Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9452239/27 Témák: 18932 Tagok: 112525 Legújabb tag: mohjreen Online: (65/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
Ez a Csömöri Állatvédők nyitott fóruma.
Bárki írhat, nem szükséges regisztráció.

Az OFFOLDA és a Munka topic kizárólag a szervezet tagjainak, belső használatra működik.

A többi topic nyitott, bárkit szívesen látunk!!!!

WEBLAPUNK ITT!!!

FOTÓGALÉRIÁNK ITT!!!
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 

w. gazdis! CSÖPI

(üzenet: 41, Csömöri Állatvédők)
 

CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
41. Elküldve: 2010-09-06 17:33:22,

w. gazdis! CSÖPI

[1.]

K.Barbi
11842. Elküldve: 2010-08-27 10:47:32 [259.]
-------------------------------------------------------------------------------
Csöpesz-híradó!

Kedves Barbara!
Régen jelentkeztem, mert eléggé kusza volt a nyár második fele, sok utazással, némi szabadsággal, pihenéssel.
Csöpke jól van, bár megérett egy fürdetésre, most ezt vettem tervbe, mert a szőre átkefélésével nem érem el, hogy kevesebb hulljon mindenfelé a lakásban.
A mai nap újdonsága, hogy ma kap a fiú egy párnahuzatot. Nem nagy ügy, de erre most azért van szükség innentől kezdve, mert utazáskor mindig az én széldzsekimet tettem a vonaton az ülésre, amire ha akart felugorhatott mellém, elvégre saját jegye van!
Viszont a reggelek is és az esték is, amikor az utazásainkat intézzük (sűrűn szidva a rendszeresen és sokat késő vonatokat) hűvösek és már nekem van nagyobb szükségem a dzsekire, így találnom kellett valami megoldást. Potom 130 forintért turkáltam is egy helyes kis sötétbarna díszpárna huzatot, ami csak az övé lesz, nem is foglal nagy helyet, kis könnyű anyagból van, szinte súlya sincs, állandó tartalma lesz az uticsomagnak, mint a vize, tálkája, labdája, a kis keféje és némi rágcsa.
Rákapott a fiú egy sipolós bütykös labdára, még a másik kettő otthoni kutyának vettem régen, csak ők kisebbek, és nem tudják rendesen a szájukba venni. Na, ezzel nagyon hosszú ideig el tud játszani CSöpesz, de nem hoztam fel ide a lakásba, mert nem akarom megőrjíteni a szomszédokat...
Újdonság még, hogy amikor hazafelé megyünk a vasútállomásról a kisvárosban, ahol lakom, akkor vagy már, vagy még nincs forgalom, és le tudom venni róla a pórázt. Jobban is haladunk, ő jól kirohangássza magát, megjelöl mindent, kellően elfárad, és pihenhet utána rendesen. Viszont ha mégis hívom autó, vagy kereszteződés miatt, szépen visszajön, mellettem marad.
A tüzelő szukákkal gondunk lesz. Egyik reggel séta közben láttunk két formás kutyakislányt, és komolyan kiosztott a fiú, hogy mi az, hogy nem engedem közelebb hozzájuk. Szabályosan megugatott, hogy micsoda disznóság, hogy ő nem csajozhat! Itt Bp-en nem merem elengedni még, többek közt emiatt sem. Szépen hallgat rám, hiszti nélkül otthon tudom hagyni, a szomszédoktól tudom, hogy egy hangja nincs, amíg haza nem érek, de itt mindig pórázzal megyünk ki az utcára, parkba.
Néha elmegyünk az agility-s futtatóba is, de nem izgatja nagyon, kivéve, ha valami extra motiváció is adódik, pl. virsli, v. méregdrága halas rágcsa.
Továbbra is szépen utazunk bármilyen járművön, csak az ellenőrökkel kell viaskodnom néha. Nem normális, hogy teljes áru jegyet kellene fizetnem miatta minden BKV-n! Felejtsék el! Ha lenne valami jelképes összeg, amivel pl. bérletet tudnék neki venni, benne lennék, max. 2000 egy hónapra, az rendben! Egy kutya, aki szépen ülve elfér a lábam között, ha állok, vagy bekúszik az ülés alá a villamoson, nem ugyanolyan szolgáltatást vesz igénybe, mint egy ember.
Továbbra is a legváratlanabb pillanatokban ugrik az ölembe, hajtja a fejét a vállamra és nyugtázza, hogy 'vagyok'. Kapok pár puszit, és leugrik, megy tovább.
Mindenkivel nagyon jóban van, olyannyira, hogy már kissé el is szemtelenedett, mert ha kicsit nem figyelek az irodában, már ki is slisszan haverkodni. Tehát egy ideig most nem fogom bevinni, mert a kis elkülönített 3 fős szobánkban nem zavar senkit, de nem akarom, hogy túlságosan otthon érezze magát, különösen, hogy kuncsorogjon. Mert aztán úgy tud ám nézni (de ezt te is ismered), hogy az ember a saját szájából odaadná neki a falatot!
Örülök, hogy van, és örülök, hogy ő van nekem, velem! Ezt neki is elmondom néha :)
Végtelenül türelmes és hálás kis jószág, mindenki barátja, bár biztosan ő is érzékeli, mint minden kutymó, hogy ki milyen ember, jobban, mint mi egymás közt!
Ahhoz képest, hogy semmi nem történt, megint jó sokat meséltem....

Még valami: meg kell tanulnom fütyülni, mert amíg én könyörgök neki, hogy kiszálljon egy autóból (jól érzi magát bent), ha néha fuvaroznak minket, addig füttyszóra repül, mint a szél. Nagy kihívás ez számomra...
Minden jót kívánok, üdv:
Melinda

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
40. Elküldve: 2010-08-09 11:54:02,

w. gazdis! CSÖPI

[2.]

új képtára:
http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/kutyaink/album237/2010/csopi/

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
39. Elküldve: 2010-08-05 22:10:20,

w. gazdis! CSÖPI

[3.]

K.Barbi

11393. Elküldve: 2010-08-04 16:51:59 [25.]

--------------------------------------------------------------------------------
Szívmelengető Csöpi-híradó!

Nagyon sok mesélni valóm lenne, de a legújabb, hogy a héten lent vagyunk vidéken, és tegnap előkerült egy kiscica. Arra lettem figyelmes, hogy majd' megőrül a másik két kutyánk, kimentem, és bevittem az ebédlőbe a kiscicát, pár hetes lehet. Az ölembe vettem, és Csöpke kezdte szaglászni. Én folyamatosan mondtam, hogy 'nem bántjuk a cicát', bár az elsőként megtalált kiscicát sem bántotta.
De ami ekkor kezdődött attól egészen elámultunk. A Csöpi el kezdte szaglászni, orrával bökdösni a hátsója felől, aztán nyalogatni kezdte. Letettük a szőnyegre, ott a két mancsa közé fogta lazán, és kezdte tisztogatni, szabályosan bolhászni, nyalogatni, mintha az anyja lenne.
Ha kimászott a mancsai közül, felfogta a fogaival és visszatette a 'karjaiba'. Az a kis vacak meg élvezte, ahogy a hasát nyalogatják, mancsai fent gyúrták a CSöpi arcát, és játszott. Kijöttek a könnyeim ennyi finomság, gyengédség láttán, pedig a fiú nagyon rá tud vadulni egy-egy témára, ha olyanja van!
Persze a kismacska csak elmászott, és bemászott a hűtőláda mögé, majd betalált a motorházba, ahonnan kemény munka után tudtam csak kihalászni, de ez egy másik történet.
Tehát Csöpi előadta magát, mint pót-cicamama. Halálos volt! Készítettem gyorsan a telefonnal pár képet, de annyira mozogtak, hogy nem sok látszik, és be is volt sötétítve a meleg miatt, de emléknek azért jó lesz.
Ma lent, otthon hagytam, feljöttem hajnalban busszal dolgozni kicsit, de este megyek haza és a hét többi részét is lent töltjük.
Állandóan mellettem van, házban, kertben, mindenhol. Ha más nem, akkor a mancsát a lábamra teszi, különösen magas jóképű asztalos fickó jelenlétében! :)
Közben egyszer fel kellett hívnom a Rózsát (hirtelen ő jutott eszembe, hogy ne téged zavarjalak), mert egy séta után Csöpke vadul el kezdett prüszkölni, orra teljesen kifacsarodva és a szája is habzott. Megijedtem, mert előtte pár nappal egy másik séta alkalmával valaki mesélte, hogy évekkel ezelőtt egy öregasszony patkánymérget szórt le a parkban több helyen, mert utálta a kutyásokat.
Kivert a víz, hogy mit csináljak, de miközben beszéltem Rózsával és törölgettem CSöpi orrát, száját, meg is nyugodott, és azóta sincs semmi jele, hogy valami méreg lett volna.
Még itt Bp-en találtunk a közelünkben egy olyan kutyafuttatót, ami készségfejlesztő is egyben. Nem tudom mennyire nevezhető agility pályának, de valami hasonló. Engem megmozgatott a pálya, de jutalom ellenében a fiú is hajlandó volt néhány akcióra. Majd még gyakorolunk.
Nem is tudom, hogy köszönés előtt, vagy már helyette, de a kollegáim azzal fogadnak, hogy 'egyedül jöttél?'. :-)
Tehát vannak, lesznek napok, amikor beviszem, mert tényleg szeretik, és örülnek ha velem van, és őt sem zavarja itt semmi és senki, sőt agyon van kényeztetve!
De ha otthon hagyom akkor sincs már semmi hiszti, csak bús ábrázat.

Igen, jut eszembe még valami fontos!
kb. 2 hete, az egyik trópusi éjszakán kinyitottam a bejárati ajtó ablakát, ahogy szoktam, hogy valami levegő mozgás legyen, és fél egy tájban arra ébredek, hogy Csöpi ül a belső ajtó előtt és vicsorog, majd ugat két akkorát, hogy egy leonbergi is megirigyelné. Engem kivert a víz, hogy be akarnak törni. De a villany égett kint a lépcsőházban, árnyak mozgását nem láttam és a kutya is megnyugodott, visszamászott a dobozába. Én még odamerészkedtem az ajtóhoz valami egy rúd feltekert vászonnal, baseball ütőt 'helyettesítve', de semmit nem hallottam már utána. Bár CSöpi szuszogva elaludt, én azért nem voltam túl nyugodt, még ha ki is veszem a kulcsot ilyenkor mindig, és nincs mit elvinnie elérhető távolságból.
Egy biztos, kiderült, hogy ez a kutya vigyáz rám, nyugodtan aludhatok, és ide ne térjen vissza semmi rosszakaró, mert itt lakik a CSöpi kutya! Rém büszke voltam rá!
Nem tudom, hogy volt-e az ajtónál bármi próbálkozás, mielőtt felébredtem, de reggelre kiderült, hogy a lépcsőfordulónál elemelték kaspóval együtt a régóta nevelt páfrányt.

Üdvözlettel:MelindaFacebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
38. Elküldve: 2010-08-05 21:33:52,

w. gazdis! CSÖPI

[4.]

K.Barbi

11061. Elküldve: 2010-07-19 11:59:07 [356.] --------------------------------------------------------------------------------
Csöpesz hírek érkeztek!

Kedves Barbara!

Nem tűntünk el, sőt, a múlt hét elején próbáltam küldeni egy kis videót is, ahogy Csöpke hancúrozik a kertben egy kéthónapos beagle keverékkel. Ő a barátnőm hatéves kislányának a szülinapi ajándéka, tehát rendszeresen játszanak majd, ha otthon vagyunk. A legnagyobb file-t akartam elküldeni, kb másfél perc, de jött egy üzenet, hogy nem ment át, pedig alig volt több 5Mb-nál.
Olyannyira, hogy a saját küldött leveleim között sem találom. Fura, mert 10Mb-ig csatolhatok a levelek mellé!
De azt a hancúrt mindenképpen látni kell, amit ez a két szélhámos művel, tehát el fogok küldeni majd egy kisebb file-t a másik 4-ből.

Most arról tudósítok, hogy a héten már második alkalommal hoztam magammal a munkahelyemre a nagyfiút.
Kedden jöttünk csak vissza, hajnalban keltünk, 5-kor indultunk a vonattal, mire felértünk, már nem akartam hazavinni, és bár hűvös a lakás, nem akartam otthagyni, így bevillamosoztunk-buszoztunk a Délitől a munkahelyemre. Itt volt velem egész nap, bár a vadul klimatizált irodánk sem sokkal hűvösebb, mint a lakás otthon.
Tegnap délután hazamentem hozzá egy kis körre, és gyors ügyintézés után már húztunk is vissza a lakásba.
Ma pedig eldöntöttem, hogy ki nem mozdulok az irodából a legnagyobb melegben, hogy hazametrózzak, tehát együtt jöttünk 'dolgozni'. Ő mint 'terápiás' - értsd: hangulatjavító - teljesít szolgálatot az asztalom alatt, ahol a 'pácienseit' fogadja egy kis simogatásra.
Már gondolkodom valami díjazás indítványozásán részére eme "munkavégzésért", de az is tény, hogy olyan húsos csirkecsontokat kap, "már nem bírtam megenni" szöveggel (1,80 magas, kb. 90 kilós fiúkollega!), hogy az aluljáróban a hajléktalanok imára borulnának tőle! (a csöves csontot persze nem adom neki)
A "sajnos rozskenyérben van a szendvicsem" (szintén nem fogyókúrázó fiúkollega) szöveggel kapott sültbacon-s, tojásos szendvicsről már nem is beszélve...
Ma egyébként pizzát ebédeltünk, mindenki a maga helyén és adagját, ami kicsit eltér attól, hogy este egyen, de majd visszaállunk, ha a természet is visszaáll a normális rendjére odakint.
Tehát az úrfi jól van, jobban is mint 'kéne' tartva! Egyébként szépen, gond nélkül elköszönünk reggel egymástól szokásos, normális napokon, nincs hiszti, csak egy kis bánatos ábrázat a számára letakart ágyon.
Ha hozom, a metrót igyekszem kerülni, mert nem akarok konfrontálódni az ellenőrökkel, hogy tegyek rá szájkosarat. De mindig akad valaki, aki felajánlja, hogy segít vagy a mozgólépcsőn, vagy már bent a kocsiban. Általában van egy gyerek is valahol útközben, aki a legnagyobb természetességgel közelít és kérdi, hogy megsimogathatja-e.
Hamarosan ismét jelentkezem, minden jót kívánok!
Üdv: Melinda
Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
37. Elküldve: 2010-08-03 20:13:26,

w. gazdis! CSÖPI

[5.]

K.Barbi

10529. Elküldve: 2010-07-01 08:58:13 [835.]

--------------------------------------------------------------------------------
Csöpesz-hírek

Kedves Barbara!


Ma este békésen sétáltunk a Millenáris és a Marcibányi tér sarkánál, amikor egy kedves fiatal hölgy, minden fenntartás nélkül, hatalmas lelkesedéssel szinte 'letámadta' a CSöpkét, hogy neki PONTOSAN ilyen kutyája van, még képet is tud mutatni róla!
Pislogni nem volt időm, azonnal összebarátkoztak, és fél kézzel már mutatta is a telefonján a képet Luciferről. Óvatosan némi kétkedést mutattam, de közben mesélte, hogy az a kutymó is pont ilyen snautzer, drótszőrű fekete keverék gyönyörűség.
Hogy ebben mi a tudományos?
Az, hogy ott abban a történelmi pillanatban (ahol talán táblát is kellene állítani...) eldöntöttük, hogy ha van két pontosan ilyen kerevék eb,
akkor az már egy önálló faj! :))
A rövid beszélgetés közben kiderült, hogy ők az utcán találták Lucifert, én elmondtam, hogy menhelyről költözött hozzám.


Azért írom le pontosan a helyet, mert ha felkerül a fórumra, esetleg magára ismerhet a hölgy. Ugyanis az jutott eszembe,
hogy vajon nem tesók lehetnek-e ők ketten?!
'Kutyafajt' alapítottunk semmi perc alatt, de klubot nem, ezért nem tudtam meg többet sem a gazdiról, sem Luciferről. Sem korát, sem azt, hogy merre találták.


A múlt heti nyaralásról annyit, hogy kis barátunk rászokott arra, hogy a létező legkisebb helyre is képes felugrani az ölembe.
Ismerve ugye a méreteit, ez az 'öleb-komplexus' megélése nem olyan egyszerű számára sem, ezért forgolódik, közben kilöki a kezemből az újságot, könyvet,
bármit, amit nem teszek le időben...
Ha megtalálta a helyét, szundít egyet, szólítgathatom, semmi reakció, max. arra ébered, ha hátrabukik a feje a karomról, vállamról. :)
De ahogy jön ez a hangulat, úgy el is múlik, akár pár perc után is, leugrik, és megy tovább asztal alá, lábam mellé, stb.


Vettem egy kemény, kis gumilabdát neki, amit még csak szobában próbáltunk ki, (udvaron összeveszett volna a 3 kutya az egy labdán),
de ha valamit, hát ezt tényleg vidózni kellene!! Figyel, dobbant egyet, ahogy a labda pattan, majd ugrik érte - hihetetlenül leköti és élvezi. Tulajdonképpen elmondható, hogy visszahozza, viszont úgy kell kikönyörögnöm a szájából, tehát ezen még sokat kell finomítanunk!
Ha végre el tudom majd engedni biztonsággal, akkor ezt nagyon fogja élvezni!


Aminek nem örülök és nem tudom, mit csináljak, az az, hogy nem eszik, ha nem vagyok otthon. Nem marad az ajtónál, az látszik pl. a fotelen, kanapén.
Ahogy ellenőrzöm, amikor hazaérek, szinte semennyi nem hiányzik a tálból, nap közben sem, csak a víz fogy.
Napi pottyantások rendszeresen vannak, akár több is, de talán jobb lenne, ha kicsit többet enne. A múlt héten vegyesebben etettem, ez tény, de előtte is észrevettem már, hogy az evés, hangulat kérdése nála. Talán csak rá kellene bíznom, hogy mennyire 'vigyáz a vonalaira'?! :)


Üdvözlettel: Melinda, CSöpke
Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   

kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
36. Elküldve: 2010-06-25 14:24:58,

w. gazdis! CSÖPI

[6.]

K.Barbi

9250. Elküldve: 2010-05-27 14:32:18 [950.]
--------------------------------------------------------------------------------
Levelünk jött!
Kedves Barbara!
MEgígértem, hogy írok a hétvégi nagy találkozásról Csöpi és a másik két eb között az édesanyámnál.
Sajnos most sincs sok időm részletezni, talán ma este valamikor, de a randevú jól sikerült,
a pulink morgott egy kicsit, de rövid időn belül képesek voltak együtt rohangászni az udvaron. A barátnőm kislánya "odaköltözött" két napra az új kutya miatt.
Az anyukám viszont elkényeztette, és most nem győzöm visszaszoktatni a normál heti rendre, ami persze hétvégén megint borul majd, ha megint utazunk. Az utazást meg fogja szokni, ahogy azt a sok érdeklődő simogatást az igen hosszú úton...
A fiú egyre magabiztosabb, és egyre vadabb, tele vagyok kék-zöld foltokkal, napokig nem múló karmolásnyomokkal, akkora az öröm, amikor hazamegyek.
Tegnap volt megint egy nagy találkozás, vizitáltunk a házban az első emeleten két kutyusnál.
Nagy szégyen ért, mert az én szobatiszta CSöpkém akkorát brunyált az állólámpa tövébe, hogy komoly tavacska keletkezett, szerettem volna elsüllyedni...
A gazdi nagyon helyes volt, mert megvédte a fiút, mondván két ilyen cuki két kutyalány láttán nem is csoda!
Egyelőre ennyit, tényleg sok képem van, csak időm nincs hozzá, de talán ma este.
Üdv: Melinda
Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
35. Elküldve: 2010-06-20 21:24:21,

w. gazdis! CSÖPI

[7.]

K.Barbi

9115. Elküldve: 2010-05-21 14:34:15 [875.]
--------------------------------------------------------------------------------
Csöpi-hírek!!!

Kedves Barbara!
Holnap találkozom Rózsával az Ikea parkolóban, és átveszem az oltási könyvet. Köszönöm a segítséget!


És mivel komolyan vettem, hogy minden érdekel, ezért tényleg írok...
Ma ismét nagy kalandunk volt, ahogy lesétáltunk a délutáni legnagyobb belvárosi hangzavarban a Moszkva térről a Batthányin át a Fő utca egyik antikváriumához. Remekül viselt mindent, igaz én is dumáltam neki egész úton. Ugrált, visszanézett, jó kedve volt, de meg is tudtunk állni a sok zebra előtt, ha kellett.
Az antikvárium lépcsőjét nem vállalta be (pedig lépcsőztünk már), beremegett minden lába, de a bácsi nagyon rendes volt, kihozta a könyvet az utcára.
És ilyenkor mindenkinek elmondom, hogy még csak ismerkedünk, és ilyenkor mindenkinek van egy befogadott kutyás-története is rögtön :).
Hosszú túra volt, leizzadtunk mindketten...
Csudapofa, ahogy minden séta után hanyatt dobja magát és engedi törölni a lábait. Ez már 'bevett szokásunk', ezt tényleg látni kellene valami kamerával! :)


A délutánhoz tartozott még egy meghívás az első emeletre két pulihoz vizitálni :), ill., hogy otthon hagytam kicsit, hogy beszerezzek egy szájkosarat.
Minden gond nélkül otthon maradt. A hazatérésem feletti öröm miatt vannak gondok, olyankor páncélban kellene visszaérnem, majd' leszaggatja rólam a ruhát...


Most elutazunk holnap este, és hétfőig vissza sem jövünk, tehát majd csak akkor jelentkezem legközelebb.
Nem lesz semmi gond, legalábbis erősen remélem.


Kellemes hosszú hétvégét kívánok,
Üdv: Melinda

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
34. Elküldve: 2010-06-20 12:15:27,

w. gazdis! CSÖPI

[8.]

K.Barbi

9081. Elküldve: 2010-05-20 14:25:27 [876.]
--------------------------------------------------------------------------------
És itt vagyok én is egy újabb levéllel!

Boldog-boldog-boldog vagyok!

"
Kedves Barbara!
Ma olyasmi történt, amitől az én könnyeim jöttek ki.
Kicsit későn, de elmentünk sétálni a parkba, talán kisebb kört is tettünk, mint tegnap.
Hazamentünk, készülődtem, folyton a lábam alatt volt, állandóan ki kellett küldeni a fürdőszobából.
De egyszer csak eljött a pillanat (húztam is, tartottam is tőle), amikor vettem a kabátom
és megsimogattam és mondtam, hogy 'tudod, hogy visszajövök'.
És ez is kis maflicsek lehajtotta a fejét, megnyalogatta a kezem és szó és nyomakodás és minden alku nélkül
tűrte, hogy otthon hagyom. Semmi harc az ajtónál, és csak minimális kaparászás.
Na, itt jöttek ki a könnyeim. Ez a kutya vagy ennyire okos, és/vagy ennyire akar alkalmazkodni, hogy az valami szívszorító.
Egyébként várhatóak ismét 'külsérelmi nyomok' a nagy örömtől, mint tegnap, amikor hazaértem :).
Üdv: Melinda"

Köszönjük Melinda!Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
33. Elküldve: 2010-06-20 12:03:10,

w. gazdis! CSÖPI

[9.]

K.Barbi

9009. Elküldve: 2010-05-19 08:47:22 [948.]
--------------------------------------------------------------------------------
Ezt olvassátok!
Nálam eltörött a mécses,én ettől olyan de olyan boldog vagyok!

"Kedves Mindenki!

Azért írok, mert hozzám került Csöpi kutyus, és így néhány nap és két kedves érdeklődő telefon után már illik írnom.

Az első, amit remekül viselt, az az autózás volt.

Ezúton is még egyszer sok köszönet a két hölgynek, akik hazahoztak minket abban az ítéletidőben szombaton!

Igen, az (egyik) legfontosabb kérdésben megnyugodtam, Csöpke szobatiszta. Eszébe sem jut bent intézni a kinti ügyeket.

Az első 3 alkalommal gondunk volt a sípoló bejárati ajtóval, de a negyedik (!) sétától ez is megszűnt. A lift hasonló nagy kihívás volt, már csak a mozgó padlója miatt is, de megoldottuk - én lépek be előbb. Amikor le- vagy felérünk, szinte már nyitja a mancsával.

Egyébként is tünemény, ahogy velem együtt hajlandó jönni az utcán, sokat visszanéz séta közben is. Ez volt az egyik, ami miatt megszerettem a kutyust, ahogy kommunikál séta közben. Persze nem én vagyok a legfontosabb, hanem a sok szag, hang, galambok, amit az utcán és a Városmajori parkban talál. Szépen megszaglássza a szembejövő kutyusokat gond nélkül. Intézi a dolgát, ahogy hallom nevelés, tanulás nélkül. Bár a Szilágyi Erzsébet fasor alján élünk, igyekszem nem a többsávos út mellett sétáltatni, de át kell kelnünk néhány zebrán, ezt is meg fogja tanulni. Remek kis "jellem"! Persze tisztáznunk kell, hogy az ágy az enyém, a párna az övé, vagy azt, hogy az ételt nem hordjuk be a szőnyegre, az fekvésre, játékra és hancúrra való. Ugyanígy azt is, hogy óvatosan mászunk, ugrunk az éppen a fotelben ülő és számítógépen író gazdi ölébe.

Hangját nem hallom a fiúnak, ugathatnak a kutyák a házban, nem válaszol, csak figyel, odamegy az ajtóhoz. Viszont komoly hiszti tört ki, amikor bekapcsoltam a porszívót. Ugatott, harapta a poszívófejet, egyik kezemmel a kutyát fogtam, nyugtatgattam, a másikkal igyekeztem gyorsan takarítani. Hátha ez is változik majd.

Nagyon kedves módon a ház kutyái és gazdáik is befogadták, a szomszédból saját látogatót és ajándékot is kapott!

Ami az ételt illeti még nem találtam el a fiú ízlését, de mivel három féle kaját is kipróbáltam, úgy döntöttem, hogy majd az éhség elintézi, amit én nem tudok. Vidám, játszik, hancúrozik, dörgölőzik (folyamatos ok a porszívó használathoz), rámugrik, ölembe ugrik, aminek szintén lesznek szabályai! De nagyon el tud bágyadni és nagyokat aludni, sőt, képes horkolni is J!

Otthon voltam vele íz elmúlt napokban, de első nap fél órára egyedül kellett hagynom, egy csipet kaparászás után csend lett. Semmi ugatás, vonyítás, nyüszítés, sírás. Sőt nem is szedte szét a lakást, a kukát is csak megszaglássza. Fokozatosan hagyom majd egyedül, fél napra majd, aztán egész napra, megszakítással, egy déli gyors sétára.

Mindig a lábam alatt van, néha nem is veszem észre, most az a legújabb, hogy a fotel alá bújuk, amikor beleülök. De nem tudok úgy mozdulni, hogy ne figyelne fel azonnal és jönne utánam.

Ma átestünk az első síráson, itthon hagytam 2 órára. Kb. 10 percig sírt (hazatelefonáltam a szomszédba), viszont "nem állt bosszút", amiért igen hálás voltam!

Nagy kihívás lesz, még a metró, a villamos, a vonat, és hogy hogyan jön ki a vidéki két másik kutyussal, de majd hamarosan leteszteljük.

Bár nem is tőle tartok, hanem inkább a két másik ebadtától.

Köszönöm az érdeklődést, majd tudósítok még a fejleményekről!

Üdv: Melinda"

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
32. Elküldve: 2010-06-16 21:05:43,

w. gazdis! CSÖPI

[10.]

K.Barbi

8949. Elküldve: 2010-05-17 15:38:46

Én is beszéltem Csöpi -gazdival,musz voltam ma már felhívni...
Szóval minden rendben,Csöpesz gyorsan tanul és alkalmazkodik,egyre bátrabb a nagyvilágban,szeret a gazdi közelében tartózkodni.

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
31. Elküldve: 2010-06-16 20:55:28,

w. gazdis! CSÖPI

[11.]

Möszi

8917. Elküldve: 2010-05-16 18:52:51 [925.]
--------------------------------------------------------------------------------
Csöpi hírek. Teljesen szobatiszta! Már kezdi megszokni a belvárosi tömeget. Egyedül még a ház kapujánál fél egy kicsit,mert az nyításkor sípoló hangot ad ki,de biztos azt is hamar megfogja szokni. Liftezni már szeret! Egy fél órát már egyedül is volt hagyva,de a lakást egyben hagyta. Így tovább Csöpike!
Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
30. Elküldve: 2010-06-07 22:04:50,

w. gazdis! CSÖPI

[12.]

Möszi

8895. Elküldve: 2010-05-15 21:18:09 [603.]
--------------------------------------------------------------------------------
A végére hagytam a legjobbat Csöpike gazdihoz költözött!
icon42.gif

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
29. Elküldve: 2010-06-07 22:01:01,

w. gazdis! CSÖPI

[13.]

vcsilla111

8872. Elküldve: 2010-05-15 11:24:53 [626.]

--------------------------------------------------------------------------------
Barbival most beszéltem este hívta Csöpi gazdijelölt és jön ma érteFacebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
28. Elküldve: 2010-06-01 15:43:31,

w. gazdis! CSÖPI

[14.]

Szilvus13
8720. Elküldve: 2010-05-10 20:07:25 [624.]
--------------------------------------------------------------------------------
Én mindent megtettem Csöpike érdekében, a hölggyel elvittük Brucet és Csöpit sétálni, Bruce rá se hederített, de Csöpivel sikerült kontaktust találni, úgy láttam tetszik neki, de a végén csak azt mondta, majd jelentkezik Barbinál.

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
27. Elküldve: 2010-05-31 21:39:13,

w. gazdis! CSÖPI

[15.]

K.Barbi

8709. Elküldve: 2010-05-10 13:44:23 [618.]

--------------------------------------------------------------------------------
Csöpi leendő gazdija írt levelet,szerintem nagyon felelősségteljes,és kedves gazdinak tűnik,bár én nem találkoztam vele személyesen.

Kedves Barbara,
Köszönöm, nagyon jól éreztem magam délután kint a kutyusok között! Nagyon kedvesek a munkatársai-barátai is.
Azzal mentem, ami kicsit fura lehet, hogy Pulcsit nem, mert bár tünemény maflicsek, de ő tuti eladja magát, nem féltem! :)
Mire kiértem ez meg is történt, Pulcsi ott búcsúzkodott akkor éppen...
Tehát Csöpi, ill. még egy kör Bruce körül. Ennek megfelelően elmentünk sétálni 3 kutyussal, Bruce-al én indultam (vontatva), egy fiatalember a friss beszerzésű mamakutyussal (Bia), és Szilvia Csöpivel. A visszaúton megkaptam Csöpit. Figyeltem, hogy melyikük mire hogyan reagál, de alapvetően a sétára koncentráltak mindhárman :). Ami mindenképpen Csöpi mellett szólt aztán a délután további részében is, hogy ő 'kommunikált' velem. Idegen kutyák is leállnak koketálni néha velem az utcán, tehát a 'kommunikációt' tartom első mérvadó vonásnak. Hallgatott a nevére, odajött hozzám, el tudtam terelni, ha jónak láttam, hangja nem volt. Nem részletezem tovább, arra jutottam a munkatársaival, hogy most nem viszem el őt, csak a jövő héten. Ezt mintha Csöpi kicsit rossz néven is vette volna a sok hancúr után - rossz érzésem volt. Rendbe rakom a lakást, azaz felpakolok a földszintről, kutyaképessé teszem a teret, beszerzem a legszükségesebbeket és Jelentkezem szerda körül, és indulhat a próbaidő mindkettőnk számára a fiúval. :)
Még egyszer köszönöm, további kellemes hétvégét kívánok!
Hamarosan jelentkezem, Melinda

Úgyhogy reméljük,ez a Drága Csöpesz is hamarosan boldog gazdis kutya lesz


Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
26. Elküldve: 2010-05-21 16:19:51,

w. gazdis! CSÖPI

[16.]

vcsilla111
8430. Elküldve: 2010-05-02 17:58:32 [695.]
--------------------------------------------------------------------------------
...
Az Ovit és a Bölcsit megcseréltük és az ovobácsikat szétválasztottuk. Csöpi maradt a nagy kenelbe és betettük hozzá az új 4 kis Kecskebabát, így talán nem reklamálnak annyit - hihetetlen sírás-rívást vonyítást tudnak lerendezni. Az ő helyükre áttetük az ovit Ricsivel.

G.Ildikó
8569. Elküldve: 2010-05-06 11:44:19 [713.]
--------------------------------------------------------------------------------
Az új kutyát Bianka? aki Tigerrel volt , áttettük Csöpiékhez, mert Tigerrel összeugrottak. A kicsik nagyon mennek utána,így könnyű volt őket betenni, Csöpi udvarol neki. Nagyon vemhes, már lógnak a cicijei.

Stiu
8621. Elküldve: 2010-05-08 19:06:59 [696.]
--------------------------------------------------------------------------------
...
Még jött egy nő a Szilvivel, aki Csöpit nézte ki, aki természetesen nagyon igyekezett eladni magát, nem tudom mi lett a végre, de nem csodálkoznék, ha üres lenne a háza holnapra...

kluhus
8623. Elküldve: 2010-05-08 19:49:17 [694.]
--------------------------------------------------------------------------------
Mancika, Pulcsika!

Sztem Csöpi is ment!
...

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-06-01 15:43:23]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
25. Elküldve: 2010-05-13 10:12:34,

w. gazdis! CSÖPI

[17.]

Csöpi

2007 végén született helyes, kisközepes termetű kan kutyus. Altatás elől lett mentve. Más szuka kutyákkal jól kijön. Jó fej, imád labdázni, sérálni, játszani.
Érdeklődni: a 06-30-368-2682-es telefonszámon, vagy a [email protected] címen lehet.

Kep_042.jpg
Kep_054.jpg
Kep_014.jpg

képtára: http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/kutyaink/album236/csopi/
topicja: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18268

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
24. Elküldve: 2010-04-20 23:53:06,

w. gazdis! CSÖPI

[18.]

G.Ildikó

7773. Elküldve: 2010-04-13 11:43:35 [284.]

--------------------------------------------------------------------------------
Csöpi egy tündér, nagyon szófogadó, mutatja a kicsiknek , mit kell csinálni. Gyöngyi oldalra hívta, hogy ki tudjak jönni, egyből ment, nézte, hogy a többiek is jönnek-e.


kluhus
7912. Elküldve: 2010-04-17 20:40:59 [184.]
--------------------------------------------------------------------------------
...
Csöpi nem bántotta Ricsit?

Möszi
7914. Elküldve: 2010-04-17 20:54:23 [182.]
--------------------------------------------------------------------------------
Hát,magyarán mondva Csöpi leszarta Ricsit.Viszont a sáska had rácsapott,szegény menekült is előlük. A kicsik örültek,hogy végre megint valakit szadizhatnak, Csöpike már unalmas nekik.
...

Rózsa2
7933. Elküldve: 2010-04-18 12:39:02 [163.]
--------------------------------------------------------------------------------
...

Ricsi és Csöpi jól kijönnek / drága jó Csöpi!/együtt menekülnek a ház tetejére, a kicsik oda még nem tudják követni őket!

vcsilla111
7941. Elküldve: 2010-04-18 19:03:10 [155.]
--------------------------------------------------------------------------------
...
Ricsike és Csöpi hihetetlen pótpapái a 3kisfiúnak édesek
...

Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-04-22 04:33:31]
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
23. Elküldve: 2010-04-20 23:49:07,

w. gazdis! CSÖPI

[19.]

T.Éva

7749. Elküldve: 2010-04-12 15:07:27 [308.]

--------------------------------------------------------------------------------
Csöpi nagyon édes, mert ha zűrben érzi magát felugrik a ház tetejére és ott nyugi van, egyébként a kaját is oda adtuk neki.


Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
22. Elküldve: 2010-04-15 23:22:48,

w. gazdis! CSÖPI

[20.]

T.Éva
7701. Elküldve: 2010-04-10 22:13:24 [164.]
--------------------------------------------------------------------------------
...
Csöpihez át lett a 4 hatvani baba transzportálva volt nagy hancur, Csöpi a ház tetejére menekül amikor ár ugy érzi tarthatatlan a babák "támadása"
...

kluhus
7716. Elküldve: 2010-04-11 12:11:12 [149.]
--------------------------------------------------------------------------------
A tegnapi nap képeiből:

Csöpi menekülőre fogta:

takaritas_028.jpg

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kluhusTagság: 2005-01-12 09:15:28
Tagszám: #15090
Hozzászólások: 17797
21. Elküldve: 2010-04-09 20:58:00,

w. gazdis! CSÖPI

[21.]

K.Barbi

7666. Elküldve: Ma, 09:17:18 [12.]

--------------------------------------------------------------------------------
Tegnap du. még egy család jött Árpádföldről kutyust nézni,Csöpi és Shirman is nagyon tetszett nekik,de még alszanak rá.Drukkoljatok,Csöpike annyira,de annyira megérdemelne egy gazdit,egy tündérbogár,és mióta rostokol a menhelyen


Facebook oldalunk
Csömöri Állatvédők
Kiváló dolgozó
kluhus adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
20. Elküldve: 2010-04-06 11:03:04,

w. gazdis! CSÖPI

[22.]

Kep_040.jpg

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
19. Elküldve: 2010-04-02 04:13:00,

w. gazdis! CSÖPI

[23.]

vcsilla111
7324. Elküldve: 2010-03-28 19:03:45 [128.]
--------------------------------------------------------------------------------
Akkor én is jövök a mai napi hírekkel:
...
A menhelyen minden rendben ment jöttek Edináék úgyhogy sétáltak is a kutyusok. Csöpi meg van őrülve egyfolytában ugatja Irma kalapját , nem teszik neki.
...

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
18. Elküldve: 2010-04-02 02:01:41,

w. gazdis! CSÖPI

[24.]

Rózsa2
7273. Elküldve: 2010-03-27 12:52:15 [179.]
--------------------------------------------------------------------------------
Csöpinek már van társa, kivittem azt a kiskutyát / Csini, Csipesz tesót! / , akit a Szövi előtt már többen és többször láttak, de mire Barbi, vagy én mentem nem volt ott.
Tele volt kullanccsal, Almásival kiszedtük belőle, elég bágyadt volt, de láza nem volt még, és a pisije se sötét, de azért megelőzésiből kapott Imisolt.
Szó nélkül jött velem, Csöpi örömmel fogadta, és rögtön " udvarolni " kezdett neki. Remélem nem azért mert tüzelni fog!!
Bár korban éppen ott van.

Möszi
7292. Elküldve: 2010-03-27 19:24:23 [160.]
-------------------------------------------------------------------------------
...
A pulikákat visszatettük Csöpi mellé és az új pulika is velük lakik. A Coopnál talált kutyit külön tettük,mert Csöpi nem hagyta békén állandóan udvarolt neki. Mindenki kapott bolhacseppet,azóta mi is bűzölgünk tőle.
...

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-04-02 02:27:54]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


CsömörkutyTagság: 2005-11-27 14:41:03
Tagszám: #24099
Hozzászólások: 6625
17. Elküldve: 2010-03-18 10:45:51,

w. gazdis! CSÖPI

[25.]

[b]Csöpi [/b]

2007 végén született helyes, kisközepes termetű kan kutyus. Altatás elől lett mentve. Más szuka kutyákkal jól kijön. Jó fej, imád labdázni, sérálni, játszani.
[b]Érdeklődni: a 06-30-368-2682-es telefonszámon, vagy a [email protected] címen lehet. [/b]

http://gallery.site.hu/d/11054356-2/Kep_042.jpg
http://gallery.site.hu/d/11054634-2/Kep_054.jpg
http://gallery.site.hu/d/11053802-2/Kep_014.jpg

képtára: http://gallery.site.hu/u/Barbi/kutyusok2/kutyaink/album236/csopi/
topicja: http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18268

Csömöri Állatvédők
Elérhetőségek: Telefon: Barbi 06 30/368-26-82, E-mail: [email protected]
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2010-05-03 22:42:39]
Kiváló dolgozó
Csömörkuty adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 

w. gazdis! CSÖPI

(üzenet: 41, Csömöri Állatvédők)
 
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.013848066329956 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2023. E-mail