Neked pedig innen is egy hatalmas ölelés és sok-sok erőt kívánok!!! ♥

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43990) zizegő, 2019-02-12 20:55:16]
 43990. zizegő  |   Válasz erre2019-02-12 20:55:16 [4.] 
Kedd

A napi beszámolót egy idézettel kezdeném a Micimackóból: "Kijelentem, hogy véleményem szerint, csuda egy ronda idő van odakint. A lényeg az, hogy ilyenkor se veszítsük el a jókedvünket! Tehát, boldog viharnapot Mindenkinek!"

Mi tagadás? Tényleg! Viharos szél, napsütés, aztán dél körül egy kis hóesés, ma mindenből jutott egy kicsi részünkre. 💨⛅️❄️

Így aztán a idézet utasítását követve Judit, Kriszti és jómagam vidáman kezdtünk neki a mai napnak a menhelyen.
Igaz, ekkora szélben takarítani nem is olyan egyszerű, mert amit egy helyre összesöpörtünk, az fél perc múlva már nem ott volt és kezdhettük újra az egészet.
Ma megállapítottuk, hogy a leghuzatosabb kennel Piszkééké, a többi kennelt szerencsére jól védi a kifeszített molinó.

Jociék tovább túrták az alagutakat a kenneljükben. Lehet, hogy ők már igen, csak még mi nem tudjuk, hogy hol van a kincs elásva?
Pénteken, azt hiszem muszáj lesz egy kis tereprendezést csinálnunk náluk, addig is vigyázzon mindenki a bokájára.

Dívát áttettük Takuék üres kenneljébe, mert a kenneleket elválasztó rács még mindig laza és Morissék időnként olyan erővel döngették, hogy nem láttuk biztonságosnak.

Edina telefonált, hogy valakinek leolvadt a mélyhűtője és szívesen átadná bennlévőket a menhelynek. Judit és Kriszti ment el az adományért, amit utána betettünk a nagy és az álló mélyhűtőbe, beüzemelve mindkettőt. Átlátszó zacskóba csomagoltuk át cuccot, hogy látni lehessen mi van benne.

A fenti szállítás miatt kutyáink nagy része a kifutóban tombolta ki magát. Mai sétálóink Karak, Széna, Plexi, Díva, Csoki és Mangó volt.
Judit jelezte, hogy Csoki séta közben furcsán köhög, mintha nem kapna az orrán rendesen levegőt. Aki sétálni viszi, kérem figyelje közben, rosszabbodás esetén nem ártana megmutatni az orvosnak.

Köszönjük a hétfői csapatnak a megfőzött rizst, cserébe mi is főztünk a holnapiaknak, a főzőzsámolyon hagytuk a nagy fazékban.

Karak megkapta a gyógyszerét, aminek adagolásában Edina súgott nekünk, de aztán én meg elfelejtettem felírni a táblára, bocsi! A nyitott dobozban van a használatban lévő, bár valószínű, hogy újat kell majd keverni belőle, mive nem sok maradt az üvegben. Edina kérlek, írd meg a "tagok csoportba", hogy többiek is tudják majd az adagolást és a szuszpenzió hígítási arányát is. Köszi! ❤️

Szép estét Mindenkinek!

Judit, Kriszti, Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43991]
 43989. T.Éva  |   Válasz erre2019-02-11 22:14:10 [5.] 
Hétfőőőőő

A mai napon Marika, Edina és én alkottuk a semélyzetet.
Mire én felértem sokat haladtak a lányok, de azonnal kaptam a seprűmet és lapátomat, elkezdtem takaritói tevékenységemet, közben azért meglátogattam kedvenceimet.
Velünk volt Jenny is, már szerdán is volt, nagyon ügyesen vitte egymásután kutyáinkat sétálni fáradhatatlanul, amit itt is megköszönök.
Sétált Jennyvel Karak, Plexi, Diva, Vadóc, Léna/Rami, Zara/Zeusz. Csoki/Mangó.
Széna sétált az esetlegesen jövendőbeli gazdival ( ha a zordon férj megengedi a másik két puli mellé a befogadást, majd meglátjuk, izgalommal várjuk a választ.
Marfika megfőzött 3 kg rizst holnapra, ne lepődjön meg a holnapi gondozó, mert a hűtőben volt két szelet husi, az is együtt főtt a rizzsel.
Edina felhívta Józsi bácsit és kaptunk 4 zsák forgácsot. Igéretet kapott arra, hogy a jövőhét hétfőn is kapunk ennyit.
Edina "feltöltötte " a műanyag tartókat a kennelek falán pórázzal, Kérem a sétáltatás után oda helyezzétek vissza, mert a tartóknak az a rendeltetésük, hogy "kéznéll" legyen a póráz, ha szükség van rá.
Hűűűűha elfelejtettem Edina melyik kutyánkra mondta, hogy voltak nála gazdijelöltek és csütörtökön is mennek.
Edi kérlek ird be a nevét a kutyinak.
Rendkivüloi esemény nem történt,
Talán annyi, hogy Maxékhoz egy nagy fazékban tettünk vizet, mert a vödröt kiöntötte, és játszott a kennelben vele, dobálta, rágta, szóval az a vödör kaput(tönkrement)
Jociék 2x voltak kiengedve, a végén jó nagyot fociztam velük.
Jó éjszakát kívánok Nektek
 43988. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-10 22:08:58 [6.] 
Vasárnap :)

Ma szokásos módon ismét Erika & Laci volt kint a menhelyen.
Vasárnapi látogató dömping megvolt ma is.

MTK-sok videóztak, poszt készült, meg is osztom majd az oldalon :) Gábor és Csenge lánya erősítette ma is a csapatot, ők már rutinos segítők. Többen sétáltattak és sajnos történt egy kis gond is. Plexy bácsitól séta közben meglógott Plexy és Laci, aki Max-szel sétált éppen egyszercsak szemben találta vele magát, de meg tudta fogni és a két fiúval visszamenni a menhelyre - gratula neki ehhez a teljesítményhez, amit folyamatos sétával tudott megoldani mert ha megállt akkor azért a két fiú próbált volna kakaskodni. Pontosan nem tudni mi történt, mert Plexy bácsi vissza se ment a menhelyre, biztos nagyon megviselte a dolog, hogy kedvence lelépett tőle, pórázostul.
Rockynál voltak ma is, kivitték sétálni, de semmi konkrétat nem mondta, elvitték még Lénáékat egy nagyon rövidre sikeredett sétára és elmentek.

Taku és Szöszi jól megvannak. Karaknak az augmentin mellé lehet kéne valamit adni, ha ilyen sokáig kapja, nem?
Kaptunk mai is szalámit és rizst.
A menü is rizs+szalámi+száraztáp volt ma.
Kérés, hogy ha valamelyik kennelnél be van téve a tartóba hám az ne kerüljön el onnan, mert ma sem volt meg Max-é, de mi ezzel anno mindig Cerkáéknál is küzdöttünk. Sok hám van a menhelyen. ha találunk és beállítunk egy kutyára valót, azt hagyjuk ott neki, mert így sokkal gyorsabb sétára kiadni és ez főleg hétvégén nagyon fontos.
Egy fotó a szökevényről.

További szép estét Mindenkinek!Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43987) Szabó Éva, 2019-02-10 08:21:03]
 43987. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-10 08:21:03 [7.] 
Szombat😍
Aki kitalálja, hogy hányra mentem, annak veszek egy csokit!😁😁😁
Takut es Szöszit kiengedtem a futtatóba, vissza már Szöszhöz mentek. Taku úgy néz ki, mint Mösz!😂
Nem lesz semmi gond, Szösz örül neki, csak Taku ágyàt kellett kivennem, mert rágta Szösz.
Ennek Taku nem örült!🤔
Később befutott Mezei Dóra Szaff, aki rögtön elvitte Karakot sètàlni. Eljutottak egészen az útig!😁😂 Dóri próbálta rábeszélni apókát, hogy még egy kicsit, de az öreg nem engedett. Pedig úgy tűnik használ a gyógyszer, szebb a szeme, jobban megy, az étvágya is jó. Kètszer adtunk neki enni.
Jött Dzseni is, ő elvitte Csokit, Mangót, Takut és Dívát sètàlni. 😍😘
10 után beindultak a látogatók, Andika is megjött szerencsére.
Zeusz és Díva úgy néz ki révbe ér!🤞
Kaptunk rizst, szalámit és egy csomó cuki nyakörvet, pórázt. Nagyon csúcs! Egy nő maga készíti, szépek és erősek. Még Minni Egeres is van!😁
Jött egy apuka a kislányával, aki Rockyt szeretné. Holnap is jönnek ismerkedni, mert ma 1 óra után jöttek, már kajaltattunk, így nem akartam kiadni, ideges, türelmetlen lett volna.
XVI. Ker, kertes ház. 🤞🤞🤞🤞
Ebéd után Dórit, Andikàt elengedtem haza, én még elpakoltam. Itthon vettem észre, hogy nincs meg a lakáskulcsom. 😣
Visszamentem, de nem tálaltam meg. Ha találtok egy kulcscsomot, az az enyém.
Minden adományt a konyhában hagytunk holnapra.
Taku kennelje üres. Egyenlőre!🤔

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43988] [előzmény: (43986) zizegő, 2019-02-08 21:34:02]
 43986. zizegő  |   Válasz erre2019-02-08 21:34:02 [8.] 
Péntek... ⛅️

Elmondhatjuk, hogy nagyon szerencsések voltunk ma Andival, mert három segítőnk is akadt, Mariann, Zsófi és Marcsi személyében.
Laci is meglátogatott minket egy villanásnyira, de aztán elautózott, mert ő szállította Szuszit ivartalanításra, a hazaszállítást pedig Zsófi vállalta magára.

Mariann ismét rengeteg adománnyal érkezett, 30 kg rizst, 8 rúd szalámit és 2 rúd májkrémet hozott kutyuskáinknak.😍 Köszönjük szépen!
A délelőtt folyamán érkezett egy fiatalember, aki még 12 kg rizst hozott szintén adományként.

A lányok lábukat nem kímélve egymás után vitték sétálni Bessyt, Cakkost, Karakot, Szénát, Dívát, Takut, Gyömbért, Rufuszt, Vadóckát, Zeuszt, Zarát, Csokit, Mangót, Piszkét és Bárót.

Plexi jobb mellső lábán a régi seb kiújult és fájhat is neki, mert Laci elmondása szerint nem nagyon akart sétálni. elég hamar visszafordult a menhely felé. Betadinnal lekezeltük a sebet, amit folytatni kellene mindennap, hogy ne gyulladjon be neki újra.

Karak ízületeire is jó hatással lehet a gyulladásgátló, amit a felírtak neki, mert azóta sokkal könnyebben mozog és sétál. Az Augmentin tabletta lassan elfogy, de adományként kaptunk Augmentin szuszpenziót, így ezzel kell majd folytatni a kezelést. Andi megkérdezi a Minivetben a szuszpenzió adagolásmódját, ami fel lesz majd írva a táblára, hogy mindenki tudja.

Marcsi ismét megpróbálta Szöszt megszelídíteni, így megint beült hozzá a kennelbe és jutifalatokkal próbálta elnyerni a bizalmát.
Szöszt egyébként bemutattuk Takunak, mivel most mindketten egyedül vannak. Arra gondoltunk, hogy Taku méretben és szőrösségében 😄 hasonlít Szösz régi társára Möszre, hátha jó páros lennének.
A kifutóban először egymásra sem néztek, aztán egy idő után kölcsönös szaglászás után, nagy farkcsóválással üdvözölték egymást. Sőt, amikor Taku odajött hozzánk egy kis simogatásra, Szösz is legyőzte tartózkodását és ő is odasompolygott mellénk, igaz simogatni már nem hagyta magát.
Ezen felbuzdulva Takut beraktuk Szösz mellé megfigyelésre. Taku viszont ebből a kennelből jól rálátott Gyömbiékre, Vadócra és Ramiékra és ettől kezdve egyfolytában azokat ugatta, szinte ráragadva a rácsra. Szöszt valószínűleg zavarhatta a folyamatos zajongása, mert ezután bevonult az egyik kutyaházba és onnan lesett kifelé.
Az etetésre végül Takut visszaraktuk a régi helyére, bár nem tartjuk reménytelennek az összeszoktatásukat, mert egymás felé nem mutattak agresszivitást.

Jociék alagutakat kezdtek ásni a kenneljükben, köztük egy jókorát a ház bejáratánál.😲 Ezért, hogy takarítás közben nehogy belelépjen valaki és megsérüljön, ideiglenesen letakartuk egy darab furnérlemezzel a gödröt. Ha felenged a föld, akkor majd fel kell tölteni a lyukakat, mert az legbiztosabb.

Virágnak holnapra főztünk rizst, a szalámikat a hűtőbe raktuk, a kapott rizst pedig a kinti konyhába.

Nagyon köszönjük Zsófinak, Mariannak, Marcsinak és Lacinak a mai segítséget. ❤️

Andi és Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43987]
 43985. rbedina  |   Válasz erre2019-02-07 18:47:52 [9.] 
Szép estét mindenkinek én Chilli vagyok, egy 5 hónapos shar pei keverék szuka kutyus <3

Többi társam napok óta fogadásokat köt, hogy tuti én írom ma a beszámolót :) Így legyen ötösük a lottón, bár ahhoz lottózniuk is kéne :)

HKCS kis kedvencének csúfolnak, na jóóóóó mit csináljak ha übercuki vagyok és hasonlítok Lokira, csak a bundám 3Xl-esre sikeredett, ebben különbözünk <3

HKCS reggel elhozta Barbitól a Fresiből kapott dolgokat, majd elkanyarodott a Bencze utcába chip olvasás címén, de a kutya meglépett az udvarból mire odaért :(

Ezek után majd nem 9.45 re hipi hopi kiért hozzánk :)

Szerencséje, hogy van egy koránkelő szuper segítője Pál Laci <3 aki még gyalog is hamarabb kiér mint ő, ezért nem szenvedtünk hiányt:) Maja már javában rohangált a kifutóban, víz kiolvasztva, forralókba bekészítve, mire HKCS befutott :) <3

Köszi Laci, pótolhatatlan vagy <3 <3

Lacink még azt is elvállalta, hogy holnap elviszi ivartalanításra Szuszit <3
Más jelentkező hiányában több mint valószínű HKCS meg elmegy érte majd.

Ma volt egy szuperszonikus anyuka Eszter, kisfiával segíteni.

Kisfiú, hordozóban pihent hátán anyukájának és így vitték kutyáinkat sétálni :)

Taku, Csoki, Mangó, Rami, Léna voltak a kiválasztottak. :)
Sportnak is tökéletes, de gyereknevelésből pedig jeles

HKCS mindig oda van meg vissza, ha ilyen példamutató édesanyával találkozik. <3 <3

Egyszerűbb lenne az állatvédők dolga ha így nevelődnének a fiatalok, egy idő után talán nem is lenne rájuk szükség <3 <3

Merjünk nagyot álmodni hátha, eljön egyszer ez az idő is

Addig is, még ez bekövetkezik, széllel szemben pisilnek tovább :(

Jött egy nagyobbacska fiú is anyukájával Dívához, már voltak hétvégén is. Szemeznek őnagyságával rendesen, el is vitték sétálni. Mogyoródon laknak. Hétvégén újra jönnek. HKCS elmondta nekik, hogy Dívát mindenképpen csak kinti benti kutyaként tudjuk gazdihoz adni, mert egy szeretet éhes, rövid szőrű tünemény :)

Egy fiatal pár hozott juti falatokat és megszeretgette kutyáinkat, már voltak máskor is :)

Lacival sétált Karak, Plexy bácsival Plexy és Széna :)

Ulfalusi Kriszta is kilátogatott, igaz otthonról még csak vásárolni indult, de szerencsére már autója magától a menhely felé veszi az irányt <3 Ennek rajtunk kívül HKCS örült a legjobban <3 <3

Kriszta elvitte sétálni Vadit és Gyömbit :) <3

Reggel amikor HKCS kiengedte Jocit meg Alízt szokásához híven gondolta dobál egy kis játékot nekik. Eldobta a játékot és azzal a lendülettel nagy ívben repült a síkesztyűje is :)

Joci a játék után vetette magát, Alíz pedig a kesztyűt vette célba és oltári nagy örömmel hatalmas futásba kezdett vele a kifutóban. Kérésre, könyörgésre, parancsszóra sem méltóztatta vissza adni a kincset amit HKCS nem szándékosan adott oda neki, de hát ezt Alíz honnan is tudta volna, ha már repült felé az a kesztyű :) :)

14.30 kor meghozták a nagy faház tetejének javítására szolgáló anyagokat. Bepakolták a faház és Maja kennelje mellé a kerítéshez:) Köszönjük :) Még jó, hogy HKCS-t még kint találták :)

Számomra viszont a legjobb hír, és egyben megragadnám az alkalmat és el köszönnék azoktól és elnézést kérek akik becses cuki személyemmel nem találkoztak, de én ma megkezdtem próbaidőmet Csömörön <3 <3

HKCS persze oltári boldog, hogy ma már ágyban párnák közt alszom és nem veszélyeztetem a házasságát, hogy esetleg haza visz negyedik kutyának :) :)

Van egy Molly névre hallgató Shar pei 1 éves kutya társam <3

Drukkoljatok rajtam nem fog múlni, és jól nézegessétek meg a képeinket <3

Puszi, pacsi mindenkinek én ma nagyon boldog vagyokHKCs még haza felé, levezetés képen ment chipet olvasni a Széchényi utcába. Kutyába volt chip és haza került. Egy nagyon színpatikus család beengedte magához és megengedték, hogy 17 óráig maradjon még gazdijai érte tudtak menni. Váci menhelyről lett örökbe fogadva, gyönyörű labrador jellegű, kan kutya. Valószínű elromlott a kapu náluk ezért tudott meglógni.

Mindenkinek jó pihenést kívánok, szép álmokat :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
 43984. zizegő  |   Válasz erre2019-02-05 23:18:27 [10.] 
Kedd

Mire reggel kiértem a menhelyre Laci már bőszen tevékenykedett, pl. kiecetezte a vízforralókat, mert nagyon vízkövesek voltak. Megfuttatta Maját és terepet rendezett a menhelyen kívül. Köszönjük Laci, hogy kisegítettél ma minket! ❤️

Nemsokára megérkezett Kriszta is és neki kezdtünk a napnak. Kismamánk úgy pörgött, mint a búgócsiga: kutyát sétáltatott, mosogatott, kutyakakit gyűjtött a kifutóban 😄 és etetett. Egy kicsit aggódtam is érte, de megnyugtatott, hogy jól van, vigyáz ő magára.

Chilivel kezdeném a beszámolót, hát tényleg nagyon cukker kiskutya. Edináék varázsolták rá egy nyakörvet, így ma már pórázon szigorúan a menhelyen belül Kriszta megsétáltatta. A nyakörv még egy kicsit nagy neki, így könnyen átcsúszik a fején. A séta nagy része ölelgetésből állt, hol a kutya ölelgette Krisztát, hol pedig fordítva. A lényeg, hogy mindkét fél nagyon élvezte ezt a tevékenységet.

Chilinek nem nagyon ízlik a Darling Junior táp, a tegnapi kajcsiból elég sok megmaradt, így reggel egy patét kapott rizzsel összekeverve, amit jó étvággyal elfogyasztott. A patét az irodában találjátok egy zacskóban. Úgy néz ki, hogy tündér babánknak a konzerv sokkal jobban ízlik.
A kőházba való visszatessékelése nem ment zökkenőmentesen, végül ölben kellett bevinni Őnagyságát, mert állandóan a hátára penderült és sehogy sem akart a lábacskáin a helyére menni.

Bettike Simon Évának köszönhetően ma gazdihoz költözött, de előtte még Éva megkozmetikázta tacskólányunkat, hogy illatosan érkezzen új lakhelyére. Betti úgy hagyta el menhelyet, hogy hátra se nézett, de azért búcsúzóul megölelgettem egy kicsit.
Taku bánatosan bámult Betti után, nem értette, hogy ő miért nem mehet. A kajánál azért megkönnyebbült szerintem, mert nem kellett fél szemmel harcos amazon társát szemmel tartani, hogy mikor támad rá váratlanul. Végre nyugodtan étkezhetett, majd elégedetten vonult be szalmavackába aludni.

Mai sétálóink Karak, Széna, Plexi, Díva, Taku, Csoki és Mangó volt, a többiek a kifutóban szaladgáltak.

Míg Chili kint sírdogált a kőházban, addig a belső részben Díva tette ugyanezt. Nem igazán érzi jól magát egyedül és mindenáron próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy foglalkozzunk vele. Miután Kriszta jól megsétáltatta, már csendesebb lett és a kutyaház tetetőjéről szemlélte a világot.

Plexi és Morris felfedezték, hogy a kenneljük legfelső sarkában a házak tetején ágaskodva, mégis csak látják egymást, így újra kezdődött a "Ki az erősebb és nagyobb szájú" játék köztük. Mivel Hella nem tud felugrani a kutyaházra, szerencsére kimaradt a buliból és inkább a dobogóján fekve figyelte ténykedésünket.

Marika tegnap megfőzte nekünk a rizst, így úri dolgunk volt, mert ezzel nem kellett foglalkoznunk, köszönjük szépen. ❤️

Bessy és Cakkos nagy meglepetésemre együtt fészkelték be magukat a kutyaházba etetés után. Jó volt ilyen egyetértésben látni őket.

Karak reggel egy kis kajcsival és hazaindulás előtt megkapta a gyógyszerét.

A etetés után magamra maradtam a menhelyen, mert ma kivételesen Krisztának is programja volt. Furcsa volt így egyedül és mivel kutyuskáink már békésen pihentek, így nemcsak láthattam énekesmadarainkat, hanem hallhattam végre is. Gyönyörűen daloltak, remélem arról, hogy nemsokára itt tavasz és vele megérkezik a jó idő is. 🌸

Szép álmokat Mindenkinek ! 🌙

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43983. T.Éva  |   Válasz erre2019-02-04 20:35:52 [11.] 
Hétfőőőőőőő

A mai napon Marika, Paksy Ági,Edina és én voltam a személyzet-. Marika Edinával ment ki reggel, mire én felértem már szorgalmasan dolgoztak.
Ági jóvoltából sétáltak a singlik, Karak,Széna, Diva, a párosok, Cakkos, Léna/Rami, Csoki Mangó, Gyömbér.
Velem sétált Vadi és Piszke. Remélem nem felejtettem ki senkit.
Aki nem sétált nagyot játszottak, futkostak a külsőben.
A sharpi kiskutya nagyon cuki, sirdogált egy kicsit, de megvigasztaltuk.
Szöszivel probálkoztam egy kicsit a simizéssel, az összes juti falatot elvette és csak 1x volt kegyes, gondolta na jó egy simit megengedek :)
Nagyon szép időnk lett, jó volt sétálni a 2 kedvencemmel, persze a többiek is a kedvenceim, de ők egy picit jobban.
Edina elment forgácsért Józsi bácsihoz és kapott 5 zsákkal, hurrá, köszönjük.
Eljövetelünkkor mély csend honolt a menhely környékén, naná tele a poci.


megyek dolgozni, jó éjszakát Nektek
 43982. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-03 21:15:28 [12.] 
Vasárnapi dagonyás események :D

Nehéz pár mondatban leírni a mai napot amit karöltve Bozsik Viktória val csináltunk végig illetve Nagy Krisztina beugrósként kb 2 órára volt még a segítségünkre. Villámlátogatáson volt még Kriszti - Csokit fotóztuk, hamarosan meglátjátok miért ;) .

Reggeli helyett rögtön Hella kergetéssel kezdett Viki. Morrist vettük ki mellőle sétálni és persze Hella kitört, a belsőbe futkosott, mire a látogató akinek kifejezetten megmondtam, hogy csak a kapun ne menjen ki, kiment és persze Hella a nyomában ki is slisszolt. Na ezért is mondom mindig, hogy kocsi nélkül nem lehet kint lenni, ugye. Gyorsan bent intézkedtem, már Lajkáék a kifutóban voltak, visszatettem őket, nagykapuról levettem a riglit, közben Viki futott Hella után, akit végül majdnem a bekötőnél tudott pórázvégre kapni. Közben én egy segítővel - Gáborral, akik Karakhoz szoktak a kislánnyal járni, elindultam, hogy kocsival utána megyünk, de jött a hír, hogy a szökevény elkapva. Ma még több alkalommal kellett rászólni a látogatókra, hogy álljanak meg – várjanak míg szólunk, ne menjenek be a kennelbe stb. Mintha nem magyarul beszélnénk vagy lenne kiírva. Maja bácsi is volt kedvencénél, de ő se igazán érti, a várjon és türelem, mert van kint kutya stb. dolgokat.

Sok látogató volt ma az idő ellenére, meg is lepődtünk és így sok kutyus sétált is. Kint a kifutóban nem volt nagy a játékkedv érthetően. Több gazdijelölt is jött, de mind később tervez kutyust magához venni.
Jött a mirelites cuccos hölgy, aki gyűjtögeti a heti kaját, Viki nagyon udvariasan és megmagyarázva miért elutasította a jövőre nézve.
Egyszercsak megjelent egy férfi két óriási komondorral, elé mentem a művész bejáróhoz, kimentem , megszólalt hoztam… mondom csak nem a kutyákat? – tényleg olyan volt :D , de adományt hozott, száraztápot és a felesége által sütött házi kutyakekszet, azt odatettem a tálalóra. Csömörön laknak a kutyusokkal.

Érkezett egy új kutyusunk, akit már betettem ide, Chilli, übercuki, tuti mindenki kedvence lesz ;) a kifutóban lehetne a pórázhoz szoktatni már szerintem, de a nyakörvet nézzétek meg, mivel még nem volt rajta sose, nem raktuk szorosan rá, hagy szokja. Posztjába is beleírtam, hogy van egy bontott junior táp a tálalóban neki.

Borihoz került oltatlan kutyus tegnapra váratlanul leelett (éljenek a gyepmesteri telepek) két kölyke van, egyik nem eszik, őt ma elvállalta Orsi, hogy eteti az életben maradásért és ha kell egy hét múlva átveszi Kriszti. Nagyon köszönjük lányok!!!

Rutin dolgok rendben mentek, kutyusok jól vannak, Karak megkapta 2x a gyógyszerét, Viki elvezette a vízet kicsit a művészbejárónál. Kriszta hozott egy jégtőrő szerszámot. Péntekről maradt rizst, száraztápot és konzervet kaptak a kutyusok. Holnapra nem főztünk.
Azt hiszem minden eszembe jutott, nem unatkoztunk ma sem ;) További szép estét!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43981) Szabó Éva, 2019-02-02 21:14:34]
 43981. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-02 21:14:34 [13.] 
Szombat😍
Reggel csúszkáltunk, délután tocsogtunk.😁
7-re már kint voltam, Dívát átköltöztettem a kenelbe, a házakat kitakaritottam, hogy Krisztiék tudják csinálni a fertőtlenítést. Most mind a két ház patyolat, meg az autó is. Köszönjük Krisztina Ujfalusi!😘
Ami bent volt rongy, azt kidobtunk!
Megjött Andrea Telek és Patrícia Gerhát is, de mindenek előtt Vadit kellett sétáltatni!😁
Jött Andi ismerőse, Dzseni, aki elvitte sètàlni Dívát, Takut, Bettit, Csokit, Mangót. Millió puszi Neki!
Jött Széna bácsi is, a lányával, legalább egy órát sétáltak az öreg lánnyal. A pokrócát lecseréltem, mert már megint arra kakilt.
Díva ma háromszor sétált. A gyerekek, akik szülővel jöttek, mind őt akarták. De egy kislánynak Aliz tetszett, addig Joci kint szaladgált.
Taku fordult mèg egyet, mert egy csöpp kislány jött, Neki pont jó volt.
Sajnos megint szóltak, hogy hasmenése van, úgyhogy nyomassuk a Bolust.
Plexinek fáj a lába! Ugyanaz, mint a múltkor. Nem is nagyon teszi le, de ebben a sáros időben ne menjen sètàlni, lehet, hogy felázott a sebe.
Andika levitte Karakot a dokihoz.☹
Sajnos nem jó az eredmény. Úgy néz ki, hogy autoimmun betegsége van. Három hét múlva kell visszavinni, addig gyógyszer.
A budi hasznalhatatlan! Hatalmas tó van körülötte. Próbáltunk árkot ásni, de folyamatosan arra folyik a viz. És az most van bőven!
Szóval Csilla Völgyi holnap készüljetek a dagonyára!😁
Rizs maradt egy nagy fazékkal, tápot, konzervet bekészítettünk.

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43982] [előzmény: (43980) zizegő, 2019-02-01 21:16:46]
 43980. zizegő  |   Válasz erre2019-02-01 21:16:46 [14.] 
Péntek...

Első jó hírünk, hogy Borika befogadta idibe a tegnap gyepiről érkezett és a kőházba elszállásolt kutyuskát, így most már két kutya is van nála ideiglenesbe. A kutyát Andi szállította el Borikához. Lepedőbe csavarva vitte ki az autóhoz, a kutya útközben nagyon rendesen viselkedett, szépen összegömbölyödött a hátsó ülésen és rögtön álomba szenderült. 😊

Mai segítőink Marcsi, Bella gazdi, Mariann és Laci volt. Andival nagyon megörültünk nekik mikor megérkeztek, mert így sok kutya tudott sétálni és persze mi is jobban haladtunk a munkákkal.

A Lányoknak és Lacinak köszönhetően Széna, Plexi, Vadóc, Csoki, Mangó, Rocky, Lajka, Vadóc, Bessy, Gyömbér, Rufi, Zeusz és Zara volt ma kimenős a menhelyről.

Laci mielőtt hazaindult fűteni még összeszedte a kerítésen kívüli kutyagumikat, amik közben előtűntek az olvadó hóból.
Marcsi Szöszihez, Mariann pedig Széna pulinkhoz ült be egy kis plusz kényeztetésre a kennelbe levezetésként a sétáltatás után.
Mindhármuknak nagyon köszönjük, hogy velünk töltötték a délelőttöt, nagy segítségünkre voltak. ❤️❤️❤️

Bár enyhe volt az idő ma, azért még a menhelyen és környékén tartja magát a hó. Az átjáró kapunál beszórtuk a földet fűrészporral, mert ott eléggé csúszkáltunk és talán a holnapiak is jó hasznát veszik reggel.

Díva nagyon élvezi a szabadságot, jó látni, hogy most már teljesen jól van. Persze, továbbra is folyamatosan ugrál ránk, rászólunk, de közben magunkban örülünk, hogy ilyen vidámnak látjuk.
Egy kicsit meg is viccelt minket, mert egyszer csak azt vettük észre, hogy a faház - kőház és a kennelek közötti elkerített részről, belülről néz kifelé hozzánk. Nem értettük, hogy került oda, de aztán kiderült a turpisság. A kiskapu zsanérok felőli része alul meglazult és kíváncsiságból átbújt a résen. Ott állt tanácstalanul nézegetve és várva, hogy kiszabadítsuk szorult helyzetéből. Valamennyire visszarángattuk a helyére a kapu alsó részét, de azért javításra szorul.

Hella a kifutóban megtáltosodik, mintha nem is fájna a lába, úgy vágtat Maja és Jociék kennelje között fel-le, hol egyiket, hol másikat ingerelve egy kis veszekedésre. Morris hivatalból száguld utána, bár a fején látszik, hogy nem érti miért futkosnak ide-oda, de hűségesen követi házisárkányát. A labdázás rájuk is jó hatással van, főleg Morrisra, mert itt már legalább látja értelmét a futkosásnak. 😉

Max és Xéna úgy ront ki a kennelből, mint a forgószél, jobb félre állni az útjukból, mert különben elsodornának. Szerencsére egyenesen kifele mennek a kifutóba és nem kell körbe-körbe kergetni őket a faházak körül. A kajla úrfi és a higgadt asszonyság nagyon jól passzolnak és jó hatással is vannak egymásra.

Széna magán dünnyögősébe ma Taku is becsatlakozott, persze ez csak akkor volt hallható, amikor valamiért véletlenül abbamaradt a folyamatos kutyaugatás. Időnként csodálkozva kapjuk fel a fejünket, hogy miért lett hirtelen olyan nagy csend. Persze ez nem tart sokáig, újra elkezdődik a hangzavar, aminek egyhangúságát Szöszi időnkénti vonyítása töri meg.
Jó lenne tudni, hogy ilyenkor mit akar szétkürtölni a világnak, bár lehet, hogy ő is csak egy kis csendet szeretne. 🤣

A kinti mélyhűtőbe betettem a "csirkés nénimtől" kapott húsos cs.mellcsontot, mivel egyelőre diétáznak a kutyáink.
Andika ráírta a zacskókra könnyítésül, hogy mi található benne.

A nagy fazékban maradt rizs holnapra és hagytunk vizet a főzőzsámolyon egy másikban melegítésre.

A forgáccsal takarékosan bántunk, hogy tovább kitartson, mert Edina csak három zsák forgácsot tudott hozni hétfőn.

Békés estét és jó éjszakát Mindenkinek!

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43981]
 43979. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-02-01 13:02:38 [15.] 
Csütörtök...

Gyönyörű időben kezdtük mai a napot, kutyáink között.
Szuper kis csapatot alkottunk (szerintem :D)
Edina Radnainé Béki, Krisztina Forró, Bea Váraljai, László Pal, és jómagam.
Míg Bea, Laci rótta a köröket a kutyákkal, Kriszti felváltva mosogatott, takarított. Edina konyhás néni, takarítószemélyzet, kutyasimogató volt egy személyben. :)
Nagyon sok kutya sétált, ebben a tavaszias időben, így gyorsan haladt a munka. Akik nem sétáltak, azokkal igyekeztem a kifutóban játszani, labdázni, szeretgetni Őket (végre kikutyázatam magam) :D Max-től én is kaptam egy lila foltocskát a kézfejemre, rettenetes vehemens kutya. Csupa szeretetből, játékból, de nagyon durva...

Léna hónaljában, mellső lába tövében növekedett a daganat :(

Gondolkodtam, mit kellene még leírnom, de semmi említésre méltó nem jut eszembe.
Rizs megfőzve a tálalóban.

Sajnálhatjátok, hogy nem láttátok a jégakrobata mutatványomat, közvetlenül indulás előtt! :D Sikerült egy álltó helyemben megcsúszni, és hihetetlen mókás módon, majdnem, de azért mégsem, elsodorni habtestemmel szegény kismamát, miközben azt vázoltam neki, hogy a szülőszoba a kéjgáz használatakor klassz goaparti színhelyévé alakul. :D :D
Persze minden segítőnek puszi, köszönet, Edinánk nevében is! 😍❤

Puszi, pacsi, szép álmokat minden két, és négylábúnak! <3

(ha valami fontos kimaradt, kérlek írjátok kommentbe, ennyire futotta most az agyi képességeimből :) )

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43978) K.Barbi, 2019-01-30 20:28:08]
 43978. K.Barbi  |   Válasz erre2019-01-30 20:28:08 [16.] 
Szreda.
Szokasos csapatunkkal csináltuk a napot. Köszönöm nekik!
Reggel még alig kezdtük el a dolgokat,máris látogatók érkeztek,méghozzá Bettikénkhez.Egy nagyon kedves idősebb gazdinéni,és a lanya.Kivitték egy hosszú sétára,mire visszaértek beleszerettek.Mindent elmondtam Bettiről,alaposan átbeszéltük a dolgokat.A centi lakótelepre költözhet már szombaton,egy fsz.tes lakásba,a gazdi lányáék 3 percre laknak.
Szóval jól indult a nap.
Kicsit kényelmesen de jól.
Aztán megjött Szévi,és villámsebességgel vitte sétizni a kutyákat.Az egykék és az öregeink voltak előnyben.
Plexi nagyon sokat rágcsálta a lábait,így tettünk rá egy vectrát,illetve elosztottuk még Karaknak. Neki ma valahogy nem volt nagy étvágya...Nem szereti a sok szárazkaját.
A többiek mind remekül vannak,jókedvűek.
Megfőztem az ott hagyott rizst ,illetve a szokásos adagot csüt-péntekre is.
Kriszti nem bírta nézni,hogy az irodában kezd eluralkodni a káosz,így csapott egy kis rendet!
Kb.120 kiló szárazkaját es két tálca konzervet adtunk a hangyásoknak,akik egy nagyon nagy bajban lévő ózdi kutyamentőt segítenek most.
Ha tudunk segítsünk,nemigaz?
Jó kis nyugis,kellemes napunk volt.
Köszönöm a részvételt!
Puszipacsi


Barbi
"A tett halála az okoskodás!"

Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43979]
 43977. zizegő  |   Válasz erre2019-01-29 21:18:08 [17.] 
Napsütötte kedd ☀️

Ma Edina főnökasszonyunk távolléte miatt hárman serénykedtünk a menhelyen: Judit, Forró Kriszta és én.

Edina gondos mami módjára a tegnapi kaotikus időjárás ellenére, munkája után még kicserélte mindkét üres gázpalackot telire és forgácsért is elment, hogy ma mi ne szenvedjünk semmiben hiányt. Millió pusszantás érte neki! 💕

Töredelmesen bevalljuk, hogy végül a gázpalack beüzemelésére gyáva módon egyikünk sem mert vállalkozni (soha nem csináltunk még ilyet), így ezt meghagytuk a szerdai csapatnak, hátha ők ügyesebbek. Bocsiiiiiiiiiiiiiiiii!

Hogy a táp és a konzi mellé még adjunk valami kiegészítőt kutyusainknak, Judit fincsi tésztát főzött otthon, én meg egy kis főtt rizst hoztam nekik.

Díva nagy örömünkre nagyon aktív volt már. Olyannyira, hogy végül csak úgy lehetett takarítani tőle, hogy kizártuk a faházból, mert különben az ember fején ugrált, de szó szerint. A faháztól csak akkor távolodik el, ha mi is vele megyünk, így aztán sikerült egy kis rohangászásra csábítani az udvaron. Nagyon emberközpontú, igazándiból levakarhatatlan és folyamatos simogatást igényel. Leendő gazdijának részemről inkább egy polipot 🐙 tudnék elképzelni, mert akkor nyolc karral egyszerre tudná ölelgetni, simogatni és labdát dobni a kisasszonynak.
Napközben nyitva hagytuk neki már a faajtót, hogy a több napos elzártság után újra barátkozzon a külvilággal. Bár elég békés természetű, azért egy-két kutyával nem szimpatizált, ilyenkor mókás módon húzogatta felfelé a száját, valóban kimutatva a foga fehérjét.

Judit sétára invitálta Karakot, Plexti, Szénát, Takut, Bettit, Vadibont, Csokit és Mangót. Kismamánk, Kriszta pedig a mosogatott, játszott a kifutóban kutyáinkkal, kifésülte Rami és Karak bundáját, majd Judittal összefogva rendbe tették Piszke és Széna hátsófelét, hogy ott is ragyogjanak. 👌
Piszke éjszaka megint levette a ruciját, amit Kriszta visszaadott rá, mert nem volt piszkos. Holnap lehet, hogy már tiszta kell majd rá.

Rocky is a gyógyulás útjára lépett, jókat rohangászott a kifutóban Lajkával és az étvágya is jó volt.

Caki és Bessy alig várja, hogy kiszabaduljon a kennelből, de aztán Cakkos lecövekel a kapunál és még a labda sem csábítja el onnan. Bessy elrohangászik magában, fő szórakozása, hogy Jocit hergeli, de így legalább lefutja a köreit. Sajnos ma nem volt rá kapacitás, hogy Cakit sétálni vigyük, mert akkor legalább kénytelen mozogni. No, de majd legközelebb!

Max elég vadul játszik, imád labdázni, de közben majdnem felöklel visszaérkezéskor és hajlamos az ember fél kezét bekapni, ha nem dobja el idejében a labdát. Elég erős a fogása és nagyon kajla, nem árt az óvatosság nála.
Xéna inkább simogatásra, dédelgetésre vágyik, ha az ember kinn van velük az udvaron, amit Max nem nagyon tűr, ilyenkor ő is odafurakszik és harapdálja Xénát, hogy menjen odébb.

Szerencsére az időjárás kegyes volt velünk, így jól haladtunk, a kutyák is nyugodtak voltak, miután visszakerültek a kennelbe. Az etetés után szokás szerint néma csend honolt a menhelyen, mert kutyáink megkezdték jól megérdemelt sziesztájukat a napi munkájuk után.

Míg Judit és Kriszta elmosogatott, rendet rakott, addig én feltöltöttem a madárkák etetőjét, azt hiszem én jártam jobban.😜

A mosogatóban egy fazékban félig főtt rizs van, gondolom a gázpalack kiürülése miatt, nem tudták befejezni a főzését.
A kinti konyhában visszadugtuk a nagy mélyhűtőt, hogy ne olvadjon fel teljesen, mert még van benne használható kaja és most enyhébb az idő.

Szép estét Mindenkinek, Tóth Évi Málna kutyusának mielőbbi gyógyulást kívánunk! ❤️

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43976. T.Éva  |   Válasz erre2019-01-28 22:51:26 [18.] 
Hétfőőőőő!


Mai napon Marika, Edina és én ügyködtünk azért, hogy kutyáinknak minden a legjobb legyen. Mire Marikával megérkeztünk Edina már sok kennelt rendbe rakott. Látogatók nem voltak.
A kaja száraz táp, szalámi és viz volt. Tartottuk tovább a diétát.
Betegeink jól vannak, gyógyszert mindenki meg kapta, akinek kellet.
Edina miután a jól végzett munka erejével neki indultunk, hogy elhagyjuk a menhelyt, bepakolta a 2 db gázpalackot a kocsiba és ment cserélni, vmint Józsi bácsihoz is ment forgácsért.
Málna kutyám feltárt sérülései ijesztőek, de meg fog gyógyulni!
Cicafarknyi beszámolómat befejezem.
Kívánok nektek jó éjt és szép álmokat
 43975. zizegő  |   Válasz erre2019-01-25 21:24:54 [19.] 
Péntek hidegen, de beígért havazás nélkül ❄️

Azért éjszaka egy kevéske esett, így miközben a menhely felé ballagtam a Laky saroktól, nyomolvasással szórakoztattam magam útközben. Patanyomokat találtam, először csak egy őzét, aztán csatlakozhatott a társa is hozzá, mert sokáig két nyom haladt egymás mellett.
Ahogy ráfordultam a menhelyhez vezető erdei útra, pedig még nem is láthattak, felhangzott kutyakórusunk üdvözlő ugatása. Fel nem foghatom, honnan tudták, hogy jövök, de nagyon jól esett mondhatom.

Pár perccel később befutott Andi és Pál Laci is. Lacinak nagyon örültünk Andival, mert igaz máskor is, de ma különösen nagy segítségünkre volt a menhelyes autó vezetésében és kutyáink szállításában. ❤️

Később még egy segítőnk érkezett Karazsi Marcsi személyében, aki rögtön kézbe fogva a pórázt sétára invitálta kutyáinkat. Mai kóborlóink Karak, Széna, Plexi, Vadócka, Taku, Betti, Csoki és Mangó volt.

Marcsinak köszönhetjük a riasztó beszerelését a menhelyre, de ma sem érkezett üres kézzel: adományként egy vadi új olajradiátort kaptunk tőle, amivel fűteni tudunk, ha esetleg a karanténban lévő kutyáinknak szüksége lenne rá. Köszönjük szépen! ❤️

Barbi is meglátogatott minket, 15 kiló fekete szotyit hozott tollas barátainknak, a fehér szekrényben a teraszon megtaláljátok.

Laci és Marcsi dél körül elbúcsúzott tőlünk, köszönjük a segítségüket. ❤️

Plexi és Hella ma tovább folytatta veszekedést, így Andival kitaláltuk, hogy megszüntetjük a "kukucskálót" a két kennel között. Igaz, Plexi azóta a kutyaházak bontása helyett inkább tűzről pattant szomszédasszonyával volt elfoglalva, viszont akkora vehemenciával döngették két oldalról a kennelek közötti elválasztó rácsot, hogy rengett az egész. Úgy gondoltuk, hogy a folytonos dobbantás sem a rácsnak, sem Hella fájós lábainak nem tesz jót, ezért egy kisebb furnérlemez darabbal betakartuk a rést, amivel sikerült megszüntetni a folyamatos acsarkodást a két fél között.

Azon kutyáink, amik ma nem jutottak el sétálni, szokás szerint a kifutóban játszottak. Sokan a társaikkal is elvannak, akár még magukban is elrohangásznak, de Cakkos, Xéna, Rufi, Zeusz és még Szösz is, nagyon igényli az emberi társaságot, mert különben képesek a kaput őrizni ücsörögve, mozgás helyett. Így aztán velük felváltva játszottunk Andival, hogy lefárasszuk őket. Szösz esetében persze ez úgy zajlik, hogy mi megállunk és ő kezd körbe-körbe szaladgálni és ugatni minket. Remélem, nemsokára nála is megtörik a jég és végre hozzá is érhetünk egy simogatás erejéig.

Etetés után szokás szerint nagy csönd lett a menhelyen, tappancsosaink nagy része behúzódott a házába vagy békés játékba kezdett társával.
Mi pedig egy gyors rendrakás után, kicsit átfagyva egy dolgos nap után, hazaindultunk Andival.

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 43974. rbedina  |   Válasz erre2019-01-24 21:04:52 [20.] 
Köszi Szévi :)

Ebben a pillanatban szerettem volna berakni :) Most kivételesen nem innen másoltam oda, hanem onnan akartam ide :)

Edina"Ha a változás szelei fújnak a pesszimista falakat épít, az optimista vitorlát bont!"
[előzmény: (43973) Szabó Éva, 2019-01-24 20:55:14]
 43973. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-24 20:55:14 [21.] 
Kedves Mindenki !

Ma én, egy vicces, bozontos, cuki, puli lány mondom el a menhelyi kutya híreket :) Széna a becses nevem, bár a téli frizurám miatt egy Boglyára hasonlítok jobban.

Tavasszal majd kapok egy csini fizimiskát, valami kutya frizura specialistától és akkor majd végre, minden gazdijelöltnek megakad rajtam a szeme :) Ez tuti így lesz, én tudom és kész <3

László Pal 11-ig volt nagyon nagy segítségünkre :) Megsétáltatta Karak urat, Plexyt, Vadit <3 Köszi Laci :) 😘

Plexy ma duplázott, mert jött hozzá Plexy bácsi is :)
aki még megörvendeztette Szénát is, vagyis jó magamat egy sétával :) :) 😍

Szöszi és Plexy násza, sajnos tiszavirág életűre sikeredett, mert reggelre drága Plexynk teljesen uralta a kennelt és nem engedte ki Szöszit a házból. Esetleg ha dundi asszonyság próbálkozott, őrjöngés, acsarkodás lett a vége, mind két fél részéről. Szét lettek ültetve.

HKCS másik egész napos segítője Bea Váraljai volt. Takarított, mosogatott, labdázott, etetett, szeretgetett, rendet
rakott, kicsit rongyost rendezett stb :) 🥰😍😜

Piszkécske ma reggelre megint nudistát játszott és levette pink csini ruciját. De gyors fenék tisztítást követően, vissza lett öltöztetve 😊

Jó pár kennel Wc használata kivetni valót hagy maga után, néhol annyi és akkora plecsnik voltak mintha átment volna a kennelen egy szarvasmarha csorda :) pl. Cakkos - Bessy kennel 🤢

Sokan játszottak, labdáztak a kifutóban Beával <3

Léna - Rami házaspár szokásukhoz híven, megint textil vásárt rendeztek és mindent szőnyeget, pokrócot, kicincáltak a házakból és elhelyezgették a kennel minden pontján. 😜

Bessy és Cakkos egész nap megállás nélkül csak mondta és mondta a magáét ....és mindig társult hozzájuk valaki vagy valakik 😝
Gondozóink örültek volna egy pár füldugónak, szerintem még most is cseng a fülük 🤪

Talán nem felejtettem ki semmit, de nem is ígérhetek semmit ez ügyben :)😇

Mindenkinek jó pihenést és szép estét, Bea és HKCS ma tuti jól fognak aludni :)

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43974] [előzmény: (43972) Szabó Éva, 2019-01-23 20:14:22]
 43972. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-23 20:14:22 [22.] 
Rendhagyó Szerda :)

A rendhagyó beszámolók sorát folytatva ma én írok Barbi helyett kérésére, ebből ki is derült, hogy meglepetésvendégként egészítettem ki mai Krisztina val alkotott csapatukat ;)
Kutyusainkat szép hóesésben leptük meg reggel, de ez hamar elállt, így pár delikvenssel sétára keltem, a többiekkel pedig a kifutóban játszottunk.
Ismertek minket külön-külön is szeretünk párokat alkotni, naná, hogy együtt nem hagyhattuk ki és a két nemrég szinglivé vált Plexy és Szöszi lettek kenneltársak :) Szöszi rezidenciájára költöztek.
Krisztivel fotóztuk Cakkost és Zarát, a képeket már láthatjátok itt és én persze alkottam pár videót, amiket majd megosztok.
Villámlátogatáson volt nálunk ma Andi és Bea is.
Annánál járt ma Gazdijelölt a kicsikre, holnapra kiderül, de Huncut lehet a befutó.
Minden rutin dolog és gyógyszerezés rendben megvolt. Barbi főzött mindenféle földi jót holnapra.
Látogató a mai napon nem zavarta hófödte menhelyünket.

További szép estét!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[válaszok erre: #43973] [előzmény: (43971) zizegő, 2019-01-22 18:38:02]
 43971. zizegő  |   Válasz erre2019-01-22 18:38:02 [23.] 
Edina megkért, hogy kivételesen én ugassam el valamelyik kutya helyett a mai, vagyis a keddi beszámolót. 😜
Valószínű nem lesz annyira élvezetes, de nézzétek el nekem!

Nyitásra megérkezett Judit is, Edina hűséges segítője és Plexi (Laci) bácsi is beugrott egy kis Plexi sétáltatásra. Kismamánk, Edina másik hűséges segítője, Kriszta ma nem tudott jönni.

Kutyuskáink ma egy kicsit nyugtalanabbak voltak, Gyömbér/Rufi hozta a szokásos formáját, de Cakkos is kénytelen volt nyughatatlan párját, Bessyt rendre utasítani, amikor már nem bírta cérnával az ugrálását.
Hella és Plexi pedig felfedezték azt a keskeny kis rést a kennelrácsot takaró furnérlapon, amelyen keresztül valószínűleg válogatott csúnyaságokat kiabáltak egymásnak egész délelőtt. 😟 Nem tudom, meddig bírja a furnérlap, de lehet, hogy holnap már szükség lesz egy kis megerősítésre.

Látogatóink is voltak, két barátnő (bocsánat, de nevüket nem tudom), egy 20 kilós tápot hoztak a kutyáknak és természetesen sétáltattak is. Igaz, Léna és Rami megviccelte őket, mert egyszer csak megfordultak és hiába kapacitálták öreg párosunkat további sétára, kérhetetlenül visszavezették őket a menhelyre.
Edina megnyugtatta a Lányokat, hogy ne vegyék magukra, ez nem nekik szól, egyszerűen Lénának és Raminak ma csak ennyi mozgásra volt kedve.
Vigasztalásul megkapták Zeuszt és Zarát egy sportos sétára, majd levezetésként Takut és Bettit vihették ki egy kis békés bóklászásra.

A fenti kutyusokon kívül még sétálni volt: Karak, Rufi, Gyömbér, Széna és Vadócka, a többiek pedig a kifutóban tombolták ki magukat.

Dél körül megérkezett Balogh Anna, aki ideiglenesen magához költöztette Héra mamát a kölykökkel együtt, hogy melegben legyenek ebben nem túl barátságos időben. Klassz kis kecót készített a kutyáknak otthon, ezúton is nagyon köszönjük neki a segítséget! 😍😍😍

A konténer teljesen megtelt, a nagy mosogatószeres flakon kiürült, a maradékot átöntöttük belőle a kicsibe.

A hűtőszekrényeket mindenhol kihúztuk, hogy ne fogyasszák az áramot és ne terheljék feleslegesen a villanyvezetéket. Persze, azért figyelni kell, hogy ne olvadjanak le teljesen.

Szép estét kívánok Mindenkinek!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43972]
 43970. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-01-21 12:43:24 [24.] 
Szombat😍
Szerencsére éjjel megfagyott a sár!😁
Mozgalmas nap volt, de a szuper csapat mindent megoldott. Csilla Völgyi, Andrea Telek, Gerhard Patrícia, Bálint Kriszta, Anna Bálint és Viktória Bozsik segítségével úrrá lettünk a káoszon. Először Bessyhez jöttek saját kutyával a gazdi jelöltek. Azután hoztak 60 kg adományt. Viki és Andi átpakolták a raktárat, a konzerveket is elraktuk a szekrény elől, van ecet is, hypo is.
Azután jött egy fiatal pár, akik kutyát szeretnének. Mivel kezdő kutyások egy nyugis kutyát ajanlott nekik Csilla, Müzlit. És bejött! Ők is gazdi jelöltek.
Egy idősebb pár Dívába szeretett bele, ők is jelöltek! Szóval sikeres nap volt!🤗
Jött sétáltatni Plexi bácsi, mivel a védence éppen úton volt, elvitte Szénát. Mire visszajöttek megérkezett Plexi, így elvitte őt is.
Jött Maja bácsi is! Olyan boldog volt Maja.😘
Egy kedves család két kisgyerekkel, sétáltatta Csokièkat és Takuèkat. Sajnos Takunak megint hasmenése van. Adni kell neki Bolust és lehetőleg csak rizst szalámival. Széna is azt szereti!
Karakra figyeljetek, kicsit rozoga lett.😯
A kicsik cukik, de Hérának kell egy kis nyugi. Mivel ma fagyott, elvittük egy kis sétára, amíg rendbe raktuk a kicsiket. Nagyon élvezte!😍
Kaptunk friss húst is, hűtőbe raktuk holnapra. 😗😗😗

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (43969) zizegő, 2019-01-18 20:26:16]
 43969. zizegő  |   Válasz erre2019-01-18 20:26:16 [25.] 
Sárral, széllel bélelt péntek, de szerencsére eső nélkül 💨

Telek Andival és Tóth Vikivel kezdtük a mai napot, szintén cuppogó sárban, mint a szerdai és csütörtöki csapat ezen a héten. A föld nem tudja beinni az olvadó hó levét, így a külső és belső udvar nagy része annyira sáros, hogy nem ajánlatos gumicsizma nélkül kijönni a menhelyre.

Sár ide, sár oda, mi annak örültünk a legjobban, hogy a jeges szél elfújta a felhőket és a meteorológia által beígért eső elmaradt.✌️

Mai segítségünk Marcsi volt, Andi barátnője és így azért több kutya is sétálhatott a sáros udvar helyett. Piszke, Báró, Cakkos, Bessy, Karak, Széna, Plexi, Taku, Betti, Vadócka, Csoki és Mangó.
Viki megpróbálta ugyan sétára invitálni Dívát is, de a kisasszony továbbra sem akart eltávolodni a faház közvetlen közeléből, sőt az ember közeléből sem. Így aztán elég vicces kitakarítani őt, mert mindig pont ott ugrál, ahol nem kellene és ha lehajolsz, akkor rögtön akkora szeretettel ölel át és bújik hozzád, hogy felborultok mind a ketten.
Díva igazi szeretetgombóc, remélem, hamar gazdira talál majd.😍

Héra mama és kölykök este bulizhattak 🎊, mert a mobilkennel az oldalán feküdt, amikor reggel rájuk nyitottuk az ajtót.
Mivel kerekei vannak és így valóban elég mobil, visszatettük a trepnit újra mellé (bocsi!), mert az beszorítja a falhoz és így nem tud elmozdulni. A trepni alatti lyukakat szalmával tömtük be és az egyéb réseket is, nehogy baleset történjen.
A kölykök is szépen használják a forgácsot, de úgy látszik a pisi hamarabb csurran ki, mert a pokrócot és szalmát is ki kellett cserélni náluk.
Kisikáltunk nekik egy nagyobb műanyag ágyat és betettük azt is, mert úgy vettük észre, a másikat a kis család kezdi kinőni, így kényelmesebben elférnek.
A kapott plédeket jó ötlet volt a zsákban hagyni, mert sajnos a rongyosban átnedvesedik minden, így legalább száraz cuccost tudtunk alájuk tenni.

Max és Xéna nagyon jól érzik magukat az új kenneljükben, bár Max ma is még Plexihez akart bemenni először, de némi gondolkodás és egy kis jutifalattal megerősítve "újra tervezett".
A kennelből kivettük a Plexitől ott maradt trepnit és szőnyeget, mivel Xéna komoly lakberendezésbe kezdett, vagyis a szőnyegből nem sok maradt. 😉
Visszakapták Maxét megerősítve, a kutyaházakhoz tolva, hogy stabilabb legyen. Reméljük ez már jobban fog tetszeni nekik.

Zeuszéknál úgy látszik bevált a vödörcsere, mert amióta fémvödör van náluk, nincs kiöntve a víz. Egyébként azt vettük észre, ha Zaráék kinn vannak a kifutóban, sokkal csendesebb a belső rész, nem ugatnak annyit a kutyák. Úgy látszik, Zara a hangadó az ugató kórusban. 🐶🐕🐩

Léna jó asszony módjára szorgalmasan szellőzteti a kutyaházba berakott szőnyeget és pokrócot, aminek viszont Rami annyira nem örül, mert ő viszont szeret meleg helyen, puha dolgokon pihenni.
Kérlek benneteket, hogy a múlt héten csereként berakott gyerekmintás szőnyeget terítsétek vissza a házukba, mert azt elvileg odaszántuk, a bárányszőrre hasonló takaróval együtt, hogyha már náluk nem lehet szalmázni az allergia miatt. A kennelkövön úgyis van szőnyeg és egy régebbi pokróc is, amire rá tudnak feküdni. ❤️

Piszke tiszta ruháit a konyhában a hűtő oldalára egy műanyag szatyorban találjátok felakasztva, mert így szárazon maradnak és nem nedvesednek át ebben az időben. Andika tett ki zacskót a használt ruháknak is, amit majd hazavisz kimosni.

A teli gázpalackot Andi átcserélte, mert a másik kifogyott.
Egy házaspár adományként, 3 kg száraz tápot és pár konzervet hozott a kölyköknek, illetve kb. 1-1 kg cs.farhátat és csirkenyakat + 3 kg csirkemájat is. Nem fagyasztott áru volt, így gyorsan megfőztük holnapra Virágnak és maradt egy kevéske rizs is még csütörtökről. A főtt kaját a hűtőbe tettük, a rizst a pulton hagytuk.

A gyógyszereket megkapták az illetékesek. Karak szeme alatti nehezen gyógyuló sebet bekentük Tetrán szemkenőccsel, ami nem igazán tetszett neki, kicsit küzdelmes volt a művelet.😜 Elég csak vékonyan bekenni, mert kicsi a tubus és nem sok van benne, jó lenne belőle utánpótlás.

Bettiéknél nem találtunk plecsniket, így Takunak ma nem adtunk Bolust, reméljük holnap sem lesz gond nála.

A szombati csapatnak jó munkát és kevés latyakot kívánunk, szép estét Mindenkinek!⭐️🌙

Mariann

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #43970]
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 43969, Kutya)
 
    / 1759 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.019674062728882 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail