Azt az 59226-os hsz-t ki írta? Vicces lenne amúgy a vergődésed, csak a bosszantó az benned, hogy a hozzá nem értésed magabiztossággal társul (veszélyes kombó), sok tag miattad törölte magát,vagy inkább nem ír ide...
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7690, 7590, 6490 Cable + exDigi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
"Nem tudom mi miatt van, hogy a válaszaimra mindig valamit "odaszarsz", néha azt sugallva mint ha értelmi fogyatékos lennél, hogy mindent külön el kell magyaráznom... "
A fórum összes többi tagja kb. rólad van ilyen véleménnyel hosszú évek óta, csak megsúgom ezt az apró tényt, hátha segít betájolni magad a megfelelő helyre.
A nap vicce Amilyen suta vagy, most se érted meg amit jópáran leírtunk. Magadban kellene keresni a problémát és nem lenézni engem és a többieket. De ha személyeskedésnél járunk:
-Figyelem, figyelem! - szólal meg az autórádió. - Felhívjuk az M7-esen autózók figyelmét, legyenek óvatosak, mert egy őrült a forgalommal szemben robog.
Egy autós hallgatja a közleményt, majd felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!
Te vagy az a bizonyos, aki szembe megy, csak hogy értsd a viccet. Szerintem mára húzd ki a modemet, kapcsold ki a PC-t, mindenki jobban jár, leginkább a teljes sat.hu fórum.
Sat: Ustym 4K Pro x 2 + Technisat Multytenne + Gibertini 100 - Net: Fritz!Box 7690, 7590, 6490 Cable + exDigi optika
Ignore lista: miki2002, Zolien,Benedek012Nincs support privátban! Írj a fórumra!
Arról nem is beszélve, hogy a Telekom (de szerintem más is) sok helyen ahol nincs konkurencia, az ADSL/VDSL netért kér el kb. ugyanennyit.
Pl. Most egy olyan címet megadva a Telekom oldalán, ahol van 2 másik vezetékes (optika és HFC) konkurencia, 30/5 MBps net 6000 Ft/hó.
De az Invitelnek is voltak hasonlóan jólárasított csomagjai régen, még A Digi felvásárlása előtt.
Annyira már nem OFF, hogy egyes vélemények szerint az egész műsorszórás már a net irányába megy.
Nyilván ott kisebb a lemaradás, ahol egyben átvettük a külföldi technikát; sok más tekintetben viszont igen.
Nem tudom mi miatt van, hogy a válaszaimra mindig valamit "odaszarsz", néha azt sugallva mint ha értelmi fogyatékos lennél, hogy mindent külön el kell magyaráznom...
Minden esetre én azért megvárnám a választ attól, akinek szól...
Itt leginkább te vagy lemaradásban (ismét). Nem akarod elengedni a témát? Minden egyes ilyen beírásod számtalan hsz-t generál, sokadjára is megcáfolva amik "szerinted" így vagy úgy vannak.
Kevés dolgokban, de pont a sávszélességben és optikával, gigabites nettel (akár HFC), meg netes lefedettséggel nagyon jól áll az országunk.
De te magad se tudod eldönteni magadban, hogy akkor szerinted lemaradásban vagyunk, közben meg a gonosz szolgáltatók árat emelnek az optikai fejlesztés miatt?
Jó lenne ha megfontolnád amit attila.scourgeofgod írt, főleg hogy sikerült szétoffolni a topikot flame-eléssel, meg az (ismételt) jól látható hozzá nem értéseddel...
Rendkivül súlyos tudatlanságot takar a bejegyzés. One:
Gigabit Net (2026, HFC RFoG)
6 990 Ft/hó (7 990 Ft/hó helyett az első 6 hónapban)
Optika Gigabit Net (2026, FTTH)
6 990 Ft/hó (7 990 Ft/hó helyett az első 6 hónapban)
A 30-40 év-hez Európába az 5. leggyorsabb a letöltési sebesség a Magyarországon, a optikai elterjedés a középmezöny
https://insights.opensignal.com/2023/10/12/european-markets-show-significant-disparity-in-broadband-user-experience [Ezt a hozzászólást újraszerkesztették: 2026-02-14 12:21:43]
Nem tudom, Te mivel találkoztál, de itt elég stabil volt a rézdrót is; és a telepítése óta maradt már ki az optika is.
Lehet többet ad, de ha csak 2 szem mandarin kell, Te megveszel 1 kilót, csak mert így csomagolták?? Sajnos itt nem olyan egyszerű a helyzet, hogy akkor átmegyek 1 másik boltba, ha nagyon kell.
Saccra ez az ország legalább egy 30-40 éves lemaradásban van.
Örvendetes lenne, ha néha gondolkodnál is, ha máshogy nem megy, "józan, paraszti ésszel", majd számolnál 10-ig, és utána kommentelnél... Ha meg nem tetszik a jelenlegi rendszer, tegyél bele párszáz milliárdot, és csinálj jobbat, olcsóbban...
Igen, most lebuktattad őket. Azért építik ki az optikát mindenhol, mert más ürügyet nem tudnak már kitalálni az áremelésre.
Annak, hogy az optikai kb 500x nagyobb sávszélt biztosít oda-vissza, és 3x stabilabb rajta a szolgáltatás, semmi köze a fejlesztésekhez.
Ha mondjuk nem lennél lemaradva ~10-15 évvel: Már mst is el van terjedve a szélessáv... az optika nincs, de folyamatosan építi át a T és a One is az elavult DSL-es területeket. Tanyákra meg eddig se vittek ki kábelt 1-1 házhoz, ezután se fognak arra ott a műholdas DTH. Ahogy [Bukta] is írta, a net tekintetében meg Starlink meg elérhető árú alternatíva az országunkban is, sok pozitív tapasztalatot olvastam róla.
Egyébként ha már szóba került akkor a Starlink megint csökkentette az árakat.
Jelenleg 9900Ft-os szállítási díjjal 0Ft-os beszállással adja a korlátlan adatforgalmú 250 megás netet 11900 Ft-ért. Korábban ezért meg kellett venni a kültérit, csak a 18 ezres csomaghoz adták ingyen. Ha most elindul itthon az éves áremelés ez bizony jó ajánlat lesz.
Vettem egy rakat Total TV-s antennát (Inverto 90cm) és monoblock fejet a Délvidéken, mivel a TotalTV-t felvásárolta a Szerb Telekom, így a matricázott és fel nem szerelt tükröket és LNB-ket a hivatalos szerelők töredék áron kiszórták (mind vadi új volt).
HA eléggé elterjed a széles-net.
De már most is van satos net, 10 év múlva meg méginkább; nem tudom akkor mi a pláne abban, hogy nem 1 dedikált hálózaton megy...