Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9402748/2 Témák: 18260 Tagok: 111203 Legújabb tag: redcurran Online: (30/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 5 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 A nyelvünkről. (üzenet: 110, Kultúra)
 
 116. Topi-50  |   Válasz erre2022-06-02 08:41:00 [1.] 


Te, figyu! Annyira nincs bennem mostanság drive, mert tele van a fejemben topic-okkal – ezt mondta egy fiatal, hiperlaza lány egy nagy hajú, vasággyal együtt 40 kilós srácnak az egyik villamoson. A legény egyetértően bólogatott, és együttérzéséről biztosította beszélgető partnerét. Ez a mondat egyébként valami olyasmit jelent(het), hogy a lány nem érzi tettre késznek magát mostanság, mert sok dologtól zsong a feje.
Az ehhez hasonló mondatok nem egy elszigetelt jelenség részét képezik, mert nap mint nap hallhatunk olyan beszélgetéseket, ahol az alkalmazottak "meetingre" sietnek, "schedule"-t néznek, akiknek "coach" tart tréninget. Ha valaki elemében érzi magát, akkor "flow"-ban van, és nem ebédel, hanem "lunch time"-ot tart. A cégek ma nem fejlesztéseket, hanem "projekteket" visznek. Olykor a német szavak is előjönnek a beszélgetésekben, így ha valaki erőtlen, akkor azt mondja, hogy nincs benne "kraft", vagy valami nem rendben, hanem "richtig" van. A történetet vég nélkül lehetne folytatni, de a nyugati behatás érzékeltetéséből elég ennyi is.
Mi csak annyit fűznénk hozzá, hogy a közösségünk csaknem 5 ezer követőből áll, ami nem kevés. Ennyi embernek akár összesen több százezer ismerőse is lehet, és ez erő. Arra hívunk fel éppen ezért mindenkit, hogy ha ilyen kifejezéseket hall, akkor kérje meg barátait, ismerőseit, hogy kerülje a hangzatosnak tűnő, de teljesen felesleges idegen szavakat. S hogy miért? Mert egy nyelv kincs, a magyar kiváltképp. S a nyelvünk megóvása a kultúránk megőrzésére is garanciát jelent egyben! Vigyázzunk rá, mert a csodálatos nyelvünk erőt és egyben reményt ad a jövőre nézve!

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 115. Topi-50  |   Válasz erre2022-05-13 22:49:17 [2.] 
MAGYARADÁS / Létkérdések / Magyar-udmurt család Bikfalván

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 114. Topi-50  |   Válasz erre2022-03-15 19:13:17 [3.] 
Magyar nyelvűek népirtása a depopulációs főpróba, a Covid program előtt

Max Igan - SM - Ep. 341 - Flink Attila - Magyar nostratic ancestor language - magyar feliratos

Az interneten a minap találtam rá erre a régebbi, Maxwell Igan féle videóra. Kérte valaki, hogy nem-e lehetne magyar felirattal ellátni. Miután a videó egészét megnéztem, és az ausztrál kezdeményezéseket a világhálóról e témában kicsit körüljártam, úgy döntöttem, hogy eleget teszek a kérésnek.

A rádióműsorból készült képekkel ellátott videóban szó esik a helyes kutatói hozzáállásról és látásmódról, kronológiáról, Atlantiszról, Lemuriáról, magyar ősnyelvről, fajok kiirtásáról, keresztényég illetve jezsuiták előtti kereszténységről, véráldozatot tartalmazó ki nem mondott vallásról, amely a másik kettőre vetült. Amit Igan folyton hangsúlyoz, ne akarjunk prekoncepciók szerint dönteni és ítélkezni, hanem amíg az adatgyűjtés folyamatban van, nyitott elmével álljunk a dolgokhoz.

Elsődlegesen azért szántam rá az időt, mert magyar vonatkozása van. Még sohasem hallottam erről az idegenbe szakadt magyar illetőről. Ismerünk bőven 56-os magyarokat, akikből idegenben nyelvész lett. Ez betudható a magyarságérzés és honvágy felerősödésével járó tettvágynak és egyúttal a felismerésnek, hogy a legnagyobb és legtöbb titkot rejtő tudomány a magyar nyelv (szavainak) tudománya.

Na most, az egész történet elég mesésnek hat, különösen az általam nem ismert nyelvészeti képességű, a videóban 17:00 után bemutatásra kerülő Flink Attila kutatásai tükrében, de ettől még nagyon sok igazság is van benne. Azt is tudni kell itt a bemutatott példák, a "magyarítási kísérletek" kapcsán, hogy Attila egy Gozaimasu vagy Goz becenevű ausztrál tanítványának adta át a tudást, aki lejegyzetelte és ő adta tovább Maxwell Igan-nek, ha jól vettem ki. Tudniillik Flink hagyatéka, ahogy magyar hagyatékkal lenni szokott, idegenek kezébe került. Azt is tudni kell, hogy a videóban elhangzó "magyarok" már nem magyar magyarok. A magyar alatt az ősi magyarnak nevezhető civilizáció maradékait kell érteni, akik nyelvében a magyar szavak a helyes eljárással valóban felfedezhetők, de nem várjon senki tökéletes egyezést (gondoltam, hogy tételesen végigmegyek itt a bemutatott neveken, de nem itt; az "urupuni" valóban lehet Úr-Bűne vagy akár Úr-Fénye, pl.).
Igan a magyar ősnyelv eredetét helyből, Ausztráliából kiindulva ítéli meg, így az európai eredetet -- nyilván forrása nyomán -- nevetségesnek tartja. Nos, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Ászia-Ázsia név vélhetően a ma Európának nevezett földrészre is vonatkozott. Az egész ősi Magyaroszág nyugati fele nemcsak a Kárpát-medencéig ért, de ezt egyelőre fel sem tudjuk fogni.

Ami a fordítást illeti, nem kellemes olyan szöveget fordítani, melyben az élőben (akár emlékezetből, improvizatív módon) beszélő az egyik félmondatból a másikba csap át, és mindezt adott időpontokhoz kell rögzíteni, de valahogy megoldottam és a végeredmény nézhetőnek mondható (elsőbálozói szemszögből). Az esetleges küllemi hibákért elnézést kérek. A fordítás maga a becenévnek megfelelően flott.

Ami még a magyar ősnyelvi hátteret illeti, magam is főleg ezzel foglalkozom, egészen rendkívüli eredményekkel, amik mások kutatási eredményeinek is megfelelnek vagy abból indultak ki. A Goz nevű ausztrál illető figyelmébe is ezt az oldalt ajánlottam (ahol egy-két harcostársunkkal küzdünk a virtuális fronton ánglisul):
https://qr.ae/pGdSMGZ

Az általánosságban nagyon jókat mondó Igan nyilván sokaknál ott kerül lekapcsolásra, amikor Anatolij Fomenkoval és a több kötetben bemutatott, eseteként erőltetett vagy "rendelésszagú" (rosszmájúak szerint KGB-s hátterű) kutatási anyagának promotálásával erősködik, de ilyenkor mindig egy kis türelemmel kell lennünk a külföldi előadókkal (meg úgy általában mindenkivel), mert ő egyrészt magáról a kronológia hamisításának tényéről és gyakorlatáról beszél, a történelmünktől és gyökereinktől való megfosztásról, másrészt nincs mindenki olyan kellemes helyzetben mint mi, akik úgyis mindent jobban tudunk (ugyanakkor a legtöbb magyar kutatónál azt látom, a kronológia hamisítást nem veszi figyelembe vagy pedig prekoncepciók, előítéletek miatt, pl. nem tetszik neki az előadó hajszíne, stb. letesz a dologról és képes évtizedekig a hun-avar-magyar kontinuitásról beszélni, anélkül, hogy megtudná, ki vagy mi volt az avar, vagy hogy az időszalag problematikával orvosolná hiányosságait).

Igan a műsor végén említ százezer feliratkozót. Na, az már nincs meg. A csatornája sem. Ismerjük a DzsúTúb működési elvét. Weboldala egyébként.


Zárásul még néhány linkkel szolgálnék az ausztrálokról, akik jól szolgálatot tesznek nekünk a (hallgatóságuk zöme felé valószínűleg nem sok hungár-magyar jelentőséggel bíró, főleg, hogy nem sulykolták, hogy ez egy ma is létező, magyarok által beszélt nyelv, tehát nem halt ki) magyar név (akárhogy is sikerül nekik kiejteni) hírnevének öregbítéséért. Reméljük, nem csak egy rövid fellángolásról lesz szó.


Goz FaceBook bejegyzése-


Goz YouTube playlist Flink Attilával (elhunyt 2016-ban)

Goz YouTube videó konferencia keretében a magyar nyelvről mint a lélek nyelvéről, a magyar ősvallásról és a maga ausztrálos módján spirituális megközelítésben szól,
méltatva Flinket és a magyar nyelvet (angol nyelven)

forrás-

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 113. Topi-50  |   Válasz erre2022-01-04 17:01:28 [4.] 
Sangat menarik bahwa kami juga dapat menyapa anggota Indonesia di portal dan di forum bahasa Hongaria.

Érdekes, hogy egy indonéz tagot is köszönthetünk a portálon, és egy magyar nyelvi fórumban.

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 112. wikoraofficial  |   Válasz erre2022-01-03 18:22:00 [5.] 
Wikora merupakan perusahan yang melayani jasa penyedia konsultasi desain dan pembangunan segala jenis bangunan, baik pekerjaan bangunan baru maupun renovasi.
[előzmény: (44) Gerald Cruz, 2021-03-27 11:00:33]
 111. Topi-50  |   Válasz erre2021-12-06 17:52:46 [6.] 
ÉSZREVÉTELEK A MAGYAR NYELVI ÉS ŐSTÖRTÉNETI KUTATÁSRÓL - Elhallgatott de mindig időszerű tények

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 110. Topi-50  |   Válasz erre2021-11-13 22:55:46 [7.] 
MA VAN A MAGYAR NYELV NAPJA.

Az ezredforduló óta az európai népek külön napot szentelnek nemzeti nyelvük megünneplésének. A magyar országgyűlés 2011. szeptember 26-án nyilvánította november 13-át a magyar nyelv napjává, mivel a pozsonyi országgyűlés 1844. évi II. törvénycikke a magyar nyelvet ezen a napon emelte államnyelvvé, addig a latin volt Magyarország hivatalos nyelve.

Mit jelent a magyar nyelv? Az egyik legfontosabb dolgot az ember életében: anyanyelvet. Ezt a nyelvet tanultuk meg elsőként édesanyánktól, a környezetünktől, ezen a nyelven ejtettük ki az első szavakat, ez alakította világképünket. A magyar nyelv szavainak érezzük az ízét, a zamatát, ehhez kötődnek gyermekkori emlékeink.

Csokonai Vitéz Mihály így vall erről: “… teáltalad szólaltam én meg legelőször, teáltalad hangzott először az én fülemben az édes anyai nevezet.” Ezzel magyarázható, hogy anyanyelven sajátítjuk el legkönnyebben az ismereteket, ezért fontos az anyanyelven való tanulás.

Mit tegyünk a magyar nyelvért? Törekednünk kell az egyértelmű, kifejező, tartalmas fogalmazásra élőszóban és írásban, be kell tartanunk a helyesírási szabályokat; klasszikus és kortárs magyar szépirodalmi műveket kell olvasni, szókincsünk ezáltal gazdagodik, ez ad műveltséget, így formálódik jellemünk.

Egyéni, de közös felelősségünk is nyelvünk tisztaságának megőrzése, ápolása, fejlesztése. Rajtunk múlik, hogyan adjuk tovább gyermekeinknek nemzeti örökségünk, fennmaradásunk e fontos eszközét.

https://www.oroszlany.hu/media/hirek/2020/11/13/a-magyar-nyelv-napja

A MAGYAR ŐSNYELV:

https://maghon.weebly.com/magyar-336snyelv.html?fbclid=IwAR2KicWWc64hCSimmLqgUc0k9ditbbA1Zhf_3CI2bLvNNAU8EEyxWzVvNoAA MAGYAR NYELVRŐLSzeretném ajánlani, fülekbe tanulságul,

mint hímezi jó szavát Petőfi Sándor.

Ki itt oly sokat írt, néha kardot forgatott,

s el nem tűnne onnan, hol dúltak a harcok.Magyarnak lelke szárnyalni égbe lebben,

ha ekképpen olvas régi, büszke önmagáról.

Néha tán csak ifjonti költő tolla reszket,

fűzve búsongó sorokat kegyetlen koráról.E nyelv, mi megtartott minket ezredig,

nem múlhat el, nem vásári kalendárium!

Becsüld, szeresd, mint átöleli lelked is!

Első szavától utolsóig ez evangélium.Még ha volna olcsó, lapozott naptár,

elvetnéd szemétbe, vagy éppen tűzre,

ha felednéd egyszer kedves, szép szavát,

önmagad űznéd, nem néznél többé tükörbe.Mit lehetne erről mondani még szebbet,

mit alig érthet a büszke nagy világ?

Hogy emésztő távolban könnyed megered,

majd sírodra virágot inkább itt kívánsz.Ne bontsd a csokrát, ahol él, ott csodás!

Könyvtárat fellapozhatsz, és ízét nem leled,

csak élő szó, mi néked első és igazság,

szívedből élő ős erő, mert lelkedből lelkedzett.

Ferencváros, 2010. november 27.Lengyel Károly


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 109. Topi-50  |   Válasz erre2021-08-10 08:45:22 [8.] 
Az elvonulás (A teljes film - 2019)

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 108. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-29 18:33:14 [9.] 
jenki biznisz baromságok helyett

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 107. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-29 08:02:25 [10.] 
The crowdpoint technologies | A Trusted Agent in an Untrusted World, Our mission is to unite AI, Compaction, and Blockchain technologies to DEMOCRATIZE Big Data in order to DEFEND and DELIVER dividends to YOU, for your HUMAN IDENTITY. Please visit our website for more details, Thank You. crowdpoint technologies
 106. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-28 20:30:31 [11.] 
Howley Carpet Providing upholstery cleaner cork ​with professional and reliable Prices cleaning services to domestic and commercial customers in Fermoy, Co Cork, Please visit our site for more details, Thank You.
 105. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-27 15:35:59 [12.] 
ÁKTV

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 104. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-27 12:52:12 [13.] 
Five Star Towing & Transport Inc. - Servicing California & Nothern Nevada Five Star towing ​Inc provide everything from light duty towing, medium duty towing to heavy duty towing sInce 1989 Servicing California and Northern Nevada, Please visit our website for more detailes and get a free qoute.
 103. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-27 11:51:56 [14.] 
jenki biznisz baromságok helyett

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 102. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-27 08:28:45 [15.] 
Buy PS5 cooling fan and charging station with 11 Disc storage, Ventilateur ps5, PS5 cooling fan and charging station with storage 11 Discs station de charge ps5 - Cdiscount Support Vertical ps5, Visit this website and get 40 to 60% off. Hurry up, Just one click ahead.
 101. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-24 13:09:19 [16.] 
Hire a professional magician for corporate event entertainment, Corporate Event Magician ,Wedding Party Entertainer, and more Doug Roy is a strolling magician and event entertainer, Doug has been obsessed with magic since he was a child and inspired by the greats – Houdini, Harry Blackstone, David Copperfield and David Baine. Please visit his website for more details and infromation.
 100. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-22 13:31:28 [17.] 
If you ever wanted to remove black magic by pendulum and other ways then you should visit this website, It’s not a coincidence that you have ended up exactly here. Your inner spiritual guide brought you to see this website. Otherwise you would have not ended up here. website
 99. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-13 22:03:21 [18.] 
Luciferase

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 98. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-13 14:05:37 [19.] 
If You are at Airports Los Angeles ​and want to find store or supermarket but lost in a variety of terminals and complicated navigation. Here is the solution now you can quickly find the right store, kiosk, supermarket, boutique, or pharmacy at any airport around the world. Click on this anchor Airports Near Me to land on website.Thank You.
 97. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-10 18:56:18 [20.] 
SZÉKELY MIATYÁNK

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 96. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-08 18:43:01 [21.] 
The farmmaster tractors are full of the latest and most advanced technological features that make farming extremely easy and efficient. Compact tractors with the right attachment can take on any task, big or small Beckside Machinery has a compact tractor attachment or accessory to help you with, - Maintaining grounds, whether large or small, as well as carrying out jobs around the farm, are both necessary musts. FarmMaster
 95. Topi-50  |   Válasz erre2021-07-06 23:02:21 [22.] 
It’s weird, but funny, that people with intellectual disabilities pack all the topics in a foreign language with business offers.

Tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 94. nomikhan45678  |   Válasz erre2021-07-05 13:42:31 [23.] 
BuffK 9® Dog Supplements specialize in natural vitamins and supplements for dogs health! Improved lean muscle, endurance, joint health and overall well being! Visit this site for natural & Best Dog Supplements & Vitamins. At BuffK-9® Dog Supplements we specialize in healthy, 100% safe, 100% natural, side-effect free supplements for ALL family dogs. Please visit our website for more information and limited offers. Thank You. Dog muscle supplements
 93. Topi-50  |   Válasz erre2021-06-30 14:39:35 [24.] 
Egészséges Fejbőr - Nem Adjuk Fel (Teljes Album)

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 92. Gerald Cruz  |   Válasz erre2021-06-28 13:39:20 [25.] 
Thanks for taking the time to discuss that, I feel strongly about this and so really like getting to know more on this kind of field. Do you mind updating your blog post with additional insight? It should be really useful for all of us. slotxo
 A nyelvünkről. (üzenet: 110, Kultúra)
 
    / 5 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.012875080108643 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail