Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455881/55 Témák: 18953 Tagok: 112648 Legújabb tag: [email protected] Online: (86/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 22 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 527 üzenet

KutyImádó


Tagság: 2010-02-13 12:38:04
Tagszám: #82337
Hozzászólások: 527
1050. Elküldve: 2010-03-12 09:53:30 [526.]

Attól még hogy nem, hogy gyepmesteri vagytok, a keneleket kellene takarítanotok, nálatok viszont a kutyák kb 2 hetes kakidarabok között állnak. Illetve amikor kimegy egy kutya, akkor is ki kellene takarítani a keneleket...
A kutyákat pedig legalább úgy kellene etetni, hogy 2 hét alatt ne fogyjanak le szó szerint csontsoványra.
Ezzel ugye egyetértesz, füles?


Téma: [SZERVEZETEK] Hajdúszoboszlói Gyepmesteri telep Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1053]
Törzstag
KutyImádó adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


KutyImádó


Tagság: 2010-02-13 12:38:04
Tagszám: #82337
Hozzászólások: 527
1032. Elküldve: 2010-03-11 23:14:08 [527.]

Sziasztok,

Régóta olvasom a fórumot, voltam is többször kint a telepen és sokszor utaltam pénzt a kimentett kutyáknak. Nekem jelenleg 8 állatom van -mind utcáról mentett kutyák, macskák - vagyis állatvédő vagyok.
De most először szólok hozzá a témához. Őszintén. Amiket itt leírok, nemcsak az én véleményem, hanem több, a fórumban rendszeresen beíró ember egyetért velem, mert többször beszéltünk az alábbiakban. Csak senki sem meri kimondani, mert nem akarja megbántani a gyepmesteri telepen dolgozókat. Főleg nem Fülest. DE:
1. A telepen a kutyákat nem teljesen látják el jól. Számomra érthetetlen, hogy miért vannak a kenelekben tucatszámra kaki darabok. Napi 2 széklettel számolva is 10 napon keresztül nem képesek kitakarítani azt a kb. 10 kenelt??? Utána meg megy a sírás, hogy fertőzés van a telepen.
Ez elemi higiéniai elvárás lenne. És miért kell ezt másoknak mondani.
A kutyák napi ellátása a takarításból és az etetésből állna.
Az ottani kutyák szörnyen soványak! Ha megnézitek a képeket, látszik hogy a 2 héttel késöbbi képeken /pl. Muki esetében is/ mennyire vékonyabb lesz a kutya. De ugyanez igaz Lulura, Benjire stb. Nem hiszem el, hogy ne lehetne normálisan etetni őket.
Megjegyzem, többen is azt mondták, hogy valójában Bandita éhen halt....
2. Azt pedig abszolut nem értem, miért kellett elkezdeni a ny.ábrándi kutyákat bevállalni??? Eddig is épphogy sikerült elkerülni az altatást. Ezen nagyon sok önkéntes kiakadt!! Az az érzésem /és ebben megint többen is egyetértünk/ hogy a fülesék /talán nem is tudatosan/ visszaélnek a mi segítő szándékunkkal és tevékenységünkkel: bevállalnak egy csomó kutyát, utána jön a sírás hogy 'jaj- el kell őket altatni helyhiány mita, Segítsetek!'. Majd amikor mi megfeszülünk és nagynehezen összedobjuk a pénzt, energiát, időt, utána jön néhány lelkesítő duma /"emléktáblát érdemeltek" stb./ Majd nlhény nap múlva megint teltház van a telepen! Mintha arra játszanának, hogy 'jöhet oda egy csomó kutya, mert a hülye önkéntesek a kutyákat megsajnálva majdcsak segítenek... Szerintem igenis pofátlanság így visszaélni a segítő szándékunkkal.
Egy kutya kb. 10 évig van velünk, vagyis a kutyát tartani embereknek 10 évente kell egy újabb kutya. Ezért képtelenség hetente 3-5 kutyát jó gazdihoz juttatni!!
Minek vállaltátok be a ny. ábrábndi kutyákat, amikor a mostaniaknál sem vagytok képesek őket normálisan ellátni /takarítani, etetni/ illetve gazdit keresni nekik?
Ott van például Benji - mindenki 'hurrá, Benji megmenekült a fagyhaláltól' és azóta ki törődik vele? Ki fizeti a panzióztatását, az etetését, ki fog neki új gazdit keresni? Jönnek az újabb kutyák, azok lesznek terítéken.
Nekem ez a ny. ábrányi kutyák bevállalása annyira kiakasztó volt, hogy lehet, hogy nem segítek többet a hajduszoboszlói menhelynek anyagilag.
Lehet rám haragudni ezek után, hogy ilyen őszinte voltam, de jobb ha tudjátok, hogy ez nemcsak az én véleményem....
és megint a kutyák szívják meg!


Téma: [SZERVEZETEK] Hajdúszoboszlói Gyepmesteri telep Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1033]
Törzstag
KutyImádó adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 527
    / 22 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0055840015411377 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail