Főzés-sütés  -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) | 
        
 | 		
        
 | 		
  | 
 
 
             
		  
            balufani
 
  
  Tagság: 2006-03-11 21:37:28 Tagszám: #28286 Hozzászólások: 3207 			 | 
            
              
                332.  Elküldve: 2008-03-02 15:13:00, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [676.] |  
              
              
                 
 Túrós kókuszos
 -------------------------
 TÉSZTA
 35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dk cukor, 1kk. szódabikarbóna, 1 csom.vaniliás cukor, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál kakaópor   ezeket összedolgozni,majd 2 részre osztani és kinyújtani
 
 Töltelék
 1/2 kg túró, 20 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 3 csomag vaniliáscukor2 evőkanál búzadara 2 tojásfehérje habbá verve és tejöl amennit felvesz ( ne legyen folyós a massza )
 előmelegített sütőbe és lisztezett tepsibe teszed
 1 réteg tészta ( kicsit macerás kinyújtani )   töltelék   tészta, ha kész  (tűpróba ) letakarva kell hagyni míg ki nem hűl      Nálun k ez is menő süti       
   BALU ÉS FÁNI   BALU ÉS FÁNI FOTÓALBUMA 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #333 #334] | 
[előzmény: (329) gita, 2008-03-02 14:46:53] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                331.  Elküldve: 2008-03-02 15:07:17, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [677.] |  
              
              
                 Köszi!    
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (330) balufani, 2008-03-02 14:59:53] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            balufani
 
  
  Tagság: 2006-03-11 21:37:28 Tagszám: #28286 Hozzászólások: 3207 			 | 
            
              
                330.  Elküldve: 2008-03-02 14:59:53, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [678.] |  
              
              
                 Szia!!
 ha 4-en eszitek akkor ajánlom az 500gr-os mascarponéval kezdjed el, és nem mindegy milyen fajta a mascarpone      van egy olasz fajta (ritkán lehet kapni ), de ha az nincs akkor Én a Szarvasit ajánlom, és Én kávét főzök le és abba öntök rumot és avval locsolom le a piskótákat és Én csak a tetejére szórók kakaóport és min, 1 napig áll a hűtőbe:)7    éppen pénteken készítettem,nálunk nagyon megy  
   BALU ÉS FÁNI   BALU ÉS FÁNI FOTÓALBUMA 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #331] | 
[előzmény: (328) Angolmánia, 2008-03-02 14:38:19] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            gita
 
  
  Tagság: 2007-10-23 14:45:17 Tagszám: #50625 Hozzászólások: 693 			 | 
            
              
                329.  Elküldve: 2008-03-02 14:46:53, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [679.] |  
              
              
                 Biztosan finom az a sós is,de nálunk jobban az édes válik be.Azt hittem,van valakinek egy gyors kikeveros túrós édes receptje. 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #332] | 
[előzmény: (325) Angolmánia, 2008-03-01 21:48:56] |  
  |  
          Törzstag  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                328.  Elküldve: 2008-03-02 14:38:19, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [680.] |  
              
              
                 Már olvasva is nagyon finomnak tűnik!      Köszi, hogy leírtad!    
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #330] | 
[előzmény: (327) Deedo, 2008-03-02 14:33:14] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                327.  Elküldve: 2008-03-02 14:33:14, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [681.] |  
              
              
                 Tiramisu:
 
 3 tojás sárgáját 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliáscukorral habosra keverünk (legjobb elektromos habverővel). Hozzáadunk 25 dkg mascarponét és ízlés szerint rumot vagy valami ide illő likőrt (pl. mandula,csoki, kávélikőr), és jó alaposan összekeverjük. Utána a tojások felvert fehérjéjével óvatosan fellazítjuk.
 
 Babapiskótákat tejes kávéba (ehhez is lehet még rumot vagy likőrt önteni) mártogatjuk, és kirakjuk velük egy tál alját (ha szépen ki akarjátok borítani, a tálat béleljétek ki előtte folpackkal úgy, hogy a szélére is hagyjatok rá), rá egy réteg krémet simítunk, majd finoman meghintjük kakaóporral. Erre ismét piskóta, krém, majd kakaó kerül, addig rétegezünk, amíg van anyag úgy, hogy a tetején krém legyen, ha nem fejjel lefelé akarjátok kiborítani, egyébként meg piskóta - ha krém, azt már csak tálaláskor kell kakaóporral megszórni.
 
 Én fedeles tálat használok, rárakom a tetejét, és 3 órára minimum megy a hűtőbe. De a folpackot is rá lehet hajtani, ha piskóta a fölső réteg. Én többnyire délután-estefelé csinálom meg, és egy éjszakán át pihen legalább, hogy jobban összeérjenek az ízek.
 
 Leírva most elég hosszúnak tűnik, de max. fél óra megcsinálni, és ebben már a mosogatás is benne van.   
 
 További változatok tiramisura, ha az eredeti íz már egyhangú:
 
 Málnás tiramisu:
 
 Ez a recept 1,2 literes őzgerincformára van kalkulálva, lehet arányosan csökkenteni az adagot, ha nem olyan nagy a család.
 
 50 dkg mascarponét kikeverünk 10 dkg porcukorral. 4 tojás sárgáját előbb habosra keverjük szintén 10 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és kb. fél kávéskanálnyi fahéjjal, majd több részletben belekeverjük a mascarponekrémbe.
 
 Babapiskótákat édes Martiniba, vagy valami gyümölcslikőrbe (pl. meggy), esetleg rumba forgatunk, a tál aljára lerakunk egy sort, erre kerül a krém fele, majd 50 dkg málna fele. Ismét piskóta, majd a maradék krém és málna következik (utóbbiból lehet félretenni díszítéshez pár szemet), majd fölülre ismét piskóta kerül. Kissé lenyomkodjuk a tetejét, majd lefedjük és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
 
 Különösen nyáron isteni finomság, málnán kívül még tejszínhabbal lehet díszíteni.   
 
 Gesztenyés-narancsos "hamis" tiramisu:
 
 25 dkg mascarponét egy csomag gesztenyepürével, és ízlés szerinti porcukorral kikeverünk (én cukrot nem is igen szoktam rakni bele). A krémbe még narancslét vagy narancslikőrt, vagy triple sec-et keverünk, míg eléri a kívánt szilárdságot. 3 dl fölvert tejszínhabbal lazítjuk.
 
 A piskótákat tejszín+narancslikőr (vagy triple sec) elegybe mártogatjuk. (Ha nincs tejszín, tej is lehet.) A krémmel rétegezzük, majd lefedve legalább 4 órára behűtjük. Ha kész, csokoládéreszelékkel, esetleg kifilézett narancsgerezddel díszítve kínálhatjuk.
 
 Jó étvágyat!    
 
 Fontos, azoknak akik nemigen csináltak még ilyesmit: PISKÓTÁT NEM ELÁZTATNI! Elég csak megmártogatni rendesen, amíg érik a hűtőben, úgyis át fog nedvesedni. 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #328] | 
[előzmény: (323) Deedo, 2008-03-01 19:20:13] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                326.  Elküldve: 2008-03-02 13:57:11, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [682.] |  
              
              
                 Na, én is pont ma sütöttem meg, nem ragadt le egyáltalán.    
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (322) Deedo, 2008-03-01 19:18:27] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                325.  Elküldve: 2008-03-01 21:48:56, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [683.] |  
              
              
                 298-as hozzászólás   
 Mi évkóval már megsütöttük, nagyon jó!    
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #329] | 
[előzmény: (324) gita, 2008-03-01 19:29:45] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            gita
 
  
  Tagság: 2007-10-23 14:45:17 Tagszám: #50625 Hozzászólások: 693 			 | 
            
              
                324.  Elküldve: 2008-03-01 19:29:45, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [684.] |  
              
              
                    sziasztok!Jó kis receptjeitek vannak.Nem tud valaki túróra sutireceptet?Van a hutoben egy doboz túróm,idoszeru lenne sutni valami gyorsat belole. 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #325] | 
 |  
  |  
          Törzstag  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                323.  Elküldve: 2008-03-01 19:20:13, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [685.] |  
              
              
                 Ja, és nem általában gondoltam, hogy nem fér meg a méz és dzsem, csak konkrétan ennél a receptnél. De ez is ízlés (meg megszokás   ) dolga.
 
 Angolmánia, holnap hozok tiramisu receptet neked. 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #327] | 
[előzmény: (320) évkó, 2008-03-01 11:58:56] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                322.  Elküldve: 2008-03-01 19:18:27, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [686.] |  
              
              
                 Sütőpapírtól függ, nem a tésztától. Nekem egy barna, azt hiszem német (?) sütőpapír vált be.
 
 Sajna van olyan "sütőpapír" is (tesco, profi), amire még az amúgy nem ragadós tészta is ráragad   . 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #326] | 
[előzmény: (320) évkó, 2008-03-01 11:58:56] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                321.  Elküldve: 2008-03-01 12:13:14, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [687.] |  
              
              
                 Én most fogom sütni a mézeset.    Tehát akkor kivajazott tepsiben.   
 Nekem van dióm, meg lekvár is. 
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (320) évkó, 2008-03-01 11:58:56] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            évkó
 
  
  Tagság: 2006-08-07 16:58:31 Tagszám: #33480 Hozzászólások: 1323 			 | 
            
              
                320.  Elküldve: 2008-03-01 11:58:56, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [688.] |  
              
              
                     Kisült a mézes süti.    Nekem összefér a méz és a dzsem, de ha lesz dióm kipróbálom azzal is.   
 
 A túrós-sós rudat a múlt hétvégén megsütöttem már és nagy kelete volt.    Ma is elkészítem, a fiamnak ízlik nagyon.      
 
 A mézeshez írva, sütőpapírra ráragad, mondjuk leszedhető, de kivajazott tepsiben jobb sütni.    Tapasztalat.        
  OF FAN-TYRA SHIH-TZU KENNEL
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #321 #322 #323] | 
[előzmény: (313) Deedo, 2008-02-27 18:24:00] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                319.  Elküldve: 2008-02-28 22:01:04, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [689.] |  
              
              
                    Én a dr.Oetker desszertöntetet szoktam venni a boltban, nagyon sötét, ha nem teszel bele sok cukrot, akkor kesernyés is, és nagyon finom, rizskochra is ezt szoktam, meg a somlóira is. Ja, és tök egyszerű, hamar megvan, 2 tasakhoz fél liter tej kell.    
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (318) sti555, 2008-02-28 19:46:42] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            sti555
 
  
  Tagság: 2005-03-18 02:13:31 Tagszám: #16827 Hozzászólások: 129 			 | 
            
              
                318.  Elküldve: 2008-02-28 19:46:42, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [690.] |  
              
              
                 Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni egy jó csoki öntet receptel? Somlói galuskára kellene, de a lényeg, hogy nagyon hasonlítson a cukrászdaira, nagyon sötét, picit kesernyés (kb. minden cukrászdában ugyanolyan), nem túl édes..........
 Köszönöm. 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #319] | 
 |  
  |  
          Haladó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                317.  Elküldve: 2008-02-28 11:41:17, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [691.] |  
              
              
                 Nem mondod?!    Az egyik legnagyobb kedvencem a tiramisu!          Várom nagyon, írd!   
 Ma vettem egyébként mézet a mézes, diós sütidhez.    
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (316) Deedo, 2008-02-28 11:28:03] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                316.  Elküldve: 2008-02-28 11:28:03, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [692.] |  
              
              
                 Tiramisut szoktál csinálni? Ahhoz is van gyors receptem   . 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #317] | 
[előzmény: (315) Angolmánia, 2008-02-27 21:40:38] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                315.  Elküldve: 2008-02-27 21:40:38, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [693.] |  
              
              
                    Igen, mert két gyerek, két kutya, munka mellett már nincs annyi időm hosszú órákon át a konyhában tüsténtkedni, ezek, pedig, amiket írsz, nagyon szuperek.          
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #316] | 
[előzmény: (311) Angolmánia, 2008-02-27 15:45:39] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                314.  Elküldve: 2008-02-27 18:25:38, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [694.] |  
              
              
                 Tudom már, hogy te az ilyeneket szereted      . 
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (311) Angolmánia, 2008-02-27 15:45:39] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                313.  Elküldve: 2008-02-27 18:24:00, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [695.] |  
              
              
                 Hát szerintem a mézeshez nem illik a dzsem.* Régebben úgy is csináltam, hogy mazsolát nyomtam a tetejébe, csak időnként a mazsi megégett (sütőm    időnként). Szerintem más csonthéjassal is jó, nem csak dióval.
 
 A fejleményekre kíváncsi vagyok.     
 
 *Jut eszembe, lentebb leírtam valahol egy angyalszem receptet, ha nem mártod csokiba, az is bírja a szállítást, és abba pont lekvár kell, igaz, jobb a piros fajta.  
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #320] | 
[előzmény: (312) évkó, 2008-02-27 18:09:19] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            évkó
 
  
  Tagság: 2006-08-07 16:58:31 Tagszám: #33480 Hozzászólások: 1323 			 | 
            
              
                312.  Elküldve: 2008-02-27 18:09:19, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [696.] |  
              
              
                    Köszi szépen!         
 Ma vettem pont sütésálló sárgabarack ízt, készülök a sütésre.    Pont ilyen recepteket írsz, azt hiszem a mézeset is dzsemmel készítem, nincs dióm. Hétfőn beszámolok a fejleményekről, hogy sikerült, milyen kelete volt.   
  OF FAN-TYRA SHIH-TZU KENNEL
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #313] | 
[előzmény: (309) Deedo, 2008-02-26 17:04:23] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Angolmánia
 
  
  Tagság: 2007-06-04 15:25:39 Tagszám: #45710 Hozzászólások: 6421 			 | 
            
              
                311.  Elküldve: 2008-02-27 15:45:39, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [697.] |  
              
              
                 Ez a mézes aprósüti is nagyon jól hangzik, tök egyszerű, semmi extra nem kell bele.          
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #314 #315] | 
[előzmény: (309) Deedo, 2008-02-26 17:04:23] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                310.  Elküldve: 2008-02-26 17:05:30, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [698.] |  
              
              
                 Az a lekvár az igazi bele, amit vágni kell, mert kenni nem nagyon lehet. 
				 |  
              
                |   |   | 
[előzmény: (307) Angolmánia, 2008-02-25 22:05:34] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            Deedo
 
  
  Tagság: 2007-01-06 20:25:27 Tagszám: #39583 Hozzászólások: 3698 			 | 
            
              
                309.  Elküldve: 2008-02-26 17:04:23, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [699.] |  
              
              
                 A következő mézes aprósütemény direkt jó, ha áll, mert csak másnapra puhul meg. Nagyon finom, és kiadós süti.
 
 50 dkg lisztet, 25 dkg cukrot 3 egész tojással, 4 evőkanál folyékony mézzel, késhegynyi szódabikarbónával, citrom reszelt héjával (elhagyható) összegyúrsz. Kisebb golyókat formálsz belőle ezeket tepsire, sütőpapírra, kb. 5 cm távolságra leülteted (meg fognak nőni ugyanis), közepüket ujjal benyomod és a mélyedésbe fél diót teszel, majd kisütöd, közepes hőfokon.
 
 (Én sosem bírom megvárni a másnapot, míg megkóstolom     , ráadásul a konyha is jó darabig isteni illatú tőle.) 
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #311 #312] | 
[előzmény: (308) évkó, 2008-02-25 22:34:05] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
  
             
		  
            évkó
 
  
  Tagság: 2006-08-07 16:58:31 Tagszám: #33480 Hozzászólások: 1323 			 | 
            
              
                308.  Elküldve: 2008-02-25 22:34:05, Főzés-sütés  -receptek
 | 
                [700.] |  
              
              
                    Nagyon szépen köszönöm a receptet!    Szívesen fogadom a késöbbiekben is, mert kifogytam az ötletekből, mit is lehetne a koleszba pakolni, ami tényleg nem krémes és 1-2 napig eláll.   
 Angolmánia neked meg köszönöm, hogy gondoltál rám és segítségemre siettél.      
  OF FAN-TYRA SHIH-TZU KENNEL
				 |  
              
                |   |  | [válaszok erre: #309] | 
[előzmény: (306) Deedo, 2008-02-25 18:34:09] |  
  |  
          Kiváló dolgozó  
 | 
             | 
			  
 Főzés-sütés  -receptek (üzenet: 1007, Hobbi) | 
        
 | 		
        
 | 		
  | 
 
 
 
	
 
 |