A 88-as TV még oké, hiszen 3-4 évet kóvályoghat a kereskedelem útvesztőiben, de a 91-es Samsung már elgondolkoztató.
Igaz a kereskedelem liberalizációját követően sok minden áramlott be az országba a gagyibb kategóriás Daewoo és Goldstar készülékek között is voltak olyan szállítmányok, amiket "hivatalosan" nem lehetett volna Magyarországon kereskedelmi forgalomba hozni.
Azért azt a TV-t megnézném, ami 25 év után is működőképes.
Rengeteg működőképes van, akkor még nem 2-3 évre gyártottak műszaki cikkeket. Sajnos a magyar valóság azt mutatja, hogy nem is minden esetben tudták a tulajdonosok lecserélni ezeket a készülékeket.
Egyébként nem feltétlenül kell 85 előttinek lenni a tv-nek, nekem a 91-ben vásárolt Samsungom se tudja a kábelcsatornákat. Apám 88-ban vett 16 programhelyes Videotonja szintén zenész. Jelenleg a digikábelen szív vele, mivel pl. az RTL Klub és a TV2 is kábelcsatornán van. Igaz, ott szinte sosem használt 3. tv-ként funkcionál, de tökéletesen működik.
Na akkor számoljunk egy kicsit.
Ezek a régi készülékek maximum 63cm-es képernyőátmérővel készültek.
Az ATV már átállt a 16:9-es képformátumra, ez azt jelenti, hogy a két majdnem 5 cm-es alsó és felső fekete sáv csak 28,35 cm magas képet biztosít.
Na ennél már élvezet lehet elolvasni a képernyő alján futó szöveget. Ugyanis ezeknél a készülékeknél panscan módra nemigen van lehetőség, az meg amúgy is levágná a kép tetejét és alját.
Az 50,4 x 28,35 cm-es kép sem biztosít valami nagy tévéélményt, de a 55 és 51 cm képernyő-átmérőjű készülékekről meg nem is szólva.
Felmérték már egyáltalán, hogy ez hány nézőnek okoz problémát ?
"El is durvulhat a helyzet", ha ATV néző, és régi a készüléke!
Gondola.hu - 2012. január 5. 19:14
"A T-Home visszább sorolta az ATV-t a csatornakiosztásában - értesült a Népszava. A csatorna az eddigi 8-as pozíció helyett az 54-es helyet kapta meg, így a TV2 és az RTL Klub helyett a kisebb csatornák közé került. A lépés miatt több néző is felháborodott, így újratárgyalták a csatornakiosztást az ATV illetékeseivel. A csatorna végül a 17-es pozíciót kapta meg, de ezt a régebbi tévék nem képesek fogni.
(...) A technikai átallás automatikusan történik, de néhány készülék esetében szükséges lehet az újrahangolás és újraindítás - teszik hozzá.
Problémát jelenthet viszont, hogy azok, akik nem tudják programozni a tévéjüket, s a készülék csak néhány tíz csatornát képes venni, azoknál teljesen kiesik az ATV. Ezt megerősítette a lapunk által megkérdezett antennaszerelő is, aki szerint a lakosság nagy részének hatalmas problémát jelent saját tévéjének kezelése.
A régebbi tévék jelentős része ráadásul technikailag sem képes venni az S17-es csatornát, így az ATV jelentős nézőközönségtől eshet el. Információink szerint a csatorna emiatt további tárgyalásokat kezdeményez a T-Home illetékeseivel, de ha nem sikerül megállapodni, akár el is durvulhat a helyzet."
A kutatók már kifejlesztettek egy drága módszert arra, hogy ne a tv nevelje fel a gyereket, csak sajnos nagyon bonyolult módszer, így nem mindenki képes rá, de több lehetőség is van:
1: Elkapcsoljuk a tv-t és nem engedjük, hogy olyan műsort nézzen ami nem neki való.
2:Be se kell kapcsolni a tv-t
3:Foglalkozni kell a gyerekkel és nem butítja a sok idióta műsor.
Pontosan, hogy formálni akarják a közízlést. A saját formájukra:
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=257305 Ha valakinek ez kell, nézze 22 után, ne a gyerekeknek reklámozzák a divatbuziskodást!
aki meg beszüntetné a különféle tehetségkutató és gasztroműsorokat (nevezzük így, szépen, csak a jó részét nézve, pl. új kajaötletek), az gondoljon bele hogy az egész világon végigsöpörnek ezek a showk (itthon Megasztár) és ma EZ a televíziózás fő, legtöbb reklámbevételt produkáló vonala. ez van.
igyekszem úgy felfogni a dolgot, hogy ez nem a zenéről szól, nem szabad arról szólnia, ez show. lazaság. de persze nem merül ki ennyiben, rombol. ugyanaz a szűk spektrum, pár sláger, mint a kereskedelmi rádiókban (brr), és ennyi. mindez érett, kevésbé érett, tehetséges vagy éppen csak annak mondott (nem akadt épp jobb) előadó tolmácsolásában. egy csomó gyerek azt hiszi ez az etalon! ez van, ezt kell imádni. nincs hatalmam. a többi fórumlakónak sincs. ez így marad, művészetből nem, showból meg lehet élni. én csupán annyit kérek lássuk meg: a tv-n túl is van élet, igen -igen szűk szelete ez a produktumoknak, a világnak, a rendelkezésre álló információknak és ingereknek.
nagyon sokféle a világ. megint csak a legszörnyűbb példa, Bp Tv. elejétől a végéig tömény fröccsöntött gagyi. (nem nézem!:)) de! működik. van. nézik. ennyi...
de hol abban a pénz könyörgöm? nem az számít?:)
maximálisan egyetértek egyébként.
közelmúltban készülteket? épp hétvégén kapcsoltam be a tv-t, csak úgy, hang nélkül, az rtl-en ma, 2009-ben is egy 80's évek beli film ment!!!!
ha valaki a tv-ből képzeli el a világot, szinte csak onnan tájékozódik - jónéhány ilyen közeg van - ezzelszemben meglátogatná a valóságot egyszer, hááát, lenne pár újdonság:)
mindenki azt ad el - és sajnos úgy is - ahogy akar. ebben nem lesz változás.
a problémát inkább az emberek! és nem a csatornák szűklátókörűségében látom én. nem önállóak, nem keresik az újat, a testreszabottabbat, a jobbat, a szórakoztatóbbat. azt nézik amit kapnak (még ma, a sokcsatornák korában is.)
bár ha azt veszem hogy tényleg ebben a mentalitásban és szellemben van kikövezve az otthoni szórakozáshoz vezető út és nincs más forrás mint a tv... akkor talán nincs is min meglepődni.
példát véve rögtön a németektől, koncert, színházközvetítések, nem tudom.. nem véletlenül nincsenek, nagy közigény nincs rá, nem tudom ki lenne boldogabb a kínálat ilyenfajta szélesítésétől. én igen.
Melyik csatornát kéne likvidálni? Egyiket sem. Mindegyik kiszolgál valamilyen felhasználói igényt. Aki káromkodást akar hallgatni, az nézze a Fábryt.
Nekem két kifogásom van:
1. reklámokkal szakítják meg a filmet.
2. beszűkült a műsorkínálatuk. Csak a közelmúltban készült filmeket játsszák.
3. alapkoncepciójuk, hogy nem akarják formálni a közízlést, hanem inkább követik. Nem úgy értem, hogy mindenkinek minden este le kell nyomni a torkán egy Shakespeare-darabot. De legalább a lehetőségét meg kell adni.
Üdv, János
földfelszíni WayteQ MovieBox CX,
RTL2832U + DVB-T2 (Thomson),
Telekom kábel IPTV (...)
(már a monitor se katódsugárcsöves) - visszasírom
TV: egy Bravia és egy Philips (de az is kínai...)