Rég voltam itt, B.U.É.K minenkinek!
Most uhu UBK4-en és UBK3-on is megy nekem a vdr-2.6 a szabad szerverekkel és (tevii-s470), távirányítóval, de az utóbbihoz kell nekem a vdr-remote plugin is.
Üzemel a vuplus4 box is.
Egyelőre csak a saját kártyámmal és a szabad szerverekkel melyeket naponta illik frissíteni az oscam readerekben és ez táplálja a vdr-t is.
Kaptam egy szintén döglött amiko-alien boxot, majd megkísérlek a két döglöttből életképest csinálni.
Nem értek az ubuntuhoz (lehet, hogy mégsem tökéletes dvb téren?) sem a tvheadendhez. Számomra viszont érthetetlen ez, hisz a dmsg szerint van a rendszeredbben eszköz.
Miért nem próbálkozol a problémás tbheadend helyett a szimpla vdr -rel? Nincs az az uborkához? Csodálkoznék, hisz nekem az UBK1/32, UBK1/64, UBK2/64,UBK2/64,UBK3/64, UBK4 /64 alatt vígan megy a TEVII kártyám (igaz PCIe őkelme) A VDR -rel, megjelenítőként még a kodival is, nemcsak a xineliboutputtal. Még szkriptem is van a VDR-hez a 48 órás kártyamegosztó szerverekhez.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni,hogy életre keltsem?Nem jelenik meg Tvheadend alatt a Tevii S662 tunerem.Ubuntu 20.04 a rendszer.Libreelec alatt mukodik,viszont Ubuntunal no frontend uzenetet kapok.
$ dmesg |grep dvb
[ 780.550270] dvb-usb: found a 'TeVii S662' in warm state.
[ 780.550579] dvb-usb: will pass the complete MPEG2 transport stream to the software demuxer.
[ 780.550673] dvbdev: DVB: registering new adapter (TeVii S662)
[ 780.555172] dvb-usb: MAC address: 00:18:bd:5b:14:c4
[ 780.555669] dvbdev: dvb_create_media_entity: media entity 'dvb-demux' registered.
[ 780.876945] dvb-usb: no frontend was attached by 'TeVii S662'
[ 780.947660] dvb-usb: schedule remote query interval to 250 msecs.
[ 780.947665] dvb-usb: TeVii S662 successfully initialized and connected.
Sziasztok .
Kezdő vagyok meg e téren ,meg lehet nem is jó helyen járok a kérdésemmel kapcsolatosan.
szóval adott egy linuxos műholdas beltéri egység ,amin a magyar adásokat nézem ,Zgemma star s.
Hogyan tudnám a csatornákat megosztani egy másik okos tv-vel,kábelek nélkül ,ami egy másik szobában van ?
Tudnám valahogy IpTV-re átalakítani a csatornákat ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Még megvagyok!
Igyekszem az évek során szerzett tapasztalataimat valahol rögzíteni.
Örülök, hogy válaszoltál, nálam még mindig megy a VDR.
Most fogom igazán beizzítani a nekem újabbat. VDR-2.4.0.
Az alapjai már működnek szépen, van benne újdonság. hisz Klaus már két éve nem hozott ki újabb stabil verziót belőle
A skindesigner tetszik, újabban a xineliboutput megy nálam, mert azt nem hagyták el annyira, mint a softhddevice -t és true colorral is tök gyors és igen jól konfigurálható.
Lassan a VDR is a githubra költözik, mint minden. Még én is.
A wikihez hozzá lehet ám szólni, biztosan van még benne sok hiányosság. (csak egy ingyenes github regisztráció kell hozzá)
Nincs szándékom törölni a githubról a wikit.
tud valaki nekem segíteni adott egy tbs 5220 típusú usb tuner.A rendszer ubuntu 16.04 erre szeretném telepíteni , dvb c re.
De fingom sincs hogy kezdjek neki...
A valaki szán rám egy két percet nagyon megköszönném.
Kaptam egy pctv 460e műholdvevőt, felismerés a PC, driver is oké, de nincs jel.
Rámértem a kimenetre, úgy néz ki, csak 1-2 volt megy az lnb-re.
Mi szarhatott be benne?
A fàjlokat làtom a .../PLUGINS/lib mappàban. Na most akkor lehet hogy nem engedèlyeztem valamit , mert ha kiveszem a fàjlokat hibàt dob ,tehàt a fàjlokat làtja.
Szerintem itt nem a .conf file-okkal van a baj, hanem a lib-ekkel. Az sc nem csak egyetlen lib-et gyárt, hanem minden kódolási rendszerhez, amit engedélyeztél, egyet-egyet.
Tehát a libvdr-sc.so.2.x.x lib-en kivül pl:
libsc-irdeto-so.2.x.x, stb.
Nálad ezeket a libsc file-okat nem találja.