nem olyan eggyszeru a dolog mivel a h+ on a chipbe integraltak a lejatszo egy reszet igy vedve a termekekuket-bar ezzel a frissites lehetoseget eleve kizartak. Ha a salyat lejatszojat hasznalod akkor tudod kihasznalni a kartya harware-s kepesegeit. Ha a kulon szoftware-t hasznalsz akkor egyszeruen csak a kimenetet hasznalod a kartya chipje nelkul. Egyebbkent a h+ sem egy jol tamogatott kartya szoftware szempontjabol es a pctv sat sem arrol hires(lasd softdecod) Ugy hogy vard csak a csodat(bar hany eves is vagy?meg hiszel a csodakban?)
Ati radeon nekem is van. Ki is teszi a képet, csak hát engem a keret zavar. Kicsit összenyomja a képet. Ha kipipálom az oversan-t, akkor meg a kép alját vágja le, és ezáltal torzul a egész kép (nyujtott fejek).
A H+ viszont ki tudná rakni, mert mpeg2 jön a műholdról, csak kéne valami ügyes emberke akir ír hozzá progit, hogy kitegye rá a PCTV képét.
szerintem nem megoldhato a dolog mert a h+ csak a sajat lejatszojaval tud kitenni fix formatumokat (mpg1 mpg2 dvd) es bizonyos esetekben van mar progi win 9x ala ami hasznalja a kimenetet de az is csak a filmeket kepes kezelni. Viszon egy ati ill ge4 (nwiew-el) tv outon keresztul teljessen jol muxik legalabbis en ugy hasznalom.
Sziasztok!
Bocsi, ha nem éppen a témába vágó a kérdésem. Szóval van nekem egy Real Magic H+ kártya a gépben, na meg persze egy PCTV Sat. Azt meg lehet-e oldani, hogy a H+ kimenetén tudjam nézni az PCTV képét? A felvett anyagot szuperül le tudja játszani a H+, de én nem csak úgy szeretném látni a képet. Előre is köszi a segítségeteket.
Akkor próbáld meg az ffdshow saját feliratozóját bekapcsolni. elvileg az minden feliratformát kezel, és tuti beleteszi a képbe a feliratot.Nekem az a bajom vele csak, hogy nem lehet a képen kívülre a fekete sávba letenni.De lehet pont ezért lesz neked jó.
Azamos on nix viasat3 ha jól tudom.Arra a holdra ahol a viasat3 van még nem forgattam rá semmit. Egyszer kzdöttem, de hideg is volt sötét is, nem is jött össze.
ge 4200 pinnacle tv in-out 128mb - kozben eloszedtem a jo oreg bs playert azzal megy de a kepminoseg kozel nincs olyan jo mint az mvplayerrel. A zoomplayernel megtalaltam: van egy olyan opcio hogy felirat kihelyezese overlay feluretre ott megoldodott de a problema itt meg az hogy nem mindeggyik feliratot kezeli. Nem egyszeru mi? az mv-ben nem talaltamilyen opciot de meg a divx g400 opciokban sem . Tipp?
Egy szürke UPC-s tükröt tettem fel. Elötte egy viharvert 110es volt fent és hihetetlen de ez a kis picike tányér jobb nyereségű.
Milyen kártyával adod ki a tv re a jelet? Nekem egy Matrox Marvel g200 am van, és azzal semmi gikszer. (de semelyik ismerősömnél sem volt vele gond)
Kiváló dolgozó
anonymous
39. Elküldve: 2003-02-17 23:22:32,
pinnacle satkártya+xp?
[10.]
KrapulaX mekkora tukor van fonn az amoshoz?
mas: ajanlottad az mvplayert az ffshowhoz tok jo de a felirattal van nemi gondom a divx g400-t allitottam be hozza a monitoron megy is rendessen de a tevere kiteve a kep tokeletes de a felirat sehogy nem megy ki tudsz errol valamit? udv hori
egy 4 es diseq kapcsoló és kész.
A koax ami eddig kiment a tányérhoz, belemegy ebbe a "dobozba" ennek meg 4 kimenete van, a 4 kimenetet rákötögeted a többi fejre. A setupban megadod, hogy melyik számú kimenet melyik műhold felé néz és kész.
Nekem ráadásul a pctv sat kártyáról tovább is megy egy koax egy KMENSAT digitális beltérire.Ha nem megy a progi akkor azon jön a filmmúzeum.(vagyis jött mert most nagyon kódoltnak néz ki, így vagy az atv vagy a hirtv re állítom be)
Egy 4 es disecq van fent egy tányér az astra1 felé néz meg rajta egy fej a HB felé, egy tányér az amos egy tányér az astra2 felé les.
Az amos ról ami szabadon vehető az szépen jön is
NEm küzdök az XP vel, maradok a winME nél, mert nem ment az xp alatt a (matrox marvel g200 am sem.
Kiváló dolgozó
Anonymus
33. Elküldve: 2003-02-15 02:25:03,
pinnacle satkártya+xp?
[16.]
KrapulaX: nekem fut XP alatt is tökéletsen (lehet hogy azért, mert nem az XP drivereit használom, hanem az alaplaphoz kapottakat). SP1-el is müködik, bár mindig a kártya beüzemelése után tettem fel, elötte még sosem próbáltam. 8.1-es DirectX-et használok (ami a Pinnacle cd-jén volt).
krapulax: van egy linuxos haverom red hot 8 van neki fenn(agyon dicséri) betettük neki a sat kártyát, négynapi görcsölés árán elinditotta majd a linuxos decoderprogival jo pár csatit decodolt bár azért még nem tökély a dolog mert szinkronhibák meg hangcsuszások elöfordultak de biztato kezdet (bár a multifunkciok miatt valszeg maradok a winfos mellett-bár egy pillanatra megszédültem linux felé)(azért még elrettent az a két három nap ami kell egy - egy uj driver telepitéséhez
hori: köszi,ez nagy segítség, így nem húzom ujra az egész rendszert hátha jó lesz. Majd hamarosan kinön az XP SP1a hátha azzal elindul.
Amúgy a decoderprogit én is várom már nagyon.
Nos ugy vélem az sp1 az oka hogy a kártya nem megy xp alatt ugyanis másik wincsire felgyömöszöltem az sp1-el bövitett xp-t és ott megint nem sikerült elinditani a kártyát. Igy marad az alap xp azon müxik rendesen. Remélem hamarossan megirják a pinnacle kareszra is a decodoloprogit. Akkor már teljes lessz a kép.
L Miklós : az a szép az egészben, hogy win98 winME alatt szépen megy. csak xp alatt nem.(boot szelektor van fet és ha ME ben megy a gép akkor megy a kátya ha XP megy akkor nem) Bár a yaDVB ki tud csikatni képet, csak elég fapados az a progi.
directX ből asszem a 9 van fent de megnézem biztosra
[Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 1970-01-01 01:33:23]
Nekem fent van a bsplayer, és a DIVX 5.0 komplett. DirectX az alap XP professional, nem töltöttem le újabbat. Az sp1-et pedig fel sem tudom rakni mert valahogy nem engedi így az alap van. Nekem az astra-ra van állítva, igazából nem néztem a zenei csatorna kínálatot,de ha megveszel egy satelit magazint ott az összes műhold összes csatija fel van sorolva aszt hiszem az összes számban leközlik mindig.
Nekem Xp alatt szinte az első pillanattól kezdve megy egyedül a monitor beállítással volt gond. Felvenni is jól vesz fel. Trex konvertálásra jó ha például dvd-re vagy VCD-re akarod kiírni a filmet vagy a felvett műsort de a kiterjesztése nem kompatibilis a megfelelő írhatóság miatt.
Még egy dolog eszembejutott kinek milyen directx van fenn mert most csak az xp -be illesztett van fenn azzal megy elötte fenn volt a 9 -s direcktx lehet hogy azt nem szereti?De fennáll a lehetöság hogy az sp1 ben van valami ami okozza a kompotibilitási hibákat Ja én decemberbe vettem a kártyát a hozzá adott lemezen már a 2.6-os driver van(persze azzal megy most) egyébbként mért kell a trex? A rögzitett anyagot nekem trex nélkül is lejátsza bármi.