Pszichológus Budapest

Királyné Szentkuti Katalin pszichológus
E-mail: [email protected]
Tel.: 0620-299-3886

Bemutatkozás

Királyné Szentkuti Katalin vagyok, pszichológus.
2009-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, szervezet - és tanácsadás pszichológia szakirányokon. Tanulmányaim során fél évig ösztöndíjas program keretében a Kölni Egyetem hallgatója is voltam. Egyetemi éveim alatt többféle tevékenységet végeztem a pszichológushallgatók számára létrehozott szakkollégiumban, illetve a Pszichodiák Alapítványban. A Magyar Családterápiás Egyesület tagja vagyok.

Munkatapasztalatom rendkívül széleskörű: dolgoztam alapítványi és iskolai közegben, jelenleg pedig multinacionális környezet vesz körül. Klienseim között vannak/voltak látássérült emberek, kamaszok, fiatal felnőttek, munkavállalók és vezetők. Eddigi pályafutásom során sokféle témában segítettem a hozzám fordulóknak, a krízisfeldolgozástól a párkapcsolati dilemmákig, az iskolai bántalmazástól a munkahelyi konfliktushelyzetekig.

Bemutatkozás bővebben  

Pszichológus Budapest

Milyen problémákkal fordulhat hozzám?

Minden ember életében előfordulhat olyan helyzet, amelyben úgy érzi, az eddigi problémakezelési módjai nem működnek, a környezetében élő emberek tanácsai nem segítenek, vagy egyszerűen csak változtatni szeretne az életén, mert nem jó az és úgy, ahogy van. Ilyenkor megjelenhet az igény a külső segítségre egy olyan szakember személyében, aki semleges, aki másfajta nézőpontból tud rátekinteni életünkre, viselkedésmódunkra.

Konzultáció felnőtteknek

életvezetési, párkapcsolati, önismereti, munkahelyi (pl. konfliktuskezelés, munkahelyi bántalmazás, munka-magánélet egyensúlya) kérdésekben.

Konzultáció felnőtteknek

Konzultáció kamaszoknak

iskolai nehézségek, otthoni konfliktushelyzetek esetén, illetve párkapcsolati, szexuális, önismereti, pályaválasztási kérdésekben.

Konzultáció kamaszoknak

Konzultáció vezetőknek

kommunikációs, konfliktus- és stressz kezelési kérdésekben.


Konzultáció vezetőknek

Pszichológus Budapest

Pszichológus vs. barát?

Munkám során, de barátokkal, ismerősökkel beszélgetve is gyakran találkozom azzal a kérdéssel: miért kell valakinek pszichológus, ha egyszer vannak barátai? Miben más, ha egyáltalán más valamiben, egy pszichológussal folytatott beszélgetés, mint egy baráti csevej?

Valóban, ha kívülről nézzük, nem sok különbséget találunk, hiszen itt is és ott is beszélgetésről van szó. A látszat ellenére azonban a pszichológussal folytatott beszélgetés egy olyan munka, ahol a kliens (egyszerűbben szólva a pszichológust felkereső ember) van a középpontban, és az ülés (ahogy a szakma a pszichológus - kliens találkozásokat, beszélgetéseket nevezi) során minden azért történik, hogy a kliens által hozott problématerületen változás következzen be.

Bővebben  

Pszichológus Budapest

Rendszerszemléletű család-/párterápia

Minden párkapcsolatban megélünk fordulópontokat: összeköltözünk, összeházasodunk, gyermeket vállalunk, óvodába- iskolába visszük a gyermekünket, kamasz gyermeket nevelünk, aztán újra ketten maradunk, miután a gyerekek kirepültek.

Minden fordulópontnak megvannak a maga kérdései, nehézségei. Néha könnyebben megy a közös válaszok megtalálása, néha viszont úgy érezzük, hiába futunk újra és újra neki ugyanannak a kérdésnek, mindig zsákutcába jutunk, és egyre jobban eltávolodunk a párunktól, vagy egyre kevésbé találjuk az utat gyermekünkhöz.


Bővebben  

Pszichológus Budapest

Az első találkozás

Az első találkozás előtt telefonon/ e-mailben egyeztetünk időpontot. Minden terápiás óra 50 perces, az első három alkalom (ún. első interjú) célja, hogy körüljárjuk és azonosítsuk a problémát. A harmadik alkalom után visszajelzést adok a megismert helyzetre vonatkozóan, és közösen döntünk a további munkáról, illetve annak feltételeiről.

Konzultációs időpontok:Hétköznap és szombat délelőtt

A foglalkozások helyszíne:

Egry József Pszichológiai Terápiás Központ

1111 Budapest, Egry József u. 19. FSZ. 5

best themes wordpress

Pszichológus Budapest

Linkek

Kövessen

Pszichológus Budapest

Királyné Szentkuti Katalin
Napszikra Életvezetési és Terápiás Stúdió
1063 Budapest, Bajnok u.1. fsz.3. (kapucsengő: 14)
Telefon: 0620 299-3886
[email protected]

PSZICHOLÓGUS BUDAPEST Királyné Szentkuti Katalin © 2015 | Minden jog fenntartva. | Tárhelyszolgáltató: Netboard Bt.