Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9258793/157 Témák: 17556 Tagok: 108927 Legújabb tag: adorjanos Online: (90/11
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Weblapunk
Galériánk

    / 1761 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44025, Kutya)
 
 44049. T.Éva  |   Válasz erre2019-06-17 18:45:36 [1.] 
Hétfőőőőő!
Sajnos nem tudok egyéb elfoglaltságom miatt még 11 órára sem felérni a menhelyre, Amikor megeérkeztem akkolr Paksy Ági már elment Gál Niki akkor készülődött, de ki lettem oktatva. Csapat: Marika, Edina, Paksy Ági, Gál Niki, majd később én. Volt 5 diákunk, akik majdnem az összes kutyánkat megsétáltatták.
Nagyomn sok új kutyánk van egyik cukibb, mint a másigk. Nálam a pálmát Tarka vitte el, a ház teteján feküdt egész délelőtgt, ahogy odamentem hozzá, hanyatt dobta magát és élvezte a simogatás. Barka már fel sem fér a ház tetejére.
A lányok elmondása szerint a tálkákban ott maradt a rizs, ki kellett dobni. Lehet, hogy kevesebbet kellene adni kaját a meleg moiatt? Régebben felfaltak minden kaját szárazat, rizst.Denny nam morgott rám, igaz csak az ajtó előttg látogattam meg, nem mentem be. A kicsik tündériek, a lányok nem találták a fertőtlenített cjuccokat a bejárat mellett. Mindent fertőtlenítettek, kéretik oltthagyni.
Sábát kiválasztották látogatók, Edina gondolom írni fog a gazdijelöltekről.
Holnapra rizs lefőzve a konyhai hűtóben van. Konzerv elfogyott szalámit kaptak feltétként.
Kicsit rövid, de "velős" beszámoló. Ha kimaradt valami kérem irjátok ide.
Köszike
Éva
 44048. zizegő  |   Válasz erre2019-05-24 21:22:49 [2.] 
Péntek...

Ahogy Andi már megírta, a mai napunk sajnos Piszke körül forgott.
Kutyuskánk mostanában nagyon soványka lett, sokat hányt, hiába kapta a minőségi tápot kajcsira. Edina is jelezte, hogy Piszinek tegnap megrogyott a lába és furcsán tartotta a fejét, illetve hányt is még azelőtt, hogy odaadta volna neki az ételt.
Így Andi reggel vele kezdett és a kennel feltérképezése után, mert közben hasmenése is lett, elindult vele az orvoshoz.
A többit már tudjátok, sajnos kutyuskánkat nem kényezteti a sors, a röntgen kimutatta, hogy nyelőcső-tágulata van, ami miatt most még különlegesebb elbánást igényel a táplálás szempontjából is. A lényeg, hogy Piszke hercegnőnknél csak akkor jut le a gyomorba a kaja, ha ülve vagy támaszkodva állva eszik, mert abban a pillanatban, hogy lehajtja a fejét, visszajön az étel. 😢

Báróék kenneljének rendbe tételét Patrícia vállalta magára. Most nem volt elég a sima takarítás náluk, hanem a házak tetejét, illetve a házak belső falát is le kellett mosni Piszke hasmenése miatt. Csak az elhasznált szalma kiszedésében kellett segítenem, egyébként Pati felnőtt módjára minden egyéb teendőt felelősségteljesen elvégzett. 😍

László Pal az orvoshoz szállításban segédkezett, majd szintén Báróék kenneljét vette kezelésbe, mert sok kiálló szöget talált a házakban/on, valamint újra szegelte a napozásra használt, linóval letakart kutyaól tetejét is, hogy biztonságos legyen a kutyák számára.

Nagy segítségünkre volt még Gál Niki, aki a takarításban vállalt oroszlánrészt, illetve Zsófi és Kundra Móni, akik pedig kutyáink sétáltatásával könnyítették meg a munkánkat Patríciával kiegészítve. Móni etetés után összesöpörte a lehullott faleveleket a belső udvarban.

A kacsatojásokat mind megfőztük a biztonság kedvéért, úgy adtuk ma kutyusoknak, nagyon ízlett nekik. A maradékot hűtőben találjátok, de azért túl sokáig nem őrizgessük, nehogy megromoljanak.

Karaknak otthonról hoztam megfőzve cs.mellet, mivel most mást nem ehet. Van még holnapra is egy zacskóban a hűtőben, illetve Andi is vesz még hozzá, hogy vasárnapra is legyen bőven. Felkockázva kapta és elég bánatosan nézett ránk, miután kiürült a tányérja, pedig igyekeztem szép adagot adni neki, hogy ne maradjon éhen.
A gyógyszereit megkapta, reggel és hazajövetel előtt az antibiotikumot, illetve az Edina által gondosan már előre fecskendőbe felszívottat az ebédjére, a sárga porral együtt. A használati utasítást, ha esetleg valaki megkavarodna, megtaláljátok a konyhapulton a gyógyszerek mellett külön-külön két papírra leírva. Köszi Edina a gondoskodást! 😍

A mai sűrű nap után Nikinek, Zsófinak, Móninak, Patríciának, Lacinak és Balogh Annának nagyon köszönjük a segítséget!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44047. zizegő  |   Válasz erre2019-05-21 19:56:35 [3.] 
Keddi beszámoló Era2 nevében:

Era ma reggel 8-kor kezdett a menhelyen, mi pedig Judittal 9-kor csatlakoztunk hozzá.
Egy látogatónk volt Plexi-Laci bácsi személyében, aki természetesen Plexit vitte el sétálni.

Era bent pörgött ezerrel, mi pedig a kutyákat vittük egymás után sétálni. Hogy azért neki is legyen egy kis pihenője, egy kutyasétáltatás erejéig leváltottuk. 😀
Mai sétálóink Maja, Ricsi, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Csillag, Sissy, Piszke, Báró, Csoki és Mangó volt. A többiekkel szokás szerint a kifutóban játszottunk, fociztunk.

Dél körül megérkezett Edina egy nagy szállítmány forgáccsal, illetve hozott még alul-tasakos kajcsit a kölyköknek. Pihenésképpen pedig felkapta Piszke vödröcskéjét és gyorsan lemosta "Narnia hercegnőjének" hátsó fertályát, majd be is kente annak rendje és módja szerint. 👍
Köszi a segítséget Edina ! 😍

Szerencsénk volt az időjárással, mert amikor bezártuk a kaput magunk után és beültünk az autóba, pont akkor szakadt le az ég nagy dörgés közepette. ⛈
Így aztán a kellemes, napfényes délelőtt után, végül bundásaink és mi is ma kivételesen megúsztuk a menetrend szerinti esőt. 😜


"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44046. T.Éva  |   Válasz erre2019-05-20 19:39:55 [4.] 
Hétfőőőőő!

Edina, Gál Niki kezdték a napot, majd csatlakoztam hozzájuk. Nem volt látogatónk, mi tettük a dolgunkat, Igaz nem sok munka maradt nekem, mert a két ifju hölgy keze alatt égett a munka.
Igy én sokat tudtam a kutyáinkkal a kifutóban játszani, vagy simizget ni. Max és Xéna lehengerflő tempóban jöttek hozzám simiért, inkább leültem a padra neholgy eldőljek.
Természetesen én is hódolója vagyok Szöszinek és minden héten meglepődök, hogy mennyit változott, sok munkátok van benne, de örülök az eredménynek.
Piszit is megszeretgettem, na meg Báró úraságot is.
Edina sétált egy nagyot Jocival,. Többi kedvenceink nem sétáltak sajnos, de jó nagyot játszottak a kifutóban.
Ezzel zárom rövid kis b eszámolómat.
 44045. zizegő  |   Válasz erre2019-05-17 22:20:21 [5.] 
Péntek...

Mai gondozó társam Pál Laci volt, mivel Andi éppen megérdemelt szabadságát tölti a messzi távolban. Jó pihenést kívánunk Andi, de azért nagyon hiányzott a vidámságod és az ebből fakadó viccelődések és a közös röhögések! 😘 Természetesen Piszke is sok puszit küld "Anyájának"!

Szerencsére mégsem maradtunk magunkra, mert először Lili, majd Zsolt és végül Kundra Móni is csatlakozott hozzánk. Amíg Lili, Móni és Zsolt fáradhatatlanul sétáltatták kutyáinkat, addig Laci neki állt a már előre eltervezett, illetve menet közben adódott javításoknak, én pedig a kennelekben és a konyhában szorgoskodtam.

Laci először megerősítette Maja és a kölyköket elválasztó falat, mivel mindkét érintett fél erős bontási munkába kezdett az utóbbi időben. 🤭 Lehet, hogy Majában felébredtek a kicsik nyifogását hallva az anyai érzések (?), mert amikor a kennelben van, már nem kifelé ugat a többieknek, hanem a falnak, amerre a kölyköket sejti. A babákra is hatással lehet Maja kaffogása, mert ők meg másik oldalról kezdték meg a bontást. Így Laci egyik részről ráccsal, a kőházban pedig egy OSB lappal erősítette meg a falat.
Ezután neki látott Rufiék kerítésének megjavításához, az esetleges balesetek megelőzése érdekében. Miután végzett újabb nagy munkába fogott és a kinti konyha veranda részén kitört és hiányzó ablaküvegeket szintén méretre vágott OSB lappal pótolta, hogy ne vágjon be az eső és ne ázzanak el az itt tárolt dolgok.

A kölykök egyébként reggelre bezárták magukat a mobilkennelbe, illetve az egyik barna gyerkőc kinn ragadt, míg a többiek bent sipákoltak. Elrágták azt a bőrszíjat, amivel az ajtó ki volt kötve és így az rájuk csukódott. Persze, ennek volt előnye is, mert így csak egy kölyköt kellett a többi mellé betuszkolni, amíg folyt a takarítás, illetve a faljavítás náluk. Most bálamadzaggal kötöttük ki az ajtót, jó magasan, remélhetőleg ezt majd nem érik el.

Csillag és Sissy kalapja fenn maradt a fejükön reggelre is, bár Csillag elég sokat verdesi a rácshoz, amikor a többiek kinn tombolnak a kifutóban. Hiperaktív leányzónkat kétszer engedtük ki, mivel a faház elég szűkös számára. Sissy megadóan viseli sorsát, bár a kalpag miatt elég nehezen tud inni és az etetésnél is segítségre volt szüksége, hogy hozzáférjen a táljához.

Segítőinknek köszönhetően sok kutyánk sétált ma: Maja, Ricsi, Joci, Nasi, Karak, Cakkos, Plexi, Foxi, Pálma, Paula, Léna, Rami, Csoki és Mangó.

Foxikánkra nemsokkal zárás előtt érdeklődők, két hölgy érkezett, a honlapunkról nézték ki maguknak. Törpe schnauzerük volt eddig, de sajnos nemrég elpusztult. Sétálni már nem adtam ki, ezért az egyik üres kennelben barátkoztak egy kicsit vele, miközben kikérdeztek az örökbe adás folyamatáról. A késői látogatás miatt javasoltam nekik, hogy holnap is látogassanak ki hozzá egy hosszabb ismerkedésre. Mivel Foxi is jár kutyasuliba, Edinával egyeztetve fél tizenkettő felé fognak kijönni a menhelyre, hogy elvigyék sétálni (Bognár Virág). Drukkoljunk kis Ugribugrinknak, hogy ő is gazdisodjon végre!
Foxi egyik hátsó lábán egyébként friss sérülést találtunk és egyben ezen a részen szőrhiányt is. Nem harci sebesülésnek nézett ki, hanem inkább olyannak, mintha saját magának rágná. Valószínű, hogy allergiás lehet a valamelyik tápra, lekezeltük a sebet, jó lenne neki inkább hipóállérgén tápot adni a továbbiakban.

Móni velünk maradt végig, segített az etetésnél, majd Lacit és engem kifuvarozott a Laky sarokra a buszhoz, megkímélve minket a gyaloglástól. 👍

Köszönjük Lilinek, Móninak és Zsoltnak, hogy velünk töltötték a mai napot.😍

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44044. zizegő  |   Válasz erre2019-05-14 22:39:08 [6.] 
Kedd...

Eljött ez a nap is, amikor Szöllősi Erika (hívónevén: Era2 😄) a betanulás után ma végleg átvette tőlünk a gondozói posztot. Így aztán Judit és én "idigondozóból' visszavedlettünk segítő önkéntesekké és ezentúl keddenként Era2 várja sok szeretettel az önkénteseket maga mellé.

Hogy mégis miért én írok megint?
Hát, mert Era2 egyelőre még nem tagja a "fészbukosok" népes társaságának, ezért megkért arra, hogy még utoljára írjam meg helyette a beszámolót.

Az időjáráshoz nincs mit hozzáfűznöm és bár tudom, hogy a májusi eső aranyat ér és most nagy szükség van rá, azért kutyáink és mi sem élveztük annyira a mai időt.
Pláne, hogy megint jócskán lehűlt a levegő, reggel csak 8 fok volt a menhelyen. Bár tudjuk, hogy csöppségeinknél a kakamennyiség arányában elég szagos a levegő, mégis becsuktunk náluk ablakot, ajtót is eljövetelünkkor. Hisz azt mondja a mondás is, hogy "ahol büdös van, ott meleg is", így mi ezt az elvet követtük ma kis sípolóinknál. 😜
Egyébként újabb érdeklődők érkeztek ma egy apuka és kislánya személyében a kölykökre. Rövid szemlélődés után, valamint Csilla Völgyi telefonos útmutatásai alapján úgy néz ki, hogy a másik barna babánk is elkel, mégpedig Ében. A kapcsolattartást és a terepszemlét a leendő gazdikkal a továbbiakban Csilla intézi.

Más látogatónk ma nem volt, így amíg Era2 bent tevékenykedett, addig mi Judittal szorgalmasan sétáltattuk bundásainkat, játszottunk velük a kifutóban, majd mikor a végére értünk, besegítettünk a mosogatásban és az etetésnél.
Judit finom ebédet rittyentett otthon kutyuskáinknak, amit kihozott, így ma nem kellett a főzéssel törődni. Csak kiporciózni, szétosztani, majd örömmel nézni, hogyan nyalják üresre a tálkáikat védenceink. 😍

Piszkéék apró darabokra szaggatták a kutyaházba betett linót. Mivel így nehezebb kitakarítani az óljukat, szó szerint bebújva és egyenként kiszedve a nem odavalót, náluk kivételesen visszaszalmáztuk a házakat. Emiatt volt benn egyébként a régi helyükön is, mert ezt egyszerűbb és higiénikusabb kicserélni. Piszke visszakapta az ágyikóját is, amit nagy elégedettséggel fogadott és rögtön be is avatta. Szintén ebben a kennelben, leengedtük a forgácsnál lévő molinót, mivel a feltekert molinó visszavezette a esővizet a forgácsra és teljesen eláztatta. Kicserélni már nem volt időnk, így ezt meghagytuk a holnapiaknak. Bocsi! 😘

Rufiéknál ismét sártengerré változott a kennel, Era2 megpróbálta kiseperni a vizet amennyire lehetett. Illetve megreparáltuk a kennelrácsot belülről, mert a Pál Laci által feltett deszkák elengedtek a sok ugrálástól. Persze, ez nem sikerült teljesen, ezért kérünk Laci, hogy majd meózd le te is lécci!

Edina ma gazdihoz szállította mindenki nagy örömére rettegő leánykánkat, Idát. A gazdijelölteket megismerve és a helyszínen készült fotókat látva, sokat szenvedett Idánk szerető, békés otthonra lel majd itt, drukkolunk neki nagyon.

Végezetül két üzenetet kell átadnom:
az egyiket Lajoska (Lajka) nevében Dórinak, mégpedig, hogy hiányzol neki és már nagyon várja a szombatot + sok-sok puszi (amit most én kaptam meg helyetted).

A másik üzi pedig minden kutyánktól és persze tőlünk is Forró Krisztinek szól abból az alkalomból, hogy megszületett a kisfia. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk mindannyiuknak, remélve azt, hogy Levente érkezésével újabb kis önkéntes csatlakozik majd menhelyi csapatunkhoz!

Szép álmokat Mindenkinek!🌙


"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44043. Rózsa22  |   Válasz erre2019-05-14 06:48:55 [7.] 
Csak arra szeretnék reagálni, hogy sokan " adják le" a kutyájukat, mert albérletbe költöznek. Való igaz, hogy ez legtöbbször csak hivatkozási alap, hogy megszabaduljanak valami szalonképes szöveggel az állataiktól. Az unokámék addig kerestek, amíg nem találtak olyan albérletet, ahol a kutyájukat is befogadták.
Igaz, lehet, hogy ez egy kicsit távolabb van a munkahelytől, az embernek is kell egy kis áldozatot hoznia és ez az amit sokan nem tesznek meg!
Létezik egy kereső, " állatbarát albérletek" címszóval, ide töltik fel azok a lakást kiadók a címeket, akik maguk is állatbarátok és megértik, hogy a családtagnak tekintett állatról nem szeretnének lemondani azok, akik valóban szeretik őket!
A többi kamu....
[előzmény: (44042) T.Éva, 2019-05-13 23:07:31]
 44042. T.Éva  |   Válasz erre2019-05-13 23:07:31 [8.] 
Hétfőőőőőő
Egy kicsit késő van már, bocsi, de leültem dolgozni és belefeledkeztem a számok rengetegébe.
A mai napon Edina, Paksy Ágika és Kjundra Móni voltak a csapattagok.
Szorgalmasak voltak a lányok, mert mire én kiértem a menhelyre sok kennel már ragyogott a kutyáink szorgalmasan sétáltak
Sétáltak Ágikával Karak, Plexi, Csoki/Mango, Cakkos neki nem akaródzott a séta Cakinak Ágika elmondása szerint a kecskésig tudtak csak menni és fordultak vissza.
Mónival sétált Ricsi és Joci
Meglátogatott minket egy házaspár, ők vitték egy sétára Rufit, Zarát és Lajkát.
Ida jövendőbeli gazdija is megjött, kimentek Edinával azt hiszem bemutatták egymásnak a kutyákat, akivel Ida együtt fog lakni, szerdán fogadják a szépséges Idát, talán Edina el tudja vinni.
Rutinfeladatok mentek rendesen, Edina akinek kellett adott gyógyszert.
Végefelé jártunk a munkánknak, amikor megjelent egy férfi és Edinával beszélgetett. Azért keresett fel minket, mert egy 9 éves Malamut keverék kutyájuk van és albérletet váltanak és az uj helyre nem tudjákl vinni a 9 éves kutyéjukat. Nem kommentelem a helyzetet csak annyit, hogy most ez a "duma" sokszor előfordul, albérfletbe megyünk és oda nem vihetjük a kutyánkat, az nem gond, hogy 9 évig éltünk együtt, de most lepasszolnám, ja és van egy hat hónapos kölyke akinek már találtak gazdát, el sem merem képzelni, hogy csak egy kölyok volt, mi van a többivel???? Edina kérlek ird le miben maradtatok az embererrel.
Azt hiszem mindent leírtam, amit szerettem volna. Kaptunk száraztáp adományt a kapu elé lett lerakva, köszönjük szépen.
Szemetet elhoztam.
Jó éjszakát kivánok aki még elolvassa a beszámolómat.
[válaszok erre: #44043]
 44041. zizegő  |   Válasz erre2019-05-07 23:16:30 [9.] 
Éjjeli beszámoló a keddi napról 🌙


Judittal és Era2-vel 9-kor kezdtünk a menhelyen. Az idő kegyes volt velünk és kutyáinkkal is, így aztán hosszú sétákra indulhattunk ma velük és a kifutóban is több időt tölthettek szaladgálással, játékkal.

Szerencsére a tegnapi eső miatt keletkezett tavacskák mára eltűntek, csak Rufiék kenneljében árulkodott egy kisebb tócsa a tegnapi állapotokról.

Sissi úgy néz ki, hogy a gyógyulás útjára lépett, a kenneljében már normális állagú terméket találtunk 👍 és jó hangulatban indult Judittal egy kis sétára. A diétás kaja ellen sem volt kifogása, az utolsó morzsáig elfogyasztotta.

Ma több látogatónk is volt, akik célzottan egy-egy kutyához érkeztek sétáltatásra, barátkozásra. Így Cakkosunk gazdijelöltjei, Ida gazdijelöltjei és Laci bácsi, aki Plexit vitte el sétálni.
Idánkhoz érkezett házaspár, mivel Kisbetojink még nem sétaképes, természetesen a faházba ültek be és ott kényeztették finom virslifalatkákkal és simogatásokkal kiszemeltjüket. Minél előbb szeretnék Idát összeismertetni öreg kutyusukkal, amit kihoznának a menhelyre. A bemutatkozást e hét csütörtökjére, de ha esik az eső, akkor a jövő hét hétfőjére tervezik. Ida gazdi jelöltjeinek az adatait, elérhetőségét bevezettük a füzetbe.

Morcikánk nagyon unatkozik egyedül a kennelben, aminek főleg ivóedényei látják kárát, mivel szegény rongybékáját már kivégezte. Hiába cseréltük ki a megcincált műanyag vödrét egy nehezebb fémfazékra, addig-addig dolgozott azon is, amíg abból is sikerült a vizet kiborítania. 🤭 Morci nagyon boldog volt, amikor Judit a sétára levette végre róla a kalapot, amit persze utána rögtön visszakapott, hogy ne bántsa a sebét.

Pálma is elég bánatos, amióta társa gazdihoz költözött, így Paulával és Foxival együtt engedtük ki a kifutóba, aminek nagyon örült, persze felügyelet mellett. Némi összeszaglászás után szépen elkergetőztek vagy éppen azon versenyeztek, hogy melyikük kap több simogatást tőlünk.😍
Azt terveztük, hogy próbaképpen egy kennelbe költöztetjük őket napközben, de a végén mégsem tettük. A takarításnál kiderült, hogy Pálmának hasmenése van és így egyelőre elkülönítve jobban meg lehet majd figyelni őt. Etetésnél Pálma is diétás kaját kapott, valamint Gács Ági kérésére Karak is, rizs és száraz táp keverékét, némi vízzel átitatva.

Gács Ági délelőtt visszavitte Karakot kontrollra, de sajnos nem jó hírekkel érkezett vissza. Apókánkra újabb műtét vár majd a jövő héten, reméljük utána már rendben lesz minden.

Összefoglalva békésen telt el a mai napunk, persze ez annak is köszönhető volt, hogy nem esett az eső.

Judit, Era2 és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44040. zizegő  |   Válasz erre2019-05-06 20:58:43 [10.] 
Hétfőőőőőőő - röviden és agyonázva

Félre ne értse senki, nem szereplési vágyam van a beszámolók írásával, csak Edina és Tóth Évi egyéb elfoglaltsága miatt megkértek, hogy én írjam meg ma.

Mire Turi-Kováts Dóra és én kiértünk a menhelyre Edina már javában szorgoskodott, túl volt Maja és Zsebiék kenneljének takarításán. Nemsokára megérkezett Marika és dél felé Tóth Évi is becsatlakozott hozzánk.

Az időről nincs mit mondani, hisz gondolom mindenki a saját bőrén tapasztalta, legfeljebb annyit, hogy még a bugyink is vizes lett. 😄
A hátsó bejárat felé Rufiék kennelje mellett, akár csónakázni is lehetett volna és sajnos Rufiék udvara sem volt jobb állapotban. Próbáltunk ugyan kifolyót gyártani, hátha elvezeti a vizet, de nem nagy eredménnyel, mert a sártól hamar eldugult.

Kutyuskáink először nagy örömmel szabadultak ki a kennelből, de aztán hamar rájöttek, hogy mégis csak jobb a tető a fejük fölött, ahol nem áznak. Azt hiszem a mai időt csak vízimádó kutyáink, így Max, Hella és Csillag élvezte, a többiek elég gyorsan visszakéredzkedtek a kifutóból és a séták is nyúlfarknyira sikeredtek. Karak, Ricsi, Plexi és Pálma konkrétan a kertészet felé vezető út felénél megfordultak és szó szerint visszavonszoltak a menhelyre, pedig amúgy is csak rövid sétára mentünk volna. Nasit nem zavarta túlzottan az eső, békésen bandukolt és szaglászott. Csillagunk pedig egyenesen lubickolt ebben az időben, alig lehetett hazainvitálni. Ment volna tovább kifáradásig, bár szerintem németjuci csajszink ezt a szót nem ismeri.

Edina és Dóri lefuvarozták Sissit a Minibe kezelésre, kapott még három szurit. Holnap már nem kell vinni, viszont figyelni kell rá, mert még hőemelkedése volt. Ezenkívül péntekig diétáznia kell, száraz táp és rizs + sárga por 1 kávés kanállal a kajára szórva.
Edina elmesélte, hogy Sissi a rendelőben átment őrző-védőbe, mert az ott várakozó négylábú páciensektől mindenáron meg akarta védeni őket, alig hittek a szemüknek. 😮

Hihetetlen, de ebben az időben is volt érdeklődő kutyára, egy idős házaspár, az Illatosról jöttek át hozzánk. Konkrét elképzelésük volt, mégpedig pulit kerestek, mert a nemrég elpusztult kutyusuk is az volt. Miután elmondtuk, hogy jelenleg nincs pulink és más kutya pedig nem érdekelte őket, elbúcsúztak tőlünk.

Remélem, mindent leírtam, ha esetleg kihagytam volna valamit Edina, Évi, Dóri kérlek egészítsétek ki a beszámolót.

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44039. zizegő  |   Válasz erre2019-05-03 21:54:49 [11.] 
Péntek...

Kozma Mariann már megelőzött képes beszámolójával ❤️ és gondolom Jocink és Linett közös fotója mindenki szívét megmelengette, mint ahogy az enyémet is.

A mai napot Andival, Mariannal és kislányával, illetve Pál Lacival nyomtuk végig.
Kis időre meglátogatott minket Dona, aki először Idával, utána pedig Csillaggal foglalkozott a kifutóban. Ida nagyon élvezte a szabadságot (persze, csak hosszú pórázon), de a kennelbe már csak ölben tudtuk visszavinni, mert nem akart bejönni.
Kajla és félős leánykánk párosa nagyon biztató tűnik, de mivel Idának ma történt meg az ivartalanítása, sajnos szét kellett szakítanunk őket. Ida a műtét után újra visszakerült a faházba.
Idát Bori (köszönjük!) vitte el az orvoshoz és Laci szállította vissza, sőt Laci azt is bevállalta, hogy este visszament a menhelyre, hogy megetesse és megitassa, amikor letelt nála a kiszabott 6 óra. 😍

Laci ezenkívül megreparálta a menhelyes autó hátsó lámpáját, mivel lógott, illetve a nem záródó ajtót. Valamint a szalmás ajtaját is átalakítottá kiakaszthatósra, hogy ne csapódjon ránk, ha dolgunk van benne.

Caki gazdi jelöltjei is kilátogattak kedvencükhöz, Cakkos már annyira kötődik hozzájuk, hogy alig bírtuk visszatessékelni a kennelbe, mert ment volna utánuk. Így aztán "Gazdiapu" bekísérte őt és megdédelgette, megígérve neki, hogy holnap újra találkozni fognak.

Kölyköcskéinket ma már könnyebb volt tisztába tenni, mert amíg Andi takarított náluk rájuk zárta a mobilkennelt, így nem kellett attól félni, hogy rájuk lép az ember. Az étvágyuk nem a legjobb, a konzerv jobban ízlik nekik, mint a babatáp. A takaróikat kicseréltük szárazra, mert elég rendesen csurgatnak rá, igaz a kakik szerencsére mind a kövön landolnak. 😜

Pálma, Paula és a foxik összeboronálása nagyon jól sikerült, főleg Pálma elégedett új társával, egész délelőtt békésen játszottak a kennelben.

Mai sétálóink: Maja, Morci, Nasi, Karak, Ricsi, Plexi, Csillag, Paula, Pálma, Fixi-Foxi, Sissi, Cakkos, Zara és Joci.

Karak nem eszi a szárazat, talán az egy hetes kímélő diéta után ez még túl kemény neki. Így ma még az utolsó főtt csirkemellet adtuk neki oda kis darabokra tépkedve, amit jó étvággyal el is fogyasztott.

Köszönjük Kozma Mariannak, Linettnek (tiszteletbeli kis főnökasszonyunknak ❤️) és Lacinak a sok segítséget! 👍

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44038. zizegő  |   Válasz erre2019-05-03 21:52:35 [12.] 
Gaby beszámolója:

Csütörtök

Reggel kilenckor egyszerre kezdett megszokott kis csapatunk, Edina, László, Dóra, Maja, és én.
Maja(kutya) kiengedése után következett a bűzbarlang, apró kutya kennel takarítása, fertőtlenítése. Olyan cuki kis "sípot nyelt" népség. :D
Laci megbuherálta a rácsukat, hogy ne tudjanak kibújni.
Délelőtt jött egy kedves család, a kölykök után érdeklődni, ahogy meglátták a kis sípolókat, beléjük is szerettek rögtön.
Kiválasztották Édest, akit ma Edina Krisztivel, el is vittek a megadott címre... no, de előtte, Edina, Laci elvitték a csipet-csapatot oltatni, chip-eltetni, oltási könyvek rendben!
Ági is kijött a menhelyre, és vitte Morcit ivartalaníttatni. Szegényke nagyon utálja a gallérját, remélem nem cincálja le magától reggelre. Ági, miután visszaértek a rendelőből, foglalkozott Szöszivel, nagyon eltökélten. :) Sikerült rávarázsolnia egy hámot, és pórázon kivinni a kifutóba. Hogy mennyit haladtak, azt nem igazán tudtam figyelemmel követni, mert közben tálaltam, takarítottam, mosogattam. Kérlek Ági, ha olvasod a beszámolót, hozzászólásban esetleg részletezd a Szöszi fejleményeket! :)
Maja, Dóri, Laci, sok-sok kutyát megsétáltatott. Maja kivitte Sissit, elmondása szerint nagyon szépen sétált. Rettenetesen kedves kutya! <3
Edina Dórival kiszedték a kapcsokat a műtött pocakokból.
Foxi és Maxi ügyesen hagyták magukat, Paula, kissé nehezebb eset volt, de a küzdelem után minden rendben vele.
Dona is meglátogatta Csillagot, sétáltak is együtt, és hozott neki játékot ajándékba. :) Szerencsések voltak a kutyik, mert szinte mindenki sétált!
Nem tudom, hogy Karakunk ehet-e már tápot, meg mást, mert olyan tányért hoztam ki tőle, amibe jó sok beleszáradt tápmaradék volt, de mivel nem láttam kiírva, hogy ehetne mást, én ma továbbra is csak színhúst adtam neki, felkockázva. Még talán holnapra is maradt egy kis adag a hűtőben.

Nagy köszönet a mai igencsak mozgalmas, és rettenetesen fárasztó (számomra legalábbis) nap résztvevői csapatának!
<3

Mindenkinek jó pihenést! :)

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44037. zizegő  |   Válasz erre2019-05-03 21:51:36 [13.] 
Újfalusi Kriszta beszámolója:

Szerda...

Itt van május elseje! Énekszó... :-) :-D

Jó kis mozgalmas napunk volt ma, hiszen az ünnepnapnak köszönhetően rengetegen látogattak ki a menhelyre. Konkrétan szinte mindenki sétált, jó páran még dupláztak is. Öröm volt látni, hogy teljesen lefáradt a csapat.

Barbi Halász, Bognár Virág és én alkottuk a mai csapatot. Virágnak külön extra köszönet, hogy velünk töltötte ezt a napot a menhelyen. Ha ő nincs, akkor a mai látogatók őszinte, kedves mosoly helyett csak kínos vigyort láttak volna az arcunkon. ;-) Na jó, azért még így is előfordult az utóbbi. :-)

Nézzük csak kik is voltak a sétáltató családokon kívül: Jöttek Caki jövendőbeli gazdik (a szokásos, rengeteg, tanító jutifalattal) és Morci gazdijelöltek. Morciért jövő héten szerdán reggel jönnek a gazdik és a XVI. kerületbe lakásba költöztetik. Jött egy pár, akik egy fb-s gyűjtés eredményét, azaz rengeteg száraztápot hoztak, köztük jó minőségű puppy kajákat is. Bárót és Piszit jól megsétáltatták és utána a lány - Mayával együtt - modellt állt az adomány kaja fotózásához. A képet csatolom!

Mai első összeköltözőink a karanténból frissen szabadult Ida és Lajka voltak. Hihetetlenül cukin "kergették" egymást, Ida úgy viselkedett, mintha nem is ő lenne az a nem rég még a forgácsban, a falra matricaként felsimuló, rettegő kutya. Minden oké, de a külön kajáltatás az ő esetükben szerintem erősen indokolt. :-) Aztán szétszedtük a Foxi-Maxi és a Pálma-Paula párost, létrehozva a sokkal egészségesebb szuka-kan párosításokat. Így Pálma Maxival, Paula pedig Foxival költözött össze. Barbi ötlete nagyon hasznosnak bizonyult, ugyanis az egyébként állandóan kiabáló Foxi-Maxi páros tagjai teljesen elcsendesedtek, az új csajaikkal voltak elfoglalva. Maxi-Pálma játékról van videóm is, csatolom.

Mondjuk - és most jön az igazán jó hír - Maxinak nem sok ideje lesz összemelegedni Pálmával, mert most pénteken már gazdihoz is költözhet a XVII. kerületbe. Ma kiválasztotta őt egy fiatal lány, aki mellett innentől lakásban "tengetheti" a további életét. ♥

A kölökcsapat nagyon cuki és egyben iszonyúan büdös, valamint rém hangos is. Ehhez is van egy videóm. ;-) Szolgálati közlemény, illetve kérés: Kérjük, hogy lehetőség szerint minél kevesebb pokróc, paplan és miegymás kerüljön be hozzájuk, mert ezzel csak egy célt lehet elérni. Mégpedig azt, hogy a másnapi gondozónak ezeket az összepisilt, összekakilt, brutál büdös cuccokat mind-mind ki kelljen hurcolnia a kennelből. Köszönjük!

Míg Caki a gazdikkal sétált az egyedül maradt Zarát Ricsivel együtt engedtük ki és nagyon jók voltak együtt. Infó a jövőre, ha már nem lesz nálunk Caki: Zara-Ricsi páros istenien működne.

Van ez az "Ez meglőtte, az hazavitte" mondóka. Akkor ennek fényében mesélem tovább a történéseket. Patrícia és barátnője a Rét utcában találtak egy kutyát, akit behoztak a menhelyre. Virág felismerte, hogy volt már nálunk korábban. Én lefotóztam és elküldtem Csilláéknak. Csilla és Viki hosszas nyomozás után megtalálták a gazdi címét. Barbi elment a címre és aztán a kutyát jól hazavitte. :-)

Valószínűleg van sok dolog, amit kihagytam a beszámolóból, de sajnos most más nem jut eszembe a mai napról. Csajok! Egészítsetek ki lesz ha van még valami fontos, említésre méltó történés! Mindenkinek szép estét!

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44036. zizegő  |   Válasz erre2019-04-30 21:50:26 [14.] 
Kedd röviden...

Judittal és Era2-vel kezdtük a mai napot a menhelyen.

Először a kölyköket vettük kezelésbe, mert rendesen aknásítva volt a kőház kisebb-nagyobb plecsnikkel, amiben nagy lelkesen tapicskoltak. Viszont használják a forgácsot is, mert ott is találtunk nyomokat bőven. 😄 Az ágyakból ki kellett cserélni az összes takarót, mert nagyon pisisek voltak, kaptak helyette friss szárazat.

Mai segítségünk Kundra Móni 😍 és egy Vali nevű hölgy volt, aki tegnap jött ki először a menhelyre. Neki Sissi rabolta el a szívét, még külön ebédet is hozott kedvencének. Sajnos, befogadni már nem tudja, mert 4 kutyusa van otthon.

Mai sétálóink Maja, Rufi, Joci, Morci, Nasi, Karak, Ricsi, Lajka, Sissi, Caki, Zara, Csoki és Mangó volt és meglátogatott még minket Dona, aki Csillagot és Plexi-Laci bácsi, aki természetesen Plexit sétáltatta meg.

Egy házaspár adományt hozott az apróságoknak nedves és száraz kaja formájában.
Dél körül befutott Edina is, persze nem üres kézzel: több zsák forgácsot, valamint puppy tápot és konzervet hozott a kölyköknek. ❤️

Szösz jobb szeme ma már nyitva volt, de jól látszik, hogy gyulladt, amit persze közelebbről megvizsgálni az ő esetében lehetetlen. 🤔

Karak jóízűen befalta a husikáját (még három adag van a hűtőben, amit Edina főzött meg tegnap) és megkapta reggel és hazainduláskor is gyógyszerét.

A vizet elzártuk az aknában, mert annyira csöpög most már a csap, hogy az éjszaka folyamán teljesen megtelt az a tejes láda, amit a hétfői csapat alátett, hogy ne vesszen kárba víz.

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44035. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-29 18:21:46 [15.] 
Hétfőőőőőőő

Újra én irom a beszámolót a mai napról. Röviden kellemes borongós időben Paksy Ági, Gál Niki Edina és én alkottuk a csapatot. Én később érkeztem addigra már Niki és Edina nagy gyorsasággal takarítottak egy csomó kennelt. Nyugalom volt, voltak sétáltatók is,
Ágikával sétált Karak, Plexi, Lajka, Ricsi, Joci ha még más is volt, majd Ágika beírja.
Új látogatónk, nevét nem tudom sajnos megsétáltatta Csokit és Mangot, és igéretet tett arra, hogy Szellőt az új kutyusunkat virtuálisan örökbe fogadja. Jön ki hozzá máskor is látogatni.
Szellőre raktam nyakörvet.
Morci Marci jövendőbeli gazdája meglátogatta a kedves négylábút, kapott egy plüss békát ajándékba, mikor elment a hölgy a békát hordozgatta a szájában házba be és házból ki, annyira édes volt.
Edináékat Foxi és Maxi gallér nélkül fogadta, de Paula is leszedte a gallért-. Edina mindenkinek visszarakta a nyakába a védőeszközöket.
Rufusz Edinával sétált.
Idát is meglátogatták a jövendőbeli gazdik, sokáig beültek hozzá, remélhetőleg felenged már a félelméből.
Niki rögtön elfoglalta azt a kennelt, melyből sétálni mentek vagy a kifutóba, én alig fértem hozzá, hogy takarítsak, na de azért nem voltam elkeseredve igy sokkal többet tudtam játszani Szöszivel és a többiekkel.
A picurkák a köházban "zabálni" valók, annyira picik, hogy a rácsos ajtó alján lévő réseken ki tudnának mászni, erősen próbálkoztak, de Edina túljárt a pici eszükön és kifeszitett a rácsos ajtóra egy molinot.
Edina főzött húst, mert csak azt ehet Karak, még a szájpadlása is varrva van.,jól tudom? vigyáznunk kell a kisöregre.
Edina mondta, hogy írjam be a piciknek kellene pate (jól irom?) bébi konzerv.
Karaknak gyógyszer beadva.
 44034. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:19:09 [16.] 
Húsvét hétfőőőőőő, ahogy Tóth Évi szokta írni

A szokásos párosban Judittal kezdtük a napot kilenckor a menhelyen.
Gyors terepszemle után megállapítottuk, hogy Paulánk kalapja palásként terül a hátára, a kötése a kennel kövén és valami meghatározhatatlan lóg a hasából kifelé. Bár nem volt elesett, sőt folyamatosan ugatta a többieket, Judittal mégis úgy döntöttünk, hogy inkább lássa orvos, hogy mégis mi a csoda lóg ki belőle. Így Judit kocsiba pattant vele és levitte a Minivetbe. Ott megállapították, hogy szombat óta csúnyább lett a sebe, de már nem kötözték be, mivel holnap úgyis újra kell műteni szegényt. 😥
Mivel benti részen a folyamatos ingerekre reagálva egy percig nem maradt nyugton, kitettük a megüresedett kőházba. Ott a kalapját sem tudja sehova beakasztani és kivittük neki az ágyacskáját, amiben kényelmesen tud pihenni.

Amíg Judit az orvosnál volt, addig én neki estem a takarításnak, de nem sokára megérkeztek Csordás Csabáék, akik először Fixi - Foxit, majd Cakit és Zarát vitték ki. Velük aztán beindult a látogatók hadjárata, volt aki sétáltatni jött, volt aki kutyát keresett és érkezett egy "biciklis" család is, akik szeretnének kijárni sétáltatni majd és ennek módja és rendje után érdeklődtek.

Judit visszaérkezése után a látogatóknak nem kiadható kutyusainkat kezdte sétáltatni és befutott Tóth Éva is a barátnőjével felmentő seregként. ❤️
Éva rögtön bekapcsolódott a takarításba, aminek köszönhetően én is kijutottam Nasival egy kis tekergésre. Ezalatt Éva barátnője (bocsánat nem tudom a nevét) először Lénát, Ramit és Morcit kényeztette a kenneljükben, majd a kifutóban focistáinkkal: Csillaggal, Lajkával és Rufusszal labdázott, persze nem egyszerre. 😜

Cakkoskánknak ma jó dolga volt, mert kijöttek a gazdijelöltjei is. Már örül, amikor meglátja őket és otthonosan ballag ki velük a menhelyről.
Fixi - Foxi is duplázott sétából, imádják őket, igazi sztárok. Jó lenne, ha most már gazdijelöltek is akadnának rájuk végre.

Lajkának elmúlt a dudor a szeme alól, valószínű ezek szerint, hogy valami megcsíphette őt.

Ida a faházban is a forgácsban gubbaszt többnyire, bár már érdeklődik a kinti élet után, odaáll a rácshoz és nézi a többieket a kifutóban. Viszont, ha ember közelít felé, akkor visszahúzódik a csigaházába.

Réka anyukája még reggel kiszaladt hozzánk és hozott M-es és L -es méretű gumikesztyűket, aminek nagyon örültünk, mert az S-es méret mindenki kezére kicsi volt, így nem tudtuk használni. 😄

Xéna és Piszke megkapta gyógyszerét, illetve Xénát ma még diétáztattuk.

Éva, Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44033. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:17:14 [17.] 
Bognár Virág beszámolója:

Vasárnap 🐰🐣

Nagy Krisztinával mentünk reggel, később jött Réka is, hármasban nyomtuk a napot, de nagyon jó volt.
Idát atraktuk Repce helyére. Sokszor már a rácsnál álldogált, onnan leste a többieket. 😍
Kriszta felszerelt napellenzőket ahova nagyon süt a nap a hálós molinókból. 😘
Hozott három gyékény függönyt, egyet rakott a kórházra, egyet a faházra, egyet a konyha ajtóra.
Kőház kitakarítva.
Egy bácsi hozott húsvétra a kutyáknak két fazék frissen főtt farhatat. Holnapi adag a hűtőben!
Nem sokan jöttek sétáltatni ma sem, de volt Maja bácsi és Caki családja. Holnap is jönnek, lehet, hogy csak dél körül, de számítsatok rajuk.
Csikos P jól van, csak szomorú, hogy egyedül van.
Fekete P-nek viszont csúnya a hasa, lejött a ragtapasz, átkötöttük, közben éreztem, hogy dagadt a sebe. Vittem ki Meloxidynt, Macinak azt adták műtét utánra fájdalom és gyulladás csökkentőnek. Szerintem P is kaphatna holnap.🤔
Réka Anyukája hozott egy csomó làbzsàkot.😘
Kriszta és Réka sok kutyát megsétáltatott, a többiek az udvaron duhajkodtak.
Morci még mindíg szomorú, nem szeret egyedül lenni.😶
Csilla Völgyi, légy szíves, vedd fel Rékát az önkéntesbe, mert nagyon jól érezte magát, szeretne szombatonként jönni. Andrea Telek tudja a vezeték nevét. 😁
Mindenkinek boldog nyulat, kedden elutazom három napra, de jövő hét szombaton megyek.😍😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44032. zizegő  |   Válasz erre2019-04-22 21:15:51 [18.] 
Bognár Virág beszámolója:

Nagyszombat🐇🐣

Reggel Andrea Telek levitte Xénat dokihoz, Era segítségével. Kapott gyógyszert, 4 napig kell napi egy.
Később megint orvoshoz ment, most a fekete műtött P-vel, mert felszakadt a hasán a seb. Kedden újra műtét, lehet, hogy a belső varratok is szétjöttek. Betettük Vadi helyére.
Ebből kiderült, hogy Erikáék eljöttek Vadiért. 😁
Laci gyorsan megsétáltatta Maxot, mert már nagyon hiányzik nekik a menhely. Ugyhogy Era meg beállt takaritani.😁
Jöttek reggel Morcihoz háztűznézőbe. Május 6-an vinnék, mert elutaznak egy hétre. Szeretnék, ha az ivartalanítást megoldanák addig, természetesen fizetik.
Rece-ficehez is jött a gazdi jelölt, nagyon édesen adta elő magát, úgyhogy délután ki is vittük Csömörre. Annyira boldog volt!😁
Kedden ők viszik orvoshoz, mindent intéznek.
Nem sokan voltak sètàltatni, Cakihoz jöttek a gazdik, jönnek holnap is.
Képeket Nagy Krisztina csatolja mindenről.
Kint volt ma Anna Bálint és Kriszta is, ezer köszönet. 😘
Réka egész délelőtt bent ült Idánál, de teljes görcsben van szegény. Holnap átrakom Repce helyére, ott nincs annyira elzárva.
Köszönöm a részvételt Andi, Patricia, Anna, Kriszta, Era.
Kriszta Nagy veled holnap folyt. köv. 😍😘

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44031. zizegő  |   Válasz erre2019-04-19 20:23:40 [19.] 
Nagypéntek - nagyszerű csapattal 👍❤️

Reggel világcsavargónkat Lacit 😜 és engem, Andi várt a Weekend busz Laky sarki végállomásánál, hogy lábainkat megkímélve, elfuvarozzon minket a menhelyre.

Hármasban kezdtük a napot, de hamarosan népes társaság vett körül minket, mert először az M&M Lovasiskola 🐴gyerekei érkeztek meg Anna vezetésével, majd nemsokára csatlakozott hozzánk Niki, Lili, Marci és végül Móni.
A lovassulisokkal kapcsolatban ismét meg kell jegyeznem, hogy újra és újra meglepnek minket azzal, hogy mennyire felelősségteljesen viselkednek, odafigyelve egymásra és a kutyákra. Ezért is fogadjuk mindig nagy örömmel őket, ha látogatóba érkeznek hozzánk, mert tudjuk, hogy ezekben a gyerekekben teljesen megbízhatunk, nem kell aggódnunk a bundásaink miatt.

Kutyáinknak nagyon szuper dolguk volt, mert egymás után mehettek sétálni ebben a gyönyörű időben.
Léna, Rami, Xéna, Csillag és Szösz kivételével ma mindenki volt sétálni, a bent maradók pedig a kifutó örömeit élvezték Laci közreműködésével.
Sőt, a nagy érdeklődésre való tekintettel, mozgékonyabb kutyáink kétszer is fordultak, így Joci, Ricsi, Morci, Vadóc, Fixi és Foxi.
Paula és Pálma a műtét miatt, csak egy rövidke sétát tettek, de ők is nagyon élvezték még kalapban is a mozgást.

Látogatóink is voltak: Caki leendő gazdái jöttek és vitték ki sétálni választottjukat, illetve két hölgy, akik adománnyal felpakolva érkeztek, majd Fixit és Foxit fárasztották le le egy kiadós sétával.

A sétáltatóknak köszönhetően a takarítás is könnyen ment, már csak azért is, mert Niki boszorkányos gyorsasággal esett neki a kenneleknek és Anna is besegített. Így minden kutyánkat tiszta kennel várta visszaérkezésekor. ❤️

Andi még reggel elvitte Xénát az újabb infúzióra. Xéna láthatóan jobban érzi már magát és a diétás kajáját is jó étvággyal elfogyasztotta (rizs és hús). Holnap is kell még vinni az orvoshoz, ezt majd Andi intézi.

Vadóckától ma mindenki érzékeny búcsút vett, mivel holnap Erikához és Lacihoz költözik és náluk kezdi el új gazdis életét.😍

Eddie is beugrott hozzánk gazdáival, aláírták az örökbefogadási szerződést és pénzadományt is kaptunk tőlük. Még mindig nagyon kajla és egyáltalán nem zavarta a menhely légköre, kitörő örömmel üdvözölt bennünket tömérdek kutyapuszi kíséretében, mi meg persze cserébe agyonölelgettük őt.😄

Rettegő Idánkhoz a kőházba először Réka, az egyik nagylány a lovasiskolából, majd később Andi ült be, hogy jutifalatokkal és simogatással próbálja oldani félelmét. Még mindig hasmenése van, de mivel továbbra is a forgácsot használja fekhelynek, Niki alaposan felmosta a követ nála. Természetesen Repce sem maradt ki a kényeztetésből, ő is megkapta a neki járó simiket és foglalkozást takarítás közben.

Maja Helláék kennelje körüli ugrálásban megkarcolta a pofiját, így Laci alaposan körbevizsgálta, majd kijavította a kennelrács kiálló éles részeit.

Lajka jobb oldali szeme alatt egy dudor található, amit próbáltunk közelebbről megvizsgálni, de Lajkánk nem igazán örült ennek az akciónknak, valószínű érzékeny lehet neki. Mi inkább csípésre tippelünk (elég sok a darázs a menhely körül), ami feldagadt. Figyelni kell rá, nehogy elgennyesedjen.

Edinának és kis csapatának köszönjük, hogy előkészítették nekünk a mai ebédet, megkönnyítve a dolgunkat. Kutyáinknak nagyon ízlett a kaja, egy-két helyen volt csak maradék, a többség fényesre nyalta a tányérját.

Végezetül szeretnénk megköszönni mai segítőinknek Nikinek, Móninak, Lilinek, Lacinak, Marcinak a munkáját és természetesen az M&M Lovasiskola gyerkőceinek is a segítséget. 😍😍😍

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44030. Szabó Éva  |   Válasz erre2019-04-19 13:22:38 [20.] 
Csütörtök. :)

Úgy szép az élet, ha zajlik! Akkor ma szép volt az élet a menhelyen! :D

Reggel, kilátogattak a lovastáboros gyerekek, és a problémamentes kutyákat pórázvégre kapták, és indult a kutyagolás. Nagyon ügyesek voltak, köszönjük szépen a sétát, és a sok adományt is! <3 (adományok beírva)
Mivel ma gyönyörű idő volt, és ráadásul a sulisoknak tavaszi szünet, megtelt a menhely élettel. :)
Edina igyekezett kilogisztikázni a mai napot, ami igazán vidáman, hatalmas nevetésekkel hangosan telt. Akik ma boldog-szorgos csapatunkat alkották :Edina, Eszter, Liza, Anna, Zsófi, László, Dóra, Maja, Era2, és jómagam. :)
Szinte minden kutyánk sétált!
Egy Úr rengeted ételt hozott adományba, a foodbox dobozkákban. Ezt kapták a kutyik ebédre, nagyon jóízűen ették is, konzerv kutyakajával keverve. Rengeteget kotortunk bele két fazékba, holnap azt kellene adni megint, mert romlandó. Mindet egyenként ki kellet csomagolnunk, még jó, hogy ennyien voltunk, különben Edina holnap reggelig bontogathatott volna. :D
Xéna ma nem érezte jól magát! Csendben feküdt a házában, sajnos a kennelben véres székletet, hányást is találtunk. Zsófi, Lacival elvitte őt az orvoshoz. Külön köszönet nekik, mert a dokinál rengetegen voltak, minimum két órát várakoztak! <3 Kapott infúziót. Holnap vissza kell vinni, kontrollra! Diétáznia kell rizs, főtt csirkehús, vagy Royal canin táp. javasolt. Gyógyszert nem kap, de probiotikum
kúra kellene. Piszke sem brillírozott, nála is hányást takarítottam össze. Pálma, Paula nagyon szépen viselik a lámpaburákat, csak úgy tudnak együtt feküdni az ágyakban, ha a fejük két irányba áll, máshogy nem férnek most el, és ez igen vicces látvány. :)

Nagyon jól sikerült ez a nap, és szerintem nem csak a magam nevében nyilatkozhatok! Ugye? :D
Mindenkinek nagy-nagy köszönet, a jó csapatmunkáért, a sok sétáért és remek hangulatért! <3

Edina hálás, hogy ennyi gyereke lett hirtelen, meg mi akik nem vagyunk már annyira gyerekek, mi is szépen viselkedünk, szorgosan tüsténkedünk! :D

Szép estét, vidám húsvétot mindenkinek!

Képeim - Csömöri Állatvédők - Kutyáink albuma
[előzmény: (44029) zizegő, 2019-04-16 20:28:08]
 44029. zizegő  |   Válasz erre2019-04-16 20:28:08 [21.] 
Kedd...

Judittal nyitottuk a menhelyet ma reggel kilenckor, kutyuskáink ugató kórusának kíséretében.
Judit első dolga ilyenkor, hogy finom kolbászkarikákkal hálálja meg bundásainknak az üdvözlő köszöntést. 🐶

Repce érdeklődve figyelte érkezésünket, majd a rácson keresztül nagy örömünkre hagyta, hogy ujjunkkal megbirizgáljuk bóbitáját és hátát. Napközben is leste a többieket a kifutóban, de azt még nem szereti, ha valamelyik kutya közelít a rácshoz. Ilyenkor felhúzza az ínyét és fogacskáit mutogatva jelzi, hogy még nem akar barátkozni. Napközben egyik pótmamája, Mezei Dóri is kiugrott hozzá látogatóba és két simi között kitakarította a helyét is. ❤️

Sajnos, másik karanténos kutyusunkról az oldódás még nem mondható el, továbbra is nagyon fél szegénykém. Bár hagyja magát simogatni, de közben olyan kicsire húzza össze magát, amennyire lehet. Én már azt is jó jelnek tekintettem, hogy takarítás közben az elé rakott ételt eszegetni kezdte és nem csak akkor evett, amikor kijöttem tőle. Mivel az ideje nagy részét a forgácsban kuporogva tölti, ezért a kicsi és nagy dolgát inkább a kőre végzi. Alaposan felmostam nála, mert egy picit hasmenéses a széklete és több forgácsot szórtam alá, ha már a WC-t nézte ki fekvőhelyének.

Morcika nagyot sétált Judittal vigasztalásul, mert még mindig nagyon bánatos kisbarátja távozása miatt. A bőrlabdáját ma reggelre apró fecnikre szaggatta, a fémvödre pedig kilyukadt, így azt egy lábosra cseréltük, mert a műanyag vödröket szintén megrágja. 😄

Szösz ma vicces kedvében volt, mert először nem akart kijönni a kennelből, majd utána nem akart visszamenni, hiába sétáltattuk ide-oda Jocit csalétekként. Szegény Joci biztos nem értette, hogy miért vezetgetjük pórázon a kennelből ki és vissza, miközben hangosan kurjongatjuk Szösz nevét. 🤣

Mai segítőnk Kundra Mónika volt ❤️ (köszönjük!) és kijött hozzánk Era2, jövendőbeli gondozónk is továbbképezni magát.
Meglepetés vendégünk Laci (Plexi) bácsi volt. Öröm volt látni, ahogy a sok hetes kihagyás után Plexivel üdvözölték egymást. Laci bácsinak a gerincével volt gondja, ezért nem tudott jönni kedvenc kutyájához látogatóba.
Fixi - Foxihoz is érkeztek hódolók, egy anyuka és kislánya kifejezetten hozzájuk jöttek sétáltatásra. Majdnem két órát voltak el a lurkókkal, így "örökmozgóinknak" visszaérkezésükkor még ugatni sem volt kedvük, csak csendben elnyúltak a kennelben és szunyókáltak. 😜

Mai sétálóink Maja, Joci, Morcika, Nasi, Karak, Pálma - Paula, Ricsi, Lajka, Fixi-Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó volt.

A nagy mélyhűtőt kiürítettük és kihúztuk, mert megfőztük amit még találtunk az alján. A megmaradt főzött rizst és húslét betettük a konyhai kis hűtőbe.

Egy fiatal pár 400 grammos konzerveket és száraz tápot hozott adományként a menhelynek.

Karaknál folytatni kell a reggeli gyógyszerelést, holnapra Gács Ági hozza az utánpótlást, mert már csak két tabletta maradt a dobozban. Az antibiotikumot már nem neki kell adni.
Piszke gyógyszerét kiadagoltuk a tároló dobozba.

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
[válaszok erre: #44030]
 44028. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-15 22:32:45 [22.] 
Hétfőőőőő
Kicsit kései beszámoló és igen rövid lesz. Indokom, hogy a munkám miatt, csak 12 óra után érkeztem, de Edina elfoglaltsága miatt nem vállalta helyettem a beszámolót ezért most hiányolhatjátok az ő beszámolóját, azaz valamelyik kutyánkét
A csapat tagjai Marika, Edina, Viki (kicsi fia nélkül) majd érkeztem én is. Viki annyira gyorsan dolgozik, hogy nem jutottam takarítani való kennelhez, igy maradt nagyon sok időm a kutyák simizésére, labdázásra. Jó volt nagyon.
Érkezett Gács Ági Piszkével a dokitól, nem kell többet menniük, gyógyszert fog szedni, gondolom felírták.
Dana is meglátogatott minket és Csilaggal kiment egy kis oktatásra, tanítgatta egy kicsit.
Ági máris fordult és vitte Karakot orvoshoz, vagyis ha jól tudom műtétre, de nem operálta Ildikó, mert rossz a vérképe, szerdán mennek vissza vizsgálatra
.Repce nagyon bánatos, amint odamegyünk az ajtórácshoz, azonnal hátra megy nem barátkozik velünk egyenlőre, hasonló a kőházban a szépséges kutyi akit Ági hozott és a forgácson szeret feküdni, nevét nem tudom sajna. Remélem ők is hamar oldódnak majd, mint Morci.
Éva barátnőm megint jött Morci simizésre, sokat voltak kint együtt a külsőben.
Pálma és Paula pusziosztó ebzetek. 1x voltak suliban és máris megtanulták, hogy "ül" kaptak tőlem jutifalatot, leültettem őket és csak ugy kapták meg a jutit, nagyon ügyesek voltak, gyorsan tanulnak.
Sétáltak Edinával Karak, Joci, Rufi, Plexy, Vadi, Ricsi
Edina megkért, hogy a széken felejtett kabátját, tegyem be az irodában, de ezeregy bocsi, elfelejtettem, remélem nem ázik ,meg, igy kérem Mariann tegyétek az irodába, de azt hiszem Edina is fog telefonálni.
Befejezem mára még dolgozom egy kicsit. Jó éjszakát kívánok.
 44027. zizegő  |   Válasz erre2019-04-12 21:52:49 [23.] 
Péntek...

Andival kezdtünk reggel, ami eléggé hűvöske volt az elmúlt napokhoz képest. Később egy kicsit melegedett az idő, de azért végig elbírtuk magunkon a meleg cuccot a takarítás mellett.

Mai segítségünk Kozma Mariann volt, vicces fotóit már azóta láthattátok felrakva az oldalra és Dona is kijött Csillagot megsétáltatni.
Dona azt kéri, hogy Csillagnak ne adjunk a kennelbe kislabdákat, sőt az udvaron is csak nagyobb méretűeket dobáljunk neki, mert, ha túlpörgeti magát könnyen lenyelheti. (Ő már sajnos látott ilyet).

Első dolgunk a reggeli gyógyszerek beadása után, természetesen Repce meglesése volt a faházban. Gyanakodva figyelt minket tisztes távolságból, de ha eljöttünk a rácstól, akkor odajött és ki-kikukucskált, időnként hangos vonyításba kezdett. Készítettünk neki egy finom reggelit és belecsempésztük a féreghajtóját, a kaját felfalta és ugyanilyen jó étvággyal evett a déli etetésnél is. Megsimogatni nem lehetett, annyira tartózkodó, hogy nem akartuk egyelőre ezzel is terhelni. Így nem tudtuk ellenőrizni, hogy van-e még benne kullancs, mert tegnap Dóri és Szévi sokat találták benne. Emiatt figyelni kell rá, remélhetőleg nem volt egyik sem fertőző.

A kőházas kutyus továbbra is nagyon félős, bár most már egy icipicit meg lehet simogatni. Sokat kucorog a forgácsban, de használja az ágyát is. Éjszakára egy kicsit behajtottuk nála az ajtót, mivel most eléggé lehűlt a levegő.

Báró, bár egy kicsit zavarodott a gallér miatt, nem amortizálta le reggelre. Az evés és az ivás kicsit nehezen megy neki, de nagyon ügyesen megoldja.

Andival négy kennelben megcsináltuk a tavaszi nagytakarítást, fertőtlenítéssel egybekötve: Csillagnál, Plexinél, Pauláéknál, valamint Kajlánál. A névtáblákon piros filctollal ezt jeleztük is, így ezekkel már nem kell foglalkozni vasárnap. A házakból direkt nem szedtük ki a még bennlévő szalmát, ha teljesen felmelegedik az idő, akkor mi vállaljuk majd az eltávolításukat.
Plexit és Kajlát Edináék felcserélték, mert Plexi nagyon nem jött ki Báróval az egymás melletti kennelben.
Előkészítettünk cserére néhány jobb állapotú ólat is Cakiékhoz, de sajnos Piszke orvoshoz szállítása miatt ezt már nem tudtuk a megcsinálni. Egyelőre a kinti faház mellé raktuk le őket, így már ezeket legalább nem kell majd kibányászni a kupacból.

A nagytakarításhoz a konténer megérkezett és lerakták a szokott helyére.

Piszkét Andi levitte az orvoshoz, mert láthatóan rosszul érezte magát és ezenkívül átlátszó, nyákos hányásokkal volt teli a kennelje. Az első diagnózis szerint felső légúti megbetegedése van, kapott infúziót, amit holnap meg kell ismételni. Andi ruhát is adott rá, mert a melegen tartását másképp most nem lehetett megoldani.

Mariann Maját, Karak apót, Lajkát, Bárót, Vadóckát, Andi pedig Fixit és Foxit vitte sétálni.
A többiek pedig a kifutóban játszottak, szaladgáltak.

Andi és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44026. zizegő  |   Válasz erre2019-04-09 21:07:28 [24.] 
Kedd...

Judittal kezdtük a mai napot, de nem maradtunk sokáig magunkban, mert nemsokára csatlakozott hozzánk Kozma Mariann segítségként. Kicsit később megérkezett új gondozójelöltünk Era2 és legújabb önkéntesünk Zsolt is.

Era2 és Zsolt tovább ismerkedett a menhelyi élet rejtelmeivel, kutyáink szokásaival, a róluk szóló apró történetekkel és természetesen sétáltatás közben bundásaink jellemével is.
Mariann, Judit és én pedig felváltva takarítottunk, főztünk, mosogattunk, sétáltattunk vagy játszottunk a kifutóban a kutyákkal.

Mai népes létszámunknak köszönhetően hosszabb sétán vett részt Maja, Rufusz, Joci, Báró, Nasi, Lajka, két tacskólányunk, Plexi, Fixi és Foxi, Vadóc, Cakkos, Zara, Csoki és Mangó.

Karaknak ma nem volt kedve sétálni, így elég hamar visszafordította a menhely felé Erát. 😜 Az étvágya már jobb volt, bár eléggé fájhat még a szája, mert nagyon óvatosan vette fel és rágta meg a falatokat. Karak gyógyszerelése megkezdődött, Edina javaslatára mi is a szalámiba "oltva" adtuk be neki a szuszpenziót, hogy biztosan megegye.

Donna ma sajnos nem tudott jönni Csillaghoz, így Zsolt vitte ki pórázon a kifutóba sétálni. Az emberekkel nagyon barátságos, reméljük a kutyákkal való egyenlőre ellenséges viszonya később majd megváltozik.

A kőházban jelenleg karanténban lévő, tegnap érkezett új kutyus nagyon félős, agressziót nem tapasztunk nála. Egyenlőre a mobilkennelben kuksolva figyelte a takarítást, csak a szemével követte a tevékenységet. Neki is kifertőtlenítettünk egy vödröt, lapátot és seprűt, amit a kőház fala mellett találtok meg.

Morciék egyre jobban oldódnak, Morci imád labdázni, Zafír pedig egyfolytában simogattatja magát. 😊
Zafír ma nem akart enni, pedig bepróbálkoztunk nála csak konzervvel, majd párizsival is, de egyiket sem fogadta el. Reméljük, étvágytalanság csak átmeneti és holnap már újra enni fog .

Barbival ismét kint járt a forgatócsoport, mai sztárjaink Maja, Max és a frissen érkezett félős kutyusunk volt.

Judit etetés után ismét lemosta a szekrényajtókat a konyhában, majd feltakarított az irodában is.

Mariannak és Zsoltnak köszönjük a segítséget. ❤️

Judit és Marianna

"Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik."
 44025. T.Éva  |   Válasz erre2019-04-08 23:44:43 [25.] 
Hétfőőőőő

Nagyon kései híradás a menhelyről.
Edina, Folrró Kriszti és én voltunk a mai napom.
Gyorsan dolgoztunk, Kriszti sétáltatott fáradhatatlanul.
Sétált ma: Plexi, Vadin, Foxi/Maxi, és Csoki/Mangó. Edina vitte Karakot sétálni.
Morcit megint meglátogatta barátnőm Éva.
Nem tudok kiemelni egy történetet sem, ami különleges lenne. Rutindolgokat elvégeztük, labdáztunk kutyáinkkal, akik a kifutóban szaladgáltak. Gyógyszereit megkapta akinek kellett, mindenki jót evett, székletek rendben voltak.
Bocsi e rövid meséért, de az éjjel sokáig dolgoztam és most a szemem állandóan becskódik, na nem erőszakoskodom vele, megyek aludni. Jó Éjt Nektek.
Tudtok a felújítás szakemberi felől valamit, azt mondták, hogy két hétre eltünnek (más munkát csinálnak) majd jönnek vissza hozzánk. Már 2x 2 hét eltelt és ma sem jöttek.

 [SZERVEZETEK] Csömöri Állatvédők (üzenet: 44025, Kutya)
 
    / 1761 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.020205974578857 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail