Ez nálunk is nagyjából igy van, de néhanapján kapunk vadhust meg elég sűrűn veszünk halat, de a szárnyas dominál, természetesen, ahogy te is mondtad előzőleg, én is unom már
Inkább ugy mondanám, hogy mielőtt darabolnám a húst kb félig hagyom kiengedni, mert igy könnyen lehet vékonyra vágni, szeletelni. A pácolást, beáztatást előző este szoktuk csinálni, szerintem minimum 6-8 órát jo ha áll benne. Amugy a tejes áztatás a sertés és marha hushoz se igazi, csak szárnyasokhoz, halakhoz, a vörös husokhoz a mustáros-mézes dolgok illenek jobban, szerintem.
Finom is volt! A narancsos kacsához meg rizs volt, ami elég káros, de enni kellett belőle mert az is enyhén narancs izű volt. Amugy gondban vagyunk a karácsonyi menü kitalálásával mert ujitani kellene valamit az elmult évekhez képest, de valószinűleg a kacsa marad
Nálunk a csirkemell filéről levágott kisebb darabkákat csináltuk meg "bakonyi"-san, tésztával a szeleteket meg simán paniroztuk. Próbáld ki, nem fogtok csalodni benn, ahogy irtam halaknál is nagyon hatásos. Nemrég kacsát csinált egy barátunk, narancssal meg sült körtével, áfonya dzsemmel :) most ezt tervezzük karácsonyra, kocsonyával, jo kis párositás :)
Ugyanugy, panirozva. A tej csakmegpuhitja, a husi átveszi a jo kis fokhagymaizt, meg a sót belül is. Ezt a halaktól vettem át, mert ha a hal pocsolyaízű, fenolos akkor szoktam a tejjel elvenni a rossz ízét, amugy meg tényleg jol megpuhitja és nem kell klopfolni sem és teljesen átveszi a fűszerek ízét. A vadhushoz viszont nem igazi a tej, azokat mustárral szoktam bekenni és hagyom állni illetve a pácoláskor használok mustárt és néha a pácolás végén még pár órára mézzel is bekenem sütés előtt
Ezt a virslis dolgot én ugy csináltam, hogy bevágtam hosszában oda tettem be a sajt szeletet és körbetekertem bacon szalonnával, nagyon finom volt :) Amugy ma nekünk is csirkemell volt, de előtte fokhagymás sós tejbe beáztattuk egy estére és nem klopfoltuk hanem még megfagyva megfagyva lapokra szeleteltem.
nem utolsó bizony, multkor idényjellegű kolbászzsiros kenyeret ettem lila hagymával :) a turoscsuszához meg hasonlo és szintén jo étel a sztrapacska. Hát enni azt tudunk látom :)
Hát a kakaó és a méz izgat majd rákeresek. Nálunk meg lehet kenyeret. zsemlét és tésztát venni, cukrosoknak. A tészta felejtős, de a kenyér piritósnak tökéletes, amugy a zsemle és a kenyér héja is kicsit nyúlós, de az izük jó. Én inkább bűnbe esni tavasszal szoktam, friss puha vajaskenyér paradicsommal, paprikával.
Hát én valahogy jol viselem, eddig.. Igazán csak egy valami zavar, ha izesitett teát akarok inni, nem olyan igazi mint cukorral volt. Nyaranta sokszor megkivánom a fagyit, de szerencsére egyre több helyen lehet diabetikus fagyit kapni, amiből a málna, eper és csoki verzió izlik is, na meg a diétás Oroszkrém torta is finom, még a feleségem is nehezen különbözteti meg a valóditól. Ja meg a méz is hiányzik. Még hogy nem voltam édesszájú :)
Én sose voltam csoki és cukor szerető, viszont amiota cukorbeteg vagyok sokszor megkivánom, vannak ezek a diabetikus nápolyik, csokik azokat szoktam nassolni. Az almát meg nem szerettem abszolut eddig most meg szeretem, különösen sajttal :)
János
Sziasztok jo reggelt!
lassan 2éve vagyok cukorbeteg, de csak most találtam rátok. Olvasgatom az előzményeket és látom, hogy sokan farkasétvággyal küzdötötk, ez érdekes mert néha én is éhesebb vagyok a régi átlagnál, de nem zavaróan és pár darab gyümölcs, zöldség vagy sajt meg is szünteti ezt.