Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9453904/29 Témák: 18941 Tagok: 112568 Legújabb tag: ZsoJe2 Online: (88/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 50 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 1227 üzenet

Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2362. Elküldve: 2013-03-28 15:22:27 [1.]

"A mai bértàrgyalàson a szakszervezetek közölték, hogy milyen bérmegàllapodàst tudnak alàìrni: 10 000 Ft/fö alapbéremelés àprilistòl, havi 5 000 Ft utalvàny. Év végi megtakarìtàsbòl 36 000 Ft utalvàny. 2012-es és 2013-as törzsgàrda kifizetése 93 ezres szorzòval. Villamos energia prémium kifizetése, HÉV jàrmüvezetök felzàrkòztatàsànak befejezése. Egy szakszervezet ezt nem akarja alàìrni, több mint 1 milliàrdos többlet igényt jelentett be, amire a munkàltató azt mondta,nulla esély van rá.A többi szakszervezet igényét a holnapi IG ülésre beterjesztik,jóváhagyásra.Ha az IG elfogadja,létrejöhet a megállapodás."


Téma: P É N Z O S Z T Á S Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2078. Elküldve: 2013-03-27 14:23:10 [2.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
528. Elküldve: 2013-03-27 14:21:47 [3.]

A szabadság, a szabadság kiadása és a
távolléti díj 2013. január 1-jétől hatályos szabályai

A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. néhány rendelkezése csak 2013. január 1-jén lépett hatályban, melynek rövid ismertetése történik a következőkben:

A szabadság
• rendes és pótszabadságra bomlik,
• a pótszabadságon 2013. január 1-jétől kezdődően az életkor szerinti szabadságnapokat kell érteni,
• mértékük és hozzáférésük határideje nem változott.
A pótszabadságra vonatkozó Mt-beli rendelkezésektől kollektív szerződésben csak a munkavállaló javára megengedett az eltérés.

A különböző jogcímeken járó pótszabadságok nem változtak, csak arra hívnánk föl a figyelmet, hogy mindkét szülő jogosult a 16. éven aluli gyermekek után járó pótszabadságra, de az elvált szülők esetében csak az a szülő, aki a gyermeket saját háztartásában neveli. A vak munkavállalót eddig is megillető 5 nap pótszabadságot az új törvény a legalább 50%-ban egészségkárosodott munkavállalókra is kiterjesztette.

A szabadság munkában töltött idő alapján illeti meg a munkavállalót. Munkában töltött időnek minősül az az időszak is, amikor a munkavállaló szabadságon van, vagy szülési szabadságon van, vagy a gyermek gondozása céljából igénybe veszi a fizetés nélküli szabadságot, és ennek idejéből az első hat hónap számít munkába töltött időnek, továbbá a tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálat 3 hónapja, valamint amikor mentesül a munkavégzési kötelezettség alól (Mt. 55. § (1) bek. b)-k) pontjában meghatározott esetek). Felhívjuk a figyelmet, hogy a keresőképtelenség 30 napot meghaladó időtartama nem jogosít szabadságra. A 30 napos időtartam ráadásul egy éven belül összeadódik; az ettől való eltérés kollektív szerződésben a munkavállaló javára megengedett.
Betegszabadság jár a munkavállalónak évente 15 nap időtartamra, évközben kezdődő munkaviszony esetén a betegszabadság időarányos része jár.
Nem jár betegszabadság üzemi baleset, foglalkozási megbetegedés, veszélyeztetett terhesség esetén. Betegszabadságra a munkavállalót távolléti díja 70%-a illeti meg.

A szabadság kiadása főszabályként megmaradt, hogy a szabadságot a munkáltató adja ki. Két korlátja van a munkáltató szabadság kiadási jogkörének. Egyrészről a munkavállaló maga rendelkezik 7 munkanappal, amit 2 részletben, 15 napos előrejelzési idővel akármikor kivehet.

Másrészről a 14 naptári napos egybefüggő kiadás. A munkáltató is csak 15 nappal előbb jelezve adhatja ki a szabadságot. A fenti szabályoktól mind kollektív szerződés, mind munkaszerződésben akár a munkavállaló javára, akár a hátrányára el lehet térni.

A szabadságot esedékessége évében kell kiadni.
Még az esedékesség évében kiadottnak kell azt a szabadságot, amelyet az esedékesség évében megkezdtek és csak 5 nap kerül át a következő évre.
Egyébként csak kivételes esetekben lehet átvinni a szabadságot a következő évre. Ha a munkavállaló körülményei indokolják (pl. hosszas keresőképtelenség), akkor az ok megszűnésétől számított 60 napon belül a következő évben. Ha a munkaviszony október 1-je után kezdődik, az időarányos szabadság a következő év március 31-ig is kiadható. A munkáltató fontos gazdasági érdekből, vagy működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén a szabadság közölt időpontját módosíthatja, a megkezdett szabadságot megszakíthatja, és kollektív szerződés felhatalmazása alapján a szabadság ¼-ét legkésőbb az esedékességet követő év március 31-ig adhatja ki. A fontos 2 gazdasági érdek alatt nem lehet érteni pl. átmeneti anyaghiányt és üzemzavart. A működési körtérintő ok akkor súlyos, ha a baleset, elemi csapás vagy súlyos kár, továbbá az életet, egészséget, testi épséget fenyegető közvetlen súlyos veszély megelőzése, illetőleg elhárítása indokolja.
A munkavállalóval kötött megállapodás alapján az alapszabadság és az életkor alapján járó pótszabadság 1/3-át a munkáltató az esedékesség évét követő év végéig is kiadhatja.
A távolléti díjat kell fizetni a munkavállalónak a munkában nem töltött időre, ha arra munkáltatót munkaviszonyra vonatkozó jogszabály vagy a felek megállapodása kötelezi.
Ilyen időszakok:
a szabadság időtartama, kötelező orvosi vizsgálat, véradáshoz szükséges legalább 4 órás időtartam, szoptatási időkedvezmény, hozzátartozó halálakor két munkanap,általános iskolai tanulmányok folytatása, tanukénti megjelenés bíróság vagy más hatóság előtt, fegyelmi eljárás esetén, ha a munkáltató a munkavállalót mentesíti a munkavégzési kötelezettsége alól, óra- vagy teljesítménybérezés esetén a napi munkaidőre, ha az általános munkarend szerinti munkanapra eső munkaszüneti nap miatt csökken a teljesítendő munkaidő.

A távolléti díj számítására vonatkozó szabályok változtak meg jelentősen 2013. január 1-jétől kezdődően. Eddig a távolléti díjat a távollét idején érvényes személyi alapbérből és a rendszeres bérpótlékokból számítottuk (a délutános pótlék a személyi alapbér 7,5%-a, az éjszakai pótlék a személyi alapbér 15%-a volt a kétműszakos, a megszakítás nélküli munkarendben foglalkoztatottak esetében pedig 20%-a volt a személyi alapbérnek. A rendkívüli munka pótléka csak 50 óra felett számított a személyi alapbér 3%-ával, és 100 fölötti túlóra esetén 5%-kal).
2013. január 1-jétől a távolléti díjat az esedékesség időpontjában érvényes alapbér, valamint az utolsó hat naptári hónapra kifizetett teljesítménybér és bérpótlék figyelembevételével kell megállapítani.
A távolléti díj kiszámításakor figyelmen kívül kell hagyni azt a munkabért, amelyre a munkavállaló a távolét tartamára munkavégzés hiányában is jogosult. Ez a valóságban azt jelenti, hogy pl. a szabadság időtartamára kapott távolléti díj a következő távolléti díj összegébe nem számít bele, ami konkrétan a szabadság időtartamára eső bérpótlékok hiányát fogja jelenteni.
További károsultjai az új számítnak a teljesítménybérrel foglalkoztatott, hat hónapon belül többször szabadságra menő munkavállalók, akik távolléti díjának alapját a megelőző 6 hónapra kifizetett teljesítménybér képezi.

Budapest, 2013. január 17.





Téma: OFF TOPIC Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
1091. Elküldve: 2013-03-27 14:20:06 [4.]

BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

06/VU/2013.


VEZÉRIGAZGATÓI UTASÍTÁS


Tárgy: A társasági ruhaellátás szabályozása


I.
Általános rendelkezések

1. Az utasítás tartalma, célja

A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság, munkavállalóinak feladatuk elvégzéséhez, munkakörük alapján, formaruha és munkaruha ellátást biztosít.

A ruhaellátás biztosítását a jelen utasítás előírásai szerint kell végezni. Az utasítás rendelkezik a formaruha és a munkaruha juttatásáról, a kihordási időkről, az ellátás folyamatáról és bizonylatolásáról.

Az utasítás célja a körülmények, szervezetek és a munkakörök változását lekövető, takarékos költséggazdálkodást figyelembevevő juttatás biztosítása, a szolgáltatást igénybevevők felé az arculati funkciók közvetítésével, a ruhaellátás teljes folyamatának egységes kezelése a Társaság ügyrendi feladatmegosztását figyelembe véve.

2. Az utasítás hatálya

Az utasítás hatálya kiterjed a Társaság minden forma-, és munkaruhára jogosult munkavállalójára, illetve a jelen utasításban szabályozott feladatokat végzőkre.

A formaruha juttatásra jogosult munkavállaló köteles szabályos formaruhában munkába állni. A tiszta, de gyűrött, szakadt formaruha nem minősül szabályosnak! A szabályos formaruha viselése az arra kötelezett munkavállaló számára a szolgálatra képes állapot egyik feltétele, amelyhez az évszaknak megfelelő zárt, fekete lábbeli viselése elvárás.


II.
A formaruha és munkaruha ellátás folyamata

1. Egységes ellátási folyamat leírás

A formaruházatba tartozó termékeket a Beszerzési Szabályzatnak megfelelően lefolytatott eljárás eredményeként megkötött szerződés alapján kell biztosítani a munkavállalók részére.
• A ruhaellátási feladatot ellátó humán szervezetnek a létszám, a kihordási idők figyelembevételével összesített ruházati tervet kell készíteni, az igénybevevő szervezet (Igazgatóság/Ágazat) szerződéskötés kezdeményezésére a beszerzést végző szervezetnek közbeszerzési eljárást kell indítania.
• A ruhaellátási feladat adminisztrációját ellátó szervezet, az ellátást biztosító adatokat (név, személyi törzsszám, munkakör, méret, a formaruha járandóság fajta és annak darabszáma) az SAP HR modul felületén tartja nyilván és folyamatosan aktualizálja.
• A nyilvántartás alapján a SAP HR moduljából indítva a ruhaellátást végző humán szakterületnek kell a BMIG-et (beszerzési igényt) készíteni annak érdekében, hogy a beszerzést végző szervezet az engedélyezett BMIG alapján elkészíthesse a szükséges rendelést (BMR-t), illetve a külső partner biztosítani tudja a munkavállalók részére a megfelelő méretű és mennyiségű ellátmányt. A BMIG elkészítésének a határideje: téli kiszolgáláshoz (IV. és I. negyedév) augusztus 20. napja, nyári kiszolgáláshoz (II. és III. negyedév) február 20. napja.
• A létrehozott BMIG-et a területi ruhaellátási feladatot ellátó szervezet vezetője engedélyezi az SAP MM moduljában.
• A BMIG alapján a beszerzési megrendeléseket (BMR) a beszerzést végző szervezet készíti el.
• A ruhaellátási feladat adminisztrációját ellátó szervezet gondoskodik a beszerzett mennyiség jogosult munkavállalók részére történő kiadásának megszervezéséről, az utalványok kiadásáról. Formaruhák esetében a minőségi kifogások, reklamációk kezeléséről, kapcsolattartásról az igénylő szakterülettel. A vételezés után a munkavállalói példány összegyűjtéséről és a vételezés adatainak rögzítéséről.
• Az időszakonként lebonyolított kiszolgálás teljesüléséről a ruhaellátási feladat adminisztrációját ellátó szervezet kijelölt felelőse összesítő értékelést készít az időszak végén (igény, kiadott szolgálati jegy, összes kiszolgálás, sikertelen kiszolgálás, felvette, nem vette fel bontásban), melyet megküld a beszerzést végző szervezet felé – a szerződésben rögzített – esetleges kötbér érvényesítés érdekében.

Nyilvántartások

A formaruhára jogosító munkaköröket az utasítás 1. sz. melléklete, a juttatási jegyzéket a 2. sz. melléklete, a munkaruhára jogosító munkaköröket és a juttatási jegyzéket a 3. sz. melléklete tartalmazza.

A ruhaellátással kapcsolatos feladatokat az SAP HR és MM felületén kell végezni.

A nyilvántartó program a rögzített munkavállalói törzsadatok alapján lehetővé teszi a ruházati juttatások utasításhoz igazodó tervezését, nyilvántartását, kiadását (szolgálati jegy kiállítás), a sikertelen kiszolgálások követését.

Sikertelen kiszolgálásnak minősül, ha a szállító saját hibájából egyáltalán nem szolgálja ki megfelelő méretben a megrendelt formaruházati terméket.

Az utalványok (formaruha és munkaruha) 7 naptári napig érvényesek. Formaruha telephelyi (mobil) kiszolgálás esetén az utalványt a munkavállaló 4 példányban kapja. Formaruha üzleti kiszolgálás, munkaruha kiszolgálás esetén a munkavállaló 3 példányban kap utalványt.

A munkavállaló köteles a felhasznált, illetve fel nem használt utalványt, a vételezést követő 5 munkanapon belül visszajuttatni a humánügyi előadó részére a nyilvántartás pontos vezetése céljából. Ennek elmaradása esetén az ebből eredő károkért felelősséggel tartozik.
Hatásköri és felelősségi előírások

A formaruha viselésével kapcsolatos jelen utasításban, ill. a „Forgalmi Utasításban” rögzített szabályok betartását a szolgálati helyek vezetői ellenőrzik. A formaruha hordására kötelezett munkavállalók munkáltatói jogkörgyakorlójának gondoskodnia kell arról, hogy az utasításban meghatározott kihordási idő elteltével a munkavállalók a formaruhát át is vegyék. A munkavállalók a kihordási idő leteltével, felelősséggel tartoznak az átvételért (és hordásért) is.

A munkavállaló az általa vételezett formaruhával szembeni minőségi kifogását (reklamációt) az érintett ruhafajta bemutatásával a vételezéstől számított hat hónapon belül jelentheti be az illetékes telephelyi humánügyi előadónak. A humánügyi előadó a szállítóval (vállalkozóval) egyeztet a csere időpontjáról, ezt követően új szolgálati jegyet állít ki, megjelölve a garanciális cserére nyitva álló 15 napos határidő lejártának napját, amely az új szolgálati jegy munkavállalónak történő kiadásától indul.

Amennyiben a munkavállaló a megjelölt határidőn belül a szállító (vállalkozó) telephelyén a szállító hibájából nem tudja felvenni a csereként járó formaruháját, akkor a szállítóval szemben, a szállítási (vállalkozási) szerződésben foglalt késedelmi kötbérre meghatározott következményeket kell alkalmazni. A megjelölt határidőn túli késedelmes teljesítést a formaruha cserét végző humán ügyintéző köteles jelezni a beszerzési terület felé a kötbér érvényesítése érdekében.

A garanciális csere jogosságát, a ruhaellátást biztosító szállító (vállalkozó) bírálja el. Vitás esetekben az érintett igazgatóság vezetője és az illetékes munkáltatói jogkört gyakorló közösen intézkedik a jogosnak vélt reklamáció érvényesítésére úgy, hogy az érintett igazgatóság vezetője független minőségvizsgáló szervvel vizsgálatot végeztet. Amennyiben a panasz megalapozatlan volt, a vizsgálat költségét a panaszt tevő munkavállaló munkavégzési helye szerinti igazgatóság, ellenkező esetben a szállító (vállalkozó) viseli.

Garanciális csere esetén a cserélt termék kihordási idejének kezdete minden esetben a csere időpontja. A cserélt termékre vonatkozó garancia a csere első napjától érvényes.

A munkavállaló a járandóság vételezésénél köteles az utasításban meghatározott ruházatot vételezni.

A korábbi méreteiben történő változást köteles személyesen a ruházati ügyintézőnek bejelenteni, a téli/nyári időszak megkezdése előtt legalább 60 nappal. A vételezést követő 5 munkanapon belül a felhasznált, illetve fel nem használt utalványt köteles visszajuttatni a humánügyi előadó részére a nyilvántartás pontos vezetése céljából. Amennyiben a leadás nem történik meg, a kihordási idő – a szolgálati jegyen kiírt minden egyes ruhadarab esetében, 5 naponként 3 hónappal meghosszabbodik.

2. A jogosultság kezdete

Az igényjogosultság a munkakörbe kerüléssel kezdődik.

A munkakör betöltéséhez szükséges vizsgához kötött munkakörökben a formaruha csak az önálló munkavégzéshez előírt eredményes hatósági, illetve forgalmi vizsga letétele után adható.

A jogosultság kezdetekor a kihordási idő kezdete a ruhajárandóság felvételének napja (kivétel a garanciális csere esete). A továbbiakban a kihordási idő számítása folyamatos, amennyiben a munkavállaló rendszeresen, a kihordási idő lejártakor jelentkezik járandóságáért.

A vizsgához kötött munkakörök nyilvántartását a telephelyi humánügyi előadóknak kell végezni a munkáltató írásbeli tájékoztatása alapján.

Az igényjogosultság a munkaviszony megszűnésével, valamint a formaruhára, vagy munkaruhára nem jogosító munkakörbe helyezéssel szűnik meg.

Amennyiben az aktuális nyári/téli időszak alatt a munkavállaló a szolgálati jegyért nem megy el, vagy azt felhasználatlanul visszahozta, vagy a kiadott szolgálati jegyen felsorolt méretének megfelelő ruhadarabot nem veszi át, abban az esetben csak a következő kihordási idő kezdetén (a kategóriában meghatározott kihordási idő ismételt letelte után) jogosult az újabb termékre.

A munkavállaló az utasításban rögzített járandóságon felül, új formaruhával csak akkor látható el, ha a szolgálati helyen lefolytatott vizsgálat megállapítása szerint a ruha munkabaleset miatt, vagy pedig más olyan okból vált használhatatlanná, amelynek bekövetkezése a munkavállalónak nem felróható.

Ha a formaruha a munkavállaló hibájából vált használhatatlanná, új formaruha csak térítés ellenében adható.

A vizsgálatról az illetékes munkáltatói jogkörgyakorlónak jegyzőkönyvet kell készíteni a munkavállaló részvételével, amelyet 1 pld-ban a telephelyi humánügyi előadónak kell megküldeni, megjelölve a használhatatlanná vált formaruha cseréjére nyitva álló 30 napos határidő lejártának napját. A határidő a jegyzőkönyv elküldését követő napon kezdődik.

Rendkívül indokolt esetben, jelentős (legalább 2 számú) méretváltozás esetén és csak a hosszú (1 éven túli) kihordási idővel rendelkező ruházat körében, kizárólag a munkáltató írásos engedélye alapján lehet a munkavállalót a kihordási idő lejárta előtt új formaruhával ellátni.
A járandóságon felül cserélt ruha kihordási idejének kezdete a csereruha kiadásának időpontja.

3. Kihordási idő számítása:

A főállásban foglalkoztatott (teljes-, részmunkaidős és nyugdíjas) munkavállaló az utasítás 2. számú mellékletében meghatározott ruhaféleségeket az ott meghatározott kihordási időre kapja.
A passzív állományban eltöltött idő meghosszabbítja a formaruha kihordási idejét.
További munkaviszonyban/munkakörben (pl. forgalmi besegítő) történő foglalkoztatás esetén a formaruha kihordási idejét a ledolgozott óraszám arányában kell figyelembe venni, melynek számítási menete a következő:
A további munkaviszonyban foglalkoztatott munkavállalóval megegyező főállású munkakörre meghatározott kihordási időt át kell számolni órára (elvárt óra). Elvárt óra = az egyes ruhaféleségek kihordási idő évben x a tárgyév kötelező óraszáma (éves 2088 óra, de évente változó lehet). Az így foglalkoztatott munkavállaló akkor jogosult ismételt formaruha juttatásra, ha az előzőek alapján kiszámított elvárt óraszámot a ledolgozott óráinak a száma elérte.

Új belépő a formaruha juttatásra jogosultságot a próbaidő lejártával szerzi meg.
Új belépő esetén kivételt képeznek a munkáltatói jogkörgyakorlók által meghatározott formaruhára jogosító munkakörök, ahol a belépést követően azonnal kiadható a járandóság (pl. járművezető, valamint a munkakör betöltéséhez szükséges vizsgához kötött munkakörökben az önálló munkavégzéshez előírt eredményes hatósági, illetve forgalmi vizsga letétele után adható).
Az új belépő a próbaidő utolsó napjától számított 5 munkanapon belül köteles megjelenni méretvételezés céljából, az illetékes humánügyi előadó által kiállított szolgálati jeggyel a szállító (vállalkozó) szerződésben rögzített telephelyén.

Az új belépő a próbaidő alatt is köteles kulturált öltözékben megjelenni.

4. Jogosultság megszűnése

Ha a munkavállaló a ruhaellátásra jogosító munkakörből a formaruha, illetve a munkaruha juttatási jegyzékben nem szereplő munkakörbe kerül (áthelyezés), a birtokában lévő ruhát térítésmentesen megtarthatja, de további pótlásra nem jogosult.

Munkaviszony munkáltatói azonnali hatályú felmondással, a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, képességével összefüggő felmondással, vagy a munkavállaló által kezdeményezett közös megegyezéssel történő megszüntetése, valamint munkavállalói felmondás esetén a felvett és még érvényes kihordási idejű formaruhák hátralévő kihordási idejére eső értékét a munkáltató a munkavállalóval megtérítteti.

A határozott idejű munkaviszony határozott idő eltelte következtében való megszűnésekor, amennyiben a munkavállalónak felróható okból nem történik hosszabbítás, illetve a munkavállaló nem járul hozzá a hosszabbításhoz, a még érvényes kihordási idejű formaruhák hátralévő kihordási idejére eső értékét a munkáltató megtérítteti a munkavállalóval.

Ha a felek az Mt. 79. § (1) a) és b) pont alapján szüntetik meg a munkaviszonyt (munkaviszony megszüntetése bármely fél részéről azonnali hatályú felmondással – indoklás nélkül – a próbaidő alatt, vagy a munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással szünteti meg), akkor a felvett és még érvényes kihordási idejű formaruhák hátralévő kihordási időre eső értékét a munkáltató megtérítteti a munkavállalóval.

Munkaviszony megszűnése esetén, a be nem váltott formaruha szolgálati jegyet vissza kell adni a ruhaellátási ügyintézőnek, érvénytelenítésre. Amennyiben a munkavállaló a formaruha szolgálati jegyet felhasználta, vagy a 7 napos lejárati időn belül nem tud elszámolni vele, a formaruha szolgálati jegyen szereplő járandóság értékét időarányosan a munkáltató megtérítteti a munkavállalóval.

A nyugdíjba vonuló munkavállalók és az elhunyt munkavállaló hozzátartozói a birtokukban lévő forma- és munkaruhát térítésmentesen megtarthatják. Ebben az esetben a kiadott járandóságot selejtezni kell a nyilvántartásból történő kivezetés érdekében.
A megtérítendő összeget a munkaviszony megszűnésekor érvényes nettó beszerzési ár + ÁFA alapján kell megállapítani.

A térítési kötelezettség megállapításakor a munkáltató – a munkavállaló írásbeli méltányossági kérelme alapján – a munkavállaló méltányolható körülményeit figyelembe veheti akár úgy, hogy a felvett és még érvényes kihordási idejű formaruhák hátralévő kihordási idejére eső értékének csupán egy részét térítteti meg a munkavállalóval, akár úgy, hogy a tartozás részletekben történő megfizetését engedélyezi a munkavállaló számára.

A munkáltatói jogkör gyakorlója a munkavállaló fenti írásbeli kérelme alapján meghozott, a munkavállaló által felvett és még érvényes kihordási idejű formaruhák hátralévő kihordási idejére eső értékének csupán egy részének megtérítéséről határozó, vagy részletfizetést engedélyező írásbeli döntését a tartozás behajtására irányuló felszólítás elkészítőjéhez (humánügyi előadóhoz) juttatja el, aki a leszereléssel egy időben intézkedik a tartozás behajtásáról, amely a társaságon belüli leszerelési bizonylatok részét képezi.

Minden esetben, amikor a munkavállaló jogosultsága megszűnik (más munkakörbe áthelyezés, munkaviszony megszűnés esetén), a le nem járt kihordási idejű járandóságot a HR ruhaprogramban ki kell vezetni. A kivezetés napja a jogosultság megszűnésének a napja.

5. A formaruha ellátás kiszolgálási folyamata

A formaruha ellátás kiszolgálása az érvényes szerződés alapján a társaság meghatározott telephelyein és a szállító szerződésben rögzített üzletében történik.

A telephelyi kiszolgálás, a ruhaellátás biztosítása a szállítóval (vállalkozóval) és a telephelyi humánügyi előadókkal egyeztetett időpontokban éves ütemterv alapján történik. Az éves ütemtervet a ruhaellátási feladat adminisztrációját ellátó szervezet készíti el. Az éves, egyeztetett ütemtervet valamennyi ruhaellátást végző humán ügyintéző, érintett munkáltatói jogkört gyakorló, és a szállító (vállalkozó) részészére írásban (faxon, e-mailen) meg kell küldeni, valamint az érintett munkavállalókat a helyben szokásos módon értesíteni kell.

A kiszolgálást a szállító (vállalkozó) telephelyén és a társaság kijelölt telephelyein a szállító (vállalkozó) végzi.

A formaruha juttatásra jogosult munkavállalók téli illetve nyári kivitelben kapják juttatásukat, a 2. sz. mellékletben meghatározott kihordási időkre.
A téli időszak október 1. napjától március 31. napjáig, a nyári időszak április 1. napjától szeptember 30. napjáig tart.

A szállító köteles az újonnan belépő munkavállalóknak, a formaruha szolgálati jegyen előírt, évszaknak megfelelő ruházatot kiadni. A következő (téli, nyári) időszak elérésekor a ruházatot az évszaknak megfelelően ki kell egészíteni.

A munkavállalók kizárólag saját részre, saját méretre vételezhetnek ruhát! A formaruhán a jellegét megváltoztató átalakítást a munkavállaló nem végezhet. Amennyiben ez bebizonyosodik a munkavállalót kártérítési felelősség terheli.

A formaruha szolgálati jegy 4 példányos („A” „B” „C” „D”), szigorú számadású bizonylat.
„A” – „B” – a Szállító példánya
„C” – a ruhaellátási ügyintéző példánya
„D” – a munkavállaló példánya (az esetleges garanciális csere érvényesítéséhez)

Érvényessége: 7 naptári nap.

Méretes formaruhákkal kapcsolatos eljárás:

Amennyiben a munkavállaló méretére a szerződésben meghatározott méretállású ruhaféleségek nem felelnek meg, akkor méretes ruhát készít számára a szállító. Ennek tényét a szállító a szolgálati jegyre rájegyzi. A humánadminisztrációs ügyintéző ennek megfelelően rögzíti a szolgálati jegy adatait a SAP HR rendszerben.

Méretes termékek méretvétele az erre kijelölt üzletben történik. Mobil kiszolgálás esetén azoknak a munkavállalóknak, akik méretes termékre jogosultak, ebbe a kijelölt üzletbe méretvételezésre el kell menniük. Szolgálati jegy leadásakor erről a humánadminisztrációs ügyintéző írásban, kimutathatóan tájékoztatja a munkavállalót (4. sz. melléklet).

Méretvételezést követően a szállító értesíti a munkavállalót és a humánadminisztrációs ügyintézőt, hogy mikor kell a méretes ruha próbájára menni. A közölt időpontról a humánadminisztrációs ügyintéző írásban, kimutathatóan tájékoztatja a munkavállalót (4. sz. melléklet).

A ruha elkészültéről és a ruha átvételének az időpontjáról a szállító értesíti a munkavállalót és a humánadminisztrációs ügyintézőt. Erről is a humánadminisztrációs ügyintéző írásban, kimutathatóan tájékoztatja a munkáltatói jogkört gyakorlón keresztül a munkavállalót (4. sz. melléklet). Az elkészült ruhát a munkavállalónak az értesítésben megjelölt helyen kell átvennie.

Amennyiben két értesítést követő 15 napon belül a munkavállaló saját hibájából nem megy el méretvételre, úgy az érintett terméket „nem vette fel” státuszra kell minősíteni, és a következő kihordás idő leteltéig új formaruhát nem kaphat.

Amennyiben két értesítést követő 15 napon belül saját hibájából nem megy el próbára, vagy a készterméket átvenni, akkor annak a terméknek az ellenértékét köteles megtéríteni.

Amennyiben a szállító a vállalkozási szerződésben rögzített határidőn belül a méretes terméket saját hibájából nem biztosítja, az sikertelen kiszolgálásnak minősül és vele szemben a szerződésben rögzített kötbért kell alkalmazni. A megjelölt határidőn túli késedelmes teljesítést a formaruha cserét végző humán ügyintéző köteles jelezni a beszerzési terület felé a kötbér érvényesítése érdekében.

6. Munkaruha ellátás

Társaságunk a munkaruha juttatási jegyzékben (3. sz. melléklet) felsorolt munkakörben dolgozó munkavállalókat, valamint a felsorolt munkakörrel azonos munkakörben foglalkoztatott saját képzésű szakmunkástanulókat munkaruha juttatásban részesíti. Egyéb, a Munkavédelmi Szabályzatban felsorolt munkakörökben a munkáltatónak védőruhát kell biztosítani.

A munkaruhára jogosultat próbaidő alatt nem illeti meg munkaruha, részére erre az időre indokolt esetben védőruhát kell adni, melyet a próbaidő letelte után a munkavállaló köteles a védőruha felelősnek leadni. Munkaruha csak a próbaidő letelte után adható a 3. sz. mellékletben meghatározottak szerint.

Nyilvántartása, igénylése, megrendelése a formaruha ellátásnál leírt módon, a nyilvántartott törzsadatok alapján az SAP HR és az SAP MM modulban valósul meg.

A munkaruha vételezése a humánügyi előadó által kiadott szolgálati jegy alapján a társaság kijelölt raktáraiból történik.


III.
Rendelkező rész

1. Szerződéskötés kezdeményezése, közbeszerzési eljárás lefolytatása

Határidő: a megszűnő szerződés hatályának és az új szerződést megelőző eljárás időigényének a figyelembevételével, a Beszerzési Szabályzat szerint
Felelős: igénybevevő szakterület, beszerzést végző szervezet

2. Forma-, munkaruha ellátási terv készítése, beszerzés indításához adatszolgáltatás, igényfeladás, kiszolgálással kapcsolatos adminisztráció lebonyolítása, nyilvántartás

Határidő: folyamatos
Felelős: ruhaellátást végző humán szakterület

3. Forma-, munkaruha megrendelés, beszerzés

Határidő: folyamatos
Felelős: beszerzést végző szervezet

4. Munkaruha raktározása, kiadása

Határidő: folyamatos
Felelős: raktárgazdálkodást végző szervezet

5. Formaruha viselésével kapcsolatos szabályok betartásának ellenőrzése, vizsgálat lefolytatása a jogosult önhibáján kívül használhatatlanná vált formaruha cseréjének megállapítására jegyzőkönyvezés, közreműködés a csere végrehajtásában, minőségvizsgálati eredmény bekérése

Határidő: folyamatos
Felelős: munkáltató jogkört gyakorló

Jelen utasítás a Társaság intranet oldalán való közzététel napján lép hatályba. Az utasítás megjelenéssel egyidejűleg a 2009. évi Ruhaellátási Szabályzat, valamint a 34/VU/2010. vezérigazgatói utasítás hatályát veszti.

Az utasítással kapcsolatban felvilágosítást ad – kezdeményező szakterületként – a Humánadminisztrációs Főosztály Munkaügyi Adminisztrációs Osztály osztályvezetője a 12002-es telefonszámon.

Budapest, 2013. február 7. napja




Bolla Tibor s.k.
vezérigazgató




Téma: Egyenruha Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2375. Elküldve: 2013-03-27 14:15:32 [5.]

Történelmi esemény történt! icon53.gif
Médmfsz megjelent az új KÖKI-n,egészen az oktatóteremig merészkedett,utána a kihúzóban is látogatást tett.
Külön sms-s kérés ellenére se jött be a bejárás után a tartiba és nem is válaszolt az sms-re.
No comment. icon50.gif


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2374) médmfsz, 2013-03-13 15:45:37]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2373. Elküldve: 2013-01-23 09:12:18 [6.]

A Munkavédelmi választás Végeredménye körzetek szerint
2013

1. É-D utazó forgalom (MédmFSZ)
2. É-D állomási forgalom ( Metró KDSZ)
3. K-NY motorkocsi vezetők ( FKDDSZ)
4. K-NY segédvezetők ( FKDDSZ)
5. K-NY állomási forgalom ( Metró KDSZ)
6. M.FAV. utazó forgalom ( Metró KDSZ)
7. M.FAV. állomási forgalom ( Metró KDSZ)
8. M.FAV. Szolgálat ( Metró KDSZ)
9. É-D karbantartó váltó műszak ( FKDDSZ)
10. É-D karbantartó nappalos műszak ( Metró KDSZ)
11. É-D Javító Üzem ( Metró KDSZ)
12. K-NY karbantartó váltó műszak ( FKDDSZ)
13. K-NY karbantartó nappalos műszak ( FKDDSZ)
14. K-NY Javító Üzem ( Metró KDSZ)
15. Fődarab Javító Üzem ( Metró KDSZ)
16. Áramellátás Nem sikerült
17. Pályafenntartá ( Metró KDSZ)
18. Biztosító berendezés, Távközlés ( Metró KDSZ)
19. Mozgólépcső ( Metró KDSZ)
20. Gépészet ( Metró KDSZ)
21. Alagút karbantartás ( Metró KDSZ)
22. Műszaki ügyelet (alagút), ( Metró KDSZ)


Gratulálunk!


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2367) Alvóügynök:), 2013-01-03 16:02:45]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2372. Elküldve: 2013-01-10 03:01:23 [7.]

Pedig együtt lennénk a legerősebbek.



Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[előzmény: (2369) médmfsz, 2013-01-07 09:38:40]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2368. Elküldve: 2013-01-03 17:51:13 [8.]

Emlékezzünk csak vissza a múltba az előző munkavédelmi választásokra!
Indult a Metró KDSZ jelöltje az FKDDSZ-médmfsz közös jelöltje ellen.
Minimális különbséggel győzött az utóbbi jelőlt.
Meg voltunk elégedve a győztes munkájával.
Most mi van?
Az FKDDSZ-médmfsz közös jelőlt,most már csak a médmfsz színeiben indul,az előző ellenfél Metró KDSZ támogatásával és az előző egyik közös támogató az FKDDSZ kihátrált a támogatásból és önálló jelöltet indított.
Érti ezt valaki???


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2369] [előzmény: (2367) Alvóügynök:), 2013-01-03 16:02:45]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2367. Elküldve: 2013-01-03 16:02:45 [9.]

Nemsokára beindul a Munkavédelmi Képviselők választása.
A lista már kint van.
Elég ütős az é-d.-i mkv-k választási listája.
Két nagyágyú indul.
Emlékszünk már ilyenre a titkári választásról.
Aztán mi lett belőle?
Hatalmas botrány,
A mostani választásból mi lesz?
Ki tudja?
Hatalmi harcok folynak a szakszervezeti vezetők között, és szvsz. bábuként használják az induló és a szavazó dolgozókat!


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2368 #2373]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
650. Elküldve: 2012-12-09 20:58:05 [10.]

Na,azért valami csurrant ám:

Energia lóvé,km lóvé,40+6 rugó.törzsgárdát még tárgyalják.
Ezt valószínűleg mind elbuktuk volna egy sikertelen sztrájkkal.

Tessék csak egy mezei 1 millás km-t kiszámolni,hogy az hány százezer?
Ezekután így gondolkozzon mindenki!!!!!!!


Téma: Sztrájk Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
649. Elküldve: 2012-12-06 16:03:11 [11.]

A felvezetéstől a végkifejletig tessék gondolkozni. icon31.gif
A sztrájktörését nyíltan vállaló kolléga egy lehetőséggel kevesebbel tud már ezekután élni. icon39.gif icon73.gif icon40.gif
Az,hogy mindenünket elloptak,töredékét kapjuk az évekkel ezelőttinek,abban egyetértrünk. icon50.gif icon48.gif icon70.gif


Téma: Sztrájk Fórum: M3
[előzmény: (648) dulifuli, 2012-12-06 12:39:25]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
647. Elküldve: 2012-12-06 08:39:50 [12.]



Hetek óta tart az egyeztetés az érdekképviseletek és a BKV vezetése között. A felek végül, egy késő estébe nyúló tárgyalás során egyezségre jutottak. A megegyezést segítette a Főpolgámesteri Hivatal és Tarlós István főpolgármester, hiszen úgy és olyan megoldást kellett találni, amely egyrészt elfogadható a szakszervezetek részéről, másrészt nem sérül általa az Üzleti Terv.



A BKV szakszervezetei 2012. november 15-én kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek, a tárgyalásokat a két fél által kijelölt képviselők november 20-án meg is kezdték. Az érdekképviseletekkel több témában folytattak egyeztetést, melynek főbb pontjai: a munkahelyek védelme, a tervezett létszámcsökkentések és azok elkerülésének érdekében tett intézkedések, a busz kiszervezések hatása a BKV munkavállalóira, munkakörülményeire, jövedelmi viszonyaira; a BKV járműveinek és infrastruktúrájának rossz műszaki állapota, ezek megoldásának finanszírozása; a prémium kifizetésének elmaradása; a Munka törvénykönyvének változása kapcsán történt munkakörülmények romlása, és jövedelem-csökkenés; a BKK-val kötött Közszolgáltatási Szerződésből fakadó hátrányos következmények orvoslása; valamint a BKV Kollektív Szerződésének záradékában foglaltak megsértése.



A megállapodás értelmében, illetve keretében az idei vállalt megtakarításokat megtartva év végéig személyenként 40 ezer forintot ad a BKV az úgynevezett „bérmaradványból”, valamint egyszeri 6000 ft étkezési utalvány kerül kiosztásra még karácsony előtt. A kedvezményezett dolgozói körbe a vezető beosztású munkavállalók nem tartoznak bele. Egyéb olyan juttatásokról is született megegyezés, amelyek kifizetésének elmaradását az érdekképviseletek a kollektív munkaügyi vita kezdeményezésekor kifogásolták.



A BKV, ahogyan mindig, most is folyamatosan kereste a valamennyi fél számára optimális megoldást. Ugyanakkor azt is szem előtt kellett tartani, hogy a gazdasági változások és a BKV pénzügyi helyzete nem teszi lehetővé, az elmúlt évtizedek alatt berögzült minden folyamat változatlanul hagyását. Végig tisztában voltunk azzal: munkáltatónak és munkavállalónak együtt kell tennie azért, hogy a legkevesebb veszteséggel jussunk túl a nehéz időszakon, hogy az új környezetben továbbra is versenyképesek maradjunk. Bízunk abban, hogy a most aláírt megállapodás hosszú időre békét teremt majd.





2012. december 5.




Téma: Sztrájk Fórum: M3
[válaszok erre: #648] [előzmény: (646) Alvóügynök:), 2012-12-06 08:38:10]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
646. Elküldve: 2012-12-06 08:38:10 [13.]

A hosszú, késő estébe nyúló tárgyalások - amelyeket Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója és dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes vezetett - meghozták az eredményt: a BKV megegyezett a kollektív munkaügyi vitát kezdeményező valamennyi szakszervezettel oly módon, hogy közben az Üzleti Terv is teljesül. Az egyeztetések során - Tarlós István főpolgármester ígéretéhez híven - a BKV vezetése végig azt tartotta szem előtt: hogy munkáltatónak és munkavállalónak együtt kell tennie azért, hogy az új környezetben továbbra is versenyképesek maradjunk. Bízunk abban, hogy a most aláírt megállapodás hosszú időre békét teremt.




Téma: Sztrájk Fórum: M3
[válaszok erre: #647]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
644. Elküldve: 2012-12-04 16:40:42 [14.]

Hogy miért is volt ez a sztrájk-felvezető?

Pár napja az egyik külsős ,nem aktív,nem BKV ZRT-s forgalommegsegítő, (nyugdíjas és FKDDSZ szakszervezeti tag) nagy hangon a KÖKI tartozkodóban kijelentette,hogy ő ,ha lesz sztrájk és beosztják,akkor bejön dolgozni és felveszi a munkát.

Az esetleges sztrájk többek között a 2013.-as cafetéria juttatásainkért lenne,tehát,ha a kedves nyugdíjas forgalommegsegítő "kolléga" bejönne sztrájkot törni,akkor az aktív dolgozók zsebében túrkálna, többekközött.

Szerencsére több nyugdíjas forgalommegsegítő szerényen ,barátilag jár be,sokszor szükség van rájuk átérzi a problémáinkat és még véletlenűl se tesz olyan kijelentéseket mint lásd fent.




Téma: Sztrájk Fórum: M3
[válaszok erre: #645]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
643. Elküldve: 2012-12-04 10:27:56 [15.]

"A nyomásgyakorlásnak helye lenne, akár munkabeszüntetéssel.

Ettől a külső források nem bővülnének automatikusan. Azok az érvek amelyeket ott elő lehetne adni, azok most is hatnak, hiszen a főpolgármester is hasonló tényekre hivatkozott a tárgykörben elmondott beszédében.





A kilátások nem jók.

Tavaly még az is számított, hogy milyen tikett legyen kiosztva.

Idén már azért kellett küzdeni, hogy legyen tikett és valami plusz juttatás.

Jövőre lehet, hogy a munkahely megtartásáért kell harcolni."



Téma: Sztrájk Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2077. Elküldve: 2012-12-03 19:00:44 [16.]

Nincs jogosultsága a hozzászólás megtekintésére!

Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
642. Elküldve: 2012-12-03 18:18:38 [17.]

"Bár a sztrájktörés fogalma egyetlen jogszabályban sincs meghatározva, szakértők szerint vannak olyan alapelvek, amelyeket megsért a munkaadó ha a sztrájk letörésének céljából újonnan alkalmaz dolgozókat"

Idegen szavak szótára:(nem az új M.T.)

"sztrájk:
több munkavállaló által kezdeményezett közös munkabeszüntetés a munkáltatóra történő nyomásgyakorlás céljából oly módon, hogy a munkavállalók távol maradnak munkahelyüktől"



Téma: Sztrájk Fórum: M3
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
119. Elküldve: 2012-12-03 18:04:39 [18.]

Én felismertem a kérdezetteket,de többiek közül többet nem ismertem fel. icon50.gif
De gondolom,hogy profik nem játszhatnak. icon31.gif icon31.gif


Téma: Játék2 Fórum: M3
[előzmény: (118) Kingweb, 2012-11-29 21:23:22]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
955. Elküldve: 2012-08-05 17:12:49 [19.]

"Bagoly mondja verébnek! "
Megvártuk Adminunk sorsát nem szerettük volna még jobban rontani a helyzetét,függetlenűl attól,hogy nyerő pozicióban van.

"hogy az illetőt 1 órán belül visszahívtam,"
Valószínűleg nem egy illetőről beszélünk.

"hogy többedmagammal mindezt elértük, pedig volt ellenszél bőven! "
Kalapom emelem és köszönöm mindenkinek,aki részese volt a KSZ sírból való visszahozásának,függetlenűl attól,hogy sok mkv. kritizálja és rémhíreket terjeszt.

Telenor ügyben egy valaminek Te is nézz utána légyszi:Mikortól van az 500perc/hónap limit kollegákon belül?


Téma: Illetékes elvtársnak Fórum: M3
[válaszok erre: #956] [előzmény: (954) médmfsz, 2012-08-05 11:35:28]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
953. Elküldve: 2012-08-03 18:06:59 [20.]

Médmfsz!
Nagyon el vagy tűnve mostanában.
A KSZ tárgyalásoknál se jöttél le a nép közé,a Telenor balhénál se tudtak előszőr elérni,helyettesedről pedig nem tudtak.


Téma: Illetékes elvtársnak Fórum: M3
[válaszok erre: #954] [előzmény: (951) médmfsz, 2012-08-03 08:22:08]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
282. Elküldve: 2012-08-03 17:59:00 [21.]

Furcsa mód,ma minden rendben volt,utcsó előtti állomáson Városkapu jobbon nem zavarták bele az alagútba foglalt Újpest jobbnál a vonatszemélyzetet és aki ezt megtagadta nem irattak vele vbcs-t.
Nem nagyképüsködtek ma,hogy ő az atyaúristen és amit ő mond az szent és sérthetetlen.
Amikor meg ők hibáznak,akár súlyosan is,akkor kussolnak és mobilon próbálják eltussolni a dolgokat.
Mindig arra hivatkoznak,hogy joguk van eltérni az érvényben lévő szabályoktól és nekünk kuss van,de mi lenne,ha végre szabályosan dolgoznának,hiszen nappal már 3.-an vannak ,nem kevés lóüvéért.


Téma: KFM Fórum: M3
[előzmény: (281) dulifuli, 2012-08-03 17:43:06]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
280. Elküldve: 2012-08-02 18:36:14 [22.]

Ez a topik méltatlanul a sor vége környékén kullogott,pedig maholnap pörögni fog,ha a dominó első darabját meglökték. icon67.gif


Téma: KFM Fórum: M3
[válaszok erre: #281]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
747. Elküldve: 2012-05-13 02:22:58 [23.]

"Jómagam (ha esetleg ez feltűnt valakinek) fórumilag a passzív rezisztencia létformáját folytatom manapság,"

Mindannyian,cartellban, icon53.gif passzívak vagyunk és várunk a csodákra. icon53.gif
Igaz,hetek-hónapok óta nem is b@szogatják a fórumot,mert semmi szaftos sztori,semmi nagy titok innen nem kerűl ki a nagynyílvánosság elé.
A Metrós fórumok,van belőle bőven,képzeletbeli hármas dobogóján,talán már nincs is rajta a Netboard. icon50.gif icon53.gif icon31.gif


Téma: Gány & Buher Fórum: M3
[előzmény: (746) dulifuli, 2012-05-12 23:04:44]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2332. Elküldve: 2012-03-02 20:42:11 [24.]

"A Szakszervezetek kezdeményezésére a munkáltató állásfoglalást kér a jogalkotótól az utazási igazolványok jogosultságával kapcsolatban. Amennyiben a törvényalkotó szerint a jogosultak köre megegyezik az eddigiekkel, akkor ismét biztosítja azt a munkáltató, de addig is az utazási igazolványra a dolgozó mellett egy családtagja is jogosult lesz. Azok a nyugdíjasok, akik adómentesen kaphatják az utazási igazolványt, szintén megkapják azt."


Köszönjük mindenkinek,akiknek részük volt ebben az ideiglenes megállapodásban,csak így tovább,személy szerint nagy sikernek könyvelem el.


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2333 #2334] [előzmény: (2331) szneti, 2012-03-02 17:49:38]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Alvóügynök:)


Tagság: 2008-10-22 15:16:28
Tagszám: #64728
Hozzászólások: 1227
2309. Elküldve: 2012-02-23 14:13:21 [25.]

A hosszú hallgatásomat meg kell törnöm,mert a 25.-dik órában vagyunk.
Ma bejött a KÖKI-re az FKDDSZ vezetője Hoffa Mester icon31.gif és egy nagyon értékes előadást tartott a jövőnkről,amit csak az összefogásunkkal tudunk irányítani ebben a nehéz gazdasági helyzetben .
Nemrég G. Attila volt bent a KÖKI-n.
Talán ha Ők,vagy segítőik fel tudják rázni a társaságot,akkor van remény egy fokkal kedvezőbb KSZ-re,de ehhez főleg Mi ,munkavállalók kellünk ! ! !


Téma: Érdekképviselet Fórum: M3
[válaszok erre: #2310]
Kiváló dolgozó
Alvóügynök:) adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 1227
    / 50 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.025715112686157 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail