[EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása (üzenet: 7882, Kutya) |
|
|
|
 Sziamiauu

Tagság: 2008-06-24 15:57:14 Tagszám: #60793 Hozzászólások: 802 |
5811. Elküldve: 2012-02-18 14:48:26, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2076.] |
Nem fosott tőle soha. (sajnos már nem él) Én a dognak ami 90 kilós volt kölyökkorától napi 1 teáskanállal adtam, nem emeltem a mennyiséget ahogy növekedett, de gondolom lehet többet is.
Réka
|
| |
[előzmény: (5803) nusicica, 2012-02-18 13:37:53] |
|
Törzstag
|
|
 lajka

Tagság: 2004-01-10 19:15:54 Tagszám: #8112 Hozzászólások: 21485 |
5810. Elküldve: 2012-02-18 14:38:31, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2077.] |
|
| |
[előzmény: (5808) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-18 14:33:02] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5809. Elküldve: 2012-02-18 14:33:26, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2078.] |
2-3 kanáltól sincs baja ártani nem fog, max híznak tőle, de ennyitől tán nem
|
| |
[előzmény: (5807) nusicica, 2012-02-18 14:02:53] |
|
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5808. Elküldve: 2012-02-18 14:33:02, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2079.] |
Hidegen sajtolt extra szűz minőségi ha így érted a mezeit. Meleg sajtolásnál károsodnak már a benne lévő értékes anyagok, a nem szűz olívaolaj (ha jól tudom) meg vegyszeres kivonás eredménye.
|
| [válaszok erre: #5810 #5832] |
[előzmény: (5807) nusicica, 2012-02-18 14:02:53] |
|
|
|
 nusicica

Tagság: 2006-10-03 12:53:42 Tagszám: #35531 Hozzászólások: 755 |
5807. Elküldve: 2012-02-18 14:02:53, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2080.] |
mennyit adtok egy állatnak..?
sima egyszerű mezei olívaolaj..?
Kutya meg kutya...:)
Morgan
|
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5806. Elküldve: 2012-02-18 13:57:07, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2081.] |
Nem a növényi olajat nem emésztik meg ugyan olyan hatásfokkal, mint a zsírt, de nem is csak az a cél vele, hogy energiát vigyünk be, hanem jó hatású a szőrre, bőrre, keringési rendszerre, koleszterinszintre
|
| [válaszok erre: #5807] |
[előzmény: (5803) nusicica, 2012-02-18 13:37:53] |
|
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5805. Elküldve: 2012-02-18 13:55:54, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2082.] |
Szerintem tehetsz nyugodtan, úgyis látod a kondijukon, hogy kell-e plusz energia vagy sem
Kipróbálod? Kíváncsi vagyok milyen.
|
| [válaszok erre: #5813] |
[előzmény: (5801) honeygazdi, 2012-02-18 13:18:06] |
|
|
|
 lajka

Tagság: 2004-01-10 19:15:54 Tagszám: #8112 Hozzászólások: 21485 |
5804. Elküldve: 2012-02-18 13:45:10, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2083.] |
A mennyiség nem akkora hogy menjen a hasuk.
Nekem egy kutyámnak se megy a hasa az olivától.
|
| |
[előzmény: (5803) nusicica, 2012-02-18 13:37:53] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 nusicica

Tagság: 2006-10-03 12:53:42 Tagszám: #35531 Hozzászólások: 755 |
5803. Elküldve: 2012-02-18 13:37:53, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2084.] |
oliva olajtól nem fosnak...?
Kutya meg kutya...:)
Morgan
|
|
|
 Sziamiauu

Tagság: 2008-06-24 15:57:14 Tagszám: #60793 Hozzászólások: 802 |
5802. Elküldve: 2012-02-18 13:24:19, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2085.] |
Olívaolajat nem csak télen, hanem mindíg érdemes adni.Napi egy teásknál extraszűz olívaolaj nagyon jót tesz a szív- és érrendszernek, és a szőrük is szép tőle
Réka
|
| [válaszok erre: #5803 #5812] |
[előzmény: (5801) honeygazdi, 2012-02-18 13:18:06] |
|
Törzstag
|
|
 honeygazdi

Tagság: 2006-02-04 11:10:32 Tagszám: #26607 Hozzászólások: 7358 |
5801. Elküldve: 2012-02-18 13:18:06, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2086.] |
Hát épp ez az.Télen én teszek rá nekik általában egy kis olivaolajat.De a szárított marhára,ha beáztatom,akkor arra is tegyek,hogy pótoljam a 7 % zsírt?
"Ha a világot akarod megváltoztatni,először magaddal kell kezdeni"/Mahatma Ghandi/
|
| [válaszok erre: #5802 #5805] |
[előzmény: (5798) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-18 12:52:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5800. Elküldve: 2012-02-18 13:05:56, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2087.] |
Jó mögé nézni a dolgoknak, sokszor a táposzsákokon is érdemesebb az eredeti feliratot olvasni, mint a magyar forgalmazó által ráragasztott magyar nyelvű matricát... egészen elképesztő különbségeket találni sokszor
Különben jogos amit írsz, nem is nézegettem meg ennyire az összetételt...
|
| |
[előzmény: (5799) Hermelin, 2012-02-18 12:58:41] |
|
|
|
 Hermelin

Tagság: 2006-06-07 17:01:23 Tagszám: #31440 Hozzászólások: 1316 |
5799. Elküldve: 2012-02-18 12:58:41, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2088.] |
Engem az is, hogy lesz kétszer annyi a kalcium, mint a foszfor a kész tápban. A húsban elvileg kb tízszeres a szorzó a foszfor javára. Ha nincs benne csont, akkor van benne adalék? Csontliszt? Más? Nem tartanám rossznak, ha pl gége, porcok, inak is kerülnének egy tápba (nem tudom, azokban milyen ez az arány), de itt a legutóbbiak szerint csak izom van. Nem kötözködni akarok, kíváncsi vagyok.
Ami kötözködés, de szerintem jogos, hogy miért nincs a gyártó honlapján egy szó sem marháról, a forgalmazónál pedig igen? És a liofilizálás nagyon jól hangzik , de a honlapon már 80-90, majd 110°C-os gyártási eljárásról van szó - lehet épp mindkettő igaz, az egyik féle tápjuk így készül, a másik úgy, de őszintén szólva engem elgondolkodtatnak az ilyen furcsaságok. [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2012-02-18 13:04:36]
|
| [válaszok erre: #5800] |
[előzmény: (5795) Leíratkozott felhasználó, 2012-02-18 12:19:44] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5798. Elküldve: 2012-02-18 12:52:56, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2089.] |
Szerintem attól is függ milyen hús egy marhahús pl. finoman át van szőve zsírral, még egy csirke vagy pulykamellre ez már nem mondható el szerintem az ilyen tápokban elégnek kell lennie a zsírnak is, hiszen valószínűleg nem a színhúsból készülnek. Én mondjuk télen simán kipótolom a zsírt nekik, mert kinn laknak, kanálka sertészsír aztán kész. De szoktam olívaolajat is adni nekik.
|
| [válaszok erre: #5801] |
[előzmény: (5797) honeygazdi, 2012-02-18 12:28:17] |
|
|
|
 honeygazdi

Tagság: 2006-02-04 11:10:32 Tagszám: #26607 Hozzászólások: 7358 |
5797. Elküldve: 2012-02-18 12:28:17, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2090.] |
Én nem értek annyira hozzá,hogy kötözködjek.
De azért eltűnödtem azon,hogy az a kutya,amelyik nyers húson van tartva,mennyivel több zsírt kap,mint 7 %?
Jó,értem én,hogy a nyers húson van zsír is,de annyival nincs több,hogy mondjuk 14 % legyen.Vagy igen?Esetleg kéne pótolni a zsírt,és ha igen,akkor mivel?
"Ha a világot akarod megváltoztatni,először magaddal kell kezdeni"/Mahatma Ghandi/
|
| [válaszok erre: #5798 #5817] |
[előzmény: (5794) sárkánykutya, 2012-02-18 11:04:12] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5796. Elküldve: 2012-02-18 12:21:22, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2091.] |
Inak, pata, de továbbmegyek TOLL!!!! mind mind fehérje! Csak éppen a kutya nem hasznosítja, de attól még beleszámít a nyersfehérjébe bőven, és nem kötelező feltüntetni, hogy ez hány %ban emészthető ezért vagyok én is szkeptikus az olyan tápokkal, amin ott figyel az állati eredetű melléktermék kifejezés is.
|
| |
[előzmény: (5790) vzoll, 2012-02-18 07:44:53] |
|
|
|
 Leíratkozott felhasználó |
5795. Elküldve: 2012-02-18 12:19:44, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2092.] |
Engem az érdekelne, hogy a réparost miért csökkentett karotintartalmú? Kivonták belőle más cégnél más felhasználásra és a tápba a maradék kerül? Nem baj ez, csak én szeretek utánajárni a dolgoknak, innen már akkor érthető a növényi eredetű melléktermék szöveg is.
|
| [válaszok erre: #5799] |
[előzmény: (5786) Cirino, 2012-02-17 21:18:37] |
|
|
|
 sárkánykutya

Tagság: 2009-12-11 17:13:21 Tagszám: #80574 Hozzászólások: 9091 |
5794. Elküldve: 2012-02-18 11:04:12, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2093.] |
Számomra nagyon szimpatikusan hangzik ez az egész! Sejtettem is, hogy liofilizálással tartósítanak, és alátámaszthatom, hogy az tényleg nagyszerű módszer a minél "eredetibb" állapot megőrzésére. (például a könnyen bomló különböző gombaféléket is gyakran így tartósítják preparatív céllal, vagyis, hogy később bemutathatóak legyenek és a lehető legjobban hasonlítsanak az eredeti állapotukra)
De, nem én lennék, ha nem kötözködnék kicsit... a pata önmagában "100%" fehérje , csak persze nem feltétlenül a legoptimálisabb összetételű. És naiv véleményen szerint a patát nem lehet úgy fogyaszthatóvá tenni, hogy utána liofilizált húsnak nézzen ki...
Aurea mediocritas.
Mudi Fajtamentő Egyesület
|
| [válaszok erre: #5797] |
[előzmény: (5790) vzoll, 2012-02-18 07:44:53] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Cirino

Tagság: 2010-07-11 15:13:27 Tagszám: #86785 Hozzászólások: 1421 |
5793. Elküldve: 2012-02-18 08:16:40, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2094.] |
2,5x biztos
"... szívem oly mélyre ne jusson, hogy a divat pórázán fusson..." /Csü Jüan/
|
| |
[előzmény: (5789) honeygazdi, 2012-02-18 00:46:53] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Cirino

Tagság: 2010-07-11 15:13:27 Tagszám: #86785 Hozzászólások: 1421 |
5792. Elküldve: 2012-02-18 08:14:54, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2095.] |
Engem meg az, hogy milyen beltartalmi értékei lehetnek a marhaszívizomnak amit rágcsálni való jutifalinak adok a kutyámnak?
"... szívem oly mélyre ne jusson, hogy a divat pórázán fusson..." /Csü Jüan/
|
| |
[előzmény: (5788) Dóra, 2012-02-17 22:07:00] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Cirino

Tagság: 2010-07-11 15:13:27 Tagszám: #86785 Hozzászólások: 1421 |
5791. Elküldve: 2012-02-18 08:11:53, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2096.] |
Igazad lehet.
"... szívem oly mélyre ne jusson, hogy a divat pórázán fusson..." /Csü Jüan/
|
| |
[előzmény: (5787) nusicica, 2012-02-17 21:53:12] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 vzoll

Tagság: 2007-01-22 14:41:51 Tagszám: #40400 Hozzászólások: 286 |
5790. Elküldve: 2012-02-18 07:44:53, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2097.] |
Üdv !
Csak néhány gondolat a marhás témához.
Azt gondolom, hogy ha a gyártó cég garantálja a 69%-os fehérje tartalmat az már önmagában garancia lehet arra, hogy nem az inakat, patát, darált csontot....stb. teszi bele mert mint tudjuk abban nincs fehérje. Fehérje az izomban van, az izom más néven hús
Az is rosszul gondolkodik aki azt hiszi, hogy a bélszínt fogják beletenni. Azt megeszik az emberek, de minden nyesedék amit már nem tudnak értékesíteni emberi fogyasztásra az megy a tápba.
Maga a szárítási eljárás ( liofilizálás ), fagyasztással történik. Vákuum alatt akár -80 fokra is lefagyasztják a húst, ahol a víz jég formájában kicsapódik a húsból. Ezt az eljárást nagyon sok emberi tápláléknál is használja az élelmiszeripar mert nagyon kíméletes az alapanyagokkal.
Tehát nincs vegyszer, nincs ízfokozó, nincs szója.....
Képtáram
|
| [válaszok erre: #5794 #5796] |
|
|
Haladó
|
|
 honeygazdi

Tagság: 2006-02-04 11:10:32 Tagszám: #26607 Hozzászólások: 7358 |
5789. Elküldve: 2012-02-18 00:46:53, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2098.] |
Csak arra céloztam,hogy jutifalatként 5x drágábban lehet eladni.
"Ha a világot akarod megváltoztatni,először magaddal kell kezdeni"/Mahatma Ghandi/
|
| [válaszok erre: #5793] |
[előzmény: (5786) Cirino, 2012-02-17 21:18:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Dóra

Tagság: 2003-04-23 00:00:00 Tagszám: #2905 Hozzászólások: 12768 |
5788. Elküldve: 2012-02-17 22:07:00, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2099.] |
Szerintem a "jutifalat" szárított marha tényleg szárított marha hús (gondolom előzetesen hőkezelve?), ez a réparostos szárított marha viszont több ilyen-olyan feldolgozási fázison átesett már. Csak így tudom elképzelni, hogy valahogy "belekerül" a réparost.
A leírásnál van egy ilyen sor: "•jobban feltárt húsfehérjék". Ez vajon mit jelent? Engem ez érdekelne.
Dóra
KÉPEIM
PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE
<BR&
|
| [válaszok erre: #5792] |
[előzmény: (5786) Cirino, 2012-02-17 21:18:37] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 nusicica

Tagság: 2006-10-03 12:53:42 Tagszám: #35531 Hozzászólások: 755 |
5787. Elküldve: 2012-02-17 21:53:12, [EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása
|
[2100.] |
szerintem rosszul fordították.. a honlapon a képen marha izom alatt marha inak vannak...
Kutya meg kutya...:)
Morgan
|
|
|
[EGYÉB------------] Kutyák táplálkozása (üzenet: 7882, Kutya) |
|
|
|
|