Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Keres :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 

 Ön is hirdessen itt! Részletekért klikk: ide! Összes banner! :: Saját banner! 
 Hozzászólások: 9402748/2 Témák: 18260 Tagok: 111203 Legújabb tag: redcurran Online: (32/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
A weboldal címe: http://m3.what.hu

    / 79 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Érdekképviselet (üzenet: 1965, M3)
 
 2350. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-10 10:08:26 [26.] 
A 66% elégséges szolgáltatás biztosításakor ha nem hívnak be besegítőt - mert ugye hívják a besegítőt és nem ő osztja be magát -akkor az aktív dolgozók ártanak neked a felfogásod szerint?
Akkor ők azok akik "Tehát még az esetleges 8 óra 20 perces új munkaidőt ,5.5-6 kőrös számokat is vállalnák és veszélyben lenne az FKDDSZ és a Cég szerint is kb. 35 kollega munkája,ha az új keretet bevezetnék"ezeket támogatják?

Jó lenne ha kicsit elfogulatlanul és nem elvakultan itélkeznél btk1.

Az együttműködésben részt vettem úgy is már,hogy a sztrájk idején én sem vállaltam a munkát aktív koromban, de úgy, hogy nem is voltam szakszervezeti tag.
Nem is kaptam egy fillér bért sem arra a napra míg te ebébjegy formájában megkaptad a kieső béred egy részét.
Akkor jó volt az együttműködés most meg előre vetitett félelmeidben próbálod a besegítőkre hárítani a felelősséget.Még azt sem írtad le, hogy csak nyugdíjas besegítő vagy talán aktív besegítő-esetleg a főnököd-vállalna ebben az időben munkát.
Nagyon egyoldalúan és nyugdíjas besegítő ellenesen látod a kérdést.
Remélem a szakszervezetben nem vállalsz semmi beosztást, mert akkor nagyon lezülleszted.
[válaszok erre: #2353]
 2349. speaker77  |   Válasz erre2012-03-10 09:48:29 [27.] 
Az instruktor,diszpécser nem jó példa,mert Ők nem voltak egészségre káros munkakőrben,tehát Ők hivatalosan is túlórázhatnak,akár a saját munkakörükben,akár mint mkv.,akár mint peronőr.

Túlóráznak is. Főleg mióta nappal két instruktor (vagy annak látszó tárgy) van. Itt diszpécser, ott diszpécser, vonatot vezet besegítésként, második instruktor, esetleg még ha ez nem lenne elég, akkor peronőr is lehet akár (már akinek van arra szerződése).

Nem egészen jó megfogalmazás, de többeket ez irritál, mert nem azt látják, hogy milyen rendes csávók ezek, segítik a céget, hanem azt, hogy hozzá, mint mezei mkv-hez képest az illetők "halálra" keresik magukat, míg ő marad a 7,2 órájával (és pénzével) ott ahol eddig, sőt alatta (pl. nincs körpénz).
[előzmény: (2345) btk1, 2012-03-09 21:13:23]
 2348. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-10 09:14:33 [28.] 
btk1 remélem elolvastad a privát üzenetet is és valamit értettél is belőle.Egyébként most csörgött a telefon, hogy hiányok keletkeztek és ha tudok menjek be besegíteni.
A tegnapi jó kolléga ma is élvezi a nyugdíját és reméli, hogy most nem árt az aktívaknak azzal, hogy bemegy segíteni a létszámhiányban !
[válaszok erre: #2354]
 2347. btk1  |   Válasz erre2012-03-10 08:14:38 [29.] 
Nem!
A tegnapi jó kollega ma is jó kollega élvezze a megérdemelt nyugdíját és az aktívaknak ne ártson!

Ott tartunk ma,hogy az FKDDSZ külön stratégiát dolgoz-dolgozott ki az esetleges sztrájk esetén a 66 százalékos elégséges szolgáltatásra,mert már korkedvezményes-engedményes nyugdíjas-ok jelezték,hogy sztrájk esetén bejönnének dolgozni.
Tehát még az esetleges 8 óra 20 perces új munkaidőt ,5.5-6 kőrös számokat is vállalnák és veszélyben lenne az FKDDSZ és a Cég szerint is kb. 35 kollega munkája,ha az új keretet bevezetnék.

Most akkor megint a szakszervezet a hibás?
Mert ugye a szakszervezetből és a bérletből indultunk ki.
Természetesen a nyugdíjasnak járna a teljeskörű bérlet úgy mint eddig,természetesen forgalommegsegítőre szükség van,de jó lenne,ha a szakszervezettekkel működne a kommunikáció és a taktika.

És szerintem ez lehet a végszó is az eggyüttműködés!
[válaszok erre: #2351] [előzmény: (2346) szneti, 2012-03-10 07:41:01]
 2346. szneti  |   Válasz erre2012-03-10 07:41:01 [30.] 
"A Szakszervezet és a kollégák többsége erkölcstelennek tartja,hogy több tíz évet egészségre káros munkakőrben lehúzott mkv. nyugdíjasként szinte azonnal visszajön vezetni,sőt az esetleges sztrájkban is bejönne forgalmat megsegíteni."
Én meg úgy gondolom hogy ez egy szemét mondat volt részedről.
A tegnapi jó kollega,mára, egy erkölcstelen (nyugdíjas) pardon Korhatár alatti ellátott.Ő miatta csökken a jövedelem, van csődben a vállalat,az ország.Jellemtelenné válik,hiszen akár sztrájktörésre is képes.Úgy érzem mintha szemenköptél volna.

[válaszok erre: #2347] [előzmény: (2345) btk1, 2012-03-09 21:13:23]
 2345. btk1  |   Válasz erre2012-03-09 21:13:23 [31.] 
Kedves Sentiel 2!
A szakszervezettől való segítségkéréstől bérletügyből kifolyólag nagyon messzire kanyarodtál el.
Az élet bebizonyította,hogy szükség van besegítőre,ebben igazad van.
Csakhogy,az első 1-2 nyugdíjas szúrta el,aki elkezdte a dolgot,Ti csak éltetek a lehetőséggel és tovább folytattátok és ezért nem hibáztatlak Téged,csak próbáltam megvilágítani a hátteret.
Az instruktor,diszpécser nem jó példa,mert Ők nem voltak egészségre káros munkakőrben,tehát Ők hivatalosan is túlórázhatnak,akár a saját munkakörükben,akár mint mkv.,akár mint peronőr.
A fizetésetekről csak annyit,hogy annó 1550ft/óra volt,most nem tudom,hogy mennyi,de 1550X156=bruttó 241800 forint,sok aktív mkv. nem keres ennyit.
De az igaz,hogy szükség van a besegítőre,ha egy vonat nem áll ki,abból nagy balhé van.
A Szakszervezet és a kollégák többsége erkölcstelennek tartja,hogy több tíz évet egészségre káros munkakőrben lehúzott mkv. nyugdíjasként szinte azonnal visszajön vezetni,sőt az esetleges sztrájkban is bejönne forgalmat megsegíteni.
Na itt van a kutya elásva az erkölcsben és nem abban,hogy szükség van-e forgalommegsegítőre,mert az egyértelmű,hogy igen,szükség van!
[válaszok erre: #2346 #2349] [előzmény: (2344) sentinel2, 2012-03-09 20:43:12]
 2344. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-09 20:43:12 [32.] 
Még egy utolsó gondolat és végleg lezárom a témát.
Remélem nem értettelek félre, te a nyugdíjas besegítés ellen emelted fel a hangod és nem a besegítés ellen.
Mert ugye az tény, hogy arra szükség van.
Ha besegítő kell akkor nem tudom mi a különbség a nyugdíjas besegítő a diszpécser besegítő instruktor besegítő között hiszen mindenki egészségkárosító helyről ment diszpécsernek instruktornak nyugdíjasnak.
Egy kicsit a megkülönböztetést érzem ki,ugye tévedek?
[válaszok erre: #2345]
 2343. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-09 20:30:09 [33.] 
Kedves btk1!
Sajnálom, hogy félreérted a besegítés fogalmát.Fel sem merül bennem, hogy direkt nem akarod megérteni és csak a rosszindulat beszél belőled.
De lássuk a tényeket!
A besegítő azért van mert hiány van a járművezető munkakörben.Én ha bemegyek dolgozni, akkor nem küldenek haza senkit, tehát nem a helyetek- munkátok van veszélyben.Gondolg csak végig ha egy nap bejön 10-12 besegítő és pótolja a hiányt akkor milyen felfordulás lenne ha ezek a lukak nem lennének betöltve.Hány vonat nem állna forgalomba, vagy esetleg visszavonnák a szabadnapodat, szabadságodat és még igy sem tudnák pótolni a hiányt.Tehát nem tőlünk kell tartanod, hogy rosszabb lenne az esélyed a munkára.Úgy gondolom, ha nem áll ki pár vonat akkor a tervezett fordulók sem teljesülnek és akkor a tulajdonos sem fizeti ki a pénzt - sajnos ez most is igaz - és akkor a következő lépés az lehet, hogy a fizetésedet is csökkenthetik.Amennyiben a szükséges létszám meg lesz akkor nem tartanak igényt a munkánkra, de neked akkor sem lesz jobb.
Nem tudom ki vagy, és kár, hogy igy ismeretlenül kell veled kommunikálnom de az írásod alapján látom nem lehet veled érv ész alapján érvelni.
Beálltál a sorba akik azt gondolják és mondják, hogy mi vagyunk az okai mindennek.
Az álltalad jelzett szép nyugdíj meg irigyelhető és ha te is ennyit kapnál hidd el nem is irigyelném tőled mert az azt mutatná meg is dolgoztál érte.
A mostani nehéz helyzet mindenkit érint és nekem nem az az elvem "ha megdöglik a tehenem akkor dögöljön meg a tiéd is!"
Igazad van abban én voltam aki sokszor szóvátettem a besegítő szükségességét de akkor még úgy működött, hogy bejött a besegítő és nekem a számomból szabadnapot csináltak és abba jött a besegítő.Vagy megmondta mikor akar jönni és ha kellett ha nem beosztották.Ebből vizsgálatot is csináltatunk és akkor az volt a válasz nem az a lényeg hogyan alakult ki hanem az, hogy többet ne alakulhasson ki ilyen.
A mostani helyzet az ,hogy megkérnek rá mikor jöjjek akár úgy is hogy reggel 9kor telefonálnak, hogy 2kor be kellene jönni.
Te megtennéd?Feltételezem igen mert te nem egy hangoskodó típus lehetsz,
Az utazási igazolványt pedig úgygondolom 40 év után elvonni etikátlan hiszen amikor idejöttem dolgozni akkor ez tisztességes fizetés pótlásaként adódott.
A törvényt visszamenőlegesen módósítani meg egyszerűen csak a kormányzópárt képes megtenni ami megint csak felháborító.Az érdekképviseleteknek pedig igen is szót kellett volna emelniük ez ellen.
Hogy tisztán lásd és értsd már nem vagyok nyugdíjas nem jár semmi kedvezmény, se vasútikedvezmény de még csak nyugdíjas bérletet sem vehetek.Mindannyian rosszkor rossz időben születtünk.Végül az egészségkárosító munkahelyre visszajönni " ahonnan elmenekültünk "és alig vártuk, hogy eljöjjön a nyugdíj nem lenézendő akárhogy is szeretnéd.Mi még szerencsések voltunk, hogy nem fogott rajtunk de mivel régi kolléga lehetsz emlékezned kell hány kollégánkat barátunkat veszítettük el és egészen biztos nem a zűrös kicsapongó életmóduknak köszönhették.
Rémélem az alagútban lesz időd elgondolkodni a soraimon és hidd el nem bántani akarlak ezzel, csak szeretném egy kicsit megértetni veled, hogy mi nem ellened vagyunk hanem érted.Valahol nekünk is el kell mondani a feltételezett igazunkat még akkor is ha nem mindenkinek tetszik.

Üdvözlettel: Péti István -korhatár előtti ellátott.
 2342. btk1  |   Válasz erre2012-03-09 17:42:03 [34.] 
"valamint az érdekképviselet is inkább érdektelenségi képviselet. "

Kedves Sentiel2!

És az nem volt "pofátlanság", hogy az érdekképviselet külön kérése ellenére,a korkedvezményes nyugdíjasok 160-190 ezer forintos nyugdíj mellett szép pénzért visszajöttek vezetni?
Amikor még függőben volt az aktív mkv.-k korkedvezményes nyugdíjtörvénye,addig jó pár nyugdíjas se Istent,se embert nem vett figyelembe,csak az önös érdekükből kifolyólag visszajöttek vezetni!
Oda,ahonnan az egészségük károsodása miatt mehettek el korábban nyugdíjba,most pedig pénzért nem számít az egészségkárosodás?
Na az éremnek ez az egyik másik oldala.
Én tisztellek Téged,elismerem a hatalmas szakmai tudásodat,tudom,hogy előszőr Te is mennyire ellene voltál,hogy a nyugdíjasok visszajöttek vezetni,de amikor már többen visszajöttek,akkor Te is beálltál a sorba,ezért nem hibáztatlak.
Nem Te kezdted el.
Csak hát azért,jópárunknak keserű a szánkíze,hogy ,akkor nem hallgattátok meg a kérésünket,több pénzt vittetek haza mint egy átlag mkv.,most pedig a Mi és a Szakszervezetek segítségét kéritek.
Ez így nem korrekt,bocsi!

[előzmény: (2341) sentinel2, 2012-03-09 14:54:23]
 2341. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-09 14:54:23 [35.] 
Erre a törvényre hivatkozni pofátlanság és a legnagyobb tudatlanság mivel ez a törvény elismerte a korkedvezmény intézményét és sajátjogú öregségi nyugdíjnak tekintette."Nyugdíjasok közül csak azok jogosultak az utazási igazolványra, akik 2012. január elsejétől öregségi nyugdíjasnak minősülnek a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény szerint" Ennek a visszamenőleges törvénytelen megváltoztatásában a BKV is igyekszik kivenni a részét valamint az érdekképviselet is inkább érdektelenségi képviselet.

Talán ez is megérdemelt volna pár szót az egyezkedés során!!
[válaszok erre: #2342]
 2340. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-09 14:02:57 [36.] 
Még egy pofon a korkedvezményes nyugdíjasoknak!

Tisztelt Munkatársak, kedves Kollégák!

Bizonyos sajtóhírekkel ellentétben Társaságunk és az érdekképviseletek 2012. március 2. napján, pénteken többek között az alábbiakról állapodtak meg a Kollektív Szerződéssel egyenértékű, úgynevezett átmeneti foglalkoztatási megállapodás keretein belül.

„71. Utazási kedvezmények és munkába járással kapcsolatos költségtérítés

A Társaság természetbeni juttatásként a BKV Zrt. menetrendszerinti járatainak teljes hosszán díjtalan utazásra jogosító igazolvánnyal látja el

a) főállású teljes munkaidős munkavállalóit,
b) főállású részmunkaidős (legalább 4 órában foglalkoztatott) munkavállalóit,
c) a BKV Zrt. szakszervezeteinek függetlenített munkavállalóit,
d) a BKV Zrt.-től nyugdíjba vonult munkavállalóit, amennyiben a Menetkedvezményi Utasításban előírt jogosultság feltételeinek megfelelnek, ha az a Társaság részére adófizetési kötelezettséggel nem jár,
e) próbaidős munkavállalóit (belépésüktől a próbaidő leteltéig időszakos utazási igazolvánnyal kell ellátni),
f) az a.) és b.) alponton túli esetben munkaviszony keretében legalább havi 80 órában foglalkoztatott munkavállalókat,
g) a szakmai gyakorlatot végző szakmunkás tanulóit.
Az a-d) pontig felsoroltak 1 fő közös háztartásban élő családtagja – kivéve a b) pontban felsoroltak közül a nem BKV Zrt.-s nyugdíjas foglalkoztatottak hozzátartozói – azonos utazási kedvezményre jogosultak, ha az a Társaság részére adófizetési kötelezettséggel nem jár.

Az e-g pontban felsoroltak családtagjai utazási igazolványra nem jogosultak.
A méltányossági alapon juttatható utazási igazolványok elbírálási, engedélyezési jogkörét a Menetkedvezményi Utasítás szabályozza.”

A megállapodás alapján az alábbiak szerint történik az Utazási igazolványok érvényesítése.

1. Munkavállalók és hozzátartozóik részére


* A munkavállalók esetében a jelenlegi utazási igazolványok megmaradnak. Ha még nem került sor az érvényesítésre, akkor azt a HR régiókban 2012. március 13-29. napja között kell megtenni. A 2012. évre már érvényesített utazási igazolványok a munkavállalók részére változatlan formában érvényesek. 2012. évre a dolgozók utazási igazolványai a telepbelépővel együtt lesznek érvényesek, ellenőrzéskor a telepbelépőt kérhetik az ellenőrök.
* A munkavállalók hozzátartozóin belül 3 csoportot különböztetünk meg (felnőtt, tanuló gyermek és nyugdíjas), ők új utazási igazolványt kapnak, amelyhez az alábbiak szükségesek:
- igazolványkép,
- közös háztatásban élés igazolása (lakcímkártyák bemutatása),
- tanulói jogviszony igazolása,
- élettársi jogviszony igazolása.

* A munkavállalók hozzátartozói utazási igazolványának érvényesítése 2012. március 13. napjától 2012. március 29. napjáig tart.
* Az érvényesítés feltétele, hogy a munkavállaló a jövőben nem jogosult hozzátartozójának az utazási igazolványait leadja.
* A besegítő járművezetők továbbra is teljes árú havi bérletszelvényeket kapnak, amelyhez bérletigazolványra van szükség.
* A munkavállalói hozzátartozók jogosultságának az igazolására a Menetkedvezményi Utasításban meghatározottaknak megfelelően kerülhet sor.


2. A BKV Zrt.-től nyugdíjba vonult munkavállalók és hozzátartozóik részére

* A társasági nyugdíjasok és hozzátartozóik – a munkavállalók hozzátartozóitól eltérő – új utazási igazolványt és új matricát kapnak.
* Nyugdíjasok közül csak azok jogosultak az utazási igazolványra, akik 2012. január elsejétől öregségi nyugdíjasnak minősülnek a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény szerint, és erről már megkapták igazolásukat vagy a nyugdíjasok utazási utalványát, amelyet érvényesítéskor be kell mutatniuk.
* A jogosult nyugdíjasok hozzátartozóin belül 3 csoportot különböztetünk meg (felnőtt, diák és nyugdíjas), az új utazási igazolványhoz az alábbiak szükségesek:
- igazolványkép,
- közös háztatásban élés igazolása (lakcímkártyák bemutatása),
- tanulói jogviszony igazolása,
- élettársi jogviszony igazolása.
A nyugdíjasok és nyugdíjas hozzátartozók esetében csak azok jogosultak utazási igazolványra, akiknek az utazási igazolványa után a Társaságnak adófizetési kötelezettsége nem keletkezik.

* Az érvényesítés 2012. március 19. napjától 2012. április 6. napjáig tart.
* Az érvényesítés feltétele a jövőben nem jogosultak utazási igazolványainak leadása.
* Az érvényesítés ütemezetten történik, az érvényesítés konkrét időpontjáról tájékoztató levelet kapnak a nyugdíjasok.
* A nyugdíjas munkavállalói hozzátartozók jogosultságának az igazolására a Menetkedvezményi Utasításban meghatározottaknak megfelelően kerülhet sor.

3. Már megváltott bérletszelvények visszaváltása:

* Korábbi tájékoztatónk alapján, azon dolgozói hozzátartozók és nyugdíjasok, valamint nyugdíjas hozzátartozók, akik a Kollektív Szerződéssel egyenértékű átmeneti foglalkoztatási megállapodás alapján utazási igazolványt kapnak és már megváltották bérletszelvényüket (általános, nyugdíjas, tanuló), a visszaváltást az Akácfa utcai központi bérletpénztárban intézhetik.
* A visszaváltáshoz szükséges egy formanyomtatvány kitöltése, melyet a HR adminisztrátoroknál lehet kitölteni az új igazolványok átvételekor. A munkavállalóknak az ügyintézést a HR adminisztrátoroknál legkésőbb március 29. napjáig, a nyugdíjasoknak legkésőbb április 6. napjáig meg kell kezdeniük. A formanyomtatványt az új utazási igazolvány-, a bérletigazolvány vagy diákigazolvány másolatával, (amelynek száma kell, hogy szerepeljen a visszaváltásra kerülő bérletszelvényen) a HR adminisztrátorok szkennelik és eljuttatják a Jegy- és Bérletértékesítési Szakszolgálat Nagykereskedelmi Csoportjához. (A bérletszelvények és bérletigazolványok érvényességi dátuma / váltási napja nem lehet későbbi, mint 2012. március 5. napja). A visszaváltás időpontjával kapcsolatban a Nagykereskedelmi Csoport ad felvilágosítást (tel.: 461-6500/11009, 11139, 11835, 11627 vagy 11560 melléken). A munkavállalónak, nyugdíjasnak vagy a hozzátartozóknak a bérletszelvényt az Akácfa utcai központi bérletpénztárban (1072 Budapest Akácfa u. 15. H-P.: 7.00-15.30) kell leadnia (nem a HR adminisztrátoroknál).
* A visszaváltásért kezelési költség nem kerül felszámításra.
* Bérletigazolványt nem váltunk vissza.


Kérjük, szíveskedjenek a tájékoztatóban megjelöltek szerint együttműködni az érvényesítést és visszaváltást végző kollégákkal.


Budapest, 2012. március 7.


Belső kommunikáció
 2339. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre2012-03-07 08:19:20 [37.] 
"A humánügyi osztály tájélkoztatása az, hogy a besegítő dolgozó csak 80 óra besegítés után jogosult a bérlet szelvényre."
Javasolnám ennek az osztálynak az antihumánügyi osztály elnevezést, mert az jobban rá illene.
[előzmény: (2329) sentinel2, 2012-03-02 11:27:06]
 2338. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre2012-03-07 08:13:51 [38.] 
Igen, erre szoktam mondani, hogy a pék sem a közértben veszi meg magának, és a családjának a kenyeret, vagy a zsömlét. Ezt mondtam akkor is hajdanában, amikor rám szólt a góré, mert házi használatra fusiztam valamit. Ez persze már azé a múlté, amikor a munkás cafetériája az volt, hogy néha fusizhatott valamit.
[előzmény: (2337) Nyugdijas03, 2012-03-06 14:04:25]
 2337. Nyugdijas03  |   Válasz erre2012-03-06 14:04:25 [39.] 
Mutass egyetlen olyan üzemet, ahol a bérmunkás béréből levonnak munkagép használat címén! A BKV ezt teszi - átvitt értelemben - az mkv-nak fizetni kell, hogy a gyerekét elvigye az általa is vezetett járművel, RÖHEJ!!!
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2012-03-06 16:03:08]
[válaszok erre: #2338 #2338] [előzmény: (2336) oregbeatsuhanc, 2012-03-05 00:32:12]
 2336. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre2012-03-05 00:32:12 [40.] 
"Ez (gondolom) csak azoknak szívás, akik közig.határon túli körzetből (pl. Szentendre, Ráckeve, stb.) járnak be, mert a kiegészítő megvétele már saját zsebre fog menni..."
Talán mégsem így lesz, mert nekik 85%-os térítést is kell, majd adni a helyközi bérlet után is, sőt az új közlekedési törvény, ha nyáron életbe lép, akkor a helyi, és helyközi bérletek 85%-os térítésére fogja az összes munkáltatót kötelezni, így a BKV-t is. Ha ez valóban létrejönne, már nem is lesz akkora tétje az ingyenjegyeknek, legfeljebb a nem dolgozó családtagok esetében jelenthet veszteséget, persze azért sok kicsi, sokra megy.
[válaszok erre: #2337] [előzmény: (2328) LoviGabi, 2012-03-02 10:28:02]
 2335. Nyugdijas03  |   Válasz erre2012-03-02 22:53:56 [41.] 
Hali!
Akik a nyugdíj mellett még dolgoznak és adót fizetnek azoknak nem jár.Én így értelmeztem!
Szia!

Feco
[előzmény: (2333) szneti, 2012-03-02 21:44:27]
 2334. perry  |   Válasz erre2012-03-02 22:33:58 [42.] 
"A Szakszervezetek kezdeményezésére a munkáltató állásfoglalást kér a jogalkotótól az utazási igazolványok jogosultságával kapcsolatban."

Én pedig ezt nem értem - miért csak most, eddig miért nem kértek?
[előzmény: (2332) Alvóügynök:), 2012-03-02 20:42:11]
 2333. szneti  |   Válasz erre2012-03-02 21:44:27 [43.] 
Azok a nyugdíjasok, akik adómentesen kaphatják az utazási igazolványt, szintén megkapják azt."

Bevallom ezt nem értem...
[válaszok erre: #2335] [előzmény: (2332) Alvóügynök:), 2012-03-02 20:42:11]
 2332. Alvóügynök:)  |   Válasz erre2012-03-02 20:42:11 [44.] 
"A Szakszervezetek kezdeményezésére a munkáltató állásfoglalást kér a jogalkotótól az utazási igazolványok jogosultságával kapcsolatban. Amennyiben a törvényalkotó szerint a jogosultak köre megegyezik az eddigiekkel, akkor ismét biztosítja azt a munkáltató, de addig is az utazási igazolványra a dolgozó mellett egy családtagja is jogosult lesz. Azok a nyugdíjasok, akik adómentesen kaphatják az utazási igazolványt, szintén megkapják azt."


Köszönjük mindenkinek,akiknek részük volt ebben az ideiglenes megállapodásban,csak így tovább,személy szerint nagy sikernek könyvelem el.
[válaszok erre: #2333 #2334] [előzmény: (2331) szneti, 2012-03-02 17:49:38]
 2331. szneti  |   Válasz erre2012-03-02 17:49:38 [45.] 
Ha életbe lép,az átmeneti megoldás,nekünk akkor sem jár..
[válaszok erre: #2332] [előzmény: (2329) sentinel2, 2012-03-02 11:27:06]
 2330. dulifuli  |   Válasz erre2012-03-02 15:31:39 [46.] 
Postaládám tartalmából:"K ö z é r d e k űA VTDSzSz 2012. március 2-i hírlevelében beszámol arról, hogy a szakszervezetek és a munkáltató egy átmeneti foglalkoztatási megállapodást kötöttek.


Ebben – Igazgató Tanácsi jóváhagyás esetén - változatlanul maradnak a foglalkoztatási rendek, keretbeosztások; maradnak a bérpótlékok; a munkaközi szünet továbbra is fizetve lesz. Megmarad a fizetési előleg keret, a vállalati, segély, a munkásszállók, az üdülés biztosítása a vállalati üdülőkben.

Az utazási igazolványok ügyében is elmozdulás látható a munkáltatói álláspontban.A tárgyban Gulyás Attila VTDSzSz elnök az ATV Egyenes beszéd műsorában nyilatkozik 2012. március 2. 19.15 óra után."
 2329. sentinel2  |   Válasz erre2012-03-02 11:27:06 [47.] 
A humánügyi osztály tájélkoztatása az, hogy a besegítő dolgozó csak 80 óra besegítés után jogosult a bérlet szelvényre.
Ha a tavalyi évet nézem ezt csak 4x tudtam elérni.
Persze nem az én hibámból, csak ennyit osztottak be.
Idén, hogy elérjem az óraszámot szinte reménytelen.
Nesze semmi fogd meg jól!
Csak a saját pénzemen kell bejárnom.
De még az is siker ha kellünk egyáltalán.
A megtakarítás legalább látványos és a megtakarítók mehetnek a pénztárhoz felvenni a jólmegérdemelt sikerdíjat!
[válaszok erre: #2331 #2339]
 2328. LoviGabi  |   Válasz erre2012-03-02 10:28:02 [48.] 
idézet:

"A besegítő járművezetők továbbra is teljes árú havi bérletszelvényeket kapnak, amelyhez bérletigazolványra van szükség. "

Ez (gondolom) csak azoknak szívás, akik közig.határon túli körzetből (pl. Szentendre, Ráckeve, stb.) járnak be, mert a kiegészítő megvétele már saját zsebre fog menni...
[válaszok erre: #2336] [előzmény: (2327) oregbeatsuhanc, 2012-03-02 08:53:23]
 2327. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre2012-03-02 08:53:23 [49.] 
"Ha besegítek akkor saját pénzemen mehetek dolgozni. "
A kutyák szájából kirántott kinézetű faxon, ha jól értem, azt írják, hogy a besegítő dolgozónak megtéríti a cég a bérletet, csak előtte vegye meg.
[válaszok erre: #2328] [előzmény: (2317) sentinel2, 2012-02-27 16:39:49]
 2326. oregbeatsuhanc  |   Válasz erre2012-03-02 08:43:18 [50.] 
Még frissebb: febr 29.-i dátumú faxon ideköpték az illetékesek, hogy a dolgozók bérlete telepbelépővel érvényes, a családtagok vegyenek bérletet. A határidő, és a stílus maga a BKV vezető ember. Nem is vártam ezektől az agyhalottaktól többet, de azért kérdezem: hány hét kellett ahhoz, hogy az utolsó pillanatra kiizzadják magukból ezt az óriási ötletet? Véleményem szerint, normális, emberi határidőn belüli intézkedés számukra- szokás szerint- ismeretlen, és úgy látszik megkövetelhetetlen.
[előzmény: (2316) perry, 2012-02-27 15:33:13]
 Érdekképviselet (üzenet: 1965, M3)  
    / 79 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

A weboldal címe: http://m3.what.hu

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.011268138885498 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség Partner oldalak
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail