Regisztrál :: Profil :: Beállítás :: Tagok :: Szavazógép :: Csoportok :: Segítség Vissza :: Főoldal 
 Hozzászólások: 9455810/25 Témák: 18953 Tagok: 112643 Legújabb tag: FlorianMich Online: (127/0
 Név: Jelszó:  Eltárol  Elfelejtette jelszavát?
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
 Találatok száma: 73 üzenet

Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
182. Elküldve: 2011-03-30 00:36:25 [1.]

Én hirdetést szoktam feladni, arra néha befut egy-egy ember. Így segíteni Orsiéknak. Eddig sikerült elhelyezni 1-2 kutyát ezzel a módszerrel és én tudom, hogy jó helyen vannak. Illetve nálam is van 2 szuka hasonló státuszban, de ezek már itt is maradnak nálam. A kanom Fillér is ilyen szukától van és Bélának elég jól bejött.
Szerintem lelkesíteni kell Orsit és megpróbálni segíteni neki. Nem több tíz kutyáról van szó "csak" néhányról. Kis odafigyeléssel és öszefogással el lehetne ezeket a kutyákat helyezni. Ugyan ez igaz az olcsó kikutyára is, a két téma nagyon szorosan összefügg.


Téma: Fajtamentés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (180) bolda, 2011-03-28 10:55:06]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
29031. Elküldve: 2010-04-07 10:42:32 [2.]

Először is szeretném megköszönni minden résztvevőnek a megjelenést és gratulálok az elért eredményekhez!
A kiállítás mások véleménye szerint nagy sikert aratott, polgármester úr, a bíró úr és a Matyó Húsvét rendezői is elismerően nyilatkoztak rendezvényünkről. Természetesen biztos vagyok affelől, hogy voltak kisebb-nagyobb szervezési hibák, ezeket kérem tudjátok be szervezői tapasztalatlanságomnak.
Biztosan észrevehető volt, hogy a kiállítás legfőbb célja a fajtanépszerűsítés volt. Erre volt kiélezve az egész rendezvény jellege és úgy érzem az a felvetés, hogy nagy tömegeket vonzó rendezvényekhez csatoljuk a klub rendezvényeket - így népszerűsítve a fajtát - maximálisan igazolódott. Köszönöm mindenkinek a nézők felé irányuló segítőkészségét, úgy érzem sokan jutottak hasznos információhoz a komondorral kapcsolatban.
Remélem sikerül sok hasonló vagy ettől jobb fajtanépszerűsítő rendezvényt szervezni a jövőben is!
Dr.Hargitai Gábor bíró úr kiemelte a felvezetett kutyák átlagostól jobb szinvonalát és elmondta, hogy nagyon élvezte, hogy ennyi ember előtt bírálhatott közvetlen, interaktív formában.
A helyszín - amely az Iskolatörténeti Gyűjtemény volt - vezetője kiemelte a résztvevők kultúrált viselkedését, közvetlenségét, a fajtához méltó magatartását. Kevesen tudjátok - és ez az én hibám - , de a hölgy aki a gyűjteményt vezette Csézy a népszerű énekesnő édesanyja volt.
Tállai András polgármester úr kifejezte köszönetét és kérte tolmácsoljam felétek elismerő szavait. Továbbá ahogy köszöntőjében elmondta, kivételes esemény volt ez Mezőkövesd életében, hiszen "élő anyaggal" történő kiállítás nem volt már nagyon régen a városban. Kérte, hogy amennyiben lehetőségünk nyílik rá örömmel biztosít lehetőséget a továbbiakban is hasonló kiállítások megrendezéséhez.
Köszönet illeti meg a MEOE Országos Elnökségét és személyesen Korózs András Elnök Urat is, aki jelenlétével is emelte a kiállítás rangját, továbbá a MEOE Miskolci Szervezetét és annak Elnökét Mogyorósi István Urat és Hungária Komondor Klub vezetőségét a kiállításhoz nyújtott anyagi, tárgyi és erkölcsi támogatásért és a rendezvény népszerűsítéséért!
Köszönöm a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület, a mezőkövesdi Önkormányzat, a Tourinform Iroda és a helyi média munkatársainak együttműködését, a Halász-, a Simon család és Viktor barátom aktív közreműködését!
A Tenyésztői Konferenciával kapcsolatban is szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt, a késői időpont és a nagy távolságok ellenére. Amennyire sikerült összeszámolnom több mint 20 komondor tenyésztő, tulajdonos, szimpatizáns volt jelen egyidőben azért, hogy a végre a komondorról beszéljünk. Sajnos a Viselkedési Teszt körüli vita elhúzódott és a késői időpont miatt a Konferencia 19 órakor véget ért, úgy gondolom néhány igen hasznos információt hordozó hozzászólás hangzott el. Köszönöm Andrásnak a sokadszorra előadott elvi és gyakorlati példákkal megtűzdelt állásfoglalást, a többi hozzászólónak pedig a véleményeket!
Ami számomra a végkövetkeztetést volt az, hogy a résztvevők igénylik a komondor idegrendszeri vizsgálatának szükségességét ezzel is tovább elmelve a tenyésztés színvonalát és András ezirányú munkáját elismerik. Úgy érzem, hogy a vizsgálandó öszönök és elvárható viselkedés minta tekintetében is egyetértés van, azzal a megjegyzéssel, hogy le kell fektetnünk pontosan mit várunk el a komondortól és a többi fajtától eltérő kimondottan csak a komondorra vonatkozó tesztelési eljárást kell alkalmaznunk. Sokak számára nem elfogadható a teszt láncrakötéses része és ezzel kapcsolatban hangzottak el konkrét javaslatok is pl. otthon végzendő teszt, lezárt területen belül végzendő teszt. Ezeknek gazdasági korlátai nyilvánvalóak és egyértelműek.
Elhangzott még, hogy a tesztet a kezdetekben a klubbon belül szervezetten kell megvalósítani a tenyésztőket motiválva a részvételre és a jól teljesítő kutyákat előtérbe helyezve népszerűsíteni a tesztet a többi tenyésztő és a fajta iránt érdeklődő emberek körében.
Úgy gondolom, hogy a komondort nem csak különleges megjelenése, hanem egyedülálló természete is
( helyzetfelismerő képessége, a család iránti elkötelezettsége ) népszerűvé teheti. Meggyőződésem, hogy mai világunkban a magyar viszonyokhoz leginkább alkalmazható területörző-családi kutyafajta. Ezt a lehetőséget kell kihasználnunk és népszerűsíteni a fajtát.
Korózs Gábor szavait idézem, mely szerint " komondor támadásról szóló hírt még nem hallottunk, sok más örző-védő és más kutyafajtával ellentétben" azonban a köztudatban a komondor a bátorság, rettenthetetlenség példaképe ergo, ezt a sztereotípiát kellene nekünk helyesen a magunk javára fordítani ezzel növelve a fajta népszerűségét és segíteni a komondor tenyésztők munkáját.
Elkötelezett híve vagyok a viselkedés vizsgálatnak és a továbbiakban a TT keretein belül meg fog történi a tesztel kapcsolatos további teendők meghatározása. Kérek mindekit, hogy meggyőződéséhez hűen véleményét, elképzeléseit a továbbiakban is ossza meg velünk!
Örülök, hogy a Tenyésztési Konferenciát lezáró birka vacsora maradandó élményt okozott, melyért hálás köszönet Ibos Zoltán szlovákiai magyar komondoros társunknak, akit néhány héttel ezelőtt a szlovákiai Magyar Pásztorkutya Klub elnökévé választottak. Szeretném felhívni a figyemet, hogy még a Matyó Kupa kiállítás alatt jelezte nekem, hogy 2011-ben rendezni kíván egy magyar pásztorkutyás kiállítást Szlovákiában, melynek részleteiről a későbbiekben tájékoztat minket és a MEOE vezetőségét, magyar kutyafajtás szervezeteit.
A Matyó Kupáról illetve a hétvégi miskolci CACIB kiállításról képes beszámolót a későbbiekben a Klub honlapján olvashattok.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #29033 #29034 #29038] [előzmény: (29019) virányos, 2010-04-06 20:32:09]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28855. Elküldve: 2010-04-03 16:29:35 [3.]

Mint írtam a korábbiakban ennek a konferenciának nem az a célja, hogy döntsön kérdésekben. Az irányvonal jellegét szeretném feltérképezni, véleményeket hallani, beszélgetni amely mostanság nem igazán jellemző. Nem sok értelmét láttam azoknak a Konferenciáknak mikor eljött egy halom bíró és azonkívül szinte senki. Itt a tenyésztők legyenek az előadók, a mindennapi problémákra vagyok kiváncsi.
Ezenkívül véleményem szerint nem feltétlenül a küllembíró, munka versenybíró, terelőbíró, stb. ún. szakértőnek nevezett ember tudja a legjobban mit szeretnének a fajtát kezükben tartó emberek. Remélem sikerült nagyvonalakban leírnom miért vahn ez a Konferencia. Előtte más sokszor sok helyen elmondtam ezt, talán nem elégszer, de talán még most sem késő.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28856 #28861 #28865] [előzmény: (28853) Papp Gábor, 2010-04-03 16:11:26]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28854. Elküldve: 2010-04-03 16:21:28 [4.]

Én még bízom a jó időben és kérek minden résztvevőt a kiállítás sikerének érdekében a húsvéti sonka mellé lehetőség szerint mondjanak néhány jó szót a rendezvény érdekében az égiekhez.
Egyébként: jó idő lesz!!!
Amennyiben mégsem a kiállítói komfortérzet növelésének érdekében kb.10db sátor kerül felállításra az égi áldás "jótékony" hatásának ellensúllyozására. Mindemellett ideális kiállítói helyszín, aszfalt parkolóhelyek közvetlenül a kiállítás helyszine körül, értékes díjak, tenyésszemle lehetőség, rengeteg néző, magyaros ételek, lángos-rétes és egy tartalmas a tenyésztés irányvonalát lényegében befolyásoló tenyésztői konferencia és a közben illetve utána birkapörköltes vacsora várja a résztvevőket Mezőkövesden a Matyó Kupán!
A kérdések megválaszolását a Konferencia után tenném meg. Ez alkalommal én szeretnék kérdezni illetve beszélni az előre meghírdetett témákkal kapcsolatban és sok más egyéb felmerülő problémákról a résztvevőkkel.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28859] [előzmény: (28850) virányos, 2010-04-03 10:23:43]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28852. Elküldve: 2010-04-03 16:08:46 [5.]

A húsvéti időpont miatt sajnos túl nehéznek bizonyult szakértőket megnyerni ezért nem igazán sikerült, de a Viselkedési Tesztel kapcsolatban jelen lesz illetve megosztja velünk tapasztalatait Veszeli Péter. A bírálati lappal kapcsolatban a kuvasz klubtól szerettem volna valakit aki tud némi taasztalatot átadni az ő tenyésszemle lapjukkal kapcsolatban de nem sikerült. Viszont kaptam egy rövid szóbeli ismertetőt melyet örömmel megosztok a résztvevőkkel.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28853] [előzmény: (28843) Papp Gábor, 2010-04-02 12:25:07]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28842. Elküldve: 2010-04-02 11:41:16 [6.]

Köszönöm és remélem találkozunk Mezőkövesden!!!
Mindenkinek a véleményére szükség van!


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28843 #28844] [előzmény: (28841) Baliházi, 2010-04-02 11:29:58]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28840. Elküldve: 2010-04-02 10:11:37 [7.]

Idéznék a TT elnöki posztjára beadott pályázatomból, melynek megírásakor semmilyen "pszichikai nyomás" alatt nem álltam ( dátum: 2009.04.09. ) :
"A küllemi tulajdonságokat illetően a klub által szervezett tenyészszemléken és főtenyészszemléken történő bírálatokat objektívebbé, adatszerűbbé kell alakítani, de egyben szükség van az egyed összbenyomásának értékelésére is. Szükségesnek tartom, hogy a bírálati lapon a standardban megtalálható százalékos aránypárokat kiszámíthatóvá, értékelhetővé kell alakítani, ezáltal populáció statisztikai adatok segítségével meghatározhatóvá válna az egyes tulajdonságok rossz vagy helyes irányba való alakulása."
"A tenyészszemléken történő vizsgálatok, bírálatok jegyzőkönyvszerű kezelésével nyilvántartás felállítását javaslom, a törzskönyv és az egészségügyi szűrések, minősítések másolatának és a kutya aktuális állapotában készült fényképfelvétel mellékelésével. Az eredmények számítógépes adattárolása és feldolgozása erre programozott szoftverrel történne. Egy ilyen típusú nyilvántartás nagy segítség lenne a tenyésztőknek a párosítások megtervezésénél és egy újból felfedezett esetlegesen kiváló egyed vérvonalának, minőségének meghatározásához."
Meggyőződésem, hogy ezen szándékok a tenyésztők és a többi TT tag szándékaival is megegyeznek és támogatásra találnak. Ezért került be a Tenyésztői Konferencia vitaanyagába.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28841] [előzmény: (28837) Baliházi, 2010-04-02 06:50:53]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28807. Elküldve: 2010-03-31 12:25:33 [8.]

Természetes a felháborodásotok és osztozom benne én is. A reagálást - mivel az összes magyar kutyafajta érintve van - a Magyar Kutyafajták Szakbizottsága fogja megtenni.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28809] [előzmény: (28806) Baliházi, 2010-03-31 11:49:02]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
108. Elküldve: 2010-03-28 23:29:02 [9.]

Rendben ez érthető. Ezek szerint nem annyira sürgős az elhozatal, de azért igyekszem neki is jó helyet találni a szállítást meg majd megoldjuk valahogy. Ha van valami jelzem.


Téma: Fajtamentés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #109] [előzmény: (106) sator81, 2010-03-28 08:47:40]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
53. Elküldve: 2010-03-28 07:36:55 [10.]

Sajnálattal értesültem a HKK honlapjáról, hogy elhunyt Vecsey Kornél, a Harangoskúti kennel alapítója. Megrendüléssel olvastam, hiszen fiatalkori komondoros szárnnyitogatásom egyik meghatározó alakja volt. Rengeteg kiállításon találkoztunk vele. Akkoriban is korosódó emberként de hatalmas aktivitással járta a kiállításokat Farkasérközi Jolán Dorkával, Jászkiséri Kócos Apaccsal és saját tenyésztésű kutyáival akikkel igen szép sikereket ért el.
Mindezek mellett úgy gondolom mégsem ez volt legfőbb erénye. Mint kezdő kutyásokat nagy szerettel tanított ezen találkozások alkalmával, hozzánk mindig segítőszándékkal, azzal a tudattal fordult, hogy a tőle telhető legtöbb tapasztalatot átadja nekünk. Tette ezt nagyon bölcs, türelmes, élvezetes stílusban.
Mi nagy tisztelettel és áhitattal figyeltünk szavaira és úgy gondolom ez is hozzájárult ahhoz, hogy a fajtába "szerelmesedtünk".
Hálás köszönet érte! Nyugodjék békében!


Téma: In memoriam Fórum: KOMONDOR
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
105. Elküldve: 2010-03-28 07:20:07 [11.]

Mackó Sajószögedre került és egy jobb világra szenderült komondor kollégáját váltja egy cég telephelyén ahol kiélheti örző ösztöneit. Örökbe adása kicsit nehez indult mert nehezen lehetett elhozni régi helyéről, de végül az új gazdi aktív közreműködésével sikerült, amiért hálásak vagyunk!!!
Nappal tágas kifutóban pihenhet, éjszaka övé az egész telep.
Orsi, még annyit nem mondtam tegnap a telefonba, hogy az oltási könyve szerint 5éves volt, de ez igazából nem sokat változtatott a lényegen. Örülnek neki, elégedettek vele és szerintem a kutya is jól érzi magát, ez a lényeg! Majd alkalomadtán meglátogatom.


Téma: Fajtamentés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #107] [előzmény: (91) bolda, 2010-03-11 17:58:08]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
104. Elküldve: 2010-03-28 07:12:15 [12.]

Köszi a képeket! Megpróbálok(unk) keríteni a neki egy megfelelő gazdát, ami a régi gazda igényeit is kielégíti. Bár az ide vonatkozó a gazdától származó igényt a képeket látva megint csak nehez tudom megérteni. De biztosan bennem van a hiba a komondor megfelelő tartási körülményeinek megítélését illetően.



Téma: Fajtamentés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #106] [előzmény: (103) sator81, 2010-03-25 10:29:43]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28455. Elküldve: 2010-03-25 11:57:44 [13.]

Kedves Pisti!

A határozatod hétfőn került postára, remélem azóta kézhezkaptad. Azt nem értem mit értesz pontosan kiszolgálón de bízom benne nem a TT tagjait.
Ezzel a témával kapcsolatban ez az utolsó hsz-om, mert nem látom értelmét a további vitának. Akinek további kérdése van forduljon bizalommal a TT-hoz írásban állásfoglalás kéréssel.
A döntést a TT hozza és nem én egyszemélyben. A véleményemet én is hozzátettem az ülésen mint a többi jelenlévő. Megvizsgáltuk alaposan a kérdést erre az eredményre jutottunk legyszíves fogadd el, mint előtted sokan mások. Én is voltam ilyen helyzetben, én is megnéztem, hogy mik a lehetőségeim és végül úgy döntöttem, hogy nem adok be semmilyen kérelmet. Teljesen tiszta szándékaim voltak mint neked most, de ez a párosítás úgy megtörtént alávetettem magam a szabályoknak. Sőt a MEOE valamiért nem vette észre a korhatár alatti kan születési dátumát mert felhívtak, hogy miért fizettem közel 3-szoros árat a törzskönyvekért. Sőt akkor a Fillér kutyám már fiatal világgyőztes, HPJ-és kutya volt, tehát minősített stb. Tisztelem, becsülöm, hogy tisztán leírtad az eseményeket, de ettől még a szabály él és ezt a jövőben beadandó kérelmek miatt is be kell tartani. Sajnálatos események sora ami miatt ezek az engedélyek ílyen hangulatban születtek és ebben én is hibás vagyok. Szeretném ha ezen mostmár túllépve az egész populációt érintő problémákkal foglalkoznánk. Bízom megértő együttműködésedben!




Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28456] [előzmény: (28339) Kohári Pisti, 2010-03-24 09:17:49]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28454. Elküldve: 2010-03-25 11:26:05 [14.]

Sziasztok!

Jelzem, hogy véleményem nem minősül a TT. hivatalos álláspontjának. Ez a magánvéleményem.
Megnéztem a HKK és MEOE szabályzatát, erre vonatkozó szabályozást nem találtam. Ezzel együtt nem jelentem ki, hogy jogszerűtlen csak azt, hogy nem találok rá szabályozást. Az eset(ek)el kapcsolatban állásfoglalást kell kérnem a MEOE Tenyésztési Tanácsától és annak figyelembevételével vizsgálni az eseteket. Mindezek mellett amennyiben a bíró úgy ítéli meg, hogy jelen pillanatban van egy vagy több olyan tulajdonsága a kutyának amely miatt nem adható meg a tenyészengedély, de ezek a tulajdonságok még a kutya kora miatt vagy más egyéb okból változhatnak, akkor kiadja a tenyésztésre ideiglenesen nem alkalmas minősítést, mellyel akár a következő tenyészszemlén is lehet újra próbálkozni, de ez semmi esetre sem visszalépés.
Ezek az esetek lassan egy éve történtek ahogy leírjátok, legközelebb ha valaki bármilyen számára kérdőjeles problémát tapasztal javaslom a hosszantartó találgatások elkerülésének érdekében legyetek szívesek a lehető leghamarabb jelezni írásban a TT felé. Én ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy ez évtől minden tsz-en jelen lesz 1 vagy több TT. tag akiknek feladata a tsz jogszerű és szakmailag helyes lebonyolítását figyelemmel kísérni ha valami nem az, azt rögtön jelezni.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (28359) Baliházi, 2010-03-24 14:46:14]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28337. Elküldve: 2010-03-24 07:58:21 [15.]

Szia!

Gondolom ez a tagtoborzó célkitűzés nem szerepel az egyesület alapszabályában és hosszútávon azthiszem belátható, hogy nem működőképes, de egyúttal biztos vagyok benne és remélem, hogy ez csak a hab a tortán. Egyúttal most igazat kell adnom neked van egy közös érzés a tagjaitokban és ez egy erős kapocs köztetek.
Azt megígérhetem neked, hogy én nem ilyen taktikai alapokra helyezem a TT. működését, többek között ennek köszönhető a 7fős TT és több tag tagsága is, és ezt ne kritikának vedd csak szemlélet ábrázolásnak és a jövőben elvégzendő munka alapjának bemutatásának.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28338 #28339 #28341 #28355] [előzmény: (28306) Baliházi, 2010-03-23 13:39:15]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28286. Elküldve: 2010-03-22 23:06:08 [16.]

Sziasztok!

Így a nap végén a hsz-eket olvasva arra jutottam ,hogy akárhogy koptatom a billantyűzetet, úgysem fog semmi sem változtatni az engedélyek kiadásáról kialakult álláspontotokon.
Nem hiszem, hogy csupán csak azért kellene "hagyni" engem, mert elfáradok a magyarázkodásba, inkább csak Karcsi is belátta azt amit én. Szövegből kiragadott mondatrészek, túlzó, személyeskedő megjegyzések, feltételezések, előítéletekből adódó vélemények ezekkel nem igazán tudok mit kezdeni. A téma tárgyalásának elején még voltak konkrét kérdések, amelyek manapság már leginkább ledegradálódtak arra a szintre amely az aktuális politikát is jellemzi: "midegy ki, mit mond akkor is csak csalnak, lopnak, hazudnak". Ezzel nem igazán tudok mit kezdeni. Az engedélyeztetési folyamatban elkövetett hibámat elismertem, a következtetéseket levontam, ígéretett tettem a korrigálásra. Karcsinak PÜ-ben fűztem még hozzá néhány dologot, ha gondolja megosztja veletek, ha akarjátok megértitek ha nem, nem.
Én sokkal inkább szeretnék már koncentrálni arra, hogy a jövőben hogyan folytatódjon le egy engedélyezés, mi vagy mik legyenek azok a feltételek amelyek révén egy tenyésztő csak a legindokoltabb és kétszer meggondolt esetben forduljon a TT-hez engedélyért? Milyen konkrét kritériumoknak kelljen megfelelni a szülőpárnak, ki fogja végezni a kutyák szemléjét, stb. A téma tárgyalása közben folyamatosan jutottak eszembe ötletek, valószínűleg nektek is. Ha lehetőséget láttok rá erről szívesen folytatnék értelmes vitát.
A tenyészszemlére végül azért egy komondor csak "beesett" Erdélyi Karcsi egy formás szukával, akinek révén sikerült néhány szót ejteni Szabó Sándorral arról, hogy miért van szüksége a komondorosoknak részletes bírálati lapra illetve hallhattunk egy kis MEOE történelmet.
Az Edit és az Ica fiatal kanjairól annyit, hogy Icának szerintem igazolni lehet a hiányzást a törött lába miatt, Edit pedig 4 kutyával fog érkezni a Matyó Kupára 2 két múlva, köztük a kannal és feltételezem, hogy a tenyészszemlén is be fogja mutatni.
Nagyon rosszul éreztem magam, hogy a két kölyök kutyus gazdájával rossz híreket kellett közölnöm a kutyusokkal kapcsolatban. Nagyon lelkesek mind a ketten biztos, hogy sokat vitték volna kiállításra a kutyákat, talán nem adják fel és lesz másik komondoruk amivel szép sikereket fognak elérni.
Angélának gratulálok és remélem nem a Matyó Kupa idejére fog esni az utazás!



Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28287 #28288 #28289 #28290 #28306] [előzmény: (28242) virányos, 2010-03-22 11:44:17]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
306. Elküldve: 2010-03-21 12:47:40 [17.]

Válasz a Társalgóban.


Téma: Tenyésztés Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (305) virányos, 2010-03-21 10:53:13]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28220. Elküldve: 2010-03-21 12:45:35 [18.]

Szia!
Természetesen lehet, erre már számtalan példa volt, van és lesz is. Tapasztalataim szerint probléma a kölykökkel inkább az idős kutyák esetében fordul elő.
A probléma nem itt keresendő hanem a kutya tenyészértékének megítélésében. Egy 9 hónapos komondor nagy testű lévén még mindíg nem fejezte be fejlődését. Sőt még 1 évesen sem, de erről már az előző hsz-ekben ejtettünk szót. És azért az belátható, hogy igazi tenyészértéket csak teljesen kifejlett, kinőtt egyeden lehet mérni.
A szakmai alapot jelen esetben nem állatorvosi és állattenyésztői adatokban kell keresni, hanem abban, hogy a tenyésztő előre "tenyésztői kihívást", lehetőséget, tulajdonság rögzítést, javítást célzó, vérvonal alapítást kezdeményző vagy folytató, feledésbe merült vérvonalat fellelő és újra használó, stb. jeleggel kéri az engedély megadását vagy azzal, hogy a véletlen fedezés tényét látva vagy a vemhességet fél időben észrevéve olcsóbban akar hozzájutni a Tkv-höz.
A komondor standardjában le van írva a helyes komondor jellem és a küllemi adottságok esetében a teljes fogazat is. Az, hogy miért van mind a 42-re szüksége leginkább csak a farkasok tudják, amennyiben elfogadjuk, hogy ez a faj a komondor őse. Ha most azt mondjuk, hogy rendben nincs szükség a P1-es és M3-as fogakra akkor később már ha felbukkan P2-es, P3-as, M1-es, M2-es hiány sokan már csak legyinteni fognak elvégre nem mindegy már, hogy eggyel kevesebb vagy több?!
Nem látom értelmét visszafelé menni, szerintem nem a fogak esetében kell engedni, hanem meg kell próbálni az ösztönre jobban odafigyelni és a jó agyú kutyákat nagy előnyben részesíteni a pároztatások tervezésénél. A múltkori engedélykérelem kapcsán a jelenlegi TT-n belül egységes volt az fenti okok miatt az álláspont a komplett fogazat tekintetében és én személyszerint nem is tervezem ennek változtatásának kezdeményezését.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28226 #28232] [előzmény: (28218) virányos, 2010-03-21 10:56:32]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28215. Elküldve: 2010-03-21 07:44:55 [19.]

Ez még kidolgozás alatt van, nem határoztuk meg. Erről szakbizottsági egyeztetés várható, hiszen nem csak mi térünk át, hanem a többi magyarfajtás klub is.
Amint lesz újabb fejlemény arról tudni fog időben mindenki, illetve lehet rá javaslatokat is tenni.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28217 #28218] [előzmény: (28213) cackab, 2010-03-21 07:38:15]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28214. Elküldve: 2010-03-21 07:39:32 [20.]

Ahogy Tóni mondaná, nem az a lényeg, hogy milyen titulusod van hanem, hogy mit teszel, a cím egy eszköz azok megvalósításához. Nos, én ebben a szellemben próbálom végezni a rám bízott feladatokat.
Köszönöm a bizalmatokat, megpróbálom megszolgálni.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (28190) Baliházi, 2010-03-20 06:48:06]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28212. Elküldve: 2010-03-21 07:32:53 [21.]

Elnézést, félreértettem János hozzászólását.
Alapvető FCI szabály és törekvés az, hogy minden fajtatiszta, ismert ősökkel rendelkező kutya kapjon tkv-t. Ezért vannak kitalálva az ilyen dolgok mint felülbélyegzés, reg. lap. Természetesen szankciókkal próbálják elősegíteni azt, hogy ezek száma minnél kevesebb legyen. Aki úgy tenyészt ahogy leírta János vagy te azzal jogilag nem igazán lehet mit kezdeni, mert a tenyésztéshez való joga mindenkinek egyénileg van, abba nincs senkinek beleszólása. Ezzel azt lehetne kezdeni, hogy feltételekhez kötni pl. a kennel név kiváltását, stb. ezzel is szelektálni egy kicsit a tenyésztői munkára alkalmatlan embereket. De ha jól tudom erre vonatkozóan nincs FCI szabályozás kidolgozva. Amúgy meg marad a vásárlói kifogások tömkelege, magyarázkodás, hírnév rontás sok-sok probléma ami a nem tiszta tenyésztéssel jár és ezek azért megnehezítik az ilyen tenyésztő munkáját, pláne magyar fajta esetén.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28216] [előzmény: (28211) cackab, 2010-03-21 07:13:18]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
100. Elküldve: 2010-03-21 00:58:44 [22.]

Szia!
Mizujs a 2éves kutyussal? Sikerült már fényképet szerezni róla?


Téma: Fajtamentés Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #102] [előzmény: (97) sator81, 2010-03-12 13:46:03]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28210. Elküldve: 2010-03-20 23:52:06 [23.]

Ettől a kortól lentebb vinni a tenyészthetőség korhatárát szerintem már nem lehetséges. Ennyi idő minimálisan kell ahhoz, hogy a kutya a fejlődését nagyjából befejezze, kialakuljanak a fontos pozitívumai, negatívumai és elbírálható legyen. Továbbá kizártnak tartom, hogy a MEOE elnöksége és tenyésztési szekciója engedélyezne egy alacsonyabb korhatárt, én még abban sem voltam biztos, hogy ezt elfogadják.
Valószínűleg nincs is másik fajta ahol ezt engedélyezték, de erre vonatkozóan nincs konkrét adatom.
Általában csak a MEOE Tenyésztési Szabályaitól szigorúbb feltételeket engedélyeznek, itt most mi érzésem szerint kivételezettnek számítunk és ez a szakamai indokokkal alátámasztottságnak köszönhető.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28211] [előzmény: (28200) cackab, 2010-03-20 18:07:48]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28209. Elküldve: 2010-03-20 23:44:25 [24.]

Természetesen nem etikus, de szerintem itt még nem tartunk. Minden TT tag tisztában van azzal mik a komondor külső jegyei. A TT programjában nem az szerepel, hogy a fajta átalakítása, hanem az, hogy a fajta megőrzése, nemesítése a cél.
Ezek a problémák egyik kutyánál sem álltak fenn és ha fennálltak volna akkor bizonyosan nem kaptak volna engedélyt.
Van esetleg konkrét, nem kisarkított javaslatod arra, hogy a jövőben milyen más szempontot vegyünk figyelembe az engedélyek odaítélésénél?


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[előzmény: (28208) Harapós Szeles, 2010-03-20 21:07:37]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   


Monoki Szabolcs


Tagság: 2009-04-28 12:00:08
Tagszám: #73339
Hozzászólások: 73
28189. Elküldve: 2010-03-20 00:01:58 [25.]

Nos,a magyar "leleményességet" még a nálam sokkal okosabbak sem tudták soha megakadályozni. Aki becstelen az előbb-utóbb úgy is kiderül, nekem nem érné meg.
Jelen esetben a bejelentés legkésőbbi időpontját úgy kell majd meghatározni, hogy ne néhány napot kellejen csúsztatnia a inkorrekt tenyésztőnek hanem esetleg 2 hónapot. Az már látványos egy kis komondor méreteiben, hogy nem 2 hanem 4hónapos méretű. Persze ha nem TT tag vagy HKK tetoválómester csinálja a jelölést akkor ez a tény a kutyát nem fogja érdekelni később pedig a két hónap már nem fog feltünni.
Tény, hogy ezt csak nagy odafigyeléssel, az állomány figyelemmel kísérésével lehet majd kiszűrni. Nos többek között ezért is vagyunk 7-en a TT-ban és persze bízom benne, hogy a komondor tenyésztők nagyobbik hányada nem kockáztatja néhány ezer forintért a tenyésztői hírét.


Téma: Társalgó Fórum: KOMONDOR
[válaszok erre: #28190 #28192 #28194] [előzmény: (28188) fehér hunyor kennel, 2010-03-19 23:26:17]
Kezdő
Monoki Szabolcs adatlapja Privát üzenet küldése Felvétel a címjegyzékbe Felvétel tiltó listára Hozzászólások száma:   
 Találatok száma: 73
    / 3 
Lista: 
Kép:
Smile:
  
Az oldal 0.024480104446411 másodperc alatt generálódott.

  Cégadatok  |   Felhasználási feltételek  |   Adatvédelem  |   Általános Fórum Szabályzat  |   Médiaajánlat  |   Segítség
  Netboard Bt. © 2001-2013. E-mail