Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9456180/53 Témák: 18955 Tagok: 112653 Legújabb tag: Natthank Online: (121/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 2 üzenet

Dylan


Tagság: 2005-10-13 02:07:42
Tagszám: #22772
Hozzászólások: 2
2. Elküldve: 2005-12-05 15:23:25 [1.]

Johnny 5? Lánctalpak? Robot?

Akkor ez csak a Rövidzárlat című film lehet. Annak is alighanem a második része! Mivelhogy kettő van összesen! Steve Guttenberg is szerepelt benne! Én is jó régen láttam már... Régen szerettem! icon70.gif

Video, DVD megjelenésről nem tudok, de a tévében szokott menni!

Port.hu link (képek is vannak)

Rövidzárlat (Short Circuit) - 1986
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&;i_film_id=6822&i_city_id=3372&i_county_id=-1

Rövidzárlat 2. (Short Circuit 2.) - 1988
http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&;i_film_id=48741&i_city_id=3372&i_county_id=-1


Téma: Keresem a címét!!! Fórum: Mozi
[előzmény: (1) Sentra, 2005-11-30 14:30:08]
Zöldfülű
Dylan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Dylan


Tagság: 2005-10-13 02:07:42
Tagszám: #22772
Hozzászólások: 2
16. Elküldve: 2005-10-14 01:21:59 [2.]

De jó ez a topic! icon70.gif Szívesen olvasnám még mások történeteit is! Addigis itt az enyém:

Filmrajongásom történetét, nem igazán tudom konkrét filmekhez kötni, de azért voltak fordulópontok... Természetesen nálam is a tévével kezdődött minden, persze állandóan rajzfilmet néztem volna: Tom & Jerry meg a Rózsaszín párduc voltak a kedvenceim, aztán persze jöttek a sorozatok. A Knight Rider! Már 5-6 éves koromban is teljesen lenyűgözött a fekete csodaautó, pedig akkor még csak a német csatornákon ment, később mikor szombat délutánonként a Hupikék Törpikék után a Magyar 2 is elkezdte adni... A szomszéd sráccal mi lettünk a legnagyobb David Hasselhoff rajongók a környéken. Ez a rajongás vett rá arra is hogy 1994-ben életemben először beiratkozzak egy video TK-ba, ugyanis halottam hogy két David Hasselhoff film is kölcsönözhető: Óvatlan fejvadászok, Lavina.

Bár viszonylag fiatal vagyok (22) a hangalámondásos videokorszakra még én is élénken emlékszem! Nagybátyáméknak már a 80-as években komoly hi-fi meg video cuccuk volt, egy csomó kazettával. És mivel a nyarakat mindig a nagyszüleimnél töltöttem, a kedvenc szórakozásom az volt, amikor beszabadultam a szobájukba, és rávetettem magam az akkoriban ritka igényes filmgyűjteményre! 6-7 éves koromban olyan szavakkal ismerkedtem mint "Ninja" meg "Commando", de még a titokzatos "Sex" feliratú kazettát is áttanulmányoztam. A Ninja Commando címen futó Jackie Chan filmet valamilyen okból százszor meg tudtam nézni... Persze azért a nyugati kultúrkörből is szereztem ismerősöket: Chuck Norris, Van-Dame, meg egy kimondhatatlan nevű osztrák fickó filmjeit... Tisztán emlékszem rá mikor először megszerezték a Terminátor 2-őt videón, és a környékről mindenki jött át hogy megnézze, nekem meg nem engedték... Ekkkoriban láttam először a Jedi visszatér-t is, amiből perzse csak a cuki szőrös "macikra" emlékszem... Na aztán minden megváltozott, mikor 1993-ban megvettük az első videónkat, és fel is avattam az Amerikai Nindzsa 5-tel! Azóta archiválom én is a filmeket... Vígjátékokkal kezdtem: A csendőr New Yorkban stb...

Fontos fordulópont volt az életemben az első mozilátogatás. Mármint ha nem számítjuk azokat a délelőtti matinékat amikre az ovi keretében vittek el minket rendszeresen. (No megállj csak, A legkisebb tapsifüles, A kockás fülű nyúl stb...) 1994-ben 11 éves voltam, és az unokahúgom is itt nyaralt a mamáméknál, mi meg egyszercsak kitaláltuk hogy moziba akarunk menni. Hát a papám fel is hívta a mozis Karcsi bácsit hogy lesz e ma valamilyen gyerekeknek is való film... Ő meg mondta hogy persze, persze, menjünk csak... Nos ez a film a Tombstone - A halott város című volt, aminek a nyitójelenetében brutálisan lemészárolnak mindenkit egy esküvőn... A film feliratos is volt, így 10 perc után közös megegyezés után inkább kimentünk. A filmet azóta sem láttam, pedig de meg nézném... Nem adtuk fel! A következő igen érdekes című film amit kiszúrtunk a moziműsorból az a Csúcsfejek volt... Egy hétig készültünk rá, úgy vártuk mint a jézuskát, hidegzuhanyként ért a hír, hogy elmarad. Így végülis a Wayne világa 2-őt láttuk először moziban.

Talán ekkor kezdődött minden. 1994-től rendszeresen jártam moziba, és video TK-ba. Már akkoriban is a sci-fi varázsolt el a legjobban. Valóságos esemény volt mikor először láttam az Apollo 13-at, vagy a Függetlenség napját. A Forrest Gump-ot csak videón láttam, de utána rögtön kijelentettem hogy ez életem legjobb filmje! Ehez az állításomhoz egészen a közelmúltig ragaszkodtam is. Ma már inkább csak azt szoktam mondani hogy a Top 10-ben azért simán benne van! 1997 áprilisában vettem meg az első Cinemát mert a Csillagok háborúja volt a címlapon... A Cinemát 8 évig olvastam rendszeresen, és filmes tudásom alapjait szereztem meg belőle. Akkoriban fogalmazódott meg bennem a gondolat hogy én tulajdonképpen imádom a filmeket! Fontos fordulópont volt az internet 1998-ban, aztán meg kell hogy említsem a Star Trek-et, amivel szintén 1998-ban találkoztam először, és megváltoztatta a világról alkotott képemet. Rájöttem hogy milyen sokat lehet tanulni egy filmből. Azóta folyamatosan arra törekedek hogy bepótoljam a lemaradásomat, olyan filmekkel amiket koromnál fogva nem láthattam. Mára a filmrajongásom komoly szenvedéllyé vált, szinte minden gondolatomat kitölti. A gyűjtőszenvedélyemet is ebben élem ki: Jelen pillanatban 342 db filmem van, amiből 172 db DVD-n, 170 db videón.

Azt hiszem végül szólnom kéne a DVD-ről is... Amiről 1998-tól sokat olvastam, meg halottam, de 2002-ig kellett várnom míg a nagybátyáméknál végre én is megtapasztalhattam mire is képes ez a kis korong, egy komolyabb erősítővel, meg hangfalakkal egybekötve. A Halálos iramban durvább jeleneteivel demonstrálta nekem hogy mi is az az 5.1... Megszólalni is alig bírtam, csak azt tudtam biztosan hogy nekem is kell egy ilyen! Nagy nehezen összekapartam annyi pénzt hogy meg tudtam venni az első, leg olcsóbb egydobozos rendzsert... Ma már nem is a hangtól ájulok el teljesen hanem attól ha egy régi nagy klasszikust tökéletes képminőségben élvezhetek.

Hát ennyi lett volna a történetem, remélem nem untattam vele senkit, de a topikot azért át lehetne nevezni mondjuk "Nosztalgiázások" -ra vagy valami hasonlóra... Nem mintha bármi bajom lenne a mostanival. :-)




Téma: hogy lettem én mozibuzi? Fórum: Mozi
[válaszok erre: #22 #23]
Zöldfülű
Dylan adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 2
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0058019161224365 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail