Mi az a Canine Science Forum? Még nem hallottam róla.
Én meg megcsináltam életem első meggyszószát , eddig csakis nyersen voltam hajlandó enni a gyümölcsöket, de annyi meggyet kaptam pár napja, hogy nem fért belém, ezért szószt kapott a család krumplival, tök jól sikerült, én is ettem belőle (nem tettem bele cukrot ).
Én is olvasom, csak most vagy másfél hete nemigen értem rá sütni-főzni. Tudjátok, most volt a Canine Science Forum, arra készültem, meg ott voltam.
Mostanában ha itthon voltam is, csak olyan egyszerű kajákat csaptam össze. Csináltam egy nagyon finire sikerült őszibarackkrémlevest például, majd holnap megcsinálom sárgabarackból is.
Te mindig hozol valami újat-jót! Még nem ettem-csináltam ilyet, de több, mint valószínű, hogy holnap meg fogom csinálni, köszi, hogy megosztottad a fórummal. Majd leírom, milyen volt a hatása.
Elkészítés:
A kétszersültet,feldaraboljuk és szeletenként megmártunk meleg,cukros tejben,de csak annyira,hogy mindenütt érje a tej.
A krémet,1l tejből készítjük,3 tojássárgáját 10dkg cukorral habosra keverünk.A tejet felforraljuk,majd hozzáadjuk a cukros,tojássárgás keveréket.Ezután 1cs vanilia pudingot hozzáadunk és összekeverjük , pár percig fözzük.
3 tojásfehérjét,5dkg porcukorral előre felverjük,nagyon keményre. Az összefözött krémhez hozzáadjuk a habot,összekeverjük óvatosan,majd levesszük és egy mély tálba rakjuk soronként.
1 sor krémmel kezdünk,majd kétszersült és a végén krémmel fejezzük be. Lehütve tálaljuk.
Tanácsok:
Mélyhütőbe is tehetjük,reszelhetünk a tetejére csokoládét vagy csokiöntetet.
JÓ ÉTVÁGYAT!
Elkészítési idő: 40 perc
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
Hozzávalók: 4 nagy vöröshagyma, 200 g Ementáli sajt, 4 vastag szelet kenyér, 2 húsleveskocka, 2 evőkanál liszt, 350 g vaj, só, bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, vajon 5-6 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk és kevergetve világosbarnára sütjük. 1 l vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Sóval, borssal ízesítjük és 25 percig főzzük. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, kenyérpirítóban vagy grillsütőben megpirítjuk a kenyeret. 4 tűzálló levesestálba 1-1 kenyérszeletet fektetünk, rámérjük a besűrűsödött levest, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, a tetején pedig megpirul a sajt.
Azonnal tálaljuk. Nagyon laktató.
Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítom, majd ráteszem a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, megszórom vegetával és megpárolom. Jól elkeverem a tejföllel és megszórom a fűszerekkel, azután felöntöm vízzel és felforralom. A megtisztított krumplit uborkaszeletelővel vékony szeletekre darabolom és a forró levesbe teszem, 10 percig főzöm. Beleteszem a Camping sajtot, jól elkeverem, és a lobogó levesbe apránként, folyamatos kevergetés mellett belehintem a lereszelt Karaván sajtot. Ezután már csak az ízesítést kell ellenőrizni, és kész is a finom, pikáns ízű, aranysárga leves
Van egy receptkönyvem, abból csemegéztem Nektek, amit meg is fogok belőle csinálni, még most a hétvégén.
Jó étvágyat!
dindi
A tüskék fájhatnak, az emberek elhagyhatnak, a napfény ködbe burkolózhat. De soha nem maradsz barát nélkül, ha van egy kutyád!
Nagyon finom lett! Az egyik fiú szörppel, a másik lekvárral ette, sokkal jobb, mint a sima felfújt. Egyik barátnőmnek is meséltem, hogy készítettem a rizskoch-ot, ő ananásszal ismeri, biztos az is jó lehet. Köszi a receptet.
Alufólia darabokra tengeri halfilé szeleteket teszek, ezeket a következő páclével kentem be: 1 citrom leve és reszelt héja+2 ek olívaolaj+5 ek száraz fehérbor+ 1-1 csomag felaprított kapor és petrezselyemzöld, + só, cukor ízlés szerint+ fehérbors. Alufóliát összecsomagolni batyuba, és be a sütőbe vagy grillre, 15-20 percre.
A gyömölcsös rizsfelfújt most készült el (még nincs megsütve, majd holnap reggel), remélem nem baj, hogy most este állítottam össze de csak holnap sütöm meg. Raktam bele meggyet és őszibarackot.