Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9484842/39 Témák: 19318 Tagok: 113266 Legújabb tag: parappa Online: (121/4
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1482 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 

A magyar kinológiáról

(üzenet: 37042, Kutya)
 

Duci



Tagság: 2003-05-30 07:38:46
Tagszám: #4770
Hozzászólások: 31855
7140. Elküldve: 2010-02-01 12:36:07,

A magyar kinológiáról

[29926.]

icon50.gif
Sertés húst nyersen az Aujeszky-betegség miatt nem adunk!

Hozzá teszem, hogy attól, hogy emberi fogyasztásra feltétel nélkül alkalmas még lehet rajta korokozó, de ezt a magyar konyha, amely alaposan átsüt és átfőz mindent az elintézi.
EU csatlakozásunk óta megszűnt a régen ismert hatósági hús kategória, ami emberi fogyasztásra feltételesen alkalmas vagy csekélyebb tápláló és élvezeti értékűt jelentett.
Ma már vagy feltétel nélkül alkalmas vagy alkalmatlan.

icon50.gif

Rasztari
[válaszok erre: #7149] [előzmény: (7134) Janácsek, 2010-02-01 12:31:42]
Kiváló dolgozó
Duci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7139. Elküldve: 2010-02-01 12:34:46,

A magyar kinológiáról

[29927.]

Készülünk a farsangra, ez lesz a jelmezük icon21.gif


www.brigikomondor.hu
[előzmény: (7138) Nevada, 2010-02-01 12:34:13]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Nevada



Tagság: 2006-08-31 14:55:24
Tagszám: #34373
Hozzászólások: 9525
7138. Elküldve: 2010-02-01 12:34:13,

A magyar kinológiáról

[29928.]

Hát mégis létezik a fekete komondor! icon17.gif icon53.gif


Spitz Fajtamentő Szolgálat
[válaszok erre: #7139] [előzmény: (7133) Papp Gábor, 2010-02-01 12:30:00]
Kiváló dolgozó
Nevada adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kissbully



Tagság: 2004-08-04 19:00:20
Tagszám: #11855
Hozzászólások: 237
7137. Elküldve: 2010-02-01 12:33:59,

A magyar kinológiáról

[29929.]

Isteni az internet,mert akármire rá lehet keresni icon32.gif
Csak hogy tudd miért nem lehet disznót adni nyersen:
http://www.tappancsvilag.hu/?oldal=general&menu_id=2&submenu_id=29,30,358&actual=358

Szárnyasokat azért mondják,hogy érdemes forrázni,mert kívül szalmonellás lehet.

A marha húsnál azt hiszem nincs ilyen gondok/csak a galandféreg fertőzés,ami nyers haltól is lehet,embereknél is!/,de minden nyers hússal etetett kutyánál figyelembe kell venni,hogy sűrűbben kell féregteleníteni.
[előzmény: (7127) Janácsek, 2010-02-01 11:53:41]
Haladó
kissbully adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Janácsek



Tagság: 2007-03-30 16:32:23
Tagszám: #43384
Hozzászólások: 162
7136. Elküldve: 2010-02-01 12:33:48,

A magyar kinológiáról

[29930.]

De kis ügyes! és miket főz a kicsike?
[válaszok erre: #7141] [előzmény: (7132) Nevada, 2010-02-01 12:25:27]
Haladó
Janácsek adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Duci



Tagság: 2003-05-30 07:38:46
Tagszám: #4770
Hozzászólások: 31855
7135. Elküldve: 2010-02-01 12:33:18,

A magyar kinológiáról

[29931.]

icon20.gif icon20.gif icon20.gif

Rasztari
[előzmény: (7133) Papp Gábor, 2010-02-01 12:30:00]
Kiváló dolgozó
Duci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Janácsek



Tagság: 2007-03-30 16:32:23
Tagszám: #43384
Hozzászólások: 162
7134. Elküldve: 2010-02-01 12:31:42,

A magyar kinológiáról

[29932.]

Köszönöm mindenkinek, mostmár sikerül magamra szedni valamit.
Természetesen a nyers sertést én sem adom soha.
De a többi nyers miatt már kaptam hideget-meleget.
Az a sütős módszer tényleg kipróbálandó.
[válaszok erre: #7140]
Haladó
Janácsek adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7133. Elküldve: 2010-02-01 12:30:00,

A magyar kinológiáról

[29933.]

A mieinket csak száraz időben lehet beengedni a konyhába, mert eső után nem KÖJÁL- kompatibilisek icon21.gif
30266069.jpg

www.brigikomondor.hu
[válaszok erre: #7135 #7138] [előzmény: (7132) Nevada, 2010-02-01 12:25:27]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Nevada



Tagság: 2006-08-31 14:55:24
Tagszám: #34373
Hozzászólások: 9525
7132. Elküldve: 2010-02-01 12:25:27,

A magyar kinológiáról

[29934.]

A mieink meg is főzik maguknak a kaját icon21.gif

carlos_foz.jpg


Spitz Fajtamentő Szolgálat
[válaszok erre: #7133 #7136] [előzmény: (7131) Papp Gábor, 2010-02-01 12:18:33]
Kiváló dolgozó
Nevada adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7131. Elküldve: 2010-02-01 12:18:33,

A magyar kinológiáról

[29935.]


A csóró magyar fajtások persze időnként teszkógazdaságos termékeket adnak a kutyáiknak.
19915642.jpg

www.brigikomondor.hu
[válaszok erre: #7132 #7142]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Szürkebarát



Tagság: 2003-06-05 12:30:33
Tagszám: #4958
Hozzászólások: 1827
7130. Elküldve: 2010-02-01 12:16:13,

A magyar kinológiáról

[29936.]

Nem csirkét, Te. Marha csontot. icon31.gif

Csirkét megfőzünk icon75.gif

PumiVilág | PumiLap | PumiTár
[válaszok erre: #7148] [előzmény: (7128) Kondacsipkedő, 2010-02-01 11:55:43]
Kiváló dolgozó
Szürkebarát adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7129. Elküldve: 2010-02-01 12:07:01,

A magyar kinológiáról

[29937.]

Általános szabály, hogy sertéshúst nyersen adni tilos.
A szárnyast azért hőkezelem, mert a szállítás során akár a műanyag rekeszről is kerülhet rá mindenféle kórokozó.
A marhacsontot meg azért adom nyersen, mert a lábszárcsont nem fér bele a fazékba.


www.brigikomondor.hu
[előzmény: (7127) Janácsek, 2010-02-01 11:53:41]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Kondacsipkedő



Tagság: 2003-12-11 18:31:20
Tagszám: #7702
Hozzászólások: 8541
7128. Elküldve: 2010-02-01 11:55:43,

A magyar kinológiáról

[29938.]

Nekem a következők a gondolataim ebben a kérdésben:

Adható nekik minden további nélkül nyersen, hisz az volna a legjobb. Magyarországon pedig kereskedelmi forgalomba kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas hús kerülhet. (Elvileg persze, ez alól is lehet kivételeket mondani, de megint ne ezek után menjünk.)
Így ami az embernek nem árthat, az a kutyának se fog.
Én azonban mindig kicsit - de csak épphogy! - megfőzöm, hogy ne legyen tök nyers, mert mi gyerrekestül-kutyástul együttélünk. A kutyáimnak a büdös hústól semmi baja nem lesz, de a bajuszukra ragadó kórokozókkal teli húslés-véres szmötyi már elég nagy rizikó lehet ránk és gyerekeinkre nézve. Ezért inkább kicsit átfőzöm. Ettől túl sok veszteség sem éri a húsokat-csontokat.
Itt megint csak azt mondom, túllihegni nem érdemes. Sem a főzést, sem a nemfőzést.

A májat pl. majdnem nyersen adom nekik, megforgatom pici zsemlemorzsában, hogy a nedvességet felszívja és ne fröcsköljön a forró olaj, beledobom fél percre az oljaba, épp hogy megkapja a külsejét, de a bele még jóformán át is alig melegszik. Így adom oda.

De épp Szürkebarát mesélte a minap, hogy ő nem is főzi a csirkét, hanem sütőbe teszi kicsit, fél órát süti, pont annyira jó, hogy a ránk veszélyes baktériumokat megölje, s így adja a kutyáknak a húst, csontot.
Ezt ki fogom én is próbálni! icon32.gif

-------------------
Kondacsipkedő Pumik|Terelő Pumi
[válaszok erre: #7130] [előzmény: (7120) Janácsek, 2010-02-01 11:18:56]
Kiváló dolgozó
Kondacsipkedő adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Janácsek



Tagság: 2007-03-30 16:32:23
Tagszám: #43384
Hozzászólások: 162
7127. Elküldve: 2010-02-01 11:53:41,

A magyar kinológiáról

[29939.]

Szóval van aki főzve.
De a fotókon nyers csirkét, csontot látok. Akkor? Csak egy ember van aki komolyan veszi a szegény tanulni akarót?
Az a helyzet hogy bélszint még az emberem is ritkán kap. Ha megtudja hogy bezzeg a kutyák............!
[válaszok erre: #7129 #7137 #7168]
Haladó
Janácsek adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7126. Elküldve: 2010-02-01 11:46:33,

A magyar kinológiáról

[29940.]

A kiéheztetett komondorkölyök nem válogat, szívesen megeszi a pillepalackot is:
31322460.jpg

www.brigikomondor.hu
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7125. Elküldve: 2010-02-01 11:43:38,

A magyar kinológiáról

[29941.]

A marhát és a betörőt a komondor ügyesen kifilézi:


37432126.jpg



www.brigikomondor.hu
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7124. Elküldve: 2010-02-01 11:39:25,

A magyar kinológiáról

[29942.]

Az igazán lelkiismeretes juhász meg is kérdezte a komondorát, hogy jól átsütve, vagy angolosan kéri-e a bélszínt.


www.brigikomondor.hu
[előzmény: (7122) B.Pista, 2010-02-01 11:34:47]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


B.Pista



Tagság: 2007-12-31 09:06:41
Tagszám: #53509
Hozzászólások: 24519
7122. Elküldve: 2010-02-01 11:34:47,

A magyar kinológiáról

[29944.]

Nem is szereted baszki akkor a kutyáidat, ha ilyen szar farhátat meg fejet adsz nekik. akkor mire való a hátszin, meg a vese pecsenye.Neked mint Magyar kutyásnak ezt tudni kéne, hogy annak idején a juhász is csak azt adott nekik.

"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
[válaszok erre: #7123 #7124] [előzmény: (7121) Papp Gábor, 2010-02-01 11:30:56]
Kiváló dolgozó
B.Pista adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Papp Gábor



Tagság: 2009-01-24 11:34:01
Tagszám: #69598
Hozzászólások: 8625
7121. Elküldve: 2010-02-01 11:30:56,

A magyar kinológiáról

[29945.]

Mi minden esetben főzve, átforralva adjuk nekik.
Igaz hogy így távozik a főzés során némi értékes anyag, viszont az esetleges fertőzés elkerülését megelőzzük.
Emberi fogyasztásra is alkalmas hússal etetjük őket, de nem árt az elővigyázatosság.



www.brigikomondor.hu
[válaszok erre: #7122] [előzmény: (7120) Janácsek, 2010-02-01 11:18:56]
Kiváló dolgozó
Papp Gábor adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Janácsek



Tagság: 2007-03-30 16:32:23
Tagszám: #43384
Hozzászólások: 162
7120. Elküldve: 2010-02-01 11:18:56,

A magyar kinológiáról

[29946.]

Sziasztok!

Én eddig csak olvasgattalak Benneteket, most azoktól kérdezném, akik rendszeresen etetnek fejet és farhátat. Nyersen, átforralva vagy főzve adjátok?
A főzéssel a csontból nem távozik a lényeg és nem csak a székletet fogja keményíteni? /és szaporítani?/
Lehet hogy hülye a kérdés, világosítsatok fel.

www.tancoslabu.hu
[válaszok erre: #7121 #7128]
Haladó
Janácsek adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Duci



Tagság: 2003-05-30 07:38:46
Tagszám: #4770
Hozzászólások: 31855
7119. Elküldve: 2010-02-01 10:12:50,

A magyar kinológiáról

[29947.]

Én makroszkópikusan szoktam, amikor kicsit hígabb és felragad! icon21.gif

Rasztari
[előzmény: (7084) Papp Gábor, 2010-01-31 18:05:54]
Kiváló dolgozó
Duci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Duci



Tagság: 2003-05-30 07:38:46
Tagszám: #4770
Hozzászólások: 31855
7118. Elküldve: 2010-02-01 10:03:22,

A magyar kinológiáról

[29948.]

Ráadásul a szaloncukrok zöménél nemis kimondott CSOKI a bevonat, hanem kakaó massza.
Ez olyan, mint a reggeli ital a tejnél, hogy már semmi köze a tejhez.

Rasztari
[előzmény: (7116) kissbully, 2010-02-01 09:38:27]
Kiváló dolgozó
Duci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Duci



Tagság: 2003-05-30 07:38:46
Tagszám: #4770
Hozzászólások: 31855
7117. Elküldve: 2010-02-01 10:01:28,

A magyar kinológiáról

[29949.]

Érdekes ezt megfigyeltem a mieinknél is (MINDEGYIKNÉL), hogy bizonyos kullancs írtókra heveny viszketési rohamuk lett. Azt azóta nem használjuk.

Rasztari
[előzmény: (7113) Kondacsipkedő, 2010-02-01 09:30:20]
Kiváló dolgozó
Duci adatlapja Privát üzenet küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


kissbully



Tagság: 2004-08-04 19:00:20
Tagszám: #11855
Hozzászólások: 237
7116. Elküldve: 2010-02-01 09:38:27,

A magyar kinológiáról

[29950.]

Igen,szerintem ettől is függhet, meg hogy pl a szaloncukrokban is több a más anyagú töltelék,mint az a vékony csoki réteg rajta.
De persze egy falat csokitól nem lesz bajuk,csak mint írja is a cikk,jobb ismerni ezt a problémát,és tudni,ha esetleg baj várható túlevés miatt icon32.gif
[válaszok erre: #7118] [előzmény: (7115) Kondacsipkedő, 2010-02-01 09:34:50]
Haladó
kissbully adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 

A magyar kinológiáról

(üzenet: 37042, Kutya)
 
    / 1482 
Lista: 
Kép:
Smile:
  

Új hozzászólás írása
  Név :   Jelszó :
  Mail :
  Üzenet:

 Betűszín:  Háttérszín:
 Árnyék:      Parázslás:
BBcode On/Off.    Betűméret:
Url/Kép autokonverzió On/Off.
Aláírás beszúrása
  Kép feltöltés: [Feltöltési max. file méret (byte): 20000]
    Írja be ide a képen látható biztonsági kódot:
Smiley kódok teljes listája
Az oldal 0.021858930587769 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2023. E-mail