Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9407993/20 Témák: 18331 Tagok: 111377 Legújabb tag: dominic1991 Online: (130/49
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 337 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 ASTRA 2E, ASTRA 2F (28.2°E) (üzenet: 8414, Sat)
 
 8476. SaTom  |   Válasz erreMa, 11:06:44 [1.] 
Szia,

kiválóan le is írtad a lényeget, „az általa nyújtott szolgáltatás rentábilis-e, vagy az lesz-e a jövőben”, „ha nem termel elég hasznot”, és hogy „Egy jól működő, jövedelmező szolgátatást miért vezetni ki bárki is?”.

Próbát teszek, nagyon tömören ezt megfogalmazni(Ön irónia): A részvényesek, ezáltal a szinte „kötelezően” elvárt profit végett.

Hosszabban pedig:

Ahogy próbáltam is rávilágítani, és Te is helytállóan leírtad, „jól működő, szolgáltatás”.

Szó nincs(!), a technológia értelemben vett műszaki hanyatlásról, vagy az adott platform hibái, hiányosságai, határai végett történő kivezetésről, egyszerűen, ill. bonyolultan fogalmazva: Túlnyomó részben, minden Multinacionális „cég”, részvénykiadásból származó bevételből, tőzsdei alapon, és a részvényesek elvárása alapján dolgozik, igyekszik a lehető legmagasabb profitot megtermelni, amely döntéshozói szinten, már nem számít, hogy miért teszünk valamit, csak az hogy milyen célért tesszük, ami sosem más, mint a profit maximalizálás!

Lehet egy platform, egy technológia, jó, üzemeltethető, ha van egy gazdaságosabb, több bevételi forrást biztosító alternatíva. (Nem véletlen tettem az egyik hozzászólásban egy felkiáltójelet, a felhasználó mellé). Azon a szinten, ahol ezek a döntések születnek, mint pl. a Sky, a felhasználó már nem számít, mert ahogy szintén írtam, „Ezt a trendet, most sem a technológiai korlátok, hanem egyértelműen az üzleti érdekek iránya igyekszik megtörni.”, „Sky esetében sem jelent többet ez az üzleti döntés annál, mint, „csupán” annyi, hogy egy platform megszűntetése árán, a profit maximalizálásának érdekében, nyitni egy újabb piaci szegmens felé, mely nem más, mint az online lehetőségek kínálta adat kereskedelem, mely ma a világon a legjövedelmezőbb üzletek egyike”

Egyszerűen, erről van szó. (Elnézést, pontosítok, szubjektív véleményem alapján van erről szó.)

Üdv.
SaTom
[előzmény: (8473) Oriza_Triznyák, 2022-09-25 12:56:05]
 8475. petersg  |   Válasz erreTegnap, 21:22:59 [2.] 
Van igazad!
A Nemeteknel 80%-ban DSL van,az is gagyi..
[előzmény: (8474) Tom25, 2022-09-25 20:31:39]
 8474. Tom25  |   Válasz erreTegnap, 20:31:39 [3.] 
Ez így van,egyetértek!
S arról még nem is beszéltünk,hogy Svájc,Ausztria,Németország,csak 3 azok közül,ahol a dombos,hegyes vidékeken sokesetben még mobil térerőről se nagyon beszélhetünk,nemhogy optikáról..
Szerintem 10-20 éves távlatban biztosan csökkenni fog a műholdas elosztó szolgáltatók száma,az is lehet hogy országonként 1 szolgáltatóra szűkül a piac,de hogy temetni kellene a műholdas tévét,az még nagyon távlati.
Jött Elon Musk a műholdas nettel,ingyen internetet mindenhova mindenkinek szlogennel,s mire megjelent,kb 200.000 ft-ért vált elérhetővé..


110 cm Bozsér: W0,8 E1,9
110 cm Kiskecske: E9 E13 E16 E19,2 E28,2
95cm: E39 E42
90cm: E80
Iskra344: Kékes Gyöngyös Cegléd Szolnok
Lg Ub820v UHD
GtMedia Gt Combo
[válaszok erre: #8475] [előzmény: (8471) sky_digital, 2022-09-25 11:28:54]
 8473. Oriza_Triznyák  |   Válasz erreTegnap, 12:56:05 [4.] 
Idézet:
egyetlen piaci szereplő sem engedhet meg magának, egy több százezres, vagy több milliós(!) efi bázis vesztést


Az a kérdés, hogy az általa nyújtott szolgáltatás rentábilis-e, vagy az lesz-e a jövőben. Teljesen mindegy hány előfizetőm van, ha nem termel elég hasznot. Egy jól működő, jövedelmező szolgátatást miért vezetni ki bárki is?
[válaszok erre: #8476] [előzmény: (8472) SaTom, 2022-09-25 12:25:53]
 8472. SaTom  |   Válasz erreTegnap, 12:25:53 [5.] 
Szia,

igen, valóban ez a kommunikáció, és igen „Viszont az évek nyilván nem a műhold teljes élettartamát jelentik. A Telekomnál megszüntették a sat TV értékesítést. 2024-ig van szerződése a Spacecommal.”
Ez a jelen helyzet nálunk. Ám, vélhetően mindenki jól tudja, látja, tapasztalja, hogy a mai világgazdasági helyzetben, egyetlen piaci szereplő sem engedhet meg magának, egy több százezres, vagy több milliós(!) efi bázis vesztést, miközben, szinte „élet/halál” harc folyik a megszerzésükért. Ahogy írtam, de ha mégsem, „a piac igen gyorsan változik, változni kényszerül”. Itthon „ugye” megtörtént a Vodafone felvásárlás, tervben a CarpathiaSat, jelen van, és erősödik a 4iG, ProM, és folytathatnánk… de ez már szinte politika, így hagynám is, nézzük inkább a technológiai oldalát. Egy Hazai, de főleg egy Sky szintű szolgáltató esetében is jócskán igaz az, hogy ahhoz, hogy az efi bázist meg tudja tartani, egy erős, valós alternatívát mutató, többletet nyújtó, megbízhatóbb, stabilabb, jobb felhasználói élményt, szolgáltatást szükséges minimum felmutatni, miközben annak megvalósítása igen komoly beruházással jár. A szolgáltató számára ez anyagilag igen megterhelő vállalás, főleg egy többmilliós előfizetői szám mellett, valamint a jelen kor körülményei tekintetében, úgy, hogy mindez a felhasználók számára, semmilyen relatíve kellemetlenséget, és költséget ne okozzon.

Üzleti környezetben „rövid idejűnek” általában, az 5 éves viszonylatban számított eseményeket, megtérüléseket, befektetéseket, beruházásokat, stb. értem… Így, a három szolgáltató esetében is azért választottam ezt a meghatározást, mert az Telekom viszonylatban is helytálló, hiszen náluk már jóval több, mint öt éves időszakra nyúlik az vissza, vagy időszakot ölel át, így ott sem lehet „rövid távról” beszélni.

Üdv.
SaTom
[válaszok erre: #8473 #8474] [előzmény: (8470) Oriza_Triznyák, 2022-09-25 08:28:22]
 8471. sky_digital  |   Válasz erreTegnap, 11:28:54 [6.] 
tényleg felröppennek ezek a hírek évről-évre, de ezek inkább csak arra hivatottak, h jelezzék az előfizetőknek: ideje váltani, szóval inkább marketingtartalommal bíró üzenet ez. a sky esetében pl. még azt sem merik meglépni, h lekapcsolják az sd csatornákat, mert nem akarják elveszíteni azokat az előfizetőket, akik még mindig 10+ éves, nem hd-s boxokat használnak.
a másik tényező angliában a netes sávszélesség. nagyobb városokban, népesebb régiókban persze már nem kérdés a netsebesség, a stabil kapcsolat, de kisebb településeken, régiókban még mindig gyakori az 50mbps alatti valós netsebesség.
szóval merész dolog lenne leállni a műholdas tévével, mert az iptv (és streaming) mellé adottság kéne, h legyen a stabil, gyors net
[válaszok erre: #8474] [előzmény: (8468) SaTom, 2022-09-25 00:54:18]
 8470. Oriza_Triznyák  |   Válasz erreTegnap, 08:28:22 [7.] 
Idézet:
A platform azonban mégis, jelenleg három piaci szereplővel, és alig 750 000 előfizetéssel mind a mai napig üzemel, egyikük sem tervezi a szolgáltatás rövid idejű felszámolását,


Rövid idejű felszámolást nem lehet csinálni, hiszen a kapacitás évekere le van kötve a műhold üzemeltetőjénél. Viszont az évek nyilván nem a műhold teljes élettartamát jelentik. A Telekomnál megszüntették a sat TV értékesítést. 2024-ig van szerződése a Spacecommal.
[válaszok erre: #8472] [előzmény: (8468) SaTom, 2022-09-25 00:54:18]
 8469. gomey  |   Válasz erreTegnap, 01:12:55 [8.] 
Van amire nagyon jók az IP-alapú technológiák, de azért nem igazán értem, hogy miért kell ezt orrba-szájba erőltetni.....
[előzmény: (8468) SaTom, 2022-09-25 00:54:18]
 8468. SaTom  |   Válasz erreTegnap, 00:54:18 [9.] 
Sziaszok,

nos, igen, a Sky új terveket szövöget (már egy jó ideje), ám a műholdas lineáris televíziós műsor szolgáltatás megszűnésével ez nem egyenesen arányos. A műholdas szolgáltatásokat igénybe vevő felhasználók több szolgáltatót is meg tudnának nevezni, melyek közel hasonló elszántsággal terveztek belevágni azonos, mondjuk úgy platformváltásba. A tapasztalat azt mutatja, hogy „egyéb” okok végett az vagy halasztásra került, vagy eszkalálódott, ergo részben megmaradt, ha netán mégis megszűnt, helyébe azonnal új szereplő lépett.

Nem szükséges messzire menni tapasztalatokért. Kis Hazánk területén, a DTH szolgáltatás megszűnéséről lassan „évtizedes” viszonylatokban beszélnek, főleg mind amellett, hogy az előfizetői bázis csökkenése „drasztikus” mértékű, a szolgáltatás „fenntartása” közel önköltséges (eltekintve a kiszabott ágazati adóktól, melyek csak tovább fokozzák azt). A platform azonban mégis, jelenleg három piaci szereplővel, és alig 750 000 előfizetéssel mind a mai napig üzemel, egyikük sem tervezi a szolgáltatás rövid idejű felszámolását, melynek oka, a piaci térnyerés, pontosabban vesztés, ami több millió háztartást elérő szolgáltatásnál, hatványozottan érvényes lenne, de a Sky esetében nem erről van szó.

Lineáris szolgáltatásnál, ha van reklám, minden esetben eléri a felhasználót, míg a streaming szolgáltatások esetében, nem, vagy korlátozottan. A műsorgyártót, a készítőt, a forgalmazót, a szolgáltatót, és annak működését, nagy részben a hirdetők biztosítják. Önerőből, az előfizető díjakból, a jelenkori igények alapján, ez már láthatóan nem fenntartható. Érdemes egy kitekintést, avagy pillantást vetni a jelenlegi, és nagyobb streaming szolgáltatókra, azok piaci trendjeinek változására. Növekvő számuk szegmentációt eredményez, mely az előfizetői bázis automatikus lemorzsolódását generálja, ergo üzleti modelljük alapja (a folyamatosan növekvő előfizetői mutató) megkérdőjelezhető, mi több, platformjuk egyedisége, pl. a „reklámmentesség” mint „plusz” mellyel hirdetik/ték magukat, már nem mondható el minden esetben… Attól hogy „oké, de az XY streaming szolgáltatónál, bármikor megnézhetem amit akarok„ tekintsünk el, hiszen a lineáris szolgáltatáson alapuló, prémium, és/vagy egyedi tartalom e módon, és eddig is elérhető volt a Sky esetében, ill. jelenleg is az.

Az, hogy a műholdas platform egyfajta kivéreztetése folyik, „csupán” a fentebbi megjelenő szolgáltatási módok térhódítási lehetőségének biztosítása érdekében történik, egy új üzleti célért, és nem, nem az elérhető prémium tartalmakért, nem a reklám mentességért, nem az interaktív funkciókért, vagy a korlátlan „time shift” funkciók végett, stb… hiszen ez évtizedek óta rendelkezésre áll.

A lineáris szolgáltatások ideje alatt, egyre több lehetőség adódott a felhasználók(!) számára, hogy az, az egyirányú működéséből fakadó, relatíve hátrányait leküzdeni képes technológia legyen.

Ezt a trendet, most sem a technológiai korlátok, hanem egyértelműen az üzleti érdekek iránya igyekszik megtörni. Emlékezzünk pl. csak a 80’ évekre, a VHS felvevők korszakára, kiemelten pedig arra az időszakra, amikor még a műsor újságban minden műsorszám mellett egy egyedi kód szerepelt, mely beállítása esetén, automatikus rögzítés/leállítás indult, de elérhetővé vált a teletext, a felirat, később a többsávos hang, és a több tuneres vevőegységek is világszerte. Ezen funkciókat, és képességeket, kiválóan egészítették ki pl. a 90’ években nálunk is megjelent HBO, prémium tartalmakkal, a mai forgalmazású (nem szolgáltatói) készülékekkel, pedig gyakorlatilag multimédiás központtá varázsolhattuk lineáris szolgáltatási alapunk.

Természetesen Sky esetében sem jelent többet ez az üzleti döntés annál, mint, „csupán” annyi, hogy egy platform megszűntetése árán, a profit maximalizálásának érdekében, nyitni egy újabb piaci szegmens felé, mely nem más, mint az online lehetőségek kínálta adat kereskedelem, mely ma a világon a legjövedelmezőbb üzletek egyike, és e nélkül, elképzelhetetlen lenne a fennmaradása.

Mi számunkra, pedig nem bír jelentőséggel a megszűnés, hiszen, a műholdak kapacitása 100%-ban lekötött, egy felszabaduló TP, vagy néhány frekvencia, számunkra csak újdonságokat, új szolgáltatót, csatornákat és/vagy pluszt hozhat, a technikai feltételek pedig változatlanok maradnak.

Üdv.

SaTom
[válaszok erre: #8469 #8470 #8471] [előzmény: (8464) attila.scourgeofgod, 2022-09-23 12:51:42]
 8467. gardiner  |   Válasz erre2022-09-24 20:54:10 [10.] 


- ? és mekkora a prímfóka - lavoár ? -


.

QTH : 47,83N - 19,00E
[előzmény: (8466) feci01, 2022-09-24 17:41:32]
 8466. feci01  |   Válasz erre2022-09-24 17:41:32 [11.] 
Angol nyaláb egy régi ASTRO SBX 525 US fejel, húszon pár éves biztos van.
1994 utáni a alsó KU sávot tudja.
1070.-1170.GHz tartományban dolgozik.
https://kepkuldes.com/image/iQGlML
https://kepkuldes.com/image/iQGkj4
https://kepkuldes.com/image/iQj09N
[válaszok erre: #8467]
 8465. Oriza_Triznyák  |   Válasz erre2022-09-23 16:21:05 [12.] 
Szerintem azt konkrétan nem írják sehol, hogy megszűnik. Azt lehet olvasni, hogy 2028-ig van szerződése a SES-el. Persze több, mint valószínű, hogy ezt már nem hosszabbítják, mert az előfizetői számok nem fogják fenntarthatóvá tenni a műholdas szolgáltatást.
[előzmény: (8464) attila.scourgeofgod, 2022-09-23 12:51:42]
 8464. attila.scourgeofgod  |   Válasz erre2022-09-23 12:51:42 [13.] 
Egy korszak véget ér, mivel jövő év végén a Sky UK befejezi a műholdas szolgáltatás értékesítését, tehát új előfizetésre már nem lesz lehetőség (és rá pár évre (elvileg 2028-ban) tokkal-vonóval a műholdas szolgáltatást)...: https://advanced-television.com/2022/09/23/sky-to-end-uk-dish-installations/DTV News - Friss hírek a digitális televíziózás világából
Értékelés: 10/10
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2022-09-23 12:57:29]
[válaszok erre: #8465 #8468]
 8463. gomey  |   Válasz erre2022-09-19 13:48:07 [14.] 
12623H 4609

Érdemes figyelni, mostanában többször van rajta FEED!
 8462. SaTom  |   Válasz erre2022-07-04 16:39:08 [15.] 
Szia,

igen, utána én is lekerestem. Milyen jellegű kódolás a Director, nem ismerem.

Üdv.
SaTom
[előzmény: (8461) Gabywap, 2022-07-04 10:58:40]
 8461. Gabywap  |   Válasz erre2022-07-04 10:58:40 [16.] 
Igen ott vannak de kódolva! :)

[o.o]_START__GO_Miért van az, ha van pénze valakinek, a csórit már hülyének nézitek? NO PRIVÁT![o.o]
[válaszok erre: #8462] [előzmény: (8460) SaTom, 2022-07-04 10:32:50]
 8460. SaTom  |   Válasz erre2022-07-04 10:32:50 [17.] 
Sziasztok,

azt írják Német DX barátaink, hogy a lekapcsolás oka, hogy a 11608 H EU beam-en, megjelentek e csatornák, valaki lekövette már ezt a változást?

Megyek, ránézek…

Üdv.
SaTom

[válaszok erre: #8461] [előzmény: (8459) SaTom, 2022-07-04 08:26:44]
 8459. SaTom  |   Válasz erre2022-07-04 08:26:44 [18.] 
Valóban, mint DX „csemege” kár érte, remek, beállításhoz tartozó kiindulási alap volt.. ha ez a frekvencia vehetővé vált, már jöhetett a finomhangolás, a komolyabb vételek eléréséhez is, amolyan reference signal.

Nézni?
Nos, mondjuk az elmúlt cca. kettő év alatt, ha 10 percet néztem…. a tartalomért közel sem kár…

Üdv.
SaTom
[válaszok erre: #8460] [előzmény: (8458) zoro67, 2022-07-03 21:18:19]
 8458. zoro67  |   Válasz erre2022-07-03 21:18:19 [19.] 
UK Nyaláb volt azért kár érte

https://muholdvetelzoro67.blogspot.com

Ustym 4K-GTmedia combo-Andrew 370(Ku-sáv)Fortec Star 240 (C-sáv)Hirschmann 220(W40.5)fIX tükrök 150cm-80cm.ig
[válaszok erre: #8459] [előzmény: (8457) foreman, 2022-07-03 21:10:55]
 8457. foreman  |   Válasz erre2022-07-03 21:10:55 [20.] 
Úgy emléXem, hogy a Donsony-Tesótól hallottam a következőeket:
-ha műhold-vadász vagy, ne szerelmesedj bele egyik csatiba se, mert előbb-utóbb elveszik tőled..
-milyen nagy igazság!

21,94E 46,73N
96,5E-50W
[válaszok erre: #8458] [előzmény: (8456) zoro67, 2022-07-03 21:02:44]
 8456. zoro67  |   Válasz erre2022-07-03 21:02:44 [21.] 
Sajnos szegényebbek lettünk
11.306H-t lekapcsolták 😥😓

https://muholdvetelzoro67.blogspot.com

Ustym 4K-GTmedia combo-Andrew 370(Ku-sáv)Fortec Star 240 (C-sáv)Hirschmann 220(W40.5)fIX tükrök 150cm-80cm.ig
[válaszok erre: #8457]
 8455. Merlot  |   Válasz erre2022-07-01 18:12:40 [22.] 
NemTom miről van szó, de nekem csak kisebb van.

(Parabola tükör, ti rosszindulatúak! )

GTMEDIA Combo, Octagon SX 87, U2C B6 Full HD | DrHD D15 | Amiko Mini HD I IllusionSat M3-M5-Max2HD | Inverto LNB-k | Digipower és DM 3800 motorok | ofszet tükrök 60-180 cm-ig
[előzmény: (8452) Voyager1977, 2022-06-30 16:00:32]
 8454. Tom25  |   Válasz erre2022-07-01 15:13:59 [23.] 
Hát sajnos ez se jobb egy fokkal se..
Pedig én is reménykedtem..

110 cm Bozsér: W0,8 E1,9
110 cm Kiskecske: E9 E13 E16 E19,2 E28,2
95cm: E39 E42
90cm: E80
Iskra344: Kékes Gyöngyös Cegléd Szolnok
Lg Ub820v UHD
GtMedia Gt Combo
[előzmény: (8453) SaTom, 2022-06-30 16:09:09]
 8453. SaTom  |   Válasz erre2022-06-30 16:09:09 [24.] 
OFF:

Ez irónia?

Mert a Box Hits csatornát tartalmilag nem ismertem, de azt tudtam, hogy a kép/hang minősége egy rosszabb Afrikai SD színvonalával vetekedett, szinte minősíthetetlen volt….

És legalább HD lett?
[válaszok erre: #8454] [előzmény: (8451) zoro67, 2022-06-30 15:29:59]
 8452. Voyager1977  |   Válasz erre2022-06-30 16:00:32 [25.] 
Most akinek kicsi van az jobban örülhet!

SatQTHmap
[válaszok erre: #8455] [előzmény: (8451) zoro67, 2022-06-30 15:29:59]
 ASTRA 2E, ASTRA 2F (28.2°E) (üzenet: 8414, Sat)
 
    / 337 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

SAT.HU Antenna Szakáruház

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.010151863098145 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail