A magyar kinológiáról (üzenet: 37042, Kutya) |
|
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
7140. Elküldve: 2010-02-01 12:36:07, A magyar kinológiáról
|
[29926.] |
Sertés húst nyersen az Aujeszky-betegség miatt nem adunk!
Hozzá teszem, hogy attól, hogy emberi fogyasztásra feltétel nélkül alkalmas még lehet rajta korokozó, de ezt a magyar konyha, amely alaposan átsüt és átfőz mindent az elintézi.
EU csatlakozásunk óta megszűnt a régen ismert hatósági hús kategória, ami emberi fogyasztásra feltételesen alkalmas vagy csekélyebb tápláló és élvezeti értékűt jelentett.
Ma már vagy feltétel nélkül alkalmas vagy alkalmatlan.
Rasztari
|
| [válaszok erre: #7149] |
[előzmény: (7134) Janácsek, 2010-02-01 12:31:42] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7139. Elküldve: 2010-02-01 12:34:46, A magyar kinológiáról
|
[29927.] |
Készülünk a farsangra, ez lesz a jelmezük
www.brigikomondor.hu
|
| |
[előzmény: (7138) Nevada, 2010-02-01 12:34:13] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Nevada

Tagság: 2006-08-31 14:55:24 Tagszám: #34373 Hozzászólások: 9525 |
7138. Elküldve: 2010-02-01 12:34:13, A magyar kinológiáról
|
[29928.] |
Hát mégis létezik a fekete komondor!
Spitz Fajtamentő Szolgálat
|
| [válaszok erre: #7139] |
[előzmény: (7133) Papp Gábor, 2010-02-01 12:30:00] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 kissbully

Tagság: 2004-08-04 19:00:20 Tagszám: #11855 Hozzászólások: 237 |
7137. Elküldve: 2010-02-01 12:33:59, A magyar kinológiáról
|
[29929.] |
Isteni az internet,mert akármire rá lehet keresni
Csak hogy tudd miért nem lehet disznót adni nyersen:
http://www.tappancsvilag.hu/?oldal=general&menu_id=2&submenu_id=29,30,358&actual=358
Szárnyasokat azért mondják,hogy érdemes forrázni,mert kívül szalmonellás lehet.
A marha húsnál azt hiszem nincs ilyen gondok/csak a galandféreg fertőzés,ami nyers haltól is lehet,embereknél is!/,de minden nyers hússal etetett kutyánál figyelembe kell venni,hogy sűrűbben kell féregteleníteni.
|
| |
[előzmény: (7127) Janácsek, 2010-02-01 11:53:41] |
|
Haladó
|
|
 Janácsek

Tagság: 2007-03-30 16:32:23 Tagszám: #43384 Hozzászólások: 162 |
7136. Elküldve: 2010-02-01 12:33:48, A magyar kinológiáról
|
[29930.] |
De kis ügyes! és miket főz a kicsike?
|
| [válaszok erre: #7141] |
[előzmény: (7132) Nevada, 2010-02-01 12:25:27] |
|
Haladó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
7135. Elküldve: 2010-02-01 12:33:18, A magyar kinológiáról
|
[29931.] |
Rasztari
|
| |
[előzmény: (7133) Papp Gábor, 2010-02-01 12:30:00] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Janácsek

Tagság: 2007-03-30 16:32:23 Tagszám: #43384 Hozzászólások: 162 |
7134. Elküldve: 2010-02-01 12:31:42, A magyar kinológiáról
|
[29932.] |
Köszönöm mindenkinek, mostmár sikerül magamra szedni valamit.
Természetesen a nyers sertést én sem adom soha.
De a többi nyers miatt már kaptam hideget-meleget.
Az a sütős módszer tényleg kipróbálandó.
|
| [válaszok erre: #7140] |
|
|
Haladó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7133. Elküldve: 2010-02-01 12:30:00, A magyar kinológiáról
|
[29933.] |
A mieinket csak száraz időben lehet beengedni a konyhába, mert eső után nem KÖJÁL- kompatibilisek
www.brigikomondor.hu
|
| [válaszok erre: #7135 #7138] |
[előzmény: (7132) Nevada, 2010-02-01 12:25:27] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Nevada

Tagság: 2006-08-31 14:55:24 Tagszám: #34373 Hozzászólások: 9525 |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7131. Elküldve: 2010-02-01 12:18:33, A magyar kinológiáról
|
[29935.] |
A csóró magyar fajtások persze időnként teszkógazdaságos termékeket adnak a kutyáiknak.
www.brigikomondor.hu
|
| [válaszok erre: #7132 #7142] |
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Szürkebarát

Tagság: 2003-06-05 12:30:33 Tagszám: #4958 Hozzászólások: 1827 |
7130. Elküldve: 2010-02-01 12:16:13, A magyar kinológiáról
|
[29936.] |
Nem csirkét, Te. Marha csontot.
Csirkét megfőzünk
PumiVilág | PumiLap | PumiTár
|
| [válaszok erre: #7148] |
[előzmény: (7128) Kondacsipkedő, 2010-02-01 11:55:43] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7129. Elküldve: 2010-02-01 12:07:01, A magyar kinológiáról
|
[29937.] |
Általános szabály, hogy sertéshúst nyersen adni tilos.
A szárnyast azért hőkezelem, mert a szállítás során akár a műanyag rekeszről is kerülhet rá mindenféle kórokozó.
A marhacsontot meg azért adom nyersen, mert a lábszárcsont nem fér bele a fazékba.
www.brigikomondor.hu
|
| |
[előzmény: (7127) Janácsek, 2010-02-01 11:53:41] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Kondacsipkedő

Tagság: 2003-12-11 18:31:20 Tagszám: #7702 Hozzászólások: 8541 |
7128. Elküldve: 2010-02-01 11:55:43, A magyar kinológiáról
|
[29938.] |
Nekem a következők a gondolataim ebben a kérdésben:
Adható nekik minden további nélkül nyersen, hisz az volna a legjobb. Magyarországon pedig kereskedelmi forgalomba kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas hús kerülhet. (Elvileg persze, ez alól is lehet kivételeket mondani, de megint ne ezek után menjünk.)
Így ami az embernek nem árthat, az a kutyának se fog.
Én azonban mindig kicsit - de csak épphogy! - megfőzöm, hogy ne legyen tök nyers, mert mi gyerrekestül-kutyástul együttélünk. A kutyáimnak a büdös hústól semmi baja nem lesz, de a bajuszukra ragadó kórokozókkal teli húslés-véres szmötyi már elég nagy rizikó lehet ránk és gyerekeinkre nézve. Ezért inkább kicsit átfőzöm. Ettől túl sok veszteség sem éri a húsokat-csontokat.
Itt megint csak azt mondom, túllihegni nem érdemes. Sem a főzést, sem a nemfőzést.
A májat pl. majdnem nyersen adom nekik, megforgatom pici zsemlemorzsában, hogy a nedvességet felszívja és ne fröcsköljön a forró olaj, beledobom fél percre az oljaba, épp hogy megkapja a külsejét, de a bele még jóformán át is alig melegszik. Így adom oda.
De épp Szürkebarát mesélte a minap, hogy ő nem is főzi a csirkét, hanem sütőbe teszi kicsit, fél órát süti, pont annyira jó, hogy a ránk veszélyes baktériumokat megölje, s így adja a kutyáknak a húst, csontot.
Ezt ki fogom én is próbálni!
-------------------
Kondacsipkedő Pumik|Terelő Pumi
|
| [válaszok erre: #7130] |
[előzmény: (7120) Janácsek, 2010-02-01 11:18:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Janácsek

Tagság: 2007-03-30 16:32:23 Tagszám: #43384 Hozzászólások: 162 |
7127. Elküldve: 2010-02-01 11:53:41, A magyar kinológiáról
|
[29939.] |
Szóval van aki főzve.
De a fotókon nyers csirkét, csontot látok. Akkor? Csak egy ember van aki komolyan veszi a szegény tanulni akarót?
Az a helyzet hogy bélszint még az emberem is ritkán kap. Ha megtudja hogy bezzeg a kutyák............!
|
| [válaszok erre: #7129 #7137 #7168] |
|
|
Haladó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7126. Elküldve: 2010-02-01 11:46:33, A magyar kinológiáról
|
[29940.] |
A kiéheztetett komondorkölyök nem válogat, szívesen megeszi a pillepalackot is:
www.brigikomondor.hu
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7125. Elküldve: 2010-02-01 11:43:38, A magyar kinológiáról
|
[29941.] |
A marhát és a betörőt a komondor ügyesen kifilézi:
www.brigikomondor.hu
|
|
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7124. Elküldve: 2010-02-01 11:39:25, A magyar kinológiáról
|
[29942.] |
Az igazán lelkiismeretes juhász meg is kérdezte a komondorát, hogy jól átsütve, vagy angolosan kéri-e a bélszínt.
www.brigikomondor.hu
|
| |
[előzmény: (7122) B.Pista, 2010-02-01 11:34:47] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 B.Pista

Tagság: 2007-12-31 09:06:41 Tagszám: #53509 Hozzászólások: 24519 |
7122. Elküldve: 2010-02-01 11:34:47, A magyar kinológiáról
|
[29944.] |
Nem is szereted baszki akkor a kutyáidat, ha ilyen szar farhátat meg fejet adsz nekik. akkor mire való a hátszin, meg a vese pecsenye.Neked mint Magyar kutyásnak ezt tudni kéne, hogy annak idején a juhász is csak azt adott nekik.
"Ha meghalok ne kérdezd, hogy miért hideg a lábam"
|
| [válaszok erre: #7123 #7124] |
[előzmény: (7121) Papp Gábor, 2010-02-01 11:30:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Papp Gábor

Tagság: 2009-01-24 11:34:01 Tagszám: #69598 Hozzászólások: 8625 |
7121. Elküldve: 2010-02-01 11:30:56, A magyar kinológiáról
|
[29945.] |
Mi minden esetben főzve, átforralva adjuk nekik.
Igaz hogy így távozik a főzés során némi értékes anyag, viszont az esetleges fertőzés elkerülését megelőzzük.
Emberi fogyasztásra is alkalmas hússal etetjük őket, de nem árt az elővigyázatosság.
www.brigikomondor.hu
|
| [válaszok erre: #7122] |
[előzmény: (7120) Janácsek, 2010-02-01 11:18:56] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Janácsek

Tagság: 2007-03-30 16:32:23 Tagszám: #43384 Hozzászólások: 162 |
7120. Elküldve: 2010-02-01 11:18:56, A magyar kinológiáról
|
[29946.] |
Sziasztok!
Én eddig csak olvasgattalak Benneteket, most azoktól kérdezném, akik rendszeresen etetnek fejet és farhátat. Nyersen, átforralva vagy főzve adjátok?
A főzéssel a csontból nem távozik a lényeg és nem csak a székletet fogja keményíteni? /és szaporítani?/
Lehet hogy hülye a kérdés, világosítsatok fel.
www.tancoslabu.hu
|
| [válaszok erre: #7121 #7128] |
|
|
Haladó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
7119. Elküldve: 2010-02-01 10:12:50, A magyar kinológiáról
|
[29947.] |
Én makroszkópikusan szoktam, amikor kicsit hígabb és felragad!
Rasztari
|
| |
[előzmény: (7084) Papp Gábor, 2010-01-31 18:05:54] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
7118. Elküldve: 2010-02-01 10:03:22, A magyar kinológiáról
|
[29948.] |
Ráadásul a szaloncukrok zöménél nemis kimondott CSOKI a bevonat, hanem kakaó massza.
Ez olyan, mint a reggeli ital a tejnél, hogy már semmi köze a tejhez.
Rasztari
|
| |
[előzmény: (7116) kissbully, 2010-02-01 09:38:27] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 Duci

Tagság: 2003-05-30 07:38:46 Tagszám: #4770 Hozzászólások: 31855 |
7117. Elküldve: 2010-02-01 10:01:28, A magyar kinológiáról
|
[29949.] |
Érdekes ezt megfigyeltem a mieinknél is (MINDEGYIKNÉL), hogy bizonyos kullancs írtókra heveny viszketési rohamuk lett. Azt azóta nem használjuk.
Rasztari
|
| |
[előzmény: (7113) Kondacsipkedő, 2010-02-01 09:30:20] |
|
Kiváló dolgozó
|
|
 kissbully

Tagság: 2004-08-04 19:00:20 Tagszám: #11855 Hozzászólások: 237 |
7116. Elküldve: 2010-02-01 09:38:27, A magyar kinológiáról
|
[29950.] |
Igen,szerintem ettől is függhet, meg hogy pl a szaloncukrokban is több a más anyagú töltelék,mint az a vékony csoki réteg rajta.
De persze egy falat csokitól nem lesz bajuk,csak mint írja is a cikk,jobb ismerni ezt a problémát,és tudni,ha esetleg baj várható túlevés miatt
|
| [válaszok erre: #7118] |
[előzmény: (7115) Kondacsipkedő, 2010-02-01 09:34:50] |
|
Haladó
|
|
A magyar kinológiáról (üzenet: 37042, Kutya) |
|
|
|
|