minden amire egy diáknak szüksége lehet!!!!! (üzenet: 140, Oktatás) |
|
|
|
What do first-year students need to prepare, how to adapt to the university environment right from the first day of admission, etc. These are the concerns that any student often encounters when they have to officially leave. high school to university.
spades online
Today, with the experiences that I have gathered, I hope that the new students will have more necessary equipment to be ready for the upcoming university life.
𝟭. Stabilize living environment
🔸 University accommodation is always the first priority so that first-year students can confidently enroll. Dormitory and motel room are probably the two most popular options for you. However, each place will have different advantages and disadvantages, so first-year students also need to consider carefully before deciding to choose a place where they will stick.
𝟮. :
🔸 Having a clear spending management plan will help you avoid getting caught up in shopping or spending improperly and then not having enough money to pay for other important expenses. Before buying anything, consider carefully whether it is really necessary or not, if you really need it, then approve it.
𝟯. Find out all about the environment you are going to study in
🔸 Finding out in advance the necessary information about the school you are going to study will help you a lot in getting used to it and not being surprised or confused when you start school. |
Sziasztok!
Most próbáltam ki a https://teachcoast.hu/
magántanár kereső oldalt. Szerintem a legjobb magántanárkereső a most elérhető platformok közül. Több új funkció is van rajta, de pl. van lehetőség online lefoglalni a tanárokat.
|
Hogy egy diáknak mire van leginkább szüksége? Nyugodt, kiegyensúlyozott otthoni légkörre, és igazán jó tanárokra, nevelőkre, esetleg edzőkre. Ha ezek együtt vannak, túl nagy gond nem lehet. Igazán jó tanárokról jut eszembe, ismeritek az Új Európa Alapítvány Tehetséggondozásért Díját? Ha nem, nézzétek meg, és ha ismertek olyat, aki érdemes lehet ilyen magas nívójú díjra, jelöljétek!
[b]http://fon.gs/tehetseggondozo
vicusmamesz | [válaszok erre: #231] |
|
A következő ingyenes angol tanfolyamra szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét:
Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza angol anyanyelvű misszionáriusai ingyenes angolórát tartanak Budapesten és az ország több (nagy)városában heti rendszerességgel.
Hogyhogy ingyenes? Az órákat angol anyanyelvű misszionáriusok tartják, mint egyfajta szolgálat.
Kik jöhetnek? Az órák mindenki számára nyitottak, ugyanis nincs közük valláshoz. Olyan témákról szólnak, amelyek hasznosak lehetnek a mindennapi beszélgetésekben. Három külön csoport van: kezdő, középhaladó és haladó, tehát végül is bárki tanulhat. Csak saját füzetre és tollra van szükség.
További információ: http://www.angolora.info |
A konkurenciára helyezi az iskola a hangsúlyt
A együtt mûködés nincs fokuszálva
Érdekes a mi világunk.
A konkurenciát tanuljuk meg mint életvitelt és azután sajnálkozunk hogy nincs összefogás csak rivalizálás, pozíciós harcok, provokációk, poláris gondolkodás azaz az ellenpólusokban való gondolkodás és sérült felnôttek gondolkodása stb.
És még furcsább az a tény hogy a konkurencia elônye/motorja a fejlôdésben túlságosan kihangsúlyozódik az iskolában azaz eltúlzott, méghozzá több szinten is pl az által hogy a Darwin elméletének a tanítása/szociális alkalmazása több tantárgyon belül – azaz aláhúzva – történik. Ugyanúgy a tanulók teljesítményeinek a kiértékeléseiben.
A fiatalok tehát gondolatilag az ellenkezôjét tanulják ott mint a valóságot, mint azt amit aztán szeretnénk tôlük azaz hinni abban ami igazából a való.
És persze még nagyobb furcsaság az hogy az összefogás képességét ugyanakkor pedig – le becsüve a gyakorlatot - nem tartjuk érdemesnek begyakorolni. - Gondolj csak a sport óraszámára az iskolában.
Ezzel kapcsolatban...
Véletlenül egy elôadásra csöpentem be itt a fôiskolán az egyik találmányom bemutatásával kapcsolatban. Éppen a kreativitás volt az elôadás tárgya és annak kicsalogatása a diákok fantáziájából. Együtt kreálni tudni valamit ma már nagyon fontos és felkapott lett itt Svédben, mert egyedül nem megy – egyedül nincs siker, csak esetleg a mûvészetek terûletén - csak közösen. És ezt a képességet a gyakorlati úton kell elsajátítani mert csak úgy lehet a legeredményesebben. Én is javasoltam ekkor itt egy feladatot a diákok számára amit most röviden bemutatok amely tulajdonképpen a munka módszerét akarja bemutatni.
Gyakorlat
Vigyetek fel egy csoportot a templom harangjaihoz. Dramatizálva a helyzetet azzal a bejelentéssel hogy; hogy leszakadtak a lépcsôk és most mi itt rekedve mit tegyünk? A telefon használata persze tilos. A különbôzô megoldásokat azután majd a teremben együtt kell kiértékelni.
Nem tudom hogy elfogadták-e a javaslatomat de most ez nem számít. A gyakorlat amit itt röviden bemutattam azt hiszem mégis jól illusztrálja hogy hová céloz ez a módszer.
Fenn a toronyban egymásra vannak utalva a diákok. Repkednek a megoldások is és a közös cél is világos. A helyzet a kreativitást termeli elô. Hasonló gyakorlatokat könnyû kitalálni, nem kellenek hozzá drága kirándulások. A fiatalok szeretni fogják majd a hasonló élményeket és ugyanakkor az együtt müködésre tanít a feladat.
Összefoglalás
Mint feltaláló én is megtanultam hogy saját magam semmire sem jutok. Itt többek összefogására van szükség.
Mire jó a konkurencia ha már annyira fokuszálnak arra az elméleti és a gyakorlati nevelésben a iskolában? A konkurencia nem azért jó mert a konkurencia a fejlôdés legfontosabb motorja lenne! Ellenkezôleg a konkurencia fejlôdés gátja is lehet, azért is szoktak gátakat szabni arra a gazdaságban.
De akkor mi a fejlôdés motorja amire mindég lehet koncentrálni és lehet gyakorolni. Éppen a szervezkedni tudás, az együtt mûködés/kretivitás, amikor a különbözô tudás és képességek egy közös sikerben kiegészítik egymást.
netkobzos
| [válaszok erre: #152] |
|
A múltkor vettem használt tankönyvet, és normális állapotú volt. Majd később, olvasás közben vettem észre, hogy pengével lapok vannak kivágva belőle. Nézzétek meg jól, mit vesztek...
Én biztosra megyek | [válaszok erre: #150] |
|
Tanulj nálam angolul, ha kellemes légkörre, változatos feladatokra, beszédcentrikus órákra vágysz. Hosszabb külföldi tapasztalattal, felsőfokú nyelvvizsgával végzős angol szakos hallgatóként 3 éve tartok nyelvórákat kezdőknek illetve haladóknak is, valamint vállalok nyevvizsgára és érettségire való felkészítést is. Időpont megegyezés szerint, a hét bármely napján, akár hétvégén is!
1500ft/óra
tel: 06304272140
|
Az emilem ahova varom a Ketevi vakacio olvasonaplojat : faycs@freemail.hu
Koszi szepen ! | |
[előzmény: (131) Agnes, 2006-12-23 19:58:31] |
En kerem szepen a Verne Ketevi vakacio olvasonaplojat, ha megvan neked ! Koszi elore is | [válaszok erre: #132] |
[előzmény: (9) tüskevárat keresek, 2004-01-04 17:26:08] |
Ide léccives küldjétek el a Légy jó mindhalálig olvasónaplóját nagyon kéne!!!!!!!
a A címem: chelseaking@citromail.hu | |
[előzmény: (25) Aklb, 2005-04-12 11:41:40] |
Szia könyörgöm keresdd meg az olvasónaplódat és küldd át íszonyú fontos lécci | |
[előzmény: (25) Aklb, 2005-04-12 11:41:40] |
Szia! Bocsi, hogy zavarlak csak most találtam rá erre az oldalra. Nagyon kellene a Kétévi vakáció olvasó naplója mert csütörtökre le kell adni, és még el se olvastam. Nagyon örülnék, ha tudnál segíteni. Nagyon szépen köszönöm előre is.
Szia
Vali
bvaleria | |
[előzmény: (9) tüskevárat keresek, 2004-01-04 17:26:08] |
Köszönöm,kedves töled
http://www.timcsi77.kepeim.hu | |
[előzmény: (122) Molli05, 2005-08-03 20:05:34] |
timcsi te milyen jo csjszi vagy...tetszel
"Amíg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, addig lelkünk egy része mélyen alszik"
Képek Mollyról | [válaszok erre: #123] |
|
Sziasztok. Beleolvasgattam a topicba, leesett az állam
Pont ma kaptam egy jó kis mondást, ami nagyon illik ide szerintem
- Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a
rutinjukkal.
Saját fotóalbumom : : : Csömöri Állatvédők
AKCIÓ! Egyet beszólsz, kettőt kapsz! [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2005-07-22 23:12:32] | |
[előzmény: (120) ...Timcsi, 2005-07-22 18:10:31] |
Különben,h öszinte legyek az embereket itt én sem szeretem!Otthon a legjobb...de a toblerone tényleg fincsi
http://www.timcsi77.kepeim.hu | [válaszok erre: #121] |
[előzmény: (119) amerikai pite, 2005-07-22 17:38:17] |
|
119. amerikai pite
|
Válasz erre | 2005-07-22 17:38:17
[22.] |
Nem azért írtam csak eszembe jutott a svájcról na meg a toblerone is eszembejutott .... | [válaszok erre: #120] |
[előzmény: (118) ...Timcsi, 2005-07-22 17:28:33] |
Igaz itt élek de nem vagyok sväjci és sosem leszek az
http://www.timcsi77.kepeim.hu | [válaszok erre: #119] |
[előzmény: (117) amerikai pite, 2005-07-22 12:39:10] |
|
117. amerikai pite
|
Válasz erre | 2005-07-22 12:39:10
[24.] |
Hollandiában hallottam egy mondást a helyiektől
Mi Hollandok nem szeretjük a németeket, de tudjuk hogy a németek nem szeretik az osztrákokat, de mi hárman közösen utáljuk a Svájciakat. | [válaszok erre: #118] |
[előzmény: (116) ...Timcsi, 2005-07-22 11:36:43] |
Köszönöm
Hät ez a Chico nem semmi!
http://www.timcsi77.kepeim.hu | [válaszok erre: #117] |
[előzmény: (115) gomez52, 2005-07-22 10:05:33] |
minden amire egy diáknak szüksége lehet!!!!! (üzenet: 140, Oktatás) |
|
|
|
|