Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456391/4 Témák: 18958 Tagok: 112657 Legújabb tag: Zeroka01 Online: (56/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 263 üzenet

Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
28. Elküldve: 2003-07-26 09:42:17 [226.]

A szeptembertől induló új csatornák, mint már mondtam régebben is, nem sok új változást fognak hozni.

- Az HBO2 az HBO szakasztott mása. Nyilvánvalóan ezért adják ingyen. Ugyanazokat a filmeket adja, mint a normál HBO, ugyanúgy rajta lesznek a korhatárjelzések, ugyanúgy full screen-ben (4:3) közvetítik a filmeket, mint az HBO-n, ha innen lövik fel, és honnan máshonnan is lőhetnék fel, mint innen.

A különbség csak az lesz, hogy más időpotokban ismétlik a filmeket, de ennek a lényege is elveszik, mert a médiatörvény ugyanúgy vonatkozik rá, mint a többi csatornára, tehát az ismétlések is ugyanazokból a limonádéfilmekből fognak állni napközben, mint az HBO-n. De a 16 és 18 éven felülieknek való filmeket továbbra is csak késő esti vagy éjszakai időpontokban láthatják a nézők.

Tehát ilyen formán semmi értelme egy új csatorna indtásának.


- AXN: Na, erre azért kíváncsi leszek. Az AXN egy akciófilmeket, thrillereket, sci-fi-ket és egyéb SONY/Columbia Pictures-ös filmeket, valamint sorozatokat és extrém sportot közvetítő csatorna.
Éppen ezért nagyon remélem, és az előfizetők is reménykedhetnek abban, hogy nem Magyarország területéről lövik fel a csatornát.

A spanyol minta alapján mondhatom, hogy tényleg egy jó csatorna. Csak egy gond van, hogy a műsorok többsége, úgy 60%-a a 16, illetve 18 éven felüli korosztályt célozza meg.

Az AXN a Sony/Columbia Pictures-höz tartozik. Minden országban külön adják ki a jogokat a csatorna elkészítésére, és szinte mindenhol az adott ország nyelvén, szinkronizálva, illetve eredeti hangban közvetítik a műsorokat.

Az AXN-en naponta három-négy tényleg jónak mondható film megy. Szinte kivétel nélkül a fenti kategóriákba tartozó filmek mennek. A premierfilmek általában 21.00-kor kezdődnek, és 16.00-kor, 18.00-kor, illetve 10.00-kor ismétlik őket, legalább 3-szor havonta, hogy mindenki láthassa az adott filmet. Az AXN ehhez ragaszkodik, ezenkívül sok más filmet is adnak ezekben az időpontokban.
Pl. Spanyolországban: Larry Flynt - A provokátor (A Hustler magazin alapítójáról szól.). 21.00-kor adták először a filmet, másnap pedig 16.00-kor ismételték, a további napokban pedig 10.00-kor és 9.50-kor ismételték.

Csak emlékeztetőül, a filmet nálunk 18 éven felülieknek ítélték meg, Németországban pedig 12 éveseknek.
A másik példa: Amerikai História X. Nálunk ugyancsak 18 éven felülieknek ítélték meg ezt a filmet. Az AXN-en 16.00-kor ment.

Szóval nem tudom, hogy mi lesz itt az AXN-nel, ha innen lövik fel. Ugyanis akkor ugyanúgy érvényes lesz a médiatörvény rá, mint az összes többi adóra. És mit csinálnak akkor, nappal extrém sportot közvetítenek, és éjszakára teszik be a filmeket és a sorozatokat?! Majd megbontja az AXN a szokásos műsorrendjét az ORTT hülyeségei miatt? Egy jó francot!


-Ami pedig ezt a Humor TV-t, illetve az RTL-Klub új szappanopera-csatornáját illeti, inkább nem mondanék semmit. Lehet ilyeneket csinálni, de éppen most nem erre lenne szükség, hanem normális csatornákra, új mozicsatornákra, Discovery Channel-ekre, dokumentumcsatornákra, stb. Olyan csatornákra, amik értéket közvetítenek.













Téma: AXN Fórum: Sat
[válaszok erre: #29  #38 ]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5115. Elküldve: 2003-06-24 20:59:17 [227.]

Idézet:
Ettől függetlenül megvan a változásra a szándék különben nem indulna HBO 2, vlaószínűleg úgy gonolják, hogy esetleg valaki indít új csatornát 1-2 éven belül és így könnyebb a nézőket megtartani akkor, ha majd lesz konkurrenciájuk és az nem az MTV lesz.... ami mellesleg reklámmentesen adja le a filmeket, tehát nem reklámokkal tarkítva...



Nagy tévedés, az HBO2 aligha fogható fel konkurrenciának. Gondolom, te is tudod, hogy az HBO2 ugyanazokat a filmeket fogja adni, mint az HBO, csak más időpontokban. Lásd a lengyel példát.

De még abban sem jelent változást, hogy minden filmet minden időpontban ad, ugyanúgy a limonádéfilmek és pár vígjáték fog nappal menni, a többi filmet pedig csak az esti és éjszakai időpontokban lehet látni.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5109. Elküldve: 2003-06-24 11:02:10 [228.]

Idézet:
...az "ablakok" amik a vetítési jogokra vonatkoznak nem 2.5 éves, hanem 3 hónapos bontásban mennek...



Nem is mondtam, én arról beszéltem, hogy az EU összes országában a filmek a PAY-TV-s sugárzás után úgy 2 évvel kerülnek a kereskedelmi és közszolgálati csatornák műsorára.
A minimum idő 1,5 év.

És szerintem az a helyes, ha egy filmet a PAY-TV-s közvetítés után kb. 1,5 évvel lehetne látni a szabadon fogható csatornákon.

Mert mi a francért fizessen az ember, ha egy csomó filmet előbb láthat a szabadon fogható csatornákon.


Idézet:
.és mert az HBO 6 hónapos vetítési jogot vesz láthatóan, míg az MTV adásonkénti jogot, úgy tűnik 2 vetítésre. (MTV majd M2)



Szinte az összes fizetőstévé Európában korlátlan időre veszi meg a közvetítési jogokat, vagyis a filmek teljes jogát is megveszi, nemcsak az elsődleges közvetítési jogát, és nemcsak 6 hónapra szól a közvetítési jog.

Miután már nem közvetítik a PAY-TV-n az adott filmet (vagyis kikerül az elsődleges közvetítésből), akkor automatikusan a filmtárba kerül.
Így alakult ki pl. a Kirchmedia több, mint 16.500 filmből álló filmtára, vagy hasonló mennyiségű filmmel rendelkezik a Canal+ és a Sky Digital is. Szinte az összes filmre megvan a közvetítési joguk, az újabbakra és a régebbiekre is.

A teljes közvetítési jog azt jelenti, hogy bármikor leadhatja a fizetőstévé a filmet az elsődleges közvetítés után is.

A filmek elsődleges közvetítési jogai max. 10 hónapig szólnak, vagyis mindaddig a műsorán tarthatja az adott fizetőstévé a filmeket, amíg azok le nem futottak PPV-n (ha van), majd a premierfilmeket sugárzó csatornákon és végül a régebbi és újabb filmeket sugárzó csatornákon.

Tehát általában a PPV után 3-4 hónappal kerül a normál mozicsatornákra (premierfilmeket vetítő mozicsatornákra) a film, és még mindig nincs vége, utána 3 hónappal az újabb és régebbi filmeket vetítő csatornákra, és csak ezután zárul le az elsődleges közvetítés.

Idézet:
..de mi köze ennek a UPC-hez? :)



Csupán az, hogyha a UPC Direct-en lenne egy normális mozicsatorna, akkor nem a kereskedelmi és közszolgálati csatornákon futnának le először az egyes stúdiók filmjei, hanem ott, ahol az elsődleges közvetítés helye van, vagyis a mozicsatornán.

Miért, szerinted örülnek az HBO előfizetői, hogy a filmek egy jó része először nem az általuk előfizetett mozicsatornán fut le, hanem a kereskedelmi televíziókon reklámokkal tarkítva vagy éppen a közszolgálati csatornákon?

Külföldön azért fizetnek elő a PAY-TV-kre, mert az az etalon, a legmagasabb fokú televíziózás, a legnagyobb éves költségvetéssel rendelkezik, több milliárd Euro-s üzleteket bonyolít le, más jogok illetik, mint az összes többi csatornát.

Hát nálunk nem így van, a fizetőstévének mondott szolgáltatás nem a legmagasabb fokú televíziózást jelenti, csupán a kereskedelmi és közszolgálati csatornákkal egy kategóriába sorolt, 4:3 képarányban, kockásodó minőségben, karikákkal és csatornaemblémákkal teleaggatott műsorsugárzást jelenti.

Az egész egy elmaradott kelet-közép-európai helyzetet tükröz, mint minden másban.

Áruljátok már el, milyen különleges jogai vannak Magyarországon a fizetős csatornáknak? Semmilyen.





Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5110]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5103. Elküldve: 2003-06-23 15:36:21 [229.]

Idézet:
Ki dönti el, hogy kié az első közvetítési jog ???
Mert ugye ez adja majd tovább...



Az első közvetítési jog mindig a PAY-TV-é, abban az esetben, ha az adott fizetőstévé megveszi a filmjogokat.

Általában több évre szokták ezeket a jogokat megvásárolni, tehát minimum 3-4 évre. A nagy fizetőstévék az összes stúdióval szerződésben állnak, és szinte minden filmre megvan a joguk.

Amennyiben a fizetőstévének megvan az adott filmre vonatkozó közvetítési joga, akkor a film csak a legutolsó PAY-TV-s közvetítés után minimum 1,5-2 év múlva futhat le a kereskedelmi vagy közszolgálati csatornákon. Általában 2,5 év szokott lenni ez az időtartam.
Ez minden országban így van.

Tehát, ha nálunk egy filmet előbb lehet látni valamelyik közszolgálati vagy kereskedelmi csatornán, mint az HBO-n, akkor az azt jelenti, hogy ezeket a filmjogokat az HBO nem vette meg. Lásd a lentebb említett stúdiókat.


Idézet:
Miért nem lehet párhuzamosan egyszerre több TV-nek jogot adni, miért kell mindnek 1-től megvennie ezeket?



Ilyet nem állított senki, természetesen lehet párhuzamosan több fizetőstévének jogot adni, pl. Spanyolországban is így volt a Canal Satelite Digital-nál és a Via Digital-nál is, mindkét fizetőstévé szinte ugyanazokat a filmeket közvetítette, szinte ugyanabban az időpontban, mivel mindkettő megvette a jogokat. Vagy ugyanez volt Olaszországban a Telepiu-nál és a Stream-nél, és még sorolhatnám.

Az sem igaz, hogy minden közszolgálati és kereskedelmi csatornának a PAY-TV-ktől kell megvennie a jogokat, csupán gazdaságosabb.

Ugyanis a PAY-TV-k közvetlenül a stúdióktól szerzik meg a filmjogokat, nem pedig a hazai forgalmazóktól.
A kereskedelmi és közszolgálati csatornáknak viszont drágább lenne közvetlenül a stúdióktól beszerezni a jogokat, mégha PAY-TV utáni közvetítésről is van szó. Egyes filmek esetében 3-4-szeresébe is kerülhet ez.

Ugyanez van a sorozatoknál.







Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5100. Elküldve: 2003-06-23 10:17:47 [230.]

Tibi, nehéz veled szót érteni, de megmagyarázom:

Itt arról van szó, hogy miért nem lehet ezeket a jogokat egy fizetős csatornának előbb megvennie, és csak utána közvetíteni a közszolgálati és kereskedelmi csatornákon.

Nehéz felfogni, hogy egy közszolgálati csatorna előbb megszerzi a jogokat, mint egy fizetős csatorna kelet-közép-európai leányvállalata.

Vagy lehet, hogy nem is akarják megszerezni ezeket a jogokat.

De egy mozicsatornának az a feladata, hogy minden stúdiótól közvetítsen filmeket. Ráadásul azok a stúdiók, amiket kihagynak, a nagyobbak közé tartoznak.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5102]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5096. Elküldve: 2003-06-22 20:50:01 [231.]

Na igen, és itt van a Truman Show, ugyancsak az MTV-n futott le, természetesen ez is Paramount-os.

Nem tudom, mi lesz így tényleg a fizetőstévével Magyarországon.

Lehet, hogy megérjük azt, hogy holnapután a Mission Impossible 2 lefut az MTV-n anélkül, hogy az HBO közvetítette volna?




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5097 #5098]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5094. Elküldve: 2003-06-22 20:15:37 [232.]

Ja, még egy dolog, múl héten futott le a Sleepy Hollow - Az Álmosvölgy legendája c. film az MTV-n, természetesen anélkül, hogy az HBO közvetítette volna, a jövő héten pedig A gyűjtő c. film, ugyancsak anélkül, hogy az HBO közvetítette volna.

Gondolom nem lep meg senkit, hogy mindkét film Paramount-os.

Mindenesetre jól haladunk, csak még pár ilyen jó húzást, és tényleg alig lesz érdeke valakinek előfizetni bármilyen csatornára Magyarországon.

Hasonlóan, már vagy 4 éve nem jelennek meg az olyan filmek az HBO-n, mint pl. a Magnolia (1999), ami tényleg az útobbi évtized egyik legjobb filmje, legmegrázóbb drámája.

Szintúgy a New Line Cinema többi filmje. De ezeket tényleg semelyik csatorna nem adja nálunk.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5093. Elküldve: 2003-06-22 19:59:52 [233.]

Új hírek, nem tudom, kit hogyan érint a dolog, de a futball- és egyéb sportközvetítések jogai (pl. Forma 1) a jövőben átalakulnak.

A hír elég új, arról van szó, hogy a közeljövőben végbemenő átalakulások és egyesítések (Spanyolországban a Digital+, Olaszországban pedig a Sky Italia) miatt átalakulnak a sportközvetítési jogok, ez érinti a futballt, a Forma1-et és a boxot.

A PAY-TV platformok (Premiere, Canal+, Sky Digital) szinte az összes jogot megszerezte mindhárom sportágat tekintve, de létrejött több elsődleges jogtulajdonos, akiken keresztül veheti meg a többi nem fizetős sportcsatorna, illetve kereskedelmi csatorna azt a néhány közvetítést, amit meg akar venni.

És az eddigiektől eltérően nem lehet mástól megszerezni a jogokat, csak ezektől a cégektől. Tehát közvetlenül nem tudja egy sima csatorna megszerezni ezeket a jogokat.

Vagyis: rövidebben a Bundesliga, illetve egyes nemzetközi csapatok mérkőzéseinek jogait a Premiere birtokolja, vagy az újonnan megalakuló Digital+ pl. a Primera Division vagy a Champions League mérkőzéseinek a jogait birtokolja.

A Forma1 jogai pedig lehet, hogy visszaszállnak a régebben Kirch-érdekeltségbe tartozó EM.TV-ra, amit egyszer már fel is számoltak. De most, hogy új tulajdonosi szerkezete lesz a Premiere-nek, könnyen megtörténhet, hogy a Forma1-jogokat újra a Premiere fogja birtokolni egész Európában, és ugyancsak ő fogja továbbadni.

Jó példa erre, hogy a Sogecable, vagyis a spanyol Canal+ mögött álló cég meghosszabbította a szerződését az Astra-val 2010-ig, és állítolag spanyol beam-eket is le akarnak foglalni.

És hogy jön mindez ide?

Állítólag az új szerződésekből könnyen kimaradhatnak azok a kelet-közép-európai országok, ahol nincs olyan háttér, ami biztosítaná a fizetőstévékkel való kapcsolatot, illetve ha nincs megfelelő jogtulajdonos az országban, akkor a mostanihoz képest csak 3-4-szeres áron lehetne hozzájutni egyes jogokhoz.

Az új szerződésekre már felkészültek a nyugat-európai kereskedelmi és közszolgálati csatornák is.

Ez érintheti akár az UEFA-ra vonatkozó jogokat is.

A Forma1-nél is új feltételeket akarnak bevezetni.

Hogy a Sport1 hogy fogja megszerezni ezeket a jogokat, azt nem lehet tudni, de lehet, hogy sehogy.







Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5095]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5063. Elküldve: 2003-06-17 08:40:47 [234.]

Idézet:
Nem várható el B. Ecclestone-tól, hogy az rtlklub -hoz igazodjon és későbbre tegye a futamot magyar idő szerint.



Nem teljesen így van.

Ez szolgáltatótól függ.

Az egyes csatornák más és más jogokat kapnak a Forma1-et illetően.

A legtöbb nyugati szolgáltató, a Premiere, Canal+-ok, Sky Digital, stb. (akik 6 kameraperspektívából közvetítik a Forma1-et, kivéve a hollandok, mert ők csak normál közvetítést adnak), mind a három napra megkapják a közvetítési jogokat (általában mind a 3 napra 6 kameraperspektívából), tehát az első nap, a bemelegítés, a második nap és a harmadik nap, a futam közvetítési jogaival is rendelkeznek.

Ezeket utána olyan időpontokban ismételhetik, amilyenekben akarják, 2-3 hétig is. Tehát miután lezajlott a futam, többször is láthatja az ember az egészet.
Így aki lemaradt volna az élő közvetítésről, az is láthatja.

Nyilvánvalóan nem lehet összehasonlítani egy kereskedelmi csatorna és egy PAY-TV Forma1-re vonatkozó jogait.

Lásd. Németországban az RTL-en közvetített Forma1-et és a Premiere-n közvetített Forma1-et. Az RTL nyilvánvalóan nem adja mind a három napot, nem közvetíti 6 kameraperspektívából a futamot, nem ismétli, stb.

Ugyanez van az RTL Klub-nál is.

A kereskedelmi csatornákra csak egyszeri jogok vonatkoznak.

Olyan PAY-TV kéne Magyarországon, amin van olyan sportcsatorna, ahol el tudnák intézni a Forma1-re vonatkozó jogokat, és ha nem is 6 kameraperspektívából, de legalább normálközvetítésben adnák a 3 napot, és állandó ismétlést biztosítanának.

Minden emlékezetem szerint a lengyeleknél volt 7 kameraperspektívás közvetítés a Cyfra+-on.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5065]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5029. Elküldve: 2003-06-14 12:05:22 [235.]

Ettől függetlenül azért leírom, hogy milyen változások lesznek várhatók az elkövetkező időkben.

Azt gondolom mindenki tudja, hogy a Telepiu (és a Stream) júliustól átalakul, és most már ténylegesen Sky Italia lesz a neve, az új platformon kb. 120 csatorna lesz.
Új beltéri egységeket adnak ki, ha jól tudom, Nokia. A kódolási rendszer egy ideig marad SECA2/Videoguard-ban, de utána csak Videoguard-ban fogják kódolni.

Márpedig akkor azt hiszem, jó időre elbúcsúzhatunk a Telepiu-tól.
(Bár a SECA2-t sem fogják olyan gyorsan feltörni.)

A másik hír:

Már folynak az előkészületek a Canal Satelite Digital és a Via Digital egyesítésénél. Júliusban teljesen átalakítják a rendszert, augusztus 1-től pedig az új PAY-TV neve Digital+ lesz. (75 %-ban a Canal+-é, 25%-ban pedig a Via Digital-é.)

A kódolási rendszer kezdetben SECA2/Nagravision lesz, de ez csak rövid ideig. Utána nagy valószínűséggel csak SECA2 lesz, mivel a Via Digital is nagyon fontolgatja már a kártyák lecserélését.

Szintúgy csak rövid ideig lesz mindkét műholdon (Astra/Hispasat) elérhető a Digital+. Azt, hogy melyik műholdat válasszák, még nem lehet tudni.

Mindenesetre, a két fizetőstévé egyesülésével Európa egyik legjobb PAY-TV-je fog létrejönni, több, mint 120 csatornával.

A lehetséges csatornaszerkezet:

Publicado: Viernes 13 junio, 2003, 23:26 Asunto: LISTA DE CANALES DE DIGITAL+ (provisionales)

--------------------------------------------------------------------------------

Los canales:

01- OKPLUS (Se unen: Revista D+ en el 200, Mosaico, Méteo que se vuelve sólo interactivo, Aeropuerto, Trafico, Liga Fantastica Marca, St-Hilo, Canal ONCE y Concursos D+)
02- CANAL+
03- C+ Cine y Series
04- C+ Cine y Series 2
05- C+30
06- C+FUTBOL
07- C+DEPORTES
08- C+DEPORTES 2
09- CANAL O.T
10- GRAN VÍA O PARECIDO
11- HISTORIA
12- BECA
13- CALLE 13
14- AXN
15- GALAVISIÓN
16- TELENOVELAS
17- FOX
18- PARAMOUNT COMEDY
19- FDF
20- DISNEY CHANNEL
21- DISNEY CHANNEL +1
22- PLAYHOUSE DISNEY
23- TOON DISNEY
24- FOX KIDS
25- CARTOON NETWORK
26- NICKELODEON (se independiza)
27- CLUB SUPER 3 / BUZZ
28- GAME TV (EN EL 2004)
29- LOCOMOTION O PARECIDO
30- DOCUMANIA
31- GRANDES DOCUMENTALES HISPAVISION
32- DISCOVERY CHANNEL
33- NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL
34- VIAJAR
35- GEOPLANETA
36- ANDALUCÍA TURISMO
37- CANAL CANARIAS
38- CAZA Y PESCA
39- NATURA
40- 40TV
41- 40LATINO
42- MTV
43- VH1
44- MAXIMA TV (EN EL 2004)
45- MTV2
46- MTV HITS
47- MTV BASE
48- VH1 CLASSIC
49- CANAL CLÁSICO (desaparece mezzo, al igual que seasons o cineclassics -franceses-)
50- SPORTMANIA
51- TELEDEPORTE
52- EUROSPORT
53- EUROSPORTNEWS
55- REAL MADRID TV
56- CANAL BARÇA
57- GOLF+
58- ESPN CLASSIC (2004)
59- TVE INTERNACIONAL
60- CANARIAS TV (EN EL 2004)
61- TVGALICIA
62- CCVALENCIANA
63- ANTENA 3
64- CASTILLA LA MANCHA TV (2004)
65- TELECINCO
66- ANDALUCIA TV
67- TVC INTERNACIONAL
68- ETB SAT
69- TELEMADRID SAT / LA OTRA
70- CNN+
71- CNN INTERNACIONAL
72- CANAL 24 HORAS TVE
73- A3N 24
74- EURONEWS
75- SKY NEWS
76- FOX NEWS
77- I TELE
78- BLOOMBERG TV
79- CNBC-NBC
80- HOLACINE (del estilo de ALLOCINE, incluyendo cortometrajes; en el 2004)
81- CINEMANIA
82- CINEMANIA ACCION
83- CINEMANIA TERROR
84- CINEMANIA EMOCIÓN
85- CINEMANIA EXTRA (otras temáticas)
86- CINEMANIA ? (cine espa?ol y latino)
87- CINEMATK
88- TCM
89- SHOWTIME EXTREME
90- INFO D+
91- NOSTALGIA
92- CANAL COCINA
93- ESTILO
94- FASHION TV
95- CANAL CLUB (con aplicación interactiva, 2004)
96- EHS TV
97- PUNTO VENTA
98- CANAL PARLAMENTARIO
99- CANAL SENADO
100- CARTELERA
101-118 TAQUILLA CINE/FÚTBOL
119- TAQUILLA PLAYBOY
120- TAQUILLA X
121- TAQUILLA XX
122- TAQUILLA XXX
123- TAQUILLA XY
124-128 TAQUILLA EVENTOS (boxeo, conciertos?)
LOS CANALES SOLO ESTARÁN DISPONIBLES CUANDO HAYA EVENTOS
129- TAQUILLA INFO
150-199 DIAL INTERNACIONAL

Később esetleg olyan csatornák, mint a Sci-Fi Channel, Sundance Channel, AlbumTV, Basket+.

Az tény, hogy ez Európa egyik legjobb fizetőstévéje lenne, 14 mozicsatornával, 7-8 sportcsatornával, 7-8 dokumentumcsatornával, 7-8 gyerekcsatornával, 8 zenecsatornával, 4-5 hírcsatornával, 30-40 tematikus csatornával, 26 PPV-vel+ egy csomó interaktív szolgáltatással.

Ezzel Nyugat-Európa úgy elhúzott mellettünk, hogy hosszú ideig még a közelébe sem érünk ezeknek a szolgáltatásoknak.

Az egyesülésekkel megjelentek a 120 (vagy még több) csatornás fizetőstévék. Franciaországban, ahol még nem egyesültek, ott 110 csatorna van a Canal Satellite Numerique-on. Spanyolországban és Olaszországban pedig az egyesülés után mindkét országnak 120 csatornás fizetőstévéje lesz.

Az olaszoknál azonnal áttérnek jó pár csatornán a Dolby Digital hangra, a franciák pedig a HDTV-t fejlesztik ki.








Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5031 #5032 #5033]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5028. Elküldve: 2003-06-14 11:11:42 [236.]

kg2591:

Tanulj már meg helyesen írni, és csak utána gyere a fórumba.

Azt hittem, hogy itt olyan emberek vannak, akiket érdekel a műholdas téma, de úgy látszik, tévedtem.

Ezt bizonyítja az is, hogy kb. 4-5 napja alig van hozzászólás.

Kihalt ez a fórum vagy mi a franc van?


Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5030]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
5002. Elküldve: 2003-06-09 10:47:35 [237.]

Idézet:
és előadod, hogy "most jöttem olaszországból, láttam a legújabb T+ beltérit",



Ami igaz is, az már kevésbé érdekel, hogy elhiszed vagy sem. icon31.gif

Nem, nem böngészem egész nap a provider-ek oldalait, csupán ismerem őket.

Egy Olaszországban élő ismerősöm hozta a beltérit.

Idézet:
de előadom nektek mint menő csávó" vagy "nemrég amerikában jártam, és a dishnetworkön lehet francia nyelvet is választani,



Szintúgy igaz. De erről nem akarok vitát nyitni. Mert ugyebár értelmetlen emberekkel nem érdemes vitatkozni.

Ki beszél itt a DishNetwork-ről? Az egy másik rendszer. Én a DirecTV-ről beszéltem, a DirecTV-nek kb. 10,5 millió előfizetője van.

Hogy jön ide a DishNetwork? Ebből is látszik, mennyit értesz az egészhez.

Annál a filmnél, amit én néztem PPV-n, lehetett váltani a nyelvet franciára, spanyolra, sőt még francia, spanyol felirat is volt rajta.


Idézet:
Vagy hogy "rendeltünk filmet 2 dollárért" holott egy film a Dish PPV-n 3.99



Már megint kiforgatod a szavaimat.

Igen, azt mondtam, hogy a filmek ára 2-3 * körül mozog. Láttam olyan filmet is, aminek 3,99 * volt az ára. Sőt, lehet, hogy van olyan is, aminek 4,99 * az ára.

Mindenesetre, amit én rendeltem, az 2,99 * volt.

És már megint a DishNetwork-öt emlegeted. Ki beszél itt a DishNetwork-ről, a DirecTV-nek van kb. 10,5 millió előfizetője, a DishNetwork-nek pedig 2-szer ennyi.

Ugyanúgy kiforgatod a szavaimat, mint amikor az HBO-ról beszéltem.

Senki nem állította, hogy a Sírhant művek a B-kategóriás sorozatok közé tartozik. Én teljesen másról beszéltem. Arról, hogy betesznek egy csomó B-kategóriás filmet.

De úgy látszik, te ezt nem tudod (nem akarod) felfogni.

Nemcsak Magyarországon dolgozom, hanem külföldön is, úgyhogy van összehasonlítási alapom.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5005]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4999. Elküldve: 2003-06-09 10:15:56 [238.]

Csak úgy megemlítem, hogy a nagy PAY-TV szolgáltatók mindegyikénél a mozicsomag jelenti az egyik legfontosabb tényezőt (kb. 50 %-ot), és ez mindenhol így van, mert az emberek is így gondolják.

Ezért van 10-12 mozicsatorna + PPV csatornák egy adott szolgáltatónál.

Utána jön csak a sport, dokumentumcsatornák, zenecsatornák, stb.

Nálunk is ugyanilyen fontos lenne, hogy legyen legalább 2-3 mozicsatorna.

Hogyha nem akarjuk állandóan Nyugat-Európát emlegetni, akkor nézzetek már át a lengyelekhez:

6 mozicsatornájuk van, ezek közül 4 saját gyártású. (3 Canal+ és egy Ale Kino)

És hogy jön ide a UPC Direct? Csupán úgy, hogy itt egy fizetős szolgáltatásról van szó. Állítólag fizetőstévéről.

Na most, felteszek pár kérdést?

1) Szerintetek egy fizetőstévének nem dolga, hogy saját mozicsatornákat, sportcsatornákat, stb. alkosson? (Pláne ilyen árban.)

2) Szerintetek egy fizetőstévének nem dolga, hogy valami pluszt adjon, és ne csak abból álljon a tevékenysége, hogy a kábelen amúgy is látható csatornákat tegye bele a műsorkínálatába?

3) Mondjatok egy érdemleges csatornát, amit a UPC hozott létre. Nem ilyenekre gondolok, hogy Club meg Avante.

4) És itt kezdődik a gond, hogy a UPC Direct nem rendelkezik olyan háttérrel, hogy kielégítse a minőség és mennyiség igényét.

Ezért vannak a hazai előfizetők az HBO-ra szorulva, mert nincs más.

Mit gondoltok, ha a UPC Direct alkototott volna 2-3 mozicsatornát, ahol eredeti képarányban, szélesvászonban, csatornalogó nélkül közvetítik a filmeket, nem arra fizetnének elő az emberek?

5) Szerintetek egy PAY-TV-nek nem dolga, hogy megtegyen mindent az előfizetőkért?
Talán nem tudtak volna beleszólni a médiatörvény előkészítésébe, és nem tudtak volna különböző javaslatokat tenni arra vonatkozóan, hogy a közszolgálati/kereskedelmi csatornákat és a fizetőstévét válasszák külön. Nem is akartak.

De így van ez minden céggel Magyarországon, amikor bezzeg különböző kábeltelevíziós felvásárlásokról van szó, akkor tudnak lobbitevékenységet kifejteni, de amikor a nézők érdekeiről van szó, akkor tehetetlenek.

6) Minden normális országban úgy működik a dolog, hogy először a műholdas csomagban jelenenik meg az új csatorna, utána pedig a kábelhálózatokon. Mert a PAY-TV-k szoros kapcsolatban állnak a csatornák készítőivel, és előbb veszik meg a jogokat. Szinte mindenhol úgy van, hogy a műholdas közvetítés az elsődleges.

Pl. a SONY/Columbia Pictures új mozicsatornát indít Németországban, és hol jelenik meg először? Persze, hogy műholdon. Szintúgy az ősztől induló Sci-Fi Channel, amit sajnos már nem élvezhetünk. (Mivel ősztől váltanak át teljesen Nagravision-re.)

És ez minden országban így van.

És nálunk? Nálunk nem, nálunk először a kábelen van a csatorna, utána teszik be a műholdas csomagba. Hát nem nevetséges?

HBO, Spektrum, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic Channel, stb. hol voltak először? A kábelen, és csak utána tették be a UPC Direct csomagjába.

BBC Prime hol volt? Kábelen, és csak utána rakták be.

Hol állunk, amikor Londonban most tettek közzé egy felmérést miszerint legalább 2007-ig a digitális televízió mozgatórugója a műhold és a PAY-TV lesz?

Most 2003-at írunk, mikor lesz itt a digitális televízió mozgatórugója a PAY-TV?

7) Egy fizetőstévének nem abból kell állnia, hogy az amúgy is elérhető csatornákat egy más technikai kiszerelésben árulja. Mutasson fel új csatornákat.

8) Amíg így állunk, addig a FREE-TV lesz a favorit.










Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4997. Elküldve: 2003-06-09 08:39:10 [239.]

Az a gond, hogy sokan fel sem fogják, hogy miről beszélek.

Pl. úgy látszik, hogy stubiflex sem. Először tanuljon meg normálisan beszélni, utána írjon a fórumba.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4998]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4989. Elküldve: 2003-06-08 12:39:11 [240.]

Tudom, hogy most mindenki azt fogja mondani, hogy nem idetartozó, amit írok, de akkor is leírom, mert bizonyos szinten érinti a UPC-t.

Örömmel látom, hogy a TV2 műsorára tűzte az Amerikai Szépséget (American Beauty). Ez mind nagyon szép, csak nekem egy dolog nem fér a fejembe.



Ha jól emlékszem, ezt a több Oscar-díjjal kitüntetett filmet az HBO nem vetítette.

Hogy az ördögbe lehet az, hogy a kereskedelmi csatornákon most már 10 felett van azoknak az ismert filmeknek a száma, amiket abszolút nem adtak még az HBO-n?

Nem tudom, ki emlékszik a STAR WARS újradolgozott változatára. RTL Klub-on lement anélkül, hogy hírét-hamvát látta volna valaki az HBO-n.

Németországban először a Premiere-n ment le mindhárom felújított STARS WARS film 16:9-ben, Dolby Digital-ban, egy évvel utána pedig a PRO7-en.

Másik példa: kb. egy hónappal ezelőtt az RTL Klub levetítette a 6. napon (The 6th Day) c. filmet. Ugyancsak nem volt még az HBO-n.

Azt még, hogy az Amerikai Szépséget nem adták, meg tudom érteni, hisz a film Dreamworks-ös.

De hogy a 20th Century Fox-tól és a Columbia TriStar-tól is kihagynak filmeket, az már sok.

Nem tudom, mi lesz így a Traffic-kel vagy a Szörnyek keringőjével (Monster's Ball). Utóbbit a Budapest Film forgalmazza nálunk. Ezért kötve hiszem, hogy hamarosan látni fogjuk az HBO műsorán.
A Budapest Film, ami általában művészfilmeket forgalmaz, filmtárából alig láthattunk alkotásokat az HBO-n.

Valószínűleg nem fogják adni A Zongoratanárnőt (La Pianiste) sem, és sorolhatnám még a különböző filmeket.

Pedro Almodóvar Beszélj hozzá (Hable con ella) c. filmjét nem tudom, mikor láthatják a hazai nézők.

Állítólag augusztusban a mozikba kerül az Apokalipszis most rendezői változata (Apocalypse Now Redux).

Kíváncsi vagyok, ugyanarra a sorsra jut -e, mint az összes többi Best Hollywood-os film. Vagyis nem látható az HBO műsorán.

Mellesleg most hirdették a TV2-n az Amerikai Szépséget, hogy először adják a tévében, stb.

Nem tudom, szerintetek jól megy ez így?

Kinek áll érdekében ezek után 8-10 premierfilmért előfizetni egy fizetős csatornára, ha a kereskedelmieken előbb leadnak több Oscar-díjjal jutalmazott filmeket?

Ryan közlegény megmentése
Kettős kockázat

Hol kötöttek ki ezek a filmek? Az MTV-n, anélkül hogy levetítette volna az HBO. Mindkettő Paramount-os.

Most végül is tiszta vizet kéne önteni a pohárba, és meg kéne mondani, hogy mely stúdióktól láthatók filmek, és melyektől nem.

Végül is akkor mit láthatnak az előfizetők és mit nem?

Csak úgy adhatják le ezeket a filmeket a kereskedelmieken anélkül, hogy az HBO-n lefutott volna, hogy az HBO nem vásárolta meg ezeket a jogokat.

Csak egyet nem értek, ha a kereskedelmiek megvásárolják, akkor hogy lehet az, hogy az HBO, fizetős csatorna létére nem vásárolja meg.

Adjon már valaki kézzelfogható választ erre.










Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4990 #4991 #4993 #5007]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4987. Elküldve: 2003-06-07 17:01:13 [241.]

Csupán véletlen hogy az ismerősöm a Vivendi Publishing-nél dolgozik. icon53.gif

Így váltottunk egy pár szót az új kódolási rendszerekkel kapcsolatban is.

Ha ő nem, akkor tényleg senki nem tud újat mondani ezzel kapcsolatban.
Ezenkívül ismeri az európai és a kelet-közép-európai piacot is.

Rákérdeztem a SECA2-kártyákra. Elég részletesen kifejtette a véleményét ezzel kapcsolatban.

Az a hír járja arrafelé, hogy a SECA2-kártyák feltörésésig még el kell telnie egy kis időnek.

A cégek ugyanis most már nem törik fel egymás kódrendszereit, ugyanis letisztulni látszik a piac.

Európa nagy részét a Canal+ (Vivendi Universal), a világ többi részén a fizetőstévét pedig Rupert Murdoch tartja a kezében (News Corporation).

Úgyhogy egyelőre nem kívánnak ezzel bonyodalmat okozni maguknak a nagy PAY-TV szolgáltatók.

A gond a SECA2-vel az, hogy a chip-ből nem tudják kiolvasni az algoritmusokat. Hiába használnak akármilyen kártyaolvasót, egyszerűen nem megy. Bármilyen hülyén hangzik, már különböző vegyi oldatokba is beletették a kártyát, hogy ezzel könnyebbé tegyék a kiolvasást, de mindez sikertelen volt.

Most állítólag Szingapúrban megjelentek SECA2-klónkártyák.
Ezek ugyanazok, akik annak idején a Dreamcard-okat árulták 400-500 *-ért. Egyik ismerősöm vett tőlük kb. 1 éve, ki is szállították neki, de amikor a SECA2-kártyát rendelte meg, akkor már nem voltak ilyen gyorsak.

Már három hónapja van, hogy nem érkezett hozzá semmi.

A gond az, hogy nem is lehet tudni, mennyi idő múlva lesz feltörve.

Itt van pl. az Irdeto2, már több, mint egy éve használják, és még senki nem törte fel, akkor hogy gondolják azt, hogy a SECA2-t azonnal feltörik.

Más dolog, váltottunk egy pár szót arról is, hogy mi a véleménye a kelet-közép-európai piacról.

Nekem azt mondta, hogy egyelőre nem lesz nagy robbanás, tehát nagy a valószínűsége, hogy nem jön be új PAY-TV cég. Azokban az országokban, ahol kicsi a piac, ott nem változik semmi.




Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4988]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4985. Elküldve: 2003-06-07 16:22:06 [242.]

2 hétig voltam kint az Egyesült Államokban, New York-ban.

Volt szerencsém megismerni a DirecTV-t, és úgy gondoltam, hogy megosztom a tapaszatalataimat.

Tudom, hogy nem reális az összehasonlítás alapja. Nyilvánvalóan még Nyugat-Európa országaival sem lehetne teljesen összehasonlítani az amerikai piacot, de azért mindenesetre érdekes volt.

Az általam "tesztelt" készülék (amerikai ismerősöm digitális beltérije) egy Philips DSX5353 volt. De lehet még 3 vagy 4 fajta beltérit kérni. Pl. Sony, Mitsubishi, Hughes vagy Samsung.

Kb. 220 csatornájuk van, nagyjából annyi, mint a Sky Digital-nak (BSkyB).

Ezek közül kb. 80 PPV csatorna.

Az a beltréi, amit én láttam, egy beépített HDD-vel is rendelkezett, ami kb. 40 órányi anyag tárolására alkalmas. Állítólag ott minden beltéri fel van szerelve beépített merevlemezzel.

És amit innentől kezdve láttam, az eszméletlen volt.

Azonnal, mikor bekapcsoltam a beltérit, egy teljesen interaktív menü köszöntött, de nem akármilyen, hanem valami high web-design-hoz hasonló.
Az egész High Color-ban (16 bites) volt látható. Ez azért érdekes, mert a beltérik menürendszerének többséget 256 színnel tervezik.

(Csak azt bánom, hogy nem készítettem snapshot-okat.)

A szoftvert valószínűleg Java-ban írhatták, bár ebben nem vagyok biztos. A menüpontokra való rákattintásnál különböző effektusokat használnak, pl. úsztatás, különböző Layer-ek, stb.
Még hangokat is lehet hozzárendelni. (Bár ennek nincs túl sok értelme szerintem.)
A beltéri kétkártyás volt.

Mint már azt a nyugat-európai beltériknél láttuk, az egyik a műsor vételére, a másik pedig az interaktív szolgáltatások miatt van.

Na most, itt benne is volt mindkét kártya, az interaktív szolgáltatások vételére alkalmas kártyával több, mint 60 ilyen jellegű szolgáltatást lehet elérni.

Köztük olyan, mint pl. bankügyek intézése szinte az összes bankon keresztül, időjárásjelentés a nap minden pilanatában, tőzsdeinformációk, befektetési tanácsok, mozi -és színházjegyfogalalás, különböző eseményekre (event-ekre), mint pl. koncertekre helyfoglalás, közvetlen összeköttetés a nagyáruházakkal, pl. az Amazon-nal, közvetlen DVD, CD, video, könyvmegrendelés, stb.

Ez hagyján, 768 Kbit/sec-os internet elérés jár minden előfizetéshez.
Külön 6 Mbyte feletti E-mail tárral.

Böngészés és letöltés is az interneten keresztül, össze lehet kapcsolni a számítógéppel, de lehet a nagyképernyős tévén is böngészni vele, E-Mail-t küldeni, stb.

Egy vezeték nélküli billentyűzetet is adnak hozzá, amit hozá kell kapcsolni a digitális beltéri egységhez. Leveleket lehet írni vele, valamint a menüt is lehet kezelni vele.

Na, és ami most jön, a lényeg, a csatornák.

Kb. 20 mozicsatornájuk van alapból.

7 HBO csatorna, köztük HBO East-West.

12 StarZ mozicsatorna, amik tényleg a legjobbak közé tartoznak.

9 Showtime csatorna, itt újabb és régebbi filmek is mennek, klasszikusok is.

3 Cinemaxx csatorna, szintén nagyon jók, régebbi és újab filmek is mennek rajta.

Szinte mindegyik típusú mozicsatornának (HBO, StarZ, Showtime, Cinemaxx) van egy vagy két HDTV-változata (High Definition Televison).

A mozicsatornákon csak a filmek mennek eredeti képarányban, Widescreen-ben (16:9), külön erre szakosodott csatornák vannak és HDTV-ben, külön HDTV-csatornák is vannak.

A képminőség tökéletes.

Havonta kb. 1000-1200 film fut le állandó ismétlésekkel.

Kb. 20 természetfilm -és dokumentuimcsatornájuk van, a legkülönfélébb Discovery Channel-ekkel, History Channel, Biography Channel, stb.

De ezenkívül még rengeteg olyan csatorna, ami érinti ezeket a műfajokat.

Kb. 20 sportcsatornájuk van, köztük az ESPN 1,2 és az ESPN Classic, valamint
Fox Sports Net Arizona+
Fox Sports Net Bay Area+
Fox Sports Net Chicago+
Fox Sports Net Cincinnati+
Fox Sports Net Detroit+
Fox Sports Net Florida+
Fox Sports Net Midwest+
Fox Sports Net New England+
Fox Sports Net New York+
Fox Sports Net North+
Fox Sports Net Northwest+
Fox Sports Net Ohio+
Fox Sports Net Pittsburgh+
Fox Sports Net Rocky Mountain+
Fox Sports Net South+
Fox Sports Net Southwest+
Fox Sports Net West+
Fox Sports Net West 2+
Fox Sports World

vagy a The Golf Channel

Kb. 15 zenecsatornájuk van, MTV-k VH-1-ok, és még sok más, olyan, amiről még Európában nem is hallottak.

Kb. 15 hírcsatornájuk van.

Uganennyi rajfilmcsatornájuk, Disney Channel-ek, Nicekelodeon-ok, más stúdiók rajzfilmcsatornái.

10 szexcsatorna.

Ezenkívül egy csomó más tematikus csatorna, mint pl. USA Network, WE: Women's Entertainment, E! Entertainment Television, History International, Game Show Network, Inspirational Life, NASA TV, Sundance Channel, stb.

Na, kb. ennyiből állna.

A PPV-k száma pedig kb. 80 körül mozog. Ezek közül kb. 60-on csak mozifilmek mennek, havonta átlagosan 40-50. A maradék 20 PPV csatornán sportesemények, event-ek mennek.

Ezek között is vannak HDTV-csatornák.

Megrendeltem egy filmet PPV-n. Az ottani PPV-ken olyan filmek mennek általában, amik nálunk most kerünek a mozikba.

Én a THE RING (A GYŰRŰ) c. filmet rendeltem meg, a film után pedig meg lehetett nézni egy werkfilmet, továbbá rendezői kommentárokat, stb.

Mintha egy DVD-t nézne az ember. Azonnali rögzítést is lehet végezni, ekkor a film nézése közben vissza lehet pörgetni az eseményeket.

Szóval van technika, annyi biztos.

A filmek átlagos ára 2 * körül van.

A PPV-k rendelése Impulse Pay-Per-View módon működik, tehát gombnyomásal, mivel teljes interaktivitás van. Interneten is meg lehet rendelni a filmeket.

Én 72 cm-es szélesvásznú (16:9-es) SONY-n néztem a DirecTV-t, de az ismerősömnek van projectora, és arra is rákapcsoltuk. Kíváncsi voltam, hogy a képe megmarad -e olyan éles, illetve, ha a felbontást változtatom. Szinte megmaradt a képe olyan, amilyen volt.

Jó, persze számítsuk le projectorból adódó kisebb életlenségeket, de attól függetlenül nagyon jó képet adott.

A PPV-n lévő filmeket viszont nem lehet csak úgy felvenni videóra vagy DVD-re. Ugyanis ezek a Nyugat-Európában hasonló Macrovison-nel le vannak védve. Csak ott nem így hívják.

De mint mindent, ezt is ki lehet kerülni, vannak olyan átalakítók, amivel szabaddá lehet tenni a dekódolt jelet a különböző felvevők számára is.

Amiről még nem szóltam, az a 60 Music Choice csatorna. Erről csak annyit, hogy szuper.

Ja, a filmekhez még a normál mozicsatornákon is több nyelvet lehet választani, az eredeti mellett spanyol, francia, stb.
3-4 féle feliratozás: spanyol, francia, angol stb.

Hát igen, összegzésképpen azt tudom mondani, hogyha a DirecTV-t egy tízes skálán értékelni kéne, akkor én 9,4-et adnék neki.









Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #5011]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4929. Elküldve: 2003-05-24 21:22:32 [243.]

Itt van egy rövid írás Dr. Hans-tól:

Hi. It's not very happy comeback if the first news is that we have lost Conax. No, there's no Conax 2. It's just that Conax wasn't really hacked, just a few old smartcards. Now, when those old cards (including Dreamcards) don't receive updates anymore, we don't know any other way how to get new keys. Yes, we just need that key. I doubt there was anyone who did not expect this to happen, especially when the hack was made public after a few monhs of it's creation. The upcoming months won't be any easier for us. I don't really think we have any chance of seeing S2/I2/V2 hacked this year. It seems to me that we're getting back to those old times, when only one or two packages were enough (yeah, d2mac...) and we could really appreciate the value of free TV. That sux, I know


Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4928. Elküldve: 2003-05-24 21:16:35 [244.]

Igen, ez mind igaz. Csak az a gond, hogy hamarosan mindegyik szolgáltató átáll új kódolási rendszerre. (A többség már átállt.)

A holland Canal+-on is megszűnt már teljesen a SECA1. Ezzel az összes Canal+ átállt SECA2-re.

A SECA2-t, Irdeto2-t, Viaccess2-t még mindig nem törték fel.

És minél többet várnak vele, annál nagyobb előnyre tesznek szert a szolgáltatók. Pl. az Irdeto már kifejlesztette a Delta Card-ot. Még fel sem törték az Irdeto2-t, de már új kódolási rendszerük van.

A SECA2-t pedig lehet, hogy még sokáig nem törik fel.

A Premiere szeptembertől vált át a Nagravision egy speciális változatára, aminek az algoritmusai nem lesznek ismertek.

A spanyol Via Digital sem biztos, hogy marad a jelenlegi Nagravision kódolási rendszernél.

A Viasat Videoguard-ra vált át, amit kötve hiszem, hogy fel fognak törni.

Ja igen, és a legújabb hír, a Conax már most elveszett. Nincsenek új file-ok, mivel lejártak a régi smartcard-ok, és nem kapnak új update-et.
Tehát a heckelés közel sem volt tökéletes, és ezt azok is tudták, akik feltörték.

Egyértelmű, hogy a Conax-nál új smartcard-okat küldtek ki.

Így akik most emiatt fektettek be Conax modulba vagy másba, azok nemigen tudják mire használni, hacsak nincs hivatalos kártyájuk.

Na ennyi, az a kevés csatorna, ami pedig még Viaccess1-ben van, átvált Viaccess2-re.

Így szinte semmi sem marad.

Na persze, azt mondták még fél évvel ezelőtt, hogy megvárják, amíg az összes Canal+ átvált SECA2-re.

Tessék, most átváltottak. És hol vannak a kódok? Sehol.

Ez egy duma, hogy Dreambox-szal megy a SECA2. Ha így lenne, akkor az egész net ettől lenne hangos.

Úgy tűnik, hogy még sokáig nem lesznek feltörve ezek a szolgáltatók.





Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4932]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4925. Elküldve: 2003-05-24 16:12:45 [245.]

Kezd a nevetségességig fajulni ez az egész dolog.

Lassan 3 éve, hogy beindult a UPC Direct.

Azóta, ha a fejlesztéseket, mind a technikait, mind a csatornabővülést tekintjük, akkor egy kezemen meg tudom számolni, hány érdemleges dolog volt.

Mióta ígérik már az internetet? Legalább ez lenne egy komolyabb érv a Direct mellett. De nem, még mindig nem hajlandók kialakítani a műholdas internetes szolgáltatást.
(Szerintem az emberek többsége szinte csak ezért fizetne elő a Direct-re.)

Azért egy kérdőívet kiküldhetnének 3 éves fennállásuk alkalmából, amiben mondjuk a nézőket megkérdeznék arról, hogy mit akarnak a jövőben.

Mert, hogy árban nem maradtak el a nyugat-európai PAY-TV-ktől, az biztos. icon53.gif

(Sőt, lehet, hogy felül is múlták őket.)

De hogy szolgáltatásban mennyit fejlődtek, az már kérdéses.

Meg kéne érteni végre, hogy a jelenlegi előfizetői szám stagnálni fog addig, amíg tényleg nem nyújtanak valami pluszt.

Ahhoz képest, hogy volt már itt szó internetről, OpenTV-s szoftverről, érdemleges új csatornákról, PPV-ről, stb., hát nem túl sokat tartottak be az ígéretekből.

Vegyük sorba őket:

1. Műholdas internet van? Nincs.

2. A beltéri szoftvere tudja -e a szabad csatornarendezést? Nem.

Holott a legtöbb nyugat-európai szolgáltatónál ez természetes. Ahol meg nem, ott az interaktivitás biztosítja a csatornák könnyű elérését. (Sky Digital)

3. Van -e PPV? Nincs, ez még érthető. De az nem, hogy akkor mi a csodának kellett 2 évvel ezelőtt bemondani ezt az őrültséget. Nagyon jól tudtam már akkor, hogy hosszú időnek kell ahhoz eltelnie nálunk.

4. Új és saját gyártású csatornák?
Na igen, a 2 közszolgálatin (M2, Duna TV) és egy kereskedelmin (Viasat 3) kívül nemigen bővült mással a csatornakínálat.

Mondjuk tegyük fel, hogy ezeknek volt értelme.

De valljuk be őszintén, kit érdekelnek ezek a csatornák, szintúgy a Magyar ATV, ahol nem mindig van szinkronban a kép és a hang. Valljuk be őszintén, ilyenekkel kell nekünk a XXI. században foglalkoznuk, hogy eltűnik egy csatorna, jön helyette egy másik, és azt csatornabővülésnek nevezik.

5. Képminőség. Hát, enyhén szólva kívánnivalókat hagy maga után. Más szolgáltatóknál háromszorosa vagy négyszerese a szimbólumsebesség.

6. Ami pedig a Philips beltériket illeti, sokkal többet ki lehetne hozni belőlük, megfelelő szoftverrel.

7. Lobbitevékenység a nézők érdekében. Egyenlő a nullával.

Gondolok itt különböző, az elmúlt évek PAY-TV-s jogokat csorbító intézkedéseire, amik garantálták azt, hogy az amúgy sem felhőtlen szórakozás valóban ne legyen az.

Gondolok itt azokra az intézkedésekre amik egy kalap alá vontak mindenféle tévécsatornát Magyarországon, teljesen figyelmen kívül hagyva a PAY-TV-t.

Most kellett volna megmutatni, ki a legény a gáton. Ők persze nyugodtan adták tovább ugyanazokat a csatornákat, amiket eddig is, csak éppen sárga vagy piros karikával, az sem zavarja őket, hogy az egyetlen mozicsatornán ott van a logó.

De nem is ez a lényeg. Mert kit érdekelnek most már a karikák?! Nemcsak ezzel van a baj, vannak sokkal fontosabb kérdések is, mint pl. a képminőség, egyéb szolgáltatások, stb.

Megmondom őszintén, a jelenlegi szolgáltatás színvonala a tajvanit közelíti meg, a portugálok pedig valamivel felettünk vannak. Már ott is van PPV.

Nem preferálom egyik vagy másik céget sem, de valamikor el kéne gondolkozni azon, mi a versenyképes szolgáltatás fogalma.






Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4931]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4922. Elküldve: 2003-05-24 09:04:48 [246.]

Idézet:
Azt sajna nem tudom, hogy egy PPV csatorna esetén
milyen a magyar rendelkezés...



Magyarországon nincs külön rendelkezés a PPV-re vonatkozóan.

Rendkívül jól tájékozódott törvényalkotóink talán még azt sem tudják, mi az a PPV. icon11.gif icon11.gif icon11.gif
icon53.gif

Mondjuk azt én is furcsának tartom, hogy egy ilyen dologra nem készültek fel még mindig.

De sajnos ez azt is jelenti, hogy ugyanazok az értelmetlen szabályok vonatkoznak rá, mint az összes többi csatornára.

Gondoljunk csak arra, mi lenne, ha elindulna Magyarországon egy PPV szolgáltatás. (Ami nagy valószínűséggel még jó pár évig nem fog elindulni. icon53.gif )

Ugyebár a PPV-n óránként vagy kétóránként ismétlik a filmeket egész nap. (Van, ahol fél óránként is.) Több csatorna van, és ugyanúgy működnek, mint egy multiplex vagy megaplex mozi.

Na most, mivel nincs rá külön rendelkezés, nem tudom, mit szólnának hozzá a nézők, ha a képernyőn ott virítana a bal alsó sarokban a sárga vagy piros karika, a jobb felső sarokban pedig a csatornalogó?!

Márpedig, ha az itteni (elcseszett) törvényeket be akarják tartani, akkor kötelező kitenni nekik mindkettőt. Ja igen, tényleg és akkor a 16 éven felülieknek való filmeket 21.00-tól közvetítenék csak.

Na, ez jól festene, lenne mondjuk 4 PPV csatorna, ezek közül csak kettő működne egész nap, mert a másik kettőn éppen az említett kategóriába esnek a filmek, így azok csak 21.00-tól indulhatnak.

Baromság. Ezzel az egész PPV értelmét vesztené. icon11.gif

Na persze, az ilyen apróságokra nem gondolnak nálunk.


Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
35. Elküldve: 2003-05-21 21:32:39 [247.]

Na, ez az. Hasonló véleményen vagyok én is, és ezért nem hiszem én sem, hogy Dreambox-szal menne a dolog, mint ahogy itt valaki írta.

Viszont ha sokat várnak, akkor addig kifejlesztenek egy új kódolási rendszert, tehát egyre nagyobb előnyre tesznek szert.

Lásd. Irdeto, az Irdeto-nál most fejlesztik ki a Delta Card-ot.

Még az Irdeto2 sincs feltörve, de ők már egy új kódolási rendszert fejlesztenek ki.




Téma: CYFRA + (és más SECA2 csatornák) feltörve? Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4911. Elküldve: 2003-05-21 20:22:23 [248.]

Ez nem igaz, egyrészt azért, mert ismerem a külföldi országok többségében alkalmazott médiatörvényt. Ott pedig csak a kódolatlan, mindenki számára elérhető kereskedelmi és közszolgálati csatornákra van előírva.

És ez nemcsak most vagy 6-7 éve van így, amióta bejött a digitális televíziózás, hanem amióta van PAY-TV.

Nem tudom, hogy emlékszel -e az analóg időkre. Na, én évekig néztem a Premiere-t analóg módban, amikor még nem volt DF-1 vagy Premiere Digital. Ott soha sem tették ki a logót. Csak a film ment.

A svájci Teleclub-on szintén nem volt csatornalogó, pedig az is analóg volt.

És sorolhatnám még a többit is, a spanyol és a francia Canal+okon sem volt logó az analóg időkben sem.

Amikor még volt Sky analóg, akkor a mozicsatornákon ott sem volt logó.

Még az USA-ban is, ahol nem kevés csatornalogó van a reklámok miatt, leveszik a mozicsatornák többségén a csatornalogót, a PPV-ken pedig teljesen.

Csak a harmadik szolgáltatóknál, pl. Studio Universal, 13th Street, MGM Channel, AXN, teszik ki a logót, és ez így is van rendjén.

Ja, még csak annyit, hogy a még meglévő analóg csatornákon sincs logó.

Pl. Németországban azt is megengedhették maguknak, hogy a sportcsatornákon sem tették ki a logót régebben. (Premiere Sport 1,2,3).

Spanyolországban azt hiszem, hogy régebben a Real Madrid TV-n sem volt logó, ami szintén egy sportcsatorna.

Mindenesetre az biztos, hogy a fentebb említett csatornákon nincs logó.

Ha a UPC Directen 3 vagy 4 mozicsatorna lenne, akkor még azt mondanám, hogy jó, nem baj, de így, hogy ez az egyetlen csatorna, elfogadhatatlan.

Gondolom, ha elmész a moziba, vagy kikölcsönzöl egy filmet, akkor nem szeretnél külön logókat látni a képernyőn. Te magáért a filmért fizetsz, nem a logóért.





Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4912]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4907. Elküldve: 2003-05-21 19:39:32 [249.]

Na várjunk, ezt nem teljesen értem.

Ezek szerint nálunk minden csatornán logónak kell szerepelnie?

Komolyan mondom, ez nem igaz.

Nincs még egy ország, ahol ez elő van írva.

Az összes többi országban a szolgáltató határozza meg azt, hogy kiteszi -e a logót vagy sem.

Nyilvánvalóan egy kereskedelmi csatornán kint kell lennie a logónak, de hogy a mozicsatornákon, illetve egyéb fizetőstévé-csatornákon miért kell kint lennie, azt nem értem.





Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
[válaszok erre: #4908]
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Movie fan


Tagság: 2003-03-18 00:00:00
Tagszám: #1634
Hozzászólások: 263
4905. Elküldve: 2003-05-21 17:21:21 [250.]

Tényleg, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehetne valahogy kiolvasni a SECA2-es kártyát, valamilyen kártyaolvasóval?

Kíváncsi lennék. icon12.gif


Téma: Direct One DTH (műholdas) Fórum: Sat
Haladó
Movie fan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 263
    / 11 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.027082204818726 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail