Az a meglátásom, hogy a hamar munka sose jó.
Nem szabad kapkodni, nem sz@. ez!
Antenna vagy csak a fej beállitásánál, pláne a mérésénél jobb ha körültekintően járunk el.
Figyelembe vesszük az eddigi véleményeket - igaz abból származhat előítélet is, de nem feltétlenül - igyekszünk a legkevesebb hibát véteni a beállitásnál, mind a lavór, mind a fej vonatkozásában.
Minden esetre egy mérésből nem lehet korrekt megítélést tenni, ezért szerencsésebb ha több LNB-t megmérünk egy alkalommal. (Még itt is figyelemmel kell legyünk az időbeni jelszint - változásra.)
Az is jó, ha még meg vannak előző mérések eredményei
Ha pedig több alkalommal is meg tudjuk ismételni a mérést, az már lehetőség az egzakt értékítélethez.
A becsmérlő, megalapozatlan vélemény még azzal a hátránnyal is jár, hogy most kezdő fórumtársunk félre vezetődik, ami meg - gondolom - senkinek nem áll szándékában.
Lásd még: 2010. május végén történt mérések eredményeit a 2545. és 2551. hsz.-ban. (ebben a topikban!)
Bocs, pontosítsunk: "jobb az Invacom prim (SNF031) offset sugárzóval"
Ez az LNB nem prím, hanem karimás(=flanged), melyre a tükrödhöz pontosan illeszkedő sugárzót (=feed) szerelhetsz, mely lehet prím v. offset.
Ma délelőtt további összehasonlításokat végeztem. A black eco (mediamarktból olcsón) is jobban muzsikál mint a BU. Mindennél kiemelkedően jobb az Invacom prim (SNF031) offset sugárzóval. Ha lejönnek a levelek lehet hogy ez kerül a kecskére és meglátjuk jó lesz e a 2D-re. A BU meg megy a pince aljára. Ma már nem bízom benne, valószínű amit gyártanak mindent ideömlesztenek. Ide kellenének a méréses tesztek és fogysztóvédelem. Nem volt szerencsém, bár ennyiért ez nem lehet szerencse dolga.
Én a magyar amtőröknek (és nem csak C sávos) szoktam venni és küldeni LNB fejeket. Legtöbbször azért, mert nincsen nálatok forgalomban. De van úgy, hogy az itt vásárolt fej ára a fele a Magyarországon forgalomba hozott fej árának. A fejek összehasonlító tesztjét nehéz teljeskörűen elvégezni, olyat nem is csináltam. De az ominózis 2D V polárjait sikerül ezekkel a fejekkel megfogni. És nemcsak nálam, másoknál is hasonló a helyzet.
Nonprofit vagyok, nem kereskedő. Nem szándékom reklámozni a termékeket, mert ebből nincsen anyagi hasznom.
Pontosan a 2D-n lesz érdemes kipróbálnod! A műholdak nagy része normál méretű tükörrel és fejjel fogható (60-90cm). Ha olyan eset áll fenn, hogy már lát jelet, de még nem lockol, akkor jöhet a gagyi kínai Inverto BU fej. Ha megnézed a fórumon a nyáron kirakott fotókat, akkor láthatod, hogy az "eredeti" és az ukránból beszerzett LNB-k is Kínában készültek. Csak azért nem mindegy a beszerzési hely, mert az árkülönbség min. kétszeres.
Forgatós nagykecske ami be van lőve. Arra leszek kiváncsi segít e a 2D-t látni, most néhány nagyon magasan levő levél belóg és a krizanténok vannak alatta így levágni nem tudom csak két hét múlva. Ha nem segít 2D-n akkor jön a 180-as Kathrein prim, fixen.
Ma vettem egy BU-t a P-satnál. Szinte semmit (+2 minőségben) sem hozott a több mint 10 éves Stronghoz képest. Nem érte meg! Ez is kínai gagyi? Ott gyártották.
Pedig itt vannak a fórumon a mérési eredmények is, a hallomással ellentétben,
nem kicsi a különbség.
Persze kinek mi a fontos.
A BU a kritikus frekiken kiemelkedően jobban teljesit.
(Legalábbis a hamisitványokkal ez tapasztalható, az eredetiek természetesen drágábbak! )
Egyértelműen a drágább a jobb.
(nekem mindkettő fajta van, single és twin kivitelben is)
Természetesen az ULTRA-OPP a drágább.
Boltonként változó, de 3-4000 Ft különbség is lehet a kettő között...
Éppen vasárnap csináltunk egy próbát a 2D-n. Amíg az ULTRA 61%-os jelet produkált, a PREMIUM csak 52%-t. (Illusionsat C3+kecskeméti)
GTMEDIA Combo, Octagon SX 87, U2C B6 Full HD | DrHD D15 | Amiko Mini HD I IllusionSat M3-M5-Max2HD | Inverto LNB-k | Digipower és DM 3800 motorok | ofszet tükrök 60-180 cm-ig
hali ebbe 2 fejet lehet egyszerre beletenni az egyik a H a másik a V polárt veszi 13-18 v-al tudsz sávokat váltani alsó vagy felső 1 22 Khz-es kapcsolóval meg a fejeket lehet váltani H vagy V régi technika de működik ha kapsz még megfelelő fejet hozzá nekem még van talán valahol2 db gardiner
vagy ki kell venni belőle a mechanikus polárváltót és bele kell bütykölni 1 peremes 22Khz-es fejet
A 180cm-es Kathrein prim-nek van hasonló fejtartó/sugárzója de nem egészen ilyen. Menetesek a pálcák végei de afej rögzítése ugyanígy kettő leszorítóval can. Most nem tudom fényképezni!
Így néz ki a másik oldaláról nézve:
Kérem aki tud valamit ne tartsa vissza magát mert nekem ez fontos lenne.
Tudom ami nekem fontos, az másnak lehet hogy semmit nem jelent