Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455608/44 Témák: 18953 Tagok: 112638 Legújabb tag: Elizabth Online: (67/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 4 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 87 üzenet

tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
73. Elküldve: 2007-05-08 19:23:36 [26.]

Sziasztok!

Csaba én benne vagyok icon21.gif
Már egy közös könyvírásban.
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #74 #75] [előzmény: (71) AllegroBarbaro, 2007-05-08 19:04:51]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
70. Elküldve: 2007-05-08 18:58:04 [27.]



Már nekem is eszembe jutott egy könyv, amivel segíteni lehetne a kezdő tenyésztőket és kutyatartókat. Ferencz Csaba könyve csodálatos, azon nőttünk fel. De már ráfér egy frissítés.
Ha egyszer nagyon sok időm lesz, akkor lehet, hogy belekezdek.
Laci, mi lesz az Évkönyvvel, amit terveztél és én mondtam, hogy segítek?? A könyvről jut eszembe. Már nyár van, el kéne kezdeni a melót icon21.gif
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #71 #72] [előzmény: (68) dobberman, 2007-05-08 17:35:17]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
11. Elküldve: 2007-05-07 18:23:20 [28.]

Szia Csaba!

Akkor nagyobb tárhelyet kellene intéznünk.
A Szlovák eredmények is meg vannak mert elküldtem Neked csak nem fért fel gondolom.
Szóval, mi a teendő?
Természetesen a klub fizeti a nagyobb tárhelyért, mert ezek fontos dolgok, főleg a ha magyar vonatkozású eredmények is vannak..

És remélem egyre több lesz idén még!
Üdv:)
Erika


Téma: Átalakul a HDK oldal Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #12] [előzmény: (9) AllegroBarbaro, 2007-05-06 20:29:17]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
62. Elküldve: 2007-05-07 17:48:37 [29.]

A fogaknál természetesen kétharmad-egyharmad csak elírtam ,de nem is ez volt a lényeg az csak egy példa volt.
Én mondtam, hogy túl hosszú lesz icon21.gif



Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #63] [előzmény: (61) Villascala, 2007-05-07 13:47:46]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
59. Elküldve: 2007-05-07 12:04:04 [30.]

Szia!

Egy picit pontosítanék:)
A bírálat fontos számomra és örülök hogy sok országba megyek bírálni. De elsősorban még mindig egyszerű tenyésztő és kutyatartó vagyok:)
A kérdéseid nem egyszerűek és összetettek.
Mielőtt bíró lettem, azt hittem én már sokat tudok. Aztán egy időre eltűnt a magabiztosság, jött az anatómia, a genetika a mozgástan és a hazai és külföldi szabályzatok megtanulása. Rájöttem mennyire sok az, amit én még nem tudok. Dr. Jakkel Tamás tanított, akinek örökre hálás leszek, mert szigorú volt és alapos. 1 évig tartott a tanfolyam. Neki köszönhetem persze a sok éves tenyésztői múlt mellett, hogy ma már nyugodtan megyek be a körbe itthon is és külföldön is, mert tudom, hogy a legjobb tudásom szerint fogok bírálni. És ezzel nem azt mondom, hogy hibátlanul és mindenkinek tetszően. De felkészülten.
Hogy 4 kutyából melyik hányadik, miért és mi szerint dönt egy bíró? Én csak magamról beszélhetek.. Előfordul, hogy a nézők számára mutatósabb kutya csak 3-4 helyezett. Én belátok a szájába is és belelátok a szemeibe is. Közelről látom a fejvonalakat, a fej csontokat amik meghatározzák az arckifejezést, a szőrzetet és jegyeket. A nézők a kontúrokat látják, szép kutya, jól mutatja magát miért csak harmadik? A másik nem is annyira jól áll nem is olyan feszes a háta mégis második vagy nyer. Nagyon fontos a fej, az arckifejezés, a meleg tekintetű sötét és élénk szemek, amik annyira jellemzőek a fajtára.
A fogazat szintén. Ha láttatok bírálni akkor tudjátok még a rottweilerek fogát is csak magam nézem meg. Nem csak az a fontos hogy meglegyen minden foga, és a harapása ollós. Fontos hogy megközelítse az optimális hézagot hogy valóban a felső fogív belső egyharmada érintkezzen az alsó fogív külső egyharmadával. Vannak ollós harapások ahol nagy a hézag alul, vagy éppen a tétre harapás határán van. Ezeket elfogadjuk, de az előírások azért vannak, hogy azokhoz közelítsünk. Ezeket a külső szemlélődő nem látja. Nekem muszáj észrevennem, azért vagyok ott. És lehet hogy azt mondjátok ez nem annyira fontos. Annyira nem, de befolyásoló tényező mindenképpen.
Ha már a standard-et sem tartjuk be akkor minek van? Legalább ahhoz ragaszkodjunk, ami megfogható dolog.
A jó mozgás alapja a tökéletes anatómia. Minden hiba azonnal láthatóvá válik mozgás közben. Te úgy látod, hogy jól mozog a kutya, váltott lábbal fut lazán. Én lehet hogy látom, hogy rövidek a lépései, vagy éppen túl lép az első lábain, picit oldalaz, vagy éppen akciózik.

Az ismert tenyésztőkhöz való ragaszkodás akár vásárláskor vagy fedeztetéskor? Természetesen vannak „névtelen kutyák”, akik szépek adott esetben szebbek is lehetnek élvonalbeli kennelek kutyáinál. Ezek a kutyák lehet, hogy ismeretlen, új kennelekből származnak, de biztos hogy a szüleik nem. Hiszen azért a genetika az alapja a tenyésztésnek, és azért az nyilvánvaló, hogy jó kutyák jó szülőktől születnek. Én biztos vagyok abban, hogy valamikor mindenki ismeretlenül kezdi. Mi is egyszerű fiatal pár voltunk, különösebb anyagi háttér nélkül, viszont nagy lelkesedéssel. Ha kellő kitartásod van, kellő szerénységed és motivációd biztos vagyok benne, hogy az un. ismeretlen kennel az évek folyamán ismertté válhat. De ezért mindenkinek tenni kell. Itt azért nagy a különbség ismert és elismert között. Hiszen tudjátok, hogy a megfelelő reklámok megvásárlásával bárki lehet ismert, ez csak anyagi kérdés. De szerintem csak akkor tartunk valakit elismert tenyésztőnek, ha hosszú évek folyamán saját generációs vonallal tud minőséget produkálni és folyamatosan vannak jó kutyái. És hidd el ez nem könnyű, mert lehet, hogy előnyöd is származhat belőle, ha ismert a neved, de nyomaszt is az amit elvárnak tőled. És sokkal jobban megkritizálják egy ismert tenyészet kutyáit. Pedig a hibalehetőség mindenkinél fennáll és a genetika útvesztője elnyelhet bárkit. És persze, hogy nem minden tenyésztőnél születik csak jó kutya.
Mivel a Campovalano kennelt említetted, maradjunk nála. Én bármikor meghajlok Prosperi előtt (vagy bárki előtt) akik 20-30 éven keresztül tudnak szép kutyákat (persze nem kizárólag) tenyészteni.
Hogy miért választjuk az ismert kenneleket?
Miért választasz BNV-t, vagy Mercédeszt amikor más olcsóbb és jó autó és ugyanarra jó? Az élet egyéb területeit is a márkanevek adnak valamiféle garanciát az emberek számára. Ez jó vagy rossz, Te döntöd el. Ne érts félre, tudom a kutya nem tárgy csak valami hasonlatot szerettem volna mondani.
És természetesen ezek a termékek (kutyák) sem hibátlanok. De lehet, hogy hosszú évek folyamán bizonyítottak és az emberek bíznak benne. Én is ragaszkodom egyes termékekhez, ahogy ragaszkodom egyes vérvonalakhoz. Ami nekem megfelel. Nem biztos, hogy ez neked tetszik, de én ezt választottam és engem is választhatnak azok, akiknek ez tetszik. És megértem, ha másoknak más tetszik. Ez szerintem mindig így volt és így is lesz.
Én tátott szájjal bámultam az Arany-Sárkány a Naplemente vagy a Valdimora kutyákat kezdő koromban. Soha nem jutott eszembe kritizálni, próbáltam olyan kutyákat tenyészteni mint ők. Ezért az ő kutyáikat használtam.
Az én első és gyönyörű szukámhoz, aki soha nem kapott piros szalagnál jobbat:) de azt büszkén kötöttem a nyakára és sétálgattam vele a kiállításon.
A fedezőkannál nyilván befolyásoló tényező az eladhatóság is. Hasonló szempontok miatt az ismertet választják. Én személy szerint azt gondolom, az ismert kanok vérvonalait szintén ismerjük. Nem vásárolunk zsákbamacskát, ha ismerem a kiválasztott kanok felmenőit, előnyeivel és hibáival együtt. Azt gondolom ez lényegesebb, mint az ismertsége egy kannak.
Tehát teljesen ismeretlen kutyák csak úgy nem bukkannak fel a győztesek között. Valahol a felmenőknél ott vannak az elismert vérvonalak, szerintem.

Számít-e, hogy ki hogyan mutatja magát? Megint csak magamról beszélek.
Alapbírálatkor semmiképpen nem. Tehát egy átlagosan álló, vagy annál rosszabban felvezetett kutya sem kap gyengébb minősítést tőlem, csak azt amit a külleme alapján megérdemel. Egy győztes cím odaítélésénél hasonló kvalitású kutyáknál már dönthet. Hangsúly a hasonló minőségen van.
Állhat gyönyörűen egy kutya, ha nem alkalmas a győztes címre nem fogja megverni a normálisan vagy még megfelelően felvezetett kutyát.
Egy fajtagyőztesnél, ahol már a győztesek közül választok, ott már előnyt jelenthet. Hiszen a Best in Show körbe nekem olyan kutyát kell beküldeni, aki a bírók felé is és a közönség felé is reprezentálja a fajtát. A DOBERMANN-t. De itt már győztes kutyákról van szó.
Én minden esetben megtiszteltem a bírókat azzal, hogy felkészítettem a kutyámat a kiállításokra. Ez kőkemény munka már 4 hónapos kortól gyakoroljuk. Természetesen vannak erre fogékony, genetikailag kódolt kutyusok erre és vannak akikkel nagyon nehéz megtanítani. De meg lehet. És azt gondolom, hogy mindenkinek, akinek van kiállítási ambíciója dolgozzon ezen, hiszen egy szép kutya jó felvezetéssel az igazi. Ezt lássuk be.
Én mint bíró és mint magyar teljesen elégedett vagyok ezzel. Azt hiszem, hogy kiváló magyar tenyésztők vannak, akikre büszkék lehetünk és külföldi kiállításokon is méltán megállják a helyüket. A felvezetési kultúra is egyre jobb én azt gondolom tesznek ezért az emberek. Sőt azt veszem észre ma már segítünk is egymásnak. Tehát néhány kivétellel persze, mert azért nincsenek csodák, a helyzet most nem rossz. Volt ennél sokkal rosszabb.
Ma már a munka része is kézzel foghatóan javult. Annak ellenére hogy vidéken nehéz a kiképzés.
Szóval én büszke vagyok a magyar dobermannokra, tenyésztőkre. Remélem lehet még javítani az összefogáson, de ezért mindenkinek tennie kell. És ahogy tudjuk, ez tökéletes nem lesz. De jó úton haladunk.
Ne haragudjatok, de ez nagyon hosszú lett!


Üdv
Erika







Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #60 #68] [előzmény: (58) dobberman, 2007-05-06 21:13:30]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
56. Elküldve: 2007-05-06 19:34:36 [31.]

Szia!

Figyelj ezek a kérdések jók, de nem egyszerüek, csak hosszan tudok rá válaszolni.
Küldj egy pü-t szerintem és elküldöm neked. Vagy másokat is érdekel? Nem szeretnék hosszan okoskodni.
Igen, kösz a tanácsot, már megírtam és csak bemásolom:) Rájöttem én is, csak kicsit későn.

Erika




Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #57 #58] [előzmény: (55) dobberman, 2007-05-05 08:41:37]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
54. Elküldve: 2007-05-04 22:26:37 [32.]

Szia Dobberman,
Már kétszer válaszoltam nagyon hosszan és ez az idióta biztonsági kódot kér pedig beírtam aztán elvesztem az irományomat icon37.gif
Bocs most már feladom, holnap megpróbálom újra.
Üdv
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #55] [előzmény: (53) dobberman, 2007-05-04 17:36:52]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
52. Elküldve: 2007-05-04 11:41:58 [33.]

Sziasztok!

Laci, ahogy megbeszéltük előtted a lehetőség megszervezni a következő majálist:)
De nem is kell addíg várni, előtte is lehet! A nyár kicsit zsúfolt a kiállítóknak, de szeptember talán már lazább és a nyaralásoknak is vége.
Szerintem ez a "tenyésztők bírálnak" jópofa dolog és tanulságos mindenkinek. Annak is aki bírál annak is akit bírálnak.
Andi erről az érzésről mesélhetnél többet!:) Milyen volt a ringben?
Én azt gondolom lehetne hagyománya és bírálhatna mindíg más tenyésztő vagy hozzáértő dobis. Ez egy jópofa játék és sokan vagytok akik értetek a dobermannhoz.
Elképzelhető, hogy a kutyák tulajdonosait jobban érdekli egy-egy hozzáértő dobistárs véleménye, mint egy bíróé.
Nem tudom ki vagy Dobberman, de igazad van, hogy nem szabad foglalkozni a negatív és helytelen kritikákkal. De azért azt godolom titkon mindenkit bánt és rosszul esik. Sok év után én megpróbálom csak a pozitív dolgokat észrevenni mindenben és mindenkiben. Nehéz. De mindíg arra gondolok, hogy mindenkiben van jó és előbb vagy utóbb helyrekerülnek a dolgok mindenki fejében. Vagy a korral vagy a tapasztalattal. Ha nem bántjuk meg egymást vagy azt aki minket megbánt nem viszonozzuk, akkor talán lehetséges lesz az egymás mellett élés.
Üdv
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #53] [előzmény: (51) King of Darkness, 2007-05-03 22:08:29]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
42. Elküldve: 2007-04-25 15:21:06 [34.]

Ja elfelejtettem, hogy ugyan ott hagyom a kicsikkel a első 3-4 hétig, de van választási lehetősége. Ki tud feküdni a láda mellé.



Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #43] [előzmény: (41) tahiréme, 2007-04-25 10:40:04]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
41. Elküldve: 2007-04-25 10:40:04 [35.]

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem, de kiskutyák voltak és szinte alig tudtam a gép elé ülni és általában csak a nagyon fontos levelezéseket intéztem.

Gabi, én ott szoktam hagyni a szukát az alommal kb. 3-4 hetes korig, alomszámtól függően. Utána már nagyon unja őket, tehát kiveszem és szoptatni csak szoptatni megy be meg egy kicsit barátkozni.
Szintén alomszámtól függően a harmadik vagy a negyedik héten kezdem el etetni őket. Én a Pro Plan puppy tápot adom nekik. Első napokban megdarálok egy keveset a tápból kávédarálóval és meleg vízzel elkevert puppy tejport öntök rá. Ne legyen sűrű.

Kérdezz nyugodtan, ha még valami érdekel.

Üdv:)
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #42] [előzmény: (40) Belona, 2007-04-10 07:19:53]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
10. Elküldve: 2007-03-19 17:01:12 [36.]

Sziasztok!

Tegnap megint kiállításon voltunk, most Szlovákiában. 2300 kutya volt nevezve. Egy CAC-on. Igaz, hogy valamilyen kiemelt CAC Nitra Canis, de hát akkor is nagyon sok.
Harminc dobermann volt és Pliskay Vladimirszlovák bíró volt.
Tahi-réme Ruthy lett a CAJC és a legszebb fiatal szuka és fajtagyőztes is. Azonkívül a Junior BIS délután. Nagyon sok kutyából. Szlovákoknál külön van Junior BIS szuka és külön a Junior BIS kan. Tahi-réme Sandokan szintén legszebb fiatal kan CAJC és ő is Junior BIS lett délután. Ez majdnem hihetetlen hogy mindkét csoportba dobermann nyert szlovák bíróknál. Ott volt még velünk Andi is és Gem Giveon Rokka (Roxy) CAC címet nyert így elkezdődött a Szlovák Championja. Magyar vonatkozásban fiatal győztes fekete kan CAJC volt még Tahi-réme Romeo. Sajnos nem jegyeztük fel az eredményeket de majd megszerzem. Lesz pár kép is.

Üdv
Erika


Téma: Kiállítások Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #11 #12 #13 #14] [előzmény: (9) AllegroBarbaro, 2007-03-17 08:29:05]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
260. Elküldve: 2007-03-06 20:48:39 [37.]

Akkor bingo icon28.gif
De sok volt a segítség, azért találtam le. Az IDC győztes sokat segített! Amúgy nem tudtam volna be kell vallanom.

No comment icon53.gif

Alice szép kutya volt és nagyon kedves volt az idős házaspár, akik tenyésztették.


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #261] [előzmény: (258) gioia, 2007-03-06 20:41:21]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
257. Elküldve: 2007-03-06 20:37:49 [38.]

Cesareus Caienna ?
Hülyeség?


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #259] [előzmény: (256) tahiréme, 2007-03-06 20:34:26]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
256. Elküldve: 2007-03-06 20:34:26 [39.]

Tudni tudtam, de nem mertem gondolni icon21.gif
A betüs Villa Casteli? Alba vagy ilyesmi? Nem tudom...


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #257 #258] [előzmény: (255) gioia, 2007-03-06 20:28:43]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
253. Elküldve: 2007-03-06 20:20:41 [40.]

Hello!

A harmadik képnél magamtól a Dea di Villa Castellire gondoltam, de annyira nem voltam biztos benne. Szóval olyan nagyon nem járok messze az igazságtól...
Alice icon53.gif
Üdv
Erika



Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #254 #255] [előzmény: (252) AllegroBarbaro, 2007-03-06 19:46:27]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
251. Elküldve: 2007-03-06 19:29:27 [41.]

Sziasztok!

Most nagyon elfoglalt vagyok a kiskutyákkal és csak ritkán tudok benézni, nem annyit amennyit szeretnék.
Szóval nincs sok idő gondolkodni.
A kan nem az Axel di Casa Ravassi?
A fekete-fehér képre nem is merem mondani, hogy kire tippelek.
Nemzetiséget kérek legalább, utána leírom nehogy nagyon beégjek icon53.gif
Üdv
Erika


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #252] [előzmény: (250) AllegroBarbaro, 2007-03-06 12:54:27]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
47. Elküldve: 2007-03-04 20:35:28 [42.]

Sziasztok!

Laci, én is pont azt akartam írni, amit a Tibi, hogy tedd össze a két kezed hogy a kiskutyád a madzagos labdájával foglakozott és játszott egész idő alatt és nem a többi kutyussal icon13.gif . Az igazi zsákmányösztön ez, amiért mások nagyon keményen megdolgoznak és lehet hogy sosem lesz ilyen.
Ilyen alapokkal indulni valóban jókora előny lehet a kiképzésben. Ezen ne sajnálkozz ennek örülj icon21.gif
Üdv
Erika



Téma: Munkakutyázás Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[előzmény: (46) Dobman, 2007-03-04 20:28:30]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
31. Elküldve: 2007-03-04 20:28:55 [43.]

Sziasztok

Orsi, nem jól írtam azt, hogy egy kis része genetika. Valószínűleg annál több az örökölt hajlam.
De ezek nagyon érdekes dolgok.
A nagymamám 3 éve halt meg 91 évesen, a nagypapám idén 94 éves múlt. A mama 6 gyereket szült. A papa dohányzott, fénykorában iszogatott is. Szerette a zsíros ételeket és élete végéig ilyesmit evett. Mégis egészséges volt és tiszta elmével és járóképesen élte meg ezt a kort.
Vajon akkor ki tudja, hogy mi a jó és mi árt???
Az élet nagy kérdése.....
Ha tudnánk mitől lesznek nagyon hosszú és egészséges életűek akkor úgy csinálnánk.
A táplálás.... Van aki esküszik a főtt ételre, van aki a tápra.
Az Ibiza pici baba korától Pro Plant eszik. Most 10 lesz...
Sokminden lehetséges.
Üdv
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[előzmény: (30) Inox, 2007-03-04 18:34:15]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
29. Elküldve: 2007-03-04 17:24:02 [44.]

Tibi!

Most néztem meg a videókat Luciferről. 8 és fél évesen ne viccelj, méghogy nem pörög. Gratulálok!
Erika



Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #32] [előzmény: (28) tahiréme, 2007-03-04 17:17:07]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
28. Elküldve: 2007-03-04 17:17:07 [45.]

Sziasztok!

Sajnos már mi sem pörgünk úgy, mint régen.
Az a 13 éves nagyi az nagyon aranyos ott a képen. Ashanti meg szép, 9 évesen is.
Nem tudom ez mitől függ, hogy melyik kutya hány évig él. Nyilván egy kis része genetika. Másrészt a káros környezeti tényezők, amik az embereket is tizedelik valószínűleg a kutyákra is hatnak.
De biztos vagyok benne, hogy a szerető család, a tartási körülmények, a nyugalom és biztonság nagyban hozzájárul a hosszú élethez. Ahogy ismerlek benneteket ebben nem volt hiány.
Természetesen ahogy embereknél is van fiatalkori elhalálozás számos betegség miatt úgy a kutyáknál is gyakran előfordulhat bármennyire szeretjük.
Egyetlen negatívuma van számomra csak a dobermann tenyésztésnek, az, hogy el kell vesztenünk őket sorra még ha szép kort is élnek meg. És akkor egy kicsit én is velük halok. De ezzel tudom hogy sokan így vagyunk.
Üdv
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #29 #30] [előzmény: (27) Dobman, 2007-03-03 22:49:18]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
24. Elküldve: 2007-03-02 17:37:38 [46.]

Szia,

Mindenben igazad van. Persze, hogy nem szívesen tesszük ki az idős kutyáinkat mások becsmérelő pillantásának. Ami nem ugyanaz, mint a kiváncsi pillantások. Az természetes, hiszen én is kiváncsian nézném és persze szívesen néhány régen látott ma már idős kutyát.
Sajnos nálunk ennek nincsen kultusza, ahogy mondjuk az északi országokban. Norvégiában és Finnországban is bíráltam 10-12 éves kutyákat klubkiállításon. Akkora tapsot kaptak!!
Igazad van ehhez hosszú évek kellenek, vagy sosem lesz így nálunk.
De legalább akkor beszéljünk róluk és mutassuk meg őket fényképen icon13.gif
A múltévi klubkiállításon milyen jó volt hogy a Rada István elhozta Zorkát. Nagyon jól nézett ki korához képest.
Laci a Tied is nagyon szép és nem látszik a kora. Nincsen hibátlan kutya és nem azért szeretjük őket ahogy kinéznek. Hanem mert a mieink és hozzánk tartoznak.
üdv.
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #25] [előzmény: (23) Villascala, 2007-03-02 15:40:41]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
22. Elküldve: 2007-03-02 09:24:33 [47.]

Szia Tibi!

Teljesen igazad van és jó lenne nagyobb hangsúlyt fektetni a veterán kutyák bemutatására.
Talán az emberek tartanak attól, hogy a kutya megöregedett és a külleme már nem olyan , mint fénykorában. maradjon meg az emlékezetben a legszebb formájában.
De nem feltétlenül kellene, hogy ez így legyen. Hiszem mi emberek is öregszünk és változunk.
Tudom pedig, hogy a legtöbben nagyon megbecsüljük az öreg kutyáinkat. Talán még jobban ragaszkodunk hozzájuk, ahogy ők is hozzánk.
Üdv.
Erika


Téma: Csevegő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #23 #27] [előzmény: (21) Dobman, 2007-03-01 23:13:17]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
234. Elküldve: 2007-03-01 22:01:37 [48.]

Húúúú, ezt nem találtam volna ki ennél sokkal jobb képe is volt!
Na jó éjt neked és holnap találkozunk!
Szia
Erika


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #235] [előzmény: (233) AllegroBarbaro, 2007-03-01 21:58:30]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
232. Elküldve: 2007-03-01 21:58:01 [49.]

Na mond meg mert furja az oldalamat azután menjünk aludni icon21.gif


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[válaszok erre: #233] [előzmény: (231) AllegroBarbaro, 2007-03-01 21:50:03]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


tahiréme


Tagság: 2007-02-25 23:23:17
Tagszám: #42139
Hozzászólások: 87
230. Elküldve: 2007-03-01 21:50:03 [50.]

Pedig hasonlít icon21.gif


Téma: Képvetélkedő Fórum: A Hungária Dobermann Klub fóruma
[előzmény: (229) Perlanera, 2007-03-01 21:49:03]
Kezdő
tahiréme adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 87
    / 4 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.024353981018066 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail