A magyar kinológiáról (üzenet: 37042, Kutya) |
|
|
|
 Szávitri

Tagság: 2006-05-23 19:28:21 Tagszám: #30874 Hozzászólások: 2856 |
34824. Elküldve: 2013-07-12 18:05:29, A magyar kinológiáról
|
[2276.] |
Igazad van, csak sajnos aki a húst adta, tojást tojta műkaját evett, sajnos még talán a hal is.
|
| [válaszok erre: #34826] |
[előzmény: (34823) ftibi, 2013-07-12 17:31:52] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 ftibi

Tagság: 2010-05-19 17:18:47 Tagszám: #85129 Hozzászólások: 4619 |
34823. Elküldve: 2013-07-12 17:31:52, A magyar kinológiáról
|
[2277.] |
Én még abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy megtanulhattam a hagyományos virsli készítését vegyszerek nélkül húsból, szalonnából, jégből. Valamelyik évben csináltam ilyet és nem tetszett még a saját gyerekeimnek sem. Nem volt rózsaszín a nitrit hiánya miatt, egy kicsit kicsapódott a zsír, mert nem volt emulgeáló szer benne, rostosabb volt a száraz hús miatt (nem kolloid malommal csináltam, csak kutterrel) volt néhány hólyagocska, a vákuumtöltő hiánya miatt.
Egyre nehezebb ezekkel a hagyományos ételekkel labdába rúgni. A gyerekek ezekhez a műanyagokhoz vannak szokva, ezt szeretik.
Valamelyik nap láttam egy étkezdében amint a szülők "rendes" ebédet esznek, mellettük az 5 év körüli gyerek "csibefalat" szerű valamit evett sültkrumplival
Én meg még a kutyáknak sem adok műkaját, csak húst, tojást, olajos halat
---
" A kutyák nem a teljes életünk,
de ők teszik teljessé az életünk!"
|
| [válaszok erre: #34824 #34825] |
[előzmény: (34811) Duci, 2013-07-12 09:49:31] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Szávitri

Tagság: 2006-05-23 19:28:21 Tagszám: #30874 Hozzászólások: 2856 |
34822. Elküldve: 2013-07-12 15:33:11, A magyar kinológiáról
|
[2278.] |
BREAKING NEWS!
Tudjukkit a Fővárosi Törvényszék újfent eltiltotta a MEOE pucsmolásától és 2000000 Ft. azaz kettőmillió forint nem vagyoni kártérítésre kötelezte.
Az ítélet ellen fellebbezésnek van helye.
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34821. Elküldve: 2013-07-12 11:52:51, A magyar kinológiáról
|
[2279.] |
|
| |
[előzmény: (34820) B.Pista, 2013-07-12 11:38:10] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34820. Elküldve: 2013-07-12 11:38:10, A magyar kinológiáról
|
[2280.] |
Pakolós srácok nálunk is vannak.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #34821] |
[előzmény: (34819) vaki, 2013-07-12 11:29:05] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34819. Elküldve: 2013-07-12 11:29:05, A magyar kinológiáról
|
[2281.] |
Kell is még egy pár túró rudi oda Aztán már jöhet is a súlyemelés-verseny
Nekem sosem engedték, hogy lerakásnál segítsek, mert lány vagyok És neeeem, nem azért mert balfék voltam, jól tudtam dobni is, elkapni is, pakolni is, de lányok nem emelgethetik a nehezet, plusz ha véletlen megütöm magam, annak mindenféle következménye lehet Ez volt az indok. Nem bántam, mert a pakolós srácok... ühüm... meg ahhh... szóval nem bántam, hogy voltak srácok, akik jöttek pakolni
|
| [válaszok erre: #34820] |
[előzmény: (34818) B.Pista, 2013-07-12 11:22:23] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34817. Elküldve: 2013-07-12 11:03:25, A magyar kinológiáról
|
[2283.] |
Mert te köcsög vagy.
Nekem meg nem volt ráragasztva, de kis túlzással az ablakom alatt termett. És nekem akkor elhitték, és még így, vagy tíz év elteltével is megismer néhány törzsvásárló, és érdeklődik felőlem, hogy vagyok, hol élek, mit csinálok, van-e férjem, gyerekem
Pedig én is tudok mocskos bunkó lenni ám
Viszont akkor megtanultam, hogy honnan van pénzük azoknak, akiknek nagyon van... Míg a kisnyugdíjas néni kikaparta az utolsó forintját is, és kifizette nekem az árut, a kőgazdagtól akkor sem tudtam beszedni az összes pénzt, ha a fejem tetejére álltam... Elvárta volna, hogy egy-két másodosztályú sárgadinnyét ingyen adjak neki, mert az úgyis selejt, meg nehogymá', pedig azt a kisnyugdíjasok vitték, és becsületesen kifizették. Hát vannak különbségek, igen...
|
| [válaszok erre: #34818] |
[előzmény: (34816) B.Pista, 2013-07-12 10:20:47] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34816. Elküldve: 2013-07-12 10:20:47, A magyar kinológiáról
|
[2284.] |
Igen sok hülye ember van. Csak egy példa, amikor tényleg Magyar volt a dinnye, Sőt rá volt ragasztva a termelő neve, címe meg minden egy kis öntapadós címkével a dinnyére. Azt mondja amikor mondom neki. Jaj uram , ma már azt ragasztanak rá amit akarnak. Ebben tényleg igaza van..- De én elhajtottam a faszba, hogy meghazudtolt .
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #34817] |
[előzmény: (34815) vaki, 2013-07-12 10:16:15] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34815. Elküldve: 2013-07-12 10:16:15, A magyar kinológiáról
|
[2285.] |
Vagy 10 évig árultam egy termelő dinnyéjét.
Te, azt a turkálást, finnyáskodást! Nagyon tetszettek a szagértők, minden nap jól tudtam szórakozni Szóval vagy vidámsággal tolod meg a zöldség-gyümölcsárulást, vagy minden nap bosszankodsz, és a fejed fogod az emberi hülyeség láttán. Én boldogan éltem meg, mert amikor láttam az olyan embereket, akiknek minden car tudott lenni, és mindent lefikáztak, örülhettem, hogy én nem így élem az életem Borzasztó lehet mindig hőbörögni, mindig azt látni, hogy átvágnak, hogy megvezetnek, ez is rossz, az is rossz... De persze attól megveszi, mert ő a mártír
|
| [válaszok erre: #34816] |
[előzmény: (34814) B.Pista, 2013-07-12 10:06:53] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34814. Elküldve: 2013-07-12 10:06:53, A magyar kinológiáról
|
[2286.] |
Erről az eper dologról tudnék mesélni. Ki milyen epret eszik, és milyen az az eper.
Nézd majd meg a dinnyét, mindenfelé ki van írva. Mézédes MAGYAR dinnye. Aztán egy órája sincs, hogy lepakolták a kamionról.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #34815] |
[előzmény: (34812) vaki, 2013-07-12 09:57:16] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34813. Elküldve: 2013-07-12 10:04:46, A magyar kinológiáról
|
[2287.] |
Persze mert sok hülye van. Én például, sehol máshun nem veszek debrecenit, csak a Spárban. Igaz nincs olyan mint a vonaton, vagy a restiben valamikor kapató izű debreceni. De nekem ízre az van hozzá a legközelebb. A párizsit én is szeretem. de sajna ezek már nem olyanok.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| |
[előzmény: (34811) Duci, 2013-07-12 09:49:31] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34812. Elküldve: 2013-07-12 09:57:16, A magyar kinológiáról
|
[2288.] |
Persze, te nagyrészt ezt látod.
De én pl. azt is, aki azért vásárol multinál, mert kényelmes, nem az ár miatt elsősorban. Megveszi az epret ott drágábban, mint kint a piacon, és egyszerűen szükségszerűen rosszabb egy ilyen kényes termék, mint a piaci. Egy sárgadinnyénél ez nem feltétlen igaz, abból sok fajta jól szállítható, tárolható, de az epret nem adhatod el igazán nagy tételben csurig éretten Az öregasszony meg reggel leszedheti és kiviheti, olyan mintha a kertedben szedted volna, és olcsóbban is adja sokszor, mint az üzlet. Viszont nincs az a természetellenesen vörös színe, nem buzinagy, és esetleg formátlanabbra nő. No és ez már nem gyerebe a népnek... És mi a vége: megeszi a műepret, és hőbörög
|
| [válaszok erre: #34814] |
[előzmény: (34811) Duci, 2013-07-12 09:49:31] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34811. Elküldve: 2013-07-12 09:49:31, A magyar kinológiáról
|
[2289.] |
Fegyvert azok tartanak a fejéhez, akik miatt az olcsóbbat keresi...
Ma Magyarországon a legfontosabb minőségi kategória az ár!
Az a vásárló, aki bepanaszolja a Value gazdaságos virslit, hogy ehetetlen szar, mert olyan mint a fűrészpor a sok szójától az a jövő héten ugyanúgy megveszi...
Rasztari
|
| [válaszok erre: #34812 #34813 #34823] |
[előzmény: (34810) vaki, 2013-07-12 09:46:51] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34810. Elküldve: 2013-07-12 09:46:51, A magyar kinológiáról
|
[2290.] |
Rengeteg.
Összeesküvés-elméletek tömkelege szól arról, hogy ránk kényszerítik, hogy a vegyszeres uborkát együk, de a piacon áruló néniét senki nem veszi meg, mert esetleg kisebb és görbébb, mint a boltban árult külföldi látványtermék... Mondja már meg nekem valaki, hogy kik tartanak az ilyennek fegyvert a fejéhez, hogy kötelezően megvegye az általa egyébként szidott terméket? Ki kényszeríti az embereket arra, hogy olyan műsorokat nézzen a tv-ben, ami szerinte botrányos színvonalú? És sorolhatnánk...
|
| [válaszok erre: #34811] |
[előzmény: (34808) Duci, 2013-07-12 09:41:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34809. Elküldve: 2013-07-12 09:45:53, A magyar kinológiáról
|
[2291.] |
Igen igen! Attól függetlenül finom!
Én sajnos ritkán eszem mézet.
Nem vagyok egy méz evő valamiért, de szeretem, ha megkívánom.
Függetlenül attól, hogy tudom miből készül, hogy készül, mi van benne. Például nagyon szeretem a párizsit is!
Legutóbb akkor segített rajtam, amikor egy főiskolai bulin olyan jól sikerült berúgni, hogy a fordított napon rendezett Republic koncerten túl akartam üvölteni a hangfalat. Ennek az lett az eredménye, hogy elment a hangom és nem tudtam menni vizsgázni. 1 üveg kristályos méz 3 nap alatt helyre rántotta!
De van összefüggés az ágyassal is, amit mondtál, mert abban az időben a jugó napóleon konyaknak előtt unikummal ágyaztam.
Rasztari
|
| |
[előzmény: (34804) B.Pista, 2013-07-12 09:28:24] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34808. Elküldve: 2013-07-12 09:41:14, A magyar kinológiáról
|
[2292.] |
Nehéz igazságot tenni olyan vásárlói kultúrában, ahol a kedves öntudatos vásárló felháborodik az E 300 láttán, ami nem más, mint az aszkorbinsav.
Szívéhez kap, ha a bíborbogárból vagy pirékből nyert E120 élelmiszer festéket meglátja, de az édes harmatmézet kétpofára esz. Ágál a homogenizált tej hallatán, de a fehér krém mézet meg exlusívnak tartja...
Sok ilyen dolog van!
Rasztari
|
| [válaszok erre: #34810] |
[előzmény: (34803) vaki, 2013-07-12 09:20:24] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34807. Elküldve: 2013-07-12 09:39:29, A magyar kinológiáról
|
[2293.] |
Én zacsizni szoktam. Zacsival nem lehet szedni a tetűszart?
|
| |
[előzmény: (34805) B.Pista, 2013-07-12 09:30:23] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34806. Elküldve: 2013-07-12 09:34:55, A magyar kinológiáról
|
[2294.] |
A bodza méz egy zsákutca.
Valóban így csinálják, de a mai szabályok szerint a cukorba áztatott feletetett anyagot meg tilos kipergetni. Hogy miért azt nem tudom...
Rasztari
|
| [válaszok erre: #34828] |
[előzmény: (34804) B.Pista, 2013-07-12 09:28:24] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34805. Elküldve: 2013-07-12 09:30:23, A magyar kinológiáról
|
[2295.] |
Úgy mint a kutya szart. Lombseprő, és lapát. csak kisebbel
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #34807] |
[előzmény: (34801) vaki, 2013-07-12 08:59:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
34804. Elküldve: 2013-07-12 09:28:24, A magyar kinológiáról
|
[2296.] |
Ebben is van valami mert ilyet is mondott az öreg. Cukros vízbe áztatják,aztán visszaitatják a méhekkel. Aztán úgy lesz méz. Most hogy ez így van vagy nincs azt nem tudom, viszont amit az öreg hozott mézet az finom volt.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #34806 #34809] |
[előzmény: (34800) Duci, 2013-07-12 08:45:38] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34803. Elküldve: 2013-07-12 09:20:24, A magyar kinológiáról
|
[2297.] |
Á, ne hagyj kétségek közt!
Tetűszargyűjtő szeretnék lenni! Én jó marketinget adok majd a termék alá, és mivel annyira megnövekszik a kereslet, tetűszargyűjtő tanfolyást is indítanom kell, csak a tankönyv erről 15 kg lesz.
Persze, ha nem oszthatod meg a titkot a nyilvánossággal, azt megértem
Mit is szoktak még ilyenkor írni? Ja, igen: Jöhet pü-ben is az info, ha pedig pízé adod, küldd a bankszámlaszámod
|
| [válaszok erre: #34808] |
[előzmény: (34802) Duci, 2013-07-12 09:09:20] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34802. Elküldve: 2013-07-12 09:09:20, A magyar kinológiáról
|
[2298.] |
Rasztari
|
| [válaszok erre: #34803] |
[előzmény: (34801) vaki, 2013-07-12 08:59:14] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vaki

Tagság: 2006-10-25 14:33:20 Tagszám: #36315 Hozzászólások: 4569 |
34801. Elküldve: 2013-07-12 08:59:14, A magyar kinológiáról
|
[2299.] |
A levéltetű pedig szereti a bodzát, szóval akár lehet bodza harmatméz is Legalábbis nekem rémlik, hogy valamikor tiszta ragacs volt minden egy bodzafa körül, mert tiszta tetű volt...
Hogy szedik össze a tetűszart?
|
| [válaszok erre: #34802 #34805] |
[előzmény: (34800) Duci, 2013-07-12 08:45:38] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
34800. Elküldve: 2013-07-12 08:45:38, A magyar kinológiáról
|
[2300.] |
Sajnos, ha nem a méhecske gyűjti, hanem bele áztatgatja, kkor nem hívhatja méznek a mai szabályok szerint...
Az esetek többségében nem is mézbe áztatják sajnos, mert abban már van más virágokból származó aroma anyag, hanem sokszor pusztán ISO cukorba, hogy jobban kijöjjön a bodza íze....
Persze nemcsak a méhecske nyálával összekevert hányadékot hívhatjuk méznek, hanem a levéltetű szarát is a szabályok szerint...amit egyébként édes harmatméznek nevez a piac!
Rasztari
|
| [válaszok erre: #34801 #34804] |
[előzmény: (34798) B.Pista, 2013-07-12 08:28:46] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
A magyar kinológiáról (üzenet: 37042, Kutya) |
|
|
|
|