Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456574/42 Témák: 18961 Tagok: 112663 Legújabb tag: ameliask Online: (71/13
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 4 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

(üzenet: 88, Kutya)
 

Csenkeszke



Tagság: 2005-07-27 08:29:26
Tagszám: #20717
Hozzászólások: 4614
63. Elküldve: 2010-08-31 12:11:14,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[26.]

icon50.gif Milyen célból?

Mudi Epilepsy Project
Nincs hópehely, amelyik felelősnek érezné magát a lavináért.
[előzmény: (62) boagfu, 2010-08-19 14:47:08]
Kiváló dolgozó
Csenkeszke adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


boagfu



Tagság: 2006-02-15 15:29:58
Tagszám: #27111
Hozzászólások: 196
62. Elküldve: 2010-08-19 14:47:08,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[27.]

Keresem azokat a gazdikat, akiknek a kutyája epilepsziás és az alábbi gyógyszereket szedik:

Keppra 250mg-ost és
Tegretol CR 200mg-ost

Ági
[válaszok erre: #63]
Haladó
boagfu adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Csenkeszke



Tagság: 2005-07-27 08:29:26
Tagszám: #20717
Hozzászólások: 4614
61. Elküldve: 2010-08-06 11:44:05,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[28.]

Nagyon klassz összefoglaló, köszi, hogy feltetted! icon32.gif

Mudi Epilepsy Project
Nincs hópehely, amelyik felelősnek érezné magát a lavináért.
[előzmény: (60) zillah, 2010-08-06 11:10:58]
Kiváló dolgozó
Csenkeszke adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
60. Elküldve: 2010-08-06 11:10:58,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[29.]

http://www.kisallatneurologia.hu/betegsegek/epilepszia/index.php
[válaszok erre: #61]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   

zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
59. Elküldve: 2010-02-27 17:37:05,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[30.]

http://www.komargyula.hu/epilepszia.htm

Idézet:
AZ EPILEPSZIA
Az epilepszia már az ókorban is ismert betegség volt, bár akkor még hol tisztelték az epilepsziást (táltosok), hol a gonosz erők rabjának tekintették az ilyen beteget. Az első tudós, aki mint az agyműködés zavarát említi ezt a betegséget, Hippokratész volt. Ha ilyen régóta ismert, és kutatott betegségről van szó, akkor joggal feltételezhetnénk, hogy már mindent tudunk róla. Hát nem. Bár az ismereteink jelentősen bővültek, főleg az elmúlt 2-3 évtizedben, de még ma is sok a kérdőjel.

Epilepszia: "különböző eredetű agyműködési zavar, amelyet az agyvelő több idegsejtjének egyszerre történő kisülése okozta visszatérő rohamok jellemeznek, és különböző klinikai, laboratóriumi tünetekkel társulnak." Bonyolult meghatározás, de így helyes. Tehát ez egy olyan betegség, amelyben az agy hibásan működik, ennek következtében ismétlődően rohamok, gyakran rángógörcsös rohamok jelentkeznek, és ez a rövid ideig tartó állapot gyakran eszméletvesztéssel is jár. Két roham közötti időszakban a kutya tünetmentes, egészséges benyomást nyújt. Általában a kutya 3.-5. évében jelentkezik először a betegség, de nem ritkán már 3 hónapos korban is jöhet az első roham.

Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az epilepszia örökölhetőségével. Humán adatokat vizsgálva feltűnik, hogy különböző formájú epilepsziák különböző mértékben öröklődnek. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy epilepsziás szülő gyermekénél kb. 10-szer gyakoribb az epilepszia, mint a teljes populációban. Az anya gyakrabban örökít, mint az apa. Állatorvosi adatok nagyobb %-ban mutatják az örökítést. Ezért fontos az epilepsziás kutyák kivonása a tenyésztésből.

Egy roham a következőképpen zajlik le (nem mindig így, vannak eltérő rohamformák is): A roham első szakasza a bevezető szak, de ezt csak ritkán lehet észrevenni. Ilyenkor a kutya ideges lesz, nyugtalan, vonyít, remeg. Ez néhány perctől akár egy óráig is tarthat. Ezt követi a roham szakasza, amely kezdetekor általában a kutya élesen felvonyít, majd oldalára vágódik, egész teste megmerevedik néhány másodpercre, majd rángógörcs alakul ki. Száját csattogtatja, lábai rángatódznak. Ez a görcs néhány percig tart. Közben nyálzik, szájában a nyál habbá verődik (esetleg véres habbá, ha közben megharapja a nyelvét), néha bevizel. Általában roham közben a kutya öntudatlan állapotban van. A roham elmúltával a kutya tudata lassan kitisztul, általában bizonytalanul mozog, esetleg sokat iszik, vagy eszik. Ez a megnyugvási szakasz akár több óra is lehet. Napok, hetek, vagy csak hónapok múlva ismétlődik meg a roham. Két roham közti időszakban a kutya jól érzi magát, tünetmentes. Az idő múlásával azonban a rohamok egyre gyakrabban jelentkezhetnek, egyre súlyosabbak lehetnek. Az agy minden roham után kicsit károsodhat, végül akár az állat halálához is vezethet.

Mi a teendő a roham alatt? Roham közben nem sokat lehet tenni, de érdemes a rángatódzó kutya mellől minden felborítható tárgyat eltenni, nehogy a roham során magára borítsa az állólámpát, vagy a kínai vázát. Ne tegyük a szájába a kezünket (sokat megpróbálják, hogy ne harapja össze a nyelvét), mert a mi kezünk is ellátásra szorul majd. A simogatás nem sokat ér, mert a kutya úgyis öntudatlan.

Mit tegyünk a roham elmúltával? Ekkor már érdemes nyugtatgatni a kedvencünket, rá is fér, hiszen nem érti mi történt, az egészből csak annyi tudatosul benne, hogy valami nagy baj volt, rajtunk is érzi az idegességet. Ha már lecsillapodott, van időnk feljegyezni a naptárunkba, hogy mikor történt mindez, hogyan zajlott le, mennyi ideig tartott, volt-e valami előzménye. (Ezekre később már nem emlékezünk pontosan, pedig az állatorvos szeretné tudni.) Majd hívjuk fel az állatorvost, kérjünk tőle tanácsot. Roham közben azért nem érdemes azonnal segítséget kérni, mert a roham rég elmúlik, mire az állatorvos odaérhet. Ha a roham pár perc, esetleg 1-2 óra múlva megismétlődne (nagyon ritka!), akkor viszont feltétlenül forduljunk állatorvoshoz.

A vizsgálat: Ha a rohamot epilepszia okozza, akkor vélhetőleg a legalaposabb kivizsgálás is tünetmentességet mutat két roham közötti időszakban. Azonban az ilyen betegeknek csak egy hányada epilepsziás, a többinél valamely más agyi betegség váltja ki a rohamokat (pl. vírusos, baktériumos, gombás, parazitás, toxikus, daganatos stb. agyi megbetegedések), vagy más szervek betegségei (pl. májbetegség, cukorhiány, hasnyálmirigy daganata, kalciumhiány, oxigénhiány, veseelégtelenség, mérgezések stb.). Ilyen esetekben a kivizsgálás igen részletes kell hogy legyen (vér-, vizelet-, bélsár-, liquor-vizsgálat, Röntgen, ultrahang, stb.). Az epilepszia diagnózisának kimondásához kitűnő vizsgálati módszer az elektro-enkefalográfia (EEG). Ez a vizsgálat az agy működését ellenőrzi. Segítségével 80-90 %-os biztonsággal kimutatható az epilepszia, valamint beállítható a gyógyszerezés. A vizsgálatot altatásban végezzük, mert 20 percig a kutya nem mozdulhat, de még csak nem is pisloghat. A kiértékelés során el kell dönteni, hogy epilepsziás-e a beteg, az agynak mely területéről indul ki a roham, vagy nincs "góc" az agyban, milyen fajtájú gyógyszertől várható tünetmentesség. A diagnózis felállításánál felhasználjuk az EEG eredményét, a tulajdonos által elmondottakat (hogyan zajlik le egy roham stb.), illetve az egyéb vizsgálati eredményeket.

Gyógykezelés: A lehetséges gyógyszerek közül ki kell választani azt, amely hatásos lehet, könnyű adagolni (napi kétszeri adagolásnál ne legyen több, hiszen sokan nem tudnak a munkájuk miatt délben is tablettát adni a kutyának), és az ára is elfogadható legyen (a gyógyszerek ára havonta sok száz és sok ezer forint között mozog). Gondolnunk kell arra is, hogy a kutya hajlamos a beadott tablettát szájában elraktározni, és később kiköpni. Ezért javaslom, hogy a tablettát kis májkrémes galacsinba dugva adjuk be a kutyának. A gyógyszerek nem mindig hozzák meg a várt hatást: az epilepszia gyógyíthatatlan betegség, csak a tüneteket, tehát a rohamok számát lehet mérsékelni, esetleg megszüntetni. Néha előfordul, hogy a már régóta szedett gyógyszer mellé más tablettákat is kell előírni, vagy a gyógyszerelést alapjaiban kell megváltoztatni. Ilyenkor az eddig szedett gyógyszert fokozatosan csökkentve, az új adagját általában fokozatosan növelve történik az átállás. Mindez csak az állatorvos pontos előírása alapján történhet meg. A hirtelen gyógyszerváltás, vagy gyógyszerelvonás életveszélyes állapotot okozhat.
A megfelelő gyógyszerezés ellenére előfordulhat, hogy egy-egy roham mégis jelentkezik. Ez nem feltétlenül a gyógyszer hatástalanságára utal, hiszen a rohamokat gyakran kiválthatja egy-egy külső tényező: előre nem várt sokk-hatás, vagy hideg-meleg front gyors váltakozása, esetleg a szomszédban egy tüzelő szuka stb.

Fontosnak tartom, hogy pácienseim gazdáival havonta legalább egyszer beszéljek telefonon. Ilyenkor elmondják, hogy mi történt az elmúlt egy hónapban: volt-e roham, mennyire volt nyugtalan a kutya, hogyan viselte a váratlan eseményeket.

A legnagyobb öröm mind a kutyatulajdonos, mind az állatorvos számára, ha kb. 1 rohammentesen eltöltött év után sikeresen leállíthatjuk a kutya gyógyszerelését.

dr. Kómár Gyula

Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   

evil angel



Tagság: 2008-11-26 22:03:33
Tagszám: #66036
Hozzászólások: 3230
58. Elküldve: 2009-11-02 12:12:59,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[31.]

Sajnos már nem tudták megmenteni nem szűnt a roham a gyógyszerok hatására sem elaltatták szegényt már nem volt magánál.

[url=http://www.facebook.com/ildiko.szoke]Képeim[/url/]
[előzmény: (57) lavori, 2009-10-29 20:45:02]
Kiváló dolgozó
evil angel adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


lavori



Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 329
57. Elküldve: 2009-10-29 20:45:02,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[32.]

Ha visszaolvasod ennek a topicnak a hozzászólásait (nem sok van, mindössze pár oldal), megtalálod a neveket, akikhez lehet fordulni, sőt még néhány véleményt is.
[válaszok erre: #58] [előzmény: (56) evil angel, 2009-10-29 10:27:54]
Törzstag
lavori adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


evil angel



Tagság: 2008-11-26 22:03:33
Tagszám: #66036
Hozzászólások: 3230
56. Elküldve: 2009-10-29 10:27:54,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[33.]

Sziasztok tudtok egy jó szakorvost a szomszédom kutyája epilepsziás.

[url=http://www.facebook.com/ildiko.szoke]Képeim[/url/]
[válaszok erre: #57]
Kiváló dolgozó
evil angel adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Caryota



Tagság: 2004-03-26 17:12:56
Tagszám: #9657
Hozzászólások: 4254
55. Elküldve: 2009-09-30 08:37:40,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[34.]

Meglehet, viszont első kézből származó információk alapján lehet gondolkodni. Azon kívül kérdezni is lehet, akinek van kedve, ugyanazokat megkérdezheti mindkettejüktől.
Elsősorban nem a kezelési módszerek hatékonyságának bizonygatásáról lesz szó icon50.gif

Birkabosszantó mudi kennel
MudiViadal 2011
"Aki ma a homokba dugja a f
[előzmény: (48) lavori, 2009-09-29 20:12:31]
Kiváló dolgozó
Caryota adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kasznakata



Tagság: 2006-07-18 21:19:19
Tagszám: #32799
Hozzászólások: 33130
54. Elküldve: 2009-09-30 08:10:36,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[35.]

Csatlakozom. Dr. Kiss G. szisztémájával a rohamgyakoriság drasztikusan csökkent. A kezeletlen epilepsziánál a rohamok egyre gyakoribbak, és ilyenkor agysejtek tömege pusztul. Az agysejtek NEM termelődnek újra.
Májkárosodás: gondos gazdi májfunkciót nézet.
Ennek alapján elmondhatom a következőket: 10 éves korától kapta shitzukám a Tegretol-Xanax kombinációt. 16 évesen halt meg. El kellett altatnunk. 6 év kéthavonta-háromhavonta végeztetett máj- és vesefunkció vizsgálati adatai alapján ÁLLÍTHATOM ÉS BIZONYÍTHATOM: máj- és veseeredményei nem romlottak, pedig pajzsmirigy-beteg is volt (Thyrotabot kapott), ami szintén károsít. Szilegon vagy Hepato Support májvédőt kapott, és hihetetlen, de eredményei bizony, még javuló tendenciát is mutattak. / együtt töltött szép évet kaptunk. Egyesületünk több kutyája is idejár, e szerint a szisztéma szerint kezelik. Mindegyiküknél sikeres. A gazdik kiválóan megtanulták és alkalmazzák a módszert.

kasznakata
Adószámunk: 18195376-2-42
www.állatésember.hu
Számlaszámunk: 12010453-01006150-00100004
[előzmény: (31) SpanciManci, 2009-06-26 23:04:21]
Kiváló dolgozó
kasznakata adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
53. Elküldve: 2009-09-30 02:01:57,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[36.]

icon32.gif
[előzmény: (52) lavori, 2009-09-29 21:04:53]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


lavori



Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 329
52. Elküldve: 2009-09-29 21:04:53,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[37.]

Szent István Egyetem Állatorvostudományi kara VII. István u. 2.
[válaszok erre: #53] [előzmény: (49) zillah, 2009-09-29 20:16:46]
Törzstag
lavori adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
51. Elküldve: 2009-09-29 20:29:13,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[38.]

Állat kéne icon21.gif
[előzmény: (50) 3cica, 2009-09-29 20:21:02]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


3cica



Tagság: 2006-09-02 18:32:23
Tagszám: #34452
Hozzászólások: 8242
50. Elküldve: 2009-09-29 20:21:02,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[39.]

Állatot nem tudok, embernél Debrecen, Kaposvár, Budapest.

És mondá az Úr a 8. napon: OK. Murphy, te jössz!

Képeim
[válaszok erre: #51] [előzmény: (49) zillah, 2009-09-29 20:16:46]
Kiváló dolgozó
3cica adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
49. Elküldve: 2009-09-29 20:16:46,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[40.]

Segítség! Hol végeznek PET-CT-t? icon52.gif
[válaszok erre: #50 #52]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


lavori



Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 329
48. Elküldve: 2009-09-29 20:12:31,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[41.]

Ez érdekes!
Aki beül majd mindkét előadásra, homlok egyenes ellenkező dolgokat fog hallani! Csak győzze majd eldönteni, melyiknek hisz.....
[válaszok erre: #55] [előzmény: (47) Caryota, 2009-09-29 08:02:16]
Törzstag
lavori adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Caryota



Tagság: 2004-03-26 17:12:56
Tagszám: #9657
Hozzászólások: 4254
47. Elküldve: 2009-09-29 08:02:16,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[42.]

Figyelem!
Dr. Kiss Gabriella, a kutyák epilepsziájával foglalkozó állatorvos október 4-én, délelőtt 10 órakor kezdődően a Magyar Mudi Klub felkérésére előadást tart a kutyák epilepsziájáról. Az előadás helyszíne az ELTE lágymányosi déli épülettömbje, Etológia Tanszék (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/c). Az előadás a Magyar Mudi Klub 2009-re befizetett tagjai számára ingyenes, azonban a klub adományt elfogad az előadás költségeinek fedezéséhez. A tagságot érvényes 2009-es tagkártyával, illetve a befizetési csekkel, bizonylattal lehet a helyszínen igazolni. Érvényes klubtagsággal nem rendelkezők számára a részvételi díj 2000 Ft . Találkozó fél tíz és tíz között az ELTE déli tömbjének északi bejáratánál. Autóparkoló bőségesen áll rendelkezésre. Az épületbe kutyát behozni nem lehet. Kérjük, érkezzenek pontosan, mert vasárnaponként a portaszolgálat ELTE dolgozókon kívül nem enged be látogatókat, csak ha a Tanszékről lejönnek valakiért. Kérjük a tisztelt érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat a várható létszám megbecslésének segítésére előre jelezzék az alábbi email címen: [email protected]

Az epilepszia témájában tartandó előadásra felkértük a másik magyarországi szaktekintélyt, Dr. Kómár Gyulát is, az időpont és helyszín jelenleg egyeztetés alatt áll.


Birkabosszantó mudi kennel
MudiViadal 2011
"Aki ma a homokba dugja a f
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-09-29 08:13:26]
[válaszok erre: #48]
Kiváló dolgozó
Caryota adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
46. Elküldve: 2009-09-27 21:17:01,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[43.]

Abban reménykedem, hogy hátha kiderül valami amitől specifikusabban lehet kezelni, gyógyszerezni.
A kutya első két évéről nem tudok semmit, az illatoson sem észleltek rohamot, pedig benn volt sokáig. Utána az utcára került (ahol valószínűleg elüthették kicsit), aztán ideigleneshez hónapokig (ott sem volt rohama). Nálam lakott már mikor kezdődött.

Csodát nem várok, de hátha kapunk valami plusz infót.

Vagy szerinted teljesen felesleges?
[előzmény: (45) lavori, 2009-09-27 21:06:09]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


lavori



Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 329
45. Elküldve: 2009-09-27 21:06:09,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[44.]

Nagy csodákat azért ne várj tőle!
A CT csak abban segít, hogy kiderüljön, hol és mi a baj?
De ettől még a rohamok maradnak olyanok, mint amilyenek.
[válaszok erre: #46] [előzmény: (44) zillah, 2009-09-27 20:58:25]
Törzstag
lavori adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
44. Elküldve: 2009-09-27 20:58:25,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[45.]

Sajnos rohamról rohamra rosszabb és hosszabb. Így most kéthavonta van egy 20 perces, kétfelvonásos roham (kis szünettel).
Eddig viszonylag tiszta tudattal csinálta végig, most először vettem észre, hogy néhány percig nem ismer meg és fél tőlem. icon72.gif

PET-CT-t ajánlottak. Eddig nem akartam az altatás kockázata miatt, de azt hiszem mostmár rászánom magam.
[válaszok erre: #45] [előzmény: (43) lavori, 2009-09-27 20:32:51]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


lavori



Tagság: 2004-10-11 23:50:01
Tagszám: #13151
Hozzászólások: 329
43. Elküldve: 2009-09-27 20:32:51,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[46.]

Én rossz jelnek minősíteném.

De tudni kell, hogy az epliepszia a legritkább esetben jelenti azt, hogy mindig minden roham egyforma. Ebben jelentős eltérések lehetnek.
A tapasztalat szerint még a gyógyszerekkel legjobban beállított betegek esetében is az idő múlásával romlik a helyzet
[válaszok erre: #44] [előzmény: (42) zillah, 2009-09-27 19:13:43]
Törzstag
lavori adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


zillah



Tagság: 2003-07-26 19:52:13
Tagszám: #5901
Hozzászólások: 1945
42. Elküldve: 2009-09-27 19:13:43,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[47.]

Vajon pozitívumként vagy negatívumként kell értelmeznem ha a rohamok ritkulnak, ám egyre súlyosabbak és tovább tartanak icon52.gif

Nálatok egyformák a rohamok?
[válaszok erre: #43]
Kiváló dolgozó
zillah adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   

SpanciManci



Tagság: 2006-06-02 18:04:02
Tagszám: #31246
Hozzászólások: 2882
41. Elküldve: 2009-06-28 09:58:10,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[48.]

Én nem is azért írtam, mert ez a tökéletes, én a saját tapasztalataimat szerettem volna megosztani. Nekük beváltak (ahol beváltak), és valóban az a kérdés, az agyát, vagy a máját tegyem tönkre, és a máj mellett dönöttem, egyik sem jó, de sajnos valamit kellett csinálni. A lenyugtatózott kutyák sajnos nem megoldások.

(és még egy érdekesség, ezt is írtam anno a másik topicban. A 12,5 éves kutyáról a gazdák tudták, hogy epis, a háziorvosuk az oltásira ráírta, hogy diazepam érzékeny, ehhez képest a gazdáknak diazepam rektális oldatot adott, hogy roham esetén azt adják be icon18.gif )

Gazdikereső spánielek
KiruMami VATERÁS cuccai itt!
[előzmény: (35) zillah, 2009-06-27 10:03:36]
Kiváló dolgozó
SpanciManci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Caryota



Tagság: 2004-03-26 17:12:56
Tagszám: #9657
Hozzászólások: 4254
40. Elküldve: 2009-06-28 09:32:17,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[49.]

Nekem is, légy szíves icon70.gif

Birkabosszantó mudi kennel
MudiViadal 2011
"Aki ma a homokba dugja a f
[előzmény: (38) lavori, 2009-06-27 15:09:19]
Kiváló dolgozó
Caryota adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Bereki



Tagság: 2007-06-08 19:27:53
Tagszám: #45839
Hozzászólások: 787
39. Elküldve: 2009-06-27 15:27:37,

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

[50.]

"tudományos alapokon nyugvó"
icon32.gif icon21.gif

Móni

"Egy jó kutya sosem hal meg. Mindig velünk marad, és mellettünk lépdel a csípős őszi napokon, amikor a mezőket dér lepi be, és közeleg a tél. A feje a kezünkbe simul, mint mindig."
[előzmény: (38) lavori, 2009-06-27 15:09:19]
Törzstag
Bereki adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 

[ÁLLATORVOS-] Epilepszia

(üzenet: 88, Kutya)
 
    / 4 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.021739959716797 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2023. E-mail