Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9368856/5 Témák: 17980 Tagok: 110527 Legújabb tag: tamaskai Online: (117/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 INTERNET (üzenet: 7, Gazdaság)
 
 7. Sukhorukzhuk  |   Válasz erre2019-08-07 16:12:36 [1.] 
Igen, a helyzet szörnyű. De még mindig úgy gondolom, hogy ha mindenki tud keresni a kaszinó online - akkor mindent lehet javítani. Ez egy nagyon jó lehetőség, hogy kap egy csomó pénzt, azt hiszem![
[előzmény: (6) Topi-50, 2016-07-05 21:16:02]
 6. Topi-50  |   Válasz erre2016-07-05 21:16:02 [2.] 
Nyaralásnál is érdemes figyelembe vennifigyelemre méltó írások:
példaképünk..
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2016-07-05 21:22:26]
[válaszok erre: #7]
 5. Topi-50  |   Válasz erre2016-07-05 19:36:27 [3.] 
A Közel-Kelet mintájára alakítják át EurópátA brit törvényhozók napokkal a Brüsszelben történt terrortámadást követően részleteiben is vitatják a titkosszolgálatok jogköreinek kibővítését lehetővé tévő törvénymódosításokat.

Az "Investigatory Powers Bill" jogkörbővítései során felmerülő legfőbb érv, hogy a terroristák bárhol, bármikor civileket gyilkolhatnak Európában, és a hatóságok nem rendelkeznek kellő eszközökkel a megállításukhoz.

Az új szabályozás többek között arra kötelezi a szolgáltatókat, hogy hosszú távon őrizzék meg a felhasználók tevékenységével kapcsolatos információkat, beleértve a böngészési előzményeket, a felhasználók közösségi médiában folytatott interakcióit, e-maileket is. A módosításokat követően a hatóságok akkor is hosszú távra visszamenőleg hozzáférhetnének a felhasználók összes adatához, ha az adott személy már évekkel ezelőtt törölte a magánlevelezését.

A kiterjedtebb jogkörök elfogadtatását korábban is próbálták keresztülvinni a törvényhozók, ez azonban fokozott lakossági ellenállásba ütközik, mert az egyén magánszféráját gyakorlatilag véglegesen felszámolná azáltal, hogy minden állampolgár potenciális terroristává válik a hatóságok szemében. George Friedman, a Geopolitical Futures globális elemzőintézet alapítója és elnöke szerint ez történik: minden személy, függetlenül attól, hogy büntetlen előéletű vagy nem, potenciális terroristává válik a hatóságok szemében, ennek okán legálisan megfigyelhető, és magánélete a tudta nélkül hatósági ellenőrzés alatt tarthatóvá válik.

"A hírszerzésnek ezzel a formájával az

a legnagyobb probléma, hogy alapvető

logikája arra épül: mindenki

potenciális gyanúsított."


A magánlevelezések tömeges megfigyelésével valóban ez a mechanika érvényesül; a folyamat kezdetén minden állampolgár potenciális terrorista, mert az illetékes hatóságok büntetlen előéletű személyek millióinak adataiból keletkező adathalmazból kell kikeressék azokat, akik esetében valószínűsíthető, hogy valamely terrorszervezettel együttműködnek. Ez alapjaiban felszámolja a nyugati demokráciák alapértékeként emlegetett "ártatlanság vélelmét", hiszen a jogkörbővítéseket követően az állampolgár már nem eredendően ártatlan a hatóságok szemében, hanem épp ellenkezőleg: eredendően bűnös, ártatlansága pedig csak akkor bizonyított, amikor a magánlevelezéseinek - programok általi - átfutását követően bebizonyosodik, hogy esetében nem mutatkozik jele a terroristákkal együttműködésnek.

Friedman úgy fogalmazott; ez egy ésszerű dolog, egészen addig a pontig, ahol már szükségszerűen le kell vonni a következtetést, hogy mivel mindenki a szűrőprogramok alanyává válik, mindenki potenciális gyanúsított, ami a hatóságok és az állampolgárok viszonyában mérföldkő jellegű változást jelent.

Azáltal, hogy a törvényhozók a titkosszolgálatoknak korlátlan jogköröket adnának az állampolgárok megfigyelésére vonatkozóan, a terroristák elérik céljukat; bizonyos közel-keleti társadalmakban az állampolgárok és az állam közti viszony alapjait jelenti, hogy utóbbi behatolhat az egyén magánszférájába, és ott ítélkezik arról, hogy az egyén cselekvése megfelelő-e a jog által meghatározott irányelveknek.

A terroristák ezáltal a közel-keleti társadalmak állami totalitarizmusát hozzák el Európába, a törvényhozók pedig engednek a zsarolásnak, és megpróbálják a lakossággal elfogadtatni ezt a folyamatot.


figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 4. jpet  |   Válasz erre2015-07-08 13:41:21 [4.] 
Nem vagy túlságosan borúlátó, ileltve kissé üldözési mániás? Persze, végtelen sok felület van, ahol megfigyelik az embert, de nem a kis szürke egereket fogják kukkolni....
 3. Topi-50  |   Válasz erre2015-04-08 06:25:42 [5.] 
A google után a facebook is bejelentette, hogy cenzúrázni fog:


Pár hete a google jelentette be, hogy felvásárol egy "tudás alapú adatbázist" céget. Amely oldalak tartalma eltérő (google megfogalmazásában: álhírt megtévesztő hírt közöl), azokat leveszi a találati listákról (hátra sorolja).
Gyakorlatilag mindenki csak a központtal azonos véleményű tartalmat tud majd közölni, különben "büntetésben" lesz.

Magyarországon az internetezők a google -t használják keresésre, mivel a többi kereső rosszul (még rosszabbul értelmezi a magyar nyelvet).

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
 2. Topi-50  |   Válasz erre2015-04-07 12:22:07 [6.] 
Videó letöltés segédlet 1

Az RSMF szakértők a jelentésben azt mondják, a siker és hatékonyságát CIA cyber óriásainak, a Facebook és a Google, meghökkentő, hogy az amerikai nép, még ma is, még mindig nem tudják, hogy a dollár adóikból hozták létre ezeket a fegyvereket, és használnak ellenük.Például, ez a jelentés folytatja, Facebook-ben alakult, és finanszírozzák a CIA befektetési társaság In-Q-Tel ( IQT ), amely ezt a rettegett hírszerzési ügynökségek not-for-profit kockázatitőke-társaság, hogy befektet a high-tech vállalatok , amelynek egyetlen a fenntartásuk célja , és más amerikai-EU hírszerző ügynökségek, a legmodernebb információs technológia támogassa növelje az Egyesült Államok hírszerzési képességeit .Hogy ha az amerikai emberek azzal is tisztában vannak, hogy a két leggyakrabban használt weboldalak, a Facebook és a Google, létrejöttek a CIA, mint fegyvert használni ellenük ez a jelentés nem mondja.

forrás

tovább >>

figyelemre méltó írások:
példaképünk..
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2015-04-07 12:32:56]
 1. vilsi  |   Válasz erre2015-04-06 08:50:38 [7.] 
30 év internet után hol a világmegváltó találmány, az emberi jellem diadala, az "egyesült világszellem"?

-Az "arab tavasz" demokrácia helyett százezrek halálát, milliók nyomorát okozta - köszönve az internetnek.
Menekülők a magyar határon is, ahol elképzelni sem tudjuk, hogy a mi szeretteinket is megölhetik, a mi házunkat is lerombolhatják és a legnagyobb gondunk, hogy vasárnap hol vásárojunk be.

-Az iszlám állam nem jöhetett volna létre internet nélkül; mi pénzeljük, ha olajat veszünk tőlük. A Nyugat demokrácia-eszközt adott a kezükbe - de fegyverként használják, ellenünk.

-Globalizáció internettel: az erős nyugati gazdaságokat rászabadították az EU-peremgazdaságaira, a 3. világra - gyarmatosítás számítógéppel.
Ki az a bolond, aki ép gyárakat bont le, parlagon hagyott földeket díjaz, keservesen kibányászott nyersanyagokat dob szemétre?

-Az amerikai életmód tarolása internettel: az európai kultúra likvidálása, a minőség ellenforradalma, a tartalékok fölélése.

-Előny nekünk, de hátrány milliárdoknak: helyi önfenntartások, lokális kultúrák, élőhelyek szétzúzása - internettel!
Látják a képernyőn, hogyan élünk mi, gazdagok. Nyomorérzetük hatványozódik; nő az irígység, düh, gyűlölet.

-Gyalázkodás, erőszak, kábítószerek, bombareceptek terjesztése interneten.

A technika nem fejlődik, csak szaporodik. Nagy a különbség a semmi és a bakelitlemez között, de kicsi a bakelit, a mágnesszalag, a CD között.
Számítógépes tolvajnyelveket tanulunk meg, újabb és újabb gépeket vásárolunk, hogy aztán pár év múlva elfelejtsük és kidobjuk, mert elavultak.
A gombnyomogatók az életfönntartás alapjait nem tanulják: hogyan kell élelmet és meleget termelni.

Kommentelünk és azt hisszük, valaki olvassa és okul.
(TÉMANYITÓ)
 INTERNET (üzenet: 7, Gazdaság)
 
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.0071699619293213 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail