Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455830/4 Témák: 18953 Tagok: 112645 Legújabb tag: Bauer93 Online: (98/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 21 üzenet

sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
4488. Elküldve: 2011-09-17 10:19:09 [1.]

A gyógyszerek vizsgálata bármilyen szigorú is, természetesen nem tökéletes, ezt senki nem mondta. Egyrészt mert 10 éves vizsgálatokkal sem lehet minden mellékhatást felderíteni, ha egyszer az több ezer, vagy több tízezer ember közül egynél fordul elő. Lehet hogy ez csak a forgalomba hozatal után derül ki, ezért követik utána is a visszajelzéseket. Másrészt pedig mint mindennel, ezzel is vissza lehet élni, ez sajnos benne van. De összességében azért működik ez a rendszer, ha nem is tökéletesen, és fejlődik is.

Viszont abból, hogy a gyógyszerek vizsgálata nem tökéletes, meg hogy vannak mellékhatásaik, egyáltalán nem következik az, hogy a homeopátia hatásos. Ha az lenne, az az általad felhozott példák miatt is nagyon jó dolog lenne. Ha bármelyik homeopátiás szernek lenne egyértelműen kimutatható hatása, a gyógyszergyáraknak az lenne a legjobb, azonnal elkezdenék ők is gyártani. Nincs mellékhatás, nincs kutatómunka, minimális befektetéssel le lehet gyártani, tökéletes szer. Csak éppen az a baj, hogy ez egy álomvilág.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy gyógyszert szedni jó dolog. Ez egy kényszerhelyzet, amit ha csak lehet, el kell kerülni. Én is megpróbálok minél kevesebb gyógyszert bevenni, lehetőleg csak akkor ha már tényleg muszáj, és akkor is mérlegelni kell az esetleges mellékhatásokat és a jó hatásokat. Ez persze nem a páciens dolga, erre az orvosnak kéne figyelnie, csak persze nem mindig egyértelmű a helyzet.

Az antibiotikumok szedése például egy olyan dolog, amiben nincs is teljes egyetértés. Alapvetően egy nagyon jó dolog, rengeteg ember életét megmentette már, de lehet rosszul is használni. Vírusok ellen ugye nem hat, viszont az az orvos aki vírusos fertőzésre írja fel nem teljesen hülye, hogy ezt nem tudná. Inkább megelőzésként írja fel, mert ekkor legyengül az immunrendszer, és a baktériumok is könnyebben megtámadják a szervezetet, szövődmények lehetnek belőle. Aztán olyan is van aki ezzel nem ért egyet. Szóval problémák vannak ezzel a dologgal, valószínűleg tényleg túlzott az antibiotikum használat, túl könnyelműen írja fel sok orvos, és ebből vannak gondok.

A lényeg, hogy gyógyszerből lehetőleg minél kevesebbet szedjünk, csak amit tényleg szükséges. De hogy a gyógyszerek nem tökéletesek, az még nem indokolja, hogy hatástalan "gyógymódokhoz" forduljunk.


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[előzmény: (4471) banewa, 2011-09-15 10:41:00]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
4465. Elküldve: 2011-09-15 08:53:23 [2.]

Részemről majd akkor fogok hinni a homeopátiában, amikor ugyanolyan szigorú követelményeket támasztanak vele szemben mint a rendes gyógyszerekkel. A jelenlegi helyzet ugyanis az, hogy "egyszerűsített engedélyeztetési eljárással" törzskönyvezik a homeopátiás szereket, ami azt jelenti, hogy semmiiféle bizonyítékot nem kell felmutatniuk se a hatásosságról se a biztonságosságról, elég ha leírják milyen módszerrel készült a szer, és már lehet is forgalmazni.

Ezzel szemben egy rendes gyógyszernek akár tíz év is lehet mire forgalomba kerülhet, addig mérnökök, orvosok, kutatók tucatjai dolgoznak rajta, rengeteg vizsgálatot végeznek, tesztelik laborban, állatokon, majd végül embereken, míg végül teljesen bizonyított lesz a hatása, és az hogy biztonságosan lehet alkalmazni. És még ezek után is folyamatosan figyelik a visszajelzéseket.

Ehhez képest elég abszurd az, hogy egy homeopátiás szereket gyártó kitalálja, hogy akkor ő most berlini fal oldatból csinál depresszió elleni szert, vagy holdfénykivonatból vagy akármiből, és semmilyen vizsgálatot nem kell elvégeznie vele, már mehet is a gyógyszertárakba. Na ez az igazi biznisz, nem ám évtizedes kutatómunkát fizetni.

De ez még mindig a jobbik eset, amiket gyógyszertárban árulnak, azok legalább valószínűleg tényleg biztonságosak a nagy higítás miatt. Viszont az, ahogy a legtöbb homeopata csinálja, hogy ő keveri ki a szereket amiket elad a páciensének, ennek nemhogy a hatása nincsen bizonyítva, de azon felül azt kever bele amit nem szégyell, senki nem ellenőrzi. Na az ilyenekből lehetnek azok a problémák, amiket Teddymackó leírt.

A gyógyszerlobbis összeesküvés-elméletről meg csak annyit, hogy a gyógyszergyártók kapva kapnának azon, ha ilyen egyszerűen lehetne előállítani hatásos gyógyszereket, akkora haszonkulccsal amiről álmodni se mernek, azonnal elkezdenék gyártani a homeos bogyókat, amint bizonyítva lenne a hatásuk. Csakhogy a homeopátia hatásosságára 200 éve nem tudnak felmutatni megbízható bizonyítékot, szubjektív beszámolókkal meg csodálatos gyógyulásokkal példálóznak. Ezekről viszont már tudjuk egy ideje, hogy egyáltalán nem megbízhatóak, csak klinikai vizsgálatokkal lehet megállapítani egy gyógymód hatásosságát. Amíg erre nem jöttek rá, és csak a szubjektív beszámolókra építettek, évszázadokig egy helyben toporgott az orvostudomány. Egyébként nagyon nehéz megállapítani mitől gyógyul meg valaki, mivel a szervezet működése nagyon bonyolult, sok összetevőtől függ. A szervezet egyrészt magától is gyógyul, ott van a placebo hatás, az egyéb kezelések amiket kap a páciens, külső behatások stb. Rengeteg dolog befolyásol egy gyógyulást. Nem lehet levonni egyéni tapasztalásokból következtetéseket, ennek ellenére folyamatosan ezt teszik.


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #4466 #4471]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
22316. Elküldve: 2011-01-05 21:49:18 [3.]

A kérdésem még mindig az, hogy akkor most vagy túl jól sikerült a színjáték, annyira, hogy még én is elhittem, vagy pedig nem. Bármelyik is igaz, valószínűleg nem egy nyilvános fórumon fogom megtudni, de azért megkérdezem. Lehet pü-t is írni.

Egyébként a mondanivalóm lényegén egyik eset se változtat, mindenképpen igaz, hogy ez visszaüthet, ahogy ez az eset is mutatta.


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #22317 #22318]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
22309. Elküldve: 2011-01-05 18:05:38 [4.]

Üdv mindenkinek!

Megpróbálom egy másik irányból megközelíteni a kérdést, hogy miért lehet az, hogy a Noé elvesztette ezt a hülye sms versenyt. Amiről egyébként most már mindenki beláthatja, hogy több értelme lett volna az sms-ekre költött pénzből közvetlenül támogatni a Noét, vagy bármely más szervezetet, mivel ez az összeg talán többszöröse is annak az 5 millió forintnak, ebből meg csak a mobilszolgáltatók profitáltak. Egyébként meg szerintem eleve hülyeség, hogy jótékonysági célból versenyeztessünk és összeugrasszunk olyan alapítványokat, szervezeteket, amik alapvetően mind valamilyen jó cél érdekében tevékenykednek.

Most már mindenki kezd azzal jönni, hogy a gonosz szentfazék katolikusok összefogtak az állatvédők ellen, csalás történt, manipulálták a szavazatokat stb. Meg az a körlevél is micsoda ganéság volt. Nos ez igaz is, tényleg elég undorító dolog volt az a körlevél, hogy másokat akartak bemocskolni annak érdekében, hogy ők nyerjenek, más szervezetet és más célokat aláásni azért az 5 misiért. Na szóval elég csúnya és tisztességtelen dolog volt, ez tény. Viszont az se kevésbé undorító ami azóta ezen a fórumon megy, hogy mindenki szidja a keresztényeket, főleg a katolikusokat, hogy azok milyen egy álszent banda. Biztosan van igazság azokban amiket írtatok, hogy a misén megmondják kire kell szavazni, meg valaki hazamegy a miséről aztán megveri a feleségét, meg hasonló dolgok. Biztos vannak ilyenek, de hát milyen meglepő, a katolikusok között is vannak rossz emberek, meg álszentek, ahogyan bármilyen emberek között. Az állatvédők között is vannak hülyék, emiatt mégse illik lehülyézni az összes állatvédőt. Itt viszont most már más se megy, mint hogy így a katolikusok, úgy a katolikusok. Én nem vagyok az, de ismerek jó párat, és tudom, hogy nagy részük tisztességes, becsületes ember és most emiatt az eset miatt nem kéne így kikelni ellenük, ettől aztán senki nem lesz jobb ember, inkább csak rosszabb.

Ennek az úgymond "vereségnek" pedig valóban lehet oka ez a tisztességtelen körlevél, és hogy az abban szereplő érvekkel tudtak megmozgatni nagyon sok embert a ferencesek. És nemcsak azzal, hogy szerintük az emberek mégiscsak előrébb valók az állatoknál, mert most erről vitázik itt mindenki. Hanem van a levélben egy másik dolog is, amiről viszont senki nem beszél, pedig szerintem legalább akkora hatása van, ha nem nagyobb. Mégpedig az, hogy a Noésok alapítottak egy egyházat. Egy olyan egyházat, ami valami zavaros indiai-hinduista-buddhista katyvaszból keveredett ki, és a neve se túl bizalomgerjesztő egy átlagos keresztény országban felnőtt ember számára (dzsainizmus). Természetesen mindenki abban hisz, vagy nem hisz amiben akar, emiatt elítélni senkit nem lenne szabad, viszont szerintem hiba ezt összemosni az állatotthonnal, mert ilyen támadásokra ad lehetőséget. Aki nem ismeri jobban a Noét, és meghallja ezt, hogy olyan szinten kapcsolatban vannak egy ilyen egyházzal, hogy gyakorlatilag ugyanazok vesznek részt benne, ugyanaz a cím stb. azok ettől megijednek. Ma, amikor több ezer ilyen-olyan furábbnál furább nevű egyház van Magyarországon, némelyikük ráadásul durván szektajellegű, egy ilyen dolog nem éppen bizalomgerjesztő, az emberek pedig nem szívesen adakoznak ilyen célra, és ez teljesen érthető. Szerintem ez volt az, ami elsősorban rávehette az embereket, hogy inkább a ferenceseket támogassák.

Az előző években a Noé legnagyobb bevétele a civil kedvezményezetteknek felajánlott adó 1%-okból volt, és ez az összeg minden évben nagymértékben nőtt a Noé esetében, az utóbbi években szinte megduplázódott évenként, miközben a többi hasonló állatvédő szervezet támogatása egyáltalán nem, vagy csak kis mértékben nőtt. Ez azt is mutatja, hogy a Noésok nagyon jól csinálják amit csinálnak, egyre ismertebbek, egyre többet hallani róluk, és tényleg szuper dolgokat vittek végbe, és hoztak létre. Aztán idén volt először, hogy a másik 1%-unkat is adhattuk a Noénak, amit ugye egyházaknak lehet felajánlani. Mert hogy alapítottak egy egyházat "Noé az Életért Közösség" néven, és tudtuk hogy ha ezt támogatjuk, akkor azzal a Noét is támogatjuk. Ezért én is így tettem, 6107 emberrel egyetemben, amiből a 70 millió forinton felül, még plusz 35 millió bevétel lett (ezek az adatok egyébként az apeh honlapján mindenki számára nyilvánosan hozzáférhetőek). Ez eddig tök jó, csak a dolognak lehetnek hátulütői is, amikből talán ez az első, hogy elvesztették ezt az 5 misit. Persze cserébe a 35-ért, nem is olyan vészes, viszont ennél még lehetnek nagyobb veszteségek is, ha esetleg az embereknek nem tetszik, hogy az állatotthon elég szoros kapcsolatban van egy ilyen dzsainista egyházzal vagy talán meg is egyezik azzal, ami egy alapvetően keresztény országban felnőtt ember számára akár ijesztő is lehet. És hogy valójában miről szól ez az egyház nem is igazán számít, elég csak a látszat, és aki nem ismeri egyiket se alaposan, annak pont elég ennyi ahhoz, hogy ne támogassa őket. Egyébként elnézve ennek az egyháznak a honlapját (http://www.noeazeletert.hu/), és az ott leírt dolgokat, hát bennem is merültek fel kétségek. A jótékonykodás meg adománygyűjtés tök jó dolgok, viszont a "Hitvallásunkról" menüpontban olvashatók Mohaniya-karma, Mahavira és a tirthankarák, Brahmacharya, Kartak Purnima meg a társaik elég távol állnak tőlem, és én se vagyok benne biztos, hogy ilyen indiai vallásos dolgokat szeretnék támogatni. Vagyis abban biztos vagyok, hogy ilyet nem, és pont ezért nem kéne összemosni az állatothonnal, és a többi jó dologgal amit eddig elértek, és ezután is el fognak érni a Noésok. Mert ez szerintem még elég csúnyán visszaüthet, ha ez terjed el az emberek között a Noéról.

És én is szeretném, ha valaki jobban felvilágosítana hogy mi is ez pontosan, milyen kapcsolat van az egyház és az állatotthon között, meg hogy egyáltalán kennel épül-e abból az 1%-ból amit a "Noé az Életért Közösség"-nek adok, vagy imaház.

Üdv: Csabi



Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2686. Elküldve: 2010-12-14 08:44:44 [5.]

Nyilván ha a kutya mellé dobnak egy petárdát megijed, ahogy egy ember is. Nem azt lehet elérni, hogy egyáltalán ne féljen, hanem, hogy ne pánikoljon be teljesen, megszokja a zajokat. Nem vagyok cerbis, de láttam hogy dolgoznak, milyen módszerekkel, és milyen eredményekkel. Persze sokakat már az is elriaszt, hogy jaj műanyag kannákkal ijesztgetik szegény kutyákat, de azt nem értik meg, hogy semmi baja nem lesz tőle, még csak lelki trauma se éri, az eredmények pedig őket igazolják.

Írta valaki, hogy az egyik kutyaiskolától elküldték a kutyáját, mondván hiperaktív, és nem alkalmas csoportfoglalkozásra. Azért kérdeztem tőle melyik kutyaiskola volt, mert azok között is vannak jók, és kevésbé jók. A cerbinél biztos, hogy nem mondanának ilyet semilyen kutyára se.

És való igaz, ők is írják, hogy egyes esetekben indokolt lehet a nyugtató alkalmazása. Persze azt nem írják, hogy homeopátiás szerekre gondolnak, hanem ez lehet valós hatóanyagokkal rendelkező nyugtató is, amit állatorvos ír fel.

De isten ments, hogy még egyszer vitába bocsátkozzak bárkivel ezeknek a szereknek a hatásosságáról. Tényleg semmi közöm hozzá ki mire költi a pénzét, használjatok csak homeopátiát, bach virágterápiát, kineziológiát, akupunktúrát, biorezonanciás kezelést, 450 forintos percdíjú telefonos távgyógyítást. Mindenki olyan csodában hisz, amiben akar.


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2687 #2688 #2689 #2704 #2745] [előzmény: (2673) Pentz Kati, 2010-12-13 22:59:07]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2651. Elküldve: 2010-12-13 10:06:58 [6.]

Látom mindenkinek a riasztópisztoly maradt meg belőle. Nyugodjatok meg, nem kell hozzá, elég egy könyv is. Foglalkozni kell vele? Igen. Egyszerűbb beadni egy bogyót? Igen. Viszont ha valaki végigcsinálja, a kutya egész életére megoldja a problémát, és máskor se fog megijedni mindenféle zajtól.


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2652 #2653 #2670] [előzmény: (2648) senon, 2010-12-13 09:54:47]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2650. Elküldve: 2010-12-13 09:57:33 [7.]

Melyik kutyasuliban mondták, hogy hiperaktív a kutyát, és nem foglalkoznak vele?


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[előzmény: (2648) senon, 2010-12-13 09:54:47]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2647. Elküldve: 2010-12-13 09:48:10 [8.]

Persze mindenki arra költi a pénzét amire akarja, és olyan csodában bízik amiben akar, de ha van tényleg hatásos módszer, akkor én inkább azt ajánlom icon25.gif


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[előzmény: (2644) jucy, 2010-12-13 09:39:39]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2645. Elküldve: 2010-12-13 09:43:44 [9.]

Azt szeretném, hogy ne mindenféle bogyók beadásával próbáljunk megoldani olyan problémákat, amiket a megfelelő módszer ismeretében neveléssel lehet orvosolni. Ez jobb a gazdának is és a kutyának is, nem csak petárdázáskor, hanem más élethelyzetekben is.

És még egyszer mondom, ezt a módszert természetesen mindenki a saját kutyáival tudja alkalmazni. Ha valaki ebben kér segítséget, ne azzal kezdjük, hogy milyen homeopátiás bogyót adjon nekik.


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2646 #2648 #2649] [előzmény: (2639) jucy, 2010-12-13 09:06:59]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2643. Elküldve: 2010-12-13 09:32:52 [10.]

A módszer nyilván otthoni környezetben alkalmazható, a saját kutyáiddal akik falkavezérként tekintenek rád (jó esetben). Egy menhelyen, ahol több tíz, több száz gazdátlan állat van természetesen más a helyzet, de ez nem azt jelenti, hogy egy amúgy is pénzhiánnyal küzdő menhelynek indokolt több tízezer forintot elkölteni hatástalan cukorgolyókra amikor értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni azt a pénzt.

Hogy miért hatástalan, amikor a szomszéd néni is azt mondta, hogy használ? Egy ilyen vitába most nem megyek bele, mert olyanokat úgyse tudok meggyőzni, akik hisznek az ilyen és ehhez hasonló alternatív "gyógymódokban". Akit érdekel találhat épp elég írást a neten arról, hogy miért nincs semmi alapja, és soha egyetlen kísérlet se bizonyította be a hatását. Példának csak egy írás:

http://czikatihamer.ro/2008/02/05/homepatia-avagy-hogyan-gomboljunk-le-penzt-csupan-vizzel/


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2644] [előzmény: (2642) sevcsa, 2010-12-13 09:32:34]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2642. Elküldve: 2010-12-13 09:32:34 [11.]

A módszer nyilván otthoni környezetben alkalmazható, a saját kutyáiddal akik falkavezérként tekintenek rád (jó esetben). Egy menhelyen, ahol több tíz, több száz gazdátlan állat van természetesen más a helyzet, de ez nem azt jelenti, hogy egy amúgy is pénzhiánnyal küzdő menhelynek indokolt több tízezer forintot elkölteni hatástalan cukorgolyókra amikor értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni azt a pénzt.




Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2643] [előzmény: (2637) sevcsa, 2010-12-13 08:25:26]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2637. Elküldve: 2010-12-13 08:25:26 [12.]

[url]http://www.cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=404&Itemid=108[/url]


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2642] [előzmény: (2636) sevcsa, 2010-12-13 08:24:13]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
2636. Elküldve: 2010-12-13 08:24:13 [13.]

Ahelyett, hogy hatástalan áltudományos módszerekre és cukorgolyócskákra költenétek a pénzt, én azt javaslom inkább valós megoldást keressetek a problémára. A következő módszer például tényleg hatásos, és nem kerül egy fillérbe sem, csak egy kis időt és energiát kell rá szánni. Elhiszem, hogy egyszerűbb beadni bogyókat a kutyátoknak, és attól várni a csodát, de egy kis odafigyeléssel, és törődéssel több eredményt lehet elérni.

http://www.cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=404&Itemid=108


Téma: [ÁLLATORVOS-] Orvosra van szükségem! Fórum: Kutya
[válaszok erre: #2637 #2638 #2639 #2641 #2672 #2673] [előzmény: (2619) sterki, 2010-12-11 13:35:51]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
92. Elküldve: 2009-06-15 08:17:17 [14.]

Sheriff, Csíkos, Borcsa gazdis? Hát ez szuper, akkor tényleg jól sikerült a hétvége icon32.gif Én meg kereshetek új kedvenceket icon25.gif


Téma: [SZERVEZETEK] HEROSZ Budapesti Állatotthon Fórum: Kutya
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
91. Elküldve: 2009-06-15 08:16:45 [15.]

Sheriff, Csíkos, Borcsa gazdis? Hát ez szuper, akkor tényleg jól sikerült a hétvége icon32.gif Én meg kereshetek új kedvenceket icon25.gif


Téma: [SZERVEZETEK] HEROSZ Budapesti Állatotthon Fórum: Kutya
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
1054. Elküldve: 2009-06-11 14:52:56 [16.]

Akkor merre van? Csak hogy megtaláljam szombaton icon32.gif


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1057] [előzmény: (1053) Viki1002, 2009-06-11 14:51:09]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
1052. Elküldve: 2009-06-11 14:48:22 [17.]

És ő a minin van? Mert nekem nem tűnik ismerősnek, de persze az nem gond.


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1053] [előzmény: (1051) cili77, 2009-06-11 14:44:44]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
1050. Elküldve: 2009-06-11 14:43:21 [18.]

Ez így nem jó icon18.gif

Szóval aki Csajszi Frizbi néven szerepel a honlapon?


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1051] [előzmény: (1049) sevcsa, 2009-06-11 14:39:51]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
1049. Elküldve: 2009-06-11 14:39:51 [19.]

http://www.noeallatotthon.hu/index.php?pid=1&;aid=242

Ő Frizbi? Ha igen, én bevállalom, úgyis akarok kutyasulizni, csak még nem tudom kivel.


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #1050] [előzmény: (1033) Tkata, 2009-06-11 12:48:48]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
745. Elküldve: 2009-06-09 07:58:57 [20.]

Mi lett Mátéval, a németjuhásszal? Tudja valaki? Nem láttam szombaton, és elfelejtettem megkérdezni.


Téma: [SZERVEZETEK] NOÉ Állatotthon Alapitvány Fórum: Kutya
[válaszok erre: #759 #785]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


sevcsa


Tagság: 2009-03-14 20:20:28
Tagszám: #71787
Hozzászólások: 21
59. Elküldve: 2009-04-24 17:56:02 [21.]

Ünnepeljük együtt a Föld Napját a Gellért-hegyen!
Dátum: 2009. április 26. vasárnap, 09:00
Helyszín: Budapest, Gellért-hegy, Vízesés

Tisztítsuk meg Budapest mindnyájunk számára kedves hegyét! Idén is
folytatjuk hagyományunkat: takarítunk a sétányokon gyalogosan és a
meredek hegyoldalban kötéltechnika segítségével. Információs pavilon a
sziklakápolnánál.
Szemétszedés alpinistáknak (saját felszeréléssel) és gyalogosoknak.

Találkozó: 9 órakor Gellért püspök szobránál, a vízesés mellett. A
program kb. 14 órakor fejeződik be.

Tervezett tevékenységek részletesebben:
Gyalogos
- Kényelmes: sétányokon és a Citadella tövénél szemétszedés
- Precízen: korlátok és díszkorlátok korrózió elleni drótkefézése és
festése (vízesés alatti díszkorlát, vízesés feletti díszkorlát,
Gellért szobor meletti korlátok)
- Elszánt: vízelvezető árkok "duguláselhárítása" a földkupackáktól
(lapát, kosár)

Készülünk vele, de ha te is hozol akkor biztos lesz elég:
- szemeteszsák
- gumikesztyű
- szemétszedő szurka bot (ahogy Poldi bácsitól tanultuk)

Alpin(kötél)technikával:
- Szép: vízesésből szemétszedés a víz tavaszi indítása előtt
- Vagány: bástyákról leesett szemét összeszedése
- Dzsungelharcos: sétányokról nem elérhető, meredek szakaszok tisztítása

Ajánlott saját felszerelés:
- minél több kötél (30-60 méteresek) nem csak ereszkedni kell, hanem a
zsákokat felhúzni is
- kötélvédők, munkakesztyű
- beülő, ereszkedőgép, mászógép, zuhanásgátló, karabinerek
- IKEA-s zsák (mert a normál szemetes zsák könnyen szakad)

Az akción mindenki saját feleősségére vehet csak részt!

A program időterve:
8.00-9.00 szakmai előkészületek, ismerkedés, munkamegosztás
9.00-11.00 első blokk
11.00-11.30 szünet: beszélgetés, ismerkedés, tapasztalatcsere
11.30-13.00 második blokk
13.00-14.00 zárás: tapasztalatok összegzése, következő közös program egyeztetése

Mindenkit szeretettel várunk!

Szakmai vezető: Telepy Zoltán 20/337-3301
Sajtószóvivő: Apáti János 20/234-1950

http://www.ujakropolisz.hu/esemeny/unnepeljuk-egyutt-fold-napjat-gellert-hegyen


Téma: KÜLÖNLEGES ESEMÉNYEK Fórum: Hobbi
[válaszok erre: #60]
Zöldfülű
sevcsa adatlapja Privát üzenet küldése Email küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 21
    / 1 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.021484851837158 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail