--------------------------------------------------------------------------------
Kaptam híreket Rodschild Béláról, akit már Báró úr-nak hívnak.
nagyon szeretik és teljesen felvidította az idős házaspárt, akihez került. Kiderült, hogy abszolút jó választás volt, mert pont olyan, amilyen kutyát szerettek volna. Nyugod, nem ugrálós, de a nagypapát árnyékként követi és első szóra szótfogad neki. Már hőrzi is a házat és az öregeket.
és nagyon köszönik a kutyát!
ez nem igaz a lajkára! A lajkák még mindig vadászkutyák, igen erőteljesen él bennük az ősi vadászösztön.
Az anyaországban és még nagyon sok országban mind am ai napig vadászkézben van a fajta.
A tenyésztők -akik nem vadászok- azok is figyelnek a vadászösztönre. Szeretném ha ez így is maradna...
Inkább az a gond, hogy sokan dísznek nézik, pedig ez egy eleven tűz... sok esetben kellett eltanácsolnom embereket a fajtától és másik hozzájuk jobban illő-alkalmazkodó fajtát ajánlani
Igen tipikus lajka szokás az időnkénti bepróbálkozás,.
Kizárólag azért nem annyira jók ezek a tulajdonságok, mert már sajnos nem arra használják a kutyát, amire való.
Más fajtákkal is ez a probléma.
Reméljük, hogy Bélánknak már nincs ilyen mozgásigénye és megelégszik azzal, hogy a gazdival sertepertélhet.
Úgy tudom Boránál nem rongált, csak időnként erősködni próbált emberrel is, kutyával is.
a lajka ősi orosz vadászkutya, a gazdától távol (10-20 km-s távolságban is) önállóan képes megállítani a vadat (jávor, medve, stb.)
Önálló, független, de ennek ellenére mégis ragaszkodó, imádja a gazdát és annak közelségét.
Ha nincs mozgatva, nem kap feladatokat akkor szökik és rombol.
A fajta domináns, nagyon könnyen átveheti a család feletti uralmat, ha erre nem figyelnek.
Nem ugatós fajta, csak akkor ugat ha oka van rál. A hangja változatos, hiszen már az ugatás hangszínéből tudni hogy milyen vad áll előte.
Nagyon szeretem a fajtát, ódákat tudnék róla zengeni. De az tény hogy ez a fajta nem való akárkinek. Iszonyatos mozgás igénye miatt -napi 2 órás szabad séták-...
--------------------------------------------------------------------------------
Kolléganőm mesélte tegnap, hogy milyen jó kutya Rodshild Béla és milyen jól kijön a nagypapájával.
ugatni még ritkán ugat, de nagyapót követi mindenhova mint az árnyék. és nagyon szeretik az öregek a kuttyot.
ja, és meg is köszönte, hogy összehoztam a kutyát velük. pedig én csak ajánlottam neki egy ebet, és azt is Bora megkérdezése után szóval... nem az én érdemem.
agi0001 22014. Elküldve: Ma, 07:45:23 [1.]
Bora azt mondta, hogy Röfi, a yorki mix és Gréti is gazdis.
Sőt, Rotschild Bélát is örökbe adta egy idős házaspárnak
lajka 21432. Elküldve: Tegnap, 16:25:27 [15.]
-------------------------------------------------------------------------------
Bélara van érdeklődő?
agi0001 21434. Elküldve: Tegnap, 16:38:54 [13.]
Nincs
lajka 21436. Elküldve: Tegnap, 16:39:54 [11.]
Sajnos lajkát örökbe adni lehetetlen... fiatalt sem könnyű de az időseknek végképp nehéz hirdetem tovább
agi0001 21439. Elküldve: Tegnap, 17:13:10 [8.]
Hát igen. És ráadásul nem nagyon fér össze másik kannal, így nagyon értékes helyet foglal Boránál már nagyon hosszú ideje.
lajka 21440. Elküldve: Tegnap, 17:17:46 [7.]
sajnos én sem tudom magamhoz venni... telt házas vagyok...
Tudom hogy nehéz velük, pedig már ajánlottam mindenkinek, olyannak is aki kölyköt keresett, beajánlottam annak aki kifejezetten orosz-európait akart...
az a legnagyobb gond hogy egyáltalán nem olvasható a tetkója, mert lehet hogy a tenyésztője tudná hogy hova tartozik eredetileg
agi0001 21441. Elküldve: Tegnap, 17:28:43 [6.]
HÁtha egyszer kerül valaki, aki mégis lajkát szeretne, de már nem fiatalt, például azért, mert ő maga se fiatal már.
Miért vesznek az emberek lajka kölyköt? Mi a vonzó benne?
mindjárt küldöm a fotókat Béláról egy másik lajkásnak ugyanis nála érdeklődtek volna menhelyen levő lajka után -igaz nyugat-szibériait keresnek, de megpróbáljuk beajánlani Bélát
Nagy testű, nem fiatal, valószínűleg fajtatiszta lajka kan kutya. Elütve találtuk a XIII. kerületben.
Lábát műtötték, de már jól van.
A menhelyi körülményeket rosszul viseli, nem tartható falkában, mert okoskodik a gyengébb kanokkal.
Emberekkel problémamentes, barátságos eb.
Elhelyezése nehezen megoldható, ezért SOS gazdit vagy ideiglenes befogadót keres!
Nagy testű, nem fiatal, valószínűleg fajtatiszta lajka kan kutya. Elütve találtuk a XIII. kerületben.
Lábát műtötték, de már jól van.
A menhelyi körülményeket rosszul viseli, nem tartható falkában, mert okoskodik a gyengébb kanokkal.
Emberekkel problémamentes, barátságos eb.
Elhelyezése nehezen megoldható, ezért SOS gazdit vagy ideiglenes befogadót keres!
[b]érdeklődni: 06-70-204-0001, bora@koborka.hu[/b]