Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456643/4 Témák: 18961 Tagok: 112668 Legújabb tag: sztl Online: (77/1
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 16 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 

Az Evangéliumok üzenete.

(üzenet: 395, Vallás, filozófia)
 

nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
324. Elküldve: 2009-06-21 12:53:37,

Az Evangéliumok üzenete.

[76.]

Nehézségeink.

Tegnap alkalmam volt egy kicsit beszélgetni valakivel, akit én nagyon szeretek. Megnevezni nem akarom és nem is fogom, ha valamikor esetleg elolvassa ezt az írást, úgy is magára fog ismerni. Természetesen Istenről beszélgettünk, és arról, hogy bizonyos gondok, amelyek nagy súllyal nehezednek ránk életünk során, hogyan hatnak ki lelki életünkre. Egy édesanyáról van szó, akinek született egy beteg gyermeke, amiért is az Úrra neheztelt egy ideig saját bevallása szerint. Talán egy kicsit még most is, de én szeretném azt látni, amikor ez az érzés teljesen átváltozik benne. Nagyon nehéz dolog volt egyáltalán kinyitni a számat, mert találkoztam én is a kisfiúval, így bár a hitem magabiztossága nem változott, de ha lehetséges még nagyobb nehézségbe ütközött megfogalmaznom a gondolataimat. Szóval nagyon sok érzés és érzelem gyülemlett fel bennem, és a kérdés is ott lebegett végig a fejem felett, hogy vajon van-e egyáltalán nekem jogom ahhoz, hogy véleményt alkossak ebben a kérdésben. Mint mondtam nagyon szeretem őt, így arra az elhatározásra jutottam, hogy megkísérlem elmondani neki azt, amihez a világ szerint semmi jogom, de Isten szerint kötelességem beszélni. Előre bocsátom, hogy ő is szeret engem, így bátran beszélgethettem vele nyíltan, mindenféle neheztelés és rosszindulat nélkül.

A kisfiú egy intézetben van, ahol a számára legmegfelelőbb ellátást tudják biztosítani. Tegnap volt a látogatási nap, amelyre együtt mentünk el. Odafele úton már egyszer beszélgetésbe elegyedtünk, de hamar lepirított, hogy miért is akarom én őt megtéríteni, amikor ő is hisz Istenben, és meg van a saját elképzelése erről a dologról. Lepirított. Ebből a szóból talán kitűnik, hogy ő egy nagyon erős személyiség, nagyon erős jellem, ráadásul nagyon okos is. Ha férfinak születik, akkor szerintem most ő lenne Magyarország királya, és ez az ország virágozna is. De hála Istennek nincsenek politikai ambíciói, nem született férfinak, hanem édesanyának, akire az Úr talán egy kicsivel több terhet rótt, mint másokra. Ez, azaz érzés, amit szerintem mindannyian érzünk, és csak akkor szembesülünk ennek a megállapításnak a valótlanságával, amikor egy a miénknél sokkal nehezebb életúttal találkozunk. Szóval természetesen azért nem adtam fel a csevegést, hiszen nem megtéríteni akartam, csak megmutatni neki az általam megismert Istenképet, amely elfogadáson, megnyugváson és megbékélésen alapszik és amely szerintem rengeteg terhet le tud venni az ember válláról, ha megértéssel közeledik hozzá. Beletörődött, hiszen nem volt más választása. Én vezettem az autót!

Beszélgetésünk során eljutottunk a vallásokig, és azok esetleges hiányosságáig. Nagy vonalakban egyet is értettünk, azzal a különbséggel, hogy én már nem rovom fel hibának bizonyos vélt, vagy valós hiányosságaikat. Erről már sokszor beszéltem, így most ezt nem is erőltetném. Elmesélt egy történetet, amely közte és egy pap közt zajlott. Azt gondolom nem kell mondanom, hogy amikor kiderültek a kisfiú hiányosságai, akkor minden követ megmozgattak, hogy ezt a betegséget meggyógyítassák, nem kímélve pénztárcát, időt, munkahelyet. A létező legkülönfélébb gyógymódok felkutatásával próbálkoztak, de egyik sem vezetett a várva-várt eredményhez. Az utolsó szalmaszálhoz nyúltak, és ez a hit ereje volt. De az Úr, nem segített, és a betegség megmaradt. Talán ez volt az ő legnagyobb csalódása, mert ez volt az utolsó esély, amelybe kapaszkodhatott. Amikor ezt a kérdést feltette egy papnak, akkor valami olyan feleletet kapott rá, hogy az Úrnak szüksége van Angyalokra is, és ezek a gyermekek bűntelenségüknél fogva bizonyosan Angyalok lesznek. Persze nem pont ezekkel a szavakkal elmondva, de szerintem mindenki találkozott már ezzel a hittannal élete során. Számomra kívülálló számára ezek valóban vigasztaló szavaknak tűnnek, de őt ez nem elégítette ki. Valami olyasmit mondott erre, hogy sokra megyek én azzal, ami ha egy anya fájdalmát nézzük, valljuk be, talán nem szolgál megkövezésre. Ide tartozónak érzem még azt elmondani, hogy ikerterhessége révén egy másik gyermeke is született, egy kislány, aki gyönyörű szép, nagyon okos, illemtudó és egyáltalán olyan gyermek, amely minden szülő álma. Ez a kislány, most egy egyházi iskolába jár, és ami számomra a legnagyobb öröm, hogy hamisítatlan gyermeki lelkesedéssel ragaszkodik Jézuskához.

Szóval benne is, mint minden emberben felgyülemlett az a keserűség, ami azt mondatja sokszor velünk, hogy miért ver engem az Isten? Miért engem, miért a gyermekemet? Miért? Vajon lehet-e ezekre a kérdésekre megnyugtató feleletet adni ezekben az esetekben? Szerintem ember legyen a talpán, aki ezzel megpróbálkozik. De ami az ember számára lehetetlen feladatnak tűnik, az Isten számára minden bizonnyal lehetséges. Ezt próbáltam meg én elmondani neki a saját szavaimmal. Nem tanítást adtam neki, csak arra kértem, hogy egy kicsit gondolkozzon el a szavaimon, mert én már megbizonyosodtam afelől, hogy ezek a gondolatok egy sokkal szebb világba vezethetnek el minket, amely nélkülözi ennek a matériának minden nehézségét.

De vajon, hogyan lehet ezt elmondani? Hogyan hívjam fel a figyelmét az anyagi világ hiábavalóságára egy anyának, aki ilyen cipőben kénytelen járni? Vajon áthatolhatnak-e a szavak azon a fájdalmon, amelyet mélyen a szívében érez, még ha kifelé a keménységét is akarja mutatni a világ felé?

Nagy dilemmák ezek, és okozójuk azaz elhallgatás, amely nem ismerteti meg velünk még gyermekként a lelki élet fontosságát. Nem mondja el nekünk még a fogékony korszakunkban, hogy bár ezt az anyagi világot látjuk, mégsem ez a valóság. Nem engedi a belső emberünknek, hogy öntudatra ébredhessen, hogy megvilágosodhasson mindenki számára, hogy az ember nem hús és vér, hanem lélek és szellem. Így az élet értelméről hamis, és ködös illúziókat kergetünk, és olyan dolgok miatt fájdítjuk a szívünket, amelyek ránk nézve teljesen haszontalanok. Így a Bibliai tanításokat is csak egy anyagi tükör segítségével tudjuk vizsgálgatni, és csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy felébressze magában a valódi Énjét. Azt az Ént, ami nem hús és vér, hanem olyan „anyagból” van, amelyet az Úr saját Képmására Teremtett. Ezért nem érthetjük meg azt, hogy minden érzés, indulat, gondolat, amit generálunk, mi magunk vagyunk. Mindaz, ami szánalommal és rettegéssel tölt el bennünket visszahúzó erő, ami meggátolhat bennünket abban, hogy végre felismerjük önmagunkat. Az Igazi Embert, akinek Örök Élete lehet a Mennyek Országában, ha idelent megszolgál erre, ha teljesíti a rábízott feladatot, ha megfelel az Isteni elvárásoknak, amelyek bizonyosan mentesek az anyag fogságától.

Rengeteg gondolat és fogalom kevereg a fejünkben, aminek nem is nagyom értjük a miértjét. Újjászületés, Újraszületés, Feltámadás, Teremtés, Megvilágosodás… és még sorolhatnám. Beszélünk róluk, de nem akarjuk igazán megérteni őket, mindezt azért, mert az anyagi világ felfogása ezt nem teszi lehetővé számunkra. Vallások szakítanak el bennünket, amelyek mindannyian az Egy Istent hirdetik. Millió ember követi az egyiket a boldogulása reményében, miközben elveti a másikat, és még esetleg viszolyog is azoktól. Pedig azokat is milliónyi ember követi ugyanebből a meggyőződésből és ugyanannak az Istennek az imádata következtében. Ősbűnökről vitatkozunk, amelyeket valamikor két hús-vér ember elkövetett, és már is összevarrjuk magunkban azt a kárpitot, amely Jézus keresztre feszítésénél végre kettészakadhatott. Ezáltal a Szentély, amely az Igazságot megmutathatja nekünk, ismét láthatatlanná válik számunkra. Vajon megéri ezt az utat követnünk? Nem vezet ez inkább széthúzáshoz, mint egységhez? Nem az egység megteremtése minden vallás feladata? És nem találhatunk egyes töredékes vallási Szentkönyvekhez kiegészítést, más vallások Szent Könyveiben? Lehet az lélekromboló, ami a legmagasabb fokú Szeretetet hirdeti?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdéseket tettem fel tegnap annak az édesanyának, akinek a fájdalmát talán átérezni sem tudom rendesen. De szeretem őt, hiszen a testvérem, mint ahogyan mindannyian azok vagyunk. Az Egytől származunk, tehát mi is egyek voltunk, ezért aztán az egységre kell törekednünk ismételten, hogy ismét ennek a megnevezhetetlen és kimondhatatlan Egységnek a részesei lehessünk. Hogy amikor megoldhatatlan kérdésekkel és problémákkal találjuk szembe magunkat, akkor azt ne Isten gonoszságának tudjuk be, hanem legyünk tisztába az Ő tévedhetetlenségével. Tán egy kicsit még gonosznak is tűnhet a hozzá való viszonyulásom ezek után, még is fel kellett tennem neki egy-pár kérdést, ami abszolút nem összeegyeztethető a mai kereszténység tanításával.

Mi van akkor, ha ez az egész, amiért te Őt hibáztatod, nem Neki, hanem saját magadnak köszönhető? Mi van akkor, ha valóban létezik a reinkarnáció, és az életeid során elkövetett gyengeségeid és nemtörődömséged vezetett el ehhez az élethelyzethez? Mi van akkor, ha bár könnyebbnek látszik ezért Istent hibáztatni, éppen az egyik Törvénye ellen vétkezve nem leszel képes megfelelni a karmikus vizsgán? És mi van akkor, ha addig nem léphetsz rá egy magasabb, vagy tisztább ösvényre, amíg mindezeket meg nem oldod, meg nem valósítod? Ha ezt az életet szívedben haraggal éled le, a következő talán még nehezebb feladatot állít eléd. És, ha azt is elbukod, akkor mi lesz? Mikor fogunk végre mindannyian Hazatérni?

Ezekkel a szavakkal a személyes felelősségünkre próbáltam meg felhívni a figyelmet. Ha ugyanis tudjuk magunkról, hogy gyarlók vagyunk, és egyáltalán nem vagyunk tökéletesek, akkor miért könnyebbség számunkra mégis egy olyan Hatalmat hibáztatnunk, amelynek megértése és megismerése teljes mértékben meghaladja emberi képességeinket? Nemrég láttam egy csigát az úton mászni. Nem keresztbe ment, hanem az út vonalába. Ezen én akkor mosolyogtam, de vajon sejtette-e ő, hogy mi folyik körülötte, és hogy mi várhat rá?

Nos, ez történt velem tegnap nagyvonalakban. Köszönöm, hogy megoszthattam veletek.

Békés Vasárnapot mindenkinek!

nt.
[válaszok erre: #325 #343]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
323. Elküldve: 2009-06-18 00:16:40,

Az Evangéliumok üzenete.

[77.]

Én nem vagyok tökéletes sajnos, és ezt soha nem is állítottam. Nem tudok mindent, amit pedig tudok, az holnapra már akár a múlté is lehet. De, Nod nem személy, hanem egy helység, illetve amint írtam egyéb jelentései is vannak. Szóval hol fogtál meg?
[előzmény: (322) Howard Moon, 2009-06-17 22:33:14]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
322. Elküldve: 2009-06-17 22:33:14,

Az Evangéliumok üzenete.

[78.]

belsö zárlatod lett töle.


ki a geci ez a Nod?

tudtam hogy megfoglak egyszer.
[válaszok erre: #323] [előzmény: (321) nemthomi, 2009-06-17 22:19:54]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
321. Elküldve: 2009-06-17 22:19:54,

Az Evangéliumok üzenete.

[79.]

Igen Nod. Ezért kell Őt imádNod, bírNod, hallaNod, a jót tudNod, a gonoszt kiirtaNod, Hozzá szólNod, érte halNod, Őt szolgálNod, Vele járNod, minden vagyoNodat Neki adNod, és mindig csak Rá gondolNod, hogy ne kelljen meglakolNod.
[válaszok erre: #322] [előzmény: (320) Howard Moon, 2009-06-17 22:03:59]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
320. Elküldve: 2009-06-17 22:03:59,

Az Evangéliumok üzenete.

[80.]

szoval Nod.
[válaszok erre: #321] [előzmény: (319) nemthomi, 2009-06-17 21:27:59]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
319. Elküldve: 2009-06-17 21:27:59,

Az Evangéliumok üzenete.

[81.]

Furán fogalmazol, nem biztos, hogy jól értem. De szerintem nem annyira értelem, mint inkább kitartás és türelem kell a megértéshez. Itt vagyok én eleven példának. Soha nem tartoztam az elithez, egyetlen iskolában sem. Ha odatartoztam volna, akkor lehet, hogy most más foglalkoztatna, nem pedig a lelki élet megismerése. Akkor ez most átok, vagy ajándék volt az Úr részéről. Mert bár akkor nagyon idegesített, hogy egyesek miért tanulnak olyan könnyen, én meg miért nem, a mai eszemmel már látom, hogy mindez azért volt szükséges, hogy egyáltalán neki álljak gondolkodni olyan dolgokon, amelyek valóban fontosak. Hiszen semmi nem történik hiába, és Ő soha nem ejt hibát.
[válaszok erre: #320 #342] [előzmény: (318) Howard Moon, 2009-06-17 21:15:30]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
318. Elküldve: 2009-06-17 21:15:30,

Az Evangéliumok üzenete.

[82.]

nagy szart.

van egy srác aki azt hiszi egy köbméter egy tonna.

csirkéböl fábol vasbol mindenböl.


szerinted az hamar veszi a lapot?neki nincs joga megérteni olyan hamar mint "nekünk". öt miért utáljuk olyan életre hogy hamar megtalálja a belsö.....
[válaszok erre: #319] [előzmény: (317) nemthomi, 2009-06-17 21:04:48]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
317. Elküldve: 2009-06-17 21:04:48,

Az Evangéliumok üzenete.

[83.]

Szerintem igen. De csak ha a belső szobában keresgélünk, azaz saját magunkban.
[válaszok erre: #318] [előzmény: (316) Howard Moon, 2009-06-17 20:51:45]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
316. Elküldve: 2009-06-17 20:51:45,

Az Evangéliumok üzenete.

[84.]

hogy értem?
olyan egyszerü a keresztyén értelmezés hogy bárki megérti?
[válaszok erre: #317] [előzmény: (315) nemthomi, 2009-06-17 20:41:49]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
315. Elküldve: 2009-06-17 20:41:49,

Az Evangéliumok üzenete.

[85.]

Ezt, hogy érted?
[válaszok erre: #316] [előzmény: (314) Howard Moon, 2009-06-17 20:39:25]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
314. Elküldve: 2009-06-17 20:39:25,

Az Evangéliumok üzenete.

[86.]

igen elég sok mindenre nem kapok választ.

miért ilyen kibaszott nehéz a válaszokat megtalálni ha nem tudsz kihez fordulni?


[válaszok erre: #315] [előzmény: (313) nemthomi, 2009-06-17 20:29:58]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
313. Elküldve: 2009-06-17 20:29:58,

Az Evangéliumok üzenete.

[87.]

Nem. Nekem csak m1, RTL + TV 2 van. Talán felzaklatott valami?
[válaszok erre: #314] [előzmény: (311) Howard Moon, 2009-06-17 20:19:27]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
312. Elküldve: 2009-06-17 20:28:07,

Az Evangéliumok üzenete.

[88.]

Nod földének jelentése szükség, nyomorúság. Ide száműzte az Úr Kaint, amiért megölte Ábelt. A Kain név jelentése szerzemény, nyereség, jutalom. Ábelé lehelet, múlandóság. Már, ha hihetünk ezeknek a fordításoknak. Ha elindulunk ezen a fonalon, akkor láthatjuk, hogy Kain ajándéka nem volt kedves az Úr szemében, hiszen nem volt szívből jövő. Mondhatni nyereségvágyból elkövetett... A büntetési tételeket nem tudom, de az biztos, hogy az Úr nem engedte meg a halálát.

Ebből is látható, hogy aki megöli magában a leheletet, azaz Ábelt, az Nod földére, azaz a nyomorúság földére száműzetik mindaddig, amíg meg nem tér, vagy fel nem támad halottaiból.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a látásmód, ami Édentől keletre van. Hiszen Éden, azaz az Öröm, maga a Nap. Természetesen csak képileg. Aki pedig a Naptól keletre van, az a napnyugtát láthatja, nem a Napkeltét. És most nem az m1-ről beszélek.

[előzmény: (310) Howard Moon, 2009-06-17 20:13:21]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
311. Elküldve: 2009-06-17 20:19:27,

Az Evangéliumok üzenete.

[89.]

vidámvasárnapot nézted most?

[válaszok erre: #313]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
310. Elküldve: 2009-06-17 20:13:21,

Az Evangéliumok üzenete.

[90.]

Kain azonban elbujdosott az Úr színe elől, és Nod földjén, Édentől keletre telepedett le.
[válaszok erre: #312] [előzmény: (309) nemthomi, 2009-06-17 20:04:42]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
309. Elküldve: 2009-06-17 20:04:42,

Az Evangéliumok üzenete.

[91.]

Idézd ide a Bibliai részletet kérlek. Úgy talán könnyebben menne, ugyanis nem tudom, hogy mondtam-e már, de nem tudom kívülről a Szentírást.
[válaszok erre: #310] [előzmény: (308) Howard Moon, 2009-06-17 19:59:58]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
308. Elküldve: 2009-06-17 19:59:58,

Az Evangéliumok üzenete.

[92.]

az a fat volt.

arrol a palirol beszélj akihez elhuzta a belét Káin.
[válaszok erre: #309] [előzmény: (307) nemthomi, 2009-06-17 19:54:06]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
307. Elküldve: 2009-06-17 19:54:06,

Az Evangéliumok üzenete.

[93.]

Talán a 32. szellem, ami a vírusokat irtotta?

Bár ebben nem vagyok biztos.

Hát szerinted?
[válaszok erre: #308] [előzmény: (306) Howard Moon, 2009-06-17 19:45:29]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
306. Elküldve: 2009-06-17 19:45:29,

Az Evangéliumok üzenete.

[94.]

oké de akkor legalább Nod ki volt azt mondd meg.
[válaszok erre: #307] [előzmény: (305) nemthomi, 2009-06-17 19:44:58]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
305. Elküldve: 2009-06-17 19:44:58,

Az Evangéliumok üzenete.

[95.]

Ne szivass Howard testvér:)
[válaszok erre: #306 #307] [előzmény: (304) Howard Moon, 2009-06-17 19:43:43]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
304. Elküldve: 2009-06-17 19:43:43,

Az Evangéliumok üzenete.

[96.]

elfogadom de akkor mit öriz a kerub meg a kard?
[válaszok erre: #305] [előzmény: (303) nemthomi, 2009-06-17 19:41:55]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
303. Elküldve: 2009-06-17 19:41:55,

Az Evangéliumok üzenete.

[97.]

Ez így van.

Ebből is látszik, hogy ezek biztosan nem földrajzi fogalmak, hiszen egy anyagtalan világot mutatnak be nekünk. Mit keresne ott a földrajz?
[válaszok erre: #304] [előzmény: (301) Howard Moon, 2009-06-17 19:32:48]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
302. Elküldve: 2009-06-17 19:40:39,

Az Evangéliumok üzenete.

[98.]

elmegyek keletre ahol kel a nap. ezt megteszem 20000km en át és máris nyugaton van kelet.

[előzmény: (300) nemthomi, 2009-06-17 19:13:52]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Howard Moon



Tagság: 2008-04-04 17:51:35
Tagszám: #57920
Hozzászólások: 861
301. Elküldve: 2009-06-17 19:32:48,

Az Evangéliumok üzenete.

[99.]

tigris lenne a gyors és sebes?
ennyi erövel a Duna meg a Tisza is 1 helyröl jön.
nem mind1 ám hogy egy helyröl vagy kb egy helyröl.
mezopotosz folyoköz.

gps el határozd meg a 4 felé szakadás pontos pozicioját kérlek.
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2009-06-17 19:38:55]
[válaszok erre: #303] [előzmény: (299) nemthomi, 2009-06-17 19:00:58]
Törzstag
Howard Moon adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


nemthomi



Tagság: 2008-07-29 17:26:56
Tagszám: #61973
Hozzászólások: 226
300. Elküldve: 2009-06-17 19:13:52,

Az Evangéliumok üzenete.

[100.]

Ja igen. Keleten kél a Nap, és Nyugaton nyugszik mondjuk. Ha megfigyeljük a keleti és a nyugati felfogást a vallásokban, akkor láthatjuk, hogy még az egyik a születést, addig a másik az elmúlást hirdeti inkább. Én a magam részéről maradnék a felkelő Napnál, mert ez nagyobb örömmel tölt el.

Egyébként köszönöm kérdésed, igen, golyók a helyükön, és én is.
[válaszok erre: #302]
Haladó
nemthomi adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 

Az Evangéliumok üzenete.

(üzenet: 395, Vallás, filozófia)
 
    / 16 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.014396905899048 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2023. E-mail