keresek valakit Pesten, aki a dreambox dm 8000ra minden szoftot feltesz es a vinyot beszereli, hogy itt nalam mar csak ra kelljen dugni az parabola antennara. Az antenna astra-t es thor-t fog. Fogni szeretnem a digi-tv-t, astrat, sky-t es esetleg angol adokat is. Segitseget termeszetesen kompenzalnam.
Egy Kathrein UFS-910-zel az a problémám, hogy 3 USB port van rajta. AZ elsőben egy pendrive van a /dev/sda lenne és Multibootnak kellene mennie róla, a másodikhoz a /dev/sdb lenne egy külső USB-s rack van csatlakoztatva, erre szoktam felvenni, a harmadik a /dev/sdc többnyire üres. A baj az, hogy egy-egy reboot után felcseréli az eszközök azonosítóját (pedig ugyanott vannak, ahol előzőleg is voltak), ilyenkor nem indul el a multiboot és a felvételeket sem találja. Volt, hogy a külső HDD-hez két linket is csinált, egy jót és egy rosszat. Az fstab írásvédett területen van, úgyhogy oda fixen nem tudom beírni. Az init.sh scrip, meg túl hosszú és bonyolult is nekem. Van valami egyszerű megoldás?
Szeretnék segíteni, de az első probléma, hogy ha letöltesz egy file-t, annak a létrehozási dátuma az az időpont amikor letöltöd... Innentől nincs mit eldönteni, mert mindíg a legutoljára letöltöttnek lesz a legfrisebb a létrehozási dátuma.
Egy kis segítséget kérnék. Nem nagyon vagyok járatos a Linuxos scriptek írásában.
A feladat a következő lenne:
1. a Netről a www.akarmi.hu címről /TMP könyvtárba letölt egy key.reg filét
2. összehanolítja a letöltött file létrehozásának dátumát a /var/key könyvtárban lévő ugyanilyen nevű filével.
3. Ha a letöltött file régebbi vagy azonos dátumú a meglévövel, akkor egy üzenet a képernyőre, hogy "nem nyert"
4. Ha ujabb, akkor letörli a meglévő filét, és az ujat bemásolja a /var/key könyvtárba