Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456654/15 Témák: 18961 Tagok: 112669 Legújabb tag: blzsolt Online: (135/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 1 üzenet

DXNHUNTagság: 2012-05-27 17:32:43
Tagszám: #104946
Hozzászólások: 1
1. Elküldve: 2012-05-27 17:34:53 [1.]

Az ősi kultúrák embere már évszázadokkal (ill. évezredekkel) ezelőtt tudott arról, hogy egyes gombáknak nemcsak tonizáló hatásuk van az ember szervezetére, hanem jól meghatározott gyógyhatással is bírnak, azonban e tényeket a modern kor kutatói csupán az utóbbi évtizedekben erősítették meg.

Mivel a gombák és az állatok közös ősei a sokkal korábbi múltban keresendők, mint a magasabb rendű növényeké, protozaoáké és baktériumoké, a gyógyító gombák hatékony anyagok lehetnek az embereket sújtó betegségekkel szemben. A természetben előrforduló jelenségek között különösnek tatható az, hogy sok esetben mi is éppen azoktól a kórokozóktól szenvedünk, amelyek a gombákat is megbetegítik, de nem vagyunk érzékenyek azokra akórokozókra, amelyek a növényeket betegítik meg. Egyes tudósok véleménye szerint ez azrét lehetséges, mert a fejlődéstörténetben 460 millió évre visszamenve van egy, a gombákkal közös ősünk (egy kezdetleges szervezet) és ennek köszönhetően közös védekezési mechanizmusunk alakult ki a kórokozó mikróbákkal szemben.

Ez az érdekes tudományos elképzelés adhat segítséget és részleges magyarázatot az orvosoknak, természetgyógyászoknak, gyógyfüveseknek és a gyógyításban nem jártas embereknek ahhoz megértéséhez, hogy a napjaink legkomolyabb egészségügyi problémáival szemben miért lehetnek az ún. gyógyító vagy gyógyhatású gombák nagy segítségünkre.

Gyógygomba a természet ereje! A tradicionális távol-keleti gyógyítók évezredek óta használják a gyógygombákat különböző betegségek gyógyítására. A gyógygombák jótékony tulajdonságaival egyre többen foglalkoznak, egyre több kutatás középpontjában állnak. Az eddig lezajlott kutatások szerint rákos daganatok esetén a leghatékonyabb gyógygombák a Ganoderma lucidum,Cordyceps sinensis és a Maitake gyógygomba.


Téma: Gyógygomba információk egy helyen! Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
DXNHUN adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése WWW oldal Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 1
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0045521259307861 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail