Találatok száma: 31855 üzenet |
|
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
11349. Elküldve:
2013-07-15 10:49:04 |
[1151.] |
2013. július 19-21.
Ásotthalom
Homokháti Strand területén
Rózsa Sándor Fesztivál
20.-án szombaton 14. órakor terelési bemutató
21.-én vasárnap 14 órakor
Magyar Pásztorkutyák fajtabemutató
|
|
[válaszok erre: #11354]
|
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
1003. Elküldve:
2013-07-15 10:48:16 |
[1152.] |
2013. július 19-21.
Ásotthalom
Homokháti Strand
Rózsa Sándor Fesztivál
20.-án szombaton 14. órakor terelési bemutató
21.-én vasárnap 14 órakor
Magyar Pásztorkutyák fajtabemutató
|
|
[válaszok erre: #1004 #1008]
|
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34845. Elküldve:
2013-07-15 08:56:59 |
[1153.] |
Szombaton egész nap terelés. 14 órakor terelési bemutató.
Vasárnap 14 órakor Magyar Pásztorkutyák fajtabemutatója!
|
|
|
[előzmény: (34839) Firedog, 2013-07-14 21:21:18]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34837. Elküldve:
2013-07-13 21:57:56 |
[1154.] |
Frissen tőgymelegen átszűrve egyébként még működik benne egy olyan enzim, amitől még egészségesebbé teszi. Ezt lehűtve már elveszti sajnos.
Olyasmi ez, mint a friss disznótoros, ami még nem hűtött húsból készül. Teljesen más az íze, mint hűtés után.
|
|
[válaszok erre: #34844]
|
[előzmény: (34835) samy, 2013-07-13 17:04:26]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34836. Elküldve:
2013-07-13 21:54:57 |
[1155.] |
Én józan paraszti ésszel és gyakorlatiasabb szemlélettel a feletetéses módszert nem tartom akkora bűnnek.
Mert a szilva pálinka mégiscsak attól lesz szilvából pálinka, ha "áttoljuk" a főzőn...
|
|
|
[előzmény: (34828) vacika, 2013-07-12 23:08:11]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
4358. Elküldve:
2013-07-13 21:38:38 |
[1156.] |
Rasztari-Duci Rezeda Wicca:
|
|
|
[előzmény: (4357) Duci, 2013-07-11 15:53:32]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
295. Elküldve:
2013-07-13 21:35:21 |
[1157.] |
Sinkák Ópusztaszeren:
|
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
442. Elküldve:
2013-07-12 18:39:41 |
[1159.] |
Egy kis érdekesség:
Minden a legnagyobb rendben van, hiszen a Racka szó nem védett élelmiszeripari fantázia név.
Ja, hogy a vásárló egy sima "kevert" ömlesztett sajtot kap, tehén sajt alappal, juhsatok adalékokkal?
De a termék neve Racka!
Hozzá teszem, hogy ár-érték arányban az ömlesztett sajtok (camping, medve stb.) ahhoz hasonló élelmiszeripari kategória, mint a párizsi, vagy az éttermekben a brassói apró pecsenye.
Azt végleg nem tudom, hogy a különböző juhsajtokat keverj össze kutterben ömlesztett tehén gomolyával technológiában mi lehet a Hagyományos!
|
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34827. Elküldve:
2013-07-12 18:37:06 |
[1160.] |
Minden a legnagyobb rendben van, hiszen a Racka szó nem védett élelmiszeripari fantázia név.
Ja, hogy a vásárló egy sima "kevert" ömlesztett sajtot kap, tehén sajt alappal, juhsatok adalékokkal?
De a termék neve Racka!
Hozzá teszem, hogy ár-érték arányban az ömlesztett sajtok (camping, medve stb.) ahhoz hasonló élelmiszeripari kategória, mint a párizsi, vagy az éttermekben a brassói apró pecsenye.
Azt végleg nem tudom, hogy a különböző juhsajtokat keverj össze kutterben ömlesztett tehén gomolyával technológiában mi lehet a Hagyományos!
|
|
|
[előzmény: (34825) Duci, 2013-07-12 18:12:58]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34826. Elküldve:
2013-07-12 18:32:48 |
[1161.] |
A GMO kérdést a keverék takarmány gyártók megoldották azzal, hogy a zsák címkéjén az ismertetőben oda írják, hogy GMO-t tartalmazhat!
Ezzel a probléma megvan oldva.
Ha valaki olyan takarmányt szeretne, amiben nincs GMO, az vegyen drágábban...és persze fizesse meg a vizsgálat, szűrés többlet költségét.
Elég magyaros megoldás...
A támogassuk a magyar dinnyét esete úgy, hogy drágábban áruljuk, mint a külföldi importot!
De mondhatjuk azt a példát is, hogy célkitűzés 3 év alatt megduplázni a magyar sertés állományt. Úgy, hogy zuhan az élő sertés felvásárlási ára.
|
|
|
[előzmény: (34824) Szávitri, 2013-07-12 18:05:29]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34825. Elküldve:
2013-07-12 18:12:58 |
[1162.] |
Nehéz a nyers tejet eladni, mert nincs ultrapasztőrözött íze, és mivel teljes tej "sok" a szír benne.
Nehéz a hagyományos érlelésű sonkát eladni, mert az érett sonkának nem vörös, hanem barna a húsa.
Ezt az EU konform jogszabályok sem könnyítik meg, mert gyakorlatilag mindent lehet.
Juhtúrót csinálni tehén gomolyából, nyírségi szalámit készíteni Szlovákiában, Szegedi Paprikát Szerbiában, Reggeli italokat készíteni permeátumból, frissfölt vaj keljfölt növényi olajokból, sertés-marha darált mixet csinálni szójából, 3,5 kg vágott testtömegű bio gyöngytyúkot eladni stb. stb.
Amíg a csapból is az folyik, hogy szorítsuk vissza a multikat, támogassuk a hazai termelést, addig a másik oldalon az évek alatt szépen hozzászoktatták a fogyasztókat azokhoz a termékekhez olcsón, amiket csak a nagyok tudnak gyártani.
|
|
[válaszok erre: #34827 #34835]
|
[előzmény: (34823) ftibi, 2013-07-12 17:31:52]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34811. Elküldve:
2013-07-12 09:49:31 |
[1163.] |
Fegyvert azok tartanak a fejéhez, akik miatt az olcsóbbat keresi...
Ma Magyarországon a legfontosabb minőségi kategória az ár!
Az a vásárló, aki bepanaszolja a Value gazdaságos virslit, hogy ehetetlen szar, mert olyan mint a fűrészpor a sok szójától az a jövő héten ugyanúgy megveszi...
|
|
[válaszok erre: #34812 #34813 #34823]
|
[előzmény: (34810) vaki, 2013-07-12 09:46:51]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34809. Elküldve:
2013-07-12 09:45:53 |
[1164.] |
Igen igen! Attól függetlenül finom!
Én sajnos ritkán eszem mézet.
Nem vagyok egy méz evő valamiért, de szeretem, ha megkívánom.
Függetlenül attól, hogy tudom miből készül, hogy készül, mi van benne. Például nagyon szeretem a párizsit is!
Legutóbb akkor segített rajtam, amikor egy főiskolai bulin olyan jól sikerült berúgni, hogy a fordított napon rendezett Republic koncerten túl akartam üvölteni a hangfalat. Ennek az lett az eredménye, hogy elment a hangom és nem tudtam menni vizsgázni. 1 üveg kristályos méz 3 nap alatt helyre rántotta!
De van összefüggés az ágyassal is, amit mondtál, mert abban az időben a jugó napóleon konyaknak előtt unikummal ágyaztam.
|
|
|
[előzmény: (34804) B.Pista, 2013-07-12 09:28:24]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34808. Elküldve:
2013-07-12 09:41:14 |
[1165.] |
Nehéz igazságot tenni olyan vásárlói kultúrában, ahol a kedves öntudatos vásárló felháborodik az E 300 láttán, ami nem más, mint az aszkorbinsav.
Szívéhez kap, ha a bíborbogárból vagy pirékből nyert E120 élelmiszer festéket meglátja, de az édes harmatmézet kétpofára esz. Ágál a homogenizált tej hallatán, de a fehér krém mézet meg exlusívnak tartja...
Sok ilyen dolog van!
|
|
[válaszok erre: #34810]
|
[előzmény: (34803) vaki, 2013-07-12 09:20:24]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34806. Elküldve:
2013-07-12 09:34:55 |
[1166.] |
A bodza méz egy zsákutca.
Valóban így csinálják, de a mai szabályok szerint a cukorba áztatott feletetett anyagot meg tilos kipergetni. Hogy miért azt nem tudom...
|
|
[válaszok erre: #34828]
|
[előzmény: (34804) B.Pista, 2013-07-12 09:28:24]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34802. Elküldve:
2013-07-12 09:09:20 |
[1167.] |
|
|
[válaszok erre: #34803]
|
[előzmény: (34801) vaki, 2013-07-12 08:59:14]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34800. Elküldve:
2013-07-12 08:45:38 |
[1168.] |
Sajnos, ha nem a méhecske gyűjti, hanem bele áztatgatja, kkor nem hívhatja méznek a mai szabályok szerint...
Az esetek többségében nem is mézbe áztatják sajnos, mert abban már van más virágokból származó aroma anyag, hanem sokszor pusztán ISO cukorba, hogy jobban kijöjjön a bodza íze....
Persze nemcsak a méhecske nyálával összekevert hányadékot hívhatjuk méznek, hanem a levéltetű szarát is a szabályok szerint...amit egyébként édes harmatméznek nevez a piac!
|
|
[válaszok erre: #34801 #34804]
|
[előzmény: (34798) B.Pista, 2013-07-12 08:28:46]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34797. Elküldve:
2013-07-12 08:23:21 |
[1169.] |
S mondd Pista: ha a tiszta szeszbe szilvát áztatsz, akkor az szilva pálinka lesz?
|
|
[válaszok erre: #34798]
|
[előzmény: (34795) B.Pista, 2013-07-12 07:44:28]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
34793. Elküldve:
2013-07-12 07:33:44 |
[1170.] |
|
|
|
[előzmény: (34778) Papp Gábor, 2013-07-10 16:42:35]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
4357. Elküldve:
2013-07-11 15:53:32 |
[1172.] |
Kraft Kupa:
2 Rasztari Puli is a versenyzők között!
Belényi Bea és Rasztari-Duci Rezeda Wicca:
Kezdő Midi
I. jumping futam I. helyezés
http://youtu.be/AvH1GJzYHms
Buha Orsi és Rasztari-Duci Ordas Nomád:
A1 agility I. futam 3. helyezés
http://youtu.be/3bTszlUNUbg
|
|
[válaszok erre: #4358]
|
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
3395. Elküldve:
2013-07-11 15:40:52 |
[1173.] |
Köszi a képeket is!
|
|
|
[előzmény: (3393) Koga, 2013-07-11 11:57:52]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
8437. Elküldve:
2013-07-10 19:45:12 |
[1174.] |
Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!
|
|
|
[előzmény: (8435) Cibere, 2013-07-10 17:09:47]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|

Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855
|
8436. Elküldve:
2013-07-10 19:43:27 |
[1175.] |
Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!
|
|
|
[előzmény: (8434) Papp Gábor, 2013-07-10 12:16:10]
|
|
Kiváló dolgozó  |
|
|