Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455404/1 Témák: 18953 Tagok: 112632 Legújabb tag: Klop Hann Online: (42/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 3 üzenet

blueboy


Tagság: 2006-03-10 21:10:02
Tagszám: #28253
Hozzászólások: 3
66. Elküldve: 2006-03-23 17:02:19 [1.]

Kösz az infót. Én szeretem a sorozatot és az oldal is tetszik!


Téma: Sci-fi Fórum: Mozi
[előzmény: (65) edo1, 2006-03-23 16:08:15]
Zöldfülű
blueboy adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


blueboy


Tagság: 2006-03-10 21:10:02
Tagszám: #28253
Hozzászólások: 3
20. Elküldve: 2006-03-11 20:10:02 [2.]

A dicsőség a Tiéd a topic elindításáért! Az általam említett másik oldal viszonylag régi rendszeres látogatójaként már törtem az agyam valami hasonló témán. Ám egy véletlen szerencse folytán rábukkantam a netboard-ra és itt jól kiöntöttem a lelkem, mint gyógyíthatatlan mozibuzi!


Téma: hogy lettem én mozibuzi? Fórum: Mozi
[előzmény: (19) zalus, 2006-03-11 00:11:03]
Zöldfülű
blueboy adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


blueboy


Tagság: 2006-03-10 21:10:02
Tagszám: #28253
Hozzászólások: 3
18. Elküldve: 2006-03-10 21:59:54 [3.]

Legelső maradandó filmes élményemről igencsak kellemetlen emlékeket őrzök. Történt ugyanis még gondtalan kisóvódás koromban, úgy 77-78 körül, hogy egy szokásos délelőtti matinévetítés alkalmával sikerült tökéletesen összehánynom magam a moziban. Persze nem a látottak hatásásra, hanem a reggeli gyanánt belénkerőltetett gusztustalan langyos tejeskávé miatt...Egyébként a film a "KIS HABLEÁNY" valamiféle japán változata volt azokkal az igen nagy szeműre rajzolt figurákkal. Szóval a szerencsések végig is végignézhették, engem pedig úgy ahogy voltam kirángattak a sor közepéről és irány vissza az oviba fürdeni!

A következő erős behatás a 80-as évek első felében ért. Mondhatnám három irányból: Alfred Hitchcock, Woody Allen /róluk majd később/ és egy mesefilm képében. A mesefilmnek az volt a címe, hogy "CSILLAGOK HÁBORÚJA".Gondolom nem mondok azzal itt nagy újdonságot, hogy ez a csoda teljesen elvarázsolt. Volt egy időszak, mokor teljesen magabiztosan azt gondoltam, hogy az X-szárnyú gépek valóságos méretűek és persze működnek is, ahogy a filmben. Egyik kedves osztálytársam világosított fel, kb így: "hülye vagy, azok csak makettek..."

Hitchcock-kal és Woody Allen-nel kötendő örök barátságomat az MTV akkori műsorszerkezetének köszönhetem, sorozatban adták le filmjeiket. Egy cím: "MADARAK". Már akkor kistizenévesként feltűnt, hogy ez a csúnya kopasz ember tökéletesen az orránál fogva tudja vezetni az embert: egy langyos, udvarlós, vicceskedő kis filmecskének indult a történet és a végére egy véres, beszaratós, ijesztgetés lett belőle. Legalábbis amennyit láttam félig csukott szemmel, a paplan alól...

Másik cím: "FOGD A PÉNZ ÉS FUSS". Ez már természetesen a new yorki mániákus produktuma. Elsőre imádtam. Beavatott kölykökként ilyeneket idézgettünk egyfolytában: "csak semmi cicó kezemben a slukker...majd a dákóm meghozza a szerencsémet..."stb, stb...Később megismerve a kisember további filmjeit természetesen már ezt is mélyebben tudtam értékelni.

A nyolcvanas évek vége felé nálunk is beköszöntött a VHS-korszak, egy fekvenyomásra is alkalmas Goldstar masinával. És a filmek: eleinte mindent megnéztem, ami mozgott: "PÁKÓ, A HALÁL HARCI GÉPE"-től kezdve a "FÉLELEM GALAXISA"-n át a "REPÜLŐ ÖRDÖGÖK TITKA /WITHOUT WARNING/"-ig. Főleg horrorokat, merthogy az tiltott és ritka gyümölcsnek számított akkor! Első kazettámon egyébként a "HOLTSÁV" volt felmásolva. /Hopp Cronenberg egy újabb szerelem.../ És egyszer csak elérkeztem egy olyan filmig, ami örökre beleégette magát akkor még ép agytekervényeim közé. Ez volt a "BLADE RUNNER". Párás tekintetű tizenéves filmrajongóként még nem minden darabkáját tudtam egyformán élvezni, de azt felismertem, hogy én ilyen FILM-ekért fogok rajongani ha nagy leszek. Aztán jött David Lynch a "VESZETT A VILÁG"-gal szintén még Vhs-en és őt is felvéstem képzeletbeli listámra, mint "nagy ember". Leginkább ő képes arra, hogy írtózatos magasságokat és iszonyat mélységeket pattintson össze filmjeiben, hogy aztán a néző pokolt és mennyországot megjárva lélekben fejbekólintva csattintson a kékre-zöldre vert happy end láttán.

Nagyjából erre az időre esik, hogy erősen elkezdetm szelektálni a heti betevő néznivalómat. Ami mára gyakorlatilag 15-20 rendező alkotásait jelenti. Ilyen szempontból nagyon szemellenzős vagyok: ritkán adok esélyt számomra ismeretlen filmnek, miáltal valószínű jópár pozitív csalódástól is megfosztom magam.

Végül pár szó a DVD-korszakról. Legújabb kedvenceim már ehhez a formátumhoz kötődnek. "DONNIE DARKO", MULHOLLAND DRIVE", EXISTENZ", "SOLARIS"- az eredeti. És azt érzem, hogy a filmgyűjtés igazi szenvedélye ebben az elmúlt 2-3 évben hatalmasodott el rajtam, amit sajnos pénztárcám elég lesújtó módon reagál le...

Még valami, amit talán az elején kellett volna: Üdv az Xpress-es ismerősöknek!


Téma: hogy lettem én mozibuzi? Fórum: Mozi
Zöldfülű
blueboy adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 3
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.0065121650695801 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail