Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9453937/1 Témák: 18941 Tagok: 112570 Legújabb tag: nsmedia Online: (117/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 41 üzenet

vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2018-03-15 17:53:46 [1.]

Kedves Barátaim!
-Mit csinálsz, Sándor? -Javíthatatlan gépeket javítok! A MURKS (fusimunka) német panaszoldalra 2018 januárjában bukkantam, amikor egy 45 eFt-os, külsőleg teljesen ép Hyundai tévét kellett volna 4 év után, kidobnom. Herrgottnochmal! Lügichdenn! Verdammtescheiße! Utóbbi szó szinonimái: tré, srott, vacak, gyatra, ócskaság, bóvli, kacat, krumpli, selejt, núdli... Az „elromlásra”: tönkre ment, kaput, K.O., kampec dolóresz, ennek annyi, elbúcsúzott, bedöglött, meghalt, offolt...
A MURKS a bátor Stefan Schridde közgazdász 2012-es kezdeményezése; a fórumozók, a nyilvánosság sikere, a német fogyasztók új mozgalma. Stefan egy igazi Robin Hood, szembeszáll az óriásvállalatokkal, megnevezi őket! (Itthon mindenki be van sz...va, ha márkanevet kéne említeni.) A harc sikeres: a TERVEZETT ELAVULÁS már az EU-parlamentben van! Ez egy hétfejű sárkány, levágod az egyik fejét, nő egy másik. Mert a rendszer minden aljas módon megpróbálja a túltermelést ránk tukmálni, csakhogy növekedjen: „öngyilkos” gépekkel, divatárukkal, igénykeltéssel (lásd: haszontalan áruk, HUMUSZ; 11 társadalommodell, degrowth-mozgalom). Ha ez kevés, nevünkben rendelnek meg harci repülőket, atomerőműveket, óriás-kutatóközpontokat -
és ha ez sem elég, jöhet a háború!
A MURKS-site-ot először csokorba raktam föl magyarul az „ökobetyár”-ra, de gyorsan egész „virágbolt” lett belőle. Elnézést a sok magyartalanságért, de ha szépen fordítom, (kerep, agyváltó, kengyelszabályzó, víztáska), talán nem lesz annyira világos, mint mikor az eredeti angolt hagyom. Nem szólva a dolog természetéből fakadó terminus technikus-okkal (Kurbelwellenhauptlagerbockschrauben = forgattyústengelycsapágybakcsavar, ki halt meg?).
Hogy sokat ne hamisítsak, a szlenget is hagytam. A német MURKS (nehezen követhető) fejezetei: akku, apró-rész, konstrukció/mechanika, kopás, pótalkatrész, szerviz, utóköltség. Magyarul a gépek funkciója szerint, abc-sorrendben olvashatók. De nemcsak panaszképp: az Obszolencia kislexikon rengeteg megoldás, fifika és kiút tárháza is! Mert, ahogy egy fórumozó mondta: Mi is kitalálunk mindig egy válaszlépést!
Úgy hittük, a Robinzon-házzal szelíd energia füzetsorozatunk végére értünk (mennyi technikát szabad beengedni életünkbe?) és lám, beütött az obszolencia-ménkű. De elbánunk vele, ugye?
Vásárlás előtt (még otthon) tájékozódjunk vásárlói jogainkról, határidőkről!
(3 nap, 6 hó; 1, 2, 3 év). A kimentési bizonyítás megfordulhat.
jótállás (garancia): önként vállalt, ált. 2 év, vásárlás előtt nézzük meg!
szavatolás: törvényes, ált. 2 év, 6 hó után: bizonyítás-megfordulás: a vásárló bizonyít!
RózsaS (ökobetyár)
Ezeknél a gépeknél nincs garancia-probléma – ha magad építed őket!

Készült saját erőből, nulla forintból, 2018-ban, miután minden támogató megszívatott bennünket. Összeállítot-ta: dr. Rózsa Sándor Átnézte: Földi Mihály Szelíd Energia Füzetek: 1.Kazánteszt,2.Hormonszerü anyagok, 3.Mosóporteszt,4.Fűtés,5.Energiamérlegek a mezőgazdaságban,6.Mosógépek,7.Ökolabor hulladék-ból 25 kísérlettel,8.Energiamenü,9. Szelíd Energia Ösvény Diákkalauz 10.Tartálykollektor; 11.Kísérletek pillepalack-kal;12. Robinzon-ház; 13.Obszolencia kislexikon* Hogyan mosunk, hogyan mossunk? (Ökoszolgálat 2001) Testápoló kislexikon, 1100 összetevő minősítése (2004) Minden füzetünk letölthető! *Országos Széchényi Könyvtár OSZK/MEK Aki egy önmagának megcímzett, felbélyegzett, A5-borítékot küld, annak egy füzetünket megküldjük. Szelíd Energia Alapítvány, 1118 Budapest, Sasadi út 24. [email protected] www.okobetyar.blog.hu



Téma: TERVEZETT ELAVULÁS Fórum: Gazdaság
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-10-21 17:16:17 [2.]

KÉREM, ÉN MÉG NEM FÜTYÜLTEM
-Kérem, én még nem fütyültem, nem fütyültem, nem fütyültem,
Fütyülni szeretnék mostan. Okt. 23-án is úgy járok, mint a népszavazáskor*: elindulok a Blahára az MSZP-DK-PM-tüntetésre, de a Juhász azt mondja, fütyülőmmel menjek a Kossuth-térre, Orbánt kifütyülni. Közben leállítanak a Jehova Tanúi, hogy ők az igaz út. Végül a feleségem eligazít. (Foltozzam be a tetőt!).
-A haza nem lehet ellenzékben - mondta - tehát jobb, ha eladjuk.
Magyar állampolgárság akciós áron eladó! Csak nálunk, csak ennyiért - a készlet erejéig!
-Hazaáruló a Fidesz, hazaáruló a Jobbik, hazaáruló az MSZP - a kínálat leverte az árakat, soha nem volt ilyen olcsó a haza!
-A Jobbik akkor szavazza meg az alaptörvény-módosítást, ha a kormány leállítja az állampolgárság árusítását.
Lebuktál, Jobbik! Ha akarom, vemhes, ha akarom nem vemhes.
-Terroristákat keresett - ott voltak a szomszédjában: Orbán Cinege utcai szomszédja nemzetközileg körözött terrorista. -Jó napot, Szomszéd! Ma kit robbantunk föl?
-Nem rukkolunk elő a B-tervvel, ha az A-terv sincs letudva, -mondta Kósa Lajos.
Ám a CS-terv is kiszivárgott: Csirkefarhát.
-Brüsszelben is munkahelyeket teremtett: külön 3 embert állítottak rá a magyar virtsaftra. A magyar aktákat targoncával szállítják.
-Miután sok a hiányzó képviselő a parlamenti üléseken, a házelnök kommandósokat járőröztet a plazákban, akik az elcsípett képviselőket fülüknél fogva kísérik be munkahelyükre.
-Hoffmann Tamás (XI. ker. polgármester) kapitális baklövése: Orbán képe helyett a s a j á t j á t rakja ki ezrével a lépcsőházakban Lakossági Információs Tábla címmel!
-WC-t épített Szili Katalin a Beregszász téren (lásd tábla), hogy eltakarítsa azt a szart, amit maga kavart.
-Ingyenes facebook? Akkor az a csávó mitől lett milliárdos? Adataiddal fizetsz! Tömegek mozgása, viselkedése belőhető, ezzel manipulálhatók fogyasztási, politikai döntéseik! (Lásd: Miért nem használok mobiltelefont?)
-A fenyegető sorkatonaság elől szökdöső szegénylegények Rózsa Sándor bandájába jelentkeztek. "Aztán a lúhoz értetök?" -"Ahhoz nem, de WINDOWS 10-zel leemeljük a számládról az összes pénzed!"
*(Mikor elindultam népszavazni /hogy a Fidesz szerint megmentsem a hazát/, az első sarkon megállított az MSZP, hogy maradjak otthon. A második sarkon a liberális azt mondta, csak menjek nyugodtan és szavazzak igennel. A következő sarkon a kétfarkúak arra biztattak, ahová csak lehet, rakjak kövér X-eket... Mit tehettem? Elmentem a szavazó iroda mellett - és beültem a legközelebbi sörözőbe!)


Téma: KÉREM, ÉN MÉG NEM FÜTYÜLTEM Fórum: Kultúra
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-07-12 19:28:14 [3.]

HÁLÓZATKUTATÁS-BÍRÁLAT 3.0
(Kicsi a világ, da vinci learning, 2016. júl. 5; itt nem mutogatja magát egy magyar narcisztikus tévé-riporter!)
Hogy a (hálózat)kutatás mért nem jó, nehéz fölfogni. (Nekem 20 év kellett). Egész sor tudománykritikust kell olvasnunk (Popper, Kuhn, Chargaff, Dürr, P. Kafka...) - de először is a józan eszünket előszedni! Ekkor zsigerből irtózunk. (“Nincs más tudás, amit a magyar paraszt ne tudott volna.”) Aztán azt kérdezzük, mért ingázik valaki Bp-Boston vonalon, közben gyilkolja a klímát és önmagát? Ezt a kis disznóságot még elkövetem, a Nagy Mű érdekében? “Új” tudományt én is ki tudok találni. Sokkal nehezebb a világpusztítást lassítani. Tíz éves kritikám “ellenére” a hálózatkutatás dübörög, mondván “milliók életét menti”, de közben 7 milliárdét rövidíti. Csak meg kell pendítenünk “rákgyógyítás”, máris dől a pénz. (A mellrákos anyukának javulást kívánok!) A rákot nem tudjuk gyógyítani, mert nem tudjuk, mi az élet, mondta Szentgyörgyi. Hogy Szaddámot rokonainál kell keresni, ehhez mért kell hálózatkutatás? Hogy egyes hollywoodi színészeknek jóval több kapcsolatuk van, ezzel föltaláljuk a meleg vizet? A 6 lépést pedig javasolja egy nógrádi cigánygyereknek! Mondhatnánk, a hálózatkutatásnak egyesek jobban ugranak be - milliárdok pedig nemhogy orvoslást, de tiszta vizet, elégséges élelmet sem kapnak!
-A világot bármilyen matematikai kaptafára ráhúzhatjuk.
-A tudomány fő feladatait letudta, most egy problémát megold, kettőt gerjeszt. Megoldja a menekültözönt? Vagy ösztönzi?
-Az ember fékezze meg az eszét és fedezze föl a szívét!
(NOL/alternatív: A tudománynak vége, 2005. Május 16 és A tudomány vége /hálózatkutatás/, 2005. Szeptember 20; A sasadi tsz levele).


Téma: HÁLÓZATKUTATÁS-BÍRÁLAT 3.0 Fórum: Tudomány
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-07-04 09:51:16 [4.]

EURÓPA 2020
- Ahogy a magyarokat sem lehet kirúgni, úgy brexit sem lesz. Csak pávatánc. A brexit-kísérlet után a nacionalista tagállamok kijózanodnak és ismét összezárnak - legalábbis a következő megpróbáltatásig. Akkor ismét úgy fognak viselkedni, mint a menekültválságban: ha baj van, mindenki a maga bőrét próbálja menteni.
- A migráció csillapodni fog, (nem fog leállni, mindig lesznek költözködők), a negatív visszacsatolás lefékez: telítődések, kifáradások, államok önvédelme, béke - mindez pár év alatt lefékezi a vándorlást. Egyre többen belátják: a legjobb, ha mindenki a hazájában él és dolgozik.
-2020-ban az EU határai védettebbek (lásd USA), a belső szállítások is lecsökkennek, a lakosok kevésbé költöznek más helyekre, az árukat kevésbé szállítják, inkább a termelési helyén fogyasztják (élelem).
-A globalizáció nem áll le, de lefékeződik (telítődés, drága olaj, erőszak), a “digitális forradalom” kiadja a mérgét, sokan rájönnek: a szgépet nem lehet megenni, az emberek ráunnak a sok ketyerére, az infoözönre, más szórakozást keresnek, remélhetőleg ismét öntevékeny, testileg-szellemileg építő foglalatosságot.
-Pár évig, 2020-ig, világkataszrófák (háború, járványok) nélkül valószínűleg megússzuk, a biztosítékok kitartanak, a világ immunrendszere elfojtja a támadásokat, a csapások mindig másokat érnek (3. világ), még mindig pontszerűek, apránként harapdálnak és nem globálisan, nagy felületen.
-Éppen ezért gyökeres változás az emberek életmódjában nem várható. Az ember addig nem okul, míg jól pofán nem csapják.
-Ám utána, 2030-ig minden lehetséges: a 33 kockázati tényező bármelyike: tőkemegsemmisítés, szegénylázadás, élettérharc, éhség, munkabeszüntetés, fiatal-öreg polgárháború, alvó génaknák, szuperbaktérium, fölriasztott vírusok. A kockázatok évről-évre élesednek, egyre nehezebb lesz a status quo fönntartása. A 20-as évek: fölfújt lufi, amibe még egyre fújják a levegőt. 70 év béke mikor volt? 2030-ra nem marad ember, aki a háborúra emlékezne. Viszont ekkorra már mindenki nagyapja is nagyfogyasztó.
-És ha beüt a világválság, akkor villan föl, micsoda szerencsegyerekek voltunk: beleszületve két világégés közé!
(2023-ban jár le 1993-as előadáscímem: Lesz-e Budapest 30 év múlva?)


Téma: EURÓPA 2020 Fórum: Politika
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-05-01 08:09:27 [5.]

FÖLD A LÁTHATÁRON
Kölnből vidékre - aszfaltról termőföldre

A Szocialista Önsegély Köln (SSK) kísérletet tesz, hogy a fogyasztói társadalomból kilépve, Kölntől 60 km-re, Bergneustadt közelében, 6 ha parlagföldet (“Düster Gründchen - Setét Grundocska”) rekultiváljon önellátás céljából

Ebben a füzetkében két fogalom játszik fontos szerepet: "szubszisztencia" (létfönntartás) és "SSK" (Szocialista Önsegély Köln). Mivel nem közismert, mit értünk ezek alatt, meg kell magyarázni az elején:
Szubszisztencia: A szó a latin "subsistere"-ből jön és jelentései: 1. megállni, csendben állni, 2. visszamaradni, 3. helytállni, ellenállni. Ma ezt értjük alatta: "a létfontosságúakból kijönni" vagy "önmagából megélni, önmagától fönnállni".
Mindezek együtt muzsikálnak a szubszisztencia távlatában, amikor ebből a zsákutcába futott, túlfejlesztett ipari társadalmunkból a kijáratot, a vészkijáratot keressük.

Tehát a szubszisztencia világában az élet már nem a környezet és a messzi idegen népek kirablásán alapszik. Ebben az emberi életben ismét helyre áll az adni-kapni egyensúlya, köztünk és a többi embertársunk között,
népünk és más népek között, fajunk és a természet között. Jóléti társadalmunk fogyasztói és szolgáltatói túlkínálattal elkényeztetett gyermekei számára ez elsősorban annyit tesz, hogy a hétköznapi szükségleteinket, áru- és energiafogyasztásunkat annyira lecsökkentsük, hogy azok ne lépjék túl a létfontosságúakat.
Másodsorban pedig azt is, amit életünkhöz föltétlen igényelünk, olyan módon teremtsük elő, hogy az a természet körfolyamataiba beilleszkedjen és az emberek közötti igazságosságnak is megfeleljen.
A Düster Gründchen ide kell, hogy vezessen, ahogy az SSK projektjei is.

SSK
A Szocialista Önsegély Köln (Sozialistische Selbsthilfe Köln) egyesülete a 70 -es évek elején alakult és egyike a legrégibb önsegítő közösségnek az NSZK-ban. Az SSK-ban különböző osztályú és korú emberek éltek és élnek együtt, egy holisztikus társadalomkép szerint. Az SSK-közösség egy kis körben, a "fogyasztói társadalom peremén" megkísérelt egy igazságos, testvéries társadalomutópia szerint szerény anyagi alapokon megélni. Mindenki tag lehetett, aki ezt a célt komolyan kitűzte maga elé, ha öreg, ha beteg, ha "feltűnő", ha külföldi, ha büntetett vagy intézetből szökött meg.
Az állami szociális költségvetési támogatásokat egy idő után visszautasítottuk és önerőre támaszkodva az SSK-cégeknek (lomtalanítás, használt bútor adás-vétel, költöztetés, szénszállítás) sikerült gazdaságilag túlélni, ezen vállalkozás “lehetetlensége” és a teljes kilátástalanság ellenére a konkurenciaharcban.
Ez a túlélésért való harc úgy a csoport, mint az egyes üldözött tagjai számára kényszerűleg sokszor radikális ellenállással és tiltakozó akciókkal járt együtt: lakást szinte csak házelfoglalással lehetett szerezni, szabadságot a gyámosítottaknak és a kényszer-beutaltaknak tiltakozó akciókkal. A rajnaföldi pszichiátriában az SSK olyan embertelen körülményeket tárt föl, amelyek a náci-időkre emlékeztettek (LKH-Brauweiler).

Csernobil után az SSK-t is szakadás veszélyeztette: a tékozlási őrület életveszélyes, áttekinthetetlen következményei megingatták az SSK reálutópiáját. Óriási belső feszültségek közepette, hosszadalmas vitákkal próbáltunk a szociális céloknak is és az ökológiai követelményeknek is megfelelő utat találni.
Ma úgy tűnik, ezt meg is találtuk: sikerült “öko”-munkahelyeket létesítenünk és a hatóságokkal elfogadtatni. Így komposztál az SSK zárt tartályokban konyhahulladékot, miután Peter v. Dohlen biológussal ezt a módszert eredményesen kipróbáltuk. Kölnben, Wuppertalban és Gummersbachban recycling-udvarokat rendezünk be használt bútorokkal, Bergneustadtban az SSK az erdei utak szabaddá vágását vállalta fizetésért, hogy a rőzsehulladékból értékes komposztot állítson elő.
Mi ketten kezdetektől fogva együtt dolgozunk az SSK-val.
A jövőprojekt "Düster Gründchen" az SSK-ban lefolyt viták során született és a "hulladékprojektek” egyik fontos mozaikköve lett.

Lothar Gothe, Meggie Lück, 1990


Téma: SETÉT GRUNDOCSKA Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-04-22 21:17:26 [6.]

-A riói olimpiára új sportszámokkal indul a 4 millió, életminimum alatt élő magyar sportoló képviselője:
*47 ezer forintból kijönni.
*Mezei virág árusító verseny.
*Visszaváltható üvegek gyűjtése a stadionoknál.
*Fűtés kalotaszegi legényessel.

-A magyar feltalálók egyesülete az egy millió mélyszegény egyikének
egy Rubik-kockát, egy minden helyzetből talpraálló kisgömböcöt és egy marsjárót ajándékozott,
hogy a kikapcsolt villany mellett legyen mivel szórakozniuk.
-A rendőrség előállított egy tucat, a Városligetben r e j t ő z k ö d ő s z a v a z ó t.
Azzal védekeztek, hogy csak bújócskát játszottak gyermekeikkel.

-A melnök csuklása nem akart elállni, ezért orvosa tanácsára "NÉPSZAVAZÁS! NÉPSZAVAZÁS!"-kiáltozással ráijesztettek.

-Az alsó-toporcai egyházközösség kérelmezte a melnök boldoggá avatását. Ehhez két csodatétel szükséges,
azonban az elnök úr hárommal is szolgált: harmadszorra is megválasztatta magát.

-A háborús és az Orbán-évek duplán számítanak.

-Fideszes képviselő állami pénzből vett mosógépet.
Hamarosan Fidesz-boltok nyílnak: itt a pártkönyvecske fölmutatására
100%-os, EU-s, vissza nem téritendő kedvezményt kapnak az arra jogosultak.

-Ezután keringésjavító, magas ásványi anyag tartalmú agyag pakolást esszenciával (rózsafa, levendula, teafa, ylang-ylang)
kikeverve teszünk fel az arc, a nyak és a dekoltázs területére. A bőr harmonizálása aromavízzel történik, mely után következik
a masszázs.
-Lebombázták a lakásunkat.
-Hidratáló, harmonizáló, tápláló kezelés következzen, melynek hatására a bőr és a szervezet energiával töltődik fel.
Ellazítással kezdjük, majd meleg borogatást alkalmazunk, levendula bio peeling emulzióval folytassuk tovább.
Arclemosó tej után mindig tonizáljunk!
-Apám, anyám ott maradt a romok alatt.
-Speciális masszázst végzünk az arcon és a fejbőrön, mellyel egyedülálló ráncsimító hatást érhetünk el.
Kényeztető harmonizáló program, ajánlott mindenkinek, aki egy csendes, ellazult, pihentető órára vágyik.
-Menekülök, bolyongok a világban - de mindenütt csak szögesdróttal fogadnak!

-Bakos Idegen szavak kéziszótárából (1965) hiányzik az e m p á t i a szó.
A szinonima szótárban viszont a l o p á s szóra 24 (huszonnégy) más kifejezés is található.

-Megjelent a WEBCSIRKE a neten, 900 Ft/kg. WEBDISZNÓ és WEBMARHA eddig is volt dosztig.

-Megnyílt a budaörsi út elosztója, melynek célja, a Pestre beáramló kocsiözön csökkentése.
A P+R parkolón kívül egy radikális út is megnyílt: ha az egyik alagútba behajt egy autó, soha többé nem kerül elő.

-Miután egy zebra be akart menni a Tescoba, kiírták:
ITTAS ZEBRÁKNAK TILOS A BEMENET!

-Ha a petrezselyem elszárad, szára elgörbül, erre hosszú évek után jöttem rá! - mondta a Klubrádió (ápr.21, 10:45).
Érdekes megfigyelés! Én már évtizedek óta ültetek, kapálok, kiások, pucolok, főzök petrezselymet - de nekem csak a hátam görbült meg!

-"Anyósom, mint centrális erőtér" címmel tanulmánykötet jelent meg.
Előkészületben: Hogyan veszíti el a konyhapénz konyhapénz jellegét.



Téma: OPEkockás Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-03-30 09:59:16 [7.]

SZÁMLAFOGYÓKÚRA - Kilakoltatás előtt -
-A bojlert csak szombaton kapcsolom be. Hét közben 20 literes
fazék a sparhelten, gázon.
-120 literes bojler helyett 5 literes vízmelegítő, merülőforraló.
-Kézmosáshoz nem kell meleg víz. Nyáron nem kell meleg víz. Lavór a napon.

-Fali gázkazánt égőjét, fúvókáját portól, koromtól megtisztítom.
-Kéményt fugázom, kikotrom.
-Télen beköltözöm a konyhába, csak azt fűtöm. A többi radiátor-
szelepet a minimumra állítom. Hőfokszabályzó szelepet nyáron teljesen kinyitok,
nehogy a rugó tönkre menjen.
-Minden rolót, spalettát bezárok, befüggönyözök, a radiátort szabadon hagyom.
-A radiátorok mögé, ajtókra hőtükör-fóliát ragasztok.
-Csak este fűtök - napközben mozgok, szomszédolok; közösségi házba, klubba, megyek.
-Átmegyek segíteni annak, aki nálam is rászorultabb.

-Kikapcsolom a hűtőm; télen hideg szobában, teraszon -
nyáron vízaknában, kútban tárolom a romlandót, ha van.
-Kikapcsolom a mélyhűtőm - van a boltban, fizessék ők a hűtést!
-Egy óráig a mosógépben áztatok, fél-programot futtatok,
meleg vizet a sparheltről a mosógépbe öntök.
-Visszatérek a keverőtárcsás gépre.
-Semmilyen fűtőszálat (rezsó, szárító, pirító, vasaló) nem használok, csak a kenyérsütőt.
Kenyeret kenyérsütőben sütök, így 1 kg 100 Ft.
-Áramtalanítok - egy készülék trafója sem marad áram alatt, így nem fogyaszt.
-LED-lámpákkal világítok, nem fogyasztanak, csak a munkafelületet világítom meg.
-Áramot magam csinálok (taposó generátor, aggregát, napelem, termogenerátor).
-Víz van a kutamból, nincs vízszámla, nitrátkijelző csíkkal ellenőrzöm, iható-e?
Mindig húzok vizet, hogy frissüljön. (Lásd: Robinzon-ház).

-Nem veszek zsemlyét, péksüteményt - mindent magam sütök. Gabonapelyhet eszem.
-Nincs ételmaradék, inkább kevesebbet főzök, nyerssel (gyümölcs,saláta) kiegészítem.
-Főleg magokat kuktában főzök, lencsét, babot, feles borsót-pár karika kolbásszal.

NINCS MOSOGATÁS! CSAK ÖBLÍTÉS!

*Étkezés előtt fölforralok 2 liter vizet.

*Étkezés után az edényeket, amiket kenyérbéllel
kitöröltem, forró vízzel leöblítem.

*A zsírosakat félreteszem és később mosóporos lével
megtisztítom. Tányérokat nem rakok egybe, mert az aljuk is zsíros lesz.

FÉL KANÁL MOSÓPOR MINDENRE JÓ!
(nem kompakt, nem szlovák; 3 kg, 6kg-Tesco Value, Bonux, 250Ft/kg)

1. Mosogatásra (kevés meleg vízben föloldva)

2. Súrolószerként, (edények, mosdó, fürdőkád)

3. Ablakmosásra (kevés port meleg vízben oldva, szivacs, gumilehúzó)

4. Foltkezelésre (friss folt alá ruhát, kevés por, meleg víz, ütögetni)

5. Kézmosásra (szappan helyett, kevéske por)

6. Hajmosásra (nagyon kevés, föloldva, ABS sampon-tenzid)

Fogmosásra nem jó, kevéske finom krétapor jó.

Lásd: Testápoló kislexikon és Mosógépek -Beszerzés, kezelés, javítás-

-Kertben krumplit, csicsókát, zöldséget termelek.

-Nem veszek könyvet, újságot - megveszi a könyvtár,kölcsönzöm, fénymásolom, internetről leszedem.
-Ingyenes indexnet internetet használok, (0-7h, index@index/index, vonalas tel. 06 51 310 000)
-Nincs otthon szgépem: elég egy pendrive, azzal könyvtárban, teleshop-ban levelezek.
-Semmit sem rendelek postán,házalóktól,piacon.Magamtól tudom,mi kell.
-Turkálóban, lomisnál vásárolok - ha kell. Cserélek.
-Gyerekekkel játszom. Minél többet játszom, annál kevesebbet vásárolok.
-Pénzt otthon, magamnál nem tartok - csak napi kiadásokra -bankban kamatoztatom.
-Pénzt tüzelőbe, olajba, cukorba, lisztbe , konzervbe fektetem - mielőtt megdrágulnak. Többet veszek, olcsóbb.
-Fogaimra, testemre ügyelek, átvizsgálom, szuvas-e, bőrömön van-e csomó?

Csak azt teszem, ami jó karban tart - így nincs orvosi, sem gyógyszerköltségem.

Fűtsünk kalotaszegi legényessel!


Téma: SZÁMLAFOGYÓKÚRA 2.0 Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-02-29 10:43:04 [8.]

HATÉKONY ALTRUISTA MOZGALOM I.

Menjetek és tegyetek jót!

(Der Spiegel, 32/2015)


118. oldal
Mit tehetünk, hogy a világot és a szegények életkörülményeit javítsuk? Az ausztrál filozófus, Peter Singer ad ehhez útmutatásokat.

Singer, 69 éves, korunk egyik legismertebb és ugyanakkor legvitatottabb filozófusa. Új könyvében a “hatékony altruizmus” erkölcsi kötelessége mellett száll síkra: Eszerint a nyugati világ jóléti országainak polgárai jövedelmük jelentős részét adományozzák olyan jótékonysági szervezeteknek, amelyek a szenvedés és az elhalálozás ellen küzdenek a harmadik világban. Az “effektív altruizmus” a sajnálat, az irgalmasság, a karitatív elkötelezettség racionális, érzelgősségmentes nézetét föltételezi. Singernél a lényeg, hogy a ráfordítás-haszon arányt úgy optimalizáljuk, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel a lehető legtöbb embert mentsünk meg, ill. minél többek boldogulását segítsük elő. Etikai magatartásunkat ne az érzelmek, hanem a józan ész vezesse.
Singer 1946-ban, Melbourne-ben született, Ausztráliába kivándorolt bécsi zsidók fiaként. Évek óta abortusz-téziseivel, a súlyosan fogyatékos újszülöttek megölésével és az aktív halálbasegítéssel provokálja a közvéleményt. Ezen eljárásokat akkor látja igazoltnak, ha személyes tudatú élet kifejlődésére vagy annak folytatására semmi kilátás sincs. Emiatt Singerrel vagy Singerről tartott előadásokat zavartak meg Németországban. A Princetonban oktató professzort legutóbb a kölni filozófiai fesztiválról tartották távol, félve a nyilvános

SPIEGEL: Singer úr, mi követeli meg ma, hogy egy etikailag korrekt életet éljünk?

Singer: A világban, amelyben élünk, nem elég, ha betartjuk a törvényeket és a tízparancsolatot: ne ölj, ne okozz másoknak szenvedést, ne lopj és ne csalj. Ez nem elég.

Sp: De már ez is elég sok.

Si: De nem elég azoktól, akiknek az a szerencse adatott, hogy egy jóléti állam anyagi kényelmében éljenek, akiknek, amellett, hogy magukat és családjukat fönntartják, öltözködnek - mégis fölösleges pénzük és idejük marad.

Sp: Igen, a nyugati fejlett országok polgárainak többsége ezek közé tartozik.

Si: Ha Ön itt a közép- vagy az elitréteghez tartozik és etikus életet akar élni, hathatós módon segítenie kell a világ más részein élő szegényeit. A helyes, elfogadható élet etikus minimuma, hogy felszabadítható forrásaink egy részét arra fordítsuk, hogy a világot egy jobb élettérré tegyük. Az etikus maximum pedig az, hogy olyan sok jót tegyünk, amennyit csak tudunk.

Sp: Ön szerint a szegénység a világon a legrosszabb dolog. Rosszabb, mint pl. a háború, az erőszak, az éghajlatváltozás és a környezetrombolás?

Si: Azt hiszem, a mélyszegénység, amilyen mértékben ma létezik, egyszerűen nem lenne szabad, hogy legyen. Természetesen elkötelezhetjük magunkat egy sor jó és dicséretes dolog mellett, de a szegénység leküzdése a legfelső prioritás kell, hogy legyen azon emberek számára, akiknek több van, mint amennyire az élethez szükségük van.

Sp: Mivel számos sorscsapás - éhezés, betegség, tudatlanság, gyakran háború – forrása a szegénység?

Si: Ezen nyomorúságok egész sora vezethető vissza a mélyszegénységre, de egyben számos a lehetősége is, hogy jót tegyünk, legyen az az emberi életkörülmények változtatása vagy politikai megoldások megkönnyebbítése.

Sp: Ön egy gondolkodó és egyetemi tanár. Ön etikus életet él?

Si: Azt nem mondanám magamról, hogy teljesen etikus életet élek.

Sp: Nem lehetünk szentek. Hová sorolná magát egy etikus életvitel skáláján, minimálistól a maximálisig?

Si: Nem tarom magamat szentnek. Nem állítom magamat mások elé, mint példaképet. Egy egész sor olyan embert ismerek, akik egy jobb etikus életet élnek, mint én. Ez viszonylagos. Egy etikai skálán a legtöbb ember sajnos a nulla körül mozog. Magamról azt hiszem, a skála közepén vagyok. Ez annyit tesz, felelősségteljesebben élek, mint a többség. Ám messze vagyok az ideális ponttól, amelyen jóval többet követelnék magamtól, hogy az etikai követelményeknek megfeleljek.

119
Sean Penn színész segít a földrengés áldozatainak Haitin, 2011-ben: "Hatékony altruizmus összehozza a szívet és a lelket"

119
Sp: Ön mit tesz konkrétan?

Si: Nos, a legszembetűnőbb dolog, amit csinálok, jövedelmem 30-40%-át olyan jótékonysági szervezeteknek ajándékozom, melyeket hatásosnak látok a globális szegénység elleni küzdelemben. De adományozok azoknak a szervezeteknek is, amelyek az állatok jogaiért szállnak síkra. Ezenfelül megpróbálok nem cinkos lenni az állatok kizsákmányolásában oly módon, hogy a lehető legkevesebb állati terméket vásárolok.

Sp: Ön vegetáriánus?

Si: Nem egészen, de közel állok hozzá. A szupermarketben csak növényi élelmet veszek, de utazásokkor és mint vendég, nehéz ehhez tartanom magam. Egyébként mindig vega ételt fogyasztok. Arra is ügyelek, hogy lehetőségeim szerint, korlátozzam az üvegházgáz-kibocsájtást. Táplálkozási módom ehhez hozzájárul. Sajnos többet utazom, mint kellene, ezért családi helyzetem és foglalkozásom a felelős. Professzor vagyok Princetonban, előadásokat tartok Európában; mi most Londonban beszélgetünk egymással, utána visszarepülök hazámba, Ausztráliába. (Egyetlen repülőútjával annyi kárt okoz, mint a takarékos utazó egész évben, lásd: Energiamenü, Ökokiskáté, RS)

Sp: Önnek van autója?

Si: Nincs saját autóm. Az USÁ-ban a tömegközlekedést választom, néha egy bérelt kocsit hétvégi kirándulásokra. Ausztráliában ez valamivel nehezebb; másokkal, a lányommal osztozom egy autón és így tovább.

Sp: Jövedelmének egyharmadát eladakozni megérdemel minden tiszteletet. Nincs olyan érzése, hogy valamiről lemond, hogy áldozatot hoz? Vagy fordítva: nem érzi magát néha bűnösnek, hogy még többet tehetne?

Si: Sem ezt, sem azt. Nincs olyan érzésem, hogy valamit föladok, ami igazán fontos lenne számomra. A pénz önmagában nem érték. Pénzt elajándékozni csak akkor volna számomra áldozat, ha ez közérzetem befolyásolná, másként mondva, ha kevéssé tenne boldoggá. Erről szó sincs, még mindig marad elég. Az áldozat és a lemondás nem föltétlen alkotórésze az altruizmusnak. A racionális altruista olyan döntéseket hoz, amelyek boldogságát növelik és nem csökkentik.

Sp: Olcsó közhely, hogy a pénz magában nem boldogít. Ezt szívesen mondogatják a gazdagok. Ezzel azt is meg lehetne indokolni, hogy semmit sem kell adnunk.

Si: Az önbecsülés a boldogságérzet egyik fontos komponense. És ha másokkal jót teszünk, ez emeli önértékelésünket. Odáig megyek, hogy azt állítom, saját önbecsülésünk szerény alapját az etikus élet adja és ez megnyitja az utat a tartós boldogság felé, túl a fogyasztói társadalom hedonisztikus taposómalmán. Pénzt adományozni jótékony célokra a jóléti egyénnek szubjektív jutalmat hozhat, amely vásárlóerejének veszteségeit jelentősen meghaladja. Az altruista nem mond le semmiről, még a kötelességét sem teljesíti. Egyszerűen csak azt teszi, amit helyesnek ismer föl - még pedig azt, hogy mások és mások jóléte épp olyan fontos, mint a sajátja. Ezért egy értelmes ember nem tudja önmagát becsülni mindaddig, amíg mások érdekeit, amelyeket a sajátjáéval egyenértékűnek ismer el, ignorálja. A fölvilágosult tudat magába foglalja a képességet, hogy a saját kívánságaitól elszakadjon, anélkül hogy emiatt elidegenedne ömagától. Mi embereket altruistának tekinthetünk, nem azért, mert saját érdekeiket kiszolgáltatják, hanem éppen azért, mert érdekeiket követik.

120
Sp: Elnézést a szofizmus miatt, de vajon méltó a csodálatra az altruista, ha adományaival csak a saját érdekeit követi, mivel utána jól érzi magát és jó a lelkiismerete?

Si: Nem lehetne az evangéliumi gazdag egy altruista, aki Jézus parancsára mindent, amije van, a szegényeknek ad, csak, mert az örök élet jutalmában hisz?

Sp: Erre azt lehetne válaszolni, ő egy “deal"-t, egy üzletet, vagy egy fogadást köt. Éppenséggel az önzetlenség az altruizmus esszenciája a legtöbb ember szemében.

Si: Van ez anekdota Thomas Hobbes-ról, az egoizmus filozófusáról. Híres állítása, hogy ember embernek farkasa, mivel mindenki saját érdekében cselekszik. Egy nap sétál Londonban és egy koldusnak alamizsnát ad. Kísérője bírálja, hogy éppen most cáfolta meg az elméletét. Mire Hobbes ezt válaszolja: elégtétellel tölti el, hogy a koldusnak adhat, ezért az adomány összeegyeztethető egoizmusával. Most általánosítsa Hobbes magatartását - ekkor mi értelme van az egoizmus és altruizmus szemmel látható ellentétének?

Sp: Ön a következményt emeli ki és nem a szándékot.

Si: Ebben a tekintetben haszonelvű vagyok. Minden attól függ, mennyire járulok hozzá mások jó közérzetéhez. Hogy emberekkel annyi jót tegyünk, amennyit csak tudunk, ne arra figyeljünk, mit áldozunk, tehát mennyi boldogságot veszítünk, hanem arra, hogy a gondoskodással a “caritas”-szal mennyi boldogságot nyerünk. Az altruizmus és az egoizmus ezáltal újra definiálódik.

Sp: A hatékony altruizmus, amit Ön képvisel, egyfajta racionalizált felebaráti szeretet?

Si: Mindenesetre más, mint puszta irgalmasság. Az effektív altruizmus hajtóereje valószínűleg nem a szeretet, hanem az együttérzés, a képesség mások helyébe képzelni magunkat, az ő érdekeikkel és érzelmeikkel való azonosulás.

Sp: A szeretet nehezen terjed ki a családon és a szűk közösségen kívül. Átfoghatja az empátia az emberiséget, lehet az Ön etikai axiómája egyetemes?

Si: Az empátiának van egy érzelmi és egy felismerő oldala. A hagyományos filantrópia inkább zsigeri; szívből jön, nem a fejből. A hatékony altruizmus, az én értelmezésemben, összehozza a szívet és az elmét azzal a céllal, hogy minél több jót eredményezzen.




Téma: HATÉKONY ALTRUISTA MOZGALOM I. Fórum: Vallás, filozófia
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-02-21 10:08:48 [9.]

-A kockásfülű nyulat is előállította a rendőrség azzal a váddal, hogy ő a kockásingesek vezére.
-A minisztériumokból azonnali hatállyal betiltották az összes kockás papírt, az étkezdében a káposztás kockát és begyűjtötték az összes sakktáblát.
-Ezt kérdezte péntek reggel: Ki a hibás? A tanárok? Nem. A diákok? Nem. Az iskola? Nem. (Most már csak egy valaki maradt.)
-Meghiúsult Habony Árpád és a Louvre közös kiállítása, mert a magyar művészettörténész ragaszkodott ahhoz, hogy a Kerényi-féle képeket is ki kell állítani Párizsban.
-Valaki kikölcsönözte a szent koronát egy hónapra, de pár nap múlva vissza vitte, mondván, kicsi neki.
-Amikor vissza akart indulni Moszkvából, megkérdezték, nem akar-e maradni egy kis málenkaja rabatyonkára?
-Én Orbán Viktornak dolgozom, mondta Lázár. Érdekes, én azt hittem, az országnak.
-Miután nyilatkoztak a vagyonukról, a CÖF gyűjtést kezdett a szegény miniszterek javára.
-Az Emmi magába szállt és kijelentette, most már csak lelki szolgálatot vállal. (Pl. utolsó kenetet).
-A Magyar Kerékpáros Szövetség följelentette a minisztert, mert nincs a biciklijén fék. Követelték, fosszák meg jogosítványától és csak háromkerekűt tolhasson.
-Azt nyilatkozta a magyar nagykövet az ARD német televízió élő adásában, hogy nálunk 20% kisebbség van. Most gyorsan át kell hoznunk Szlovákiából 10%-ot, nehogy hazugságban maradjunk.
-A gázai mufti szerint a feleségverés elmélyíti a szeretetet. A kecskeméti bíróságon 400 ezer forintért lehet kórházkezelésre verni az asszonyt. Akkor a mufti humánusabb: ott vér nem folyhat.
-Újra besurrant a Repülős Gizi (89) Sukorón egy lakásba. A bíróságon így nyilatkozott: Én már akkor loptam, amikor ti még a pelenkába csináltatok!
-Betört hozzám a TEK, hogy terroristát rejtegetek, pedig csak a feleségem kötött turbánt hajmosás után.


Téma: OPEnyuszi Fórum: Oktatás
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-02-08 04:34:49 [10.]

LAUE: EGY LEGÉNY A GÁTON
Planck fölfogása szerint a kormánynak engedni kell: "A nácizmus egy vihar, amely mindnyájunk feje fölött tombol. Nem tehetünk semmit, meg kell hajolnunk, mint a fák a szélben.” Minden ellenállást értelmetlennek tartott, mert a kormánynak elegendő eszköze és módja van, hogy - az akadémia számára fájdalmas módon – célját elérje.
LAUE ezzel ellentétben úgy vélte, nem csupán Stark személyéről, hanem a kutatás szabadgáról van szó. “Ha veszítünk is, jobb, hogy egyáltalán teszünk valamit, semmint eszméinket harc nélkül föladjuk. “
"Mennyire örültem minden hírnek Tőled és Rólad. Mindig is úgy éreztem, hogy Te nem csak egy koponya, de egy legény is vagy." írta neki Albert Einstein. Planck keserves árat fizetett: fiát, Erwint, Hitler 1944-ben kivégeztette.(A. Hermann DER WEG IN DAS ATOMZEITALTER, ÚT AZ ATOMKORSZAKBA, deutsch-ungarisch, német-magyar, selbst redigieren, önszerkesztő, www.okobetyar.blog.hu)



Téma: LAUE, A LEGÉNY A GÁTON Fórum: Tudomány
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2016-01-21 18:09:01 [11.]

-Miután a Politico magazin elnökünket választotta az év emberévé, közzétetté az ÉV MADARA nyertesét is.
Hát nem az is a miniszterelnökünk lett?
-Aláírásgyűjtést szervez a kormány egy másik fajta migráns, az INVÁZIÓS MADARAK ellen is (csonttollú, fenyőpinty).
Ezek a külföldiek elhappolják a kukacokat magyar fecskéink elől és templomba sem járnak.
-A munkahelyi megbízott föladata, mondja a KDNP, hogy ebédszünetben,
a megfelelő helyiségben a női dolgozókat rávegye a népesedésre.
-Akarjátok, hogy még egy bőrt lehúzzunk rólatok? -Akarjúúúúúúk!
-Ha a kőolaj ingyen lenne, a benzin literje akkor is 225 Ft lenne, az adó miatt.
Tehát minek ide kőolaj? Ilyen-olyan, ezer féle adó? Járjanak házról-házra, kapjanak el az utcán mindenkit...
-A melnök beteg lett, elment az orvoshoz és kapott egy időpontot 2017. január 31-re. (Mission impossible).
-Föltalálták az atomerőművet, de kissé túl erősre sikeredett, ezért föltalálták mellé a jódtablettát és az atombunkert.
-Föltalálták a motorkerékpárt, de erről le lehet esni, ezért föltalálták mellé a bukósisakot és az agyműtétet.
-Föltalálták a szemétégetőt, de ez sem lett egészen tiszta, ezért föltalálták mellé a dioxinszűrőt, a salaklerakót és az energiapropagandát.
-Föltalálták a FIDESZt...
-A kormány 1 mrd euró papírt bocsát ki, hogy törlessze az 1 mrd euró adósságát...
"Tehát kocsikat építenek, hogy szenet hozhassanak és szenet hoznak, hogy kocsikat építhessenek."
(LUKANGA MUKARA, 4. levél: Mért szaladgálnak a vazunguk ide-oda?)
-Vettem egy távkapcsolót és nagy meglepetésemre ezt a gombot találtam rajta: "MINISZTERELNÖK LEVÁLTÁSA".
-Egy kisnyugdíjas ezt a levelet dugta be nyugdíjas szomszédja postaládájába:
TEGYÉL 3 EZER FORINTOT A POLGÁRMESTERI IRODA WC-JÉBE, KÜLÖNBEN MEGHALSZ!
Mért, ha nem, akkor életben marad?
-Az semmi, én akkora balek vagyok, hogy írtam egy könyvet és bevittem egy kiadóhoz,
de ott azt mondták, nézzem, itt van még 14 ezer könyv évente.
-A visszaállított sorkatonaság elől szökdöső szegénylegények Rózsa Sándor bandájába jelentkezdtek.
"Aztán a lúhoz értetök?" -"Ahhoz nem, de WINDOWS 10-zel leemeljük a számládról az összes pénzed!"


Téma: MOSOLYOGJ PICIT! Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-12-25 18:35:14 [12.]

FÉL KANÁL MOSÓPOR MINDENRE JÓ!
(nem kompakt, nem szlovák, 3 kg, Tesco Value, Bonux, 250Ft/kg)

1. Mosogatásra (kevés meleg vízben föloldva)

2. Súrolószerként

3. Foltkezelésre (friss folt alá ruhát, kevés por, meleg víz, ütögetni)

4. Kézmosásra (szappan helyett, kevéske por)

5. Hajmosásra (nagyon kevés, föloldva, ABS sampon-tenzid)

Fogmosásra nem jó, kevéske finom krétapor jó.

Lásd: Testápoló kislexikon és Mosógépek -Beszerzés, kezelés, javítás -


Téma: FÉL KANÁL MOSÓPOR MINDENRE JÓ! Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-12-06 09:55:49 [13.]

A "SASADI" WERDEGANG-JA, ÉLETÚTJA

Kiátkozom a könyvet és valami szörnyűbbre cserélem: internet.
(A rossz és fölösleges könyvet átkozom ki).
Mért növekszik a "sasadi" olvasóinak száma? Havonta ezerrel? (7732)

Ügyes reklám? Kíváncsiak? Röhögnek rajta? Nekik is elegük van az "intellektuális" katyvaszból?
Értékelik? Hozzárakják a többi "ökocskához"? (Régiók országa, Csődtudomány, OPEmikulás, Nincs mosogatás, Ülve vizelj...)

A 121 ceruza-levélből hányat őriztek meg?
(Válasz, ilyen, nem érkezett. Néhány címzettel találkozván: Te jó ég, nekik mért küldtem?)

Újból és újból előveszem, nézem alúlról-felülről, békából-madárból - csak lehet benne valami!
Akkor mért nem tör a felszínre?
-Nincs hely
-Senki sem meri kiáltani: Meztelen a király!
-Nem tudok róla
-Echte netirodalomként viselkedik
-Nem is kívánatos, épp ez ellen a "felszín" ellen szól.
(Ne nyomtassátok ki az ökokiskátét! 1990)

Mért nincs itt tudománykritika?
Mindenki ebből él, vakon hisz a tudományban.

Megkövetem olvasóimat, ha nem veszek részt a vitákban:
a sasadi maga mondja, nem a személy a fontos - a jó az önjáró!

Bárhogyis legyen, agyonütni már nem lehet.
(A fehér ember internetje nem felejt.)

Örülök, ha csak pár perc vidámságot kelt!





Téma: A "SASADI" WERDEGANG-JA, ÉLETÚTJA Fórum: Tudomány
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-11-15 12:06:01 [14.]

ÜLVE VIZELJ!

Sitzen statt spritzen!

Szereted a húgyszagot?

Összepisálni mindent?

Hogy a feleséged (lányod, takarítónőd) tisztogasson utánad?

Tudunk szkájpolni, hátrafelé parkolni, Holdra szállni -

de nem tudunk v i z e l n i !

Tehát: kis dolognál is

told le a nadrágod, ülj le a kagylóra, engedd ki -

közben pihenj egy percet és mélázz el

az emberiség Nagy Dolgairól!


Téma: ÜLVE VIZELJ! Fórum: Egészség
[válaszok erre: #2] (TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-11-15 11:33:46 [15.]

A nagyvárosokat nem lehet megvédeni.
A tömegtársadalmak fölélik a létalapokat. Kitör a harc a maradékért. A városba özönlés megállíthatatlan. A szerény, de biztos megélhetést nyújtó vidék elnéptelenedik. Rábízzuk magunkat a globalizációra,és ha bukik, levegőért kapkodunk, mint a devizahitelesek. Ma mobilt és autót akarunk, holnap egy darab kenyérnek is örülnénk.
Az óriásvárosok (egy tucat 20 milliós) a legsérülékenyebbek: járvány, földrengés, szökőár bármikor végezhet velük; de elég, ha csak valamelyik beszállítás szűnik meg (víz, élelem, energia).

Minden rendes háznál tartanak gyertyát, kórházban áramfejlesztőt, csak a nagyváros purcan ki, ha megszűnik a beszállítás. A nagyváros: inkubátor, vezetékeken csüng, mint a beteg az intenzív osztályon.
Minden városi építkezés (épület, metró, híd) értelmét veszti, mert egy ház 100 éves életében olyan időkbe nyúlik bele, amikor lakóinak ellátása megszakad. Gáz-, olajvezeték építése értelmetlen, mert fölrobbantják. Olajat csak katonai konvojjal lehet majd szállítani. Az egyenletesen belakott vidékeknél kevesebb az áldozat.
Ne járjunk tömegrendezvényre! (Ökokiskáté). Költözzünk ki a vezetékes házakból! Tele az ország üres házakkal (200 000), tervezzünk 5-10 évre! (l. Robinzon-ház.)

A távutazás megszűnik: nincs üzemanyag, sem cél, sem biztonság.
Az esztelen anyag- és személyszállítás megszűnik.
Vége a világkereskedelemnek és a globalizációnak.
A jövő: a régiók társadalma.

Megijedünk pár ezer menekülttől, mi lesz, ha innét útra kelnek:

1.TOKIÓ 34M
2.HONGKONG 26M
3.SANGHAI 26M
4.SZÖUL 25M
5.JAKARTA 25M
6.MEXIKÓVÁROS 23M
7.DELHI 23M
8.KARACSI 22M
9.MANILA 22M
10.NEW YORK 22M
11.SAO PAULO 21M
12.MUMBAI 21M

Lásd még:
-Lesz-e Budapest 30 év múlva? (1993)
-Városok világa
-Óriásvárosok összeomlása
-WEF:The Global Risk Report 2015
-GCF:12 Risks...
-Frederic Vester: Ballungsgebiete in der Krise (1976)



Téma: NAGYVÁROS VÉDHETETLEN Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-10-30 21:10:42 [16.]

GERINC-TORNAPAD 2.0 : TARAJT KAPOTT A SÜNI
Kép: Index/A TÖRZSASZTALporckorongsérv/derékfájás/gerinc-porc-EÜ

Háttal ráfekszünk!

Fahulladékból összecsavarozható, a hajlat kövesse gerincünk hátrahajlását!
(Nem tatár-kivégzés gerinctöréssel!) Tehát ne legyen túl meredek. Jobb: háromszög-
profilú lécek, éle föl.Friss sérülésnél ne, csak pár nap teljes nyugalom után!
Takarjuk le sok takaróval, hogy a csigolyatüskék ne sérüljenek. Óvatosan kússzunk
föl hátra, közben föl-föl emelkedve, billegve, hogy az idegek helyezkedhessenek.
Semmi hirtelen mozdulat, mert ettől is kaphatunk idegzsábát!
Ellentett lazító torna: hasaljunk rá egy stabil asztalra,
lábunkkal „gyalogoljunk”, keresztbe járjunk.

youtube:Spine Exercises Against Back Pain
http://youtu.be/hypbGlq3fwM
Spine Exercise Inversion Swing Sheet
http://youtu.be/EkkncpaNh1M




Téma: GERINCTORNAPAD Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-10-19 08:46:21 [17.]

Mért nem jó a szemétégető?

-Drága, rugalmatlan: évtizedekre leköti a tőkét, közben átállás új technikákra nem lehetséges.
-Nem nyereséges, nincs energiatöbblet, (ha lenne, nekünk fizetnének a szemétért, a „hulladékhasznosító” szépítő kifejezés).
-Az égetőig hosszabbak az utak, mint a decentrális szemétkezelésnél; több gázolaj fogy, zaj és szennyezés betegíti a szállítóutak mentén lakókat.
-Föltárás: semleges, stabil anyagok (nehézfémek, műanyagok) égetéskor vízoldékonnyá, tüdőre veszélyessé válnak (dioxinok, furánok).
-Az égető szennyvize tovább terhel, a por/salak elhelyezése újabb probléma.
-További fogyasztáshoz, szemétnövekedéshez vezet (visszaváltható helyett egyutas göngyöleg), agyoncsapja a szemétmegelőzést, szétválogatást (becsapják a szortírozó lakosokat: összeöntik és elégetik a papírt, flakonokat).
-Minden Großtechnik: erőmű, szennyvíz-, kutató-óriásprojekt környezetterhelő, energia-veszteséges; nem a fogyasztó lakos kéri, hanem a nevében rendelik meg.
-Korrupció, kartell veszélye (lásd Köln 1999; politikai eszköz lehet, óriásvállalatok híznak, nő a szegény/gazdag-szakadék; sebezhetőség, kiszolgáltatottság, embertelen technika)
(Köln, 1984)


Téma: MÉRT NEM JÓ A SZEMÉTÉGETÉS? Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-07-23 15:45:47 [18.]

VÍZKULTÚRA - NE MINDIG GÁZBAN!

Életünket gázban - levegőben - éljük le, pedig van víz is!
Tele az ország folyókkal, termálvizekkel, esővízzel - aranynál többet ér, mégsem használjuk eléggé!

Galgahévíz csak a nevében az, szemem előtt folyt el millió liter termálvíz, miután a tsz fölbomlott és ott hagyták a fürdőt ebek harmincadjára.
Pedig, ha a falu összefog és a medencét megmenti, de jó volna most a reumáikat, sérveiket, öreg csontjaikat ott kúrálni a gyógyvízben!
A zöldségesek a Galga-völgyben elszívták a rétegvizeket, a kitűnő ivóvizeskutak kiszáradtak, amiket aztán szennyvízbevezetésre,
sittlerakásra használtak. Az újgazdagok csicsás, emeletes házak építésében versenyeztek, ezek most ott állnak üresen,
mert a gyerekek elköltöztek. Nemcsak vízkultúra hiánya ez!

Tele vagyunk úszóbajnokokkal, "vizes" bajnokságokat adunk - csak épp a pórnép marad szárazon.

Több tucat a lefojtott termálkút az országban - senki nem akar helyi termálfürdőt, uszodát?
(Kaptak 5 ezer forint-belépős "élményfürdőt" - a kivételezettek).

Pedig a test nagyon megköszöni a vízben tartózkodást: egy uszodából mindig egészségesebben jövünk ki, mint ahogy bementünk.

Vízben teljesen más világba jutunk:

-testsúlyunk csökken (mint a Holdon),
-teljesen más izmok működnek (mind), mint egy "száraz" sportnál,
-"Ausgleich"-t, egyensúlyt érünk el a terhelésben,
-termálban ellazulunk, a stresszt kiűzzük, a vérkeringést normalizáljuk,
-beszélgetünk, megnyugszunk, fölüdülünk,
-tisztábbak leszünk.

(Mindez persze nem vonatkozik a nyári tömegnyomor-strandokra, ahová csak autóval mehetünk,
ahol leégünk, ételmérgezést/bőrgombát kapunk és a tetejébe meg is lopnak.)


Téma: VÍZKULTÚRA Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-07-23 15:41:59 [19.]

SZÓRAKOZTATÓ IPAROSOK, NÉPZENÉSZEK

Nemrég láttam egy népzenész fiatalkori fölvételét: mennyi ártatlanság, őszinteség, becsületesség! És mára mi lett belőle!

Elvesztettük önszórakoztató képességünket; bérénekeseket, bérzenészeket rendelünk meg, ahelyett, hogy magunk énekelnénk, táncolnánk! Ez a nép elfelejtett mulatni!

Ebben az iszonyatos szórakoztató iparban maguk a művészek is tönkremennek, egymást ölik a konkurrenciaharcban. Pénzért csinálják, arcukra van írva. Néha látok balkániakat: mulatnak!

A folkloristák külön fejezet, ám itt is érvényes, ami a zöldeknél: előbb embernek kell lenni, aztán zöldnek (népzenésznek, színésznek, írónak).

A "gyűjtők" korrumpálták magukat és forrásaikat. Leitatták a falusiakat, nylon-stúdiókba cipelték, folk-sztárokat csináltak belőlük.

Közben mindent begyűjtöttek, elfogyott az anyag, a "források" visszaénekelték, visszatáncolták a tévében látottakat, rádióban hallottakat.

A kirakodóvásárokra elkezdték sorozatban gyártani a csicsás "népművészeti" termékeket. A folkfesztiválokat ellepte a biznisz és a kommersz.

Egy zenész mondta: Nem szeretek színpadon. Az az igazi, ha táncházban, jókedvünkben muzsikálunk, táncolunk.


Téma: SZÓRAKOZTATÓ IPAROSOK Fórum: Kultúra
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-23 11:57:31 [20.]

-Falépítő versenyt hirdetett meg a kormány az óvodákban.
A nyertesek kicsiny láger-makettet kapnak, beszélő őr-babákkal,
csíkos ruhájú rabokkal és apró, műanyag poloskákkal.

-Mivel akadályozta meg az Úr, hogy Ádám és Éva visszaszökjenek a Paradicsomba?
-Az ellen-óriásplakátokra a kormány ellen-ellen-óriásplakátokkal
válaszolt. Aki ezeket is megrongálja, azt ott helyben fölszögezik
az óriásplakátra.

-Nem azért hozzuk a jogszabályokat, hogy mindenkinek jobb legyen, -
mondta Lázár-, hanem, hogy nekünk jobb legyen.

-A kormány úgy döntött, hogy a vasárnapi zárvatartás miatt
munkanélkülivé vált kereskedőket sekrestyésként, harangozóként
és elő-imádkozóként alkalmazza.

-Nem lesz tűzparancs, - mondta a szóvivő-, automata lőfegyverek lesznek.

-A miniszter összegyűjtötte a hajléktalanokat a Deák-téren és életpálya-modellt
akart adni nekik, de ők inkább enni kértek.

-Országunkat megtámadták a pirézek,- mondta a melnök-, ezért a választásokat elhalasztjuk.

-A kormány építi a világ legnagyobb vízmelegítőjét: ha Paks I+II üzemel,
a Dunát 30 fokra melegítik és Pakstól lefelé Belgrádig mindenki a Dunában fürödhet.

-A Széll Kálmán teret visszanevezik Moszkva térré, legalábbis addig,
míg Putyin be nem fejezi második budapesti látogatását.

-Járatritkítást tervez a BKV: minden második buszt kilőnek.

-Ma ünnepelték a szellentés világnapját. New York főterén tízezren gyűltek
össze, hogy hangot adjanak a nap fontosságának. Gulyás-ágyúk és
székelygulyás-kondérok biztosították az alaphangot. A szónokok ilyen parolákat
eregettek: SZABADSÁGOT A SZELLENTÉSNEK! NE TARTSD VISSZA! JOBB ALÚLRÓL,
MINT FELŰLRŐL!

-Feleségem feyerabendista: kezdettől mellőzi a racionális érveket
és anything-goes-módszereket vet be. (Érzelmi zsarolás, hangerő, "csak").



Téma: OPEhír23 Fórum: Politika
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-14 08:24:22 [21.]

ROSSZ KERESZTÉNY VAGYOK

Nincs bennem semmi alázat a természettel és embertársaimmal szemben, vakon hiszek a tudományban, kevély és türelmetlen vagyok azokkal, akik más utakat látnak; mindenkit meg akarok győzni, azt hiszem magamról, én képviselem a végső igazságot, erőszakosan ágálok mások nézetei ellen és az enyém mellett, igazán meg sem hallgatom őket; gyorsan ítélkezem mindenki felett, a hét halálos bűn* mindegyikét elkövetem, azzal foglalkozom, ami elválaszt és nem azzal, ami összeköt. Egy mentségem van: tuvudovok mavadavár nyeveleveveven beveszévélnivi. Savanyivi.
* hét főbűn: superbia (kevélység), avataria,(kapzsiság), luxuria (bujaság), ira (harag), gula (torkosság), invidia (irígység), acedia (jóra való restség). L. még: B. Russel: Miért nem vagyok keresztény?

Legkésőbb az utolsó mondatnál tudhattátok volna, hogy ez egy provokáció, Rólatok beszéltem. Ő, aki haza gyalogolt Borból, hallgatott; ő tudta, miért. Elméje ekkor már kezdett homályosodni.(2007, Zöld Pók)


Téma: ROSSZ KERESZTÉNY VAGYOK Fórum: Vallás, filozófia
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-14 08:11:13 [22.]

Mint aki részeg, botlazodik, szeme kerekül, ámul-bámul - hová került?
Holott a legnagyobb csoda ő maga:
-vízi reflexei vannak,
-C-vitamint szintetizál,
-kiválóan csúszik-mászik,
-ősszimbólumokat rajzol,
-természetességgel veszi a másik motorját.

Majd jön a Fölnőtt Bácsi és "helyre teszi":
-Ez az övé, az a tiéd! Tiszteld a magántulajdont!
-Micsoda kriksz-kraksz ez? Tessék szép, szabályos házakat rajzolni!
-Ez a gyerek barna (sárga, depis, meleg, csóró), ne játssz vele!
-Mik ezek, betűk? Nem kell! Ez a notebook, ez az iPad, ez a tablet - ír helyetted!

Egyéveske húszéveske lesz:

-Nem folyik víz a csapból,
-nem jön gáz a vezetéken,
-nem lehet mobilt tölteni, nincs áram,
-a boltokban üres polcok.

Gyorsan nyomtassunk egy kiló kenyeret a 3D-nyomtatón!




Téma: EGYÉVESKE Fórum: Oktatás
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-14 08:05:46 [23.]

VÍZKULTÚRA - NE MINDIG GÁZBAN!

Életünket gázban - levegőben - éljük le, pedig van víz is!
Tele az ország folyókkal, termálvizekkel, esővízzel - aranynál többet ér, mégsem használjuk eléggé!

Galgahévíz csak a nevében az, szemem előtt folyt el millió liter termálvíz, miután a tsz fölbomlott és ott hagyták a fürdőt ebek harmincadjára.
Pedig, ha a falu összefog és a medencét megmenti, de jó volna most a reumáikat, sérveiket, öreg csontjaikat ott kúrálni a gyógyvízben!
A zöldségesek a Galga-völgyben elszívták a rétegvizeket, a kitűnő ivóvizeskutak kiszáradtak, amiket aztán szennyvízbevezetésre,
sittlerakásra használtak. Az újgazdagok csicsás, emeletes házak építésében versenyeztek, ezek most ott állnak üresen,
mert a gyerekek elköltöztek. Nemcsak vízkultúra hiánya ez!

Tele vagyunk úszóbajnokokkal, "vizes" bajnokságokat adunk - csak épp a pórnép marad szárazon.

Több tucat a lefojtott termálkút az országban - senki nem akar helyi termálfürdőt, uszodát?
(Kaptak 5 ezer forint-belépős "élményfürdőt" - a kivételezettek).

Pedig a test nagyon megköszöni a vízben tartózkodást: egy uszodából mindig egészségesebben jövünk ki, mint ahogy bementünk.

Vízben teljesen más világba jutunk:

-testsúlyunk csökken (mint a Holdon),
-teljesen más izmok működnek (mind), mint egy "száraz" sportnál,
-"Ausgleich"-t, egyensúlyt érünk el a terhelésben,
-termálban ellazulunk, a stresszt kiűzzük, a vérkeringést normalizáljuk,
-beszélgetünk, megnyugszunk, fölüdülünk,
-tisztábbak leszünk.

(Mindez persze nem vonatkozik a nyári tömegnyomor-strandokra, ahová csak autóval mehetünk,
ahol leégünk, ételmérgezést/bőrgombát kapunk és a tetejébe meg is lopnak.)


Téma: vízkult Fórum: Egészség
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-02 11:58:47 [24.]

Nemrégiben a jogászok online fórumán (jogászfogások.hu) vita kerekedett a csendrendelet megsértésének egyik speciális esetéről, a kéjzajról és annak jogi értelmezéséről.

Hogyan történjék a kéjzaj jogi minősítése és esetleges szankcionálása?

Különösen gyakori az idősebb, egyedülálló panel-lakótársnőink sérelmére elkövetett ilyen zajzavar.
Megegyeztek, hogy kéjzajnak nem minősül az emésztésből fakadó, alsó- és felsőúti spontán vagy akaratlagos zajkeltés.
Nem sorolandó a kéjzajok csoportjába a nem szexuális jellegű fizikai erőfeszítéseket kísérő hangkibocsátások fajtái sem,
mint pl. egy szekrényáthelyezés mellékzörejei.

Többen javasolták, legyen egy piros telefon (T: 69 69 69), eligazító hangfelvételekkel, a kéjzaj gyors és pontos felismerésére,
elkülönítésére egyéb kéjgyanús, de nem kifejezetten kéjalapú emberi zörejektől.
Egy kéjzaj-kommandó lenne hivatott megállapítani, vajon a szóban forgó kéjzaj a népességszaporulat emelésének mellékzöngéje, avagy csupán öncélú örömszerzés eszköze-é?

Első esetben a bejelentő köteles eltűrni fenti hangfoszlányokat (államérdek!), maga a tevékenység csupán az utóbbi esetben szankcionálható ill. az adóköteles ténykedések listájára veendő.


Téma: BÜNTETHETŐ-E A KÉJZAJ? Fórum: Ismerkedés
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


vilsi


Tagság: 2014-11-30 08:46:39
Tagszám: #130906
Hozzászólások: 41
1. Elküldve: 2015-06-01 18:37:44 [25.]

GYÜLI, 2015. május 31.
11.vásármentes vasárnap

-Most, mikor Diktátorka ünnepi miséje folyik, a Gyüli nem átallott saját misét tartani.

-Ám nem ATV-élőadásban - nem kockáztatnak?

-Továbbra is 30-40 éves szinglik az első sorokban, tehát a legjobban keresők és adózók.
(A fejkendős nénikék a katolikus miséken).

-Hack Péter (miután a múltkor, a fősepton monológját megszakítva, orra alá dugta a mikrofont), most a második sorba ült.

A Vidám vasárnap ma rászolgált a nevére.
Németh Sándor, Gyüli-prédikátor, nézők (válogatott?) leveleit idézi.

-Az angyalok értenek-e magyarul? Tájszólásokat is? (Hol a szappan? Mögötted! Hát hogy öttem volna mög?)
Válasz: Az angyalok fontosak, különösen, mikor autózunk. (Angyal-GPS?)

-Mit szól a katolikus egyház pedofília-botrányához?
Válasz: Sajnálom a cölibátusban élőket.
Melegházasság: soha!
Jobb házasodni, mint égni. (Mit szól ehhez a felesége?)

-Moholyi asszony 11 éves gyerekével otthagyta alkoholista férjét.
Válasz: Isteni kötés bonthatatlan. Van rosszabb, mint az alkoholizmus.

-Menyasszonyt vőlegénye otthagyta, majd ismét könyörög.
Válasz: Szilikonozott nők, porno-sztárok (zavartság a férfiközönségnél!) elkábítják a férfiakat,
a való életben ilyen nők nincsenek.

-Elítélt, 20 éve Márianosztrán: Sok ismerős a Gyüliben. (Általános derültség!)
Sok szabadult megtért a Gyüliben. Imádkozunk érted, hogy előbb szabadulj!

Most pedig térjünk rá Isten igéire...
(észbe kap!) illetve folytassuk!

Bajor pap cédulát tűz ki a templomajtóra:
"Ma a prédikáció elmarad, mert akarok nektek valamit mondani."


Téma: GYÜLI Fórum: Vallás, filozófia
(TÉMANYITÓ)
Zöldfülű
vilsi adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 41
    / 2 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.027216911315918 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail