Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455810/25 Témák: 18953 Tagok: 112643 Legújabb tag: FlorianMich Online: (133/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 28 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 680 üzenet

partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
183. Elküldve: 2013-12-30 10:57:07 [26.]

Szia Jóska!

Sajnos, én nem élhetek olyan helyen mint Te,de azt látom,hogy a legjobb családi kutyusok a legjobb pásztorkutyákból lesznek! Ez a fő motivációm,hogy a családoknak tudjak adni kiváló kutyákat! Nagyon engem sem érdekelnek a más pásztorkutya fajták,csak szeretném megérteni azt,hogy miért sikeresek vagy miért nem. Ezért próbálom magam képezni.
Véleményem szerint a Komondor kipusztulás közelében van. Jelenleg több Gepárd él a földön mint Komondor. Gepárdot biológusok hada próbálja megmenteni,szaporítani. Komondort érdekes módon a legtöbben biztonságba érzik, pedig ha nem emeljük a szaporulatot és nem lesz népszerűbb a fajta az elhivatottaknak egyre nehezebb dolguk lesz.
Ezért,ha születik egy Komondor alom,abból az életképes,egészséges kölyköket minden erővel fel kell nevelni. Minden olyan kölyök,amit az anya agyonnyom,vagy megfagy, veszteség a fajtának. Tapasztalatom szerint, az anya véletlen módon nyomja meg a kölyköt. Általában pont a legnagyobb kölyök végzi az anya alatt,mert erősebb mint a többi,tele eszi magát és elalszik nem reagál az anya mozgására. Ha pedig egy 50 kg-os kutya ráfekszik,akkor vége. Tehát én csak az életképtelen kölyköket szedem ki az alomból és vigyázok,hogy a többit ne érje baleset. Persze, tudom,ha az anya 10-ból felnevel 5-6 kutyát valószínű azok az egészséges kutyák, de inkább szerencsések. Akkor veszek máshonnan kiskutyát,ha biztosan tudom,hogy a szülők képesek az önálló szaporodásra és jó idegrendszerű egészséges kutyák. Magyarul életerősek! Ugyanis a szaporodó képesség öröklődik és ez a fajta fenntartás alapja. Ha olyan a kanunk,amit inszeminálni kell,ne legyünk nyugodtak a kölykei sem fognak jól szaporodni,sőt a kan pár éven belül már mesterségesen sem adja le a spermát,tehát ez a kutya egy kész termék fajta szempontjából nem jelent értéket. és
Vissza kanyarodva, lényeg,hogy minden képen esélyt kell adni minden Komondor kölyöknek!
49 nap környékétől kezdem figyelni,hogy melyik lehet alkalmas tenyészkutyának, vagy munkára ki lehet alkalmas. De iparkodunk kiválogatni pásztorkutyának vagy családi kedvencnek valót is. Persze,azon kívül amit kiszedek magamnak vagy a kihelyezésre, gazdik választanak,de mindig elmondjuk a tapasztalatunk a kölyökről. Egy alomból nem veszek ki kettőnél több kutyust.
Tenyésztőknek csak ez után kell igazán szelektálni! Két vonalon futtatom ezt dolgot, első,hogy megtartok magamnak az ígéretesebb almokból 1-1 kutyát. Őket 8 hónapos koruktól válogatom a magam igényei szerint. Lényeg az egészség, jó idegrendszer,de szeretem a szépet is. Másik,hogy a kihelyezett kutyákat próbálom figyelni,vannak itthon és Erdélybe is. Ez még kezdeti stádium, terveim szerint, ha beválik és szaporodik egy pár, akkor megpróbálok majd vissza hozni és kipróbálni itthon is. Ha a szaporodó képes, egészséges,jó idegrendszerű kutyákkal tenyésztünk,akkor van esély ,hogy a kölykök megfeleljenek a mai elvárásoknak,szintén egészséges jól szaporodó hasznos tagjai legyenek a fajtának. icon50.gif


Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #187] [előzmény: (180) joskakomondor, 2013-12-29 08:09:59]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
177. Elküldve: 2013-12-27 18:25:14 [27.]

Nem sértődök meg,örülök,hogy beszélgetünk! icon32.gif
Természet el fogja dönteni melyik kutya fog szaporodni és melyik nem. Pásztor elfogja dönteni,melyik kutyával tud dolgozni melyikkel nem. Pont az a kihelyezések lényege,hogy csak a legalkalmasabbak szaporodhatnak. Éppen ezért fogok az autentikus környezetben megfelelt kutyákkal is tenyészteni. Ezt akkor is megteszem,ha nem éppen a legszebb kutyák lesznek. Nem hiszem,hogy a Komondor fajtának "csini babákra" van szüksége!
Hogy az "F" alom sikeres vagy nem, azt a gazdik döntik el, nem Te és nem én. Ha számított volna a fedeztetésnél a küllem, akkor nem téged kérlek meg,hogy fedeztess nekem! icon25.gif Nem mintha csúnya lenne a Bundi,de marhára nem érdekelt! Lényeg az volt,hogy a Vasadon szereplő 2 legjobb kutyát tegyük össze! Én nem vagyok elégedetlen! Egészséges,munkaképes,jól szaporodó, kiváló családi kutyák lettek az "F" alom kiskutyái. Nem 7-8 hetes kiskutyával kell dicsekedni, hanem 2-3 éves kutyákat kell megnézni. icon33.gif
Talán nem véletlen,hogy egy helyről vettünk kiskutyát. Nagyon fontosnak tartottam magam is,hogy nevelődött a Gábornál az alom és hogyan szaporodtak a szülők! Én ezért sem cserélném el senkivel ezt a kis kant! Bízom abban,hogy nekem és a fajtának egy tovább lépés lesz!
Szerintem,meg kell nézni a más pásztorkutya fajtákat is és tanulni kell a jóból és a rosszból is. Nem baj,ha itt is látunk Kangalt vagy KÁJ-t.
Az,hogy tagadunk, homokba dogjuk a fejünket, fajta lejáratásával vádoljuk azokat akik megnézik és tanulnak a másik fajtától az nem bölcs hozzá állás. Ez történik mindig, mi Komondorosok legyintünk, elfordulunk, ettől még itt vannak és konkurálnak a Komondorral az Ázsiai pásztorkutya fajták. Én megnézem őket, elismerem ha jobbak, dolgozok azon,hogy a Komondor legyen a jobb, nem félek a megmérettetéstől!

ezt nem értem: "munkavonalat nem a generációk hanem a szelekció határozza meg egyelőre a komondor esetében. "
Ha munkára szelektálod a kutyáidat és munkára alkalmas kutyákkal dolgozol és fedeztetsz,akkor a generációk munkára alkalmas szülőkkel lesznek megáldva. Ha a párosításoknál ,generációról-generációra a munkára való alkalmasság az elsők között szerepel,akkor 2.3.4... generáció után munka vonalról beszélünk. Tényleg,mitől lesz egy Komondor munkára is alkalmas? Mivel nincs munka vizsga,fogadjuk el, ha 1-2 teszten jól dolgozik, jól szerepel? Ha bizonyítja a bátorságát, kezelhetőségét, képes lefutni egy hosszabb távot, esetleg megnézzük saját környezetben a kutyát, ez nekem elég bizonyíték,hogy jó Komondor! Tovább lépés a jó kutyák utódainak a kihelyezése, ekkor dől el,hogy mit is örökít a jó Komondor, pásztorkutyát vagy nem. Gond az,amit a Gábor mond, kevés Komondort tudunk megvizsgálni. Csak arra tudok gondolni,hogy félnek a gazdik a "lebőgéstől". Ez pedig óriási probléma a fajta tenyésztésében. icon50.gif Pedig nem kellene félni,megtudjuk úgy vizsgálni a kutyát,hogy se a kutyának se a gazdának ne okozzon traumát.
Én azt hiszem elmondtam mindent a pásztorkutya téma körről amit akartam. Ha szeretnél még beszéltetni, még oldalakat tudok írni a pásztorkutyákról és a Komondorról,hogy miért is kell hogy pásztorkutya maradjon a Komondor,de ma talán ennyi is elég. icon50.gif


Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #181] [előzmény: (175) joskakomondor, 2013-12-27 13:02:45]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
172. Elküldve: 2013-12-26 20:20:52 [28.]

Jóska, valóban nem a kiállításokon kell keresni a munkára is alkalmas kutyákat. Nem azt mondom, hogy nem lehetnek ott jó kutyák,csak a kiállítás másról szól! Kuvaszok és Nagyragadozók vagy a Fekete Kuvasz program előtt le a kalappal! Azon kívül, hogy a Kuvasz fajtának van esélye autentikus környezetben is megfelelt kutyák tenyésztésbe vonására. Kiváló marketing értéke is van. Külön stand a WDS-en, újság cikkek tömkelege, előadások,TV- riportok…stb…stb. Talán nem dicsekednek vele,de nem is szégyellik,ha jók Kuvaszok!
Mint írtam a kiskutyáim ősei bizonyíthatóan munkára is alkalmas kutyák. Nem a kiállításokon arattak dicsőséget, hanem pásztorkutya versenyeken, bátorság próbákon bizonyították kivételes képességeiket. Vasadon, Ópusztaszeren,Gyömörén, Miskolcon, Szabadszálláson sokszor megelőzték az Ázsia fajtákat vagy éppen a Kuvaszokat. Hát ezt nem is szégyellem,sőt büszke vagyok ezekre a Komondorokra. Nem gyártok legendákat ezekről a kutyákról, csak olyant állítok, ami tény és bizonyítható.
Itt találsz felvételeket ezekről a kutyákról: http://www.kulcsikomisz.hu/pages.php?page=Elado_kiskutyak_Puppies_For_Sale_
Továbbra is azt mondom, hogy ez az alom már a 2. generációs munkára is alkalmas kutyák kölykei. Jelenleg a Komondornál ez már munka vonalnak a kezdete! Arról lehet vitatkozni, hogy ez munka vonal, vagy ez még túlzás. De az tény, hogy jelenleg ezeknek a piciknek a vérében van a legtöbb „munkára is alkalmas ős”.
Kihelyezésekről csak annyit, hogy ez nem az én érdemem. Fésűs Károly fogja össze és koordinálja a kihelyezéseket, továbbá olyan emberek dolgoznak benne, akik szakértők az autentikus pásztorkutyázásban, többek között Czéher György és Bartha László, akik segítenek a Komondornak! Nagyra becsülöm ezeket az embereket és bízom a sikerben! Nem csak tőlem kerülnek ki Komondorok, de abban biztos vagyok, hogy nem a selejtet tüntetik így el a tenyésztők. Az, hogy nem válik be minden kutya az természetes. Én is csak felajánlottam pár kiskutyát, azt sem önzetlenül, hanem abban a reményben, hogy az autentikus környezetben is megfelelt Komondorokat tudok majd visszaforgatni a tenyésztésbe!



Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (170) joskakomondor, 2013-12-26 17:19:15]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
169. Elküldve: 2013-12-26 11:09:11 [29.]

Nem haragszom Jóska! De én nem a megmaradt kiskutyáimat helyezem ki! Nem hazudok,de mindig nagyon szigorúan választunk! Munkára leginkább alkalmasnak látszó kiskutyákat adjuk nyájak mellé vagy esztenára! Nem lejáratni akarom a fajtát,hanem a tenyészcéljaim felé mozgatni a kennelemben születő Komondorokat! Abban lehet,hogy igazad van,hogy túlzás munka vonalúnak nevezni a piciket,de ezeknek a kiskutyáknak vannak jelenleg olyan ősei, szülők,nagyszülők akik bizonyítottan munkára is alkalmas kutyák. Tehát a jelenlegi Komondor állományban (Tk-es re gondolok) ők azok akik leginkább munka vonalúak! Amúgy pedig nem szokott nekem "maradni" kiskutyám,nem azért tenyésztek,hogy a pásztorokat pumpáljam kutyákkal! Ezekre a picikre is szép számmal vannak előjegyzők akik alig várják,hogy elvigyék őket. Tehát téves az az elképzelés,hogy nem tudnám értékesíteni a piciket és ezért szórom őket medve eledelnek! Inkább a kihelyezésekkel és azzal,hogy megtartok magamnak, vissza forgatom az esetleges hasznomat a fajtába! icon50.gif


Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (168) joskakomondor, 2013-12-25 20:04:22]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
167. Elküldve: 2013-12-16 15:26:49 [30.]

icon50.gif

Új alom! Munkavonalú kiskutyák, dolgozó ősökkel!

http://www.kulcsikomisz.hu/pages.php?page=Elado_kiskutyak_Puppies_For_Sale_


Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (166) partizer, 2013-10-13 16:25:26]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
1398. Elküldve: 2013-12-09 18:36:12 [31.]

Az a baj,hogy csak azt látjátok,hogy más fajták konkurálnak a Komondorral. Az eszetekbe sem jut, hogy attól a "kurva török fajtától" tanulni is lehetne? Homokba lehet dugni a fejeteket,lehet szidni a teszteket, ki lehet röhögni másokat, lehet más fajtákra mutogatni,lehet csodálkozni és sajnálkozni miért nincsen szükség a Komondorra! De az igazság az,hogy a Komondor legnagyobb ellensége a beképzelt,tanulni képtelen Komondor tenyésztő! icon50.gif

Lajos, ez nem is igazán neked szólt!


Téma: Használat és Munka Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (1397) karchasz, 2013-12-09 16:21:32]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
1393. Elküldve: 2013-12-08 07:40:27 [32.]

Te tudsz, Karcsi tud ,én tudok ilyet a Komondorral.... és még ki? icon25.gif
Én azt látom ezeken a képeken,hogy a kutya a gazda mellett nyugodt, kiegyensúlyozott,nem agresszív, kakas szépen sétálgat körülötte, gondolom nem is zsákmányos. Viszont,mikor a gazda eltávolodik átvált kemény őrző kutyává. Első ránézésre azt mondanám,hogy jó pásztorkutyás viselkedést produkál. Azt gondolom,minden Komondornak is így kellene viselkedni! icon50.gif


Téma: Használat és Munka Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #1394 #1395 #1396] [előzmény: (1392) Gáborkoma, 2013-12-07 20:09:24]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
974. Elküldve: 2013-11-27 19:06:00 [33.]

icon50.gif

Én véleményemet talán mindenki ismeri a pásztorkutya kérdéskörben. Mi (Ágival) továbbra is ezen fogunk dolgozni. Ezért is támogatjuk és részt szeretnénk továbbra is venni az MKE- ezen irányú munkáiban! Azonban megjegyzem,hogy nagyon örülnénk,ha közösen a HKK-val,abban integrálódva (mint pásztorkutyás munkacsoport) folyna ez a munka! icon50.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (973) virányos, 2013-11-27 15:25:16]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
972. Elküldve: 2013-11-27 14:32:13 [34.]

Szia Karcsi!

Nagyon fontosnak tartom az MKE munkáját! Nagyon jónak tartom azt az utat amin az MKE-vel közösen megyünk! (ezért is vagyok optimista)
Én nem szeretnék elhatárolódni se az MKE-től se a HKK-tól! Nem azt szoktam nézni,hogy ki milyen mezben van,hanem azt mit cselekszik és én hogyan tudok a fajta érdekében segíteni vagy bekapcsolódni a munkába! HKK-mint fajta gondozó most rengeteget dolgozott azon,hogy újra tudjunk Tk-ezni, sok változást kellett kidolgozni, remélem fajta érdekében sikeresek lesznek a bevezetett változások. Ők is dolgoznak a fajtáért,kicsit másként,kicsit másképpen. Első sorban a személyeskedést kell megszüntetnünk, az egyre jobban zavar! icon50.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #973] [előzmény: (971) virányos, 2013-11-27 11:33:29]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
970. Elküldve: 2013-11-27 06:12:32 [35.]

Lajosnak abban igaza van,hogy sokszor a pozítív eredményekről nem beszélsz, negatív dolgokról pedig mindig!
Én azt látom,hogy büszkék lehetünk az utóbbi pár év eredményeire! Nem az MKE-re,hanem a fajta elkötelezett híveinek a munkájára gondolok. Azt látom,hogy a fiatal tenyésztők egyre többen hiszik,hogy fontosak a pásztorkutyás ösztönök és azok megtartása és vizsgálata. Büszkék lehettünk Komondorainkra Szabadszálláson. Büszkék lehetünk, az Erdélyben és itthon dolgozó fiatalokra! Idén is sok helyen megmutattuk a Komondorjainkat, sokan csodálták meg a Komondort munkában is! Igen,vannak kudarcok, még van sok munkánk! De én nem vagyok elkeseredve! Nem érzem azt,hogy nincsen mit tenni! Vannak jó kutyáink, vannak céljaink, ezek a célok nem elérhetetlenek! Egyre jobban kirajzolódik egy igazi "szakmai stáb" akikkel tudunk dolgozni, ez nagyon fontos! Hidjétek el, hogy amit mi csinálunk olyan mint amikor a vízbe vetett kavics hullámot vet! Most csak a kavics körűl vannak hullámok, de ezek a hullámok egyer jobban terjednek körbe-körbe! Előbb - utóbb újra az lesz a természetes ,ha egy egészséges, munkaképes Komondorja van valakinek! Van igény a Komondorra és lesz is! Csak tenyésszetek Komondort! icon50.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #971] [előzmény: (967) virányos, 2013-11-26 22:13:07]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
969. Elküldve: 2013-11-27 05:47:29 [36.]

Saját tapasztalatom, hogy Komondorra van igény! "Díszpintyekre" valóban nincs már az embereknek igényük! icon25.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (962) Gáborkoma, 2013-11-25 17:15:53]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
959. Elküldve: 2013-11-23 21:04:40 [37.]

Direkt hülyeséget kérdezel! Ezt nem szeretem! icon26.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
958. Elküldve: 2013-11-23 21:03:39 [38.]

"Ezeket a kutyákat a körülmények hozták létre, és nem az emberek. Ahhoz, hogy ilyen kutyákat tudj produkálni, ahhoz a körülményeket is biztosítani kell. A tenyésztés önfeláldozó tevékenység, egy misszió, és nem üzlet."


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (956) karchasz, 2013-11-23 11:03:21]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
954. Elküldve: 2013-11-23 06:20:12 [39.]

Szia Lajos!
Ha a villogást a jól dolgozó kutyák megmutatásán érted,akkor nagyon tévedsz ha azt gondolod,hogy 1 tenyésztő kutyái dolgoznak! Jól dolgozó kutyáim vannak: MKU, Szabóréti, Kalocsa Érsek Udvari, Almádi Hársasúti, Pusztáknépe, Pénzesgyőri és van saját is, akivel meg vagyok elégedve. Tehát megint elmondható,hogy van miért szedni a kutya…art! Nem azt érzem,hogy egyhelyben topognánk. Kik azok a tenyésztők akik helyeznek ki autentikus környezetbe kutyákat? Teljesség igénye nélkül akikről tudok:
- Pénzesgyőri
- MKU
- K.K
- Hét vezér őre
- Pusztáknépe
Jelenleg a 3 legnagyobb kennel és a két kisebb összesen az idén született kölykök több mint a felét produkálták! Tehát,nem hiszem,hogy egyedül lennénk és lenne okunk az elkeseredésre! Sőt,ha az előző HKK gyűlésen megjelentekre gondolok,akkor mi vagyunk a többség. Az a többség, aki azon dolgozik,hogy a Komondor pásztorkutya és a legjobb családi kutya legyen.
Szerinted az a célom,hogy a pásztorokat,állattartókat tömjem kutyával? Őket húzzam le lóvéval? Bennük látom meggazdagodásom lehetőségét? Szerinted miért adok ingyen kutyákat pásztoroknak? Öröm nekem, ha elviszi a medve a kutyát vagy itthon feltekeredik a villanypásztorra és megfullad? Én pásztorkutyát akarok tenyészteni,mert hiszem,hogy csak mint pásztorkutya maradhat fent a Komondor! De pásztorkutyát tenyészetni, pásztor nélkül nem lehet!



Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #956] [előzmény: (952) karchasz, 2013-11-22 22:04:07]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
953. Elküldve: 2013-11-23 06:18:43 [40.]

.


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (952) karchasz, 2013-11-22 22:04:07]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
951. Elküldve: 2013-11-22 19:52:10 [41.]

Ezt az üzenetet ma kaptam,tőled! Székelyföldről érkezett és nagyon örültem neki:

" Két napja találkoztam Nagy Jóskával. Azt mondta a Komondorokkal meg van elégedve. Főleg a szuka megy szépen a falkával és a kan kölyök is kezd a csapat tagjává válni."


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (950) partizer, 2013-11-22 19:46:20]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
950. Elküldve: 2013-11-22 19:46:20 [42.]

Kedves Karcsi!

Bükk lábánál egy kis falu határában Komondor falka őrzi a kecske és a juh nyájat. Te is tudod és én is tudom hol van ez a falka. Dolgozik is ott egy tőlem származó kan és bevállni látszik!
Ezek a kutyák villanypásztorral körbe vett területen dolgoznak pásztor nélkűl. 8 tk-es kutya közűl 3 Komondor jelenleg is kiválóan dolgozik. Ha csak ezt az arányt nézem,akkor a Tk-es állomány 40%-a mint pásztorkutya bevált. Ha pozitívan szemlélem az arányokat,akkor elhivatott tenyésztői munkának van alapja,hiszen van miből dolgozni. Lehet,azt mondani,hogy a Komondor szar, lehet más fajtákkal példálózni, de ha egy tenyésztő elhivatott,céltudatos,akkor kiváló eredményeket érhet el a jelenlegi Komondor állománnyal is. Viszont elhivatottság nélkűl nem is lehet eredményeket elérni,még a legpásztorabb fajták esetében sem. Én arra kérlek,hogy a pozítív példákat, pozitív üzenekteket és eredményeket is oszd meg a fórumon!


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #951] [előzmény: (949) virányos, 2013-11-22 15:22:02]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
944. Elküldve: 2013-11-19 06:08:27 [43.]

Sajnos, abban egyet értek veled,hogy csökkeni fog a törzskönyvezett kiskutyák száma a jövőben! Igen, komoly problámákat fog ez okozni! Sajnálom, de jellemzően a fajta fentartó tenyésztőkre nincs is szüksége a HKK aktív tagságának! Számomra felfogahatatlan,hogy a legnagyobb tapasztalattal bíró tenyésztő nem kerűlt be a TT-ba. Természetesen Berczeli Antalra gondoltam. Valóban a jövőben úgy tudjuk (tenyésztők) akaratunkat érvényesíteni,hogy szépen mindenki vissza lép a HKK-ba és elmegy szavazni! icon50.gif


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #945 #946 #947] [előzmény: (942) cackab, 2013-11-17 09:49:27]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
943. Elküldve: 2013-11-19 05:57:57 [44.]

icon50.gif

Következő költségekkel kell számolnunk a jövőben:

HKK tagdíj: 9000 Ft
MEOE tagdíj: 3000 Ft
Adminisztrációs díj: 4000 Ft/ alom
Törzskönyv: 4000/ kiskutya
Felűlbélyegzett Tk: 6000 Ft/ kiskutya
Törszkönyvhöz nem jár a chip azt neked kell a dokival intézni. Van olyan doki aki 5000 Ft-ért chippel és regisztrál egy kiskutyát. Ha valaki nem tud a dokijával alkudni, annak kb 10.000 Ft lesz egy kiskutya papírozása,chippelése.
Lesz még kötelező "alom látogatás". Jelenlévő tagság nem szavazott ezekről a költségekről.



Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #955] [előzmény: (942) cackab, 2013-11-17 09:49:27]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
1387. Elküldve: 2013-10-14 05:48:50 [45.]

icon32.gif icon32.gif


Téma: Használat és Munka Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #1388] [előzmény: (1386) virányos, 2013-10-13 22:04:51]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
36015. Elküldve: 2013-10-13 16:39:06 [46.]

icon32.gif icon28.gif icon32.gif


Téma: A magyar kinológiáról Fórum: Kutya
[előzmény: (36010) ftibi, 2013-10-11 20:18:20]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
166. Elküldve: 2013-10-13 16:25:26 [47.]

icon50.gif

http://www.kulcsikomisz.hu/pages.php?page=Elado_kiskutyak_Puppies_For_Sale_


Téma: Eladó Komondorok Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #167 #168] [előzmény: (165) partizer, 2013-03-22 20:49:36]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
935. Elküldve: 2013-10-13 16:24:57 [48.]

icon50.gif

http://www.kulcsikomisz.hu/pages.php?page=Elado_kiskutyak_Puppies_For_Sale_


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (934) virányos, 2013-06-10 21:04:44]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
1542. Elküldve: 2013-10-05 20:34:32 [49.]

Sziasztok!

Ma Szabadszálláson ismét büszkék lehettünk a Komondorokra! 25 kutya jelent meg,ebből 3 Komondor,1 kuvasz,többiek Ázsia fajták voltak! Futottunk 5km-ert, küllem,lövésteszt,haszonállatokkal közömbösség és őrző munka. (Természetesen az összesítésben az őrző munka kiemelten számított.) Pénzesgyőri Sanci (Hunor) 2 díjat is kapott! Ő lett a legjobb Fiatal kan és a őrző munkában is megnyerte a fiatal kategóriát! Szabóréti Balta is maximális pontot kapott az őrző munkára ő is a legjobbak között végzett! :)



Téma: Kiállítások és egyéb rendezvények Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #1543 #1544] [előzmény: (1541) coeurdulion, 2013-10-02 07:23:26]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


partizer


Tagság: 2008-10-13 17:43:01
Tagszám: #64468
Hozzászólások: 680
8240. Elküldve: 2013-09-27 07:54:40 [50.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

[előzmény: (8234) madboti, 2013-09-25 17:05:40]
Törzstag
partizer adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 680
    / 28 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.02607798576355 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail