Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9369131/1 Témák: 17982 Tagok: 110538 Legújabb tag: calebmable8545 Online: (34/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Internet - nyomor millióknak? (üzenet: 2, Tudomány)
 
 2. Topi-50  |   Válasz erre2015-04-08 07:01:09 [1.] 
Azokat is megfigyeli a Zuckerberg-Facebook-gépezet, akik nem is rendelkeznek felhasználói fiókkal
Csak óvatosan a Facebookkal! – erre hívják fel a figyelmet a szakemberek. Egy nemrégiben készített tanulmányból kiderül, hogy a közösségi oldal adatokat gyűjt még azokról is, akik nem is rendelkeznek felhasználói fiókkal. Magyarországon közel ötmillió ember használja a Facebookot, amely azokat is követni tudja, akik nem tagjai, vagyis a nem regisztrált internetezők is megfigyelhetők – erre jutottak egy közelmúltban készített belga tanulmány szerzői. Az adatszerzés módja, hogy a Facebook más oldalakba úgynevezett követési kódokat épít be – mondta a 180 percnek Gombos Zsolt Facebook-szakértő. Hozzátette: a netezők ma már folyamatosan olyan honlapokat látogatnak, amelyekben vannak a közösségi portáltól származó kódok. Ilyenek például az egyes híroldalakon a cikkek mellett található, ajánlást szolgáló like gombok, továbbküldési gombok. Aki elkezd böngészni egy hírportált, azt a Facebook gyakorlatilag megcímkézi, és tudja, hogy a felhasználó milyen tartalmakat kezdett el nézegetni a közösségi oldalon kívül. Ezeket az adatokat a hirdetők jó pénzért megvásárolják, és fel is használják, hogy "releváns" reklámokkal tudják bombázni a fogyasztókat. Gombos Zsolt szerint nagyon sokszor elhangzik, hogy az emberek reklámkerülők. Ennek oka, hogy a fogyasztók általában olyan hirdetésekkel találkoznak, amelyek nem érdeklik őket, nem nekik szólnak, ezért zavarók, az adott személy netezési szokásairól szerzett adatok alapján azonban a hirdetők már képesek lehetnek arra, hogy az érdeklődésüket felkeltő reklámokat küldjenek neki. "Kísérleti alanyok vagyunk, mert bent vagyunk a rendszerben, használjuk, és ezzel rengeteg adatot adunk át. Illúzió, hogy a Facebook ingyenes" - jelentette ki. Azok az egyszerű felhasználók – mintegy másfél milliárd ember – aki fent van a Facebookon, a pénznél sokkal drágább kinccsel fizet, az adataival – tette hozzá. A jó helyre bemért reklám nemcsak a hirdetőnek, hanem a fogyasztónak is javára szolgálhat, bár az is előfordulhat, hogy a felhasználó adatait rossz célokra használják fel – mondta a Kossuth Rádió műsorában Fülöp Tamás igazságügyi informatikai szakértő. Ha például kitesz valaki egy képet a netre arról, hogy épp a repülőtéren van, és nyaralni indul Dél-Amerikába, ahol két hétig marad, akkor az nemcsak az ismerősöknek, hanem a betörőknek is érdekes információ lehet. Egy ilyen bejegyzésből például a képbe ágyazott geokód alapján az is kiderülhet, hol lakik a fényképet és szöveget megosztó felhasználó. Jól át kell gondolni tehát, milyen információkat osztunk meg a Facebookon. Különösen a kiskorúak vannak veszélyben, akik gyakran nem eléggé tájékozottak, milyen kockázatokkal jár a közösségi oldal használata – hangoztatta Gombos Zsolt. (Híradó nyomán)
Forrás

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 1. vilsi  |   Válasz erre2015-04-02 13:44:49 [2.] 
30 év internet után hol a világmegváltó találmány, az emberi jellem diadala, az "egyesült világszellem"?

-Az "arab tavasz" demokrácia helyett százezrek halálát, milliók nyomorát okozta - köszönve az internetnek.
Menekülők a magyar határon is, ahol elképzelni sem tudjuk, hogy a mi szeretteinket is megölhetik, a mi házunkat is lerombolhatják és a legnagyobb gondunk, hogy vasárnap hol vásárojunk be.

-Az iszlám állam nem jöhetett volna létre internet nélkül; mi pénzeljük, ha olajat veszünk tőlük. A Nyugat demokrácia-eszközt adott a kezükbe - de fegyverként használják, ellenünk.

-Globalizáció internettel: az erős nyugati gazdaságokat rászabadították az EU-peremgazdaságaira, a 3. világra - gyarmatosítás számítógéppel.
Ki az a bolond, aki ép gyárakat bont le, parlagon hagyott földeket díjaz, keservesen kibányászott nyersanyagokat dob szemétre?

-Az amerikai életmód tarolása internettel: az európai kultúra likvidálása, a minőség ellenforradalma, a tartalékok fölélése.

-Előny nekünk, de hátrány milliárdoknak: helyi önfenntartások, lokális kultúrák, élőhelyek szétzúzása - internettel!
Látják a képernyőn, hogyan élünk mi, gazdagok. Nyomorérzetük hatványozódik; nő az irígység, düh, gyűlölet.

-Gyalázkodás, erőszak, kábítószerek, bombareceptek terjesztése interneten.

A technika nem fejlődik, csak szaporodik. Nagy a különbség a semmi és a bakelitlemez között, de kicsi a bakelit, a mágnesszalag, a CD között.
Számítógépes tolvajnyelveket tanulunk meg, újabb és újabb gépeket vásárolunk, hogy aztán pár év múlva elfelejtsük és kidobjuk, mert elavultak.
A gombnyomogatók az életfönntartás alapjait nem tanulják: hogyan kell élelmet és meleget termelni.

Kommentelünk és azt hisszük, valaki olvassa és okul.
(TÉMANYITÓ)
 Internet - nyomor millióknak? (üzenet: 2, Tudomány)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0048019886016846 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail