sziasztok!
dbox 1 hez kellene minden féle segítség,nincs használati útmutatóm hozzá, betaresearch modul és smartkártya mire jó ...minden infó fontos lenne..
köszi
Dbox2 nokia
http://www.panoramio.com/user/1927391
Haladó
Leíratkozott felhasználó
65. Elküldve: 2006-01-26 19:27:06,
DBOX/AMON
[2.]
Igen mivel a távja megegyezik Dbox2-vel,en a Dbox2-es Nokiamat egy URC-22B(olcsó piaci szar)univerzális távval kezelem.
Sziasztok
van egy d-box1 dvb2000 és egy amon 5.4 modulom .
a fej az astrara van lőve
Milyen kódolt adásokat tudok vele venni, ill. mit kell tennem hogy kódolt adásokat tudjak nézni.
hali,
nekem dr jamal fut a boxon,
regebbi allsas (talan 4.1) modullal.
nekem megfelel.
viszont van egy-ket napja egy olyan gondom,hogy csak a vertikalis pol. csatornakat tudom fogni vele.
a horizontalisakat nem.
tud valaki segiteni a problema megoldasaban?
udv,
nekem korabban a beta8-as dvb2k volt benne, a modulban pedig amon4. Kesobb megprobalkoztam egy amon4.1-el, ami elvileg conax es skycrypt tamogatast is tartalmaz, de nem mukodott. 64k-s flash-be irattam, nem eepromba, talan ez volt a hiba. Vagy a file. jelenleg a Jamal 1.3-as patch van benne, elsosorban a diseq kezeles miatt, de bizonyos dolgokban tenyleg jobb, csak szokatlan az OSD. Van, aki a wanessara eskuszik, de nem voltam hajlando annyira szetbarmolni a modult, aminnyre kell hozza, ill. nem tudom, hogy mivel jobb. Amit nezni lehetett, tudtam nezni, bar kb. 3 honapja mar nem hasznalom.
Urak! A duci dekódermodulba melyik Amon/Allsas verziót és a dbox1-be melyik DVB2000 firmware-t érdemes használni? (eredeti beta8 vagy Jamal?) Az ORF1, 2 vételére mindenképpen szükség van a többi vehető, más kódolású csatorna mellett.
hali !
az előbb elfelejtettem írni,hogy ha kódolt csatira váltok akkor wait for PMC felirat jelenik meg utána a nagy sötétség.DVBK B gomb menüben kell valamit állítani ? köszi csá
hali mindenki !
végre sikerült GODFATHER által leírt progikat betölteni.DVBedit progival sikerült az sbr file-ket betölteni.27SF512 IC-t még nem tudtam venni.27c512-vel sajnos a C-CAM úgy néz ki hogy nem műkszik.kódolt csatikat sajnos nem sikerült előhozni funcarddal.én is kíváncsi lennék, hogy GODFATHER milyen progikat tud így nézni.
T. mindenki aki segíteni tud Budapesten vagy környékén!
Nokia d-box 1-om gyengélkedik, diseq és egyebek ? Aki tud segíteni írjon!
Előre is köszönöm : András
sziasztok !
most volt csak időm próbálgatni a dolgokat,hát nem jutottam előbbre.próbáltam 3 régebbi dvbmem progit, mindegyik serial errort ír.a progi nem látja soros porton a dbox-ot.sbr file megnyitásakor is már hibát jelez.soros null-modem kábellel próbáltam.DVBK transbox nekem is műkszik.
Milyen verziószámu DVBMem-el próbáltátok? Mert szerintem a legújabb (v 0.2.4.14) hibás.
Nekem egy régebbi (v.0.2.1.44) verzióval sikerült. Hogy müködik-e azt nem tudtam kipróbálni ,mert nincs wanissa modulom.
Ha sikerült a DVBK-t betölteni irjátok meg a tapasztalatokat!
A Jamal menüben kapcsold ki az EMM pid-et ( 6-os pont OFF ).
Állitsd be a helyes ECM-et, majd lépjél ki a menüből, és tárold el új csatornaként. ( menü -7-A-2 vagy 3 ).
koszi,azzal probalkozom..
a transbox pl. kitunoen mukodik.
lehet,hogy a dvbmem-et hasznalam rosszul?
inditaskor scsi hibat jelez,majd barmilyen
parancsnal serial errort..
lenne meg egy kerdesem:
dr jamal fut most a boxon,amivel
olyan gondom van,hogy egyes csatornakat (pl. hollandok)
csak ugy tudok nezni,ha az EMM/EMC-t atallitom (menu,C,0).
ez miert van?
van megoldas?
udv,