Nem marad benne, mert a kezemben van a virsli. Angie-vel Ü4-es és E4-es, Xanthine-nal Ü5-ös vizsgát szeretnék tenni. Meglátjuk, Angie egyelőre egy kis bohóc.
Képzeljétek, az előbb elkezdtük tanulni az ebekkel a szagazonosítást. Mindketten lelkesen eszik a virslit a földön lévő cipőkből és dugják az orrukat a kezemben lévő cípőbe.
Nem azért írtuk, hogy vitatkozzunk veled, csak annyi mindent lehet olvasni meg mindennek az ellenkezőjét is. Nyilván nem mindenkinek válik be ugyanaz. Ha nálad valami müködik, akkor azt kell csinálnod. Ha valaki érzékeny valamire, nyilván kerülnie kell.
Már olyat is olvastam, hogy nagyon egészségtelen a tej és a tejtermékek. Meg hogy az ember nem olyan régóta fogyaszt tehéntejet, mert ugyebár evolúciós mértékkel igen rövid ideje tenyészt állatokat. És igazából az emberek többsége allergiás a tejre. Mások viszont azt írják, hogy mivel régen gyakori volt az éhínség, olyankor viszont evolúciós előnyt jelentett, ha valaki bírta a tejet, nagyobb eséllyel maradtak életben a tejre nem allergiások, így aztán többségbe kerültek. Szóval mindenre és mindennek az ellenkezőjére van érv és magyarázat.
A kísérletek és statisztikák eredményéről meg az a véleményem, amit - ha jól emlékszem - Churchill mondott: csak annak a statisztikának hiszek, amit én magam hamisítottam.
Én úgy tudtam, azért kell leönteni az első levet a babról, hogy ne okozzon puffadást.
Ha a növények ilyen mérgező anyagokat termelnek, akkor roppant egészségtelen a vegetarianizmus. Szóval együnk inkább húst! Ja, akkor meg megnő a koleszterinszintünk, köszvényt kapunk, ráadásul az állatokat telenyomják hormonokkal meg antibiotikumokkal. Ezentúl húst sem eszünk. Marad a víz. De az sem jó, tele van vegyszerekkel meg mindenféle káros anyaggal. Az a legjobb, ha az egészség nevében éhen és szomjan halunk.
Egyébként ezek a tudományos nézetek állandóan változnak. Egyszer azt mondják, ne együnk tojást, mert megnő a koleszterinszintünk. Aztán azt mondják, a tojástól csak a jó koleszterin szintje nő meg. Egy harmadik cikkben azt olvahatjuk, hogy igazából a koleszterinszint nem is felelős semmiért, azonkívül a táplálék nem is befolyásolja, hanem egy bizonyos gén felelős érte. Egy negyedik helyen azt olvasod, hogy baromság az egész, egy elcseszett kísérletből ered az a hidelem, hogy a koleszterin felelős a szív- és érrendszeri betegségekért, csak a gyógyszergyártók nem vallják be, mert nagyot buknának.
Mindezeket mérlegelve arra a következtetésre jutottam, hogy azt eszem, ami éppen jólesik.