| 
| Találatok száma: 271 üzenet |  |  |  
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 629.  Elküldve: 
2008-06-16 19:38:18 | [226.] |  
                | Komló!
     
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #630] | [előzmény: (628) Husika, 2008-06-16 19:08:49] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 478.  Elküldve: 
2008-06-15 10:06:11 | [227.] |  
                | De jókat írtatok!!!
 Úgy tervezem, csinálok egy receptkönyvet azokból a dolgokból, amit itt és más fórumon is találok, és majd kaptok egy-egy példányt belőle
   
 
 |  
                |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 460.  Elküldve: 
2008-06-05 21:28:21 | [228.] |  
                | Nagyon jó!!
         
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (459) Deedo, 2008-06-05 11:17:23] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 457.  Elküldve: 
2008-06-02 18:37:59 | [229.] |  
                | Sajnálom!
     
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (456) Deedo, 2008-06-02 18:17:51] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 455.  Elküldve: 
2008-06-02 17:38:26 | [230.] |  
                | Szia!
   Én pedig egy ilyen receptet hallottam:
 Felteszed szokás szerint a karikára vágott újkrumplit főni, babérral, majoránnával,  sóval, borssal. Ha megfőtt berántod, ízesíted (savanyítod) koviubi levével, tejföllel. Ha kiforrt, 2 db karikára vágott koviubit keversz bele. Nagyon fini, van aki kaporral készíti, hidegen is jó, olyan mint egy saláta.
 
 De ezt a koviubit én is ki fogom próbálni, a burgonyakeményítő hasonló "jótevő" lehet, mint a kenyér...
 
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (453) skarma, 2008-06-02 15:59:58] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 454.  Elküldve: 
2008-06-02 17:34:24 | [231.] |  
                | A gyümölcsbombát a munkatársaimnak csináltam, nagy elismeréseket zsebeltem be, amit ezúton szeretnék továbbítani
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #456] |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 452.  Elküldve: 
2008-06-01 18:49:00 | [232.] |  
                | Cseresznye-meggybomba kész!
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #453] | [előzmény: (450) Deedo, 2008-05-31 14:22:56] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 615.  Elküldve: 
2008-05-31 19:19:50 | [233.] |  
                | Voltunk ma egy bányatónál:
 
 
   
 
 |  
                |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 612.  Elküldve: 
2008-05-30 20:43:30 | [234.] |  
                | Szia Deedo itt is
     
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #614] |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 611.  Elküldve: 
2008-05-30 20:41:10 | [235.] |  
                | Sziasztok!
 Csatlakoznék, ha nem bánjátok
   
 Turistagéppel rendelkezem sajnos, de igyekszem
   Ezt ma fotóztam, sajnos telefonnal, kicsit sötét lett, de ez a vonal nekem nagyon tetszik
   
 
   
 
 |  
                |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 449.  Elküldve: 
2008-05-30 19:58:27 | [236.] |  
                | Ki fogom próbálni mindenképp, csak a helyzet az, hogy elmentünk cserit szedni anyuhoz, aztán közbe jött a páromnak a munka, mert ügyeletes a hétvégére sajnos.
   Úgyhogy épp annyi lett a kosárban, hogy egy bombára futja, na meg csemegézni kicsit
  Asszem vegyesen cserivel és meggyel csinálom, szeretem a savanykás gyümölcsös sütiket!   Apjukkal már megvetettem a hozzávalókat is, az előbb értünk haza, mindjárt neki is ugrok, hogy holnapra lehessen enni!
     
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #450] | [előzmény: (448) Deedo, 2008-05-30 18:28:26] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 447.  Elküldve: 
2008-05-30 17:29:17 | [237.] |  
                | Igen, az eper úgy jó!!!
   
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (444) Angolmánia, 2008-05-29 19:03:46] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 446.  Elküldve: 
2008-05-30 17:28:46 | [238.] |  
                | Köszönöm, köszönöm mindenkinek a gyors reagálást, tegnap nem tudtam elolvasni, mert az udvaron kapirgáltam
   
 A gyümibomba nálam bombabiztos, a gyors és egyszerű mivoltából fakadóan!!!
   
 Köszi és
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #448] |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 443.  Elküldve: 
2008-05-29 17:40:20 | [239.] |  
                | Hahó Kedveseim!
 
 Van valakinek esetleg finom gyümolcstorta tészta receptje? Van egy rahedli eper a hűtőben, és rohamosan érik a cseresznye. Vettem egy tortalapot, de iszonyú drága, és nem hasonlít a házihoz
   Anyum pedig nincs otthon, hogy meg tudjam kérdezni tőle...
 Nos?
   
 
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #444 #445] |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 442.  Elküldve: 
2008-05-25 19:08:48 | [240.] |  
                | Fagyasztóba be, 3 perc alatt kienged, ha főzök valamit, a lábas mellé teszem közvetlenül. Most is a pöri mellé úgy tettem
   
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (441) Deedo, 2008-05-25 19:02:59] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 440.  Elküldve: 
2008-05-24 18:35:18 | [241.] |  
                | Szia!
   Bátorság!
  Még én sem főztem sosem, azt tudom,  hogy a birka és kecskehúst be szokták pácolni. Ezt találtam Neked: 
 Kecskepörkölt
 
 Hozzávalók 4 személyre:
 
 80 dkg kecskehús
 3 dkg vöröshagyma
 1,5 dl olaj, vagy 15 dkg mangalica zsír
 1 dkg fűszerpaprika
 só tetszés szerint
 12 dkg paprika
 12 dkg paradicsom
 1 gerezd fokhagyma
 1 dl vörösbor
 kecskepáclé amivel a kecskehús van pácolva
 
 
 Kecskepáclé
 
 babérlevél
 1 dkg borókabogyó
 5 dkg zeller
 10 dkg sárgarépa
 10 dkg gyökér
 1 dkg rozmaring
 1 dkg kakukkfű
 4 dkg tárkony
 Só, bors, ételízesítő tetszés szerint
 10 dkg vöröshagyma
 20 dkg fokhagyma
 2 dl vörös bor
 2 dkg koriander
 
 
 A pác összetevőit vízzel felforraljuk, lehűtjük, ebbe helyezzük a húst 1-2 napra.
 Pácolás után a húst daraboljuk. Pörköltnek ideális a csontos hús, de mindig úgy daraboltassuk, hogy jusson sovány rész is. Még finomabb, ha belsőség (szív, máj, tüdő) is hozzákerül.
 Az apróra aprított vöröshagymát üvegesre megpirítjuk, hozzátesszük a csontos húsokat, sózzuk, és lassú tűzön pároljuk. Amikor félig kész, hozzátesszük a színhúsokat és a belsőségeket, és ezzel tovább pároljuk. Ezután tesszük hozzá a zöldpaprikát,
 paradicsomot, piros paprikát, esetleg csípős paprika, aki szereti, és egy kevés jófajta vörösbor.
 
 Ügyes légy, várjuk a beszámolót!
     
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (439) lhakhang, 2008-05-24 17:47:32] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 438.  Elküldve: 
2008-05-24 10:32:35 | [242.] |  
                | Nagyon erős, jellegzetes illatú fűszer, kevésben hsonlít a köményhez az illata, viszont szemes formában épp ugyanolyan. Ha kibontasz egy zacskós chili alapot, ez csapja meg az orrod először
  Nem tudom másképp leírni   Prósza meg, végy egyet! Igaz, én csak nagyobb áruházakban láttam eddig.... Nem fogo megbánni
     
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (437) Angolmánia, 2008-05-23 22:05:48] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 436.  Elküldve: 
2008-05-23 21:55:52 | [243.] |  
                | Én meg gyakran idenézek, hátha
     Meg leírtam, mit főztem :)
 Nos én hagymát dinsztelek, ráteszek fél kiló darált húst, besózva, ha megpirult,  egy kis pirospaprikát, kevés vizet és paradicsompürét.
 Ha megfőtt a husi, ráöntök konzerv babot meg kukoricát, megborsozom, chilit teszek bele, meg jóóóóóóóóóó sok római köményt.
 Összerottyantom oszt kész!
 Párolt rizzsel v. kenyérrel esszük, én jobban szeretem, mint a porból készültet.
 Ez így picit édeskés a kukoricától, ha nem szeretitek, azt kihagyhatod... én így imádom!
     
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #437] | [előzmény: (435) Angolmánia, 2008-05-23 21:42:33] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 434.  Elküldve: 
2008-05-23 18:23:02 | [244.] |  
                | Nagyon lent van a topic
     Szereti valaki a chilis babot? Ma azt főztem, soksok római köménnyel, mi imádjuk rizzsel!
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #435 #441] |  |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 433.  Elküldve: 
2008-05-18 22:42:38 | [245.] |  
                | Akinek nincs kenyérsütője, azt el kell keserítenem, hogy kénytelen lesz kézzel bedagasztani... De nem nagy cucc, csak mióta van gépem, ez a gond is le van tudva
   
 Ma ezt csináltam a vendégeknek:
 
 Kuglófszeletkék, egyik oldalán sárgabarack befőtt, másik oldalán ananász darabok, tetjére tejszínhab és étcsokireszelék. Isteni könnyű édesség. A kuglóf olyan snassz lett volna
   
 
   
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (429) Deedo, 2008-05-18 16:58:45] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 432.  Elküldve: 
2008-05-18 22:35:06 | [246.] |  
                | Naná! Kedvencem a szalonna-hagyma-sajt
   
 
 |  
                |  |  |  | [előzmény: (430) Angolmánia, 2008-05-18 17:36:38] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 428.  Elküldve: 
2008-05-18 13:33:14 | [247.] |  
                | Ez anyum receptje, sima kenyértészta:
 
 (Digitális mérlegem van, tehát én pontosan mérem, de lehet kerekíteni)
 
 Sorrendben, ahogy a gépbe pakolom bele:
 3,2 dl langyos víz, 2,5 dkg élesztő, 6 ek olaj, 63 dkg liszt, 4 kiskanál (tk) só, 2 nagykanál (ek) cukor (ha mézzel kiváltod, vagy fele-fele akár, még fincsibb lesz)
 Elindítom a gépet a sima kenyérsütésnél, bedagasztja, egyszer keleszti, megint dagaszt, és pont egy órával a bekapcsolás után leállítom.
 Vagy sűrített paradicsomot keverek el vízzel, hogy elég híg legyen (ez az olcsóbb), vagy van ez a konzerv hámozott paradicsom paradicsomlében (ez a fincsibb), azt összepépesítem és elkeverem oreganoval. Ez lesz a szósz.
 De csináltunk már tejfölös alapot is rá, tejfölbe zöld pestot kevertünk, a párom találmánya, az is nagyon ízletes lett, nem a mindig használt paradicsom.
 
 De tudom ezt is ajánlani, nagyon sok receptet innen lopok! :D
 http://olasz.grocceni.com/pizza.html
 Jó próbálkozást és lakmározást!!!
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #429 #430] | [előzmény: (427) Angolmánia, 2008-05-18 12:55:45] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 426.  Elküldve: 
2008-05-18 12:52:09 | [248.] |  
                | Nem bírom én az ilyen műűűűsoros főzést. Sosem voltam az a központi személy, nehezen viselem a szereplést :) Nekem az elégtétel, ha aki eszi a főztömet, látom, hogy ízlik, és jóérzéssel tölt ez el.
 
 Ismerősömék itt voltak nálunk, kb. 1 hónapja, egy mezei pizzával vártam őket, a mai napig ha beszélünk, megköszöni "azt a fincsi pizzát"
  Mi ez, ha nem a legjobb elismerés??     
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #427] | [előzmény: (425) Angolmánia, 2008-05-17 21:46:33] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 424.  Elküldve: 
2008-05-17 21:42:11 | [249.] |  
                | Olajban el van az a paradicsom!!!
 
 Az angostura pedig ez, én is innét a netről néztem ki:
 
 http://www.koktelhuliganok.hu/cikk/angostura-_23.php
 Szóval én is anélkül készítettem (nem tudom, amit ittam, abban volt-e
  ), és fini lett! 
 
   
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #425] | [előzmény: (422) Angolmánia, 2008-05-17 21:28:38] |  |  
          | Haladó  |  |  
 
		  
          |  Trufa/Rufus :)
 
 
  
 Tagság: 2007-04-13 16:12:23
 Tagszám: #43901
 Hozzászólások: 271
 
 | 
              
                | 421.  Elküldve: 
2008-05-17 10:37:37 | [250.] |  
                | Hát én most a melegben ilyet kreáltam, nagyon frissítő!
  Az angosturát ki lehet hagyni nyugodtan... 
 Mojito-koktél
 Hozzávalók
 
 * Jégkockák
 * 3 rész fehér rum
 * 1 öntet Angostura
 * 1 rész cukorszirup
 * 3 rész szódavíz
 * ½ lime leve
 * 4 mentaág
 
 Pohár:
 Collins
 Módszer:
 Kitöltés
 Alkohol%:
 15% *
 Elkészítés
 
 Rakjuk a pohárba a mentaleveleket és öntsük hozzá a cukorszirupot. Morzsoljuk el a pohár aljában a mentát fakanál végével vagy teáskanállal.
 
 Facsarjuk bele a lime-ot és töltsük fel a poharat félig jéggel. Adjuk hozzá a rumot és angosturát. Töltsük rá a szódavizet és óvatosan keverjük össze.
 
 Rakjunk bele lime-szeletet és kínáljuk szívószállal.
 
 
 |  
                |  |  | [válaszok erre: #423] |  |  |  
          | Haladó  |  |  |